Думеранг

Девизът на „прехода“, който се наложи и така натика България в перифериата на европейското блато като каруцата на Андрешко, наистина е „всички са маскари“. И днес отново се уверих в това.

От телевизионния екран чух журналистическо-социологическата версия за това, как всички носим еднаква вина. В случая- за превъзнасянето на Доган като „велик“ политик, който обаче ( о, изненада!) се оказал нещо друго…

Точно журналистката от в. „Труд“, която действително е емблематична за невъздържания апотеоз на догановата „гениалност“ , но напоследък се превърна в негов преследвач и дори си „изпроси“ обвинително писмо до медиите от самия Сокол по този повод , сега заявява, че „всички сме казвали“ преди, колко бил талантлив и заслужил за мирния преход този политик, обаче…

Това не е вярно, това е откровена лъжа. Не „всички сме казвали“…

Пригласяше й социологът Колю Колев, който моментално се хвана за тази теза и припомни лъжата, разпространявана от две десетилетия за заслугите на Доган. Много им е удобно това „всички“- всички сме съгрешили, демек! А става дума за тях и подобните им, на които , разбира се, никой никога няма да потърси отговорност за стореното на България в симбиоза с цялата тази търгашеска върхушка на страната, която успешна „продаде“ лъжата за чиста монета.

Не само моя милост, но и други журналисти, социолози, политици могат да застанат пред публиката и да кажат с основание, че не са били сред апологетите на Доган. Само че сега, когато един от иструментите на посткомунизма за препъване на България, е на път да бъде бракуван от същите кукловоди на „прехода“, които го създадоха и използваха, ни прилагат старата хватка за колективната вина.

Днес мнозина театрално се „изненадват“ от откритието си, колко бил неморален Доган и как не съдебното решение, а политическият. бумеранг от самия съдебен процес бил всъщност най-важното за един политик. Чудесно „прозрение“. Само че бумерангът го хвърлиха тъкмо такива, като въпросната журналистка и останалите като нея, които създадоха и поддържаха на пиедестала едно от най-откровените лица на „сбъркания преход“. Че е сбъркан – в това вече всички са съгласни. Но за запратения от самите тях бумеранг не искат да си признаят. Вярвам обаче, че той все пак ще ги застигне- в същия морален план, за който те така лицемерно ( но някак си подканящо към съдийския състав) пледират да бъде съден бившият им любимец.

16 мнения за “Думеранг”

 1. Въпросната журналистка много удобно за нея самата забрави, че в свои участия, в които рекламираше сборника си от интервюта,се гордеше ,че единствена е допусната “по пантофи” до личния свят на “големия” политик Доган.

 2. Босовете (от ДС-МАФИЯТА на Ръ Бъ) на търговците с политическо влияние имат интерес Доган да бъде осъден, защото така ще докажат на ограбените хора в България че не е необходимо специализиран съд да съди крадливите и продажни политици на Ръ Бъ.Надявам се Доган да ни докаже, че е Български Сокол а не едно от пипалата на ЧЕРВЕНИЯТ ОКТОПОД.

 3. Прав е г-н Инджев!

  Маскари, че сме – си е вярно. И че всички сме грешни – също.
  Но както бяхме всички равни, а някои бяха по-равни, така и тук – някои са по-грешни, а други са архи- или мегамаскари…а бе, направо крадци и убийци.

  И обикновено те, най-грешните и мегамаскарите, казват: “Всички сме такива и такива”, защото така им се иска – да се смесят с другите и да се измъкнат от възмездие.

  Не, другарки и другари Сергейчовци, Масларови, Овчарови, Кобурготски, Сидеровци, Борисовци, Костовци и сие (изреждам всички, които са се крили в кабинета на Доган, за да плетат игричките си с него)не всички сме казвали, нито пък сега казваме, че Доган е умен, честен и изобщо “лоялен” гражданин.

  Ако не използвахте тази държава само за лични облаги тази жалка, безчестна и посредствена креатура Доган, която срами достойните турци (*такива в ръководството на ДПС няма!) отдавна щеше да е в затвора. Има защо!

  Затова се държите един за друг и взаимно се прикривате, независимо от цирковете, които разигравате на сцената, играта на стражари и апаши, на леви и десни и на изпусталели от дълг и труд патриоти, играете и се подигравате с честните хора, защото сте духовни мъничета, ръководени от нагони и няма как да се досетите, че има по-големи радости и удовлетворения от животинските, ако служиш на другите, на Отечеството си и в крайна сметка – на Истината!

 4. “Колективната вина” си е чиста проба комунистическа измишльотина. Няма такова нещо “колективна вина”, има ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.

 5. Коментара ви г-н Гребенаров, е добър урок по Български патриотизъм, но моля, уточнете пред кои закони е редно да отговарят разрушителите на съвремена България, пред техните си закони или пред Българските закони на славните Български възрожденци и строители на съвремена България. Пътя на криминалната политическа лъжа и измама в България, си има начало и край и без осъждането на началотои от 09. 09. 1944г. краяи няма да бъде истина.

 6. До ГРЕБЕНАРОВ,
  Уважаеми другарю, поставянето на Костов в един кюп с Сергейчовци, Масларови, Овчарови, Кобурготски, Сидеровци, Борисовци ме кара да не чета вашето писание по-нататък, защото смятям, че то е меко казано неискрено. С него вие ми напомняте за прийомите често използвани от някои видни представители на СДС от 90-те години, за които в последствие разбрахме че са и още по-видни агенти на ДС, като Георги Марков, например. Читателите на този блог сигурно си спомнят как взривяваше митингите като всяка своя реч започваше с думите “Долу БКП”. Сега къде е той и десетките като него?- както се казва на бунището на историята. А къде е Иван Костов, извисяващ се с много глави над представителите на т.н. политически елит на РъБъ?
  Както често се казваше в сериала “Листопад” – “жалко за тебе” Гребенаров.

 7. Често си казвам, тази статия не мога да я прочета в момента докрай, ще изчакам да пийна малко алкохол довечера и тогава. Дотам ме е гнус от тази жена!

 8. КЪМ ГРЕБЕНАРОВ.Съвсем случайно,хлъзнахте името и на Костов,който се е крил в кабинета на Доган.Именно в това е целта на онези споменати дотук,че всички са грещни,към която и Вие се присламчвате.А можете ли да дадете пример,в който Костов се е криел в кабинета на Доган.Или и това е толкова вярно,колкот че Костов има милиарди в швейцалски банки,че по-голямата част от хотелите по нашето черноморие и в планинските курорти са негови и т.н.!

 9. Тази манипулация на г-н Гребенаров е точно в стила на вестника на “пантофената” журналистка. Само че точно Костов каза “Доган е проклятието на България”. И както обикновено, се оказа прав.

 10. иво инджев е точен и брилянтен журналист, супер е

 11. Kostov,nai-naglia kradez takiva kato nego triabva da gi sadiat po ARABSKITE ZAKONI

 12. Иво Инджев е честен, компетентен и интелегентен журналист!

 13. Do Joty

  Sladur, ako ne beshe Kostov oshte shteshe da vzimash zaplata ot 3 dolara. Nestastnici…
  NA Kostov mojete samo da mu kajete edno blagodaria.

 14. “А можете ли да дадете пример,в който Костов се е криел в кабинета на Доган.”

  Инж. Лазар Маджаров

  Не зная, доколко можете да проверите, т.е. какви са ви възможностите в това отношение, но потърсете, поинтересувайте се къде е изчезнал Костов, когато преди години разгневената тълпа атакуваше сградата на Народното събрание…

  Обвиняваха ме навремето желевисти, когато им казвах, че Желю не е моят президент – “Ама, що така за нашия Желю?”. Времето ще покаже, че съм прав и за Костов (за съжаление!)и това не е защото съм ясновидец или страхотен психолог, а просто защото съм по-добре осведомен и не ме мързи да анализирам. Нали знаете, че песимистът е добре осведомен оптимист.

  Основната грешка на костовистите (ДСБ = Костов) е, че му приписват еднолично всички добри решения на управлението на СДС, без да знаят, че е бил срещу някои от най-цитираните от тях.
  Докато историята си каже думата, нека всички онези, които набързо ме заклеймиха, помислят върху следното (не, че ще ги убедя, о, не – те имат непоколебимост, която повече прилича на запалянковщина, отколкото на отношение към политик):

  Костов е умен, нали – добре говори, управлението му беше най-успешното в последните 20 години (да!), аз също одобрявам с малки изключения, онова което може да се чуе от него от трибуната на Народното събрание, защо тогава състоянието на т.н. десница е така плачевно?
  Аз ли трябва да поема вината или кой?
  Напишете процентите, които ще получи ДСБ

 15. на следващите иъбори, с извинение…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.