Нов морален ак(т) на президента Първанов

Да се опиташ да зададеш въпрос на президента без предварителна заявка и съгласуване, макар това да ти и е работата – именно да задаваш въпроси, у нас отново се оказа не просто невъзможно, но и направо достойно за полицейска репресия. Това изпита на гърба си днес в Перник репортерка на “Шоуто на Иван и Андрей”, излъчвано по нова телевизия.

Бианка Илич, която прави шеговити репортажи за шоуто в ролята на “Супер Бианка”( нещо като дамски комедиен вариант на “Супермен”), е била задържана по заръка на президентската охрана. Репортерката се опитала да зададе въпрос на минаващия наблизо Георги Първанов, но от Националната служба за охрана (НСО) й попречили и повикали полиция. Девойката била задържана и в районното й бил съставен акт.

На какво основание? Защото иска много да знае ли? Неее, нищо подобно – как можахте да си го помислите дори: ами че нашият президент е за пълна прозрачност, не знаете ли?! Човекът пледира за пълна ревизия на прехода, обеща на пресконференция та 12 март да има пълна прозрачност отсега нататък, а вие да го заподозрете в някаква параноя на тема нерегламентирани въпроси към него!

Оказало се ( след ареста, разбира се) , че Бианка нямала документи в себе си. Ами ако имаше документи – как щяха да оправдаят факта, че от НСО са й попречели да изпълни служебните си задължения – президентът няма да я чака да с върне от участъка, я?!
Явно НСО сътвори пореден ак(т). Това е същата тази безконтролна служба, населена с лични, лично лоялни протежета на самия президент, подчинена само и единствено на неговите прищевки, която периодично изтласква от пътя простосмъртни возила, за да мине кортежът на негово величество от Сирищник!

Нали се сещате, че ако се понапънат, на всеки един от нас винаги могат да му лепнат някакъв ак(т) . Първо те арестуват по указание на президентските хора, после ти намират цаката. На този принцип са действали т.н. опричници на Иван Грозни в Русия, послужили за прототип на ЧК в болшевишка Русия и на Гестапо в нейното германско подобие. Пресилено ли ви се вижда сравнението? Ами да, хиперболизирам. Но не виждам как иначе да обясня необяснимия от гледна точка на правилата на демокрацията факт, че в държавата има силова тайна структура с безконтролни правомощия върху нашия живот, лично предана на едно лице.

След разпит и няколко часа задържане разплаканото момиче е било пуснато, казаха от шоуто. Редактори поясниха, че “Супер Бианка” е интервюирала не веднъж политици – от премиера Борисов и заместника му Цветанов, до другия му заместник Дянков, но такова “чудо” не са виждали!

Какво ще кажете, а ? Бди нашата държава над комфорта на държавния ни глава, който не благоволява току така да си контактува с представители на медии, ако не е уредено предварително какво да го питат и какво да им отвръща.

Най-интересното е, че този ак(т) е бил съпроводен от разсъждение на президента пред журналисти за морала като такъв, но по повод на упреци към вицепремиера Цветанов ( този път не е Дянков):

„Трябва да е ясно, че ГЕРБ се самопровъзгласи за нравствен съдник на обществото и би трябвало да има готовност да отговори на тези морални укори, които прозвучават в последните дни”, коментира държавният глава исканата от РЗС оставка на Георги Първанов.

Не може да не да се признае обаче, че НСО има основания да смята, че може да се отнася към опитващите се да задават въпроси служебни лица от някакви си медии като към безгласни вредители, достойни за смачкване. Когато на 6 септември охранителите от службата унизиха репортерите, като ги прогониха от коктейл в чест на Съединението, не последва никаква реакция, от която да става ясно, че изобщо има журналистическа гилдия.

Вчера ги изгониха, днес арестуват, а утре?

85 мнения за “Нов морален ак(т) на президента Първанов”

 1. Прост, ограничен и страхлив Сиришников ! Две приказки не е в състояние да каже, без да са написани или наизустени.
  Комуноиден селяндур ни е Президентът. Това обяснява всичко !

 2. Педераста Барби от Посирещник Съвсем скоро ще смачкам един гаден комунист !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Смърт и проклятие завинаги на мръсните комунисти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. вече не се търпят! Ще воювам с тях !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Дано НТВ популяризират добре случая!

 5. Господин Инджев, дали българските журналисти, които не им остава време от лизане на патъци като тези на Първанов и Бойко Борисов и придружаващите ги лица, ще застанат в подкрепа на своята колежка. Едва ли. Пък и Вие знаете това от своя горчив опит.

 6. От този по-голям червен чукундур неможе да има.
  То бива простотия и гьонсуратлък,ама чак толкова небива.
  Сега ще гледаме как “националните”медии,като онзи йога ще си наврат главите отзад до задушаване.

 7. всъщност да ви чакаме ли довечера при иван и андрей?

 8. Здравейте!
  Уважавам много мненията на всички, но просто ей така да се минава през охраната на президента…някак ми звучи странно. Аз няма да отида да го направя.

 9. Нашето комуне надмина учителя си.
  В самата Русия няма случай журналист да е арестуван за това,че иска да зададе въпрос.
  И това не мисля че е “ак” (звучи почти мило), а едно ахромно Л., рядко и отвратително, което в една нормална страна предизвиква страхотен шум и компроментира тотално “създателя” си.
  Да, наистина е ужасно, че понятието нормална журналистическа гилдия у нас не работи.
  Неудържим въпрос – днес арестуват, а утре ???????????????????
  П.С. 1) “Л.” – съкращение за лайно, изпражнение, фекалия, екскремент…
  2)”Ахромно” – от украински – огромно
  3)Господи, какъв народ, руснаците не биха го изтърпяли, чеченците също.

 10. Ама как така РЗС ще искат оставката на Георги Първанов. Да няма грешка. Напоследък РЗС се заяждат с Цветан Цветанов. Сигурно за него ще става дума.

 11. Първанов е ясен. Прозрачен е за всички. Ще го изтърпим. До кога ли?! Мисля, че другото е по важно. Атаката срещу Цветанов. Собър, не толкова добър, лош, ако щете, но това е министърът, който има политическа вола да се променят нещата в държавата. Атаката срещу него трябваше да се очаква, от момента, когато беш3е пуснат Алексей Петров. Даже се учудвам, че не са измадени компра материали и срещу Бойко Борисов. Важно е другото- Бойко Борисов и Цветан Цветанов бръкнаха в лайната и се размириса, бръкнаха в питото но осите и те освирепяха. Нека не забравяме казаното от Борисов, когато го предупредиха, че и той ще слезе от власт и него ще го разследват. Ами, ако съм вършил престъпления, ще си отговарям, нещо такова беше. Харесва ми тенденцията, да не се покриват едни други, а да вадят кирливите си ризи. Единствените опасения, които имам сега, това е да не отстрелят премиера. Пази боже! Няма значение

 12. Няма значение, че нямал опит.Няма значение ,че танцувал в политиката, крачка напред , две назад и обратно. Няма как, просто няма как. Знаещите и можещите ги видяхме до къде ни докараха. Ама занимавал се прекалено много с престъпността?! А има ли смисъл да се пълни продънена каза, която тече отвсякъде? Нека най напред се запушат дупките, кацата ще се напълни. Ето на, изпонаписах се.

 13. Чаках коментара.Интересен е.Само едно ми е интересно?В коя нормална държава всеки идиот има достъп до Президента?Все пак да си имаме самоуважението.Иначе няма да коментирам “президента” ,Г-н Инджев,се справя много по добре.

 14. Tц,тц,тц то не беха кирки с червени дръжки, то не беше разминаване в насрещното платно с ПТП, то къде ли не оббиколи по всички комунистически чествания и седенки като,че утре ще сатва наш гоце светия 🙂 как да допуснат обикновения простосмъртен до светиня му.
  А грешка аз май владика го направих или патриарх…?
  Де да знае човек що се върти в гоцевата глава.

 15. Някъде в статията прочетох, че РЗС иска оставката на Георги Първанов.Ех, ако грешката беше вярна ама нейсе.
  Формалната причина за задържане на Супер Бианка, че е без документи беше изяснена от продуцентите и водещите на шоуто с факта, че същата е с костюм, който не позволява съхраняване на документи за самоличност.По този повод ми идват следните хрумки.Къде ли президента съхранява своите документи за самоличност когато играе футбол, кара джет или извършва различни ак(тове).За това, за да няма недоразумения призовавам българските национални отбори на които екипите не са официални костюми, да си носят личните карти на места, които няма да им пречат да бият своите противници.В противен случаи могат да бъдат арестувани и откарани в близките полицейски участъци за справка.
  Ще гледам с интерес шоуто след малко.

 16. Драйфа ми се от “нашият” пРезидент….

 17. И какво излезе, трябваше да арестуват едно момиче,за да Ви бъде дадена трибуна в национална телевизия. Благодаря на Иван и Андрей затова, че не се уплашиха, а на вас затова, че сте просто един необвързан български журналист.

 18. Смехотворно е.

  …а просто можеше да се направи на интелигентен и “широко скроен”.

 19. Днес Ви гледах в шоуто на Иван и Андрей и си спомних как преди доста време Ви гледах всяка неделя от 11 до 12 може би, по бтв. Не изпусках предаване, беше ми интересно, въпреки че никога не съм се интересувал специално от политика..и все пак. Така и не разбрах защо Ви свалиха от екран..може би станахте неудобен някому…но факт е че предаването Ви беше изключително увлекателно дори за хора, които не проявяват интерес към политика,просто представяхте позициите доста ясно. Дали може да се намерят някъде записи от онези предавания? предаването е в десетката и пряко, и преносно.

 20. а двамата водещи както обикновено нежно и на пръсти ходеха по ръба на политическата коректност…
  ах, как ми се гади от всичко в тая страна…

 21. Към Kiril:

  Кой казва нещо за преминаване на някаква охрана?
  Става дума за охраната на президента, която благоволява да не арестува едни, когато питат, а в случая е повикала полицията и на практика й е наредила да арестуват за същото “деяние” друго лице, чиято работа също е да пита.
  И полицията козирува и изнамира след това причина за вече извършения арест.
  Полицаите са били наясно, че не могат да отвеждат за разпит без причина. Могли са просто да я пуснат и дори да се извинят, но как се отказва на преторианската гвардия на самия върховен началник- щом искат, ще намерят причина за арестуване! Позор!
  Утре тази схема може да бъде приложена и върху вас – ако изобщо се осмелите да питате въпросния властелин каквото и да било.
  Ами че то питането на Първанов вече се таксува почти като терористичен ак(т)!

 22. Много тъжно!Гледах тази вечер предаването на Иван и Андрей.
  В мамента чета вашата книга с глям интерес. Поздравявам ви!

 23. В друга държава, парламентът би поискал независимо анкетиране на случая, защото се явява съмнение за нещо същностно за демокрацията:гражданските права.Анкетата би дала точен, отговор за случая и ще изведе заключението дали охраната и полицията са действали законосъобразно или не. Тука няма да стане. Но не ми харесва, че Бианка плакала. На Запада всеки журналист би бил доволен от арестуване – това увеличава престижа и му дава възможности за изява!А тази мома плакала. Жалко.

 24. Защо не мога да арестувам първанов, когато се опита да ми говори !!!!!!!

 25. Вчера ги изгониха, днес арестуват, а утре?
  Утре направо ще ги разстрелват при “опит за съпротива или бягство”!
  Г-н Инджев, предлагам да се започне обратно броене за дните до края на президентския мандат. Мисля, че ще окаже много добър (не само)психологически ефект, “където трябва”.

 26. Направо пародия беше, когато полицая арестува и отведе момичето…
  Последният престъпник в рЪбЪ е заловен!!
  Алилуя, Господ(а)и!

 27. Чудесна новина! Колкото повече се излага архароубиецът, толкова повече нероденият му Петко, за когото насериознени пишманинтелектуалци и посритани експолитици предварително се точат, ще забие в шеста глуха. Тогава за Седефчов остава вариант “Б” – да чете лекции в Пернишкия Университет за Телекомуникации Компютри и Архитектура, облечен в тогата на доктор хонорис кауза пердута…

 28. Един мъдрец е казал, че най – явния признак за висок интелект е чувството за хумор, способността за самоирония и самонадсмешка. По тези критерии IQ-то на селския ни крал е колкото семка… Оригиналното Величество поне имаше стил, и не се изявяваше като шопски Зевс. Изобщо варианта „цар от народа” не е никак добър и в полза на същия народ, заради генетичните наследствености. Защото закономерна традицията който е излязъл от низините и седнал на престола, много бързо да се самозабравя че е хванал Господ за шлифера… Ето това наблюдаваме в момента. Жалко, че я няма и интелигенцията (и независимата преса) – ето го прекрасния момент височайшия да бъде увековечен в лавина от карикатури и подигравки. Защото това заслужава – всенароден присмех за тъпанарското му „себепреувеличаване”. Много ми се иска да разбера какъв беше въпроса на Бианка (само малко прекали със сълзите тя) , който така уплаши ловеца на републиката? Или просто глиганчето с розово клинче си е позволило да му се явява в гръб, вместо пред безопасно конструираната Му вишка – за отстрел! Време е президентът да смени операта – тази „Селска чест” вече ни дойде до гуша. Но, уви, не Му достига IQ-то, за да го направи.

 29. Ама нали знаете номера с баницата и лудия. Да не би Първанов да се е само избрал представяте ли си колко наши “съграждани” си го харесват. Не съм направила грешка с кавичките защото съвсем не ми се иска да съм съгражданка с феновете на Първанов. Най-накрая трябва да се разбере от този народ, че да те управлява човек който е роден в къща без тоалетна няма как да е чак толкова интелигентен та да приеме Бианка като шега.За съжаление тук списващите сме на ясно но няма нито един от феновете на Първанов да прочете какво пишем и защо го пишем. Искам да споделя за една среща с шефката на инспектората в Столична община, ставаше въпрос за боклуците и мизерията в София предполагам, че всички сте я виждали по телевизията. Та след като ни обясни колко пъти е ходила до Виена и какво е видяла (за съжаление само е зяпала няма как да разбере за какво става дума) си позволих да и кажа следното – Г-жо Вие лично ако си купите обувки и за 300 евро няма да Ви направи впечатление къде ги разхождате. Отговора беше ама Вие какво искате да кажете. Е коментара е излишен.Та и на феновете на Първанов ако им кажеш, че този човек не знае какво е тоалетна ще те погледнат страшно.Извинявам се за дългата лакардия но имам нужда да споделя

 30. Вчера ги изгониха, днес арестуват, а утре?

  За съжаление българският политик по това се отличава, че за него понятието “УТРЕ” не съществува. Той граби днес, лъже днес, маже днес, ак”т”а днес, не му пука днес.
  Той деца няма, пък ако има те ще станат като него. Само че в друга държава, с откраднатото.
  Не може да очакваме че в НСО ще работят “обикновени” хора. Че няма да криворазбират задълженията си, да предизвикват катастрофи с човешки “нищо не значещи” жертви.
  В името на защитата на беззъбото куче.
  Щото правомощията на другаря се сведоха до обикновено лаене. Не по спонсорите разбира се. Но, кой го е страх от беззъбо куче. Най много да те олигави.
  За съжаление, “утрето” за повечето редови българи е по близко до самоубийството или нищетата.
  Лека му пръст на Маркс, май призраците на умиращия капитализъм почват да бродят из Европа.

 31. Да, на думи това е президент на европейска страна…И не най-лошото е че е роден в къща с тоалетна на двора, а че е откърмен с приказки…Аз затова го уважавам Бойко – поне има някакво чувство за Практика.

  Нашите медии, умишлено или не, но определено и по навик вследствие изграден грижливо през социализма манталитет, внушават на българина да приема приказките за факти.

  Преди няколко дни, когато въртолети летяха над къщи край язовири и в подножия на планини, обявиха, че от несъбрани данъци ще се получат най-малко 30 милиона за държавната хазна, Кушлев щял да прибере имущество за милиард и половина ( досега е прибрал само 200 хиляди, което не покрива и заплатата на агенцията му ), а днес пък че пари ще дойдат от по-високи данъци за богаташки имоти и скъпи коли:

  http://dnes.dir.bg/news/mestni-danatzi-antikrizisni-merki-7294772?nt=4
  Налагат по-високи данъци за жилища и мощни коли

  В случая се получава парадокса, че всеки знае, че най-много 5% от намеренията у нас намират практическа реализация, и то в извратен вид, но въпреки това гръмките и написани с големи букви димки се приемат за нещо нормално…Нека, нека, си казва предубедения будала, например като мен, в края на крайщата не е ли прекрасно да живееш в непрекъсната лъжа и заблуди в този грозен и несправедлив наш сват. Така или инак си му свикнал.

 32. Към Сибир
  За уплах и съжаление обаче, ми се струва, че „беднякът – милионер” Гоце ще се въплъти отново в политиката успешно и с ново лице, благодарение гласоподавателния нагон на целукупното негово (съ)селячество и добрите приятелства с отговорните лица на икономическия преход. От което изпитвам почти физическа болка.

 33. GRAJDANITE,ISTINSKITE NE BROIAT DNITE DO IZTICHANETO NA NECHII MANDAT.TE MAHAT KOITO SE MISLI ZA PO VELIK OT TIAH…osobenno ako e selinin i glaven mafiot v BG. spomnete praktikata ot 1990,kakvo stana s onia neshtastnik s tankovete.ama togava mai biahme drugi i imashe “grad na istinata” pod prozorcite mu…

 34. гн. Инджев искрено се зарадвах като ви видях в ефира на нова тв. Дано някои ден пак имаме възможността да ви гледаме но във ваше предаване.

 35. Ние българите се имаме за красив и интелигентен народ, може би е така, но вече не съм много сигурна и ще ви кажа защо.
  Тези дни ми се наложи на няколко пъти да виждам ръбатата и силно отблъскваща мутра на Алексей Петров- мутра, не мога да употребя друга дума, и както когато покажат Гоце по телевизията автоматично си затварям очите, че ми е много гнусен, сега се наложи по същия начин да затварям очи – гледката Алексей е непоносима. Какво ще правя ако стане президент или премиер, направо не знам,май ще трябва да замина някъде далече далече. Та се запитах /не за първи път/, как така все доста противни на външен вид хора ни управляват,а нали все пак сме чували за науката френология? Като изключим царя, направо не се сещам за нито една одухотворена личност …..
  В заключение, ако все пак Тракторът не постъпи в затвора, а Гоце продъжи да ни върти всички на пръста си, ще повярвам, че не сме България, а задунайска губерния.

 36. апаратен играч, винаги ще има свойте почитатели, щото – “риба и шашкъне се не свършават”, стожер на здравия чугунен комунизъм, ще остане дълго след мандата в политиката и публичната слуз в бг

 37. За съжаление,ще трябва да търпим този недоурбанизиран селянин още малко,докато му свърши мандата.По-лошото е,обаче,че той се засилил към следващите избори и като гледам фанатизираните физиономии на неговите съграждани/съселяни,нищо чудно да успее.Е тогава-жална ни майка!

 38. Първанов много си е повярвал, мисли се за някакво богоподобно същество. Нямаше да ме е яд, ако беше просто един крадец, който си знае, че е боклук, но той наистина се мисли за велик. Вчерашната случка го доказва – преди се мазнеше, говореше популистики, а сега дори не му пука какво ще си помислят за него хората. Болен мозък с мания за величие.
  Мен друго ме е яд и Сашо Диков вчера го спомена. След като прочетох тук за случилото се (благодарение на г-н Инджев) гледах новините по Нова и по БНТ, естествено нищо не споменаха. Хайде за Нова не ми пука, но БНТ харчи парите от мойте данъци и не ми е все едно колко са заспали/купени/наплашени/некадърни/подмазващи се журналистите там.

 39. Мафията в Ръ Бъ си има държава и е естествено президент на тази държава да е техният агент ГОЦЕ, а това означава, че ако свалим мирно президента- ГОЦЕ, мафията на Ръ Бъ ще си избере нов президент, затова първо трябва да си върнем Българската държава (заедно с Българската армия), от пипалата на червеният Ръ Бъ октопод и тогава всички крадливи и лакоми гуцета на Ръ Бъ, ще бъдат законно заловени (в чуждата нива) от Българските стражари, за да отговарят пред меча-закона за защита на държавата.

 40. Така действа свитата им, всичките са бивши – разни… мутренското не им е чуждо хич! Като си направи нова партия, задължително трябва да я кръсти “ЕвроПърванов” по тертипа на спонсора си, тъкмо ще си имат пълната колекция от фирми с имена: ЕвроЕди-кво-си… Цирка се оказва въобще не е изгорял, а продължава да си гори със страшна сила!

 41. Виждате ли колко сме безсилни и огорчени. Да се задушаваш в собствената си държава е доста страшно. И това чувство е не защото днес не си ял, а защото живееш на ново на ръба на сигурността в заобикаляща те грозна и уродлива среда.

 42. A-a-a, няма лошо, няма! Гоце трябва да си го пазим! Жалко, че президентските мандати са ограничени до 2.
  Иначе пак щяхте (АЗ НЕ!) да си изберете тоя граовски интелетуалец да НИ представя пред света и да НИ подлага на руските си чорбаджии! Това е ВАШИЯТ президент, кретени такива – “електорат”…

 43. Тъжно е нашето ежедневие. Всички ние търсим държавата си, но нея я няма.Тя е продаде отдавна. Различни клонове от новите собственици се изправят един срещу друг,когато интересите им са застрашени.Първанов-протежете на Путин е ясно, че ще се държи като своя благодетел.Отвращава повечето нормални хора в страната, но силно е сраснат с интересите на мафията и както писаха и други журналисти, кокълът няма да даде. До къде сме я докарали-ние гласуваме, но други избират. Така с всички мекерета в нашия “политически елит”.До кога ли ще бъде така? Може и до смъртта на последния нормален българин.Ние сме само гласоподаватели, но не го осъзнаваме.Политиката е насочена срещу българския народ,а той умира.

 44. И мен така с министър Борисова, само че мен ме и набиха! Но ми повдигнаха обв. за хулиганство, нарушил съм реда, ама как не казаха. дано да не и повдигнат обвинение в хулиганство и на нея! А какво реши съда – не може министър да се притеснява, нищо че е в Лекарския съюз на среща, как така? затова не съм бил едър хулиган а само дребен, затова дай 2000лв. а свидетелите казаха – ама съдията нейчева бе глуха!

 45. Незаконни имоти има не само в митничарското селище до язовир “Ивайловград”, а и в заливната зона на язовир “Искър”, която е в рамките на Столичната община и е изключителна държавна собственост.
  Къщите са непосредствено до водата. До тях са паркирани катери, скутери и лодки, съобщи БНТ.
  От район “Панчарево” заявиха, че имотите в нарушение там се броят на пръсти, но признаха, че има такива. По техни данни, най-драстичен е случаят с незаконен парцел, на който пише, че е собственост на руското посолство. За него няма никакви документи, категорични са от общината в Панчарево.
  От руското посолство отговориха, че за този, както и за други имоти, се водят преговори. Ограда загражда големия парцел с гора и няколко постройки.

  “Нямаме грешка, наистина е на Руското посолство. Този имот е без никакви документи, подарен е навремето от Георги Димитров на братския Съветски съюз и до ден днешен Руското посолство няма документ за тези 11 декара и 700 квадратни метра, макар че има собственици, които имат в тези декари свои имоти, които претендират да си ги върнат”, коментира инж. Христо Христов – директор на “Специализирана администрация – район “Панчарево”. Парцелът е в непосредствена близост до водата на язовира. До табелата с руския герб някой е написал, че това никога не е било.

  “По настоящем въпросът за право на собственост върху гореспоменатия парцел е предмет на подробно изучаване и обсъждане на руско-българската група за недвижими имоти в рамките на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество”, коментира Мария Смирнова – пресаташе на дипломатическата мисия.

  По неофициална информация на телевизията има причина статутът на този, както и на други “руски” имоти на българска територия да не е уреден. Неуреден е и статутът на български имоти в Русия. Говори се, че това е така, защото навремето братските народи са си подарявали парцели без да ги регламентират с документи.
  “Става дума за статута – дали това е дипломатически имот. Документите за собственост не могат да бъдат изяснени по удовлетворяващ за нас начин, докато нашите имоти там не придобият статут на дипломатически имот”, каза говорителката на Външно министерство Весела Чернева.

  Не е ясно дали узаконяването на този парцел може да се окаже обвързано с узаконяване на български имоти в Москва.

  Dir.bg

 46. Световната организация за свобода на словото ни класира на престижното 70-то място. Ккаво ли очакваме в страна управлявана от агенти и полицаи. Гоце може да включи в прогрмата на бъдещия си “проект” да стигнем още по-големи резултати.

 47. Баба ми (Бог да я прости) казваше:
  “България няма да се оправи, докато не умре и последният комунист”…

 48. А не трябва ли Цветанов да потърси отговорност от своите подчинени арестували Бианка?Защо са изпълнили нареждането на служителите на нсо безпрекословно?Означава ли това,че тези служители могат да разпореждат на всички служби в България?Каква държава сме тогава?

 49. За възхода на сиришника кой е виновен, споняте ли си изборите за президент за първия му мандат.Това е др. Иван Костов.Такива маневри направи тогава заедно с Богомил Бонев за да помогнат на ГОЦЕ. На втория мандат наложи своя кандидат,напълно непзната, и неизбираема личност НЕДЕЛЧО БЕРОНОВ.И сега береме плодовете на най тъмносиния антикомунист.

 50. do krainici

  Вие сте единственият във този форум разбрал истината за Костов-а именно,че той е най-големият съдружник на БСП.
  Чудя се само,как Инджев е публикувал мнението Ви.Както е известно той не позволява на хората да пишат такива неща за идола му.
  Кой знае дали и моето мнение ще публикува.Той е като комунетата-не обича инакомислещите.

 51. Господин Инджев, чета Вашия блог изключително редовно и по много от темите, които засягате, споделям напълно Вашето мнение. С риск да навлезем в сферата на догатките, мислите ли, че Шоуто на Иван и Андрей щяха да направят вчерашното специално предаване, за това че нашият “социален” президент не отговаря на журналистически въпрос, ако Бианка не беше арестувана? Лично аз дълбоко се съмнявам. Не за първи път Първанов бяга от въпрос на медиите и после не му се търси отговорност. Просто ако служителите на НСО не бяха наредили на пернишката полиция да арестува Бианка, едва ли щеше да има случай. Въпреки че пак повтарям – да се бяга от въпроси е достатъчно основание да се запитаме в каква страна живеем, но пък нашите медии са показали, че имат “способността” да си затварят очите (или устите) пред някои очебийни нередности.

 52. Адмирации към Шоуто на Иван и Андрей, за смелостта им да поканят Вас, г-н Инджев, при това ЦЕЛИ 2 пъти! Надяваме се, че сега случаят с тяхната служителка няма да бъде заметен скоро под килима!

 53. Хайде пак се започна с любимия ви Костов,я кажи мило другарче защо два пъти със собствените си ръчички пусна бюлетинката за сирищника,къде ти беше главичката да помислиш?

 54. Браво krainici, много си умен!!!!!!!!!!!!!Та сега времето се разваля и този Костов взе да ми писва,той е виновен:):)А ако Бианка се беше облякла като архар,можеше гоце да и обърне внимание:))))))))

 55. Да бе да, уважаеми незнам долни или горни крайници.Много ми е интересно тогава вие за кого сте гласували.Сигурно за някоя известна и избираема личност.На Позитано имат нужда точно от такива крайници, що не идете там да сипете своите умозаключения светли ми антикомунисте?

 56. До защитниците на Костов:
  Много се извинявам,ама МНОГО.
  Точно Костовият кандидат,възрастният Неделчо Беронов е причина хората да не гласуват за никой.Защото никой нормален българин не иска президент на памперси.
  И много добре си спомням,че на последният вот на недоверие към правителството на БСП точно Костов (ДСБ) се оттегли и не подкрепи партийте искащи предсрочни избори.
  Приятелче им е Костов на червените,ама имало още балъци да му вярват..

 57. И понеже привържениците на синята идея не гласуваха за грохналия старец,то гласуваха комунисти,цигани и турци.И ето Ви го Гоцеее.

 58. Мили ми тъмносини антикомунисти,наистина Иван Костов ми беше кумир в борбата с комунизма, но малко по задълбочени размишления стигнах до извода че този проект на БКП е много хитър ход.Този проект накара хиляди жадуващи българи за възмездие за виновниците довели народа до просяшка тояга,да повярват че Иван Костовеводача който ще изпълни тази мечта.Стези надежди заприличахме на лисицата която ходила по овена по цял ден за да му паднат дреболиите между краката.Та уважаеми тъмносини осъзнайте се по навреме да не ходите с години по този назначен водач и да си разпиляваме силите.

 59. Поредната доза спам – Иван Костов и Иво Инджев отново са виновни!

 60. Първнов е най-гнусния персонаж в спектакъла наречен преход.

  Преходът по същество е трасформация на собствеността и този процес приключи. Новите собственици са вече легитимни юридически,но не е и морално. И това е ролята на Пъванов, да лигитимира нравствено новоботашите. Прави го системно и целенасочено, назначавайки знакови грабители за съветници, награждавайки с най-високия държавен орден всепризнати криминали.

  Като знаем политичедския му генезис това не би трябвало да ни учудва. Тъжното е,че хората нямат сетива за случващото се, а пълното отсъствие на интелектулци у нас, се потвърждава от готовността на имащите се за такива, да се нарядят сред наградените от него и така да легитимират горните като почтени люде.
  Не се е родил още българин, който да откаже награда от Първанов !

 61. Към ТАСС:

  И друг път са ми казвали, че не съм българин.

  И друг път съм казвал, че съм на първо място човек и всичко останало – след това.

  Но не всичко човешко ми е присъщо.

 62. Иван и Андрей пак се заяждат с пРезидента на рЪбЪ…
  Това няма да свърши добре за тях!
  Скоро ще им спрат предаването.

 63. Г-н Инджев, много добра статия. Хареса ми особено много, че показахте фактът, че Първанов говори за морал и как ГЕРБ се правят на морални съдници, докато неговата охрана и полицията възпират журналистка(пък бил и тя от шоуто на Иван и Андрей)от работата й. Хубавото е, че направиха си позволиха това произволие пред очите на медиите. Явно Първанов не е чел “Принцът” на Макиавели, или просто не следва принципите изложени там. За срам, за срам.

  ТАСС, наизуст ли говориш така разпалено, че не усещаш каква глупост си казал в коментара си в ТОЗИ блог? Как мислиш, няма ли хора със сетива за случващото се, още повече независими интелектуалци със такива сетива, щом я има ТОЧНО тази СТАТИЯ, към която толкова разпалено плюеш Първанов(и други хора, но може би необмислено и неумишлено)?

 64. do krainici
  Човек не може да бъде едновремено и честен, и умен, и комунист. Вие го доказвате.

 65. 4 г.затвор за журналисти, които подбуждат към дискриминация?

  Проектът е подготвен от МВР и правосъдното министерство

  Това не ви ли притеснява… според мен това ще е един “широк” закон , с който могат да се направят доста репресии и натиск.

  Отделно смятам, че не е случайно съвпадение с намалената политкоректност относно пробелма с циганите и тяхното нежелание да спазват правила и не поемат подадената им за интеграция ръка.

 66. Много е готино че, само платените ни “приятелчета” знаят “истината” за Костов”)

 67. Има една максима, която съм запомнил, и която, за съжаление е приложима за почти всеки един овластен в държавата: ОТ ОБУЩАР ЦАР НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ!!! (Журналистите също са властимащи, но за съжаление и за тях се отнася максимата. Добре, че Супер Бианка е актриса, та си играе ролята… Тъжно…)

 68. Не,тъжното е,че само овцете не виждат истината за Костов.И понеже са заслепени от идола си не признават други тези.

 69. До Деница
  Ние привържениците на синята идея гласувахме за господин Беронов понеже при избора не се ръководим дали кандидата е възрастен и дали има нужда от памперси.Вие явно или не сте гласувала или сте гласувала с групата на “комунисти,цигани и турци“. Нерде Костов нерде Беронов.
  До krainici
  Уважаеми долни крайници ако имате връзка с горните, помолете ги да предадат на главния мозък, че му се губят първите 8 години от прехода.

 70. Идат като офци, бегат като офци, що е то……….офци. Хиподил
  Уважаема Деница, мислите се за много умна. Вероятно сте направила задълбочен анализ на политическата обстановка в страната и сте открила Злодея. И сега от позициятя на откривател и със самочувствието на Велик анализатор се присмивате на невежите и заслепените за тяхното преклонение към Идола. Добре, обаче живота не свършва с това Ваше прозрение, трябва да продължаваме някак си. Иван Костов с всичките си човешки недостатъци и политически грешки е най-успешния български премиер от 65 години. Аз, като не толкова добър анализатор като Вас, предпочитам да преглътна тези негови слабости и да гласувам за вече проверения Костов а не да експериментирам, залагайки на случайни играчи на принципа-Я да го видим този какво ще направи, разчитайки на една гола харизма. Мен друго ме притеснява. С тази ниска обществена подкрепа сините може и да не влезнат в следващия парламент и в България за пръв път от 20 години няма да има демократична и дясна партия. Тогава без никакъв коректив какви ли ще ги свършат всичките Янета, Сидеровци, Догановци, Първановци, Цецки, Фидосовки, Сергейчовци…..

 71. Костов е 5- ата колона в СДС!-1)Той изпрати Бакърджиев и Бонев на “Ривиера” при Чорни и Кюлев на рождения ден на Лора Виденлиева.2)Договори “Лукойл.3)Не отвори досиетата.4)Елена направи далавера с 80 000 лв.5)Той направи далавера с още 200 000.6)Разцепи СДС.7)Той настояваше за неговия кандидат за президент като условие за коалиция,което си беше активно мероприятие, за да дойде на власт
  Първанов.7)Не направи нищо, за да възстанови указ 56,който по времето на Филип Димитров беше дал
  равни шансове за развитие на малкия и среден бизнес.8)Нищо не построи.9)С нищо не подобри състоянието на народа. 10)Създаде Марионетката Мартин Димитров .11)За сметка на това пък си построи къща в Драгалевци.12)Леля му по телевизията обяви, че мразел комунистите, защото не го приели в БКП.13)Той самият е бивш преподавател в АОНСО.Елена е бивш партиен секретар. и т.н. и т.н.
  Има една погорорка: “Пази ме Боже от приятелите;От неприятелите сам се пазя”!

 72. Тези, които са поддръжници на Костов, са най – вредни за нацията и държавата, защото това са неуредили се властолюбци и незабогатяли кандидат – далавераджии, които под маската на Се – Де – Сари отнемат правилните гласове на слепите в политиката и благодарение точно на тях, на власт бяха такива като Доган, Вииденов и Станишев!

 73. DSBar,ami njama SINJA IDEJA be naivniko,njama i ne moze da ima i ne biva da ima. U nas,ili si chovek,ili komunist.Po drug nachin kazano,ili si komunist,ili si antikomunist. Pavel Ganchev pishe samata istina,razberi go tova i se primiri,izluga ni tozi Kostov,izluga ni i tochka,da,neprijatno ti e ,na men sushto ,no imaj doblestta da si priznaesh,che si izlugan. Po-loshoto e,che hem vizdash,che si izpolzvan,hem si vnisjavahs,che ne si.

 74. До Бандера Rosa
  Интересно мен Костов не ме е излъгъл, а Вас уважаема бил излъгал.Вас други май са Ви излъгали, царе и бодигардове, че и още има да Ви лъжат.Как може да си антикомунист и да не признаеш, че последният жив доказъл се държавник в южната съседка на Румъния се нарича господин Иван Костов.И това трудно ще се промени, а когато и това стане първо на Вас ще го кажа.
  Между другото Вие чувате ли се какво говорите когато пишете, че няма синя идея.Напротив има и тя беше победена снощи с 1:0.Ако и това не приемате с нищо не мога да Ви помогна.

 75. Г-жо Rosa , пишете, моля на кирилица.Идеите Ви за синята идея са много сложни, а писани на латиница са неразбираеми. А ако през 1997-1999 г. сте работили и битували тук, бихте били наясно какво е направил Костов и неговото правителство с икономиката на държавата и доходите ни.

 76. До Деница, ами много ми се иска някой най-накрая да каже, коя е алтернативата. Аз твърдо съм убедена, че правителството на Костов трябваше да искара още един мандат. Да хората които гласуват и поддържат Костов са твърде малко ще кажа направо за съжаление. Най-много са постоянните поддръжници на БСП и може би ще ми кажете, че това се дължи на перфектното им управление? Страшно много гласуваха и за Гоце може би защото и той е перфектен. Истината е, че българина не си признава грешките и вместо това си прави експерименти и то със самия себе си. Признайте си, че сте збъркали с “царя” с Гоце и престанете да си правите експерименти и с нас.

 77. Уважаеми ДСБАР логиката Ви е чисто болшевистка.Който не признава Костов за голям политик е комунист.Абе демократи сме.
  Какво направи Костов за декомунизацията-нищо.В ръцете на комунистите си останаха икономическата,медийната и съдебната власт.
  Помните ли как завърши управлението му.С крах.Народа чакаше датата на изборите за да го изрита.Даже и след управлението на бандитската червена коалиция Костов едва събра гласове да влезе в парламента.
  Няколко вота на недоверие отправени към предишното правителство се провалиха,точно защото Костов отдръпна подкрепата си от вносителите на вота в последния момент.
  Но който не признава Костов за политик е комунист,хайде стига вече.Такива обвинения ни отправяха комунистите,но както виждам симпатизантите на Костов не се различават в начина си на мислене от тях.

 78. Уважаеми Павел Ганчев, Denica и Rosa, греша ли като допускам, че Б.Борисов, като антипод на Ив.Костов, ви допада, понеже е радикален антикомунист, антидоганист и антицарист, който ще поведе страната в правилната посока, както е сторил Мойсей в пустинята?

 79. Към Костадинова,
  Просто искам да Ви споделя как беше 1997-1998г. от гледната точка на човек, който отвори “бизнес”, където работят 8 човека. Тогава беше “бума” на търговските банки, и ако си спомняте, за да се регистрира ООД, трябваше “НЕ ЗНАМ ЗАЩО” (сега вече знам защо), да се депозират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 5 000 000 лв., да се вземе “бележката” и с нея да се регистрира фирмата по съответният ред. При “операцията” се губеха около 20% от парите, които оставаха като жертва за Търговските банки ( а Вие предполагате КОЙ стоеше зад тези банки). Жертвахме. Взехме под наем едно бившо “парно” помещение, където вече “имаше” инсталация за трифазен ток за да се включат машините, стругове и фрези, защото както тогава, така и сега, за да се “прекара тока” се искат “големи връзки и пари”, а без ток и вода и тоалетна НЕ МОЖЕ.. Взехме да отлепваме “бавно, честно с труд”, 1, 2 години, и един ден дойдоха от ХЕИ и казаха че нямаме 4м. таван, и е “противозаконно” да се работи при такива условия. Закона си е закон. Тогава от общините “се даваха под наем помещения” за “подпомагане на малкият бизнес” и ако работиш 2 години, можеш да го изкупиш. Тръгнах да “търся” подобно решение. Хора, познати, нищо не става. Навсякъде се искат пари под масата, пари, които аз не мога изкарам в кеш. Убедих родителите си да заложим апартамента им. Помните ли как се залагаше-залагаш 100, получаваш 65, пак в същите търговски банки. Добре че не направих тази рискована глупост. Както и да е. Продължих да обикалям по заводи, където имаше свободни помещения, и навсякъде опирахме до хора на Муравей, Стоянов, Гергов. Наем- за 500 м2-1500 евро….. И така до ден днешен….. Не ме разбирайте неправилно. Не се оплаквам. Просто споделям. Споделям нещо дребно, но те дребните неща правят живота. И след тези перипетии, станах политически “далтонист”. Няма сини, няма червени. Има ПРАВИЛНО И НЕПРАВИЛНО, ИМА СПРАВЕДЛИВО И НЕСПРАВЕДЛИВО. И вече се старая да не бъда “будала”, защото “докато има будали, ще има и тарикати”…..

 80. Мила ми Деница, не съм казал,че който не признава Костов за политик е комунист.Това къде го прочетохте.Напоследък доста станаха хората като господин Министър Председателя, които смятат, че прехода сега започва.Спора кой кога и какво е направил е безсмислен ако хората нямат памет.А всеки е направил толкова колкото е можал.Мислите ли че в началото на прехода, когато червените явни и тайни служби бяха много по силни от сега е можело да се направи повече.Сигурно, но това са реалностите.Просто всяко некомунистическо управление трябва да прави нещата в правилната посока.Червените за 20 години намаляват по естествен път и това е нормално.Виждате и на Борисов не му се получават нещата от първия път.Ако беше толкова лесно за 6 месеца щеше да пребори престъпността, корупцията , бедността и какво ли още не.Идеята ми е, че за всяко следващо нечервено управление ще му е много по лесно.Е Иван Костов и неговото управление обърнаха посоката колкото можаха.На добър час на следващите!
  Многоуважаема Роза,
  за мен синята идея е идеята за нормалност и тук сте права.Нека бъдем човеци.

 81. Г-жа Роза пишете: Добро бъдеще за хората,може да настъпи,само при едно-единствено условие,отстраняването на комунистите и техните подлоги от управлението на държавата,но само по законов,мирен,цивилизован начин.
  Как си представяте, че това можеше да стане в рамките на един мандат пък бил той и на ОДС. Не може да е законово, мирно и цивилизовано, и да е бързо.Важното да е компетентно, политически отговорно и в полза на хората.Сигурно има и десетки още критерии. Управлението на Иван Костов с всичките недостатъци по онова време започна да доближава политиката до нормалността.И с това е ценно.След него кой как управлява и в каква посока водеше страната е ясно.И за това си носи отговорността.Но не бива за всичко да е виновен Костов.Поне в двуполюсния модел човек по лесно се ориентираше въпреки манипулациите. Не приемам Вашата логика комунистите са навсякъде, виновен е Иван Костов и по край него и аз.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.