Акушерът Първанов посегна на столетната (си) родилка

Списъкът на проговарящите по адрес на Първанов за неща, които „не са за разправяне“, расте.

Включи се и бившият министър на образованието Даниел Вълчев. От екрана на Нова телевизия той заяви, че президентът му е оказвал натиск за откриване на университет в Перник. А защо в Перник? Ами защото няма как да е в село Сирищник, пошегува се Вълчев по адрес на родения във въпросното село настоящ държавен глава.

По думите на Вълчев премиерът Борисов обаче явно се е поддал на натиска. Както е известно, Борисов наистина легитимира най-новото „висше училище“ в България с присъствието си на откриването му тази година.

Преди Вълчев и друга публична личност спомена (недосегаемия за критика до неотдавна) Първанов от същия екран. Поп звездата Миро обясни, че Първанов лично му звънял да му обяснява уговорките за класирането му на конкурса на „Евровизия“ .

Сред най-активните говорители по темата „Първанов е лъжец и манипулатор“ напоследък е откроилият се с остротата на обвиненията си Пламен Николов. Той е бивш парламентарен секретар на правителството на Жан Виденов, но очевидно реши да се намеси след като проговорилият преди него тази пролет ляв политик Илия Божинов замлъкна внезапно и завинаги. Според Николов, близък приятел Божинов, той е умрял от отравяне твърде „удобно“ за Първанов.

Николов не само възкреси обвинението, че Божинов е бил рекетиран и заплашван по заръка на Първанов от Алексей Петров да отстъпи бизнеса си, но и я доразви. Според него , още преди да стане президент, Първанов се е готвил като председател на партията през 1999 г. да превърне таксиметровата компания на Илия Божинов ( бившите държавни таксита) в шпионски инстумент за следене да опоненти.

Някой може и да не е забелязал, но журналистката Светослава Тадъракова се ангажира с подкрепа на тезата от книгата ми „Президент на РъБъ“, че певицата Мариана Попова е била притискана от агенти на ДАНС да отрича в серия от интервюта през есента на 2008 г, че е била любовница на президента Първанов.

Още „по-незабележимо“ вероятно е останало правото на отговор на Мариана Попова в „Шоуто на Иван и Андрей“. В него тя (уж) спори с моя милост по повод на това, че потвърдих в предишно издание на шоуто написаното от мен за въпросния натиск на агенти от ДАНС върху нея. Водещите прочетоха опровержение, в което се казваше, че „върху Мариана Попова не е бил оказват натиск“. Прилича ли ви това на твърдение, че агенти от ДАНС не се я посещавали и че под такава заплаха е започнала да раздава интервюта (както тъвръдя аз)? Защото на мен ми прилича на стила на „отрицанията“ на Първанов: запитан за получени подаръци от свой спонсор той отвръща, че истината била в интернет; за бракониерстването край Симитли или в Узбекистан отвръща с „бил съм, но не съм стрелял“ или „ не съм убил архар“ – кратко, но пък неясно и двусмислено.

Колкото и да обграждат Първанов със санитарен кордон на мълчанието, желаещите да прескочат тази китайско-берлинска стена явно стават все повече. Както всяка крепост, така и неговата има лимит на отбранителните способности. Освен отвън, тя тепърва ще бъде атакувана и от вътрешни хора – особено след като посегна на единството на БСП с предизвикателството да акушира на паралелен политически проект, смъртоносно опасен за столетната родилка .

11 мнения за “Акушерът Първанов посегна на столетната (си) родилка”

 1. Ако харесвате публикациите и гражданската позиция на журналиста Иво Инджев, може да гласувате за него за „Човек на годината“:
  http://humanoftheyear.org
  Вече сме на първо място! Сега трябва „да поддържаме огъня“ до 6-ти декември.

 2. Господин Инджев, като чета този ваш материал се сещам за един виц: един човечец все говорил против комунизма и го вкарали в лудницата. След вереме, за да проверят, дали е здрав го попитали какво ще направи ако отворят границите. Човекът отговорил, че ще се качи на едно дърво, с което явно дал повод на лекарската комисия да го помисли за здрав. Но един от комисията го попитал:защо. На това човекът отговорил, че така ще се предпази, за да не го смачкат бягащите зад граница.
  Скоро и вие може да се окажете в положението на човека на дървото, защото с наближаването на изборите все повече хора, ще искат да осребрят знанията си в държавните тайни и ще заговорят повече и от вас.
  Е, естествено за тези, които ви познават и ви четат, вие ще си бъдете Иво Инджев със своя блог, а те ще са някакви човечета, ровещи се в мръсотията на политиката.
  Стискам ви палци и ви желая здраве!

 3. Разлагащият се политически труп на бракониера Първанов толова силно вони, че започва да трови международните отношения на България.

 4. Порнография,простотия,гадост.Всичко до което гоце се докосне е обречено-ОКЗНИ,БСП,АБВ и РЗС е ВъГъЗъ.

 5. В качеството си на български дипломат от кариерата,считано от м.март 2003 г.,съм довеждал до знанието на г-н президента,
  странни изобретателства,въпреки
  достойни прокурорски и съдебни решения,които са чест за всяка инстанция,по света от почтени и ерудирани магистрати,- още тогава и дори в 1999 г.,в т.ч и без “брюкселски” дантели.
  Тъй като е понятна активността на държавния глава,в т.ч и до 2020 г.,нямаше как да не си обясня това,освен конституционно неприсъщи въпроси,предмет на лични граждански дела.Както съм казвал и във Вашия блог към любителите на клюки,в охулваното българско правосъдие има и много достойни магистрати-съдии и прокурори.
  Благодаря Ви,ако изявлението види живот в този блог,където много пъти съм подчертавал,че ми е чужда както апологетиката,така и дребнавото заяждане.Дано се разбере и в правилната България
  Желая Ви личо здраве,семейно щастие и издръжливост в чумни времена.
  Нищо друго,освен Бог!

 6. Гин Инджев, като омате информация за мезонетите на г-н Първанов, защо не покажете документи? Така най-лесно ще се види “Кой кой е”.

 7. Към краси:

  Написал съм книга, в която съм отговорил на въпроса, но явно сте повече “писател”, отколкото “читател”.

 8. Краси,публициста Инджев не е следователя Инджев,нали има разлика.

 9. Г-н Инджев,в общи линии следя работата Ви на журналист още от времето,когато работехте в БТА.Моето мнение е,че Вие се развихте, като един добър професионалист,обективен и критичен към обществените събития и личности.Работата Ви бележи ярка следа в съвременната българска журналистика,вашия почерк се отличава с особенна колоритност.Обичайте България и продължавайте да работите за народа и.

 10. Конституция на РБ:
  Чл. 12. ал.(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.

  А какво ще прави т.нар. АБВ???
  Концерти на самодейни певци ли? Благотворителна кухня за социално слаби? Нали уж ще са “гражданско сдружение” (каквито бяха ГРОБ)…
  Някой ПАК нарушава конституцията, ех Гоце, Гоце, от лошите навици ще си патиш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.