Вместо прозрачност -продължаваща призрачност за скелетите в президентския гардероб

“ПРИ НАПРАВЕНАТА ПРОВЕРКА В ЕЛЕКТРОННИЯ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК НЕ СЕ НАМЕРИХА ДАННИ ЗА РАТИФИКАЦИЯТА НА СПОГОДБАТА В БЪЛГАРИЯ. Това донякъде обясява факта, че документът е достъпен само на руски – преди няколко месеца – маса хора направихме усилия да намерим български текст, но така и не успяхме…”, коментира юристът Ралица Ковачева по повод факта, че договорът между България и Русия от 4 август 1992 г. не фигурира в публичния правен свят на български език.

Ратифициран ли е от България този договор? И ако с това е узаконен и действащ, защо българите не бива да знаят за него?

Впрочем това се отнася и за друга информация от публичен характер, която упорито се крие. И явно има защо.

Опитайте се да разберете кой пътува с президеннта Георги Първанов по света. Няма такава информация, защото май е доста срамно да се знае как държавният глава разполага с тази баница като да я е точила корите жена му, а той да е плащал за тях от джоба си.

В резултат на това се получават следните ситуации, когато обществото трябва да преценява кой лъже. Пламен Николов, не кой да е , а бивш парламентарен секретар от времето на Жан Виденов и висш служител в могъщата по онова време корпорация Мултигруп, посочи поставения в момента под домашен арест Алексей Петров като пътник на борда на президентския самолет при негово посещие в Китай. Може и да греши, както твърди в отговор самият Петров. Но това е поредният случай „дума срещу дума“ , когато няма автентична информация.

Защо президентът не „разсекрети“ данните за своите придружители , от които да научим кого кани на държавната летяща софра? Знайно е, че там през годините се подвизават медийни босове, чиито редакции след това хвалят голямото началство, приласкало техните шефове. Не е знайно на какво основание сред задължителните екскурзианти са кметове на градчета, към които Първанов има лични симпатии – например смолянската кметица Дора Янкова. Но всичко това минава предимно в графата „слухове“, която презрително се подминава от изтънчения ни държавник и неговия антураж като нещо, което не заслужава техни височайш коментар. А са „слухове“, защото липсата на прозрачност ги превръща в такива.

Един пример: в интернет можете да видите кои са участниците от шведска страна на преговорите по време на посещението на българския президент Георги Първанов в кралство Швеция от 9 до 11 октомври и имената на ЧАСТ от българската делегация. Ето какво пише в президентския сайт от 11 октомври 2007 г.:

„В делегацията, придружаваща държавния глава, бяха министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министърът на отбраната Веселин Близнаков, заместник-министърът на културата Иван Токаджиев, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова, секретари и съветници на президента.

Държавният глава беше придружаван и от бизнес делегация. „

Дали сред бизнесмените не е бил Алексей Петров, както спомена в едно интервю през май тази година лидерът на „Атака“ Волен Сидеров? Алексей Петров по подозрителен начин акцентира , че не е бил с президента Първанов именно в Китай, но внимателно избегна обобщението, че никога не е пътувал с него. Подобно „недоразумение“ щеше да бъде избегнато, ако държавният ни глава беше искрен в обещанието си, че, разсекретявайки избирателно една стенограма, щял да постъпва вече така по принцип, защото бил за пълна прозрачност.

Вместо това имаме продължаваща пълна призрачност с цел прикриване на скелетите от президентския гардероб.

5 мнения за “Вместо прозрачност -продължаваща призрачност за скелетите в президентския гардероб”

  1. Народът обича недоизказаните неща,тайнствеността около т.н.ръководители.Това ги поставя на по-високо стъпало,а българинът обича да гледа “височайшите”особи отдолу.Това им се полага-на властниците!!Не може всичко да се знае,за това са властници.И за това им се кланя! Мазохизъм!

  2. Професионалните тайни на червеният факир от ДС – гоце се охраняват от пазачите на цирка (президентството на Ръ Бъ) и който се опитва да наднича смело в гоцевият гардероб (понеже това му е работата), веднага го изхвърлят от работа (както са изхвърлили журналиста ИВО ИНДЖЕВ от ВТВ), или го пребиват с чук по главата (както са пребили журналиста ОГНЯН СТЕФАНОВ).Ако обявим извън закона цирка на РЪ Бъ (като отговорно Българско гражданско общество), тогава новите червени демони, на Ръ Бъ отиват на боклука на Българската история, ако не, те ще ни изпратят на сметищата в Ръ Бъ (като КЛОШАРИ).

  3. „В делегацията, придружаваща държавния глава, бяха министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министърът на отбраната Веселин Близнаков, заместник-министърът на културата Иван Токаджиев, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова, секретари и съветници на президента И ПРИДРУЖАВАЩИТЕ ГО МАФИОТИ.
    Държавният глава беше придружаван и от бизнес делегация. „

    Господин Инджев, съгласете се, че няма как да бъде написано в сайта на президента ” И ПРИДРУЖАВАЩИТЕ ГО МАФИОТИ.”

  4. Не само миналото му е агентурно но и настоящето и със сигурност и бъдещето ще е същото. Стилът, методите и похватите го показват.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.