“Надпартийният” Първанов изгърби в гръб партия ГЕРБ

На яркочервен фон президентът Първанов обяви днес в София целите на проекта си АБВ ( Алтернатива за българско възраждане) като непартиен, но не и антипартиен, атакувайки по всички възможни начини партия ГЕРБ, но без да спомене каквито и да било грешки и слабости на партията (си), управлявала най-дълго през прехода, включително в рамките на сглобената от самия него тройна коалиция.

Като цел на възраждането, в което се цели, Първанов посочи дори и българския език, произнасяйки обаче още на следващото изречение с неправилно ударение думата училища като “училищА”.

Както искате го наречете, но на мен “възраждане” ми харесва, изрепчи се той неизвестно на кого, понеже в зала № 2 на НДК явно нямаше нито един опонент, макар през цялото време Първанов да говореше за “дебат”.

Дебатирането ( както Първанов нарича началническия монолог) е продължило повече от година, осведоми ни той от микрофона, макар на всички да беше ясно, че в качеството си на президент много отдавна обикаля държавата на държавни разноски за осъществяването на този държан в дълбока конспирация проект. И понеже явно вижда себе си като апостол, Първанов не пропусна да се позове на Апостола на свободата, който е казал , че трябва да станем равни на другите европейски народи. Тъкмо това дебатирал повече от година Първанов, който никога не е цитирал най-важният завет на Апостола: “ който ни освободи, той ще ни зароби”.

Цитирайки непрекъснато успехите на Запада и западни авторитети, като американския президент Айзенхауер, Първанов разсея евентуалната ( и явно търсена) заблуда сред слушателите за някакво прозападно залитане, като похвали правителство за едно единствено нещо: за “консолидираната позиция” по отношение на руските енергийни проекти в навечерието на преговорите с руското правителство.

Твърдейки, че не търси конфронтация, за всичко останало Първанов щедро поля с враждебни и дори агресивни квалификации управлението на ГЕРБ, заклеймявайки в същото време агресията в политиката. Президентът, които с благ глас съобщи, че политикът може да е твърд и без да е груб, твърдо и на моменти грубо обвини ГЕРБ в:

-Силова политика и безсилие да се справи с проблемите.

– Работа на парче, ден за ден.

– Дефицит на компетентност

– Проява на злоба, “гневен патос, който може да стряска някого, но по-скоро буди насмешка”.

– Претенция за силна ръка, която олекнала и останала само като реклама.

– Вина за изоставането от Европа, поради което “това беше една загубена година”.

– Строителство на магистрали, докато в райони, като Северозападна България, можело да се движи човек само с луноход ( а защо не и с летящата чиния на приятеля му Доган, който магистрално си е уредил забогатяването чрез политиката – питам аз?!).

– Във визия на счетоводител ( по адрес на “един министър”).

– В приютяване на “неистински генерали” (“истинските” генерали са тук, натърти Първанов).

– Безпомощност като цяло…

На фона на всички тези партийни атаки Първанов увери партията (си), която не намери за какво да упрекне, че по никакъв начин не цели да я разцепва. Нарече тази сълзлива част от изявлението си “смешен плач”.

Всичко останало в речта, ако не броим самохвалните припомняния за собствената принципност, последователност и дори моралност, беше подчинена на усилието да бъде внушено как под президентския скиптър може и трябва да бъде извършено алтернативно обединение на нацията. За целта Първанов спомена присъствието на “един от земеделските лидери”, придърпа към себе си словесно социалдемократите и отново не се посвени да употреби авторитета на неспособния вече да се защити от такова посегателство бивш концлагерист, покойния Петър Дертлиев.

Най-топлите си благодарност Първанов запази за най-ухажваната от него група поддръжници, които обикаляше упорито с държавния си кортеж, за да доведе на 11 ноември на учредителното мероприятия в София: кметовете, които е успял да вербува. Съобщи че в залата те били 70 – 90 души. Изключително много им е благодарен, натърти Първанов в навечерието на местните избори догодина, заявявайки същевременно, че политиката не бивало да се свързва само с избори. Но понеже и това му се видя недостатъчно като акцент тук държавният глава повиши тон, сложи си заплашителната маска и декларира, че ще се противопоставя на всяко посегателство на общинските пари от страна на централната власт : от това по ясна заявка за народна подкрепа в местата, които обиколи през въпросната изминала година за подготовка на проекта , (на)здраве му кажи!

Но най-нахалното от всички изявления на Първанов беше категоричното му разграничаване от грешките и провалите на прехода, сякаш през това време той е бил само и единствено на лов в Узбекистан и в гората край Симитли. С театрален патос, говорейки в множествено число, той оповести, че събраните в залата учредители нямали отношение към негативите на прехода. В това време камерата на Канал 3 показваше гузните физиономии на вицепремиера от “Кабинета Сакскобургготски” Костадин Паскалев, вицепремиера Ивайло Калфин от тройната коалиция и министъра на младежта и спорта в нея, особено близката на Първанов Весела Лечева – всички те на първа линия, на масата на самия учредител на първите три букви от азбуката на…политическата наглост.

И още нещо за финал: вече след учредяването Първанов лично застана пред журналистическите микрофони, за да каже, че нещо не сме разбрали: нямало учредяване, а било “старт”. С други думи ние или сме глупаци, или той ни прави на такива.

Поради липса на алтернатива избирам да съм глупак: поне си спестявам унижението да бъда “възраждан” от “умник” като Първанов.

52 мнения за ““Надпартийният” Първанов изгърби в гръб партия ГЕРБ”

 1. Чл. 95.
  (2) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии.

 2. Моля, който харесва публикациите и гражданската позиция на журналиста Иво Инджев, да гласува за него тук за „Човек на годината“:
  http://humanoftheyear.org
  Който желае, може да публикува тази препратка на сайта си, профила си във Фейсбук и пр., за да могат повече хора да разберат, че има такова гласуване.
  За сведение на дежурните критици, ще кажа, че не познавам лично г-н Инджев.

 3. Понеже блога ви, г-не Инджев, е средището на дебата, та можете да си позволите подобен коментар. И след като имате основание да споменете доходите на господина Догана, не смятате ли, ще коментирате ли епидемията от консултации, заляла и това правителство, както и странните доходи от 360 000 лв за няма и 5-6 години на един друг министър?
  А за дефицита на компетентност Първанов е прав – само погледнете министъра на Народната милиция що за образ е.

 4. “Като цел на възраждането, в което се цели, Първанов посочи дори и българския език, произнасяйки обаче още на следващото изречение с неправилно ударение думата училища като “училищА”.

  Господин Инджев, накарахте ме да се изхиля с глас на работното място. Както винаги сте точен и остър с думите, така както никой наш политик не е!

  Аз нужда от възраждане също нямам, но се чудя дали в случая по-правилната дума не е израждане, защото този проект точно на това ми прилича.

 5. консолидираната позиция” по отношение на руските енергийни проекти – ето го възраждането дето бб и гоцко ни редат, сега като цъфне путин ще загърбят различията и вся власт …, егати селското положение след 20 години приказки и глупости за глупаци

 6. Това учредяване на нелегалната партия- АБВ ми звучи, като скръбна песен, на отиващите си червени пеперуди и тази песен ми звучи така:- нас червената армия родини, нас не ще ни уплаши ИНДЖЕ(В), ние сме на всеки километър и така до края на България.

 7. Как беше “Със стари каки, нова къща”! Ама нейсе – да сме благодарни на тези политици поне, които наистина пожелаха БГ да бъде в ЕС – щото не мога да си представя какво щеше да ни е бъдещето – не бананова, а цяла цитрусова република бихме били тогава!
  Само се чудя защо някои от журналистите не вземат да изброят каква точно е последователснотта на Първанов в стажа му на политик – 1. Кой бе против бомбардировките над Сърбия? 2. Кой критикуваше ЕС под път и на път няколко години…? 3. Кой писа писмо на др. Милошевич? 4. Какво е защитавал като политика в годините между 1991 – 1996?
  Още доста въпроси могат да бъдат зададени и/или допълнени! Но защо никой (имам предвид т.нар. големи национални медии) не пише за това?

 8. С две думи – комунистически гьонсуратлък. Каквото и друго да се каже по този въпрос, комунистически гьонсуратлък приляга на всичко сторено от Гоце Доносчика.

 9. За това, че в Българя всичко е пълна катастрофа всеки го вижда, че вина за това има и сегашното правителство е ясно ама когато крадеца понче да вика дръште крадеца е това вече не се издържа.Всички ни се хилят доволни от екраните сега гледах и доволната физиономия на момчето от Перник с красивото перчемче. А ние малцинството наистина сме някакъв вид глупаци, но ми се иска да си мисля, че сме поне от синпатичните глупаци(само дето никой от мнозинството не ни се радва ами ни хулят и обиждат много грозно и редовно с присъствието си)

 10. Новият проект на Първанов (когото вече не мога да наричам президент, след като не си върши работата, а се занимава с други неща) би трябвало да се казва не АБВ, а АЧБ – Абсолютно червено безочие.
  Такава наглост и безочие е това което прави и казва този самозабравил се човечец, че е невероятно. И тези около него не падат по-долу…
  Ако разбера, че мой приятел е гласувал за тези чудовища на следващите избори, май ще си преосмисляме отношенията, глупаци за приятели не ми трябват.

 11. Г-н инджев,кажете дали има в световната практика ,един президент
  “обединител на нацията”да създава
  своя алтернатива на управлението.Вие
  г-н Инджев имате ли ресурса да извадите нас,които ви четем на свет-
  ло и да създадем движение ПъН/вън/оff
  от политиката.?не че него правите с
  Вашите писания,но ние не можещите да пишем добре как да се противопоставим
  на Пър/вън/овите напъни?

 12. Винаги трябва да има някой,който на висок глас да извика:”Царят е гол”.С това се е заел да прави последователно г-н Иво Инджев,не само по отношение на Гоце,но и към част от управляващите и обслужващата ги продажна журналистика!Поздравявам го за това,и не случайно гласувам за него като МЪЖ НА ГОДИНАТА!Призовавам поситителите на този блог и на Фейс бук да сторят същото!

 13. гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши гнусното му име с малки букви и руски добавки!) е инструктиран да наложи путинския тип “партия”- т.е. олигархична шайка. Политологически погледнато,сега едно от интересните развития ще е, ако вземе, че се стресне някаква автентична крайна левица, на която и идват отгоре чапкънлъците на “левия” и “социалния” гоцэ .Прецеденти има.

 14. Аз съм решил да се присъединя към онова на Гоце, дето не е ясно какво е, ама изобщо не вЕрвам, че някой там ще ме приеме. Щото аз съм си аз. И не съм професор. Тази сутрин разбрах от ББТ че някой е забъркал спермата на извънземните с някакви примати и от това са се появили хорицата. Дано да е така?!
  Ама Гоце според теорията си е просто примат и ходи на лов… Интересно, дали извънземните не ходят на лов и каква е точно тяхната плячка… Не е ли странно, че някой се впечатлява от него и обкръжетието? Според мен най-важен е оня, Вицето, от който даже и Иво не може да изскубне стон… Засрами се бре Иво, др Маргиналов е наш човек!

 15. към Нина Денева | ноември 11, 2010, 15:06

  Опитах се да гласувам за Иво Инджев на посоченият от Вас сайт, но не получавам писмо за да потвърдя гласуването. Имате ли представа дали това е нормално. Ще се опитам да гласувам повторно, но предполагам, че няма да стане, защото идвам от същият АйПи адрес и би трябвало да ме блокират.

 16. Ами няма какво повече да се добави…

  Но има какво повече да направим – доколкото ни е възможно, да не допускаме двете маши на не-свободата (пожарникарчето Бойко и доносника Гоце) да не ни закопаят бъдещето. Заедно или поотделно.

  Едон фотограф е хванал същината на Гоце (и онези, които стоят зад и около него) днес:
  http://frognews.bg/news_28651/Azbukarite_se_vrekoha_che_ne_praviat_partiia/

  И вижте ОСОБЕНО първата снимка, тя (по)казва почти всичко.

 17. Имах предвид ТЕКСТА (на снимката) зад гърба на Архароубиеца

 18. До колкото стана ясно от някои изказвания, а и от факта, че президентската служителка Мариана регистрирала и прарегистрирала АБЕ/вето/, от преди 6 месеца е вървяля подготовката.6 месеца Първанов обикаля и налива основите на алтернативата.И когато всички бяха казали, че той е лидерът и очакваха да го заяви той ги остави като в небрано лозе по бели гащи.
  Най отговорното поведение беше да сдаде поста на бай Марин и да се впусне в дебрите на алтернативната политика.Да ама не.Не му се рита трудовата книжка, по му се ще да рита на световно по футбол за президенти в края на мандата.Разбираемо е, а и тогава ще обяви край на активната спортна кариера и началото на алтернативната политическа.Познайте кой ще седи във Вип ложата и ще пийва минерална вода за износ за Москва.

 19. А, Бе, Ве- тези типове тепърва ще сядат на ученическия чин или какво. Сякаш до сега не са ръфали парчета от държавната баница. Явно малко им се вижда, та сега да вземат да си „възродят“ положението на софрата. За друго възраждане не смятам че са способни като ги видях какви са „отбор юнаци“ всичките. Смях.
  Това АБВ е според мен е някакъв майтап на руските тайни служби. Само в някоя КГБ тиква може да се роди подобна „заредена с букварен позитивизъм„ Абревеатура. Толкова плоска алтернатива на бат Бойкови= ГЕРБ
  Това събитие трябва да се прескочи, да не му се обръща внимание, абв-то трябва да се остави да умре само-в мълчание, на тишина и спокойствие. Макар че, сигурен съм, много рубли се наливат и ще се налеят в него за да го вкарат в редовно политическо обръщение.
  Толкова редовно,че всяка вечер ще има някой от тях да срича буквара по БНТ или БТВ. А сутрин вместо кафе, в някое ТВ студио ще се пие чай от самовар и ще се закусват руски…де да знам кво, пирожки или блини, а може и сельодка
  Поредният роден пЪнаир.

 20. Нямаме сили да се противопоставим на злото.

 21. Два съвсем неизяснени въпроса поради непълнота на закона:
  -Колко струва учредяването на АБВ?
  -Кой плаща тези пари?

 22. До Росен:
  Дано вече сте получили писмо за потвърждение. Предполагам, че е било просто забавяне заради претоварване.

 23. Някой може ли да си представи, в която и да е държава в Европа, с изключение на БГ, разбира се, президентът да се занимава с основаване на ЮЛНЦ (нали Г.твърди, че това било нещо като неправителствена организация). Вацлав Хавел като основател на ЮЛНЦ или например Саркози (е, разбира се във Франция президентът е глава на изпълнителната власт, но примера си струва).
  А изказването на Г., че АБВ било нещо като духовно движение (колко вулгарно в устатата на Г!),звучи направо пародийно. Аз лично съм много доволна от това, което днес видях – от партия, после не-партия, по-после “гражданска инициатива” и накрая – пълна гротеска!

 24. Точен си, D.N., Първанов и ГЕРБ са част от димната завеса, Костов и той не се чува никакъв. Та гръм(абв), пушек(импийчмнънт) и хоп, фокусът готов – едни 10 милярда изчезнаха към Кремъл. А ние тука си бистрим политиката, вместо да си правим сметката. Прост е народа, а ето я и сметката, която ще плащаме:
  10 000 000 000 EUR / 2 000 000 работещи = 5000 EUR = 10 000 лв на човек, за 20 години 500 лв на година ще плащаме ние за да има Русия АЕЦ в двора ви. Честито на всички ни!

 25. Надявам се този сбирток да е предсмъртния гърч на комунизма в България!

 26. Как Иво Инджев човек на годината ? Вие осъзнавате ли се какво пишете ? 😀

 27. Чета тази сутрин отзиви относно произлязлото вчера създаване на президентската партия “АБВ” Импийчмънт или не за президента Георги Първанов, с която ощастливи нацията другарят Гоце Първанов. Разни хора, разни идеали, оценките са твърде различни, нищо чудно да има някои комунални същества, които още да вярват на таваришч Перванович, но това може да се обясни единствено с умствената – да не говорим пък за моралната им! – увреденост.

  Дебатът тепърва ще набира сила, Сидеров искал да се отвори процедура за импийчмънт, други като мен пък искат Гоце немедлено да си върви, като бъде изгонен с ритници от Президентството: за доказана морална нечистоплътност, позоряща тази институция, а също така и за непрекъснато национално предателство, понеже хероят от Сирищник никога нищо не е правил в своята “богата политическа биография” освен да обслужва интересите на една чужда и външна сила, именно СССР, КГБ (чиито филиал е комунистическата ДС), а сега Русия.

  Всички нормални хора обаче се дивят на наглостта на Георгия (Гоцэ) Перванавога да прави своя партия, и то бидейки дестващ все още държавен глава, и при това използвайки целия ресурс на Президентството за свои лични и користни политически цели. Само че моя милост иска да разсее недоумението на тия хора, понеже все пак трябва да влезем в положението на другаря Перванавий; ето за що става дума:

  Он, негова милост таваришч Гоцэ Перванавий, дами и господа, не живее в тоя свят, той самият, именно душата му, пребивават в един друг свят, именно в света на комунизма, на маркс-ленинизма, на СССР, на Сталин и на Димитров, на непреходните комунистически идеали и на неотклонното строителство на комунизма-социализма. Другарят Президент Перванавий просто страда от пърно откъсване от реалностите, поради което няма какво да му се сърдиме за туй, що казва и прави, а требе просто да му състрадаваме: всеки си има право да фантазира, а какво друго може да прави един комунистически мутант като него освен да мутира, именно да произвежда нови и нови комунистически мутанти като него самия, именно, да разпространява комуноидността си в нови и нови форми. Туй т.н. “АБВ” е тъкмо това: един комунистически мутант, обединен около непреходната идея за “общонародна партия”, около идеята за “пълно единство” на народа и пр. От друга страна Гоце просто върви по стъпките на своя вдъхновител, именно на кремълския сатрап Путин, които също като наш Гоце е един носталгик по комунизма, комуто се налага да се преструва, ала, знайно е, на такива много трудно се удава да скрият същината си, която блести отвсякъде, от всяка една тяхна дума и проява.

  Та значи наш Гоце реши да върви по стъпките на другаря Путин, да създаде президентска партия, тя да спечели всички избори, що идат, другарят Гоце сам да избере будущий президент Болгарии, а пък он, новият президент, да създаде нова тристранна коалиция, която да състави правителство начело с кой мислите? Кажете де, не се смущавайте, кажете си?! Не се сещате ли? Ами ще ви кажа: начело с Гоце Първанов ще е будующето правителство Болгарии, таваришчи и гаспада!!!

  Такива ми ти работи. Фантазира си наш Гоцко, нека, що да прави, като си нема друга работа человекът. Нищо смислено и добро не направи като президент, това си се знаеше по-отнапред, ала за сметка на това навреди колкото можа, тук не може да му се отрече заслугата. Сега вече го канят не по Европата, а само в Казахстан и Узбекистан, е, и в Сирия де, нда не пропускаме Сирия. Туй е постигнал Гоце: всички сатрапи по света го приемат за свой доверен човек, понеже Гоце като отиде при тях, нищо чудно да им шепне на ухото най-сътровените си мисли: как мрази демократите, как иска да ги набива на колове, да им вади собственоръчно очите, да стреля в упор в черепите им с най-новата си пушка, подарена му пак от Георги Гергов и прочие, и прочие.

  Хайде чао, че бързам, лек ден ви желая и приятни мисли! Да живей Болгария!

 28. Ами сега? Какво щи правим ние, които ползваме дотавчика ABV, но никак не сме съгласни с противоконституционните действия на агент Гоце???

 29. ПРОЧЕТЕТЕ (АКО ОЩЕ НЕ СТЕ) КНИГАТА НА АВТОРА “ПРЕЗИДЕНТ НА РъБъ” за да си доизясните наглата същност на и.д. президент агент ГОЦЕ!!!

 30. Душата на Гоце не пребивава толкова в сиянието на комунизма и маркс-ленинизма, колкото в света на парите, банките и несъкрушимата преданост на своята ръководна централа в Москва. Ако там се обърнат на 180°, ще се обърне и той. Само и само да е същият като тях. Чудя се какви методи имат в Кремъл за да зомбират толкова ефективно нашите ченгета-комунисти, за да забравят абсолютно че са българи, да про(-пре)дадат страната си и себе си за един чужд, враждебен на България интерес. Еничарите не са били до такава смешно/страшно абсурдна степен предани на ръководството си.

 31. Много добре написано!
  Но за съжаление няма да промени нищо.

 32. Здравейте г-н Инджев!Малко се отклонявам от темата,но колкото пъти се опитвам да направя дарение на блога Ви чрез SMS na TXTIVO na 1916, ми се отговаря че няма такава услуга,на този номер.Знаете ли нещо по въпроса?…Позволете ми да добавя още,че единственият ,който заслужава да получи наградата на публиката за “Човек на годината2010″( ,а за мен и за 1-то десетилетие на 21 век)е ,авторът на книгата “Президент на РъБъ.”. Единственият “Самотен бегач на дълги разстояния”.С най-искрено уважение:Мария Спасова.

 33. Към martanavi:

  Благодаря Ви за доброто желание- не следя какво става с възможността за дарения с есемеси. Понеже отдавна нямам обратна връзка предполагам, че тази възможност е прекъсната по някаква причина, но не ми се “бори” и с това.
  Изобщо, когато става дума за доброволен акт на съпричастност ( вкл. спрямо моята особа), не виждам възможност да приканвам, намеквам, припомням или както щете го наречете.

 34. Опитвам се да свържа събитията от 11 и 13 и да ви припомня няколко любими цитата (обикновено поводът да си ги припомня е трети март, но днес също са “в десетката”)- нещо като добре дошъл на другаря Путин от Захари Соянов:
  “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”Русчук, 1-й Март 1886 г.З.Стоянов, Предговор към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”

  И още…
  “Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!…”

  …И

  “По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!…”
  “Русия и българската криза”, Захари Стоянов, 1859 г.

 35. “Много добре написано!
  Но за съжаление няма да промени нищо.”.
  Напротив. Не е лесно видимо сега, може би. Но променя и влияе доста. Можете да сте сигурен.
  Поздрави.

 36. Из словото на Авджи Гоце фон Сирищник:

  “Аз самият нямам претенция да съм “най”, но имам амбицията да давам шанс на хора, които са се доказали като професионалисти с авторитет, като мениджъри, като хора, които наистина биха могли да направят нещо за България.”

  Кой си ти бе, Гоце, че да даваш шанс? Да не би да си Съдбата или Бог, че да даваш? Тези, с анадолските автобуси, които са гласували за теб, са ти дали шанс, ама и ние сме виновни за това. Срам ме е, че имам такъв президент. Срам ме е, че тази пракрасна страна е всъщност отвратителна държава! До кога? Как може да се промени това? Кажете, умни хора. Аз от политика не разбирам, че съм “прост” инженер. Казвайте какво да правим, че не искам след време като порастне, да си изпращам детето в чужбина.

 37. Не съм гледала изявата на г-н Първанов.
  Определено чета с удоволствие написаното , защото се доверявам на автора, а и не бих могла аз да го изразя по по-добър начин.

 38. А бе не мога да разбера, защо като пишете разни статии за някой забравяте за другите във власта. Да съгласен съм че Първанов по време на прехода не е бил някъде си и е достатъчно наясно със всичко, но това важи със пълна сила и за господин пожарникаря който сега ни обеснява как някой си бил крал толкова много и къде бил народа докато миналите управляващи са крали. Е тогава не знам къде е бил народа само знам че господин Борисов през това време е бил първо мутра, след това главен секретар на МВР, след това кмет на София. Та аз искам да попитам г-н Борисов къде беше и какво правеше докато миналите управляващи са крали? Дали е гледал само и нищо не е видял и чак сега е прозрял какво се е случвало, може би се е събудил отдълбока кома или просто сега се разграничава от своите другарчета като вика дръжте крадеца !

 39. ДО : ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ – ПРЕЗИДЕНТ РБ
  БОЙКО БОРИСОВ – М-Р ПРЕДСЕДАТЕЛ
  НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ – МВнР
  КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ – ОМБУДСМАН

  З А Я В Л Е Н И Е
  От Стефан Стойчев Здравков, ж. гр. Мездра 3100 ул.”Ген.Вл.Заимов”2 , егн 4508281960

  На основание Закона за достъп до информацията моля да бъда информиран за следното:
  1. По силата на кой закон и житейска практика цената при издаването на лична карта на гражданина на Р. България, с която той може да се легитимира на територията на целия ЕС с нанесени всички възможни данни е 10/20/ лв., а най-обикновеният Акт за раждане , ако той трябва да изживее тръпката на гордост, че е роден в територията все още носеща името България, достига 80/ осемдесет/ и повече лв.?! Независимо,но във връзка с горното питане, аз бих направил следното практическо предложение : защо след като на малката по размер лична карта е наложено изписването на име, пол и пр. паралелно на кирилица и на латиница, това не е постановено и за Акта за раждане, многократно по-голям по обем?! И тогава този документ поне няма да се налага да бъде превеждан, слаган „апостил” и пр. Моят отговор е – за да бъде дадена още една възможност за ограбване на безправните български граждани прогонени от родината им!
  2. Защо „легализацията” на Удостоверение за семейно положение за чужбина струва осемдесет лв.?
  3. Защо „легализацията” на бумажката Удостоверение дали майката на дете – българче е получавала т.н.”детски” в родината си струва повече отколкото, ако тази т.н. „държава” се е смилила да отпусне въпросната сума при престой на детето и майката в родината им / около 160 лв./?! Т.е , не стига, че „държавата” не се е охарчила нито стотинка за „детски” към тези прокудени българчета, ами си позволява и допълнително да ги ограбва?! Вместо поне да им се извини за неудобството, че ги е прогонила!
  4. Защо превод и легализация на дипломи за средно и висше образование кумулативно струват повече от сто и шестдесет лв. , след като съседната Гърция, никога, а отскоро и Турция, не признават тези български документи и допълнително дискриминират /ограбват/ българските граждани с всевъзможни изисквания? Какви реципрочни ответни действия са предприели компетентните многобройни български институции по отношение на това нарушение на Директивите на ЕС?
  Ако някой служител от посочените по-горе институции си направи труда да пресметне общата сума , срещу която възразявам, ще трябва да го умножи по два милиона, колкото приблизително е броят на прокудените от родината им български аргати в странство! А това според мен си е пладнешки грабеж! А според Вас? Освен това бих желал да имате предвид, че това не са теории и брътвежи на някой „нищоправец”,а лично ходене по мъките на един беден български пенсионер, който две години с мизерната си пенсия храни и поправя грешките допуснати от многобройната времеядна, самодостатъчна и безпардонна българска бюрокрация, като се започне със сгрешени егенета в актове за раждане и продължи по редицата изброени по-горе документи!Четири години водих и спечелих дело 259 от 2009г. във ВАС за неправомерно повишени такси в община Мездра – Е И?! Пак си ме обират!
  5. Каква е регулацията за издаване на т.н. „Карта на журналиста” : кой може да получи такава карта, кой и как я издава, какви атрибути трябва да има върху нея, за да не стават недоразумения?.Ще получа ли разяснения от администрацията на президента Г.Първанов в какво се е провинил един пенсионер – очилат,трудно подвижен и накуцващ, за да бъде „респектиран” и изведен от зала № 3 на 11 ноември т.г. само пет мин. преди края на мероприятието „АБВ”?! Само защото едва тогава от „червеният” компютър е дошла справката на НСО, че имам официално заведена и изискана от мен справка, че на 25 мои писма не съм получавал отговор?! Това ли е „алтернативата” – възраждане на полицейщината?! Лично не сте ме стресирали – дядо ми Петко е обстрелван с германски картечници при Владая 1918г., майка ми Янка е доброволка, а баща ми Стойчо е раняван на Драва 1944г., аз съм отстраняван от БНТ 1981г. при „червените”, свалян от трамвая 1993г. от „демократите”, подлаган на геноцид като пенсионер и последно „респектиран” от „Възродителите”!…Надявам се да Ви е станало ясно защо в безсилието си доброволно съм приел прозвището „Еуро Мунчо”?!

  В очакване все някоя институция не само да даде отговор на изложеното, а и да предприеме практически действия : Стефан Здравков – Еуро Мунчо

  12.11.2010г.
  Мездра

 40. Беше голямо забавление да слушам и гледам как абевейците партийни членове ще бъдат алтернатива и на управляващите и на самите себе си като опозиция.Щели да правят алтернативни политики ама нямало да правят партия.Е за чии са тия политики като няма да ги реализират чрез партийни средства.Абсолютен кръжок или клуб по интереси.Нищо друго.Нещо като нас пишещите в този блог, правим артернативни политики ама не можем да ги реализираме.Ама ние си ги правим.

 41. Всичко това щеше да бъде смешно,ако не беше жалко,че поредния комунистически сценарии за разпиляване на гласове или негласуване поради отвръщение,не се случваше 21 години след падането на берлинската стена/в другите бивши соцдържави ,струва ми се ,няма подобен прецедент/.За да бъдат нещата такива не са виновни комунистите, а БГ “мат,риала”.Това е положунието,г-да съдебни заседатели/по Ильлф и Петров/.Добре е все пак,че има Интернет и такива малцина,като Инджев,да бият камбаните в ОЧИТЕ на българите,доколкото все още ги има като самочувствие!

 42. за този индивид наистина се надявам да има възмездие – надявам се такова възмездие да го сполети, че свят да му се извие.
  знам, че лошо да имам такива щения, но…
  поздрави:
  Калоян

 43. Днес в един пост видях хубав въпрос към Гоце. За присъствието на СТАРТА /не учредяване/ взел ли си е отпуск, защото това не било свързано с длъжността му, за която всички ние му плащаме заплатата. А също и с какъв транспорт се е придвижил до там, с трамвая ли, щом това не влиза в президентските му задължения?

 44. Добре школувано момченце е нашето агентче. Видно е, че блестящо владее способите за въздействие върху плебса. Подбрани и формулирани по особен начин тези, заучени изрази и дори жестове-много професионално.
  Професионализъм от висока класа.
  Представяте ли си как кънтят подбраните изрази в главата на някой Мунчо? Представяте ли си какво впечатление произвежда тази визия с отработени героични пози и “държавнически” жестове?
  …За съжаление, необходими са ако не историческа, то поне малко по-дълга памет, интелект и елементарни аналитични способности за да преодолееш “димната завеса” и да направиш дисекция на личността на един такъв представител на българската политическа действителност…
  Атеист-сега не;
  Срещу НАТО-сега не;
  Доносник-сега морален съдник и т.н.
  И не е единствения…

 45. АБВ не е движение, не е партия, но със сигурност е микровълнова фурна. Служи за размразяване на замразени партийни членове. Кръстьо Петков го замразиха в началото на прехода и сега го размразяват.

 46. Знае ли някой,дали присъстваше секс-символа на българските комунисти, В. Дърева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.