Инцидент с незрящия ни президент

Няма инцидент с кортежа ( на президента), защото не „са го забелязали“( инцидента), но една кола, когато видяла президентския кортеж , се е върнала назад и е „ ударила задната кола“.

Абсолютно вярно – инцидент с въпросния кортеж няма. Той си е отпрашил, без да му пука. И как да забележи, че зад себе си оставя катастрофирали коли и хора? Тук е така: ако си по-силен и важен, не се обръщаш за онези в канавката.

Началникът на НСО ген. Димитър Димитров, цитиран от Медиапул, заявил, че “инцидент с кортежа няма”. Казва го по повод на това, че инцидентът не е бил „забелязан“ , но в същото време Димитров обяснява как е станал незабелязаният инцидент.

“Моите служители, които са били на работа, не са забелязали да има такъв инцидент. След обаждането, което получих от хора на мероприятието, че човек е дал информация пред журналисти, че кортежът е бил причина да се случи този инцидент, се обадих и в Регионалната дирекция (на полицията – бел. ред.) в Ловеч. Там е отчетен инцидент, като категорично информацията е, че кортежът не е участвал в него”, обясни ген. Димитров.
От пресслужбата на президента обясниха следното: Три коли са се движили в насрещното платно, втората кола е тръгнала да изпреварва, но когато е видяла кортежа на президента отсреща, се е върнала назад и е ударила задната кола.
Това не е първият случай на инцидент с президентски кортеж. През 2002 г. пострадаха тежко 45-годишна жена и двете й деца след инцидент с кола от президентския кортеж по пътя за Копривщица.
Според тогавашната официална версия, жената навлязла със своята кола и закачила една от колите на президентския кортеж. Пострадалата жена обаче твърдеше, че колата от кортежа се е движела по осовата линия и я е закачила. “( Медиапул)

Инцидент с кортежа наистина няма. Да му мислят пострадалите, които дори не са забелязани от профучаващите сини лапми на червения ни началник.

Има инцидент с президент- от онези, които са особено срамни, защото многократното настъпване на мотиката ( от избирателите) също е нещо, което си заслужава да бъде отричано.

20 мнения за “Инцидент с незрящия ни президент”

 1. Иво Инджев -точен и брилянтен, както винаги

 2. Гражданската ни солидарност с пострадалите Български граждани ни задължава, да искаме убедително от президентството и от вътрешният министър Цветанов, изчерпателно разяснение за инцидента и да ни покажат какво са записали камерите от охраната на президентският кортеж,за да разберем с каква скорост и на какво растояние една от друга са се движели колите и в коя по ред кола се е намирал президент на Ръ Бъ.Този случай ни дава възможност да проверим твърденията на премиера, че в България няма недосегаеми.

 3. Г-н Инджев, миналата година през месец август направих едно пътуване в няколко държави от ЕС. Ще ги изброй дори. Това бяха Гърция, Италия, Франция, Белгия, Холандия, Люксембург, Германия, Австрия, Унгария и Румъния. Общата дължина на маршрута беше 6000 км. Повярвайте ми, абсолютно никъде не успях да видя подобни кортежи. Дори съм коментирал този факт с приятели. Явно само в България някои са по-привилегировани от останалите на пътя. Ако управляващите наистина искат да придвижат България към европейско развитие, би трябвало законодателно да ограничат подобно безумие по пътищата. Въобще не ме интересува, че с един от тези автомобили е пътувал президента.

 4. На 24.09.2010 в ,,европейска” България за пореден път станахме свидетели как ,,всички сме равни, но други са по-равни”. Новината която ме впечатли бе как кортежа на президента Гоце предизвиква катастрофа, заплашен е живота на обикновенни български граждани, а от НСО се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Всеки, който не е припарвал до родината ни би повярвал на обясненията на шефа на НСО, но ние които имаме участта да живеем в тази ,,република” виждаме ежедневно как богопомазаните без срам показват презрението си към гражданина, който ги е пратил да служат иненно Нему. Докога ще търпим безобразието да се ползват от привилегии като саудитски шейхове. Докога ще плащаме за съществуването на убийците от НСО за Правителствена болница, резиденции и незнам си още какви привилегии. Защо никои от онези, чийто глас може да бъде чут не повдигне въпроса докога ще живеем в антиутопията на Оруел. Защо живота на Гоце да е по ценен от този на Гражданина който му плаща сметката за бронираната кола и лечебницата за президентски трипер. Нека някой който може зададе тези въпроси!

 5. Към Joro:

  Ами да бяхте прескочили и до Москва. Там не само има, но темата за кортежите и сините лампи е една от най-яростно обсъжданата от критично настроените руснаци.
  Проблемът на “българския модел” е, че копира най-лошото: от Запада лакомията, от Русия пък парадността и незачитането на човечетата, наричани граждани само в милиционерския смисъл на думата.

 6. Към Димитър Огнянов
  “Защо никои от онези, чийто глас може да бъде чут не повдигне въпроса…”

  Защото онези, чиито гласове могат да бъдат чути, не повдигат подобни въпроси. И именно поради тази причина гласовете им се чуват…

  А Вие, всъщност, към кого отправяте въпросите си?

 7. “По кортежите ще ги познаете” 😉

  И не само…

  Тук в САЩ полицай да използва “лампата” и да мине на червено…. NO BRO! NO WAY…

  Чака си чинно на светофарчето, няма губернатор, няма сенатор, няма президент. Аман от комплексари-комунисти!

 8. Аман от комплексари-комунисти!

  Това са нецивилизовани хора – комплексари, комунисти, далтонисти и пр. са подробности. Лошото е, че уредбата и функционирането на държавата ни е на най-ниското цивилизационно ниво в Европа.
  За всичко лошо сме начело, за добрите неща – на опашката.

  “Заслуга” за това имат много предпоставки, една от които е комунистическата диктатура в близкото минало и олигархично-феодалното държавно устройство понастоящем.

 9. “Граждани, качете се по тротоарите, за да минат колите на другарите!”
  (Радой Ралин)

 10. Преди години имах подобен случай – настигна ме кортежа на тогавашният председател на НС – Йордан Соколов. Имах късмет, че ги забелязах в огледалото за задно виждане. Първата кола от кортежа опита да ме засече и избута от шосето, но аз понеже ги бях видял не се стреснах и си продължих без да се отместя. Движех се (не по магистрала) с 90-100 км/час, а те поне със 140-150 км/час – сигурно това е “разрешено” за тях в Правилника за движение по пътищата???

 11. Добър ден г-н Инджев, проблемът не е, че колите на президента са уплашили някой, който се е ударил в друг уплашен, а че се мълчи Гузно и грозно.
  Мълчат с ясното съзнание, че са прави, дори когато се блъскат в нас.
  Защото пазят държавната глава.
  Ще бъде много лошо ако някой пиян селяк се вреже в колата на президента .
  Добре е да го пазят с пилотка на осовата линия.
  Пенсионерите разчитат на ньега.

  Още по-добре е българите да се пазят от коли на осовата линия !

  По осовата линия карат само престъпници, пияни, друсани и правителствени коли.
  Това е работа, макар и гадна. Всеки член на екипа е готов да се удари в която и да е кола.
  Така беше и при другарите им преди 1989-та година.

  Ние трябва да се пазим !
  Не знам какво е станало там, но съм сигурен, че много българи не мислят когато изпреварват.

 12. Маршрутът не включваше посещение на Москва. Но просто не мога да разбера каква е тази показност тук. Дай му на бай Ганьо власт и му гледай акъла. Потресен съм направо.

 13. Не дай си Боже да те срещне Президентът наРъБъ!!!

 14. Спомняте си трагедията в Охридското езеро / няма как да се збрави/, тогава Борисов изпрати правителствения самолет да прибере оцелелите.
  Днес кортежът на Гоце изхвърли един бус в канавката и келешът пернишки дори не си направи труда да изчисти имиджа си / а беше много лесно защото нямаше пострадали хора/.
  Навремето кортежът на Георги Илиев лека му пръст изхвърляше коли от пътя.
  Направо не мога да повярвам – ебати президента имаме – ходи на лов, ебе по самолетите и изхвърля коли от пътя.Бандит.Хулиган.Безхаберник.
  Ми…то и аз мога да съм президент.

 15. Шофьорът, катастрофирал заради кортежа на Първанов: Не мога да се боря с тях, добре че не казаха, че съм искал да убия президента

  ……………………….

  Президентът Първанов пристига навреме за тържествата в Севлиево, гардовете му дори не разбрали, че са предизвикали катастрофа
  Изскочиха черните коли, профучаха, избягах встрани. Не съм карал бързо, не съм изпреварвал, но няма да обжалвам акта – провинциалист съм, на 55 г.

  Слави Вълков e собственик на фирма за поправка на мебели в Габрово. Той катастрофира вчера заради бясното каране на президентския кортеж. Бусът му е потрошен, но не му е той грижата.
  Съставиха му акт за шофиране с несъобразена скорост и го обявиха за виновник за инцидента, защото се бил опитал да изпреварва. Той казва, че е карал с не повече от 50 км. и не си е подавал носа в насрещното платно. Но няма да обжалва, защото е убеден, че като обикновен човечец е безсилен пред държавната машина.
  Ето ексклузивното интервю, което той даде за „БЛИЦ“.

  Какво се случи днес на пътя, г-н Вълков, как стана катастрофата?

  – Чух по новините сега от къщи да опровергават, че въобще е имало такъв инцидент. Но аз мога да вярвам само на очите си и на това, което съм видял и чул.

  Разкажете какво точно се случи?

  – Първо една корекция – казаха че е на разклона за Малиново, но това място е далече от всякакво е населено място. Спускахме се от Севлиево, има едно възвишение там. Прав, хубав път, два градуса завой, повече не е. Срещу нас се движи ТИР, който задържа колите, пред нас също един камион голям, 5-6 коли имаше пред мен. Не се движехме с голяма скорост, някъде около 80 км в час, нормално – извън населено място сме. И изведнъж излязоха черни коли, откъде изскочиха не видях, минаха по средата на двете колони, всеки бяга вляво, вдясно …

  Те се движеха срещу вас, така ли?

  – Те идват от София за Севлиево, пък ние пътувахме от Севлиево за София

  Това в колко часа стана?

  – В 9.40. Толкова много коли имаше, че няма как да изпревариш, и камионите задържаха колоните. Явно е решил да мине по-бързо, та се наложи колите да отбият кой вляво, кой вдясно. И аз излязох извън пътя, на банкета, ударих се в мантинелата. Тъй стана. Там спирам, задницата се вдига и пада на 45 градуса на пътя, като засяга на човека предния калник. В момента на удара видях сините лампи, че светят и настана един калабалък… В момента, в който аз се вдигам, отзад шофьорът докато спре, аз падам върху него.

  Какво стана след това?

  – Аз съм провинциалист човек, не съм много младо момче, 55-годишен съм. Нали знаете ние габровци какви сме, всеки си носи характера. Не съм такъв човек да се заяждам. Но тези хора, на които ударих колата, бяха доста възмутени. Повикаха КАТ, бързо дойде милицията, провериха ни за алкохол. Питаме – кажи кои преминаха, милиционерите не искат да отговарят, викат – нямаме никаква информация. Другите хора им казват – трябва да ни предупреждавате, като има такива мероприятия. И стана една ситуация, която вие, журналистите ще я раздуете още повече. Но за мен инцидентът си го предизвика ескортът. Закъде толкова бързаха, не знам.

  Как приключи произшествието?

  – На мен, като на по-прост човек, веднага ми направиха акт, че карам с несъобразена скорост. Имаше коли и в двете ленти – и да искаш да караш по-бързо, не можеш. Те го виждат това полицаите. Пътят си е с две ленти. Могат да се разминат колите, но внезапно стана това с ескорта. Иначе аз нямам никакви претенции, защото предполагам, че сега ще ме вкарат в такива ситуации, че нямам представа какво ще стане. Пък и колата ми е разрушена цялата.

  На колко си изчислявате ремонта?

  – Аз я закарах на един приятел, едното колело не е в движение, понеже е с предно предаване, двигателят е счупен, картера, маслото изтече. Може би трябва да търся двигател. По ламарините нямам нищо, благодарение на мантинелата. Иначе бяхме в дерето, 3-4 метра надолу, макар че имаше дървета, може би щяха да ме спрат.

  Вие този акт ще го оспорите ли?

  – Аз съм го подписал и нямам възражения, защото не мога да се преборя с тези хора. Мога като гражданин да кажа – бил съм в неподходящото време на неподходящото място.

  Колко е глобата?

  – Предполагам, че ще има някаква глоба, след един месец ще се появи. Но можеш ли да кажеш нещо, след като те казват, че ескортът на президента не е участвал? Аз какво мога да докажа? Ако можех да запомня номерата на всичките автомобили около мен.. . Само този човек, който спря заради катастрофата, зная. И той е много възмутен – защото като толкова бързат, можеха да пуснат една кола половин час преди тях и да стане по такъв начин. Времето хубаво, пътят сух, а ни поставиха в конфликтна ситуация, в която всеки се чуди как да отреагира. Аз се радвам, че не ударих другите коли. Ами ако мантинелата ме беше изхвърлила на средата на пътя, може би пък щяха да напишат, че съм искал да убия президента. Политиците и журналистите, знаете какво правят…

  Как се чувствате сега?

  – Малко съм натъртен, ходих на лекар, няма счупено, няма нищо. Радвам се, че няма никой пострадал и от двете коли. Но не е редно да карат така. Може да си президент, ама с толкова дълга колона, около 40 метра, да се включиш по средата, макар и да си пуснал сигнализация, е опасно.

  Но ще кажа – Бог да пази президента, ние ще се оправим. Довечера ще пием по едно, че сме се отървали.

  ……………………….

  Не сте се отървали-ии, не стеее-ее…
  Все още сте на неподходящо място и в неподходящо време…

  ……………………………..

  Вие този акт ще го оспорите ли?

  – Аз съм го подписал и нямам възражения, защото не мога да се преборя с тези хора.
  Мога като гражданин да кажа – бил съм в неподходящото време на неподходящото място.

  ………………………………

  Като български гражданин…

 16. До г-н Димитър Огнянов и до всички граждани на РБ които не искат да плащат за подобни безумци НСО, МВР, ДАНС, президент и всякакви подобни самозабравили се парвенюта -комунисти !!
  Ами не плащайте данъци, защото това е единствения начин да покажем, че не искаме парите ни да се харчат така !!
  Аз не ги плащам от 3 години т.е. тези който мога да не плащам !!
  Но нека да го направим всички заедно, а не да почнат пак едни мрънкания и оплаквания, ще ми вземат това, ще ми вземат онова !
  Защото ако сме единни, не могат да осъдят цяла България.
  Покажете им червен картон от дома си. Спрете им парите, както на мафията.. Та те са си мафия – червена, синя и всякаква друга ..

  НЕ СЕ ДЕЛЕТЕ, БЪДЕТЕ ЕДИННИ !!

 17. Присъствал съм напосрещане на Първанов: то охрана, то следене, то чалъми!!! Явно е много страхлив президентът.

 18. Към Гого:

  Ааа, нещо грешите! Трепе вълци, заплашва певици ( макар и с мускули назаем, чрез агенти на ДАНС) и дори все по-добре кара джет, както подробно ни описа в. “24 часа” в специален, ама много специален, чак уникален подмазвачески репортаж от “отцепения” като за него залив в Евксиноград. Смелчага ни е!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.