Първанов не бил шеф на проекта, но кани журналисти на откриването

Скандална покана от президентството
By Ivan Bedrov 10.11.2010

Пресслужбата на президента на република България кани журналисти на учредяването на т.нар. гражданско движение АБВ. Скандално е. Не искам парите от моите данъци да се харчат така.

Това пише в блога си колегата Иван Бедров.

Инициаторите на сбирката не споменават изобщо своя началник, но той е “разконспириран” от собствената му президентска администрация.

36 мнения за “Първанов не бил шеф на проекта, но кани журналисти на откриването”

 1. Хора, президентът се подиграва с нас! Той казва “въпреки че е противозаконно, въпреки че не е морално, аз правя това, което искам, на ваш гръб, защото вие сте овце, аз ще ви издоя и острижа, после … неее, после няма да ви заколя, после ще гласувате за мен, ще осигурите още няколко години мое благоденствие и чак тогава ще ви заколя…ако още сте живи, овце!”

 2. АБъВъ-ВъГъЗъ Грозно и цинично,но точно казано.

 3. Нечистопълтно, много нечистоплътно, и много типично за него.

 4. Може и да не искаш, г-н Бедров, но е факт:
  “От “Дондуков” 2 не направиха никакъв официален коментар, нито съобщиха дали Георги Първанов ще бъде на 11 ноември в НДК. Шефът на НДК Христо Друмев потвърди, че зала 3 на двореца е наета от Президентството за целия ден на 11 ноември и вече е капарирана.” Това бе съобщено от много медии – mediapool като пример.
  Наета и капарирана, г-н Бедров, с твоите парички.

 5. Импийчмънт, спиране на парите за президентството и закриване на институцията, ако управляващите имат достойнство.Приказката, че не е виновен тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава е още в сила.Всичко друго е подигравка с конституционализма.Курнезов ще потвърди, питайте го.

 6. Абсолютен крадец…Без да му мигне окото… Но брадавиците за сметка на това мигат.

 7. Вижте тук какви ги съчинява. Все едно той пада от Марс и въобще не знае за какво става дума. Не десетилетия, ами столетия ще трябват да им оправим бакиите на тези.
  http://www.president.bg/news.php?id=4074&st=0

 8. Името “АБВ” – Алтернатива за българско възраждане е било запазено със заявка в Софийски градски съд още през пролетта на тази година от служителката в президенството Марияна Георгиева Тодорова. Това е научил от съда Иво Никодимов от “По света и у нас”. Петмесечният срок за пазене на названието е изтекъл в началото на октомври и на 11 октомври въпросната служителка е подала втора заявка за продължаване на срока за запазване. Пред СГС е уточнено, че на 11 ноември предстои учредително събрание на сдружение с обществена полза “АБВ – Алтернатива за българско възраждане”, уточниха в “По света и у нас”. От свои източници те научили, че опит да запази същото име е наравил и представител на крило в БСП, но неуспешно, защото закъснял – няколкото дни от месец октомври, през които названието е било свободно, вече били изтекли. Дали Гоце и БСП си играят на котка и мишка или всичко е записано в предварителния сценарий не е трудно да се отговори. На 26 октомври Първанов е имал среща с ръководството на БСП в Перник и не изглеждал много спокоен. Сякаш нещо в плановете му се обърква. Пред свои хора той обяснявал, че иска да прави качествено нова формация с нови лица (Константин Паскалев и Борислав Китов, например). С държавни средства за командировки на цялата му кохорта Първанов ходи по събори и вечеренки из цялата страна.

 9. Най вероятно гоцевите началници, от мафиотската паралелна власт, на КГБ и ДС ОЛИГАРХИЯТА в България се готвят с проекта АБВ, да извършат държавен преврат, защото имаше публично заявление на важен човек от гоцевият проект АБВ, че премиера Борисов води политиката на Чаушеску в България.Не знам на кого всъщност служи премиера Борисов, но не съм съгласен червената политическа мафия да го пожертва , като Чаушеску. Проекта на гоцетата- АБВ, застрашава премиера на България и националната сигурност в България и затова трябва да бъде спрян, от Българското правителство и от Българските граждани.

 10. Гоце = Мутренска власт плюс електрификация на Голанските възвишения.

 11. Канал 1
  Емил Кало по добре да спре да се показва повече по телевизията, че още от първия ден срина рейтинга на АВЕВЕТО.Възраждане на всичко хубаво и алтернатива на всичко лошо , алтернатива на управляващи и опозиция, още никой не знае каква точно ще е алтернативата, но пък това са идеи които спасяват България. Първанов е лидер на движението. Той ще бъде като гост, но пък точно той отправил поканите и запазил залата. Като го слушах и почувствах липсата на др. Марин с неговата ясна и точна реч нетърпяща противоречие.Ако може като гражданин да помоля лидера на движението да посочи за говорител др. Марин.
  Тв 7
  Изненада! Кало цъфна и тук.Опита се да повтори същото.Ще преодоляват компроматния подход.И тук повтори, че замисъла и идеята са на Първанов, който е лидера.А материала им е от качествен по качествен.

 12. Безобразие!Наглост!Премина всякаква граница това същество. Няма ли начин да се сезира съда не от парламента, а от обществото? Май пак е време да се събираме на площада – този път наистина има защо!

 13. Това е скандално- отварям (с голяма погнуса) сайта на президентството (нарочно го пиша с малка буква) и чета, че гоце (нарочно пак с малка буква) ще “УЧАСТВА” във форума, по покана…а както знаем той покана рядко отказва. Отвратително!

 14. Докато изразяваме възмущението си само във виртуалното пространство,на тези по върховете на власта хич не им пука.Те действат без много приказки в реалността,а ние просто констатираме.Жалко!

 15. Президента-възродител на комунистическа България,троянската к..ва на Москва….Да го удостоим с презрение и протест

 16. Залепнал за фаянса (властта)

  Слугувал Първана
  на “Дядо Ивана”
  Но Иво го хвана
  и пусна сифона.

 17. Г-н Инджев ще посрещнете ли другаря Путин на Орлов мост?

 18. Обявени са имената на толкова много генерали между които и ген.Михо Михов.Това генералско движение ли е, или воеднна хунта?Спортистите какво правят там?Бой ли ще се води с мускули и оръжие?Това ли е алтернативата, за която потрива ръце Гоце? Ами Александър Лилов е категоричен, че трябва ново поколение тези на 40-45 години,които са заредени с енергия и са нови лица.Един доносник, мрънкало и интригант като Гоце, не може да намери хората, които се препоръчват от партийния страж Лилов.

 19. … до около 9.30ч. в рубрика ПРЕДСТОЯЩО имаше обявено участие за днес на президента в зала 3 НДК , а в 9,45ч. вече го няма. Има само сив фон. http://www.president.bg/main.php

 20. Учителката попитала децата:
  -Деца, кажете ми три съгласни.
  Иванчо вдигнал ръка и казал:
  -Д, Т и Б.
  -Ама Иванчо, не можеш ли да измислиш други три?
  -В, Г, З.
  -Други съгласни не знаеш ли?
  -Марийка.
  -Ама Марийка не е съгласна!
  -Съгласна съм госпожо, съгласна съм!

 21. аз съм данъкоплатец…и съм задължен отделям от моите заработени пари, за държавните служители!

  случайно “служителката в президентството Марияна Георгиева Тодорова” да не е била в отпуск на 11 октомври /понеделник/ когато е пререгистрирала някакво АБВ?
  …ако е възможно да ми плати и гражданската застраховка, докато се разхожда наляво-надясно, че не ми остава време!?

  за г-н Първанов не ми се говори, защото той си беше отпускар почти мандат и половина!
  …но дали ще е възможно пресслужбата на президента на република България да покани братчеда Георги да дойде у нас на гости, че все не ми остава време и за това!?

 22. поканата за иво предполагам ще се донесе накрака от президентството, той е безспорен специалист по гоцевизма в наши дни,
  другите журналист могат да се свикат от ефира на националните гоцмедии,

 23. Един от прежде списващите нещо се е объркал, става въпрос за това, че въпросното движение щяло да застраши Б.Борисов. Не се притеснявайте те са заедно не виждате ли кой защитава най-свирепо енергийната ни зависимост от Русия.Да не говорим и за това, че за лични проекти се харчат държавни пари, а изпълнителната власт къде е?

 24. И НДСВ беше само едно движение, и те отричаха да са партия. Не разбирам от политика, но как ще бъдеш алтернатива на едно управление без политическата воля да управляваш. В анализа си Калфин
  изреди всички неуспехи на днешното правителство с клишетата на Станишев. Различаваше се само по дикция. Защо алтернативата АБВ не се появи, когато управляваше тройната коалиция? Всичкигоцета трябва да се вслушат в думите на Сендов:”вкупом съгрешихме,вкупом излишни станахме”.

 25. Гоце трипера мина всякакви граници с тая наглост – Явно бая са се изплашили гнусните кукловоди
  Хора трябва да се гласува против тоя проект – против БСП против ДПС
  Колкото и да не Ви се иска – колкото
  и да сте разочаровани и от Дянков и от оня гнусен пеликан Божидар Димитров и от грешките на Бойко и Цветанов – Пътя е един и той се казва
  ГЕРБ ако успеят да разколебаят и без това малкото останал интелигентен избирател – жална и майка на тая дърава – по бедни от Албания и може би най тъпата маса от избиратели не в евросъюза а в световен мащаб
  Бойко и Цветанов имат нужда от Вашата помощ – СЕГА

 26. Милан е абсолютно прав и го подкрепям. Както и смешника Жорж Ганчев заяви, че въпреки всичко засега ние просто нямаме изход и автернатива,затова да подкрепим правителството!Както заяви г-н Милан-СЕГА!

 27. ГОЦЕ НАПУСНИ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И НЕ СЕ ЗАИГРАВАЙ С ХОРА , КОИТО НЕ СА ГОТОВИ ДА ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА ТИ!ОСВОБОДИ НИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ, ТИ СИ НЕЖЕЛАН. ПОКАЗА ВСИЧКО НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН!НЕ ТЕ ИСКАМЕ ГОЦЕ ОТ СИРЕЩНИК!

 28. Към МиланНямам нужда генерали, спортисти и ченгета да се правят на спасители на България. Но Вие предлагате да подкрепим- министър-председател, който не благоволи да защити поне с присъствие в НС, републиканския бюджет? Да подкрепим назначаването на кметове? Да подкрепим закриването на БАН? Или може би новото дружество между Газпром и Бълг. енергиен холдинг(който уж щяха да закриват)? Мен нито един от двата варианта не ме устройва.

 29. ЕЙ ТЪПАЦИ.ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ ВАШИЯТ ГЛАС НЕ СТРУВА И СТОТИНКА?
  АЗ СЪМ БИВШ ОФИЦЕР ОТ ДС И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА,ЧЕ СЪМ МАЧКАЛ ТАКИВА ПЛАЗМОДИИ КАТО ВАС.
  ТАЗИ ВЛАСТ С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ И С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ.АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.
  ДА ЖИВЕЕ ПУТИН.СМРАД ДЕМОКРАТИЧНА.
  ПО НАШЕ ВРЕМЕ В УЧИЛИШАТА НЕ СЕ ПРОДАВАХА НАРКОТИЦИ,НАЛИ?
  ЕХ,ЗАЩО ЗАКРИХА БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА…?

 30. Mnogo interesno, tozi bivshia ot DS kak taka se e nauchil da polzva komputer i internet?

 31. Г-н Цв. Димитров, ами много е ясно как – на руски компютър, голям колкото гардероб!

 32. ASEN, искам да ви отговоря, но не съм сигурен дали вашият коментар е лично ваш коментар и ако да моля, потвърдете.

 33. @ Дончо Тонев
  Ako Asen e seriozen ste se varne da ni “machka” tuk vav virtualnoto prostranstvo (koeto bi me zabavliavalo da vidia kak ste stane). Ako li ne, toj e prosto porednia piklio reshil da bade ostroumen prikrit zad komputara si.

 34. Оставете го Асенчо. Той е червено нищожество, което срещу надница или след третата ракия се зъби на “ония”, които някога е карало да предават майка си и баща си.
  Чуйте следната история. През 2002 г. изтича мандатът на “великия” генерал-реформатор Михо Михов като началник на Генералния щаб. Царят-пигмей Мунчо от Мадрид е премиер и НДСВ имат мнозинство в парламента. Хитрият Мунчо през 2001 г. праща вестоносци да калесват Михо за кандидат-президент от НДСВ. Тогава рейтингът на армията и на Михо е твърде висок. Милиционерите на Бойко още не са набутали военните в кучи…
  Като просто селско момче, закърмено с идеите на партията /с главна буква!/ др. Михов отива да пита другарите от “Позитано” кво да прай. Те му казват: “Как, бе, др. Михов, ти, плът от плътта на партията, утре ще застанеш срещу нашия кандидат др. Първанов?! Кой те изучи, кой ти уши цървулите, кой те прати в СССР ум и разум да гребеш?!”
  Натъжил се др. Михов и казал твърдо “Нье” на др. цар.
  После го назначили за съветник по военните въпроси на /п/резидента Гоце. После – за посланик в “братска” Македония. През 2009 г. наш Михо се кандидатирал в мажоритарната листа на БСП. И не го избрали даже в родния му край. Писнало им било от червени изроди.
  Но льотчикът Михо не унил. Чакал и се надявал. И ето, вчера учреди ново движение АБВ /според някои – ВЗГ/. Ако требе, храбрият оловен войник Михо пак ще яхне самолета, както русият Ванка – танка, за да докаже, че от Сирищник по-високо нема и от Гоцето по-убаво – никогиш…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.