Бившият главен обвинител обвини за несгодите си американското посолство

Днес, без да искам, съм отключил агресията на някакъв гражданин, който вървя след мен близо една пресечка разстояние на столичния бул. “Витоша” , крещейки почти в ухото ми” : “ Да живее Русия”, “Да живее АЕЦ “Белене”, “ Вън английско говорещите от България” , “ Че ги избием всичките”, “ Смърт на американските паразити” ( това с “паразитите” ми хареса най-много, защото очевидно е произнесено от позицията на доказано трудолюбивата ни българско – руска действителност като антипод на лежащите по гръб мързеливи американци).

Признавам, че може да не съм постъпил правилно, като не му обърнах внимание – дали пък нямаше да му помогна да овладее гнева си? Така и не го видях в лице.

И ето че малко по-късно сценката почти се повтаря. Този път (почти) крещи бившият главен прокурор Никола Филчев. А да го накараш да промълви дори няколко думи ( псувните му по адрес на журналисти не се броят, тях ги произнася лесно), си е цял подвиг. Извърши го вътрешният министър Цветанов, който най-сетне го изчопли от черупката на презрителното ( спрямо обществото) мълчание с твърдението си, че бившият шеф на прокуратурата е свързан с две поръчкови убийства.

Лично аз съм се провалял позорно като журналист в опитите си да получа благоволението на Филчев за интервю. Злополучната ми оферта по телефона в периода, когато водех едно от най-популярните в националния телевизионен ефир публицистично предаване приключи в зародиш. Когато му се представих, Филчев ме прекъсна и изръмжа, тряскайки телефона: “ не познавам такъв”! Така че оценявам неговото проговаряне като голямо събитие…

Пред агенция КРОС Филчев заявява сега не друго, а, че зад всичко стоят американците. Не го обичали в посолството. Да ви прилича това на горната история от булевард “Витоша” или на нещо подобно булевардно?

Друго не знам, но препратката на Филчев към “американците” е най-проамериканския политически ход, който помня от години в българското публично пространство. Филчев едва ли го осъзнава. Но е факт, че той се ползва с такъв “имидж”, че ако има и капка истина в обвиненията му към американците, те могат и да станат симпатични на мнозина колебаещи се по въпроса.

Лекарите ще преценят. А ние само можем да си спомним, че въпреки очевидната диагноза, Първанов и Станишев дружно отвориха дипломатически чадър над Филчев, изпращайки го посланик в Казахстан. Диагнозата обаче отвя парашута му нейде другаде и им се наложи да си го приберат безславно. Някой ще ги накара ли и тях да проговорят или ще чакаме сами да си говорят, след като постигнат състоянието на афект, в което да им се привиждат бели американчета по време на черен президент?

19 мнения за “Бившият главен обвинител обвини за несгодите си американското посолство”

 1. Ако харесвате публикациите и гражданската позиция на журналиста Иво Инджев, може да гласувате за него за „Човек на годината“:
  http://humanoftheyear.org
  Продължаваме да сме на първо място! Сега трябва „да поддържаме огъня“ до 6-ти декември.

 2. Тук трябва да се припомнят точните думи на Станишев: “В България трябва да се научим да се отнасяме по-цивилизовано към хора, които са заемали висши длъжности и позиции”

 3. Завещал съм на синовете си,преди да си правят “Онгъли”,да се пазят от
  л а к о м и я изкупувайки,ц е л и я т и р а ж н а с в о и ц е н н и доказатлствени папируси,лишавайки
  по този начин и свои и чужди и щ ц и,
  дори с дукати сестреции,да се отказват от тях в името на Тангра…
  Изглеждат най-непоправими съдилищата на конекрадците на Аспарух по Долния Дунав!!!

 4. ДА БЕ! ТЕЗИ ИМПЕРИАЛИСТИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НИ УНИЩОЖАТ! ПРАВИ БЯХА СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ!!!

 5. Инджев, на цяла България й стана ясно колко са ти злобно скалъпени опитите за анализи към хора, от които си се отритнал сам.
  Във форумите си станал кръстник на понятието “Иво – Инджовизъм” като единица на неконтолируема ярост и комплексарщина, избиваща в долни нападки, присъщи за жълтите писарушки. Пожълтял си отвсякъде.
  Сори, беше готин журналист, сега си паднал на дъното и излизане за тебе няма да има, докато не спреш да тровиш пространството с жлъч.

 6. Към Николова:

  На “цяла България” ли? Уау ( като отговор на твоето “сори”)!

  Ех, Николова…

  Много ти благодаря за комплимента, но на “глупостта очите са големи”, което и демонстрираш с разширените си зеници.

 7. ако бяхме нормална страна този патриот отдавна щеше да е в лудницата с решение на съда николова е педерас от службата на гоцето те така по глобално ги виждат нещата лошото е че се хранят с моите пари и май е време за ресто

 8. Г – н Инджев, благодаря за скорострелния отговор.
  Сега сериозно – сбъркали сте адресата, Вашите зеници са разширени.
  Не пропусках “В десетката”, четях всичките Ви коментари. За мене Вие бяхте журналист №1 – задълбочен, уважаващ събеседниците си и ненатрапващ енциклопедичните си познания пред тях. Бяхте етичен.
  Променихте се обаче – прескочихте границата на безпристрастността и нарушихте баланса в анализите си. Като Ви чета напоследък, имам чувството, че Вие сте неподходящо копие – карикатура на Иво Инджев, когото познавах.
  Най – приятелски Ви казвам – има хора русофили, които не са американофоби. Върнете умерения тон на писане и само ще спечелите! Умишлено бях жлъчна в предния си коментар, за да Ви разтърся. Но, не съжалявам. Исках да ви приземя и да ви отърся от дребнавостта и заядливостта, които по начало не са ви присъщи.
  Поздрави!

 9. Другарко Николова, позволете ми да изкажа едно подозрение.
  Иво Инджев сам каза, че не се е обърнал назад и не е видял възмутения гражданин от улица Витоша.
  Разкрих ви, това явно сте била вие !
  Достойно поведение и тук, и на Витоша.
  Сега чакайте орден “Стара планина”.
  7897348-я пореден..
  От това по-дълбоко падане на дъното………

 10. Плъзнали са по всички форуми! Бесни-побеснели! Грачат, съскат и лаят! От комун’ИЗЪМ така са се повредили, че само ‘изми’ са им в главите.
  Доста ми е приятно отстрани! Хващам си се, че тихичко си ги попържам наум с кеф!
  гоцевизъм, станишевизъм, доганизъм, путинизъм, българосъветизъм, русофилизъм…
  Ха-ха-ха, не звучи, мамка му!
  Къде-къде по-звучно е “костовизъм”, “инджовизъм”…то си е направо садо-мазохизъм!
  …горкичките! 🙂

 11. Ах ,Николова-по-скоро Николаевна,ах готина!От чисто пространство се нуждаеш,а?Ами спри да се дрогираш,явно те тресе абстиненция!Сори,милая,дорогая,подруга-защо не хванеш пътя за необятните степи? Там пространството е хем огромно хем стерилно…

 12. Аз пък не мога да разбера позицията на хора като Николова! Ако имаше поне още един или двама журналисти като автора на този материал, страната ни щеше да бъде друга днес, а и ние щяхме сами да се оформим като гражданско общество, а не някой да ни създава уж спонтанно и тръгнали отдолу „граждански движения”. Друго – понятие „инджовизъм” по форумите НЯМА, казвам го като човек, който е почти непрекъснато в интернет и във въпросните форуми, затова, уважаема госпожо, не го налагайте, защото просто изказвате една лъжа. За мен тук истината е, че Филчев ИЗНЕНАДВАЩО изпълзя оттам, където се беше скрил, като не само каза нещо, но и се ПОКАЗА по телевизията – това е премного любопитно и на всеки нормален човек, да не говорим за нормален журналист, това би му се сторило наистина извънредно заслужаващо интерес. Не и в България обаче. И се показа в една определена телевизия във време, в което обикновено се преглежда печатът! Хората програмата си промениха, заради него! Това поне за средностатистическия мислещ българин означава, че въпросният е настъпан на правилното място, т.е. има нещо вярно в нещата, които се говорят за него. Къде сте, разследващи, смели журналисти? Е, няма ви в тази страна. Няма и шанс хората да осъзнаят, че е по-добре да мислят с главите си, вместо да се оставят да им поставят готови мисли там. Затова лично аз ще продължа да следя материалите тук и да си разсъждавам.

 13. Много са ми интересни такива коментари като на Николова. Кофти журналист, но продължавам да посещавам блога му и да го чета. Що пък аз като не харесвам Бареков, така и един път дори не влязох в блога му. За всеки влак си има пътници, г-жо Николова. Вие си четете “официалните” масмедии, а оставете на нас, елементарните хора, да си четем “жълтите писарушки”.
  Г-н Инджев, тъй като съм от по-младите читатели на блога ви и не съм запознат с попарата, която е надробил Филчев, бихте ли развили темата за него. Чувал съм, че той има голяма заслуга за (неосъществения) преход в България. Разказвали са ми за чадъра, който е бил опънал над разграбващия се “Океански риболов”. Но явно, Филчев е значително по-сериозен играч отколкото съм си мислил.
  Поздрави!

 14. Когато бившият главен прокурор на една нормална държава е обвинен във поръчителство на две убийства от действащия вътрешен министър, тази държава започва да се тресе.
  А когато предварително е било публична тайна кой е поръчителят на убийствата и политици като парламентаристът Едвин Сугарев са били готови официално да свидетелствуват за това, излиза крещящият въпрос – с какви подбуди президентът на една държава скрива този главен прокурор като “посланик” (на какво ??) във Казахстан и защо наследникът на този прокурор гузно мълчи години наред.
  При всички случаи в нормалните държави това коства главата на този президент, както и на действащия (бездействащия) главен прокурор, наследил “прокурора” поръчител.
  Да, ама ние пак сме най-добрите ученици на Североизточната империя и това остава пак в сферата на фантазиите, освен ако самия Филчев не реши да проговори “както трябва”, притиснат от вероятността да споделя доживотно постеля със хлебарки и гризачи.
  Но, дали ще му “оставят” физическата възможност да говори ??

 15. Николова, преди Иво Инджев водеше “В десетката” по БТВ. Сега “води” само собствения си блог. СОБСТВЕН! Ако сега го поканят да води пак предаване, то разбира се, че ще го води КАТО ПРЕДАВАНЕ, а не като блог. В Едно предаване може би ще има и събеседник и т.н.
  Не Виждате ли разликата? Жалко.

 16. Николова,
  Спокойно, овладей се!
  Ще получиш инфаркт от злоба.

 17. КАТО НИКОЛОВА ГИ ИМА ТВЪРДЕ МНОГО НАЧЕЛО С МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ.КАК ТОГАВА ДА ВЪРВИМ НАПРЕД ,КАТО СМЕ ОБЪРНАТИ НАЗАД.

 18. Ченгесарията много добре вижда разликата, а тя е, че в bTV могат да изискат махането на Иво Инджев, а тук могат само да пратят Николова да осмърди.

 19. Филчев пролича какъв е, преди няколко години, когато предлагаше в България да бъдат допуснати пари с неясен произход, без държавата да изисква доказване на произхода им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.