Лице на заем, лица на заден

“Калфин и кмет кроят проекта АБВ
Ивайло Калфин и Костадин Паскалев са май единствените извън Георги Първанов, които знаят какво ще се случи в четвъртък, 11 ноември.
Тогава в НДК около сто души, които са получили покана от президента за гражданското движение “Алтернатива за българско Възраждане” – АБВ ще го учредят. Освен тях ще има и гости, които по някакъв начин са съпричастни на идеята на държавния глава като проф. Андрей Пантев. “Канен съм и не виждам нищо укорително в този проект, но няма да участвам”, коментира професорът. И акад. Антон Дончев, също близък до Първанов, потвърди, че е разговарял с президента, но в партия или движение не би участвал.” ( „24 часа“).

Забелязвате ли: само Калфин и Паскалев, и „24 часа“ знаят, но великодушно ви присъединяват сред „единствените“ посветени.

Значи така: според меродавния вестник дори такива другари като Пантев и Дончев не искат да участват в каузата. Да не би да е пердута? Да ви видим по-нататък как се наричат онези, които бягат от (съ)участие.

Но преди това: ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ( на вестника):

„ Стефан Данаилов е дал съгласие, но по сценарий щял да се присъедини към проекта в последния момент, научи “24 часа” от източник, близък до президента.”

“В последния момент“!

Какъв сценарий, какъв мизансцен е докопал вестникът! Колко ли трябва да е приближен на своя патрон Първанов, за да му доверят тази съкровена тайна за „последния момент“ и за театралната решаваща поява на героя от сериала „На всеки километър“, който винаги спасява положението в последния момент ( така беше и на конгреса на БСП, на който със сълзлива реч същият артист преобърна мнението на другарите и другарките в полза на другаруването с НАТО). Старият номер на старите другари Първанов и Данаилов явно продължава на нов глас ( и проект).

Никой, дори сред поканените за учредители, не знаел нищо, но юнаците от „24 часа“ научили и най-съкровените тайни на учредителя Първанов- вероятно с риск на живота си ( в руския смисъл на думата „живот“ – т.е. рискуват някое разстройство от поръчково преяждане).

Но да се върнем към заклеймяването на бегълците от кораба на президентския проект. Дали са плъхове? Ето какво обяснява „24 часа“ чрез човека, явно натоварен да разтовари баласта от потъващия шлеп.

“За стопляне на отношенията между президента Георги Първанов и благоевградския кмет Костадин Паскалев се заговори още през март т.г.
Тогава ненадейно държавният глава дойде в града уж за юбилеен концерт на зам.-ректора на ЮЗУ “Н. Рилски” проф. Кирил Костов. За визитата се разбра ден преди проявата, която иначе бе подготвяна месец по-рано. При пристигането си в Благоевград Първанов се срещна с Паскалев в кабинета му, а след разговора на 4 очи двамата отказаха всякакви коментари. Неофициално обаче се разчу, че държавният глава е отправил покана към кмета да оглави политическия му проект и дори да бъде кандидат-президент. (24часа)

Забелязвате ли това „УЖ“? Държавният глава „уж“… Ами това си е редакционен преврат в медията. Такова кощунство – да се изразява съмнение, да се допуска лицемерие от страна на н.в. Президента във в. „24 часа“, е медийно събитие!

А в същото време ни нашепват вълнуващата новина кой е лицето на президентския проект. Същият Паскалев нарича „мишоци“ онези, които бягат от трюма:

“- Г-н Паскалев, говори се, че сте сред основните двигатели на президентския проект.
Hа 11 ноември ще бъда в НДК за разлика от някои мишоци, които се изпокриха веднага, след като излезе информация по медиите.”

И така, да теглим една ( не е това което си мислите, не сме такива хора) черта на прочетеното „на метеното“.

Президентът ходил уж за друго в Благоевград, но всъщност хитро вербувал кмета Паскалев за лице на онова, от което дават на заден дори академиците Пантев и Дончев ( дежурни крепители досега на всяка президентска приумица), определяни от лицето Паскалев като „мишоци“.

Гледали ли сте „Семейство Адамс“? Не ви и трябва. Следете дописването на „На всеки километър“ от дописниците на денонощна , 24 часова служба.

9 мнения за “Лице на заем, лица на заден”

 1. Спасението на държавата е е в осъзнаването.
  Осъзнаване има само ако има журналисти, но не такива като повечето, а такива като г-н Инджев.
  Много от хората са с промит мозък (особено старите ) и е трудно да си променът чипа – трябва време
  или повече Инжевци.Иначе няма спасение дори и за децата на днешните престъпници.

 2. Няма такова чудо като гражданско движение отгоре надолу.При гражданското движение гражданите сами се включват в него по своя воля и убеждение бъз да водят разговори на 4 очи.Това си е нараво другарска сбирка както и от където да го погледне човек изключая прозорливия поглед на 24 часа.На 25 час може пък другаря Първанов да ни остави в ръцете на славния ракетчик другаря Марин.
  П.П.
  Така и така беше на среща на лидерите в Китай.И от тогава като задуха един вятър на промяната и едно възраждане…

 3. Първата цел на Георги Първанов бе да овладее партията, да се наложи като ръководител. Той беше улеснен от смъртта на Николай Добрев и стана всепризнат шеф на БСП. В онзи период си спомням за един факт, който го показва като изключително непочтен човек и историк. По онова време се откриваше паметна плоча на цар Борис III в Израел във връзка със спасяването на българските евреи от холокоста. Тогава Първанов устрои един истински панаир в парламента и изопачи историята. Всички знаят, че освен Димитър Пешев, Вълка Горанова и Тодор Живков, роля в спасяването на българските евреи има негово величество. Тази кремълска линия за фалшифицирането на българската история е напълно позната за Гоце Седефчов. Той се показа пред обществото като изключително опасен човек, склонен да загърби всички принципи и факти само и само да покаже какъв страхотен слугинаж организира за Кремъл.

 4. Много имена бяха хвърлени в публичното пространство, като участници в гоцевия проект. В последствие, много от тях опровергаха своята съпричастност към въпросното движение. Струва ми се че това е по скоро една проверка на общественото мнение, и много хора установиха че рейтингите им тръгват надолу. Затова Стефан Данаилов ще се включи по късно. Току виж избегнел негативния ефект.

 5. След като се испари комунистическата идеология, на БКП ТЯ запълни тенджерата на тоталитарната си власт в съветската-руска република в България с демократичната идеология на комунистическата си олигархия и така и ножа и хляба, пак е в техните окървавени ръце.Ненапразно на зборищата на БКП-БСП те скандират, че пак са тук, а са тук, защото още ги търпим и им даваме възможност, да ни заблуждават и владеят с безкрайни перестроики и АБВета.

 6. Не бях чел скоро толкова приятен коментар. Засмях се и си помислих “уж живеем в България, но мислим, че сме в ЕС”. Изобщо кой му е притрябвал желанието да бъде човек, като си имаме Русия и АЕЦ. Нека спокойно да заместим тези ценности да сме просто хора с мисленето на Яне и ще видим колко е близо света на Л. Карол.

 7. Тия от „24 часа” едва ли претендират за революционна промяна на собственическоиздателския им уклон. От „май” са преминали само на „уж”, което си е досущ като премяната на Илия, или пък бойковия антикомунизъм. Затова пък като същи бигълци, дописници на еволюцията на политическата ни фауна, сочат ни с показалец бегълците от флагмана на въз/из/раждащата се новопоредна алтернатива на полюционното ни развитие. Или с други думи, правят ни съпричастни към собствената си дилема за или против огняро или пожаро интелигента. Не че от тези техни терзания ще се роди като едното нищо нещо като истина, но пък и нож чак не е, най-много чекия.

 8. Според източници от Бургаз, непожелали анонимност,
  след няколко дни на учредителната сбирка на партията на Първанов ще се гласува за ново име.
  Надделяло е мнението, че хората там не са неграмотни и че не е необходимо да се започва с буквите АБ.
  По-добре било да бъде започнато със ВГ и да се завърши със З, символизиращо Здравата нерушима воля на основателите да яхнат отново Задунайская.
  И така, да ни е честито ВГЗ-то !!!!
  Щеше да бъде адски смешно, ако не беше милионната армия тикви по нашите земи….

 9. А-АУТСАЙДЕРИ Б-БЛЕНУВАТ В-ВЛАСТ, АБВ – ВГЗ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.