МВР вярва на “една жена каза”

В литературата и в сценариите за нейното доведено модерно дете н.в. разглезената Телевизия има похват за разпалване на апетита: “ историята е с продължение”. Позволявам си да обърна хастара на тази традиция: “ историята е с предисловие”!

Държа да кажа, че не съм “човек” на в. “Галерия”. Не съм ничий “човек”. Отказах интервю на вестника преди време именно с аргумента, че не искам да правя невъзможния избор между лобита, които воюват помежду си без да припознавам в тях онова, което смятам за “праведно”.

Но, поставен пред избора да преценявам на принципа “дума срещу дума”, избирам да подложа на съмнение твърденията на властта по спора за арестуването ( или задържането) на журналист от въпросния седмичник. Той е посетил с. Шума, където вицепремиерът Цветанов, употребил напоследък израза за “шума на парите” по адрес на съдебната система, разполага с имот, станал обект на вестникарски прицел.

Ще дам път най-напред на тълкуванието на властта с цитат от публичното обяснение на вътрешния министър Цветанов:

“Става въпрос за инцидент, при който двамата журналисти били попитани от една жена какво правят. Според показанията на жената двамата тръгнали с колата срещу нея, след което спрели на сантиметри. Не знам от кой вестник са. Впоследствие се разбра, че са от “Галерия”.

Сайтът Медиапул пояснява по този повод:
“До момента снимки от вилата на вътрешния министър в с. Шума са се появявали само във в. “Галерия“ и то преди една седмица, след като соченият за глава на “Октопода” Алексей Петров бе пуснат под домашен арест и свързаните с него партия РЗС и в. “Галерия” започнаха да вадят сигнали срещу Цветанов.”

Иначе казано, не звучи достоверно твърдението на вътрешния министър, че не знаел за кого и за какво става дума.

А ето и какво обясняват от МВР:

“Вчера, 25 октомври, към 12.45 часа от тел.112 в ОДМВР-София е предадено съобщение от жителка на годечкото с. Шума. В сигнала тя обяснила, че видяла двама непознати да се опитват да проникнат в къщата на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тя им направила забележка, при което двамата се качили в колата и потеглили, а жената им препречила пътя с риск за живота си.”

С риск на живота си!

Междувременно в централните новини на най-масово гледаните телевизии бяха излъчени репортажи от с. Шума с версията на въпросната съседка. Някои от новинарите дадоха думата и на ответната страна, на задържания и освободен след това журналист, който обещал (писмено) повече “да не смущава обществения ред”.

Има доста смущаващи елементи в тази история. Не се наемам да твърдя кой лъже, но нямам проблем да заявя следното: имаме казус при който се изправят “дума срещу дума” журналист и една жена. Властта избира да заложи на “една жена каза” .

Не звучи ли “малко” двусмислено, че го е направила “ с риск на живота си” ? От каква точно е рискува да бъде прегазена : от трактор, от смазващата тежест на властта или от репортерски автомобил?

Ще рискувам да вметна, че ако репортерите в България бяха наистина толкова напористи, че (почти) да газят самоотвержени охранител(к)и на силови министри, тук нямаше да се догаждаме докъде е стигнала дълбоката оран на тракторите в браздите на държавните върхове. Тракторите и техните звеноводи отдавна щяха да са при октоподите – на дъното на обществената тиня, в затворите.

Ако в. “Галерия” е клюкарски, каква е властта, която се позовава на “една жена каза”?

57 мнения за “МВР вярва на “една жена каза””

 1. Нещата са дори още по-“сериозни” – в репортаж по про.бг същата леля упорито повтаряше “член 123, член 123”, а съвсем случайно в Наказателния Кодекс “Чл. 123. (1) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години. “… Пълен цирк. От цялата шумотевица забелязах само едно – въпросната леля и Цветанов имат необичайна прилика в носовете 🙂

  “Ааах, тези днешни лели…”

 2. Neveroiatna statia !
  Ako g-n Indjev jiveeshe v normalna strana shteshe da e milioner !

 3. Каквото и да си говорим – червените постигат целта си. Пренасочваме атаките към изпълнителната власт. Правилно, разбира се! Който е на власт трябва да бъде атакуван за всяка грешка! Правило номер 1! Цветанов да си подаде оставката! Тракторът да заеме мястото му! Червените и турско-кагебистите да се върнат на софрата! Супер! Между другото тия места Годечко са тъмно червени зони на партизански потомци, ятаци итн. Добра среда за един вътрешен министър, който се бори с октоподи итн мафиотски образования.., които като правило произтичат от точно същите среди…Да се приеме без доказване..Но..все пак: искаме паметник на загиналите български летци защитници на българското въздушно пространство от американските бомбардировачи! Господин Инджев, вие сте водещ български журналист, който много уважавам! Простете ми невежеството, но ако знаете кажете: Има ли дори един паметник на загинали/ако има такива/ американски летци в бомбардировките над Дрезден например, или на други места в Германия, когато са били унищожени целенасочено цели германски градове.. по време на втората световна война? Дайте факти да затворите мръсната ми уста дето плюе по американците необосновано!
  За да е ясно: аз съм категорично против паметниците на съветската армия в България и съм категорично за американските бази в България!
  Последното отклонение беше посветено и на тези псевдо проамерикански участници в блога ви, които и хабер си нямат от истинската американска демокрация, а и надали някога са ги пускали да припарят в САЩ. Америка няма нужда от такива поддръжници… те и правят мечешка услуга.

 4. Ей на това бих му казал аз ефективна превенция и борба с престъпността, ако не бяха замесени собственост на вътрешния министър и журналисти, пък макар и от в-к Галерия.
  Всъщност Цв.Цветанов твърде лекомислено и глупаво се поддава на провокация, КРАЙНО НЕДОПУСТИМО КАЧЕСТВО ЗА ЕДИН ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, защото няма как полицейските дейстия да са проведени без негово знание!

 5. Г-Н ИНДЖЕВ,ИСКАМ ДА ВИ ЗАДАМ ЕДИН ВЪПРОС,КАТО УТОЧНЯВАМ ЧЕ НЕ СИМПАТИЗИРАМ НА НИКОЯ ОТ СТРАНИТЕ.ВЪПРОСЪТ МИ Е: ЗАЩО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ КАТО Е ИМАЛ ДАННИ ЗА НЕПОЧТЕНИ СДЕЛКИ НА ЦВ.ЦВЕТАНОВ ОЩЕ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ Е МЪЛЧАЛ И ЗАЩО СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА ЗАДЕЙСТВА ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ ДА ПОГНАТ ЦВЕТАНОВ?МНОГО ЩЕ МИ Е ИНТЕРЕСЕН ВАШИЯТ ОТГОВОР НА КОЙТО МНОГО ДЪРЖА.НЯМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ ВИ ЧЕТА БЛОГА.С УВАЖЕНИЕ!

 6. Към Гражданин на РъБъ в Канада,
  “През 2005 в навечерието на 63-ата годишнина от гибелта на кап. Димитър Списаревски крадци са отмъкнали паметната плоча на героя в родния му Добрич…… За жалост барелефът е разразян на части…”……. Вече и този паметник го няма. Както казват, “историята се пише”, и понеже българина не си пише историята, други се възползват, както преди, така и сега, да си напишат тяхната история върху нашите камъни… Лошо няма. Не съм сигурен, но на това някои му викат “глобализация”…….. И за останолото си прав. Но това е дълга тема…..

 7. Докато със супер Бианка инцидента беше ненужен и агресивен, то “патрашковите” много хитро го взаимстваха и приложиха, за да разлаят ефектно кучетата! Имаме си вече “ефект на Супер Бианка”! Ако някой ви се мота около къщата неопределено време ще реагирате ли?! По селата хората разчитат единствено на съседа си що касае опазването на имота им!

 8. Представяте ли си колко е обидно всичко това, което се случва. Това са наши “сънародници” при това хора които ни управляват хора на които разчитаме да защитят правата ни да защитят децата ни. А те милите нямат акъл и на десет годишно дете (извинявам се май така обиждам децата). Освен с поведението и реакцията си относно инцидента Цветанов не може да сметне две и две. Много ми е интересно коя ли фирма е обновила имота на тате, дали пък случайно не е някоя фирма която е работила за софийска община. Или непременно трябва някой да ни даде сигнал та това да се провери, защото е много сложно да се сметне две и две.Това е трагедията на българина страхотен апетит за власт без значение какъв ти е капацитета и разбира се лъскав имот та ако ще този имот да е между тръните.

 9. Не съм съгласен с гледната точка от статията.Тел 112 е точно за това и трябва да се реагира на всеки сигнал.Иначе първо така наречените журналисти папараци ще ревнат, че полицията бездейства ако срещу тях имаше някакво действие от „една жена каза“.Оставям настрана ако е имало престараване някакво.
  Случаят е маловажен, но като се надуе и се пукне балона не се знае накъде ще тръгне струята и кого ще отвее.

 10. Здравейте!
  Вчера беше деня Х. Някак си ми е странно всичко, което се случва. Толкова бързо досъдебно производство. Явно Цветанов има какво да крие и се опитва да тушира всичко в зародиш. ГЕРБ май не е това за което се представя.

 11. Уважаеми г-н Инджев,
  От началото на този случай не забелязах нито един коментар, който да обсъжда хипотезата за възможна провокация от страна на вестника. Според мен тук би трябвало да се изхожда от позицията чий са ползите и вредите от тази ситуация. Цветанов няма никакви ползи, а напротив – само вреди от така развилия се скандал. Вестникът (без изобщо да коментирам що за журналистика представлява той) постига един доста печеливш за него резултат – публичен скандал с ключов министър, с който редакцията си има някаква интрига. Ето защо мисля, че Цветанов едва ли е пряко замесен в акцията на полицията – би било доста глупаво от негова страна. Но е редно поне да се направи опит от страна на изследователи и анализатори, да се установи дали цялата случка не е в резултат от целенасочени действия на журналистите. Какви са фактите: журналисти посещават имот на Цветанов; контактуват с местните жители; още при първото посещения са узнали за “проблемната” съседка (описват я едва ли не с психични отклонения); при второто посещение журналистите са имали контакт с нея; подаден е сигнал на тел. 112; полицията доста бързо е реагирала и е привикала журналистите за обяснения; пикантен скандал за сметка на Цветанов. Това са безспорните факти, а оттам насетне следват украсите и субективните мнения на участващите в пиеската. Формално погледнато трудно можем да кажем, че полицията е действала погрешно – реагирала е сигнал, каквато й е работата. Но веднага следва да отбележим, че подобна бърза реакция не е характерна в подобни случай и оттук следват доста въпроси насетне. Това, което мен лично ме притеснява е едностранчивата позиция на анализаторите – полицията погна журналисти, заради разследването им срещу министър – удар срещу свободата на словото. От една страна е така, но от друга е възможно тези журналисти да са се възползвали от професионалното си качество, за да постигнат определен резултат – просто тази възможност би трябвало поне да се обсъди. Иначе полицията при всички случаи направи грешка (както и Цветанов) и това ясно личи по резултата. Но ако това е режисирана сценка, то явно режисьорите приемат публиката лесна и достъпна плячка и то с основание.
  Поздрави!

 12. Това е абсолютна провокация на в-к Галерия в лицето на собственика му, др. Петров. Каквото и да беше направил Цветанов, все щеше да е виновен.

  Доколко изобщо има “инцидент” с жената, аз лично дълбоко се съмнявам. Всичко изглежда доста добре скроено за поредната медийна бомба. Е ли толкова глупав Цветанов, че да прати бабите да му пазят вилата? И да плонжират пред всяка кола с журналисти? Едва ли! И колко журналисти са я снимали тая къща, та точно на тия от Галерия да се натресе самоутвержената пазителка.

  Всичко е явно, от кой е организирано, защо и с каква цел. Съгласен съм с Дончо Тонев за поддаването на провокации.

 13. Дааа, лелята помислила журналистите за “наемни убийци” (тук също има двусмислица по отношение на журналистите) и изскочила с голи гърди (образно казано) да ги спре.
  Дали не трябва да получи орден за храброст (естествено от вътрешния министър) тази жена? А кого ли са тръгнали да убиват тези “наемни убийци”?
  Ще провери ли някой да не би Матросов да е далечен роднина на тази жена?

 14. И още нещо много показателно:
  В репортажа на bTV лелята твърдеше, че журналистите отказали да се “легитимират”. Пред кой да се легитимират точно? Тя какъв орган е, че да и се легитимират, ако естествено не са в нейната частна собственост? Но доколкото разбрах инцидента се е разиграл на обществено място? Нека аз да съм някъде на обществено място (по каквато и да е работа) и да дойде някоя леля да иска да се легитимирам…

 15. Все пак не бива да се забравя, че Цв. Цветанов е застрашен от мафията…Аз ако съм не негово място, от шубе, не бих допуснал никой да ми се мота близо до дома. Пък ако ще и на майка ми да е.

 16. Също става и дума за доверието. Ако човек има доверие на Цветан Цветанов няма да му търси кусур на къщата / впрочем от снимката се вижда, че е доста скромна и нормална къща – зъболекаря до нас е с няколко пъти по-разкошна /…Ако имаш обаче довери на съда, който пусна Ал. Петров наистина ще видиш къщата като палат и дори можеш да предположиш,, че е с позлатена арматура в банята.

 17. http://vbox7.com/play:c92b6471
  Изгледайте това,и какво говори сега министъра,и ми кажете това нормална политика ли е?А за имотите му….Кво да си мислим?Да излезе и да обясни ОТ КЪДЕ има пари….

 18. Agent Goce et Co torpilirat vsichko razlichno ot sebe si za da sa smo te, edinstveno te i tehnata PArti i DS. Tehnite sazdateli.
  Plediram za Kostov premier.

 19. Не е важно дали е провокация от страна на вестника, по важно е, че има какво да се провокира. Че Цветанов е наистина уязвим. Няма публична личност която да не е подложена на натиск, за която да не се интересуват журналистите, въпроса е какво ги провокира да го правят.Говорим за морал, който не предполага една година след като си станал публична личност да ти лъснат съмнителни доходи та макар и 100лв. да са тези доходи, а по-трагичното е, че не става въпрос и за кой знае какви суми. Та нека най-накрая тези които ни управляват да се научат да се пазят първо от САМИТЕ СЕБЕ СИ и после да се пазят от другите.Слабоумието и безхаберието вече не е комично, а трагично.

 20. Пропуснах да добавя към Бай Илия. Стига с тази конспирация да ТОЛКОВА е глупав и толкова за глупави и тези които самоотвержено се хвърлят към колите да защитават нещо, което и те не знаят какво защитават.

 21. Колко още доказателства ни трябват за да разберем истината, че България дефакто се управлява от могъщата паралелна власт на червеният октопод, който си играе на демокрация в Ръ Бъ по свои правила, както котката с мишката преди да я изяде.Страхът и мълчанието са опасни, за живота на Българската демокрация и държава.

 22. Комунистическата компроматна машина отнови се завъртя. Ако имат и капка акъл няма да се поддават, щото ще загубят. Цветанов вече е на път. Явно стават някои неща зад кулисите. Това хем може да е хубаво хем лошо. Понеже никога няма да разберем всъщност какво е можем само да се надяваме да не е в ущърб на държавата – ОТНОВО. Вече започвам да мисля наистина, че само една военна чистка и хунта 2-3 години могат да оправят нещата. Явно не е останал и един що годе честен държавник. Лошото е, че и армията беше предвидливо инвалидизирана, за да се избегне всякакво възможно противодействие. Бог да ни е на помощ.

 23. Според мон това е поредната “постановка” на режисьорите с/у министър Цветанов. Ясно като бял ден – някой пречи на комунистите и /или/ ДС – вариантите за сплашване, дискредитиране и прочие са безбройни, специалисти ненадминати по мръсните инсценировки са комунягите.
  Аз си правя сл извод – атакуват Цветанов и Дянков – значи това са хората, които мътят водите на комунистите. Пожелавам и на двамата министри успех както в работата им, така също и в битката им с октопода и саботиращата администрация.

 24. Шум от Шума, за да се шуми и за да не се питаме. Да се питаме кой и как позволи на Борисов и Цветанов да градят богатства и кариера и то по времето на управлението на противниците им? Да се питаме кой и как назначи Филчев за Главен прокурор и набута Трактора в НСС? Кой, защо и колко време мачка чаршафите с въпросния Трактор, а сега е на ясла в Брюксел? Обикновените хора не са виновни,че ги лъжат. Виновни са тези, които имат възможности да разнищват истината, но не го правят, а дори и те се правят на изненадани.

 25. Толкова евтино прогонване на журналисти! Толкова евтин сценарий – арести, разпити и прочие, защото “репортерска кола искала да прегази жена”! Че това си е опит за убийство бе, хора! Абе тези за какви ни вземат? Кой глупак от тези, скалъпили историята се мисли за по умен от мен?! А от вас?

 26. Представете си, че токущо са ви обрали вилата(камо ли само да я наблюдават). Звъннете веднага на 112.Полицията моментално се е отзовала и арестувала съмнителни лица, обикалящи наоколо.
  И след това се събудете..
  Иначе, няколкото (???) версии на МВР (Цветанов) са приказки за малоумници…

 27. Колкото по объркано,толкова по-добре.Забелязва се от коментарите,че и вашите читатели,които общо взето са хора с ясни позиции са раздвоени и пообъркани.Не са прости кукловоди,тези които правят всичко това,а добри и опитни режисъори.За всичките сценарии,които разиграха през последните 20 години,дано си получат заслуженото,дано,ама надали!

 28. И аз мисла като Алеко и баи Илия.Така наречената опозиция и свързаните с нея престъпници са исключително изобретателни за създаване на интриги и скандали.В повечетоот времето си мислат кроят и създават интриги и по какъв начин да окалят некого.

 29. Господин Инджев, не искам да взимам страна по няколко причини. Все пак ще изкажа моето мнение. Така нареклите се журналисти отиват вечерта в някакво селце да разгледат къщата не министър, която не построена миналата седмица, а преди години. До тук добре, малко неясно любопитство, ама нейсе, нали е демокрация. Но що чинат тези журналя да хлопат по хорските врати и да изкават недволство, че не са им предложи гостопримество. След това се сдрърпват с една селска буля. Търкулило се гурнето и си намерило похлупак, в случая, селската буля. Това е. Във всяка развита демокрация полицията ще постъпи така. Какво чудно има? Ако има нещо чудно, това е, че ако на моята или на Вашата врата хлопат неканение гости, знаете как ще постъпи полицията. Всички сме равни, но някой са по-равни.

 30. Колко от българските журналисти отидоха да хлопат на вратата на гоцевите мезонети? Аз зная само за един.

 31. Само искам да се присъединя към съжденията н г-н Алеко. Абсолютно обективно и вярно според мен. Едва ли можем да се усъмним в прикритата невинност на журналистите на в.”Галерия” и искренната реакция на съседката.Нейната реакция беше употребена ловко от искусната постановка. Това е за мен истината.Рекациите са последващи и адекватни,както от страна на органите на МВР,така и на Цв.Цветанов. Ясно е, че Трактора чрез свои хора,в това число и Сирешника, ще ровят , за да отслбват позициите на Цветанов.Но не че са готови да поемат властта сега, а за да откажат правителството от строгите мерки, които прилага в някои отношения.

 32. Ако щете вярвайте, но на село все още не заключваме къщата ни както трябва. Отделно, че може и да се влиза в нея и през прозореца на мазето без проблем. Когато външната врата е заключена, ключа остава между тухлите до вратата на видно място.
  Все още не е проблем, защото обикновено съседите ни познават редовните посетители и ако някой непознат се появи и няма никой в къщи – минава през ‘разпит’. Мисля, че е така в много краища на страната.
  А относно ‘журналистите’ от Галерия:
  Моето мнение е:
  Платен писач не може да бъде журналист. Човекът, които изпълнява платени поръчки е наемник.

 33. едно време им викахме свирчовци на такива кат бойко цецко петров гоце хора нищо не можешти но с голямо желание да бъдат повче от нас даже и говната си да изедат пак не могат ни стигна чудя се само защо им влизаме в филма серия след серия и нищо само фалш случая с тез шофьор и начеваш журналист шеще да е страшен ако не беше този тъп филм има наистина много по важни неща които милите искат да пропуснем например паметника на бомбохвъргачите трябваше да вием и ревем щото по голяма гавра няма ама то и руските говна в центъра е горе долу същото ами че поискали милите руси да си турят и те някой и друг войник на натовска земя наша българска и май пак никой няма да вие и ока щото всички са във филма сценаристите са ясни актьорите също статистите спят дали ще ги събуди нещо или някои сигурно не

 34. Мисля че не трябва да се поддаваме на съшити с бели конци провокации. Така само играем по свирката на тракторите и Гоцетата, а те точно това целят! Нека само сравним заглавията и темите на последните две статиии в блога! и и веднага ше стане ясно за какво отварям дума. Всяка от двете теми разбира се е важна сама за себе си, но…!
  Прави впечатление и ми е трудно да си обясня политическото мълчание, и особено мълчанието на Синята коалиция по първата тема, като това очевидно се използва от без съмнение подставените политически субекти, като РЗС на Янето и фокусът на вниманието ни се измества в едно дребнотемие. Дребнотемие, което завладява в момента и повечето от “независимите” ни медии. А с това те много добре показват по чия свирка играят! Не мога да си обяснс също и съвсем неадекватното поведение на министър Цветанов. Бях готов да се обзаложа със всеки, че не е възможно да има Бог знае какъв палат в това прословуто село Шума! Дявол да го вземе имам вилно място в началото на Годеч , само на 3-4 километра от там. Вярно, че по стечение на обстоятелствата не съм минавал скоро през селото, а и никога не съм се интересувал, от отдалечните от пътя му махали, но ми е трудно да повярвам, че би могло да има кой знае колко луксозна вила с плувен басейн (според коментарите по медиите)в населено място от около 150 жители, което доколкото знам едва успява да се водоснабдява! Пък и никой не повдига въпроса например как изглеждат роднатите къши на Първанов в село Сипищник или на Доган в село Дръндар сега и с какви пари се поддържат. Цветанов обаче, кой знае защо мига като шушумига и вместо да покаже сам тази вила създава впечатление, че се чувства гузен! Че има нещо нередно! Във всички случаи обаче вместо да говорим в момента главно за АЕЦ Белене, и другите енергийни проекти, сме готови да се изпоизядем за това, кой е по-голям мошеник у нас. Като че ли не се знаем и не е ясно, че “матерялът” на всички ни е еднакъв! Готови сме да се обвържем с Русия “навеки” и да рискуваме и малкото, което с огромни лишения сме постигнали в 20 годипните си мъки! Готови сме да похарчим нахалост пари достатъчни за поне десет здравни, образователни и пенсионни реформи взети заедно! Това не е толкова важно. Важното сега е да му дадем на Цветанов да се разбере! Доган и неговия хонорар от близо 2 милиона забравихме. Лошото е че по същия начин скоро ше забравим и Цветанов. Ей това ни изяжда главата!

 35. Не съм привърженик на нито една от страните в надувания с отровен газ балон. Споделям мнението от коментара на Алеко и в заключение ще цитирам брадатия виц, в който Гарабед казал “то пък една гара…”. Имам предвид, че в случая става въпрос за една обикновена семейна селска къща, от която министърът притежава 1 етаж, според имотната декларация. Затова се питам каква точно “сензация” са търсили на село журналистите от “Галерия”? Ако има нещо “гнило” около него, то съвсем не е в село Шума.

 36. DO OK
  Изгледайте това,и какво говори сега министъра,и ми кажете това нормална политика ли е?А за имотите му….Кво да си мислим?Да излезе и да обясни ОТ КЪДЕ има пари….
  A kakvo da si mislim za Dogan, Goce, Zapalkata i ostanalata svolach????

 37. Подхлъзна се Цветанов – тъпо “журналистическо” изпълнение и тъп отговор. Колелото се завъртя. Засега Трактора се изявява доста четвъртито, ако му отговарят на това ниво – лошо. Кофти стратегия.

 38. всички били маскари, айде бе, бойко например е мижитурка и си трае, снишил се е, ръси по малко, но по големи глупости, всичко потъна в л..на за един ден, за колкото Цветанов е спечелил някакви скапани кинти, обаче бойко печели, какво?, любовта народна сега например Костов е виновен (каточели някога не е бил) и всичко си идва на място

 39. Зпочна “БИТКАТА’ между властите. Да не забравяме, че “ЖУРНАЛИСТИТЕ” са представители на ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ !!

 40. Самото обстоятелство,че тази история вдигна шум до небесата говори,според мен:1.Ако историята е инспирирана постановка с автори Трактора-Яне или някои над тях,то това са хора които си разбират от работата 2.Такава постановка нямаше да има споменатия успех,ако обектът-мин.Цветанов, не бе започнал да се обяснява с Трактора по повод имуществата си:размер и начин на придобиване 3.И понеже “гузен негонен бяга”,съмненията върху чистоплътността на Цветанов остават до тогава,доката той-Цветанов, не заведе дело срещу Я.Янев и Трактора за клевета с иск за нанесени морални щети.4.Б.Борисов трябваше по различен начин да реагира на първоначалната история с имотите на Цветанов,вместо да изтъква ,че последният е в състояние сам да защити името си,т.е.не трябваше въобще да реагира.Нападката бе насочена срещу персоната Цветанов, а не ,срещу министъра.В последствие,нещата се развиха до степен да се ангажира ГЕРБ и МВР,не от някой друг, а от Първанов и Станишев.А медиите-независимо от цвета им са за това,да използват всяка възможност,да се доберат до “истината”.Особено-жълтите,като Галерия.А журналистите,с това си изкарват хляба,ако не се НЕЗАВИСИМИ,като Вас, г-н Инджев.

 41. Журналистите търсят само сензации, а според мен трябва да прокарват новите ценности в българското общество. Не да пишат за секс или простотии, а за културните ценности на българите и да им вдъхват смелост и надежда че ще успеем в живота. Трябва да има повече добри новини и такива който показват някакви черти на предприемчиви българи и техните успехи. Повече за това какво сме дали на света.

 42. Четвър(ти)тата власт се изяви, както й приляга по български – едно момче, дето се сурка по Шумките, вече е произведено в “журналист”, става малко репресиран, достатъчно известен, скоро “звезда”, може да пропее в “Седморката”… После ще премине в PR бизнеса, ще създаде собствен “независим” вестник с родополезна насоченост в името новия политически проект…Та така – за четвъртата власт.

 43. Този път не съм съгласен с Иво Инджев. Става въпрос за вътрешен министър нагазил дълбоко някои бандитски групи.Как реагират хората на село когато виждат ,че някакви млади хора се въртят около къщата на фамилията Цветанови? Жената не е проста, но се е изплашила да не готвят покушение срещу Цветанов. Защо не? Нима в България не е възможно? Много октоподчета му се точат на Цветанов. Колкото до “журналистите”-момчето има вид на много тъпо.И като са толкова напористи защо не отидоха да снимат мезонетите на президента, на синовете му и селската къща в Сирищник, която няма нищо общо с колибата в началото на властването на Гоце.

 44. ИВО,АЗ ПЪК СЪМ АНТИКОМУНИСТ.
  АМА ТЕБ,ЧЕНГЕНЦЕ МАЗНО С ТОЯГИ БИХ ТЕ ПРЕБИЛ.ДНЕС СИ С ТЕЗИ,А УТРЕ С ОНЕЗИ.
  пОМНИШ ЛИ КАК НИ ТОПЕШЕ НА КОМСОМОЛСКИЯ В УНИВЕРСИТЕТА?
  а СЕГА СИ ДЕМОКРАТ…
  ХАЙДЕ СЕГА ПУБЛИКУВАЙ ПОСТИНГА МИ…АКО НЕ ТЕ Е СРАМ ОТ ТЕЗИ КОИТО ТИ ВЯРВАТ.

 45. Към emil:

  Може ли малко по-конкретно? Кой си ти , който “смело” ме заплашваш в тъмното зад ъгъла със сопата?
  Тъпотията ти е избива в липсата на конкретност.

 46. Журналистиката ТРЯБВА да бъде пресечна точка на МЕДИАните, спуснати от трите основни върха на ОСТРОвръхият триъгълник на обществото, формиран от трите основни власти. Така тя ще се явява ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТА на общественният “триъгълник” и ще ГАРАНТИРА правилното развитие на обществото. Б случаите обаче, когато формираният триъгълник е ТЪПОъгълен, и журналистиката е пресечна точка на ВИСОЧИНИте, тогава тя е извън триъгълника на обществото, и по никакъв начин НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА правилното му развитие.

 47. Отново евтини номера! Дискусията по тази статия (своеобразна дискусия бих казал) и по една от последните са емблематични за родния ни дух…както и да е. В “постинга” на EMIL не прозирам духа на емоциите, които би преживявал състудент към състудента си – агент. И освен това – твърде много правописни грешки за завършил (или поне учил в) този университет. И най-вече – Иво Инджев не е водач или обвинител, за да “му вярваме”.

 48. “EMIL”, ти си антикомунист, колкото Първанов е “български” президент.
  Ако знаеш само как “лъщиш” със нагона си да пребиваш с тояги ??
  Иначе си самия Емил Боев,
  и по добре се прибирай тихичко в “Българосъветската …..”

 49. Към emil: За какво бе, емиле ви топеше Иво? Че не си пишете домашното ли? Ако е така, прав е бил защото, като не си пишете домашните не реализирате прогрес и съответно нивото на групата остава ниско… Та гледам, че заплашваш, явно вместо журналист си станал мутра. Е, пък аз ако те знаех кой си немаше да осъмнеш.. Но пък не те знам кой си и не ми се занимава с тебе.. Затова по-добре да не те публикуват, наистина…

 50. Аз пък питам, защо тези журналисти са тръгнали по нощите(като хайдуците) да правят разследване?И какво странно виждате,че министъра има вила-нищо особено при това?Всяко пето семейство мисля има вила,а ако забелязвате тя не е нова.Около нас е пълно с къде по-луксозни къщи при това на съвсем неизвестни хора.По-скоро защо никой не разнищи Първанката за апартаментите му след като истината лъсна в …на РъБъ?И защо не видях интервю със супер Бианка?Още ли се чудите кой поръчва музиката!

 51. Телефон 112… колко смешно ми звучи цялата тази история; само преди месец скъсах този телефон, за да подам сигнал за пиян шофьор, обърнал съседната детска площадка в писта и знаете ли какво стана – сигналът ми бе приет, името ми записано, адресът получен и … следващите 50(петдесет) минути НИКОЙ не дойде. Когато идиота с колата си тръгна, дори и да беше дошъл някой, ефекта щеше да е нулев. Много странно как полицията се е отзовала светкавично на именно тази сигнал на тази жена… Всичко е дебилно в таз страна, вкл и ние, граждано-поданиците.

 52. това със сопата беше метафора.Няма да се моря заради теб и такива като теб…

 53. Оставам с убеждението, че докато едни хора се препират дали някой от тях е злоупотребил например с 200 000 лв., други хора през това време са спретнали далавера за 200 000 000 лв. И после се чудим защо България пропада!

 54. Към emil:
  Ти самият си метафора на простотията – демократ със сопа, който се самообявява за “антикомунист” и от такива позиции налита на бой в гръб.

  Не можа да отговориш на въпроса ми кого, къде и пред кой “комсомолски секретар” съм ви ( вас- като всички лъжци, говориш в множествено число) “топил”.Кажи поне едно друго име, ако те е срам от собственото ти ( явно с основание).

  Щом ти е толкова големо презрението към мен, за какво се тикаш в личния ми блог – за да излъжеш, че ме познаваш като доносник на “комсомолския” , нали! И дори призоваваш онези, които ми вярват, да споделят презрението ти на базата на тъпата ти лъжа. Защо не кажеш кого съм топил – нали си “антикомунист”, би трябвало да си горд, че си жертва на комунизма, може и орден да ти даде Първанов, той обича да заиграва с такива, за да демонстрира “баланс” в раздаването на дрънкулки ( в каквито превърна държавните отличия).

  Сопата е метафорта на народняшкия терор в началото на 20-те години на миналия век, който, като манталитет, прозира и днес в начина на мислене и поведение на “силови” политици, т.н. “биткаджии”.

  Още по-лошо, сопатата ти е метафората на концлагерите, като “Слънчев ден”(!) , където “народните врагове” са били избивани пред стоя именно с гьостерици.

  С такива “антикомунисти” няма нужда от “официален комунизъм”. Той се крепи на вашите побойнически тояги, пременен и адски “антикомунистически”.

 55. Къде,къде били октоподите? Брей?!
  Невероятно! Освен ако отношението ни към публицистиката и новинарските емисии в прайм тайма(ако наистина така се пише) са сходни. Ами там са – редом с ловците (на октоподи в частност).

 56. В случая обаче не съм много на страната на галеристите 🙂

  Я си представете следната ситуация. Живеете на село и виждате в един момент как двама души с кола, които явно не са от селото оглеждат къща на комшията ви… Най-малкото няма ли да се заинтерисувате какви са и що са ?
  Оттам нататък сценариите са два – единия е журналистите да са си заминали кротко и мирно, а другия е да са проявили нахалство без да се представят… Щото точно това е разковничето и никой не набляга на тоя факт и никой не го отрича – дори самите журналисти. Че отначало никой не е знаел, че са такива…
  Та в случая съм склонен да заложа на ЕЖК…
  А простотиите, че лелчето било сложено там да пази имота на Цветанов дори не са ми смешни…

  Колкото до имота на министъра – искам само да попитам – всички вие ли сте изрядни във всичко ?
  Ама честно пред вас си признайте – не пред мен!
  След като знам какъв народ сме, какви мошеници от най-ниско до най-високо ниво сме всички почти без изключение – съм склонен да простя нещо такова, дори да има основание за това…
  Всъщност бих простил доста повече “прегрешния” на Цветанов, дори само поради воя, който надават всички червени тикви и креатурите им…
  Та Цветанов е цвете в сравнение с който и да е друг бивш министър от която и да е партия…
  За съжаление не сме дорасли като държава и като народ, за да видим истински честен, некорумпиран и неоцапан политик…
  То и обикновените хора дето са такива са изключително малко…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.