Розови мечти за червено завръщане на бял кон с черен сценарий

Президентът Първанов, който нетипично се изказа тази седмица срещу управляващите без да са го предизвиквали с нещо лично ( защото той обикновено се репчи, когато го засегнат персонално), ги посъветва да си мерят приказките. Да беше го казал и на Станишев, ей така, за баланс!

Според лидера на БСП, чието лидерство открито се оспорва от доста видни другари в собствената му партия, вече бил свършил “розовият период” на ГЕРБ. Боооже!

Едни розови прасета в долината на розите го опровергаха звучно. Били квичели и така заглушавали работата на нелегална печатница за пари край Казанлък, заяви вътрешният министър Цветанов. Акцията, за разлика от много други, които подлежат на проверката на времето, е 100 процента успех и със сигурност ще има и международно одобрение. Не случайно, без притеснение да не стане някоя грешка по пътя към съда и затвора, министърът спокойно изреди имената на заловените престъпници. Да, престъпници са този път. Видно е, хванати са с явните доказателства на място.

Избързва Станишев с пророкуването. Колкото и да са се увеличили недоволните от управлението, още е рано да се очаква изчерпване на “розовия ресурс” на властта. Акции, като тази с натръшканите фалшификатори, имат потенциала да поддържат подкрепата за ГЕРБ. Кой ти пита дали това е изцяло автентична българска заслуга или пък отново помощта е дошла по сигнал отвън, както май се е случило. Важното е, че властта демонстрира воля и изцежда всяка капка политическа полза от нея. Екстрактът се получава като при розовото масло – малко есенция, но трайна и ценна.

Мераците на червените за бърз срив на ГЕРБ могат да се сбъднат в краткосрочен план само при един сценарий – рязък икономически срив от типа на онези, които са специалност на БСП: нещо като Луканова или Виденова зима. Не че е невъзможно да стане, но още не е се е случило нищо подобно. А пожелават ли ни го?

Изглежда, че от БСП нямат нищо против. Не веднъж са препъвали България и ако можеха, пак биха го направили, за да изплуват пак отгоре върху останките от корабокрушението. В това наистина има нещо розово, защото си е една свинщина, в сравнение с която свинският грип е пренебрежимо малка беля.

15 мнения за “Розови мечти за червено завръщане на бял кон с черен сценарий”

 1. Уникални интерпретации с политически привкус.На ГЕРБ и Борисов розовия период никога няма да приключи.Най-много на това се надяват опонентите.Такъв шанс няма да ги сполети.По-добре да се оттеглят от надпреварата.Има ценности непреходни.Това управление в лицето на харизматичната личност на премиера нееднократно доказа че преследва и изцяло стои зад подобни ценности.Доверието е изцяло оправдано.Така ,че никакви външни влияния не биха били в състояние да променят позициите на сегашните управляващи на народната воля към деструктивни.По скоро бих пожелала още повече борбеност и достигане на пълни успехи в целите и търсенията.Подкрепям ги напълно и нищо не би ме накарало да мисля другояче.

 2. Розовият период на ГЕРБ ще свърши тутакси, когато Серж свали розовите очила.И не е зле да ги свали за да види как хората на неговият патрон му дърпат килимчето.Така че, вместо да пее дитирамби “Виждаме партньор в лицето на държавния глава и всички, които работят в подкрепа на неговата гражданска инициатива, която Георги Първанов изгражда по места” да си даде сметка, че гражданска инициатива на действащ президент не може да има.Да не говорим пък за политически проект.Ако на мен не вярва да пита досталепния Курнезов.Обаче нов конгрес за нова лява политика догодина със сигурност ще има според левакът Янаки Стоилов.Ако Станишев е проводника на старата лява, можем да се сетим кой ще изрази новата.Времената, когато БСП се коалираше сама със себе си отдавна ги няма,Сергей.Събуди се! Ще се събудиш до като преброя до 10. 1, 2, 3 ….

 3. ГОТИНО Е ТОВА С “РОЗОВИЯ ПЕРИОД”.Само се чудех Станишев няма ли също общо с розовото 🙂 .Комунистите са “ортодоксални” розови !:-)

 4. Г-н Инджев,
  За съжаление след 20 год. “преход” в България няма демокрация,а едно ново понятие в световната история-посткомунизъм!Не мога да разбера българските комунисти,които толкова милеят за българо-съветската “дружба” защо изпращат децата си да се образоват в елитни университети на “гнилия”запад,а не в прехвалената им москва? Ами,защото са двуличници и егоисти!

 5. БСП е наследник на БКП а това означава че тоталитарната тояга-ДС е преминала по наследство в ръцете на БСП и ако БСП усети че някой сериозо дърпа и иска да им отнеме от ръцете страшната окървавена тоталитарна тояга, с която сега управлява политико-икономическият си холдинг в България, тогава БСП неизбежно ще активира поредният си черен сценарий, (а БСП и техният президент в момента точно това правят) и ако Българската нация не свали мирно президента на Ръ Бъ от белявият червен троянски кон, тогава дяволските розови мечти на БКП-БСП, пак ще почернят България.

 6. Не му е леко на Борисов.Но по важното е ,че той има все още желание да направи нещо. Що се отнася до “розовия период” -Станишев мина по този път и може би му е ясно, затова прави такъв коментар.Аз мисля,че не ни чака лека зима.Уважаеми господа престанете да проявавате политическите си пристрастия и взаимно да се противопоставяте. 20 години стигат. Нека започнем да мислим в дух на взаимно уважение взаимна подкепа и единодействие. Защото ако един върти педалите а друг натиска спирачките, скоро няма да изкачим баира.

 7. Точно казано Г-н Инджев! Какво говорят и кроят политически трупове, като Станишев и Първанов, както и любимата им майка кърмилница БСП няма и не може да има никакво значение. Бедата е там, че ГЕРБ наистина имат нужда от алтернатива. Истинска дясна алтернатива, която да ги подпре сдраво, така че да нямат възможност за никакво мърдане и за дилетантски простотии. За съжаление не се вижда такава алтернатива и точно тук е голямата Ви роля, както и ролята на всички нас, които сме загрижени и милеем за България.

 8. Дано да не прозвучи цинично,едно време като направехме някоя беля с брат ми,баща ни(лека му пръст) ни казваше-дупе да ви е яко и си получавахме наказанието.Слава богу станахме достойни хора.Та мисълта ми е,че ако навремето стария Станишев(лека му пръст) не си е свършил работата не е късно сега сина Станишев да си получи наказанието.Друг е въпросът,че когато става въпрос за дупе при Станишев има няколко опции за наказание.

 9. Всъщност не.Една от опциите той ще я приеме като награда.

 10. GB, накарахте ме да се замисля. “Истинска дясна алтернатива”, “не се вижда”. Може би сте прав, аз виждам обаче млади личности които утре ще поемат тежестта на раменете си в една или друга формация. Надявам се. Както и че соц-комунистите ритат кофата с новият си общо-ляв проект. Те обаче все още държат тоягата-парите. Ето защо наистина трябва да се иска сметка за откраднатото.

 11. преди жан виденовата зима през 1997 година татяна дон4ева след вота на недоверие на сдс към правителсвото н а жан виденов каза,ние шт им направим хляба 500 лв и долара 3000 лв пък да ги видим какво ште правят,та комунистите изобсшто не ги интерисуват ни народ ни морал те искат само едно власт и пари

 12. До Lidia Petrova . Ама вие пък, г-н Инджев половин статия посвети за да ни просвети как всичко което прави сегашното правителство е нищо дрого освен популизъм, а вие “харизматичната личност ,ценности” и др. такива. Че и цялата му реч от Чикаго постави в своя форум за видим измежду редовете колко му е зле интелигентоста, после други форумци да си повторят мантрата “маркуч, тиква, мента” и т.н. Ама хич не сте в час г-жо или г-це.

  Ама какво съм тръгнал да ви говоря, като и аз съм като вас.

  Но ..понеже ми омръзна да съм такъв неинтелигентен (продполагам и вие ще осъзнаета грешката си сега) давайте да му пишем една петиция да спре да се излага и повече да не се занимава с престъпниците. Както и спре разните популистки проверки от сорта на заменки, комисий Кушлев и др. такива , да си потърси корумпирани министри, ако трябва Р.Овч. да върне, и да върне българските моряци на пиратите. Да си намери съветници по история които да му преразкажат (че нали той прост) как постъпи инилигентния г-н Костов в случая с мед сестрите. Никакъв популизъм – щом са виновни да ги осъждат на смърт. Ако други организаций и държави си решат, че не са виновни да си ги спасяват.

 13. Мандрилът (песоглавец с най-червена задница ) Бат’Илия уж занимавайки се с “форумците”, протестирайки против атакуващите и оспорващите го, но и след 10-15 дневна игра на обиден чрез непоявяване в този блог и след “старателно” обмисляне на тактиката вече е решил да разкрие и стратегията си, в резултат на което – дори и без всякакъв повод, открито напада автора на най-стойностния и актуален български политически блог – Иво Инджев.
  Маймунски номера, сиреч (по Бойко Борисов) маймунджилъци!

 14. Г-н Тонев, хубаво е че най-после показхте това което сте.

  Да оставим за другото всеки сам да реши. Дсли аз съм песоглавец или вие, дали са маймунски моите номера или вашите и т.н. Понякога (колкото и да е странно), колкото повече викате и обождате толкова повече хората бягат от вас или това което представлявате.

  Просто съвет.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.