Деградацията на информацията за профанизацията на нацията

Президентът Георги Първанов събира на тайна сбирка съмишлениците си за движението АБВ преди старта му на 11 ноември. Тази вечер държавният глава ще се види със създателите на гражданския проект, научи “Стандарт” и реши да го сподели с нас, читателите.

Ето още малко от “разкритията” от днешния брой ( 3 ноември):
На срещата ще обсъждат кой да бъде лидер на формацията, както и сценария за деня Х – 11 ноември, когато официално ще бъде даден старт на проекта в НДК. Най-вероятно лице на АБВ ще бъде благоевградският кмет Костадин Паскалев, издават учредителите. Според други пък Първанов ще заложи за лидер на формацията на Меглена Плугчиева или Ивайло Калфин. “Зависи кой от двамата ще надделее като кандидатура за президент. Плугчиева има зад гърба си подкрепата на много посланици”, говори се на “Позитано” 20.
Според осведомени, Любен Дилов и бившият министър на финансите Пламен Орешарски също са сред сигурните участници на форума в НДК след девет дни. Там ще бъде и ексминистър Миглена Плугчиева, засега загадка остават имената на учените и интелектуалците, които ще се присъединят към АБВ проекта. Говори се, че сред канените са Благовест Сендов, синдикалистката Янка Такева, акад. Васил Сгурев, председател на Федерацията на научно-техническите съюзи.
Осведомени в партийните интриги твърдят, че инициативата на Първанов била официално договорена между него и Сергей Станишев. “Президентът трябва да обере разпилените гласове от БСП. Затова Първанов събира толкова разнородни хора. На по-следващ етап БСП на Станишев и гражданската инициатива щели да се подадат ръка в парламента и да направят коалиция”, твърдят посветени. Държавният глава и бившият премиер правили договорките си, докато играели заедно тенис на маса, обясняват техни приближени.
Тезата за обща игра между Първанов и БСП разясни и червеният депутат Георги Божинов вчера. “На първите избори догодина ще се надбягваме с Първанов като атлети на 100 м, но състезанието не свършва с този финал”, обясни социалистът. Според него на парламентарните избори двата отбора ще бягат заедно в щафетата 4 х 100. “Вярвам, че с това ново обединение ние ще направим щафетата, която ще даде на България следващото четиригодишно управление”, прогнозира Божинов.”

Кой казва, че в България нямало “разследваща журналистика”? Както виждате – има, но “в кавички”. При това във вестник, чиито прозорци гледат в прозорците на мезонетите, които по документи са собственост на близкия приятел на сем. Първанов , пернишкият бизнесмен Владимир Лазов . Вече четвърта година откакто в публичното пространство изплува въпросът за тези мезонети, но на колегите от “Стандрат” не им е “интересно” да споделят мисли за гледката пред очите им и да поразсъждават какво се крие зад тези явно осиротели след скандала жилища.

Така че си позволявам да ви предупредя: не вярвайте на пропагандата, която ви пробутват “разследвания” и “разкрития”, дозирани и миксирани в едни и същи лаборатории. По този повод ви припомням как “Стандарт” “цензурира” самия Първанов на 10 май тази година по безпрецедентен въжеиграчески начин, балансирайки между подмазвачеството към Борисов и предаността към Първанов.

Първанов нарича Борисов „клеветник“, „Стандарт“ го цензурира
By Иво Инджев ⋅ май 10, 2010 ⋅
Мнооого интересно! “Стандарт” цензурира държавния глава!
В сайта на президента Г. Първанов и във в. “Стандарт” е публикувано едно и също интервю. Едно, но не и съвсем същото. Вижте най-напред оригинала от президентския сайт:
“Как ще коментирате казаното от премиера Борисов: „Разликата между мен и Първанов е, че когато на мен службите ми докладват за дадена операция, аз не я спирам“?
Георги Първанов: По тези думи на Борисов ще настоявам за прокурорска проверка и след нейното приключване ще преценя как да действам. Бившият главен секретар на МВР много добре знае, че за оперативни акции не се докладва на президента. В стремежа си да избяга от сянката на своята обвързаност с Алексей Петров, Борисов се изявява като обикновен клеветник (б.р.-липсва в публикувания във вестника текст). Време е да се сложи край на това безотговорно приказване в държавата, за което тон дава самият Борисов.”
С извинение за повторението, но се налага заради автентичността да се види как отпада най-важното изречение от текста във вестника:
– Как ще коментирате казаното от премиера Борисов: „Разликата между мен и Първанов е, че когато на мен службите ми докладват за дадена операция, аз не я спирам“?
– По тези думи на Борисов ще настоявам за прокурорска проверка и след нейното приключване ще преценя как да действам. Бившият главен секретар на МВР много добре знае, че за оперативни акции не се докладва на президента. Време е да се сложи край на това безотговорно приказване в държавата, за което тон дава самият Борисов.”
Ако някой си мисли, че може да има техническа грешка, ще трябва да обърне внимание на два детайла. Първо, в “президентския” вариант на интервюто изрично е упоменато, че изречението, в което Първанов директно нарича Борисов клеветник, липсва във вестника. С други думи, от страна на президента въпросният редактор от неговата администрация, упълномощен да направи забележката “б.р.” не само обръща внимание на липсата, но и държи да я коригира. Настоява да се знае, че Първанов е хвърлил тази ръкавица.
Има и второ, вижте заглавието, което похлупва очевидно съгласуваното между редакцията и Първанов заглавие на интервюто “Силовата политика не е силна”. От пръв поглед е ясно, че това е упрек на Първанов към Борисов. Но “Стандарт” го надгражда с друго заглавие, вадейки от контекста следното:
“ГЕРБ има потенциал за пълен мандат, тестът е борбата с кризата”
Ако прочетете само това заглавие, изведено като основно, излиза, че Първанов едва ли не хвали онзи, когото всъщност буквално предизвиква в съда с квалификацията “клеветник”. Без това пояснение на вестника можеше да си помислим, че са махнали упрека към Борисов като клеветник от миролюбие, за да не го скарват с президента ( а и самите да не попадат “между шамарите”). Обаче президентът не е съгласен и свенливо се гневи. Видно е, че от “Стандарт” откровено се подмазват на премиера.”

Така че, както се вижда, нагаждачите отново подхвърлят разни “версии” и слухове, в угода на господарите. Не че в тях няма истина – със сигурност са им подхвърлени факти, които кукловодите искат да бъдат оповестени. Но да се възприема това като меродавна база за разсъждение си е чиста проба пропагандна уловка – я за опипване на почвата, я за “друго нещо” ( както се пее в детската песничка).

Вярвате ли, че раболепните изпълнители на поръчки в българските медии, които отказват да ни съобщят какво има на един хвърлей химикалка от техните прозорци, могат да публикуват и думичка истина по темата за горещия картоф между “титаните” Първанов и Борисов?

Да се коментирах “хипотези”, пробутвани по хипотенузата на властта, е подвеждащо и типично за деградацията на информацията чрез която се манипулира нацията.

11 мнения за “Деградацията на информацията за профанизацията на нацията”

 1. Георги Първанов ще направи това,което всички десни политици не можаха да направят-ще унищожи БСП.Според данните на социолозите,колкото и да не им вярвам,показва,че към формацията на Гоце ще има прилив на гласове основно от БСП,която вероятно след това ще се бори да прескочи 4 % бариера.Партията кото създаде Гоце Първанов,извади го от Сирищник,доведе го в големия град,даде му кариера,благоденствие-същата партия ще бъде екзекутирана от нейния възпитаник .Георги Първанов се оказа един Франкенщайн,който без никакъв сантимент,чувства ще доведе БСП до маргинализиране,което ще може да я прати на историческото бунище.И за какво го прави всичко това Георги Първанов ? Само и единствено за личи цели и по лични подбуди.Може и да има замисъл да се направи една партия по примера на Путин в Русия-един народ,една партия ,от ляво и дясно всички на софрата,но това едва ли ще проработи в България. Два президентски мандата не стигнаха да задоволят лакомията на Георги Първанов.бедите които донесе на България и българите-колко мизерия,спрени еврофондове,мафия,корупция.стотици хиляди семейства са разделени от гурбетчийства,преселения защото Бългаия не е добро място за живеене на българите.И сега когато идва време да дадем реалната оценка на Георги Първанов,да бъде заклеймен и опозорен пред общественото мнение,Георги Първанов по най-бруталния и безпардонен начин загърби Конституцията и Морала,Достойнството – и се вписа в схемата “президент на сбирщината АБВ”,г-н Никой за България и Света. Агенти,Бракониери,Вандали- които ще бъдат личната политическа прислуга на Гоце Първанов,когато вече няма да е президент и няма да може да “командва парада”, да диктува обществения обшествения живот,медийни изяви,цензура.ще се съберат една група професионални лъжци и ще вилнеят в душите на хората- Гоце Първанов върна България назад при Беларус, Македония и Украйна с политическата цензура и политическата диктатура.Сега тази пасмина АБВ ще има задача да удължи агонията на “ерата Гоце Първанов”.

 2. Ако направят Константин Паскелев шеф то Гоце няма да може да си разиграва стила, което някак е нелогично….

 3. След като твърдите, че това са хипотези вие какво предоставяте в статията. И не само един президент е виновен за деградацията на нацията, а и журналистите.

 4. Нов бърдак със стария обслужващ персонал? Мислите ли, че българите са толкова, толкова тъпи, че ще се втурнат? Все пак между мужика и българския простак има някаква разлика в полза на втория, който като се кръсти в църквата не прави руски православни метани, а леко смигва.И за разлика от първия не вярва на царя-бащица, а го брои само за тарикат, но по-голям от него.Номера няма да мине!

 5. Здравейте,
  тези боклуци има още доста пакости да правят на България и дадем ли им възможност, няма да се колебаят. Ама като знам как давахме такива шансове на който си поиска (от Лукавов, през Беров и мадридския мошеник до Сергей и пожарникаря) – не съм обнадежден, че ще им свири вятър край ушите (понеже на масовия гласоподавател му свири вятър МЕЖДУ ушите).

  От друга страна, в тази странна страна се играе един мащабен азиатски театър, в който агентът Гоце е само един от главните актьори. Другият, по-опасният според мен, ще се прегръща с Путин след 10-тина дни в София. В коментар към Ваша статия от 13 септ. писах, че напълно споделям опасенията на хора, които са отдавна в тези игри, че мутрата-премиер е в пъти по-опасен за нашата крехка и все по-изтъняваща свобода от амортизирания Гоце. Няма спор, че Гоце ще консолидира гласовете на ретроградното село и определена част от плебса, разочаровани от Овчаров, Сергей и прочие червена номенклатура и олигарщина. Но там има таван и той е много нисък. Та т.нар. проект на сирищника е опасен, но в определени рамки. Социалните инженери Райчев, Ж.Георгиев, Кънчо, Бунджулов и с-ие пак ще има да се чудят догодина как така ТЕХНИЯТ азбучен проект най-много да вкара 15-тина депутатчета в едни предсрочни избори, а в президентските вместо да е „незаобиколим фактор”, ще е едно от многото електорални лилипутчета. Да се чудят, те друго (освен да перат мафиотски пари (от руски и украински до израелски) май не умеят.

  Големият проблем е, че без проект и тихомълком, най-опасните и май че необратими неща ни се случват (уж изведнъж) от едно друго място. „Място”, видимо в осанката на Борисов, макар и криещо се (невидимо) зад нея. Самият Борисов ВЕЧЕ започна да се изживява като голям геополитически играч по благоволението на благодетеля си Путин и най-накрая ще започне да кристализира това, което предвиждах преди година и половина по отношение на пълната зависимост на „новата” ни власт от Северно-азиатската империя. Ще кристализира под формата на Белене (АЕЦ в началото, после и другото Белене), Южен поток (за московците това винаги е бил Босфора, името не е избрано случайно) и така до пълната и окончателна изолация на България от ЕС. Последната крачка е близо, няма съмнение, и тя е отново към Азия (ама не през Босфора, а през Ялта).

  Съмнявате се? Звучи ви като лоша прокоба? Ето ви цитат от днешните новини, който беше предвидим още преди повече от една година: „Путин идва, Борисов подкрепя с цялото си сърце АЕЦ “Белене”.

  Да влезе трупът. На свободата. Завеса.

 6. Нека да ни лъжат и крадът ,нека слугувт на руските си господари в Ръ Бъ, нека си мислят, че Българската нация е сбирщина от срахливи будали, нека са спокойни, че няма кой да им одреже продажните лакоми глави в България…

 7. А къде в статията е фундаменталната фигура на Мария Капон, която допреди няколко месеца всички “анализатори” припознаваха за дясна ????!

 8. А -утсайдери Б-ленуват В-ласт (АБВ)!!! = Агенти,Бракониери,Вандали

 9. Пейчо бе, няма лошо малко да подценяваш първанов, но само малко, братле. Освен селджуките и плебса, той е абониран и за вся социалистическая ЕнтелЕгенция – тия тонове стара планина дето ги разфърля на калпак не са заради черните им очи и .. очи (по Тодор Колев). А за другото си прав за съжеление.:((((

 10. Бабо и дядо, вижте какво правят тези които изкорестиха идеала ви.Пак се договарят по между си, пак с големите пари, пак с олигарсите.До кога ще пращате Станишев Петков Първанов Овчаров и останалите във властта за да ви използват.Направете си една кумунистическа партия и не живейте само със спомените си.Не позволявайте пак да използват лявата идея за лично ползване.
  Можете ли да си обясните как човек може да е кумунист, националист, социалист, социалдемократ и след 8 години президетстване да прави ветрила от лявото до дясното.От АБВ до ЮЯ.

 11. Колко канибали е родила партията кърмилка?

  Пожелавам и по-бързо самоизяждане!
  Без тях светът ще е по-чист и НОРМАЛЕН!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.