Първанов разбира какво е да си притеснен от въпроси за имотното състояние

Съобщение на Прессекретариата на Президента на Република България
28-10-2010 17:00 |

“Президентът на Република България проявява разбиране към силно притесненото положение, в което се намира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, очевидно затруднен да отговори на отправените към него въпроси по повод имотното му състояние. Вместо да даде конкретни и точни отговори, министър Цветанов се опитва да провокира изкуствено конфликт с държавния глава.“

Както се вижда, президентът Първанов разбира какво е да си силно притеснен, когато не можеш да отговориш на въпроси за имотното си състояние. Случвало му се е на 8 октомври 2006 г. , когато на въпрос дали е получил имот като подарък се притесни толкова, че се наложи питащият журналист да си загуби работата.

Загубена работа ли е да се пита отново?

Не съвсем: този път може да пита министърът на вътрешните работи. Дано да е чел „Президент на РъБъ“!

17 мнения за “Първанов разбира какво е да си притеснен от въпроси за имотното състояние”

 1. За да можеш да проявиш такава неимоверна по степен наглост, трябва да са налице три предпоставки: 1. да си комуняга. 2. да си селяндурски типигьоз. 3. да се казваш георги първанов.
  страхувам се, че масата от хора в българия не схващат колко дълбока е пропастта между това, което им се сервира за “социалния” президент и това, което той всъщност представлява. опасявам се, че това комунистическо зло ще се развие и процъфти в българия, жална й майка.

 2. На това, което прави този плужек гоце му се казва “гьонсуратлък”. Наистина си мисли, че може да си прави каквото си иска. А май не само си мисли, а наистина си прави каквото си иска, просто защото няма кой да му поиска сметка. И не само да му поиска, а и да го накара да си я плати. Да е жив и здрав Н.В. Избирателят ! Излишно е да си задаваме възмутени въпроса: А бе, тоя срам няма ли ? Не, няма !

 3. Напоследък нещо много взеха да го критикуват тоя наш президент, явно заявката му за влизане отново в активния политически живот е поразбутала заспалите. Дано при това разбутване да излязат всичките му кирливи ризи, крайно време е да се даде гласност на всичките му далавери и престъпления и да отиде там, където отдавна му е мястото – на гробището на историята.

 4. Браво! Това ми хареса!
  Въобще обаче се питам: можем ли да дадем някого за пример?!
  Непрекъснато ме разпъват едни съмнения за нашия морал.. Нека говоря за себе си.. Ами с ръка на сърцето не мога да кажа, че съм кристално чист.. Оглеждам се наоколо и не виждам такива.. Всеки на своето ниво хитрува с нещо.. Някой казваше, че най-критикуват тия дето нямат достъп до софрата. Така ли е наистина? Толкова ли е покварена нашата действителност, че честните хора да са на свършване.. Не знам, не вярвам в това. Но мисля обаче, че в бг е така.. Няма аналози за подражание..Ама и това е болест – да се търсят кумири.. от тая болест се разболяваме всички преди или след избори, а иначе си го караме по нашенски… но трябва отнякъде наистина да се почне и е дяволски лесно и изкушаващо да се започне с въпросите.. с неудобните, с много неудобните… да ама не.. както казваше бай Петко, щото за тия въпроси са готови да те полеят с киселина, да те натрошат с чукове или да те вържат за бомба насред полето и да те разпръснат на хилядите ти части да те кълват гарваните.. Ами тогава, какво.. има ли смисъл да питаме..?! По-добра първо да стреляме – после да питаме… Ама не е демократично, нали? А другото какво е? Съд няма, значи справедливост няма. Ами тогава..

 5. Да хитруваш в добрия смисъл е чувство за самосъхранение. Но лошото е, че българина е ампутиран от чувството си за самосъхранение. Да искаш да си добре материално е прекрасно защото всички знаем, че мизерията води до маса пороци. Но всичко това при нас е обърнато наопаки.Няма никой да ни натроши от бой когато питаме но трябва да питаме всички. Защо българина няма поне две неща за които е единен. А да всички много харесват безумните поговорки-Пари ми дай акъл не ми давай и другата-За лудо работи за лудо не стой.Аз не знам даваме ли си сметка, че тази държава все някак си функционира благодарение на ината на една шепа от хора, които въпреки всичко си казват ще питам, ще си плащам данъците, ще си възпитавам децата така както трябва и т.н.. Не знам обаче до колко може човек да издържа но очевидно можем да търпим до безкрай на бой и унижения.

 6. браво Иво, винаги си брилянтен в това което пишеш

 7. ДО КОГА БОЙКА БЕШЛИЕВА ОТ ПРЕССЕКРАТАРИАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С МИСЛИТЕ НА ГОЦЕ.ДА ВЗЕМЕ ДА СИ ОПРАВИ ПОМАШКАТА ФАМИЛИЯ,ЧЕ ЧОВЕК СЕ ЧУДИ ДАЛИ НЕ Е В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА.МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ СЕ КОВАТ ОТ СЕГЕ А ИДАТ И ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ.КОМУНИСТИТЕ ТРЯБВА ДЯ СЕ ПЪРЖАТ НА БАВЕН ОГЪН ,ЧЕ ТЕ ПАРТИИ СМЕНЯТ НО НРАВА И ТАБИЕТ НЕ СМЕНЯТ.

 8. Вярно е НММ в Ръ Бъ съд няма и справедливост няма, това го разбрах след като детето ми пострада тежко, от българо-руски мафиоти и от тяхната съдебна власт в България.Адвоката ми тогава казваше в България, трябва да се реже до корен изгнилото.Прокурора който водеше раледването тогава ми каза по телефона, че не може да накара полицията да раследва случая.Съдът отказваше да разглежда делото срещу конкретно посочените извършители на престъплението.За случая беше уведомен писмено и президента Георги Първанов, но по неясни за мен причини и той ни прати в трета глуха.Приятелите ми казваха купи си автомат и стреляй, защото с тези хора управия няма, но аз не ги послушах и ще нося своя страхлив грях, пред семейството си и на другият свят.Хората в България трябва да знаят, че можем да победим олигархичният октопод в България, само със дисциплинирани масови мирни протести.

 9. Гоце – циникът най-после изплю камъчето и след месеци отричане най-после обяви че ще стори нова партия

  Забележете кои ще бъдат движещите сили:

  “Сред спряганите имена за движещи сили в новия политически проект на президента са бившият вицепремиер от кабинета “Станишев” Меглена Плугчиева, актьорът Стефан Данаилов и настоящите кметове на Пловдив и Благоевград Славчо Атанасов и Костадин Паскалев.”

  http://www.dnes.bg/politika/2010/10/29/pyrvanov-podredi-azbukata.102475

  Стар бардак с нови к., я, абе май беше обратното, нов бардак със стари комунисти.

 10. Г-н Инджев, разбирам вашата обсесия върху президента с доказан агентурен псевдоним. Не разбирам обаче, защо Вие не разбирате, че проблемът с имотите на Цв.Цв. и председателя на СОС /засега/ не е от категорията на “гузен негонен бяга” или “имал-дал” и не е никакъв проблем дали “Гоце” се е изказал нещо си по въпроса. Проблем е, че обединението, което се е нарекло на “граждани за европейско развитие” съвсем не преследват посоката на това развитие.Проблем е, че тези граждани блестят все повече и настоя с тяхното “селско”

 11. Г-н Инджев, предлагам Ви най-добронамерено да пренасочите мерника си от проваления и загубил всякакво човешко достойнство агент Гоце и да погледнете по-обективно към т.нареклите се “граждани за европейско развитие”. Към днешна дата не е важно какво точно се е изказал Гоце. По-важно е, че тези хорица, нарекли се “граждани”, но с все по-настойчиво прозиращ селския тарикатлък, се опитват да ни внушават крайно обезпокоителни неща: непукизъм, партизанщина, мракобесие. В този контекст, за мен е ирелевантно какво казва Гоце, защото не той определя дневния ред на обществото, а горните “граждани”. Твърдя убедено, че точно такива илитерати са предопределили на 09.09.1944г. развитието ни за години напред. В тази връзка предлагам, като не отделяте Гоце от “гражданите”, да ориентирате острието на мисълта си към разкриване на истинските опасности на деня, повече от очевидно откъде извиращи.

 12. Не знам, не вярвам в това. Но мисля обаче, че в бг е така.. Няма аналози за подражание.
  Naptoriv ima kumiri za podrajanie.
  Tova sa mutrafonite s golemi kratuni i cjgdjiikite s kasi poli. I dvata vida sa produkt na prehoda, dirigiran ot BKP i DS.

 13. Медиен удар под кръста. Не се нуждаем от такива обощения. Лошият език на автора обаче е нещо, което можем да разгледаме (с едно ,,малко” отпред). Говоря за пресцентъра на г-н Първанов.

  Ще задавам въпроси

  1. Какво означава ,,силно притеснено” положение?

  2. Какво означава да разбираш мъката на един веднъж, а в следващия момент да го посочваш с пръст като инициатор на евентуален скандал с г-н Първанов?

  В това изявление няма логика. Искрено; не ни интересува кой е нечист в тази държава. Не желаем да робуваме на идеологии, на политически убеждения ( на сънародниците си – когато ние сме тези, нежелаещите), не желаем да издигаме и поставяме на пиедестал конфликтите на интереси между държавниците ни ( поставени там не от вас, г-н Инджев, а от пресцентъра на Президентството).

  Що ни е, да го таковам, някой да ни пробутва поредната глупост? Нотка емоционалност тук: знаете ли къде е проблемът в България? Той е добре обработен и разделен на ситни части във всеки от нас.

  1. Застаряващото ни население, даващо мило и драго да се върне онова време на охолство и блаженство.

  2. Готовността на хората да си ,,отдъхнат” и да се разлютят, когато правителството не е успяло да сътвори чудото и да ги избави от мизерията.

  Като обобщение: Хора, останете си глупави, но поне бъдете порядъчни. На мене ми е лесно, аз съм сиромах; лаская се от комплименти, харесвам лъскавите джаджи, но все пак, никога не си позволявам да отскоча на нечий чужд гръб и каквото имам си е мое!

 14. По нашите ширини има странно чувство за демокрация.Няма по демократично от това действащ президент да си прави политически проект, с който да се обявява за алтернатива на управляващите и това от тях да се приема за нормално.Шефа на гражданите за европейско развитие на България неглижира президентската заявка като заяви, че не се бърка на другите партии.Хайде него мога да го разбера нито е юрист нито разбира от политика.
  Обаче има институция Народно събрание която е бъкана от мастни и мастити юристи.Даже и председателката Цачева е юристка.Как така няма реакция,как парламента не реагира, управляващата партия не реагира.Нали ГЕРБ е излъчил кабинета, нали той управлява.Че то излиза, че Първанов им прави на тях импийчмънт по този начин.Какво чакат, Иван Костов ли да излезе и да им го каже? Аматьори.

 15. Няма по- противно същество от това нещо Гоцето – отврат.

  Това нещо,агент- доносника на ДС,
  дето уволнява журналисти, заради зададени неудобни въпроси, на други техни колеги праща биячи и убийци с железни прътове, козелоубиец, вълкодав, когато хора горят във влак…

  Туй нещо НИКОГА НЕ Е БИЛО МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ…Че той тоя,откъдето да го погледне човек и като мъж е просто МОДЕЛ ЗА ОТЩЯВАНЕ…Но хора без ум и вкус винаги се намират, за съжаление…

 16. Вижда съ чи тук БОЗАДЖИЯТА и КИФЛАДЖИЯТА намерихъ общъ темъ за размисъл и раздумка, пък Народътъ пак щи ходи гол и бос.

  Хайди холам , на големи будали ни обърнахти, еиии !

  На избурити знайти ли къкво ши видити от Народът ?
  Изпънете деснътъ рука.На местуту на лакатя й служети лявата рука.
  ХА СИГА КЛАТЕТИ ДЯСНАТА ОТ ЛАКАТЯ НАДОЛУ !!!!
  ЕЙ ТУВА…. ши видити на изборите !

 17. ДОН ГОЦЕ Е КРЕМЪЛСКА ПОДЛОГА И ИСКА ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ КРЕМЪЛСКА ПОДЛОГА И ТОРЯНСКО КОН ЗА КРЕМЪЛ В ЕС!
  ЗАТОВА НА ДОН ГОЦЕ НЕ МУ ПУКА ОТ НИКОЙ И ПРАВИ ЗОЛУМ, СЛЕД ЗОЛУМ!
  ЗАТОВА СТФАН СТАМБОЛОВ, СЪРАТНИК НА ЛЕВСКИ И КОЙТО ОБИЧАШЕ БЪЛГАРИЯ МНОГО, АРЕСТУВАШЕ И ЗАСТРЕЛВАШЕ ВСЕКИ ПРЕДАЛ БЪЛГАРИЯ НА РУСИЯ, НАПРИМЕР КАТО ПАНИЦА!
  КЕЪДЕ Е НОВИЯТ СТЕФАН СТАМБОЛОВ, ЗА ДА ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ, ОТ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЕКТ НА ДОН ГОЦЕ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.