Прав е Бойко, връщаме се на руския пазар ( за роби)

След като Бойко Борисов разкри сърцето си пред ТАСС и се врече в любов към АЕЦ “Белене” е време да надникнем в душата му без да чакаме този път агенцията да ни уведоми какво има там.

Лъжа е, че Борисов лъже ( както твърдят някои – например Едвин Сугарев, който бойкохулства) за очакванията си да имаме голяма нужда ( от ток) и че само АЕЦ “Белене” може да ни спаси. Истината е, че Борисов днес си вярва. Както си вярваше вчера, че няма да имаме голяма нужда.

Лъжа е също, че Борисов се харесвал на хората защото казвал истината. Коя истина? Не е вярно. Той обаче говори каквото му е на сърцето. В този смисъл дори и когато лъже ( за нуждата) пак не лъже. Хората долавят тази искреност и си казват : “ ето най – сетне едни, който не ни лъже”. Затова го харесват.

Нима Борисов не е искрен също когато възкликва, че иска да ни върне назад на руския пазар. Аз му вярвам. А ти?

Ние обаче сме руския пазар ( за роби) много отдавна. Много преди СССР. Още варварите от скитските простори, които нападали Византия за плячка, минайки през България са влачили за косите робини обратно във великата си родина булки за употреба и продан. През вековете е станало практика при всички руско-турски войни хиляди българи да бъдат отвличани от отстъпващата обратно в руските степи войска. Ето какво пише по въпроса българският бунтар Георги Раковски ( може би най-професионалният от революционерите на българското възраждане) на във. “Дунавски лебед”:

“ Колкото пъти руските войски са минавали, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно отечество. От една страна, необузданата тогавашна турска нередовна войска е пленила, клала, грабила и робила българите, а от друга страна руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от турците,
опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили българските градове и села. А когато се връщали, победоносно или победени, карали и отвличали насила по няколко хиляди български семейства и са ги заселвали в обширните си пустини! От тези времена се намират чак в Херсонската губерния множество заробени българи, които още не са загубили съвсем езика: те са днес крепостни роби, които ги продава притежателят им като овце и говеда”.

И ето че Борисов пак е прав: ще се връщаме на руския пазар, макар да не подозира май (?) в какво “качество” – заробени за още десетилетия напред от проекти, като АЕЦ “Белене”.

Съответно самодържецът Путин идва на 13-ти да нагледа стоката.

18 мнения за “Прав е Бойко, връщаме се на руския пазар ( за роби)”

 1. Г-н Инджев,
  Омръзна ми от политически хамелиони!Как българинът не успя да проумее,че от русия идват само злини.Това е империя на злото,която само заробва и изсмуква всичко от страната до кято се домогне руския интерес!По-добре б.б да си отива от властта щом кани путин в България!

 2. Nie shte platim okolo 25 miliarda leva i posle shte izbivame s mineralna voda, cigari i morkovi. Verno morkovat nakraia shte si e za nas. No ima neshto drugo.
  Dali ruskite pazari iskat balgarskite stoki. Zashto ne iznasiame kam Russia nishto veche.

  Otgovorat e mnogo prost. Zashtoto v BG proizvodstvoto e svedeno do minimum. Zashto Bai Boko ne zapochne da vodi politika za vazstanoviavane na BG selsko stopanstvo. Ne ka da se pouchi ot Kipar naprimer. Za da ne mu davam drugi primeri.
  Boko, Kakvo shte iznasiash na ruskia pazar? Tova koeto ima za iznasiane zashto bratushkite ne go kupuvaha do sega?
  Sdelki ot roda “vie platete Belene pak nie shte nie shte si otvorim pazarite” sa za decata ot detskite gradini drugarju Borisov. Drugaria Putin taka te e hvanal za topkite che mai niama mardane.

 3. Раковски и казаното след него е повече от достатъчно в публикация за руските проекти в България.

  “На Бойко с любов” посвети друга статия, моля,

 4. Ниво на компетентност равняващо се на милиони бутилки минерална вода изпити от московчани и милиони стекове цигари изпушени пак от тях. А ако добавим и милиардите зелени домати износ за СЕСЕСЕРЕ, които узряваха по пътя и милиардите бомбирани буркани имамбъйлда компетентността достига невиждани висоти.Къде е той, къде сме ний.

 5. Когато Н В Цар Симеон Втори жертваше царскят си авторитет в името на България, тогава милият сладкодумец ни казваше, че скуби коренчетата на на организираната престъпност и корупцията в ръ Бъ и така ги оскуба, че накрая стана и премиер на Ръ Бъ.Сега още по милият ни сладкодумец, се бори с началниците на организираната престъпност и корупция в ръ Бъ а това означава, че и президент на ръ Бъ се готви да стане. На 13-ти путиновият орденоносец е поканил началника си- Путин да нагледа стоката, която все още не е умряла от глад, или не е избягала от губернията на руската република в България.

 6. Едва се отървахме от зависимостта си към руския пазар и сега пак. Добре е казано в статията заробват ни. Ако бяха нормални взаимоотношенията ни щяха ли да бъдат затворени толкова консервни и винзаводи след като България тръгна към Европа? Сега какво ще ни залъжат с обещания за едни големи поръчки и ако се смени поведението ни спрямо Русия отново ще ни отрежат от пазарите си. Вярно е казал И.Инджев в статията си искат пак да ни заробват за десетилетия.

 7. Към петров:

  По мое скромно мнение проблемът не е там, че Борисов кани Путин, а че Путин подозрително лесно благоволява да ни навести, за да нагледа обектите си. Лидерът на огромната Русия с глобалните си интереси и стотиците си милиарди от петрол и газ скланя светкавично да посети миниатюрната България в омемнта, в който Бойко му свирне.
  Някой вярва ли в тази басня?
  Явно интересът на Русия да пробие чрез и през България с ядрения си проект в ЕС и НАТО е също толкова огромен – обратно пропорционален на всичко, което нашата малка българийка олицетворява на световната шахматна дъска, на която продължаваме да се руска пешка.

 8. ….po povod edna statia v afera bg…edin ritorichen vapros……..Kogato istoriata se zabravia barzo sepoiaviavat psevdoreformatorite,koito zapochvat,da praviat psevdozakoni, i psevdoreformi bez DA OTGOVORIAT….KONKRETNO ,KADE SA,PARITE ,KOITO VSEKI BALGARIN E SLOGIL VAV FOND ZDRAVEN I PENSIONEN POSLEDNITE 70 GODINI

 9. аз му вярвам също но по вярвам на раковски ясно е кво печели русия в цялата история само незнам какво точно ще връщаме на руските пазари освен отработено гориво от козлодуй и от белене евентуално ми ние нямаме вече нищо което да си струва да плати някой в русия за наша стока или ще прави с олигарсите възраждане на земеделието та да ги храни с политика икономика не става обратното е 100%възможно белене може да стане 100% руски проект и собственост ако има воля от българска страна те си плащат масрафа те си експлоатират и печелят кога ще го построят мисля на куково лято могат да го дарят на р.овч. и група те да печелят ако искат а ние ще си джиткаме по магистралите за кеф кат петролни шейхове от ф-1 само се моля да не земат от нашите пари да си правят проектите даваме малко не от сърце но за тоз продукт дет ни предлагат и тез парици им са много дано не са им халал путин ще види че стоката е щърбава лошо хранена болна и не става и за тях ако иска може да си вземе групата на обичащите всичко руско лек им път и на него прав му.и ……….

 10. Пък и 13-ти е само два дни след като се очаква агент Гоце да обяви,може би с гръм и трясък, “проекта АБВ”.Става твърде забележимо сближаване на Гоце и Б.Борисов,макар и не в центъра на вниманието,а така, по тъч линията.Пък и срещите и разговорите стават или нощем или в събота,когато хората или спят или са с внимание насочено към почивните дни.Никак не е съмнително,очевидно е!

 11. Докога кремълските лакеи ще бъдат позор и проклятие на България? Не мога нищо да добавя след Иво и колегите.

 12. И това, че българинът се нуждае преди всичко от просвещение, а чак след това от освобождение също е казано от Г.С.Раковски – хвала му!
  Не се ли случи просвещението и проглеждането на българския народ го чака единствено едно – при всеки вот да си избира лъжци и измамници за управници, които изобщо нямат намерение да го избавят от теглото му, а само да го яхат като товарно муле.

 13. Хмм

  То е от ясно по-ясно, че ние пари нямаме и няма да даваме.

  Затова се търси европейски инвеститор за АЕЦ.

  Да не говорим, че за пръв път чувам, че отварянето на пазари било заробване.

  Рискът би бил ако делът на Русия в износа ни стане много голям и започнем да зависим от един пазар, както зависим от един доставчик на енергоносители. Тогава бихме били много податливи на манипулации.

  Но нека не забравяме, че в момента не става дума за централна икономика, а за пазарна. Ако на чстните фирми не им е изгодно да изнасят в Русия, никой няма да ги кара да го правят с пистолет в гърба.

 14. Към М:

  Къде сте прочели, че “отварянето на пазари е заробване”? Аз съм написал, че АЕЦ “Белене” ( за чийто хипотетичен ток няма изчислен никакъв пазар) символизира заробването на България за поколения напред. А приказките ( съзнателно или не) за “отварянето” на необятния руски пазар са димна завеса на това заробване – български домати за няколко милиона ( може би и евентуално, пък и за година-две без никкави гаранции), срещу гарантирана многомилиардна задълбочаваща се завсимост за десетилетия на цялата ни икономика от една единствена държава. Това ни “предлагат”.

 15. Е като не ни искат боклуците на западните пазари, ще продаваме на руския, където се купуват.
  Аре стига пазарен шовинизъм че измре тоя народ от глад.

 16. Към ROSIE

  Това пък от къде го измисли? Виждал ли си какво се предлага на руския пазар? Какви боклуци ще продаваш там? Та това е отворен пазар и конкуренцията и там е със стоки от цял свят. А ако Путин се съгласи да намали митата за наши стоки, та белким се продадат , то първо те пак ше минат през един силен контрол, а второ тази разлика в митата пак ще я плащаме ти и аз, но по друга схема… Пазарен шовинизъм няма, има калпаво производство, има псевдобизнесмени… Тоя стандарт “Стара планина” от добро качество ли се наложи да се въвежда?

 17. Този път Путин директно ще предложи да плати изцяло Белене и ББ ще се съгласи. Да му мисли Европата, защото Барозу беше в София на енергийния форум и не обели и дума срещу Белене и Южен поток, значи няма нищо против България да бъде вечно зависима от Русия и не му пука , че ще се строи Чернобилски тип АЕЦ.
  Великов, уж пишеш нормално, но царедворството ти е смешно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.