Конгрес на победилата похот към бедността

Не искам да ви говоря като “дядо ви”, но…

Едно време, когато изучаването на историята на конгресите на БКП беше (повече от) задължително в университетите, ни набиваха в главите не само номерацията на конгресите, кой от кой “по-исторически”, но и техните наименования според определена специфика на великото събитие в конкретния контекст. Например: “Конгрес на победилия социализъм”- под номер не знам кой си.

Що за конгрес беше съботният под номер 47 на БСП?

Избирам си понеделнишкото телевизионно обобщение на червената депутатка Мая Манолова, която ни осведоми от екрана, че ставало дума за единствената демократична партия в България.

Единствената! Разбрахте ли? Запомнете го, че после, като се изпитваме, да няма сълзи и сополи “ ама не разбрах”, “ не чух”, “дайте ми още един шанс”. Строго и без заобикалки истината ви е поднесена и трябва да я запомните: БСП е единствената демократична партия в България и толкоз!

Нагонът на член първи от конституцията, който прогласяваше единствеността на партията, е жив и натопорчен.

В този смисъл обаче има и една конкурентна заявка за кръщаване на 47-мия конгрес по “знаков” признак. Не друг, а самият лидер Станишев я направи ( какъв дуализъм в “единствената”, а!).

Според лидера, БСП започвала …поход срещу бедността. Партията, която управлява през близо половината “преход”, наложил се поради непрестанния възход на социализма към низините на всички значими европейски класации по жизнен стандарт на българите, демонстрира по този начин, че споменатият нагон за единственост не е случайност. Комбиниран е с похотливи наелектризиращи електорални намигвания към бедните. Гарниран е също от (само)доволни звуци откъм ко(н)чината на остатъчната последна соцсвенливост, развенчана от такива “знакови” присъствия начело на конгреса, като олигарха Георги Гергов – топлата връзка на парите с партията в разгара на студената (мнима)война на БСП с нейният Първанов.

Така че това си беше конгрес на единствената победила похот към бедните.

31 мнения за “Конгрес на победилата похот към бедността”

 1. Както и да ги назоваваха, народа заеше, че истинското им име беше “Ебаси майката, майката ни се еба!”

 2. Те са на всеки километър все още и наистина! Техния нагон не знам дали с хапче се лекува, или е за риза с много дълги ръкави, които се връзват зад гърба… Гергов заявил, че ” ние пак ще управляваме”. В похо”т” срещу бедността , може би дебелия шаран ще цвръцне малко от собствената си мазнина в името на революцията и на ползу бедния планктон.

 3. Моля обърнете особено внимание на номера на конгреса! 47(четиридесет и седем)!!! Доколкото си спомням БСП е е дна чисто нова социална партия, която макар и произлезла от бившата БКП е коренно променена! Защо, след като са толкова коренно различни и толкова големи демократи, и сега по техни думи даже единствените такива не показаха едно ново начало? Толкова ново, че да започнат номерацията на конгресите си отново. Не е възможно за двадесетина години от това ново начало да са направили 47 конгреса. Явно и от това е, че за никаква промяна на БКП не може да става дума! Те и за това се обявяват, за единствени демократи. Нали знаете кои са винаги единствени, първи, неповторими и така нататък, без абсолютно никакви съмнения самокритичност и о, Боже угризения! Такива могат да бъдат само сатрапи тоталитаристи и други подобни от пъстрата им гама, но никога истинските демократи!
  Освен това Г-н Инджев мисля че малко неправилно подразбирате контекста на думите на Станишев “поход срещу бедността”. Съвсем ясно е,че Герговците от БСП отдавна са повели такава война срещу бедните, че неминуемо ще ги унищожат напълно. Никакви бедняци не им трябват, излишни са. Трябват им богати, много богати. Властта дава, но за да се получи иска пари. А тези “традиционни и единствени демократи” се интересуват само от властта. С кръв я взимат и само с кръв ще я дадат! Това им е открай време най-“демократичният и единствен” принцип. Но това си е много стара традиция на тази толкова “променена и единствено демократична” партия, че това едва ли ще учуди някого.

 4. Може би госпожа Мая Манолова е имала предвид, че БСП е единствената сталинистко-путинска партия у нас. Тогава е права, че БСП е единствена. Може би най-точното име на БСП е сталинско-путинска партия на олигарсите, бандитите, пладнешките айдуци и кретените гласуващи за тях. Това, че я обявяват за демократична не е беда. Кретените които гласуват за БСП се дразнят щом чуят думата демокрация, но това си техен вътрешно-партиен проблем. Колкото до номерацията на комунистическите им сборища – на кой му пука. БСП е единствената партия която има сериозни проблеми със собствената си история. Ако Господ реши да унищожи с огън и жупел БСП, подобно на Содом и Гомор, дали ще има поне един единствен праведник
  в нейните редове?

 5. БСП е достойна наследница на БКП, защото успя с партизанските си недосегаеми отряди, от организираната престъпност и корупция в Ръ Бъ, да подчини с бедност Българската нация, и сега се готви да започне поход срещу бедността, да ама този път номера на БКП-БСП няма да мине, защото ще бъде обявена извън закона от Българският военен доктор Гилотен.

 6. Вълка козината си мени, но нрава не.Единствени са както тези в северна Кореа и
  некои други.

 7. Не ги гледам и не ги слушам.
  Когато видя някой от бившите управлявали България превключвам на друг канал или радиостанция. Отказах се вече и да се учудвам на наглостта им да се изказват по всякакви въпроси.

 8. Чух тази сутрин мая Манолова да казва, че изборът през сл година щял да бъде “цивилизационен” – направо ми се повдига от тези изключително нагли крадци на всичко, в случая на изразът, който Евгений Дайнов употреби при последните парламентарни избори – цивилизационен избор м/у Европа и Азия, това явно много им е харесало и хоп – откраднаха го. Много отвратителна постъпка, и както казва г-н Сотиров, няма нито едни нормален човек измужду тях.

 9. Мисля, че много са го закъсали – такава откъснатост от проблематиката на страната е самоубийствена.Нека – колкото по-зле, толкова по-добре! Мисля, че скоро ще бъдем свидетели на забавни явления.

 10. На “Сотиров”:
  Х 10!!!Ето затова,в този блог се събират “МАЛКО”,но,КАЧЕСТВЕНИ!!!

 11. 47 Демократични Конгреса, 47 пирона в ковчега на бедността/мъртвеца, йо-хо-хо, и бутилка ром/Столичная и както пееше Синатра: “Най-доброто тепърва предстои”.

 12. Съжалявам, но трябва да Ви опонирам! Не “близо половината”, а точно 3/4 от прехода тази “единствена” партия е в управлението. От 20г, не е била само 5! Това е истината! С гласовете на “широките народни маси”.

 13. що да не са демократи миналото им жалка малка терористична шайка по голямата част агенти на гешев дошла на влас благодаря на сталин най големия демократ избил около 30 милиона не демократи руски селяни и интелигенти по късно станали повече демократи направили от нерзвит социализам още по развит където помним че някой станаха по равни от другите така е пак те демократите за двадесет години преход станаха по богати от другите не благодарение на интелекта си и способностите си а на голямата си демократичност която доведе българия до ес като най бедната страна с най ниските доходи на работници който работят за социални помощи така че извода е ясен и е права м м от тях по големи демократи няма не само тук а и по света

 14. През изминалите пет дни бях в Париж. Вчера се върнах в Германия и пренощувах в Дортмунд. Днес пътувах три часа до вкъщи. Отварям с нетърпение интернет да видя какво става У дома. Виждам, че нищо не се е променило. Както и айфеловата кула от почти 150 години.

 15. Не знам за похотта на БСП към бедните но аз си признавам за моята похот след като чух онова сексапилно закачливо обръщение на госпожа Корнелия “Другарки и другари…“.А другарката Мая с ония кадри от парламента,когато другаря Гагаузов нежно я погали отзад по ушната мида още си я сънувам.Боже, БСП=Боже Само Похот!

 16. Добри са ни “другарите”. След като петнадесет години ни тормозеха /през двадесетгодишният преход/, показват макар и вяло, но чувство за хумор. Нека им разрешим да ни повеселят.Нека им се посмеем СВОБОДНО!

 17. До ДСБар:

  Дааа… Има и за е.ане има и за тепане в тая така единствена демократична партия. 😉

 18. Преди много години на журналистически въпрос какво пречи на комунистическите страни да се развиват нормално и да бъдат част от света, Рейгън (мир на светлата му душа) се пошегува: “На комунистите им пречат четири неща: пролетта, лятото, есента и зимата.” А, баща ми като говореше за комунистите казваше: “Те синко, са завъртени, та… повъртени. Да си нямаш работа с тях!” Въпреки, че ги е лекувал.

 19. Историята на столетната организация е низ от нелегални опити да се генерира мизерия, която след това храбро да бъде “спасявана”. (По същия начин здравеопазването се “бори” със здравето ни:). За радост, обществото ни постепенно гради своя имунитет – жилавия среден бизнес и образованите на запад експерти, които политическите мутации и приемствеността, афиширана в номерацията на червените конгреси, не могат да унищожат.

  Претенциите за идейна непрекъснатост разкриват една непроменена същност – даже и отвън се вижда, че ръководството на БСП е елитен клуб за потомци на комунистическите първенци. И ако носталгиците по светлото минало намаляват, неизбежните кризи работят порочно за тях: катастрофите след лявото управление генерират левеещи избиратели.

  При всеки свой провал социалистите успяват се промъкват във властта, дегизирани като популисти. Така те замитат следите си, за да могат по-късно влязат в политическата битка “от свое име”, горди от идеологическата си чистота.

  Розовото им бъдеще са широките коалиции.
  Фалстартът на тази доктрина принуди стратезите ѝ лично да поемат отговорността: проектът “Лидер” вече се нарича “Първанов”, а за храбрия Бойко се готви съдбата на Волен или на Симеон.

  В тази бегла рисунка на политическия пейзаж липсва само “насинената” коалиция. Честно казано, дори Лошият Костов трудно убеждава, че е вън от сценария защото, както винаги, е неубедително “лош”.
  Чудя се за ролята на зяпачите в този спектакъл. Може би бъркотията на сцената се случва заради нас?

 20. Но какво може да се промени по отношение на комунистите и тяхната партия? Те са новите капиталисти, разполагат не само с твърд купен от времето на Тато електорат, но и с откраднатите богатства на нас обикновенните гласоподаватели.Те ще си управляват и ще се перчат в Народното събрание-вижте пирински с металния глас!Колко години слушаме тази “музикална кутия”.Техните деца и внуци вече са готови да яхнат България ,защото са наследници!Каква ирония на съдбата?

 21. Прав сте г-н Инджев,обаче за да ГИ избират в 3/4 от времето,не Ви ли идва на ум,че,ЧЕ останалите партии са бълен провал,или матряла е прост?Аз лично не мога да си обясня факта,как така се случва че след “уж”,успешно управление идва БСП?Защо се получава?Само не обяснявайте ,че те с методи от миналото ни манипулират,ее толкоз ли сме тъпи?А и като гледам днешните управници,и мълчаливото съгласие на сините,нищо добро не ни чака,пак ще дойдат Комунистите,жалко,но….дано не съм права!!!!!!!

 22. http://ipernik.com/novini/11748.html
  БСП (БКП) – КГБ Е МАФИЯ ………………… И ПРЕДИ И СЕГА каза:
  18 Окт 10 @ 19:07ч.
  Е ПОНЕ ПЕРНИЧАНЬЕ МНОГО ГО ,,О Б И Ч А Т ,, ТА ДА ДОЙДЕ ДА ГИ ЯДОСВА С ГЛУПАВИТЕ СИ БРЪТВЕЖИ !==========Президентът Първанов идва в Перник за Деня на града

 23. ТЕЯ ОТ ПЕРНИК ЧЕ ГО БИЯТ ГОЦЕТО ! КАК НЕ ГО Е СТРАХ ОТ БОГА -В ДЕНЯ НА СВ.ЙОАН РИЛСКИ ДА ИДВА И ДА МЪРСИ?!?!??

 24. Поздравления, г-н Инджев за написаната книга за президента слънце!С удоволствие я прочетох и допълних вече изграденото си мнение за него.Убеден съм,че трябва много такава работа за да може малко по малко да се премахва страха и заедно да се преборим с червения октопод,колкото и трудно да е това!Всеки инакомислещ и сблъскал се тях,макар и в различен мащаб го е изпитвал на гърба си.Аз също съм един от тях.

 25. Аз пък се затюхках за горките студенти, които се отърваха от изучаването на 47 конгреса за изпит по БКП. Представяте ли си каква мъка щеше да е за тях, а в един момент имаше и държавен изпит освен семестриалния. А пък всъщност като се замисля май на българите им липсва този изпит и затова все си ги избираме и гледаме в парламента и най-лошото е, че не свършват. Преди се тюхкахме, че Тодор Живков ще ни надживее, а то взе , че стана чудо той все още си е жив и ни се усмихва благо от екрана и се бори геройски с бедността.За всичко това сме си виновни ние ЗАЩО ги търпим.Защо сме толкова обидно глупави и беззащитни

 26. Напълно съм съгласен с ОК. Колкото и цинчно да звучи “на такъв народ такива управници му се полагат”, така е. От 20 години провеждаме реални избори регулярно. Ако Първанов манипулира медиите и така косвено – населението, пак няма оправдание. Един зрял човек няма оправдание (пред децата си), че се е оставил да бъде манипулиран. Може би на 80 процента от хората в България просто им се иска да живеят в заблуда. Реалността е тежка, но животът е несправедлив априори, всеки зрял човек, който е хванал живота си в ръце, знае това.

 27. Убедена съм, че след управлението на ГЕРБ пак ще ни управлява БСП. Дали ще са виновни пенсионерите, които гласуват от носталгия, циганите, които гласуват за пари или турците, които гласуват по команда не знам. Аз лично никога не съм гласувала за тях, няма и да го направя.
  Лошото е, че сега пак те управляват. Държавните чиновници са назначени от тях. Съдиите са техни. Парите са в тях. Медиите са техни. Навсякъде са. Затова и плъхоподобния хамстер Станишев се хили така мазно самодоволно. Първанов също.
  Писна ми да живея в интересни времена!

 28. Мая Манолва ми прилича Клара Маринова от близкото минало,лаеше и пееше песни в парламента,а сега продава на пазара.Следващата е мая…….

 29. Май древните римляни бяха казали, че всеки народ си заслужава управниците. И така е до ден днешен. Докато на този народец гражданската му позиция се изразява само около салатата и ракията, а иначе приказният юнак трябва да дойде да ни оправи, нещата ще са така – ще идват юнаци и ще ни “оправят”. Когато мислиш с гъза си, не трябва да очакваш нищо друго, освен въпросният да бъде ….
  Иначе, за конгреса …. нещо ми липсва Антончо Кутев – те двамцата с Мая са дежурните дрънкалници на БС(К)П-то. Няма затваряне на устата им, няма тема, по която да не са компетентни, пълни с лафове като лайна с витамини.

 30. Проблемът с бедността ще се разреши, когато олигарсите в БСП и най-вече във Висшия съвет, направят нещо по въпроса за СВОЯ сметка.
  Другото интересно беше че БСП ще събирало и слухове за опонентите си. Значи, когато са на власт събират информацията със “специални разузнавателни средства”, а като са в опозиция – събират клюки.

 31. Demokraticni i nedemokraticni sa strani,a partii njama kak da sa takiva. Javno,partijata na bulgarskite komunisti e edinstvenata “demokraticna” partija,no nito edin komunist ne kazva,koga e stanala takava.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.