Една пролет птица не прави

“Кандидатурата на БСП за президентските избори ще стане известна най-рано през март, тепърва започват процедурите за подготовка, каза на редовната си пресконференция в Силистра депутатът от региона Антон Кутев. Той отрече това да е Стефан Данаилов, „най-малкото, защото актьорът не е заявил желание, а и много работи напоследък”.( Дарик радио)

Обърнахте ли внимание: „НАПОСЛЕДЪК“! Разработил се е, с други думи, др. бивш министър на културата. По проекта на президента Първанов, явно.

Според Кутев бъдещият проект за гражданско движение на сегашния президент Георги Първанов е обречен на провал, в случай че Първанов посегне на червените структури в страната.

„БСП има инстинкт за самосъхранение. В момента, в който някой бръкне в структурите на БСП, БСП го изхвърля автоматично. И примерите са много. Първанов е интелигентен политик, опита ли се да го направи – това ще провали проекта му. Ако търси хора, сили и енергия – това е около БСП. Доколкото знам, има готовност за края на октомври да го обяви”.

Значи до края на октомври ще разберем дали бъркащият в структурите на БСП Първанов ще бъде “изхвърлен” автоматично. Примерите наистина са много.

А на пролет, с надежда за зимен провал на триумфиралото през лятото на 2009 г. сегашно правителство, ще ни кажат кой е новият кандидат за бъдещо изхвърляне на бунището на историята ( с извинение за клишето). Що за птица ли ще да е тази жертвоготовна червена пролетна изненада? И дали изобщо ще е птица?

Изглежда предстоят интересни събития. Настанете се удобно, затегнете коланите и … не им пречете. Никой не може да помогне на България да се освободи от тях повече от самите тях.

7 мнения за “Една пролет птица не прави”

 1. И Станишев и Кутев та дори и Борисов говорят за проекта и постоянно го легитимират по този начин.Ако тези хора бяха истински политици или поне конституционалисти щяха да имат друго говорене.Поне един упрек да сте чули, че действащ президент като обединител на нацията е в пълно противоречие и конфликт на интереси, занимавайки се с някакъв си негов политически проект.Аз до сега не съм чул или веднъж може би по радиоточката в хоремага на едно провинциално село.

 2. Е да де ама няма как още да си затягаме коланите и да чакаме поредната изцепка Двадесет години за еден преход май са фатални за една държава

 3. Е да де ама все сме го правили и ще продължим да го правим до окончателната побе…, апааа,пардон,
  до окончателното опразване на……

 4. Коментар на Мирослав Найденов относно пасивността на първанов относно заменките на земи по времето на тройната коалиция и активизма му днес:
  http://dnes.dir.bg/news/georgi-parvanov-miroslav-naidenov-zamenki-7242924?nt=9

  Най-интересният коментар:
  “Той (Найденов)обаче уточни, че не иска да влиза в дебат, защото премиерът е много ревнив в тази тема и не дава министрите да влизат в дебат с президента.”

 5. Имаме хубава поговорка “Веднъж стомна, за вода, втори път стоман за вода, трети път … стоманата се чупи!” Ако нкой все още си мисли, че след четири национални катастрофи- две по царско време, 45 години социализъм и 20 години “преход” все още държавата (стомната) е здрава, дълбоко се заблуждава. Прав е Иво! Да не пречим на бацилите сами да се уизчистят, за да да преболедуваме. Когато оздравеем ще си направим и държава. Сега нямаме такава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.