Спомени от настоящето, което е минало

С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ, С КРЪВ ЩЕ Я ДЪРЖИМ (АКО МОЖЕМ) ЗАВИНАГИ!

Случайно попаднах на нагъл коментар в интернет пространството. Тръпки ме побиха, докато го четох, толкова правдоподобен и едновременно с това, толкова гаден, че съм длъжен да го споделя със съгражданите си:
“Преди всичко искам да декларирам, че аз съм един от босовете на Мафията, която управлява и ограбва в момента България. Правя настоящето изявление от скука, а знаете, че човек когато няма какво да прави какво ли не прави. Както вече сте се уверили, ние като мафиози сме професионалисти и просто няма сила, която да успее да ни свали от власт още много поколения напред. И точно защото сме професионалисти, много се засягаме на чест когато ни наричат комунисти или бивши комунисти. Вярно е, че всички ние – Главата на Мафията сме бивши членове на централния комитет на българската комунистическа партия, но държа дебело да подчертая, че още много преди организирания от нас фарс на 10.11.1989 г. бяхме изгонили от ръководните органи на тази партия всички комунисти. Много преди 10.11.1989 г. ръководството на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване. И преди и след 10.11.1989 г. нашата стратегия е здраво да държим властта и “законно” да си разпределяме всичко което българският народ успее да произведе, т.е. народа осигурява приходната част, а ние разходната част на държавния бюджет.
Така че изрази като “и преди и сега БКП е мафия” и “червени боклуци” хем са верни хем не съвсем. Искам идните поколения да имат вярна представа за нас – ПАРИТЕ са нашият единствен бог. На организираните от нас първи митинги на съюза на демократичните сили народът така страхливо седеше и мълчеше, че се наложи да мобилизираме цялата тайна полиция /държавна сигурност/ да ходи по митингите и да скандира “Долу БКП”. Не ми се мисли какво можеше да се случи с нас ако не бяхме успели да заблудим народа и да го разделим на сини и червени. Щеше да стане страшно, ако ни бяха погнали заедно и комунисти и безпартийни. Но слава богу всичко мина като по ноти. Сега както народа така и ние се успокоихме. Народът се обезвери напълно. Стана съвсем апатичен направо до смърт примирен със съдбата си. Ние вдигаме до небето цените на вода, парно, ток, месо, а народът гледа как децата му умират от глад и болести, но не вдига глава. Въобще животът в България потече ужасно еднообразно и скучно. Някои от моите колеги мафиози от скука направо започнаха да се гаврят и да издевателстват над плебеите. Чрез държавна сигурност организираха предавания по някои от телевизиите, които директно разкриват цялата истина за така наречения “демократичен преход” след 10.11.1989 г. и даже призовават на бунт за сваляне на управляващата Мафия от власт. Момчетата от “държавна сигурност” започнаха също от скука да се демобилизират и вече да се чувстват никому ненужни. Даже вече не им пука дори в интернет да се появят и досиетата им.
И на мен вече ми писна да живея на гърба на този овчедушен народ. Заслужава си да пукне. И за да му стане още по-гадно ще му кажа:
1. Така ще си умреш народе с надеждицата да се случи чудо и някой да дойде и да те освободи от нас.
2. Страхувайки се и спасявайки собственото си живуркане обричаш и принасяш съвсем съзнателно в жертва собствените си деца. И след двеста години нашите правнуци ще живеят на гърба на вашите и ще ги мачкат както ние вас. Само буренясалите ви гробове ще станат свидетели как собствените ви деца клатят глави и с равнодушие тихо произнасят: “Бог да го прости, ама беше голям страхливец”.
3. Нямаш си вярна и самопожертвувателна интелигенция, която да ти посочи пътя, обедини и поведе към освобождението от нашата Мафия. Всичко що годе интелигентно в България сме го купили и срещу няколко сребърника доносничи и работи за държавна сигурност, т.е. за нас. А малкото останали тук там невербувани от ДС полуинтелигенти сме оставили на доизживяване да се изживяват като никому ненужни и безопасни интернет борци за свобода и демокрация. Тия тъпанари никога няма да разберат, че щом някой се появи два пъти във вестник или телевизия това значи, че ние сме го пратили там с някаква цел. И как иначе след като всичко в тази страна е наше. Та ние знаем всеки българин навършил 18 години какво говори и за какво се бори, независимо дали живее в страната или чужбина.
4. Досега ти давахме само “хляб и зрелища”, но ние – Мафията вече сме уверени, че и това ти е много. Имаме намерение да ти съкратим хляба за да видим колко можеш да издържиш само на зрелищата които сме ти подготвили: разните му там брадъри, шоута, игри, избори, показни и непоказни убийства, борба с наркоманията, шампионски лиги, чалга, парламентарни репортажи, мерки за неотклонение, съдебни и извънсъдебни наказателни процеси и т.н. Естествено ще преработим пак политическото пространство. Ще ти изработим нова десница, левица и център. За съжаление и в ДС се намират трудно вече добри актьори, така че ще се наложи и в бъдеще да гледаш старите муцуни. Всъщност кой коя партия ще оглави и ние не знаем още, защото ги разиграваме на зарове.”
Освен горното, в интернет намерих също:
Строго секретно
КАА/08.113
Москва,
02.06.1947 г.Инструкция НК/003 47

1. В сградата на посолството да не се приемат местни информатори. Срещите да се организират от наши специални служби на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.
2. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страна и нашата войска.
3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участвуват във или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използуват за тази цел всички конфликти и недуразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.
4. В политическите репресии да се изплзуват войници от армията /възстановена на наша територия/ и след това да се ликвидират тези войници.
5. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази партия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.
6. Да се обединят всички младежки организации в една – комсомолска с водачи утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юношески и младежки организации.
7. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За всеки следващ конгрес да се избират делегати утвърдени от нашите служби.
8. Да се прави системно разследване на хора – добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат на ръководни длъжности.
9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби, съдебно изпълнителските служби, просветата и културата.
10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните и местни власти.
11. Да се обърне внимание на печатната преса да не се цитират сумарни количества видове стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.
12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.
13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започни колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опозиция – да се намали доставката на средства за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос отвън на храни.
14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване /с изключение на военните/.
15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инструкции и т.н., така че никой от тях да няма за право на окончателно решение без консултации с останалите.
16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото задание.
17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпорежданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с други задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределение на дефицитни стоки и потвърждаване на мнение и характеристики от политическите власти.
18. Да се авансират само такива сътрудници иначалници, които образцово изпълняват получените служебни задължения, но без склонност към анализ на проблемите извън задачата.
19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създават условия, които да ги компроментират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата от която са излезли.
20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длажности само при условие, че там има наши сътрудници от КГБ.
21. Да се организира специален надзор за количеството муниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бойни патрони да се прави само при строг контрол.
22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборатории към НИИ.
23. Да се обръща специално внимание на всички изобретатели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализация да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужбина. Да не се допуска до публикация стойността на изобретението.
24. Системно да се нарушава графикът на транспорта в страната /изключение нашият специален транспорт/.
25. Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се записват предложенията и докладите, като се регистрират докладчиците, но за реализация да се използва само нашат инструкция.
26. Да се популяризират интервюта с работници за актуални производствени проблеми, като се критикува безпорядакът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.
27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.
28. Да се обърне внимание на всички новостроящи се градове и квартали да не се изгражда друг освен главния водопровод. Всички локални кладенци и водопроводи да се ликвидират систематично.
29. При модернизиране и разширяване на заводите да се организира изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода.
30. В новостроящите се къщи и апартаменти, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни.
31. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява производството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.
32. Да се създават условия за максимално развитие на администрацията по всички нива – районни, общински, градски. Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.
33. Да се контролира само изпълнение на плана на предприятия, произвеждащи суровини и други производства, включени в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.
34. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагане на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над църковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т.н.
35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволнят учителите, които имат голям авторитет и се ползуват с с уважение от ученици и населението. На тяхно място да се назначават нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.
36. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите /с изключение на руснаците/, като се подчертава борбата срещу германците, а преди всички борбата за социализъм.
37. Забранява се да се поместват в средствата за информация и издаваните книги данни за местни хора живели в Русия преди революцията и по време на втората световна война.
38. Ако се възстановят или създадат организации които поддържат дружбата със СССР, но се опитат да контролират дейността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и национализъм /нашите действия са независими от органите на държавата/. Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се усмива руския народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използуват съществуващата ненавист към СССР.
39. Да се прояви грижа за строителството на пътища и мостове, за да са готови при налагаща се интервенциа така, че нашите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.
40. Да се арестуват всички политически противници. Специално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.
41. Да не се допуска реабилитацията на хора, съдени на политически процеси. Ако се налага такава да се допусне, но при условие, че това е съдебна грешка, без започване на разследване и виновните за съдебното решение.
42. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, дадени от партията – независимо, че тези хора са виновни за икономически загуби и са мразени от подчинените си. В драматични ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба, като се използват за кадрови резерв за друго време.
43. За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се побликуват съдебни процеси /специално се отнася за кадри от армията, генерални директори, министри/, в които се обвиняват в дейности против народа, социализма, индустриализацията.Това ще повиши подозрителността и ще мобилизира работническата класа.
44. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.
45. Да се проявява постянна грижа за систематичен подбор за висшите институти на хора, които произхождат от ниската категория на населението или незаинтересовани професионално хора, стремящи се само към диплома.

Оставам написаното по-горе без коментар. Нека всеки сам направи своя извод и прецени, признак на лош вкус и пещерен антикомунизъм ли е от време на време да си припомняме близкото минало.
Не е лошо да знаем също, че с началото на просъветския мракобесен режим, така възхваляван от бившите комунисти днес, наложен на страната ни след 9-и септември 1944 г. без съд и присъда са избити повече от 30 000 души и са издадени 2618 смъртни присъди и 1305 – доживотни. (За сравнение Нюрнбергският международен трибунал издава 12 смъртни присъди, а Международният военен трибунал за Далечния изток – само 7. Общият брой на осъдените на смърт в цяла Германия не надхвърля 200 човека! В световната практика няма случай на унищожено Народно събрание. Затова до ден днешен белгийският Парламент при откриването на своите сесии с минута мълчание почита паметта на унищоженото 25-о българско Народно събрание.).
Днешните българи са длъжни да знаят за избитите, забравени в Родината им, за жалост днес залята с помия от примитивна псевдокултура, лансирана умишлено, с цел повсеместно оглупяване до всяване на забрава към истинските ценности, до пълна амнезия относно вековните наши народни, морални устои. Още повече, когато това се оказва жизнено необходимо на определена прослойка известна на всички, които за да реализират проекта си: безогледни и безскрупулни кражби, под носа на народа, с цел държавната собственост, генерирана от цялата нация по времето на социализма да премине в ръцете им, така че един ден, който ще настъпи скоро със смяната на поколенията, да няма кой да зададе въпроса за престъпния произход на парите им.
Освен Бог, ако не си помогнем сами, няма кой да ни помогне!

Дими Гачев

28 мнения за “Спомени от настоящето, което е минало”

 1. що нагъл? чиста проба сарказъм си е, писан от някой от сегашните 30 годишни. тия дето изнесоха прехода от край до край на гърба си.

 2. Благодаря Ви господин Дими Гачев,поредният Ви Български патриотичен коментар, отново разтърси българската ми душа, но този път и очите ми се просълзиха.

 3. Гледахте ли Цветанка Ризова и Бат Бойко? Ужасно автентично доказателство за всичко коментирано по горе!

 4. Трябва на единайсти ноември да му покажем на Гоце,че неговата работа няма да стане.Веднъж вече сме го правили.Ще спим пред НДК ако трябва.Този път или той и неговата комунистическа шайка,или ние.Ще го направим в името на децата си.Всички пред НДК.Всичко зависи от нас.Ако този път не ги изметем,как ще се гледаме утре,какво ще кажем на децата си след време.

 5. Винаги съм ценял сарказми от такава класа, но по- щях да се радвам, ако г-н Дими Гачев нямаше първообрази, за които да съчини текста.

 6. НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА БЪДЕМ ВСИЧКИ БУДИТЕЛИ? !!!!
  НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ОСТАВИМ БЪЛГАРИЯ НА ГОЦЕВЩИНАТА !!!!

 7. Това е жестоката действителност.Тези които го разбират и искат да се противопоставят са много малко и за съжаление индивидуалисри.

 8. За много години, господин Инджев! Честит празник! Трябва да празнувате, защото днес е Ваш личен празник. Според мен, така си мисля, де.
  Поздрави

 9. Побиват ме тръпки всеки път като го чета. Гадно и гнусно. Винаги съм си мислела, че баща ми и баба ми преувеличаваха, когато правеха своята редовна антикомунистическа пропаганда вкъщи (не че имаше нужда), но май не е така…

 10. Приятели, искам да ви уверя, че първият текст, койт уж е писан от първо лице ед.ч, е художествен похват имаш за цел да каже истини, които всички се страхуват да кажата на глас и от друга страна да изглеждат правдоподобни.

  Много сте наивни ако си мислите, че някой от тези хора ще напише нещо такова…

  Вторият текст издаден от КГБ има вероятност да е достоверен.

 11. Вчера на разклона на Околовръстно в посока Хладилника някой беше отместил табелата, която седи там от няколко месеца и дава информация, че към Хладилника не може да се мине. Цял ден колите слизаха надолу, набиваха се в уличките при запушването и след това се връщаха обратно…Това бяха хиляди коли. Чудих се как един не се намери, от тези хиляди, който да премести табелата, така че да направи нещо полезно за следващите, а и за всички, .

 12. Хората вече разбраха,че гоцето е тракториста на трактора,и след като са насрочили явката си на 11.11.2010/в средата на седмицата/бихме могли да идем пред НДК за да видим кои са прикачвачите.

  PS.”Прикачвач”- от терминологията на ТКЗС,човек който обслужва машината закачена зад трактора.

 13. Крайно време е, вместо да гледаме гузно всичко, което става в живота около нас, да се противопоставим на Гоцевизма. Гражданското общество се създава от идеите на самите граждани с чиста съвест и ясна позиция . Гоце не може да ни морализира и с политически проекти да създава граждански сдружения.
  Той не може да роди гражданскотоощество, да бъдем българи и да кажем “НЕ” на проекта Гоцев!

 14. И още нещо се питам, толкова шум в научните среди за пари, изгоди и т-н. , а толкова е нужен нов политически проект, който да бъде в унисон с това, което трябва да се случи в България. Няма ли мислещи хора? Та само Трактора и Гоце могат да се мобилизират?

 15. Иво, аз нещо такова съм чел в “грани ру” или в сайта на онзи дизайнер Тьомата, ама не помня точно кога; написано по друг повод, но по принцип същото…

 16. Георги Ангелов, Лъчезар Богданов и др.. Но от тази мафия най-много кърти мифки Владимир Каролев.. Вчера излъчиха по БТВ – “Мениджър на годината” – всичко беше на червен фон, но освен че ми приличаше на нещо от ДКМС – по-скоро РЕМС, но май беше нещо като фашистко..

 17. БСП и ГЕРБ са децата на точно тези, които през 45-та година избиха интелигенцията и кадърните, тези които взривиха църквата Света Неделя и избиха 200 човека.Тези които изселваха, които създадоха Белене и Скравена. Тези които убиха Георги Марков и заедно с Луканов и Робърт Максуел окрадоха пенсионния фонд. Които окрадоха милиарди чрез външнотърговските дружества. Които създадоха мутрите. Които окрадоха спестяванията на народа с фалита на банките. Които убиваха и изнасилваха както си искат. Те ли? Дето проведоха възродителния процес? И още безброй други изродщини. Какви са тези? Потомци на Мако Даков, на Пеко Таков, на Цола Драгойчева, на Гошо Тарабата, на шофьора на Григор Шопов, бодигарда на Тато….на вся сволоч. И так дальше. До един да измрат изродите и да са проклети до 9-то коляно. Не разбират ли, че никой не им вярва и не ги слуша вече. Всички знаем ИСТИНАТА.

 18. Вчера една блогерка от Блог.бг беше писала постинг как се е опитала да изпрати есемес до детето си от своят компютър и се отворило, може би заради бъг в системата, нейното досие където е пишело че е антикомунист, тя е ужасена че всеки в България има досие..

 19. Не слушайте какво ви баламосва най-големият демагог, който някога се е раждал в България -Бойко Борисов, а следете кого всъщност обслужват действията на неговото правителство. На 22.10.2010г правителството на Бойко Борисов предложи горите на Симеон Сакскобургготски в Рила, както и земите на Златомир Иванов-Баретата в Семково, които трябваше да влязат в екомрежата \”Натура 2000\” да бъдат извадени от зоната за защита на природата. Това стана ясно на заседание на националния съвет по биоразнообразие към екоминистерството. В мрежата няма да влязат и земите на бизнесмена Христо Ковачки в Говедарци, както и тези на Милен и Георги Велчеви в Паничище. Особено тревожно според природозащитниците е положението с Рила, където въз основа на неоповестени аргументи от европейската природозащитна мрежа се предлага да бъдат извадени: Семково, където Златко Баретата строи незаконно вилно селище; надписаните земи на Симеон Сакскобурготски в Боровец; Говедарци със заменките на Христо Ковачки, за които България ще плаща глоби в Брюксел; Паничище, където искат да строят Милен Велчев и брат му Георги Велчев. От Натура 2000 се предлага да се извадят също Картала, Трещеник и зоната около спортния комплекс Белмекен – места, запазени услужливо от МОСВ за апетитите на други олигарси. \”За национален парк Рила тези господа водени от желанието си за безогледно печалбарство са се погрижили министерството да подготви изваждане на заграбените от тях земи от мрежата Натура 2000, въпреки, че застрояването им ще унишожи уникални европейски ландшафти и природни местообитания. Ако това се случи, както винаги до сега ще последват реакция на Европейския парламент и наказателни процедури за България, глобите по които ще плащаме всички ние, а не братята Велчеви, Симеон, Златко Баретата и Ковачки\”, заявиха природозащитниците.

 20. Повече от ясно е, защо по време на двадесет годишният преход, нито един премиер и правителство на България не успяха да проведът успешна (за Българската нация и държава) вътрешна политика.Време е бившите премиери на (Р) България да бъдат поканени от НС на България, за да огласят пред депутатите на НС и пред цялата Българска нация, истинските причини, за неуспешната вътрешна политика на техните бивши правителства в България.

 21. Ех г-н Гачев, сигурно сте сравнително млад и още идеалистично настроен след като не различавате сарказъм от наглост. Де да беше истина подобно едно “просветление” в тефалното покритие на родните ни чалга-бизнесмени. Би било начало на самокритичност, която би могла да ги взриви един ден отвътре и без нашата намеса, която така или иначе няма да дочакат дори и мазохистично да си го пожелават.
  А текстът на инструкцията, който Вие публикувате като Интернет откритие, аз лично съм го печатал на циклостил и разпространявал още през 89-та, а и във в-к Анти излезе. Е, и? Истината ли само ще ни направи свободни, или ще трябва да викаме, като в приказката, на помощ и неволята? Не прегракнахме ли вече, та все още не сме се досетили за хепиенда й?

 22. как като съм честен, смачкан от работа и лош живот? как мога да направя нещо! да скоча върху некой джип и да изкарам мутрата и да му счупия главата?-бих го направил ,но съм слаб! как -като гласувам???!?-ДОБРЕ, но искам нещо да направя по-смислено! по-резултатно…………..-нали сте будители,умни, кажете?

 23. Към Добре де:
  Да можех само да имам готов отговор на въпроса ви.
  Единственото, в което съм убуден, е че дори и да може не трябва за противодействие да се слиза до тяхното ниво – силата не е в акта а в смисъла му.
  Преди доста време вече, имах възможност да изразя съжалението си в този блог, че идеята на Първанов, която като анализ на даденостите за осъществяването си е на ниво, не се реализира от човек с действително демократични убеждения.
  Да знам, че възможностите пред него са многократно по-големи, защото е обслужван от държавната машина, но помня също, че подставените фигури на прехода получаваха от западни полу или неофициално правителствени и частни институции и организации достатъчно финансова и организационна помощ. Този ресурс би могъл отново да се задейства, още повече, че вече се знае с достатъчна яснота кой кой е. Гарант обаче за разпределението на този ресурс не може да бъде една единствена личност. И тук е проблемът (заровеното куче), че в демократичното крило на политическия ни спектър се вихрят не по-малко силни страсти и амбиции от тези при парто/плуто/автократите.
  Това, което обаче ми дава надежда се крие не толкова в организираната съпротива а в спонтанната, по примера на чаеното парти в Америка. Но ще трябва преди това да се оттърсим от илюзията Бойко Борисов, която ни залъгва, че все пак нещо се върши, докато в действителност не може да има полудемокрация, както няма и полусвобода.

 24. Обяснява защо в житниците на България бяха построени заводи замърсители. Винаги съм знаел, че е умишлено.

 25. Хайде г-н Ивджев, малко по смело съберете ни някъде да учредим едно движение, след време като изградиме структори по места ще го регистрираме като партия, и хората ще имат алтернатива да гласуват за различен тип политици.

 26. Tази статия ми напомня за едни други времена,когато партията на тези катили постоянно търсеше врагове с партиен билет.Като по този начин се оправдаваше за своята некадърност и престъпленията срещу народа.И автора тук не знам какво е искал да постигне със статията,но повече ми прилича оневиняване на соцлидерите преди 89г.Видите ли ние водехме страната чрез най хуманния строй към светло бъдеще но ни превзеха вътрешно от враговете с партиен билет и ето какво стана.Само че те нямат доблестта и за малко извинение, а търсат пак състрадателност от хората.Та цялата статия може да се окаже поръчкова.Незнам защо г-н Инджев не е видял написаното между редовете,та я е допуснал на своя сайт.Може би г-н Инджев ще успее да ме опровергае,и ме убеди в противното.

 27. всичкото хубаво, но да беше сложил линкове, за да видим къде се пишат тези неща, а така си мисля, че това е просто нечие съчинение

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.