Как се бетонира ДПС – от урна на урна, от век на век

Австрийската партия на свободата, домакин на конференция на националистически партии във Виена, не е поканила движения, които смята за крайнодесни. Сред тях е и българската “Атака”.

И знаете ли кое е „интересното“ също? В тази западна столица, която е най-близко до Изтока ( по линията на разделението „Изток-Запад“ в Европа) са се припознали помежду си като достойни един за друг само истински „арийци“ от по-висш, натурален вид. Австрийци, белгийци, шведи – все доказано руси със сини очи. А българите? Аааа, не може, те са…цигани. Точно така, в очите на „арийците“, българите са това, което са циганите в очите на българските атакисти. Само че – дали атакистите го разбират?

Съмнявам се. Напъните да приличат на „арийците“ по външи белези ги правят жалки: кожени черни облекла, зле прикрити нацистки символи ( като преработената в нещо „нашенско“ свастика) и цялата креслива реторика на омразата срещу непълноценните по етнически признак сънародници прилича на провинциално избиване на комплекси, което разчита на първосигнални послания.

Ако българските националисти искаха да бъдат „себе си“ в опитите си да убедят себе си и света, че са каймака на „българщината“, трябваше да носят потури, цървули, славянски рубашки или да тачат кривите крака на конниците, от които се предполага, че сме произлезли. Вместо това обаче се заплесват по „чуждото“ в символиката и реториката на западните образци за подражание, които им отвръщат с презрението на „по-висшата“ раса, за каквато се имат. Нашите националисти трябваше да си озвучават митингите с народни песни и да потропват хорца. Вместо това залагат на „Валкюриите“ на Вагнер, познати на тукашната публика от филма „Апокалипсис сега“ , който се беше промъкнал през комунистическата цензура ( силно орязан) с идеята да покаже смахнатото лице на американския империализъм чрез образа на полуделия от насилието във виетнамските джунгли, фашизиран американски полковник.

Самотно занимание в международен план се оказва да си мега патриот в България. И в Русия не те искат – тамошните шовинисти дума не дават са се изрече, че руските думи се изписват с български (по произход) букви. Най-войнствените руски националисти подчертават това като правят сборищата си край паметника на Кирил и Методий в Москва. Да сте чували нашенските чисти българофили, както понякога наричат себе си, да се възмущават от това – например на 24 май (поне)? Руските им батковци си искат преклонението и преклонената главица, свикнала на това по нашите земи, отговаря с разбиране на това изискване – по познатия начин, като си трае съучастнически за руските посегателства в тълкуванията на историята за българска сметка.

Виж, стане ли дума да се вдига ново априлско въстание под лозунга „Туркия ке падне“, тук ограничения няма. Важното е да мобилизирани „башибозуците“ на Доган: да се сплотяват и да превземат на юруш урните – от урна на урна, от век на век!

11 мнения за “Как се бетонира ДПС – от урна на урна, от век на век”

 1. Това сме ние, точно така. И примерът е разбираем, дано много хора да намерят общото между българските “националисти” и българските управници – унизителното роболепно слагачество и загърбване на националния интерес.

 2. Новият световен ред изправя Българската нация и държава пред нови предизвикателства, тези известни и неизвестни предизвикателства могат да бъдат преодолявани, само чрез единството на Българската нация и модернизацията на Българската държава.Етническият произход или религията на всеки Български гражданин са основният капитал на Българската нация и държава, затова ако искаме този Български капитал да работи в България или за България, трябва да възстановим Българската си Търновска Конституция която ще отвори пътя към съединението на Българската нация и модернизацията на Българската държава.

 3. Вярно – та вярно, по-кратко и точно съдържание на “(х)атака” и топлата им връзка с дпс-то, не съм чел и чувал никога !!
  Иво, добре е, че те има!!

 4. “И в Русия не те искат…”
  Е, имат и обективни материали по въпроса.
  Письменность русскими была воспринята от соседней Болгарии — страны, принявшей крещение на сто с лишним лет раньше Руси. О том, что письменность проникла на Русь до принятия христианства, то есть до 988 года, свидетельствуют договоры князей Олега и Игоря с греками. В них упоминается о письменных завещаниях русских, о текстах, написанных на двух языках, о писце Иване — переписчике и переводчике. После принятия христианства русские переняли от болгар и все богатство славянской письменности. В Болгарии уже были славянские церковные книги. В то время древнеболгарский и древнерусский языки были столь близки, что переводить болгарский на русский не было необходимости. Болгарские книги просто переписывались и употреблялись в храмах Киева и других городов Древней Руси. Древнейшая книга на Руси, написанная кириллицей, — Остромирово Евангелие — 1057 года. Это Евангелие хранится в Санкт-Петербурге, в библиотеке Российской Академии наук.
  http://www.websib.ru/~gardarika/bukvi/book.htm#Кириллическое

 5. За АЛЕКСЕЙ СТОЯНОВ

  Абсолютно същото е написано в Руския учебник по история за 6 клас.
  Или в руското Уики http://ru.wikipedia.org/wiki/Кириллица .
  Просто господин Инджев малко го занася с русофобията.

 6. Волен и националист, политически примитив с чьорние одежда…хаха

 7. Към Флип Митков:

  Или лъжете съзнателно, или не сте чели написаното от вмен. Защото никъде не твърдя какво пише в някакъв учебник, а сравнявам руските шовинисти с българските, които обаче не смеят да шукнат срещу руските шовинистични посегателства срещу българската връзка в руската история. Това съм написал, но вие явно си имате предпоставена теза за нападки срещу автора.
  Но понеже ме предизвиквате, да ви кажа ( ако случайно не знаете), че руската църква и държавата на Путин откровено посягат на 24 май, като “леко” го префасонират в нещо “православно” и “славянско”, но не и българско.Писах за това. Не очаквам да знаете какво съм писал по този повод, но очаквам да не ми вменявате нещо, което не съм писал и да си го коментирате после в стила на полицаите, които подхвърлят на набелязаната жертва наркотици.

 8. Руснаците не само опитват да посягат на 24ти май, но и успяват. Вече две години не мога да убедя моите колеги от бившето ГДР, че руснаците пишат с нашите букви, а не ние с техните. Когато си тръгна оттук, всички ще го знаят.

 9. АБЕ СКОПЕНО ГОВЕДО,ТЕБ НЯКОЙ СМЯТА ЛИ ТЕ ЗА ЧОВЕК?!СТИГА СИ СЕ НАПЪВАЛ!ДОКОГА ЩЕ СЕ НАСИРАШ,ХАМИЛИОН ТАКЪВ?ТИ СИ ЦЪРВЪЛ-КОМУНИСТ!

 10. ИВО,КОЛКО ТИ ПЛАТИХА?ЩЕ ПРЕЖИВЕЕШ ЛИ ЗИМАТА?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.