Октоподи и медузи в държавното джакузи

Състав на Апелативен съд София определи мярка за неотклонение на Алексей Петров домашен арест и потвърди, че няма организирана престъпна група “октопод” от осем души. Има организирана престъпна група само от трима души – Марчело Джотолов, Алексей Петров и Антон Петров. Няма и достатъчно данни за разгласяване на информация, която е била държавна тайна. ( Агенция “Фокус”)

Това се очакваше. Но като става дума за очаквания, има и по-интересни. Разбираемо е най-известният арестант на републиката да каже (отново, този път на път към домашния арест), че обвинението е скалъпено. Но какво конкретно се крие зад репликата му пред журналисти, че това било направено, за да се прикрие “истинския октопод”? Дали го е посочил пред следователите?

Ако Алексей Петров не е, кой е наистина тогава? Или пък трябва да приемем версията на двамата поредни вътрешни министри от времето на кабинета “Станишев”, че в България нямало организирана престъпност, а само организирани престъпни групи. Министър Миков дори ни беше обнадеждил като каза веднъж, че тези групи били известни на МВР. Защо обаче така и не сподели с нас повече, така и не стана ясно.

Не знам дали в подземния свят има единен център на тежката престъпност, за каквато с смята организираната такава, но в надземния нещата са видими с просто око. Но не е толкова просто те да бъдат изречени публично по простата причина, че става дума за организирана по все по-престъпен начин консолидация на медийна власт. Тя не дава да се говори на тази тема от нейните собствени трибуни.

Най-лошата “новина” във връзка с това е, че ако в противопоставянето на “килъри”, “нагли” и “октоподи” властта вдъхва доверие, то на фронта на ограбването на свободното слово тя не само не се противя на узурпаторите, но явно ги покровителства. И косъм от главата на медийните босове не е застрашен от затворническо подстригване.

За да не съм голословен , мога да кажа, че в момента тече поредното голямо разместване по върховете на влиятелни телевизии с национален обхват. Тайната за това се пази сякаш е военна.

Защо? Медиите не трябва ли да бъдат най-прозрачното нещо в една държава с претенции за демократичност? Или прозрачни у нас са само подводните мекотели (с доста твърди алибита) с екзотични названия- “октоподи” и “медузи” , отгледани в държавно субсидирани джакузи.

13 мнения за “Октоподи и медузи в държавното джакузи”

 1. Господин Инджев, не мога да се съглася с Вашето твърдение, че група състояща се от трима бандити е престъпна! И осем бандити не са престъпна група! Ще Ви кажа защо. В далечната 1944 година, през месец август в местността Жабокрек в Рила планина т.нар. Рило-Пирински партизански отряд, състоящ се от 250 бандити, нападат почивната станция на войници от Вермахта, обезоръжават и убиват българските войници, пазещи станцията и след това убиват около 20 немски войници. Ето това вече е престъпна група според стандартите на БКП/БСП и обслужващите ги магистрати.

 2. Здравей,Иво!
  Не трябва ли според теб Цецко да си подаде оставката?Щото нали това уж беше ,,най-големия удар срещу организираната престъпност,,?Пък сега нищо.Едно голямо нищо.Не е имало Октопод.Нито Мафия.Нито рекет.Нито изнудване.Нито търговия с влияние.Нито скланяне към проституция…

 3. Кой се интересува от това, те и без това не разбират хората! Те просто искат да чуват как полицията прави хайка и как “вертолетите” снимат гнусната богаташка сган” (а никой не казва “нека си платят данъците и да си киснат в басейните, след като искат и го могат”). Ако е прозрачно, трябва много да мислим, много да се грижим, много да правим. Ние не искаме, ние искаме да си пием ракията спокойно, като се напием да станем юнаци, за да станем юнаци обаче трябва да е “тъмно” на хоризонта, за да можем да плюваме и юначестваме по-смело. Нали “ония” от държавата си знаят работата, не са малки шъ съ оправят. Ако не съ оправят шъ пием още повече ракия и ше станем още по-големи юнаци. За какво са ми журналисти дето казват истината, истината е болезнена, нали може тогава да стане ясно като бял ден какво струвам аз. Вие си лъжете, аз ще си пия ракията и ще плювам като мъж!

 4. Към Сотиров:

  Моля, четете написаното преди да пишете. Твърдението не е мое. А и е цитат, както съм посочил изрично.

  Това се отнася и до комплексарите, които се обаждат сами , когато стане дума за провинциализъм ( макар да съм обяснил, че това не е географски термин, а състояние, което те самите демонстрират).

 5. И как така са установили сидиите, че
  “Няма и достатъчно данни за разгласяване на информация, която е била държавна тайна.”? След като вестничетата на Алексей Петров я публикуваха, след като тя, сякаш е особен вид манна небесна, кацнала в компютрите им? И, което вече е доказателство, след като откриха секретни папки в архива му в басейн “Спартак”? Дори да не се докаже, че той я е разгласил, не е ли подсъдно държането на такава информация в частен сейф? И изобщо какво стана с проучването на този, както казват, забележителен архив? Или става дума за своеобразна търговия? Ще покрием данните, осветяващи Б.Б. в мафиотско червено, срещу подобна услуга за Алексей Петров?

 6. Господин Инджев, става дума за размаха с който са работили комунистите и който могат и сега да постигнат. Нали не се съмнявате в техните възможностти. Това, че на седми ноември крайцерът Аврора изтреля снаряд по Зимния дворец, сега комунистите компенсират със строежа на хиляди дворци. Давам го като пример за размаха на другарите.

 7. “Странни” неща се случват в нашата държава. От многото говорене на едро от страна на Бойко се очертава едно зловещо последсвие за държавата – пълно обезсилване и омалоломощаване на електоралната енергия за промяна към по-добро.
  Странно е, че хора като мене често заемат позиция близка, а понякога и напълно съвпадаща, с тази на комунистите и ченгетата. Да, странно е, но не е случайно. Защото не е възможно ролята на борец срещу незаконното облагодетелстване и забогатяване, разграбване на държавата, корупция, злоупотреба с власт, организирана и самодейна престъпност, лоша и неефективна правоохранителна и правосъдна система да се заема от лице точно от кръга на грабителите и разбойниците.
  Предрешеният като “дясноцентрист” мафиот Борисов уверено довършва започнатото от другия “дясноцентрист”-Кобурготски-разбиването и заличаването на двуполюсния модел и окончателно закопаване на надеждата за възмездие и справедливост.

 8. Докато Сергей се правеше на премиер, а Меликов му беше съветник, едни 700 млн държавни пари от джоба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА влезнаха от едната страна на КРЕМИКОВЦИ и излезнаха чисти и изпрани от другата страна и отидоха в нечии джобове …
  Разбрахме, че и Дъмбовците са лоялни граждани на републиката …
  Сергей защо мъчли по този въпрос ? Пак ли нищо не знае ?
  А трактора, ако наистина е вършил държавна работа, а не е изпълнявал мръсни поръчки на ДС, то тогава къде са му разкритията за тези 700 млн лв държавни пари, потънали в нечии джобове ?
  А Гоце , след като говори за отваряне на икономическите досиета, защо и той мълчи по този въпрос и нищо не казва ?
  А онези журналя / Явор Дачков, Сашо Диков и Патрашкова / защо мълчат и не зададат въпроса за тези 700 млн лв ? – Защото са обективни журналисти и се интересуват от истината или защото са протежета на ДС ? А дали няма да се окаже, че част от тези 700 млн лв са влезнали и в техните джобове като хонорари ?
  Наистина сме държава на абсурдите и се намираме в един омагьосан кръг !
  Забележете как всичките споменати лица ще продължават да мълчат за тези 700 млн лв, защото никой от тях нищо не знаел и нищо не е чувал !

 9. Преди време Доган беше написал едно писмо – ‘ До мадам В. ‘ …
  Аз още тогава казах, че може би по този начин Доган се опитваше да се дистанцира от октоподЪ у нас …
  Струва ми се, че и сега Доган се дистанцира от трактора и трактористите му !?
  Усещам, че всички партии ще се дистанцират от трактора и бенкаджията с розовите гири !
  Гоце засега защити трактора и това е повече от видимо ! Какво ли следва от това ?
  Запалката и той вече защити трактора, като каза, че Цветанов правел само показни акции, а нямало осъдени … А нали именно тези съдии са част от мафията и октопада у нас ?!
  Само че, запалката забравя, че неговата оставка беше поискана от цяла ЕВРОПА и така той доброзорно напусна поста си като вътрешен министър !? А именно този факт е повече от показателен за това кой всъщност е той !
  Казано накратко , новата коалиция ще бъде : трактора – бенкаджията – Гоце – запалката !
  Цветанов е получил твърдо подкрепа от шефовете на ЦРУ, ФБР, МИ – 6 и др. служби . Днес ще пристигне и шефа на ЕВРОПОЛ у нас и съм убеден, че и той ще даде положителна оценка за работата му като силов министър в борбата му среща мафията и октопода у нас !
  Изводите всеки сам може да си ги направи !

 10. Уважаеми г-н Инджев,
  Прочетох писанието Ви. Считате , че нападението в Жабокрек е бандитизъм. Защо не съобщихте това преди 20 години? Или тогава работехте в друго управление. Баща ми беше партизанин в този отред- преди това го бяха затворили в Ени Кьой , но избяга.Той бе евреин Може би според Вас трябваше кротко да стои и да чака да го изпратят в Треблинка.Оставете тези напъни да окаляте тези, които се бореха против фашизма.От това няма да станете по обществено значим!!

 11. Към Помнещ:

  Така е, не съм бил герой от съпротивата срещу комунизма. Само поисках оставката на Тодор Живков в зала 11 на НДК ( днес кино “Люмиер”) пред няколко стотин души. И си имах малко неприятности след това.

  И не ми излизайте с номерата на антифашизма, защото зверствата на националсоциализма не са оправдание за зверствата на комунизма. Дори “късно” да се изправи човек срещу тях е по-добре, отколкото да ги слави като непреходна ценност на антицивизацията.

  Акцията в “Жабокрек”, която е нападение срещу санаториум и срещу болни, безпомощни хора, е точно толкова военно престъпление, колкото и много други престъпления – нацистки или всякакви други. Ако на това му казвате героизъм, значи сте скаран с хуманността по дефиниция.

  Вашите герои стрябваше да се сборят с националсоциалистите още през 1939 г., когато нападнаха Полша, поделяйки си я с “антифашиста” Сталин, вместо да си траят, докато Хитлер не го изпревари и го нападна пръв на съветска тероитория – чак тогава се превърнахте в антифашисти. А междувременно в СССР националсоциалистическите другари маршируваха заедно със съветските си социалистическите съветски побратими на паради- например в Лвов. На още по-ранен етап в СССР се е обучавал да лети Гьоринг (и за малка до сеожени за една съветска другарка). А пък Сталин до последно снабява другаря си Хитлер с горива, въглища и всякакви суровини, с които злорадо захравна германската военна машина, насъсквайки я допълнително да громи и граби Западна Европа.
  Ето срещу това тряба да се обявите, а не в защита на военнопрестъпниците, избиващи ранени войници в леглата им с гранати.

  Само че с типичен комунистически гьонсуратлък бетонните комунисти определят милионите жертви на Сталин в собствената му страна ( а и не само там) като “грешка”, а някои дори продължават да ги водят в графата ” съпътстващи щети” по пътя към светлата цел, победата на комунизма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.