Царят на интригата е гол, но вече не е секси

Още когато Първанов взе да бяга от самохвалното си амплоа на създател на тройната коалиция, която беше поела вече надолу по стълбицата на антирейтинга, написах, че любимата дисциплина на “спортиста” начело на държавата е бягство от отговорност. Сега обаче на самия него му предстои да се огледа в очертаващото се дъно на горчивата чаша, която все по-малко другарки и другари ще желаят да пият с него като побратими и посестрими.

Можем да се поздравим с това, уважаеми читатели, че поне на тази територия ( т.е. в този блог) не се хванахме на нито една въдица със спуснатите имена от нечия незнайна ръка, която час по час захранваше медиите със стръв върху кукичката с надпис “Проекта Първанов”. Вашият автор отказа да захапе и май добре направи…

Номерът с лансирането на имена за заблуда на противника е стар като столетницата. Играят ни го отдавна и е време да се научим да не им партнираме в това “активно мероприятие” за пасивни лапнишарани.

И сега няма да спомена имената от лавинообразно растящия списък на онези, които отричат да имат нещо общо с изгрева на проекта на залязващия Първанов – нищо, че отреклите, за разлика от набедените ( просто не знаем кои са и кои не), са напълно автентични. Но когато дори емблематичният за близостта си с Първанов бивш вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин вече се извърта и бърза да заяви публично, че няма да е лице на проектчето ( което иначе, видите ли, страшно харесвал), това вече “не е за изпускане” – плаче си за коментар. Нима не можеше да дочака 11 ноември и да ни изненада с отсъствието си начело на проекта? Явно нещо го кара да бърза, да действа изпреварващо.

В този смисъл нероденият проект започва да намирисва на онзи енергиен форум под егидата на президента ( да напомня, че ”егида” означава “щит” на главнокомандващия бог в гръцката митология, самия Зевс). Форумът беше шумно рекламиран като “световен”. Пропагандата тръбеше от “Труд”, “24 часа” и “Стандарт”, че на него се очаква да пристигнат ( освен Хилари Клинтън?!) петролни крале, президенти и премиери. Балонът се спихна до е едно форумче , антиреклама на своя патрон, бойкотиран ( без обяснение) дори от Путин. По ирония на съдбата именно Калфин беше изпратен в радио “Дарик” да обяснява, че всъщност форумът не бил замислен чак като световен. Замислен грандомански, той се оказа граовски. Произведеният за прикритие шум, с цел омаловажаване на провала, не можа да заличи остатъчната миризма от него. И сега така се очертава.

В хора от гласове, който пее все по-стройно “не съм близък с Първанов”, има различни нюанси в надпяването. Но общото между тях е, че май никой не желае да се вози на потъващия кораб, освен ако и без това не си е там и няма шанс да скочи в спасителна лодка.

Защо му е на човек да си купува билет за “Титаник” ако в някоя централа са му показали сценария на филма и му е известен финалът? А българската версия на този сценарий никак не е “секси” – въпреки колективния стриптийз на одалиските от обкръжението на президента.

Име по име, дреха по дреха отпадат от снагата на чутовния президентски проект и в един момент мнозина ще “прогледнат”: “аууу, царят(на интригата) е гол”!

31 мнения за “Царят на интригата е гол, но вече не е секси”

 1. Браво г-н инджев, пак мъчим старата и изступана черга президента. Докога??? Няма ли други по интересни теми в нашият общественно-политически живот.

 2. Днес гледах познатия от времената на Великото народно събрание депутат, който с плам сипеше огън и жупел по демократичното управление, сега известен като професор Димитър Иванов от Лондон, да обяснява, че Първанов нямал нищо общо с проекта.Той просто бил поканен от гражданските сдружения на 11 този месец да му споделят къде ги сърби за чесане.Иванов беше и той до скоро съветник на Първанов, махна се, че уж бил нещо несъгласен с олигарсите в обкръжението на президента пък сега се прави на наивна мома.Зададе въпроса Борисов министър председател на Световната банка и Международния валутен фонд ли е или на България.И което ме впечатли, че не Данков ще казвал на България на къде да върви а тя на него.
  Така атакуващите почнаха един по един както преди 20 години да се визуализират.Те пак са тук и пак са същите.

 3. Политическият проект на настоящия президент ще приключи както приключиха проектите на бившите президенти Ж.Желев и П.Стоянов,но с по-голям трясък при сгромолясването.Не съм пророк(иска ми се много да стане) и не желая да бъда,но на практика така ще се получи.

 4. Охо, хо, хо изтупана е, но не от Иво, а от другаря президент на РБ.

 5. Към ОХО ВОХО: Г-не, ано не Ви харесва да четете, не го правете! А и с писането май не Ви се получава съвсем…:-)) Иначе, г-н Инджев, коментарът Ви е съвсем “на място”, предвид отразения широко в медиите амбициозен проект АБВ.

 6. Ще ги изметем.На единадесети ноември всички ще сме пред НДК.Малко им остана,включително и на такива като горния Охо Бохо.

 7. Не бойте се деца… Президентът на РъБъ най-после стигна РъБъ и сега му предстои да направи още една последна гигантска крачка напред!.. Голяма наистина е заслугата за това на Иво Инджев! Тя, заслугата наистина нямаше да я има, нямаше да има и нужда от нея ако Първанов не беше това, което е.. Така, че защо да не се порадваме на дългоочакваното събитие заедно с издателя на популярната книга? Никой не може да ни отнеме това. Ето за това си струват много неща.. Но нека не забравяме колко различно беше, а и явно все още продължава да е.. малко смеят да казват истината, боят се или не им е изгодно… Но на другите ще кажа: На мен няма да ми е скучно без Президента… не бойте се темата няма да свърши… тя никога не свършва, никъде на свършва… особено в РъБъ.. особено сега.. други са на мушката вече, а кохорти се задават в дълбочината..

 8. сЪм . Имам си и едно мераче-Велислава Дърева да стане лице на творението на този т.н. президент-иначе,срам за България.

 9. До мишо

  Да бе, ще ги изметете на куково лято.Колко изметохте предишните-чак на изборите.
  А пред НДК я се съберат 1000 човека я не.

 10. Иво, той донсника си е гол от край време. Единственото което ги прави значими е че са все още цяла глутница головодници.

 11. Знам, че мястото да поpитам не е тук, но как бих могъл да се свържа с с Вас? Email?

 12. Гол е царят, ама гледката е отвратителна. Не мога и не искам да гледам.

 13. Г-н Инджев,гледахте ли “Тази сутрин”?Стана въпрос за Вас,за Първанов и Илия Божинов.За съжаление много късно включих.Май колелото се завърта.

 14. С удоволствие ще се присъединя към Мишо.
  Доста знакови фигури тепърва ще се разграничат от проекта на агент гоце. Но има и предватително абонирани за неговия проект. Някои са били абонирани чрез орден “стара планина” или пък “Кирил и Методий”, а също и чрез куп други държавни багинки.

 15. Никога не гледайте на Първанов като провалил се мръсник! , Напротив, Първанов е комунистически мръсник от най-висша категория. Това което Първанов създава сега е окоп от където той ще води война срещу демократичните политическите партии, дори и срещу собствената си БСП, ако последната не му се притече на помощ. В ООН има доклади в които Първанов фигурира като международен престъпник. Като създаде своята партия АБВ (това ще бъде партия, без значение какви имена и прикачват) ще може да я ползва като чадър срещу търсене на съдебна отговорност. Ще обвинява политическите си опоненти, че търсят съдебна разправа и ще ги обвинява, че го преследват по политически причини. Ще се изкарва политическа жертва на веролмните демократи като Костов, примерно.Така че, АБВ ще бъде окоп при една сигурна бъдеща политическа битка. А като се предположи, че тези които ще опуснат парите за тази политическа формация са комунистическите олигарси на прехода, това автоматически превръща този окоп в бетонен бункер.

 16. Пламен Николов: Първанов лично заплаши Илия Божинов 5 месеца преди смъртта му “Нищо добро не те чака оттук нататък”, казал държавният глава на Божинов след разкритията му за Алексей Петров Илия Божинов умря много удобно и за Алексей Петров и за президента, това е политическо убийство, каза бившият шеф в “Мултигруп” по бТВ.

 17. Браво!Де да бяха и другите”журналисти” като Вас.

 18. Уважаеми г-н Инджев,
  В предаването “Тази сутрин” на БТВ (http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/1919777323-Plamen_Nikolov_Ima_osnovanie_da_se_iska_impiychmant_na_prezidenta.html) беше коментирано Вашето отстраняване като водещ на предаване в тази телевизия. Виктор Николаев и Ани Цолова шумно отрекоха това да е ставало под някакъв натиск, като посочиха съвсем други причини. Редно е, според мен, поне да Ви дадат право на отговор, тъй като това представлява директно обвинение по ефира на телевизията срещу Вас. Затова Ви моля за коментар в този блог, въпреки че всички е ясно, че бяхте отстранен по поръчка Гоце.
  В днешното предаване коментираната тема беше ролята на Първанов през последните десетина и повече години от прехода и бе изложена дори теза за евентуално убийство на Илия Божинов. До настоящия момент нито една интернет медия не е споменала нищо по въпроса. Моля за коментар и в тази насока.
  Поздрави и успех.

 19. Благодаря ти ИВО,че ми събуди една интересна и поучителна случка, от мойте детски години на село.Веднъж играхме на поляната до реката на челик в стъпалото на единият ми крак имаше кокоши трън, беше подуто и ме болеше, за това не можех да стъпвам на цялото стъпало и ходех куцайки на петата си.Както си играехме тартора на нашата детска групата ни каза,- отиваме да крадем дини сигурно вече са узрели. Спомням си че неисках да тръгвам за дини, защото бай Стоян пазеще селският бостан с голям кривак-тояга от която ме беше страх а и кракът ме болеше, но така или иначе не предадах другарчетата си, когато стигнахме до бостана се скихме в блиският храсталак наблюдаваме, но не виждахме каде е пазача бай Стоян,някой каза,- той сигурно спи в колибата.Страх нестрах влязохме в бостана, но като изневиделица двуметровият бай Стоян изкочи и се провикна, като ни подгони яростно с кривака си и до сега се чудя, как с болният си крак успях да бягам пред другарчетата си,такава ще е и съдбата на крадливите Първанови другари.

 20. До Ilian.
  Едва ли ще се съберат хиляда души! Най-много стотина човека. Въпреки това, ще се радвам да бъда един от тях.

 21. Аз бих споделил песимизма на Сотиров. Много истини ще се кажат (които ние, четящите в този блог, вече сме чували), много нагаждачи ще се натискат да хулят Първанов (представям си как го прави онази отвратителна жена от в. Труд), но комунистическото зло има почва у нас, а и много добре знаем що е то.

 22. Edin po gore v bloga beshe napisal mnogo tochno ,che “Голяма наистина е заслугата за това на Иво Инджев!” Parvanov veche ne e tova koeto mojeshe da bade!!!!!!

 23. Сутринта гледах предаването на БТВ, където Пламен Николов обяви Първанов за глава на октопода. Не зная кой се беше осмелил да го покани и да го пусне в ефир. Ако това е собствено решение на Цолова и Николаев, аз бих разбрал колегиалната им некоректност към Иво Инджев и бих се радвал, ако и той го направи. Защото значението на това, което се каза там, надхвърля многократно значението на почти невинния въпрос на Иво Инджев. Става дума за убийство.
  Днешният гняв на г-н Инджев трябваше да се насочи не към тези двама негови колеги, а към други – онези, които не обелиха нито дума за това, което по целия свят би било BREAKING NEWS. Нито “Сега”, нито “Дневник”, нито “Медия пул”… Само Бареков. Той ли се оказа най-доблестният журналист у нас?
  Г-н Инджев, какво става с Вас?

 24. ОСТАВЕТЕ ПАРВАНКАТА НА МИРА,ТОЙ САМ СИ СЛОЖИ КАМЪКА НА ВРАТА ПРИ ИЗБИРАНЕТО МУ ЗА ВТОРИ МАНДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ПРИ ЗАДЕНИЯТ МУ ВЪПРОС ОТ ЖУРНАЛИСТ ЗАЩО ИМА НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК ОТГОВОРА МУ БЕШЕ ЧЕ АКО НЯМА ТАКИВА ТЕ ЩЕ СИ ОБЪНАТ ЧИНИИТЕ КЪМ ТУРЦИЯ.

 25. ОТНОСНО ПРОЕКТА ПАРВАНОНОВ.В БЪЛГАРИЯ ЖИВЯ ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН,КАЗВА СЕ АТАНАС БУРОВ.НЕГОВИТЕ ДУМИ СА ” СЪС СТАРИ КУРВИ,НОВ БАРАДАК НЕ СТАВА”

 26. Брейй, Бареков голямо разследване му е турил! Девет години се подготвя и най-накрая успя!

 27. Към Гого:

  Това ,че не знаете, колко пъти и с какъв “гняв” съм засягал темата, която тепърва откривате сега в думите на друг публично проявил се по въпроса човек, не ви дава право да ме съдите – невежеството никога и никъде не е било аргумент в полза на невежия.
  Преди да ме питате какво ми става, трябваше да сте наясно със собствената си неинформираност, но това явно е невъзможно по дефиниция за човек, който има самочувствието на ананимен съдник.

 28. Поздравления г-н Инджев,
  Що се отнася до президента, за съжаления много хора са все още заблудени, други пък имат полза от тия заблудените , а трети направо играят с него. А що се отнася до АБВ месля, че азбуката има и у…..
  Илин

 29. Dokoga shte tyrpim towa typo kopele PYRWANOW da se podwizawa na swoboda!?Sram i rezil za nas kato narod!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.