Доган бил специлист по маркетинг- факт, отдавна ни продава наглост

“Ако Доган беше хидроинженер, тези разработки нямаше да му бъдат възложени”, каза днес адвокатът Румен Еленски, който защитава лидера на ДПС пред съда по обвинение за конфликт на интереси за огромния хонорар, получен от него в качеството му на консултант по проекта “Цанков камък”.

Сега вече защитата на Доган обяснява, че той бил автор на четири разработки в областта на маркетинга за това “защо да ги има тези проекти, кой може да ги финансира и как да се открият работни места.” Създал бил идеен проект за потенциален инвеститор и това няма нищо общо с хидроинженерството”.

Това е признание за абсурда, който досега натрапваха в публичното пространство депутати от ДПС и всякакви други “адвокати”, според които Доган си имал лаборатория по хидроинженерство, разбирал страшно от материята, защото се самобразовал и изобщо- бил страшно компетентен в тази област.

По този повод написах:

“Доганщайн и теорията му на невероятностите
Иво Инджев ⋅ март 22, 2010
Защитната теза срещу разкритието за взетите от Доган милион и половина лева както консултант разви в телевизионно интервю депутатът от ДПС Камен Костадинов, който определи своя лидер като „идеологът на развитието на енергия от алтернативни източници в България“ и сред идеолозите за построяването на „Цанков камък„.
„Той е много добре подготвен по тази тема. Ахмед Доган е почетен член на Водородното дружество и освен това има лаборатория в дома си, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН„, каза Костадинов.
Той разкри, че Доган вече е регистриран като физическо лице по ДДС и работи и по други енергийни проекти. Т.е. да не се учудваме (ако някой се осмели да ги разкрие) на още милиони, получени от самобитния специалист Доган.
Да оставим настрана пълната глупост ДПС да сезира прокуратурата с желание за проверка по случая, след като прокуратурата вече се самосезира – рядък, но симптоматичен за сериозността на положението случай на бърза реакция от нейна страна. По интересен е самият факт, че сега на Доган, за кой ли път в живота му, му изграждат нова легенда и че са избрали за целта да ни го демонстрират в новото му за публиката качество на специалист по въпросите на водородната икономика.
Ако Доган е бил “идеологът” ( какъв термин за един лобист само!) на развитието на енергия от алтернативни източници в България и се е развил като такъв през годините, защо през същите тези години това беше такава дълбоко пазена от обществото тайна? Трябваше ли аферата с “Цанков камък” да гръмне, за да научим за съществуването на нашия Айнщайн по току- що изобретената формула Доган+ камък (не философски, а Цанков) = Доганщайн?
ДПС ни пробутва чисто нова теория на невероятностите.
Влезте в сайта на Българското водородно дружество и ще видите, че там гъмжи от имена на уважавани научни светила със съответните титли и научни степени. Толкова ли никой от тях не е бил пригоден за консултант по проекта, за който Доганщайн се е оказал най-желаният експерт от страна на щедрия предприемач?
В устава на Водородното дружество, на което Доган се оказва не просто член, но и почетен такъв, изрично пише, че една от целите на тази организация е да лобира пред институциите за развитието на Водородната енергетика. Ако защитата на правото на Доган да се обогатява в такива фрапиращи размери, бидейки същевременно политик, беше наблегнала на евентуална роля на мандатоносителя на тройната коалиция именно като лобист, това щеше да е също толкова дразнещо, но поне щеше да отговаря на компетентността му. Докато чисто новото му опаковане пред публиката като учен – самоук, комуто някой е готов да плати милион и половина за научното му мнение по един проект, е нагло и тъпо упражнение. Нагло е, защото ни взима за тъпи.”

Е, както виждате, сега и адвокатът на Доган е стигнал до извода, че трябва да се изостави наглата версия за компетентността на Доган по хидроинженерство. Почти съм поласкан, че “подшушнах” този ход, но си чакам част от хонорара. Г-н Еленски, който очаква да спечели от делото 48 000 лева ( както е заявил днес) ме познава ( нищо, че не ме поздравява по улиците) – беше съученик на брат ми, а със съпругата му сме работили в Радио “Свободна “Европа”. България е малка, нали! Но не и за големите играчи с огромните хонорари. За тях е достатъчно голяма.
А сега, след като защитата на Доган опровергава досегашната му защитна теза, някой ще си посипе ли главата с хидропепел заради глупавите лъжи по въпроса или хидрата, наричана понякога още “октопод”, ще разиграва държавата безнаказано?

Нищо не му струва на Доган, след като игра ролята на хидроинженер, сега да се превъплъти в ролята на незаменим специалист по маркетинг. Тази мимикрия е доста по-достоверна, защото практически се покрива с истината: има покупко-продажба, извършена чрез посредника Доган, който търгува с влияние от две десетилетия. Цинично е, но най-вероятно ще го измъкне от положението.

Не е много практично да се ангажирам с прогнози, които могат и да бъдат опровергани, но ще рискувам да кажа: Доган няма да бъде осъден на затвор. Той просто е взел едни пари, които са му дали едни негови другари ( ха, ха, ха : какво престъпно има в това, ще каже всеки циник: вие нямаше ли да ги вземете, стига да ви ги предлагат!?). Това не е никакъв конфликт на интереси в България. Напротив- тук така се прави и това неминуемо, според мен, ще се потвърди, като бъде облечено в съответната юридическа форма.

23 мнения за “Доган бил специлист по маркетинг- факт, отдавна ни продава наглост”

 1. За пореден път се убеждавам, че възможния изход на делото на Доган за нас е летище “София”. По избор “Терминал 1” или “Терминал 2”. За тези, които не пътуват със самолети, са предвидени и два резервни изхода. ГКПП “Кулата” и ГКПП “Калотина”.

 2. Доган. Написах го с малки букви, но някой ме поправи . По скоро програмата, която е заложена, не в доган, а в писито /РС / ми. Склонен съм да приема наглостта и перверзната му игра с политиката. Заради гаврата му с политици и забогатели върху трупове, които го забавляват, нещо по-вече дават му от излишъка на парите си, парадоксално, защото ахмед ги допуска до „домашната си лаборатария”. Склонен съм при единствено условие – новобогаташите да проумеят гаврата. Но последното си е абсурд – защото всеки си харесва ролята /по-точно парите/ в безумността на съвременна България. Доган ще се гаври до повръщане, а павловълЧановци/вълКановци, ще го тъпчат с хонорари, докато и той започне да повръща.
  1. Бях отнесен и конкретен.
  2. И какво от това, след като формулата е грешна, на всичкото отгоре възпроизвежда непоправими последици.
  3. Революция? Не, това вече сме го преживели.
  4. По скоро еволюция.
  5. Тя е дълъг процес, несъизмерима с краткостта на човешкото битие. Съзнавайки го, ставаме отчаяни пацифисти. В негативен смисъл.
  6. Кръгът, национално омагьосан. Някои са го изстрадали и излезли от него.
  7. Ние не…

 3. Аз очевидно съм надценил цинизма, защото бях сигурен, че първата теза е достатъчна на адвокатите. Но дори и да са принудени да търсят втора, пак се ловя на бас, че тя ще е успешна. А това пък какви адвокати са!! Ако консултантът беше като тях…колко фондови левове нямаше да влязат. А То защо не Ви поздравява, То срамува ли се или се страхува?

 4. Е, те това е! Специалист по маркетинг! Аферим, ашколсун Доган ефенди! Аз пък си мислех, че е завърпил философия. Ама то философия, маркетинг сейм-сейм! Едно и също демек. Пък то от футбол и маркетинг има ли някой у нас, който да не разбира и да не е специалист! Освен това на инженерите хонорара в инвестиционното строителство бил 2.2% от стойността на проекта! Тоест 2.2% от 950 милиона лева са 20.9 милиона! Значи има да получава още 20.9-1.6=19.3 милиона!!! Пак го излъгаха горкия! Ама, чакайте бе на инженерите за проектантски консултации. Пък той не бил хидроинженер, бил специалист по маркетинг! Нещо съвсем се угелпих! Ама специалист е как да не е специалист! Ама по селфмаркетинг! Тоест да прибере 1.6 милиона и да излезе ощетен!!!! Ми да му платят оставащите 19.3 милиона, какво се ослушват! Еваллах Доган ефенди, еваллах! Ама не е луд, който яде баницата, ами който му я дава!

 5. Ахмед Доган е дялан камък. Където и да го сложиш, все си е на мястото. Днес е хидроенергетик, утре е незаменим специалист по маркетинг, а преди няколко години цялото природонаселение го обяви за най-големия политик в страната. Е, верно е, Костов го нарече, че е бил проклятието на България, ама на него кво му разбира главата. Умник е Ахмед Доган и ненапразно социалният ни президент Първанов, му връчи мандата на предишното правителство. Както пък знаем, социалният ни президент Първанов, сурин щом стане от сън започва да говори за атомни централи и енергийни проекти свързани главно с Русия и нейните интереси. А известно на цял свят, че руските интереси са най-хубавото нещо за което мечтае всеки български патриот.Това може да го потвърди и господин Инджев, защото единствено той посвети цяла книга на социалния ни президент Първанов.

 6. Схемата известна под името “граждански договор”, едно “кранче”, създадено в “зората на прехода” за “точене” на пари по “легален” начин в условията на псевдопазарната “дива но законна” икономика в БГ, когато някой, обикмовенно политически деец, чрез съответното “членство” се облича в “мантията на специалист”, и усвоява ГОЛЕМИ ПАРИ по определена “държавно насочена програма”, като част от тях “ДАВА” на бедни, все още живи, не успели да “избягат” специялисти, които да изпълнят задачата срещу “смешни стотинки”, за което по-късно те ще го “боготворят”, а ТОЙ-ЧЛЕНЪТ прибират “големия пай”, при това законно и без “угрезения на съвеста”, която по принцип липсва………… Соколът е силна птица, използван като “ловец”, силно разпространено в “ислямският свят”, но е птица, а птиците имат процентно малко “количество мозък”, но пък умеят да летят, докато не ги сложиш в клетка.

 7. Харесвам политическите ни колоси да са равнис с Достоевски!
  Изключително съм любопитна колко безсънни нощи колегата Еленков е ковал защитната си теза! Щото друг колега пък – Цицерон иска да си я препише и нощем тайно да си я репетира! Разбирам, че да се греши е човешко, ама когато гумата се изтрива, хайде, моля ви се.
  P.S. Поначало по това дело Доган не го заплашва затвор – по определение – обаче глоба от 3000 лв. и конфискация на хонорара също е добро начало, но и за него споделям септицизма на автора…

 8. Уважаеми господа Черногледци,

  Този път ще ви се поскарам. И накрая, ако сложите ръка на сърцето си, ще трябва да признаете, че съм прав.

  Какво имам предвид?

  Ругаете едновременно министъра без портфейл Божидар Димитров и Доган.
  Единият, че бил взел милион и половина безпричинно – следователно присвоил, откраднал, гепил в престъпно съдружие с други лица.

  Другият – че нарекъл народът
  „шибан”. Е, не може така!

  1. Или Доган е взел парите правомерно и народът си мълчи, т.е. не сте прави относно
  най-умния политик, гарант, стратег и мениджър.

  2. Или ги е откраднал, а народът си мълчи и е прав министърът без портфейл, мъж отвсякъде, гларус и познавач на женския мирис, наричайки подобен народ „шибан”.

  Моля, решете кой крив кой прав, но се извинете на един от двамата. И не ми казвайте, че вярно – народът е „шибан”, но един министър няма право да говори така. Вероятно и Доган нямаше да си позволи много от волностите, ако имаше срещу себе си един уважаващ себе си народ…

 9. Името на Доган стана нарицателно за интелекта на българския политик.
  Неподозираните му дарби се оценяват по тайни за обществото правила. Само гигантските размери на хонорарите му загатват за самоличността на ощастливените от неговата експертност компании и това са маскираните като частици видни изпълнители на държавни проекти.

  Ако търсим следите на мафията (която според други “експерти” не съществувала) трябва да тръгнем от тук. Другите изходни точки ще ни отведат при Багери, Трактори и Осмоноги с крехко здраве и червендалести защитници т. е. – в познатия ТV-формат. Но това ще е твърде лекомислено подценяване на електоралния интелект, което винаги се наказва.

 10. “Когато гумата се изтрива преди молива…” съм искала да кажа, обаче много бързо 🙂

 11. Има и друга гледна точка.По принцип самата политика е вид маркетинг.Ако беше спрял до тук, Доган можеше да бъде наречен велик хидроинжинер и с гордост да носи прякора Доганщайн.Да ама не.Мандатоносителя консултира частна фирма за което получава пари.А ако се видят и договорите на “Нек“ по “Цанков камък“ и как се качва цената на проекта работата изобщо не мирише на маркетинг ами на нещо като курупционен маркетинг и не е за административен съд.
  пп Тази сутрин адвокатът на Доган имаше наглостта да заяви, че той дори защитавал общественния интерес, понеже ако спечели делото ответникът, тоест Народното събрание ще плати от нашите пари разходите по делото.Ама то с какъвто се събереш такъв ставаш, нали адвокат Еленски.

 12. Гребенаров пак не познахте, просто и двамата не са прави.Доган си седял и дошли едни от една частна фирма да искат да ги консултира като му осигурят и специалисти и пари.А той горкия без диплома и познания не могъл да им откаже.По втория казус за шибаняците Божидар явно не е прав да обощава за целия народ, защото има и изключения като Вас, които не се смятат за шибаняци по дифолт явно. Така, че извинявайте, но няма да се извиним.

 13. слухове че доган завършил изпитанията на летящата си чиния в тайната си лаборатория май ще се окажат верни сега и правел изпитания и затова повече нямал да се показва никъде за парламента е ясно ангажиран бе с опити по направата и за съда и други разни места ще праща зомбита та си ползвани по време на опитите очакваме слухове кой ще бъдат избраниците за първия официален рейс също и за дестинацията да се потвърдят премиера каза че магистралата била по евтина от камъните да отиде и той да ги вади да види дали е лесно до някоя и друга година ще им сравним и качеството дано сме живи

 14. Напълно съм съгласен с г-н ГРЕБЕНАРОВ. Това са две самоизключващи се твърдения. ДСБАР просто доказва (говорейки за изключения), че се има за член на един “народ”. Няма такова нещо, дори и народ да го наречем – неорганизирана маса от хора, то той пак си има лице, еднозначна характеристика.

 15. Dogan e nai-dobriat BG politik. Tova e edno tvardenie, koeto se nosi iz vazduha.
  Sledovatelno kolkoto si po-goliam kradec, moshennik i chenge, tolkova shansovete ti za “goliamost” v politikata se uvelichavat.

  Ako si i podal i bezmoralen – oshte poveche.

 16. „Ако Доган НЕ беше ПОЛИТИК, тези разработки нямаше да му бъдат възложени“
  А има ли ги някъде, достъпни за обществото, тези скъпоплатени доганови разработки? Нещо сканирано или принтирано?

 17. Не мога да не съглася с Б.Борисов за изказването му за “лощия материал”.Ние наистина сме държава, която отглежда емигранти. Колко са подготвените хора,който могат да се включат в политиката? И къде са нашите учени от БАН-които оревават света, че сред редиците им са останали синодални старци,други са непродуктивни и не отговарят на съвременните критерии за правена на наука. Не желаят промени.Висшето образование-закостеняло-създадено само за себе си.Връзката бизенес-образование? Няма я. Цялото общество е дезорганизирано, объркано , изтерзано. Днес на дневен ред е Доган, а утре Минчо Циганина. Защото такива виреят сред нашенци.Прав е и Бойко и Божидар.Ние сме разбира нация,умираща… това е истината!

 18. Няма уважаващо се, морално общество, което да позволява така да се гаврят с нег! Ние доказваме за сетен път, че сме на дъното на тази класациял. Погледнете французите – разрешават ли някои да престъпи тяхно морално или материално достижение. Чудя се ат какво тесто сме направени,историческите справки не ми дават отговор на тези въпроси. Ако сме уважаваща се нация, след очаквания нагъл развой на процеса, трябва да окупираме Съдебната палата и да не спираме да протестираме! Колко повече можем да понесем в един обикновен човешки живот!?

 19. Към КРЕМЕНА – там е тя, че няма такова нещо като “уважаваща себе си нация”. Има “общество”, гражданско общество, структурирана маса от хора. Такова сред хората, които говорят български не съществува. А “нация” или “народ”, това е просто маса от хора, неединна, която няма как да се уважава или да не се уважава 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.