Ще бяга ли Лужков в Австрия или ще му предложим Варна?

НА ВНИМАНИЕТО НА ЧИТАТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ТЕМАТА ЗА ЛУЖКОВ ( ПОСРЕЩАН В БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВЕН ГЛАВА И БЛАГОДЕТЕЛ), ПРЕДЛАГАМ ОЩЕ ЕДИН “МАТРЯЛ” ЗА РАЗМИСЪЛ. ЗАЩОТО, КАКТО ЩЕ ВИДИТЕ, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПОДКУПЯТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ- ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ В “МАЛКА АВСТРИЯ” ( ТЯ Е НАИСТИНА ПО-МАЛКА ОТ БЪЛГАРИЯ!) ЩЕ ПРИЮТЯТ ПОГНАТИЯ ОТ РУСКОТО ПРАВОСЪДИ (!) МОСКОВСКИ КМЕТ СЪС СЪЩАТА ГОТОВНОСТ, КАКТО В ПО-ГОЛЯМАТА БЪЛГАРИЯ ГО ПРИЕМАТ БЕЗРЕЗЕРВНО!

Съпругата на московския кмет Лужков отдавна подготвя
оттеглянето на семейната двойка в Австрия
след оставката му, твърди френско издание

Париж, 24 септември /БТА/
Оставката на московския кмет Юрий Лужков изглежда наближава. Свръхбогатата му съпруга гледа да се погрижи за старините си и мести семейния бизнес в Австрия, където е открила фондация през 2008 г., пише френското издание “Експрес”.
Магистратите в Тирол добре познават Елена Батурина, най-богатата жена в Русия. Срещу нея в момента е организирана кампания, ръководена според наблюдатели от офиса на президента Дмитрий Медведев. И наистина, от две години опасната “московска папеса” на строителството и бизнеса с недвижими имоти е развила в сърцето на Австрия шумна офанзива, с която да излъска своя имидж – спонсорира с милиони евро спортни прояви и мегаломански културни фестивали, се твърди в статията.
Милиардерката притежава според изданието най-луксозния хотелски комплекс в околностите на Кицбюел, купен през 2009 г. за 25 милиона евро, и други имоти в района. Тя често ръководи своя бизнес от Тирол и редовно кани там влиятелния руски богаташ Владимир Евтушенков (93-ти в света според класацията на сп. “Форбс”), женен за сестра й Наталия, пише “Експрес”.
Омъжена през 1991 г. за московския кмет, 27 години по младата от него Батурина трупа богатство, като печели за своя холдинг “Интеко” конкурсите по оферти, обявявани от нейния съпруг. По този начин, изглежда, отдавна подготвя оттеглянето на семейната двойка в престижния австрийски курорт Кицбюел, любим на руските супербогаташи, където двамата почиват и в момента, заключава “Експрес”.
Стойността на един квадратен метър жилищна площ в Кицбюел надхвърля 12 хиляди евро, забелязва изданието.
Фондацията на Батурина в Австрия ще й даде възможност да спести през идните години стотици милиони евро от данъци, които иначе би трябвало да плати на руската държава. Достатъчно, за да се впусне в нов бизнес далеч от Москва, допълва “Експрес”.
Повечето руснаци нямат доверие на Юрий Лужков и смятат, че двамата с Елена Батурина имат “необосновани привилегии”, сочи анкета на руския център “Левада” според електронния вестник Газета.ру.
Петдесет и четири процента от запитаните заявяват, че нямат доверие на московския градоначалник, 19 на сто смятат, че заслужава доверие, а останалите не дават отговор.
Над половината – 67 на сто, смятат, че твърденията, според които Лужков и неговата съпруга са “корумпирани (…) и ползват необосновани привилегии”, са близки до истината. Само 3 процента са на мнение, че тези слухове са лъжливи.
Двайсет и пет на сто от анкетираните изразяват задоволство, че се повдига темата за корупцията сред висшите чиновници в Русия. 22 процента са възмутени от действията на Лужков и Батурина, а 33 на сто не им обръщат особено внимание, показва допитването.
Само 6 на сто са възмутени от онези, които раздухвали такива скандали, а 3 процента се тревожат, че Лужков и Батурина може да пострадат невинни заради неоснователните обвинения срещу тях, добавя Газета.ру.

/Андрей Шарков/

9 мнения за “Ще бяга ли Лужков в Австрия или ще му предложим Варна?”

 1. Тази публикация ме изпълни с песимизъм- в Австрия знаят какво става, московчани нямат доверие на Лужков и съпругата му, за Камчия ние говорим . И какво от това?..

  storage server

 2. Северна Корея и Куба също са много хубави държави според тукашните представи на някои хора с бетонни глави. Все пак си мисля, че Лужков и съпругата му ( Боже, каква хубава жена от порода ландрас)ще изберат Австрия. Щото в Австрия освен свръхбогатите хора, много добре живеят и бедните хорица като нас, ако там има бедняци, де.

 3. Максим Горки пише, май беше в “Юношество”, че му направило отвратително впечатление как са преяждали господарите при които е служил. Нещо от подобно цитирам по памет – “Тези хора преяждаха всяка вечер. Много често тичах до аптекаря за бикарбонат”. В тази държава, ако Русия е държава, нищо не се променило. Как ли е живял човек като Максим Горки в Русия. И каква е била тази душена сила която безспорно е притежавал, която не му е позволила да полудее.

 4. Ааа, то не е същото! Не е въпросът, че е купил райското кътче край Камчия, проблемът според мен е, че го е направил физически, езиково, а със сигурност и икономически част от Русия. А в Австрия ще плаща данъци. Това, което тук е направил, обаче, по мое мнение не може да направи никъде другаде, просто защото ние покорно и с голяма благодарност си търсим точно това – някой силен и голям да обладае част от нас (ерго, само и само да не ни бие, да не ни отсече главиците). И моля не казвайте за “изключенията”, защото те само потвърждават правилото (в случая, ако аз кажа, че дълбоко не приемам тази свинщина край Камчия и се изтъкна като изключение, би показало само, че усещането ми за общественост липсва, т.е. да докажа още веднъж в полза на факта, че имаме маса от хора, при това с робски нагласи, но не и единно структурирано общество).

 5. Г-н Инджев,
  Европа,българското общество имат проблем с пължящата рекомунизация.Комунизма не получи своя Н’рнберски процес.Сталин остана полуизверг.Георги Димитров не получи своето презрение,мутрите си останаха момчета-борчета ….а не еничари-насилници,демокрацитана остана полубременна от неокомунизъм….мъка…живота на миллета си остана робски…

 6. Иво, мани го Лужков…кажи според теб кортежа на президента ли е виновен за днешната катастрофа?

 7. Като че ли ще станем свидетели на явлението “Гарван гарвану кълве окото и му грабва кокала”.
  Гарванът с изкълваното око отлита и каца на купчинката кокалчета дето си е събрал за черен ден.
  Ако ли пък не, то би трябвало да станем свидетели на явлението “Девалвация на московските недвижими имоти с 50%”.

 8. Те тия Лужкови имат имоти и в Германия с огромна конюшня за арабски коне и понита. Без подслон на стари години няма да остане. Там той е спонсор на местното ловджийско общество.
  А това в Камчия е държавна руска собственност, а не частна на Лужкови. Няма смисъл да ги чакаме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.