Кучето Лаец ( от Белене)

И какво не й хареса на руската мечка в гръцкото име на българското куче Йорго, че му готви възродителен процес?

Не знам, явно е въпрос на принцип. Кремъл е това, каймакът на величието световно, не може да се мотка там некъв си Йорго !

Премиерът Путин щял да сменя името на малкото каракачанче, което се скъса да целува за пред камерите, а сега го репресира с депресираща смяна на името. Щом вече има конкурс за преименуването на сирачето, което сигурно сънува едрококалестия си балкански стопанин ( “тате, тате, на кого ме даде”!), ще се включа и аз. Не за друго, а за да защитя невинното създание и националната чест, ще дам предложение за ново име.

Да беше момиче, да го кръстим Дружба. Но е момче и ще трябва да е Дружбаш, което обаче бие към Александър Стамболийски. Не че не прилича на Бойко Борисов (Стамболийски искам да кажа), но не е достатъчно аристократично като за случая.

Жалко наистина, че по същата логика не можем да го наречем и Енергетика. А щеше да е толкова подходящо: “Енергетика, пусни този кокал”!

Не просто мъжко, истински мъжествено трябва да е името на осиновеното от Путин пале. “Сталин” щеше да му подхожда – и на стопанина ще сгрява душата, а и дарителят се произнася уважително към стоманения вожд. Но пък точно поради това споделено уважение ще е конфузно да го гълчат и командват: “Престани, Сталин” , “ Млъкни, Сталин” …Не върви.

Ако има нещо, което наистина е епохално, мащабно, магистрално, вековно в отношенията между Путин и Борисов, това е АЕЦ “Белене”.

Нека кучето да се казва е “Лаец” ( хем и като “ланец”, демек “мутра” звучи гордо на български) ! Не е ли прекрасна близостта на езиците ни: “лай” е на руски и на български. Нещо повече, като кажеш “лай” даже и на английски ( “lie” , т.е. “лъжа”) в случая ще те разберат правилно!

12 мнения за “Кучето Лаец ( от Белене)”

 1. Не цъм политолог, но знам че от разменянето на подараци между държавници държавници политолозите разчитат някакви символични послания.Ако премиерът ни беше подарил на г-н Путин примерно кон/струва ми се има такъв случай/може някой да го тълкуват като потвърждение че сме ” троянски кон”Но кученце “Йорго” не разбирам.Да ли има нещо общо с лафа:”ала го Йорго” който в същност никога не разбрах какво означава.

 2. Има дни чумни времена като днешните,
  когато Иванко довършва стария Асен и само бъдещият Иван Асен и брат му се скитат като Ивайло немили недраги, аколо Касим бег и хан Ногай докато внучка на Палелозите вече вдовица,го допуска
  в царското ложе в Търново!
  Ако са оцелели далновидни хора на хумора и западна предприемчивост,
  биха могли да стигнат и до др. идеи за вино,водка,ракия в елитни заведения,а имената на “Ивайло?!” и Кони да останат по бутилките
  От там до вкуса и танина,думата е на сомлиерите!
  “Момчето” си има и цял град за зестра!

 3. Според мен хич не му е харесало Йорго!Йорго е гръцкото Георги.Отдавна май не свързват “Георги”с нашия коминтерновски бабаит ,по-скоро с едно от най-популярните имена в ….Грузия или с George Bush или с който и да омразен George.Но най-вече не е желателно защото наш Гоце му е вече бивш.Кой иска всеки ден да му се напомня за бившите любови?

 4. Когато в Сан Стефано бил подписън прословутият договор и Войната свършила, султан Абдул Хамид изпратил на император Александър Вторли три коня – подаръкът бил придружен с уверениетож,че приятелството между двамата е нерушимо.

 5. Помощ!Тоя Kардинал Ришельо-пак е тук!

 6. Подареното Българско кученце на Путин, от Българският премиер е симол на Бойковата вярност към руският му господар Путин, затова Путин трябва да смени партизанското име, на своето вярно кученце йорго с исинското му име-бойко.

 7. На мен ми се струва, че и Беззъбко е хубаво име, съвсем подхожда на нашето преклонение пред големия Путин(таткото)

 8. wolfgang е улучил в десятката!
  Трябва да се отдаде дължимото на Бойко или съветниците му за избора на име.С това Бойко се будалка с Гоце и с Путлер едновременно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.