Българският чадър на Първанов

Страхувам се за децата и семейството си, каза пред Би Ти Ви вдовицата на убития през 2002-а година прокурор Николай Колев – Нанка Колева, която заяви , че е била заплашвана да мълчи, но призова да бъде задържан бившият главен прокурор Филчев . Това обаче не става, защото го пази ”президентът Гоце – човек на службите”, категорична беше тя.

Пределно ясно е на всички кои са поръчителите – бившият главен прокурор Никола Филчев, бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и Филко Славов – тогавашният шеф на баретите, добави Колева.

Филчев, по нейните думи, е искал от Николай Колев да извършва поръчкови убийства. “Поръчан” е бил варненският апелативен прокурор Васил Миков, конкурент на Филчев за поста главен прокурор.

„Съпругът ми е попитал: „Този човек има две деца – как ще го убиваме?”, а Филчев е отговорил – „Ами, какво от това”. Съпругът ми и аз имаме също две деца и това не попречи той да бъде убит”, каза Колева.
Тя за пореден път заяви, че Филчев е признал пред нея, че лично е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Като вдовица на убития прокурор г-жа Колева може да бъде заподозряна във всичко, но е и в некомпетентност. Защото самата тя е дългогодишен магистрат и се държа в студиото именно като такъв, отсявайки информацията на части: съобщи свои твърдения, зад които стои ( някои от които изтъква от години) и на други, които не желае да съобщава заради разследването.

Един магистрат публично обвинява държавния глава в покровителство над поръчителя на убийството над висш прокурор. Това не е “жълт вестник”, на който един политик може да си позволи лукса “царствено” да не отговаря. Нито дори е книга, в която един журналист разкрива или обобщава механизмите на злоупотребата с власт на самия връх на държавата, но твърденията от въпросната книга да потъват в удобното мълчание на същия този президент.

Ако Първанов не даде под съд за клевета Нанка Колева, това ще е равносилно на мълчаливо признание за вина пред един служител на Темида, изнесъл обвинението пред публиката. А Темида, надявам се, няма да е вечно изнасилвана с превръзка на устата.

19 мнения за “Българският чадър на Първанов”

 1. Ясно е,че гоце стои зад цялата организирана мафия,ръководена от тайните “бивши” съветски служби.Те дестабилизират България и са пречка в желанието им да се оттървем от комунистическото минало.

 2. Ясно е,че гоце стои зад цялата организирана мафия,ръководена от тайните „бивши“ съветски служби.Те дестабилизират България и са пречка в желанието ни да се оттървем от комунистическото минало

 3. За Величеството на РъБъ не се полага “право на отговор”, а ЗАДЪЛЖЕНИЕ да го направи – много материал се натрупа напоследък. Все пак не е поставен на трона от Господ, а от народа, комуто дължи доста обяснения за вече доста обвинения. Или е време публично да си го наречем “президентът на магаретата”.Давам мило и драго да чуя: егати държавата, щом аз съм й президент! Мисля, че и на него често му минава през ума, доколкото го има…

 4. На 1 септември 2001г. Боико Борисов става гл. секретар и полковник на МВР. В началото на 2002г. с Указ на на Президента на РБ Г. Първанов тои е удостоен със званието “генерал-леитенант”. Никъде в биографията на днешния министър-председател не пише да се е отказал от тези звания. Прокурорът Николаи Колев беше убит на 28 декември 2002г. Ако не ме лъже паметта, тогава гл. секретар на МВР беше днешния премиер-министър. И още от тогава вдовицата на прокурора много отчетливо обвиняваше Филчев и Ал. Петров, но никои не и оббърна внимание, както мисля, че ще бъде и сега. Дано не съм права. Знаем къде е Петров, но къде е Филчев ? А чадъра на Първанов, за които говори дамата и къде е бил тогава Б. Б.?…

 5. Пред очите ни и пред гражданската ни съвест бе оправдан един корумпиран и вреден за българия политик-Ахмет Доган. Кой помогна за това? Нима посланникът на САШ Джеймс Урлик не беше това? Какво да очакваме повече? Ами Едвин Сугарев го каза ясно!

 6. Оценявам горния текст като документ от изключителна важност, поради което го и препубликувам в своя блог, а също така и в хартиеното издание на блога ми, именно във вестник ГРАЖДАНИНЪ – с цел да се прочете от колкото се може повече хора. Препоръчвам и други блогъри да препубликуват текста или да дадат линк към него.

  Ето един подходящ случай да проведем мощно блогърско цунами, и то по най-чисти, по нравствено-граждански и по ценностни подбуди, което може да има широк отзвук ако не в българските медии като цяло, то поне в електронната им част.

  Досега знаехме, че Президентът на България е сътрудник на комунистическата ДС (филиал на съветското КГБ), т.е. продължава да е зависим от тайната служба на чужда държава, което е недопустимо. Знаехме също, че българският Президент е лъжец, който няма моралното чувство и достойнството да се извини на нацията, че толкова много пъти я излъга, че не е бил агент на ДС. Но ето че днес разбираме, че Георги Първанов, Президент на европейска България, е покровител на убиец и също така на поръчител на убийства, именно на бившия главен прокурор Никола Филчев! Защото веднъж Първанов най-безцеремонно скри Филчев от правосъдието, пращайки го посланик в Казахстан, сега пък, разбира се, най-безсрамно продължава да го покровителства, което е невиждан и нечуван скандал!!!

  Това е капката, която трябва да доведе дотам, че да прелее общественото и гражданско търпение – и самозабравилият се, загубилият чувство за връзка с реалността Първанов да бъде принуден да си подаде оставката и позорно да напусне президентския пост. Щото неговият позор омърсява и осквернява високото достойнство на институцията държавен глава на България, т.е. не е нигов личен позор, а позор на България.

  Мисля, че на който все пак е поне малко скъп моралния облик на нацията и на държавата ни, е длъжен да реагира в този момент. Мълчанието и безхаберието ни ескалира позора и безчестието, в което сме изпаднали, щом тъпим безчинствата на Първанов вече цели 9 години!

 7. Ако казаното от нея наистина излезе вярно, то тогава нещата в държавата стават страшни ?!
  Нека чуем мнението на сегашния главен прокурор по този въпрос !
  Ако Л. Корнезов претендира, че е добър магистрат, нека и той изкаже мнение по въпроса ?!

  За съжаление ще стигнем до следния парадокс – за убийство и поръчване на убийство НЯМА ефективни присъди !?
  Ако някой журналист или обикновен български гражданин напише статия и изкаже собствено мнение по въпроси като случая с убития прокурор Колев, то той сигурно ще бъде осъден на 4 г. лишаване от свобода ?!
  Къде е логиката тогава и каква е целта на тези поправки в НПК, които бяха внесени преди 2 дни ? – Да се задуши свободата на словото, за да не знаем кои са истинските престъпници в държавата ? – Ама ние наистина сме държава на абсурдите !

  Нали няма сега да ми дадат 4 г. ефективна присъда за това, че изказвам собствено мнение ?

 8. Г – н Инджев, вие сте един от малкото обективни журналисти и това се забелязва от честните и трудолюбиви български граждани ! Уверявам Ви !
  Забелязвам, че мнението ви съвпада с казаното от силовия министър Цветанов и Е. Сугаров !
  Аз също споделям вашите мнения и действията на Цветанов !

 9. Трябва да си пълен изрод за да ,,поръчаш,, някого!Мълчанието за това,също е изродство!Толкова са много угнетяващите неща от последните години…

 10. Няма дефиниция за тези изроди! Не ги побира ни една морална категория. Това са идиоти пар екселанс и препарираните им тленни останки трябва да се изложат в един паноптикум на изродения човешки род.

  А така правят в Италия:
  http://www.euronews.net/2010/09/26/thousands-march-against-mafia-in-italy/

  и то не за първи път.

 11. КАКТО КАЗАХ И ПО РАНО – ВРЕМЕТО Е БОРБА НА ЖИВОТ И СМЪРТ.НЯМА СРЕДНО.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЯСНО КЪДЕ СЕ НАМИРТА- НА СТРАНАТА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ИЛИ НА СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.БОРИСОВ ЯСНО КАЗА ЧЕ СЕ ХАРЧАТ МНОГО ПАРИ ЗА ДА ИСКАРАТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ГРЕШНО.

 12. Когато един български магистрат обвинява българския президент в престъпление, знае добре какво значи това. Не би могло да бъде без сериозни доказателства, неопровержими факти, свидетели, документи.
  Имаме скандал от най-висока степен по скалата на Рихтер.
  Да ама не..
  Все едно че бай Пешо си е изгубил портомонето с един лев вътре. Никакви реакции, никакви сериозни коментари, анализи, мнения. На първа страница на пресата всякакви други незначителни новини.
  Егати държавата – един ден ако решат да я закрият – например да я обявят съвсем официално за Задунайска губерния – дали някой ще реагира ??
  Лека нощ, България..
  А, и честито ви южен ПОТОП !!!!

 13. Няпълно съм съгласна с коментара на NIK.
  “Имаме скандал от най-висока степен по скалата на Рихтер.
  Да ама не..Все едно че бай Пешо си е изгубил портомонето с един лев вътре. “

 14. Агет ГОЦЕ използва президентската си власт в Ръ Бъ, за да испълнява доходните си задължения на агент гоце, и за да могат пострадалите хора и институции в България да проговорят безопасно и с доказателства, за незаконната дейност на агента-президент,тябва да направим гражданска подписка, за набиране на доброволци от цяла България и от Българските имигранти в ЕС, за да можем организирано да се съберем на 01. 11. 2010г, пред президентствто на България и да поискаме мирно оставката, на президента Георги Първанов-ГОЦЕ.Ако Иво Инджев даде съгласието си да получава списъците с Българските доброволци и да ги побликува в Блога си в деня на мирният протест, това би улеснило организационната работа на протестиращите Български доброволци, ако някой проявява интерес към това мое предложение моля, да го коментира и допълни, или да предложи по добрият вариант, за осъществяването на необходимият граждански протест, пред президентството на България.

 15. upravia niama dokato ne BUTNEM GOCETO PREDI DA MU IZTECHE MANDATA.NOVA KONSTITUCIA s chlen 1:REPUBLIKATA PRINADLEJI NA NARODA!

 16. Ивчо,ако Първанов пръдне ти си готов да вдигнеш гълабите и му скроиш компромат!

 17. Ако казаното от нея наистина излезе вярно, то тогава нещата в държавата стават страшни ?!
  A dobar den… Sega li go razbiarte.
  Emi dano veche se osmislite i da sprete da glasuvate kato zabludeni prilepi na slance.

  Ivan Kostov e pak vinoven sigurno?!

 18. Когато Дянков каза в едно шоу,че Първанов “СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е МЛАД” още на следващия ден беше предприет безпрецедентен натиск върху вицепремиера да се извини за изреченото.Стана скандал и по вестници и телевизия се сипеха укори върху Дянков.Г-н Президентът искаше да “защити” не само себе си,но и президентската институция!Защо сега,след такова тежко,чудовищно обвинение, изказано официално в редовна телевизионна програма от прокурор,подкрепено и от журналисти и от политици от БСП/Бог да ги прости!/ няма никаква реакция???Жалко както за институцията така и за България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.