Хеликоптерите от българския апокалипсис – сега!

На президента Първанов днешната информация на “Алфа рисърч” за спадащия му рейтинг и закрепилия се имидж на Бойко Борисов трябва да е прозвучала като Вагнеровите Валкирии в ушите на командир от Виетконг от филма “Апокалипсис сега”. И започна да “стреля” по хеликоптера ( на Борисов).

Военните смятат минохвъргачката за най-ефективното средство срещу противника в окопната война. Първанов и Борисов обаче въведоха хеликоптера в своята битка. След зрелищната акция по заснемане и демонстриране на публиката на влудяващо луксозните имоти на анонимни богаташи, Първанов явно завидя на печелившия ход и се усъмни публично в това, дали “правителството и премиерът са решени докрай да търсят решение на въпроса с незаконните имоти, открити при проверките на Националната агенция за приходите (НАП)”. Той също завъртя перките на пропагандната машина и сред пушилката призова да се види и кой какво е спечелил в условията на прехода.

“Аз съм за това – да се установи кой какво е правил, особено когато става дума за природни или исторически забележителности”, заяви той , но нарече “откритията” на камерите от птичи поглед “върхът на пирамидата”, призовавайки да се види какво има под нея. “Отново ще повторя – и за това не е необходимо да правим обиколки с вертолетите ( естествено “вертолетите” като руска дума са му по-близки от “хеликоптерите” – бел. авт.), да видим кой как спечели фабриките, как спечели банките, да видим големите заменки, защото тая тема беше потулена, забрави се” , атакува Първанов от Харманли, цитиран от БТА.

Като ревност към пропагандната находка на премиера прозвуча и “надцакването” на Първанов , който пожела да се види “кой каква роля е играел в престъпния свят през целия период на прехода и кой какво е спечелил от това”. С това повтори собствената си “позабравена” теза за отваряне на “икономическите досиета на прехода”, подхвърлена от него на пресконференцията му от 12 март за “онази стенограма”, с която се опита да омаскари вицепремиера Дянков.

Борисов, който миналата седмица премълча опита на Първанов да го засегне на мъжественост ( президентът язвително нарече “не много мъжка постъпка” оплакването му от умора), този път прие поканата за бой. “Картината, която беше показана от хеликоптера по време на облитането, даде най-ясна представа за прехода и изминалите 20 години, отвърна той чрез агенция “Фокус” и повтори, че корупцията безнаказано е хранила партиите, но не и несъществуващата ГЕРБ. “Това трябваше не само да се проверява през последните 10 или 15 години, а да не се допуска изобщо да стане”, изстреля той срещу президента, който е част от статуквото на властта вече 9 години..

В престрелката Борисов показа още веднъж умението си да се прегрупира и контраатакува с използването на съюзници, мнозина от които дори не подозират това. “Изказвайки се днес, президентът не обижда само правителството и служителите на НАП, а всички разследващи журналисти, които работят от години по темата за облагодетелстването”, добави той като обедини медиите и чиновниците срещу опонента си.

Интересното е, че президентът, който преди винаги беше “догонващ” в пререканията с Борисов и дори се опитваше да ги омаловажи с подмятания как нямало да му отговаря на закачките, напоследък се ожесточи. Вече втора седмици поема инициативата в заяждането.

От седмици наред пък съобщавам, че търсачите на доказателства за корупционните връзките на политиците с техни приближени бизнесмени могат да бъдат проследени не къде да е , а в самата държавна резиденция “Бояна”. Някой ще се поинтересува ли как така тъкмо фирмата на Владимир Лазов “Билд инжинеринг В.В.Р” ООД е получила изключителната чест да ремонтира държавата резиденция?

Има ли нещо общо това с близките семейни отношения между Лазови и Първанови, г-н Борисов или и вие, като премиер и евентуален възложител на ремонта, сте в неудобното положение да отговорите на този въпрос за “спечелването” на поръчката, макар вероятно тя да е уредена чрез подчинената на президента НСО ( Национална служба за охранване на когото трябва)?

Как да не иронизирам “битката” Ви с президента, когато явно го щадите от конкретни съмнения, изразявани от “съмнителни типове” като мен. Питам защото твърдите, че уважавате разследващата журналистика тъкмо в качеството на върховен застъпник пред посегателствата на Първанов. И както се вижда, дори не питам за “стари работи”, които съм описал в книгата си “Президент на РъБъ” , а отправям предизвикателство за събитие с днешна дата.

Питам директно Борисов с надеждата да му предадат въпроса, защо е ясно, че българските медии не виждат нищо интересно в него (макар вече два пъти да писах по темата) – вероятно поради факта, че трябва ме цитират като източник, пък и да не се бутат “между шамарите”.

8 мнения за “Хеликоптерите от българския апокалипсис – сега!”

 1. Не е игра на думи, много точно е:
  Поредният оксиморон на президента на Ръ Бъ, който казва:”Една силна държава не може да установява имотите по въздуха” Парадоксът е в предположението, че държавата, която има него, самия Гоце на този най-висок и преставителен пост може да се приеме за силна! “Трябва да се види и кой какво е спечелил в условията на прехода”, казва още той. “Параграф 22” едно към едно!
  В същото време “могъщият” премиер, сякаш от борда на хеликоптера по време на тежък патрул, озвучил чашата на язовир Ивайловград с Вагнер пуснат на 100 децибела, трясъците на хеликоптерните перки и всред миризмата на тинята долавяща се от долу не твърди, че подопечната му страна е силна, а точно обратното.
  И това, ако не е апокалипсис на Ръ Бъ-сега!

 2. Г-н Инджев, от последните политически събития в България се вижда че Българският примиер ще облече генералската си униформа, за да испълни дългът си към България и към Българският народ, затова съм убеден че истинската битка с истинският олигархичен октопод в България стартира с хеликоптерна психологическа атака, срещу недосегаемата организирана престъпност и корупция в България-ЕС.

 3. На мен цялата вертолетно-хеликоптерна история ми прилича на “връщане на паса” след стенограмата от зимата. Първанов се гласи да е следващият Велик месия след Симеон и Борисов, а това не става когато няма медийна драма и рейтингът върви надолу.
  Що се отнася до ремонта на резиденцията – ясно е, че Борисов няма да зададе подходящите въпроси, реално нищо до този момент не е доказало, че с Първанов са противници.

 4. Първанов първанов хич не е лесно да бъде човек гъон сурат перде.

 5. Гледали ли сте филма “Пушеци”?

  А да видим колко вили ще бъдат съборени или конфускувани. НЕ ВЕРВАМ НА НИЩО ВЕЧЕ!

 6. За съжаление,г-н Инджев,по- съм склонен да вярвам на “Ревизоро” в сутрешното предаване на една телевизия.Това,каза той, е акция за замазване очите на хората,за да не се повдига въпрос за наистина големите далавери. .Големите палати не са там.Но жалко.Това няма кой да го каже,и ние трябва да се задоволяваме с това което ни поднасят край язовира,които са строени през 1989 и по-рано.

 7. Прав е Ревизоро!Вече дори не са банални-вече са смешни!Как е възможно на всеки пет години да “откриват” “митичното митничарско село”??!Какви палати,какви бариери,като това си е типично рибарско селище/повечето “палати”всъщност са фургони и бунгала/,край язовир!Всичко е поръчково и тенденциозно,само не мога да разбера защо се пънат да демонстрират дейност,като нито имаме гражданско общество,нито някой ще потърси сметка за наистина големите далавери!

 8. На мен и другите като мен, прости българи, наистина е била “бедна фантазията” за какво ограбване на държавата ни става дума.Ако народът ни има елементарно усещане за дял от общодържавната собственост, ако смята че трябва да получава дивидент от експлоатацията на държавната собственост, ако се чувства ограбен, би трябвало да се надигне и измете цялата управляваща вече десетилетия пасмина. И сред парламентарната група на ГЕРБ вероятно има много грабители на държавата забогатели незаконно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.