Първанови под лупата на (поне) една българска медия

ПУБЛИКУВАМ БЕЗ НАМЕСА НАПИСАНОТО В САЙТА БЛИЦ, НО С ДОБАВКАТА, ЧЕ ФИРМАТА НА СПОМЕНАТИЯ ТУК ( ПО ЦИТАТИ ОТ КНИГАТА МИ “ПРЕЗИДЕНТ НА РЪБЪ”) ПРИЯТЕЛ НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ, ПРЕДПРИЕМАЧЪТ ВЛАДИМИР ЛАЗОВ, В МОМЕНТА РЕМОНТИРА…РЕЗИДЕНЦИЯ “БОЯНА”.

СЪЩИЯТ ВЕЧЕ Е РЕМОНТИРАЛ ПРЕДИ ГОДИНИ ЛИЧНОТО ЖИЛИЩЕ НА ПЪРВАНОВИ В СОФИЯ И НЕ СЪВСЕМ ЛИЧНАТА, НО ДОСТА ВИДНА КЪЩА В РОДНОТО СЕЛО НА ПРЕЗИДЕНТА СРИЩНИК, СВЪРЗАНА С ДЕТСТВОТО НА ИМЕНИТИЯ НИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, КОЯТО Е ПРЕТЪРПЯЛА ОБНОВЯВАНЕ НА БАСНОСЛОВНА ЦЕНА ОТ 800 000 ЕВРО, ОТПУСНАТИ ОТ СОЦИАЛНОТО МИНИСТРЕСТВО ( НА МАСЛАРОВА) И ГЕНЕРИРАНИ ДОРИ С ФИНАНСИРАНЕ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА!

СПОМЕНАВАМ НОВИНАТА ЗА “БОЯНА” ( ВЕЧЕ ЗА ВТОРИ ПЪТ) С НАДЕЖДА, ЧЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА НЕ ПО-МАЛЪК ИНТЕРЕС ОТ ТЕМАТА ЗА СИНОВЕТЕ НА ПЪРВАНОВ…

ЗА ПОВЕЧЕ ЯСНОТА БИХ УТОЧНИЛ, ЧЕ ФАКТИТЕ ОКОЛО ПОДАРЕНИЯ НА ПЪРВАНОВИ ФОЛКСВАГЕН ОТ МИТНИЧАРЯ ДЕЯНОВ; ПРИСЪТВИЕТО НА ПЪРВАНОВ НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЕВГЕНИЙ УЗИНОВ ( КЪДЕТО Е БИЛ И МЛАДЕН МИХАЛЕВ-МАДЖО); РЕПЛИКАТА НА ПУТИН КЪМ ПЪРВАНОВ ПО АДРЕС НА МАНДЖУКОВ – СЪЩО СА ВЗЕТИ ОТ МОЯТА КНИГА “ПРЕЗИДЕНТ НА РЪБЪ”.

СЛЕДВА ПРЕПЕЧАТКА ОТ САЙТА БЛИЦ:

“Обвиняват синовете на Първанов за дълг от 133 000 лева 20 септември 2010, 20:06

Наскоро ожененият син на президента Георги Първанов – Владо, и по-малкият му брат Иво са задлъжнели на фирми със 133 000 лева, гръмна “168 часа”. Още с отварянето на дружеството си “Айви СМ” тримата съдружници – двамата братя плюс щерката на покойния червен политик Николай Добрев – Мариана Добрева, закупуват 70 квадрата магазин в кв. “Хиподрума”, който плащат в брой. Цели 122 180 лева.

Магазинът очевидно им е трябвал, за да регистрират намеренията си за фирмена дейност, каквато обаче и до ден днешен не е наченала. Странно как обаче са реализирани загуби? За какво са отишли парите на дружеството, регистрирани днес като задължения? Ами, част от тях вероятно са онези 90 000, с които Владимир покрива в брой част от стойността на скъп апартамент в култовия квартал “Манастирски ливади”, на стойност 246 000 лв. Останалите пари за апартамента премиерският син взел под формата на ипотечен кредит, чиято кредитна вноска се очертава около 1236 лв.

Според документи обаче неговата заплата е не повече от 792 лева. Дори един първолак може да пресметне, че батко Владко го е закъсал яко и няма да се оправи, ако не му помогне… татко! Държавният глава Георги Първанов хем трябва да потуши скандалните факти, хем да помогне на отрочетата си. Ако тръгне да се жалва като “бедняк”, рискува да се прочуе, подобно на бай Тошо – с “два скъсани чорапа и 200 охранени наследници”.

Мариана Добрева – бившето гадже на Владимир, все още таяла злоба към него, тъй като в средите на червените старци шушукали, че е “изоставена”. Макар да не било вярно, слуховете я вбесявали – момичето било амбициозно. Истината била, че Мариана отдавна била наясно що за стока е синчето на президента и доста предвидливо се отдръпнала от него. Добрева става съдружничка на синовете Първанови с равен дял в дружеството, обявило се като ООД, за проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост. Още тогава обаче не била убедена, че

сделката ще бъде печеливша.

Скоро след това вече й станало напълно ясно, че съдружниците й “не стават”. А самата Мариана е състоятелна жена. От края на 2006 г. сътрудничката на държавния глава и негова секретарка е собственик на 20% от капитала на фирма „Търговски център Възраждане“. Партньори на Добрева са близки до БСП бизнесмени. Част от тях развиват съвместна дейност и с брат й – депутата от БСП Кирил Добрев. Заедно със съдружници или техни роднини Добрева притежава над 1300 кв.м офиси, магазини, банкови салони и гаражи.

Най-“ялови” нейни бизнес партньори се оказали Владо и Иво.
Мариана се жалвала пред приятелки, че съжалява, задето влязла в бизнес отношения с тях. Според зли езици за това я помолил лично шефът й Първанов, на когото хитроумната девойка направила впечатление отдавна. От седем години Мариана е главен експерт по програмата на държавния глава. Според запознати тя е най-близкият му сътрудник; човекът, който филтрира срещите и реди изявите на президента.

Подозират, че пак тя е в основата на идеята за “оня запис”, който компрометира Симеон Дянков в подходящ момент. Така че далеч преди да се появи кротката студентка и сегашна съпруга на Владо – Цветанка, Мариана вече се била отказала от Владо и той напълно отсъствал в плановете й. Сватбата на президентския син обаче, като публично събитие, била голямо изпитание за нея. За да не стават скандали, пък и да не засегне имиджа на шефа си, Мариана се появи на сватбата като “шаферка” и спокойно и уравновесено ръсеше усмивки наляво и надясно. Това още веднъж доказа, че момичето има акъл в главата си и знае кое как се прави. Е, трябвало е да се досети, че съвместен бизнес с Първановите синчета, първо ще легне на плещите й, и второ – ще е неприятно “осветен” от медиите.

Припомняме, че преди доста време се появи дори

депутатско искане за прокурорска проверка на синовете Първанови.

Повод за това бяха техни суетни демонстрации на висок стандарт. Още на абитуриентския си бал Ивайло показа, че си пада по холивудските филми и се появи с кадилак. После, без да е работил, като “беден студент” извади “спестявания” от десетки хиляди, с които покри дела си за магазина, платен, както казахме, в брой. Междувременно покрай инфантилните изцепки на Първанови младши, столичните клюкари почнаха да коментират евентуален президентски апартамент в сграда на червения милионер Петър Манджуков на бул. “Гоце Делчев” 53 Е. Заговори се, че става въпрос не за един, а за два мезонета на сем. Първанови там. Завесата открехна Иво Инджев в предаването си “В десетката”. Това предизвика буквално медийна война, завършила с уволнението на Инджев от бТВ.

Инджев се прочу като автора на книгата “Президент на РЪ БЪ”, а разкритията му в нея бяха “увенчани” с голям публичен интерес. Четивото се превърна в бестселър, разкриващ любопитни детайли и нови щрихи към портрета на президента като политик и човек. Разконспирираните му финтове във връзка със завоя му към НАТО, игрите му с медиите и аферата с певицата Мариана Попова станаха обществено достояние. В книгата си Инджев писа, че двата апартамента, водещи се като собственост на някой си Лазов, всъщност са били щателно оглеждани не веднъж от Зорка Първанова. Факт е обаче, че подобно на магазина на синовете, и тези апартаменти и до днес са празни. Паралелно с разкритията се появиха публикации, разкриващи как през 1996 г. пред многолюдна компания в село Велиново, Трънско, Георги Първанов получава подарък „Фолксваген голф 2”, модел 1988 г., от бившия митничар Венцислав Деянов, който е негов приятел. През 1999 г. голфът е прехвърлен като собственост на Зорка Първанова. Това е отразено в декларациите за имотно състояние на Първанов. Деянов е бил разследван години наред, но делото му не стига доникъде. Жена му пък е била на работа и може би все още работи в администрацията на президента. Хората си припомнят, че на 50-годишнината на бившия шеф на митниците Евгений Узунов са присъствали както президентът Първанов, така и легендарният герой на медиите Младен Михалев–Маджо, сочен като мафиотски бос. За това свидетелства в интервю Красимир Премянов, бивш шеф на парламентарната група на БСП, който също е бил там. На въпросния рожден ден са присъствали Станка Шопова и Николай Камов – и двамата бивши секретари на ЦК на Комсомола, а Камов и ляв депутат.

Строителният бизнесмен Иван Митовски пък, прострелян с 4 куршума на 30 декември 2009 г., е бил съдружник на Красимир Стоянов, главен секретар на президента. Костадин Паскалев, кмет на Благоевград, и Първан Дрангов, бивш кмет на Дупница от БСП, казват, че има връзка между президентския съветник Илчо Дамянов и братя Галеви. На фона на подобни писания тиражен вестник разкри, че не една, ами две от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струват над 50 000 лв. Тутакси въпросните и други снимки бяха свалени от сайта. Медиите обаче продължиха да ровят – че приятели и съветници на Първанов са били разстреляният банкер Емил Кюлев и едва оцелелият при покушение Манол Велев. Убитият Александър Тасев, по-известен като Краля на черешите, също му бил близък.

С господаря на Пловдив, олигарха Георги Гергов, са неразделни

по всякакви празници и почивки. Близък му е и човекът на Майкъл Чорни – шефът на „Левски” Тодор Батков. С вдовицата на Кюлев – Весела – продължавали да са в прекрасни отношения – когато има проблеми, тя му звъняла.

С енергийния бизнес президентът също е създал здрави връзки. Ковачки, Златев, Събев и пр. енергийни босове му били чести гости. Свидетели разкриват как Първанов представил на Путин оръжейния търговец и издател на „Дума” Петър Манджуков като сериозен инвеститор в газовия бизнес. Говори се обаче, че руският президент се ухилил и ехидно попитал:

„Вие ли сте оня Манджуков, дето продаваше оръжие на Грузия да избива нашите момчета?!”

А когато Иван Костов реши да разшуми около досието на “агент Гоце” и после бързо “спадна гумите”, се заговори, че очевидно има някакво споразумение между тях, продиктувано от вероятността и Първанов да държи с нещо Командира. Тези и други факти само намекват колко трудно доказуеми и предварително изгубени са всички разкрития около тайните на властимащите днес. Съмнителните връзки очевидно и този път ще замъглят фактите около задлъжненията на президентските синове. Много вероятно е да си посипят главите и “необходими грешници”, които да си “признаят”, че са направили “дарения” на “Айви СМ” и изобщо не става дума за дългове.

Еми МАРИЯНСКА”

15 мнения за “Първанови под лупата на (поне) една българска медия”

 1. Голям капак на всичко това ще бъде, ако се окаже верно предположението в една медия, че Първанови имат жилище в Париж, където младоженците са отишли след сватбата.
  Сигурно ще кажете – невъзможно,
  ама нали беше невероятно и за мезонета,
  а пък сега вече се знае за два мезонета.
  Само е твърде любопитно как Първанови ще ги обитават след мандата ???
  Почти е сигурно за мене, че ще ги продадат и ще си намерят нови жилища.
  Всичко това струва ми се е в изискан мафиотски стил, отишъл в непостижими висоти.
  И само гледайте колко много нискочели риби ще гласуват отново за доказания лоялен руски търговски представител у нас.
  Ама тя мизерията си има ясни обяснения.

 2. Е,много добре написано,ама защо между всички споменати мафиоти намесват и името на И.Костов? Така между другото е много подло и невярно!

 3. Боклук до боклука. На власт в момента в БГ е чалгаджийско-мутрагенски елит. Първанови, Манджуков, Гергов, Станка Шопова, Маджо, Велев, да добавим Банев, Кокала, Галеви и пр. Разбира се, че и ББ и Тракторът също спадат към този “елит”. Б.Димитров, Слави Трофонов, В.Рашидов и пр. са култур-трегерите в тази система. Т.нар. Църква на агент Максим по нищио не им отстъпва, разбира се.
  Жални децата на България ! Как свестни, можещи хора ще се наложат в тази кал и тъма ? Катастрофално е за една държава, за народа и, когато бандитите управляват и налагат морала си. Виждат се вече признаци на всеобща шизофрения и видиотяване. Голяма част от хората са неадекватни, прекалено агресивни и озлобени. Това си е развала, за огромно съжаление.

 4. ПРЕЗИДЕНТА на Мутроолигархичната Ръ Бъ е на път да затрие Българската държава и ако съдебната власт, правителството и парламента не искат или не могат да свалят опасният червен тиранин от власт, тогава имаме законната възможност да испълним задълженията си съглаено закона за защита на държавата, който дава статут на полицай на всеки Български гражданин когато преследва и залавя престъпници чиито имена са публикувани в държавен вестник. След като вече сме видели, че МАФИЯТА си има държава а ние си нямаме власти които да раследват и да побликуват държавноопасните престъпници, тогава сме в правото си да поискаме помощ от военният министър на Българската армия и със статута си на полицаи да испълним стражарският си дълг към България.

 5. Защо намесват името на Костов. Защо ли? Защото за пореден път искат да ни втълпят в главите, че всички са маскари, което въобще не е вярно.

 6. NIK, според мен Първанови ще обитават мезонетите поотделно.
  Петров, защо да е невярно? Нима някой вярва, че едно време Николай Добрев случайно сдаде властта на Костов? Напомням – Жан Виденов подаде оставка, но мандатът остана в БСП, имаше реална възможност Добрев да състави ново правителство, което да оглави. В ония дни Николай Добрев беше ЕДИНСТВЕНИЯТ член на ръководството на БСП (ако не и на цялата партия изобщо), който се ползваше с неприкритото уважение на всички политически опоненти, както и на преобладаващата част от населението. Но… стана така, че БСП се “отказа” от мандата и тогава Пешо Стоянов по конституция пое нещата в свои ръце. По-късно Николай Добрев почина – най-неочаквано и при неизяснени за обществото обстоятелства. А по време на управлението на Костов червените олигарси станаха още по-…червени? Не, още по-олигарси. За четири години НИТО ЕДИН от червените барони ПО НИКАКЪВ начин не пострада. Дори напротив – облажиха се покрай приватизацията и РМД-тата.
  Тук би трябвало като американците да възкликна: Connect the f****n dots!

 7. Тц-тц-тц… тая статия май нещо не е писана с любофф към България 😉

 8. I na men ne mi se viarva da e imalo saglashatelstvo mejdu Goce i Kostov. Po-veroiatno mi se struva parviat da e splashil vtoria, kakto pravi s vsichki vajni redakcii i jurnalisti (koeto nauchih ot knigata Vi, g-n Indjev).
  Vprochem, namiram che „Президент на РЪ БЪ“ e ne samo uvlekatelno, no i mnogo pouchitelno chetivo za vseki balgarski izbiratel, osobeno s ogled na perspektivata Goce da ni stane premier sled tri godini (ili po-malko).
  Sorry, predpochitam zlia Kostov.
  Vie ste zagrijen za svobodata na slovoto? Pri Kostov mediite si pozvoliavaha volnosti ot sorta na “Balgaria ubi dete!!!”. Imam izvestni samnenia, che i pri Goce biha minavali takiva.

 9. Е,много добре написано,ама защо между всички споменати мафиоти намесват и името на И.Костов? Така между другото е много подло и невярно!

  Posted by петров | септември 21, 2010, 12:34

  …………………………..

  Защото Костов не е това, което е!

 10. Не може да не се усети, че изборите наближават, някои олигарси стават неспокойни, защото Първанов се опитва да ги държи в неведение относно плановете си и подредбата в очакваното ново формирование.

  Сега го подбъзикват, за да се сети, че ако не слуша – този път могат да излезнат откъснатите 30 страници от делото му, както и цялата история с момиче, което иначе никога не е пяло!

 11. Само да доуточня за читателите на любимия блог, че пълните имена на синовете на Гоце са Владимир(илич Ленин) и Ивайло(българския свинар станал цар) Коментара е излишен.

 12. Прави ми впечатление,че за н-ти път,името на Костов се свързва с имената на хора със съмнително минало и настояще,ето така,между другото!!Очевидно,както споменава един колега по-горе,целта е да се натрапва мнението,че “всички са маскари”,като старателно се избягва споменаването на имената на Доган,Кобурга, Б.Борисов и свързаните с тях лица,групировки и т.н.Манипулирането на общественото мнение спрямо Костов ПРОДЪЛЖАВА.Той е “костицата”заседнало в гърлото на мнозина политици,параполитици,медии и т.н.А иначе, останалото в статията аз приемам за вярно,тъй като тя сумира отдавна известни факти и обстоятелства за сем.Първанови.

 13. Имам основателни съмнения да вярвам, че историята с “жилища срещу злоупотреба с влияние” се повтаря в семейството на бившият областен на Варна, Контров. Ужасното е че Доган и други политици са действали по подобна схема многократно. Във Варна където всичко е монопол, взаимосвързаностите би трябвало да водят до триото Престъпни босове, продажни бивши военнии и ченгета- сега политици и задкулисните им съветници от БСП.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.