// Българският чадър на Първанов

В БЕСЕДКАТА

Българският чадър на Първанов

Страхувам се за децата и семейството си, каза пред Би Ти Ви вдовицата на убития през 2002-а година прокурор Николай Колев – Нанка Колева, която заяви , че е била заплашвана да мълчи, но призова да бъде задържан бившият главен прокурор Филчев . Това обаче не става, защото го пази ”президентът Гоце – човек на службите”, категорична беше тя.

Пределно ясно е на всички кои са поръчителите – бившият главен прокурор Никола Филчев, бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и Филко Славов – тогавашният шеф на баретите, добави Колева.

Филчев, по нейните думи, е искал от Николай Колев да извършва поръчкови убийства. “Поръчан” е бил варненският апелативен прокурор Васил Миков, конкурент на Филчев за поста главен прокурор.

„Съпругът ми е попитал: „Този човек има две деца – как ще го убиваме?”, а Филчев е отговорил – „Ами, какво от това”. Съпругът ми и аз имаме също две деца и това не попречи той да бъде убит”, каза Колева.
Тя за пореден път заяви, че Филчев е признал пред нея, че лично е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Като вдовица на убития прокурор г-жа Колева може да бъде заподозряна във всичко, но е и в некомпетентност. Защото самата тя е дългогодишен магистрат и се държа в студиото именно като такъв, отсявайки информацията на части: съобщи свои твърдения, зад които стои ( някои от които изтъква от години) и на други, които не желае да съобщава заради разследването.

Един магистрат публично обвинява държавния глава в покровителство над поръчителя на убийството над висш прокурор. Това не е “жълт вестник”, на който един политик може да си позволи лукса “царствено” да не отговаря. Нито дори е книга, в която един журналист разкрива или обобщава механизмите на злоупотребата с власт на самия връх на държавата, но твърденията от въпросната книга да потъват в удобното мълчание на същия този президент.

Ако Първанов не даде под съд за клевета Нанка Колева, това ще е равносилно на мълчаливо признание за вина пред един служител на Темида, изнесъл обвинението пред публиката. А Темида, надявам се, няма да е вечно изнасилвана с превръзка на устата.

Discussion

19 коментара for “Българският чадър на Първанов”

 1. Ясно е,че гоце стои зад цялата организирана мафия,ръководена от тайните “бивши” съветски служби.Те дестабилизират България и са пречка в желанието им да се оттървем от комунистическото минало.

  Posted by петров | октомври 22, 2010, 15:30
 2. Ясно е,че гоце стои зад цялата организирана мафия,ръководена от тайните „бивши“ съветски служби.Те дестабилизират България и са пречка в желанието ни да се оттървем от комунистическото минало

  Posted by петров | октомври 22, 2010, 15:30
 3. За Величеството на РъБъ не се полага “право на отговор”, а ЗАДЪЛЖЕНИЕ да го направи – много материал се натрупа напоследък. Все пак не е поставен на трона от Господ, а от народа, комуто дължи доста обяснения за вече доста обвинения. Или е време публично да си го наречем “президентът на магаретата”.Давам мило и драго да чуя: егати държавата, щом аз съм й президент! Мисля, че и на него често му минава през ума, доколкото го има…

  Posted by garan4e | октомври 22, 2010, 15:34
 4. На 1 септември 2001г. Боико Борисов става гл. секретар и полковник на МВР. В началото на 2002г. с Указ на на Президента на РБ Г. Първанов тои е удостоен със званието “генерал-леитенант”. Никъде в биографията на днешния министър-председател не пише да се е отказал от тези звания. Прокурорът Николаи Колев беше убит на 28 декември 2002г. Ако не ме лъже паметта, тогава гл. секретар на МВР беше днешния премиер-министър. И още от тогава вдовицата на прокурора много отчетливо обвиняваше Филчев и Ал. Петров, но никои не и оббърна внимание, както мисля, че ще бъде и сега. Дано не съм права. Знаем къде е Петров, но къде е Филчев ? А чадъра на Първанов, за които говори дамата и къде е бил тогава Б. Б.?…

  Posted by костадинова | октомври 22, 2010, 15:46
 5. Пред очите ни и пред гражданската ни съвест бе оправдан един корумпиран и вреден за българия политик-Ахмет Доган. Кой помогна за това? Нима посланникът на САШ Джеймс Урлик не беше това? Какво да очакваме повече? Ами Едвин Сугарев го каза ясно!

  Posted by Valeria | октомври 22, 2010, 17:04
 6. Оценявам горния текст като документ от изключителна важност, поради което го и препубликувам в своя блог, а също така и в хартиеното издание на блога ми, именно във вестник ГРАЖДАНИНЪ – с цел да се прочете от колкото се може повече хора. Препоръчвам и други блогъри да препубликуват текста или да дадат линк към него.

  Ето един подходящ случай да проведем мощно блогърско цунами, и то по най-чисти, по нравствено-граждански и по ценностни подбуди, което може да има широк отзвук ако не в българските медии като цяло, то поне в електронната им част.

  Досега знаехме, че Президентът на България е сътрудник на комунистическата ДС (филиал на съветското КГБ), т.е. продължава да е зависим от тайната служба на чужда държава, което е недопустимо. Знаехме също, че българският Президент е лъжец, който няма моралното чувство и достойнството да се извини на нацията, че толкова много пъти я излъга, че не е бил агент на ДС. Но ето че днес разбираме, че Георги Първанов, Президент на европейска България, е покровител на убиец и също така на поръчител на убийства, именно на бившия главен прокурор Никола Филчев! Защото веднъж Първанов най-безцеремонно скри Филчев от правосъдието, пращайки го посланик в Казахстан, сега пък, разбира се, най-безсрамно продължава да го покровителства, което е невиждан и нечуван скандал!!!

  Това е капката, която трябва да доведе дотам, че да прелее общественото и гражданско търпение – и самозабравилият се, загубилият чувство за връзка с реалността Първанов да бъде принуден да си подаде оставката и позорно да напусне президентския пост. Щото неговият позор омърсява и осквернява високото достойнство на институцията държавен глава на България, т.е. не е нигов личен позор, а позор на България.

  Мисля, че на който все пак е поне малко скъп моралния облик на нацията и на държавата ни, е длъжен да реагира в този момент. Мълчанието и безхаберието ни ескалира позора и безчестието, в което сме изпаднали, щом тъпим безчинствата на Първанов вече цели 9 години!

  Posted by Ангел Грънчаров | октомври 22, 2010, 17:08
 7. Ако казаното от нея наистина излезе вярно, то тогава нещата в държавата стават страшни ?!
  Нека чуем мнението на сегашния главен прокурор по този въпрос !
  Ако Л. Корнезов претендира, че е добър магистрат, нека и той изкаже мнение по въпроса ?!

  За съжаление ще стигнем до следния парадокс – за убийство и поръчване на убийство НЯМА ефективни присъди !?
  Ако някой журналист или обикновен български гражданин напише статия и изкаже собствено мнение по въпроси като случая с убития прокурор Колев, то той сигурно ще бъде осъден на 4 г. лишаване от свобода ?!
  Къде е логиката тогава и каква е целта на тези поправки в НПК, които бяха внесени преди 2 дни ? – Да се задуши свободата на словото, за да не знаем кои са истинските престъпници в държавата ? – Ама ние наистина сме държава на абсурдите !

  Нали няма сега да ми дадат 4 г. ефективна присъда за това, че изказвам собствено мнение ?

  Posted by arhar | октомври 22, 2010, 17:39
 8. Г – н Инджев, вие сте един от малкото обективни журналисти и това се забелязва от честните и трудолюбиви български граждани ! Уверявам Ви !
  Забелязвам, че мнението ви съвпада с казаното от силовия министър Цветанов и Е. Сугаров !
  Аз също споделям вашите мнения и действията на Цветанов !

  Posted by arhar | октомври 22, 2010, 17:42
 9. Трябва да си пълен изрод за да ,,поръчаш,, някого!Мълчанието за това,също е изродство!Толкова са много угнетяващите неща от последните години…

  Posted by haralanov.blog.bg | октомври 22, 2010, 18:19
 10. А от какъв източник е добита тази информация за да и се доверим?

  Posted by Petko Dimoff | октомври 22, 2010, 20:42
 11. Няма дефиниция за тези изроди! Не ги побира ни една морална категория. Това са идиоти пар екселанс и препарираните им тленни останки трябва да се изложат в един паноптикум на изродения човешки род.

  А така правят в Италия:
  http://www.euronews.net/2010/09/26/thousands-march-against-mafia-in-italy/

  и то не за първи път.

  Posted by Мечтател | октомври 22, 2010, 22:14
 12. КАКТО КАЗАХ И ПО РАНО – ВРЕМЕТО Е БОРБА НА ЖИВОТ И СМЪРТ.НЯМА СРЕДНО.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЯСНО КЪДЕ СЕ НАМИРТА- НА СТРАНАТА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ИЛИ НА СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.БОРИСОВ ЯСНО КАЗА ЧЕ СЕ ХАРЧАТ МНОГО ПАРИ ЗА ДА ИСКАРАТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ГРЕШНО.

  Posted by Iskar | октомври 23, 2010, 04:48
 13. Когато един български магистрат обвинява българския президент в престъпление, знае добре какво значи това. Не би могло да бъде без сериозни доказателства, неопровержими факти, свидетели, документи.
  Имаме скандал от най-висока степен по скалата на Рихтер.
  Да ама не..
  Все едно че бай Пешо си е изгубил портомонето с един лев вътре. Никакви реакции, никакви сериозни коментари, анализи, мнения. На първа страница на пресата всякакви други незначителни новини.
  Егати държавата – един ден ако решат да я закрият – например да я обявят съвсем официално за Задунайска губерния – дали някой ще реагира ??
  Лека нощ, България..
  А, и честито ви южен ПОТОП !!!!

  Posted by Nik | октомври 23, 2010, 15:40
 14. Няпълно съм съгласна с коментара на NIK.
  “Имаме скандал от най-висока степен по скалата на Рихтер.
  Да ама не..Все едно че бай Пешо си е изгубил портомонето с един лев вътре. “

  Posted by Petya | октомври 23, 2010, 23:49
 15. Агет ГОЦЕ използва президентската си власт в Ръ Бъ, за да испълнява доходните си задължения на агент гоце, и за да могат пострадалите хора и институции в България да проговорят безопасно и с доказателства, за незаконната дейност на агента-президент,тябва да направим гражданска подписка, за набиране на доброволци от цяла България и от Българските имигранти в ЕС, за да можем организирано да се съберем на 01. 11. 2010г, пред президентствто на България и да поискаме мирно оставката, на президента Георги Първанов-ГОЦЕ.Ако Иво Инджев даде съгласието си да получава списъците с Българските доброволци и да ги побликува в Блога си в деня на мирният протест, това би улеснило организационната работа на протестиращите Български доброволци, ако някой проявява интерес към това мое предложение моля, да го коментира и допълни, или да предложи по добрият вариант, за осъществяването на необходимият граждански протест, пред президентството на България.

  Posted by Румен Великов | октомври 24, 2010, 01:49
 16. upravia niama dokato ne BUTNEM GOCETO PREDI DA MU IZTECHE MANDATA.NOVA KONSTITUCIA s chlen 1:REPUBLIKATA PRINADLEJI NA NARODA!

  Posted by mitio abvera | октомври 24, 2010, 10:33
 17. Ивчо,ако Първанов пръдне ти си готов да вдигнеш гълабите и му скроиш компромат!

  Posted by Юри | октомври 24, 2010, 16:46
 18. Ако казаното от нея наистина излезе вярно, то тогава нещата в държавата стават страшни ?!
  A dobar den… Sega li go razbiarte.
  Emi dano veche se osmislite i da sprete da glasuvate kato zabludeni prilepi na slance.

  Ivan Kostov e pak vinoven sigurno?!

  Posted by doko | октомври 25, 2010, 09:35
 19. Когато Дянков каза в едно шоу,че Първанов “СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е МЛАД” още на следващия ден беше предприет безпрецедентен натиск върху вицепремиера да се извини за изреченото.Стана скандал и по вестници и телевизия се сипеха укори върху Дянков.Г-н Президентът искаше да “защити” не само себе си,но и президентската институция!Защо сега,след такова тежко,чудовищно обвинение, изказано официално в редовна телевизионна програма от прокурор,подкрепено и от журналисти и от политици от БСП/Бог да ги прости!/ няма никаква реакция???Жалко както за институцията така и за България!

  Posted by НЕРАЗБИРАЩ | октомври 25, 2010, 18:52

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив