Празни приказки или голяяям праз за Първанов?

От няколко дни насам в публичното пространство броди един призрак от зората на “прехода” – призракът на най-големия кошмар в спомените за възхода на Първанов в политиката и производното й влияние върху всичко останало в държавата.

След бившия висш функционер на БСП Илия Божинов, напуснал в разцвета на силите си БСП, а внезапно и този свят в края на лятото (в резултат на необяснимо и необяснено отравяне), неговият близък приятел Пламен Николов пое от покойника щафетата по пътя на тежките обвинения към президента Първанов.

Пламен Николов, бивш парламентарен секретар на БСП и някогашен висш служител на всесилната тогава бизнес империя “Мултигруп”, потвърждава публичните обвинения на покойния си приятел Божинов. Според тях сегашният държавен глава насъскал лично Алексей Петров да овладее приватизираната столична таксиметрова компания “Такси-С-експрес”, по-известна като таксита 1280.

Пламен Николов отива по-далеч от Илия Божинов в повдигането на червената завеса с уточнението, че задачата на Алексей Петров е била да превърне транспортното предприятие в партийна милиция, подчинена на Първанов, за да слухти и проследява партийни противници. В скоби казано: бившият служител на Националната служба за охрана (НСО) Николай Марков заявява в интервюта, че точно това се случва по – късно с тази държавна служба, “приватизирана” от Първанов като инструмент за събиране на информация за политическия, административен и магистратски елит на държавата, който се вози на задните седалки на автомобилите на НСО.

Но дори и тази “любопитна подробност” не е най-важната част от събитието, предизвикано от изявлението на Николов, бивш шеф на дружеството “Арес” в системата на “Мултигруп”, което е зареждало с бензин такситата 1280 от своите бензиностанции.

Да приемем също, че не е вече толкова “сензационно” да чуем от Николов, че лично той е бил заплашван от тогавашния лидер на столичната организация на БСП и дясна ръка на Първанов Никола Койчев, че ако продължава да подкрепя приятеля си Илия Божинов, Алексей Петров “ще го прегази”. Самият Божинов застана с името си зад подобно твърдение за заплахи към него от друг червен бос, който му предал мафиотско по стил и съдържание “послание” от Първанов.

Като казвам, че самата информация вече минава за рутинна искам само да подчертая, че (почти) никой не обърна внимание на предизвикателството, хвърлено от покойния Божинов към самия президент. Това, че моя милост акцентира върху тази история в книгата “Президент на РъБъ”, също минава за детайл от общия пейзаж на минираната с мълчание пустиня около недосегаемия ни президент. Пак в същата книга цитирам и бившия шеф на парламентарната група на червените Красимир Премянов да твърди, че на рожден ден на съпартиеца им Евгений Узунов през лятото на 2003 г. , на който е бил президентът Първанов, е присъствал и оперативно интересният Младен Михалев–Маджо. Веднъж потвърдена, подобна информация би струвала кариерата на всеки политик в нормална демократична държава – а зад тази информация застава с името си Красимир Премянов!

Ако всички тези свидетелства са нещо като халосни патрони, както изглежда от невъзмутимата (липса на) реакция на президента, какво тогава чак пък толкова се случва, че си заслужава изобщо да се коментира сега, когато се “обажда” и Пламен Николов? Та нали с презрителната си незаинтересованост да отвърне, Първанов декларира досега: “голям праз”!

Обаче малък ли е въпросният зеленчук или започва да застрашително да нараства?

Отговорът на въпросът този път не е в качеството, а в количеството. Има вече натрупвания и те са симптоматични за възможно отприщване на лавина.

Първо ( в хронологичен ред) дойде откровението на Премянов; после надигна глас Божинов: замлъкна завинаги, но ето че по темата проговори и Николов.

Общото между тях е не само политическият генезис и високата позиция в някогашния червен елит на проговорилите, но и нещо друго: личната мотивация. Това е кошмарът на Първанов. Каквито и лостове да владее, той не може да си гарантира спокойно бъдеще спрямо хората, които е унизил, отстранил, притискал, заплашвал и шантажирал през годините на своята безконтролна власт.

Първанов ще свърши зле политически – вече проговориха трима от знаещите какви ги е вършил. Ще има още разкрития.

Това не са празни приказки, а един голяяям праз!

19 мнения за “Празни приказки или голяяям праз за Първанов?”

 1. Дай боже да свърши зле и физически заедно с прокурара-дипломат, лейтенанта-аграрник.. мръсни хора! Тъмни балкански субекти!

 2. Това направо си заслужава отделна рублика:
  … Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

 3. Другарят Гоце Първанов си създава нова разбойническа чета, наречена “социално-общонародно-гражданско движение” – ето по тази тема днес разсъждавам в блога си, което е логическо продължение и допълнение към тезата на г-н Инджев: щото другарят Гоце Перванавий явно така дълбоко е нагазил в лука, че твърде много се е загрижил за времето, в което вече няма да бъде до така апетитно димящия кокал на властта. Пък и го е страх от съдебната власт, щото магистратите, намиращи се под негово влияние и контрол, досега изпълняваха заповедите му (и затова нито един бандит не беше натикан в затвора!), ала като падне от власт, ще завалят разобличения и нищо чудно самият Гоце да бъде изправен пред Темида, за да отговаря за злоупотребите си.

  Ужасен от тая злокобна евентуалност, другаря Гоце е запретнал ръкави да прави своето “общонационално-социално-гражданско движение”, та да запази някаква що-годе политическа значимост – с оглед на това да не бъде натикан в затвора един ден…

 4. Гледах снощи новините, пуснах си и сега сутрешните блокове – изглежда, че нищо не се е случило и нито дума за Параванов..

  Напротив – думата е дадена тази сутрин на Манолова, която да плюца по Цветанов или пък се обсъждат реформите..

  Въпреки това, струва ми се, че този път комунистите пресолиха манджата и нищо добро не ги чака.., ноо предполагам, че и те нямат друг избор – изглеждат притиснати. Самият факт, че РЗС и Петров бяха принудени да “свалят картите” е симптоматичен.

 5. а дано е първия политик осъден за двете десетилетия преход иначе голям праз

 6. Благодаря, г-н Инджев! Отново Ви благодаря! Дано предпоследното изречение да се сбъдне! Дано да е по – скоро! От нас зависи!
  Радвам се, че Ви видях и по TV; надявам се да продължите и то – все по – често!

 7. Дано!
  Дано този път да не ги пуснем отново да вилнеят!

 8. Много сте прав г-н Инджев, само заклинанията срещу Гоце от Сирещник не са достатъчни. “Проклет да е Цеко” не върши работа, а откритата журналистическа позиция , анализ и призив ,които последователно изразявате!Лудият ни бивш прокурор и подсъдимият Трактор са лостовете,които както се вижда държаха Първандогоноглу.Дали ще успее да се скрие от истината за себе си със совалките ,които прави из страната, за да се възцари за нов живот? Как да се наруши тишината около него освен с нашият глас:Съд за кагебиста Гоце!

 9. На 27 т.м. г-н Костов в ефира на сутрешно предаване заяви, че Първанов” е около главата на Октопода”. Защо Гоце-КГБ-ето не го даде на съд за клевета?

 10. Както казва прежде говорящата единствено заклинания срещу Гоце няма да свършат работа. Мисля (не казвам, че съм сигурна), че е необходимо да се направи един анализ защо допуснахме да се случи всичко това. Да естествено първо трябва да се напише истината за всички събития. Страх ме е, че тази истина се знае но няма как да се докаже.Много ми се иска да сме наясно за следващите президентски избори да не сме принудени да гласуваме от немай къде за някой си.

 11. Dano da svarshi na besiloto tozi prodajen mrasnik. Ili pone v zatvora.
  Razvratnik v moralen i bukvalen smisal. Donosnik ot nai-dolna klasa.

 12. Все по-мътна и кървава става, сагата на нашия ГОЦЕШКО. В мътната и част продължава да плува сегашния главен прокурор и бивш съветник на Гоце. Никакво обясненние не мога да си дам, как ББ и ЦЦ продължават да работят с него и да разчитат, че ще получат някаква помощ. Дори и нескопосаните им усили да направят нещо в единствената област където нещо поназнайват, са обречени на неуспех в прокуратурата. Не ви ли прави впещатление, че обвиненията които повдигат другарите прокурори, дори не са аргументирани, да не говорим за доказателства.

 13. Ако не разкрием цялата истина, за двадесет годишният криминален преход в България, няма да знаем, за кого да гласуваме на предстоящите демократични избори.Сблъсъка между истината и лъжата в България е вече неизбежен, за това президента на лъжата-ГОЦЕ, цепи с окървавената олигархична брадва част от Българската нация и си прави от нея партиен щит.Другаря президент на олигарсите в България не знае да смята правилно, защото е решил с три хиляди олигархични брадви, да победи осем милиона Български демократични тояги.

 14. G-n Indjev, vsekidnevno chetejki vashia blog, vsekinevno se ubejdavam, che postupih pravilno, kogato napusnah Bulgaria. Blagodaria Vi.

 15. “На 27 т.м. г-н Костов в ефира на сутрешно предаване заяви, че Първанов“ е около главата на Октопода“. Защо Гоце-КГБ-ето не го даде на съд за клевета?”

  Защо наистина.

 16. Ретроспекция на новините:
  Президента едва ли не бил глава на БГ Мафията ако Вътрешният министър не е замесен. Най малко той не може да обясни защо има 6 апартамента. Министър председателя също е мислен за борец. В парламента се вихри гей скандал и е дин друг се топът кой какви проблеми имал с хотелите си.
  Боже помогни на България!

 17. С пренебрежително навирен нос се подминават скандалните разкрития от нашия президент.Но според мен това се прави,за да може да поеме въздух,защото ла..ната са стигнали до критична точка.Ха се е навел,ха е топнал нос в мръсотията,която сам е забъркал.

 18. Аз, президента ГОТЦЕ съм най успешния политик в БГ. Кви сте вие бе нещастници да ми спирате далаверата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.