Халосаха ли Румен Петков или патроните са халостни?

От екрана на БНТ тази сутрин научихме от Ваньо Танов,
бивш шеф на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и настоящ началник на агенция „Митници“, че вътрешният министър от тройната коалиция Румен Петков е бил засечен да действа като престъпен бос. След Танов това потвърди и настоящият министър Цветан Цветнов.

Ето какво каза Цветанов в отговор на водещия:

Водещ: “Прословутата среща в защита на националните интереси с посредничеството на Алексей Петров между Румен Петков и братя Галеви се оказва, според Ваньо Танов, че е среща по искане на Златко Баретата – да се договарят територии между Златко Баретата, неговите хора и братя Галеви, и че има двама посредници. Единият е Алексей Петров, а другият Румен Петков.
Цветан Цветанов: След като г-н Танов го казва, като човек, който тогава е бил шеф на ГДБОП, може повече да му се вярва на него, отколкото на който и да е било друг.
Водещ: Тоест това е достоверно, според вас?
Цветан Цветанов: След като се казва от него като човек, който е бил в общи линии свидетел на всичките тези събития и факти, които са се раздвижвали, тогава – да. “

Този път няма „грешка“ и „развален телефон“. Танов и Цветанов говориха в едно и също студио в разстояние на броени минути. Нямаше „посредничество“ на чуждестранен бушон, който може да бъде натоварен с високото напрежение на обществените очаквания и евентуално ремонтиран, ако изгърми – както изглеждаше в случая с германския журналист Юрген Рот и неговата интерпретация на обвиненията на Цветанов срещу бившия главен прокурор Никола Филчев.

Интересното е дали от това ще последва нещо. Защото се оказва, че нямало запис на въпросния разговор. Откъде обаче тогава Танов е сигурен за неговото съдържание до степен да го оповести? И защо чак сега- нещо променило ли се е във факта, че липсва съответното доказателство?

В каубойските филми класиката в жанра е ситуацията „пистолет срещу пистолет“. Във филма, който гледаме тук до пълно прогонване на публиката от киносалона, се повтаря за пореден път „дума срещу дума“. А тя, за разлика от куршума, дупка на прави. Което в крайна сметка легитимира актьорите в ролята на злодея, като Никола Филчев и Румен Петков.

Докато се халасоваме с халостните патрони на „доброто ченге“, усещането за имитация на прилагането на „цялата строгост на закона“ превръща в трагикомедия уж сериозния сценарий за борбата с престъпността. А той е комай единственият капитал на това управление, което трябва най-после да покаже, че първо стреля и след това обявява, че е повалило лошите в битката, резултатите от която, по липса на доказателства ( за обратното) не са налице. Дори са наопаки на онова, което беше заявено като намерение, поставило по волята на избирателя на поверената им длъжност днешните шерифи на държавата.

21 мнения за “Халосаха ли Румен Петков или патроните са халостни?”

 1. Ами след като Танов е бил шеф на ГДБОП по това време и в качеството си на такъв е знаел защо е тази среща, логичен е въпроса Защо тогава въпросната служба не е реагирала ами сега се коментира?Имам усещането, че всички проблеми искат да бъдат решени от всички нас простосмъртните, абсурдно е това, което продължава да се случва. Защо ни разказват тези истории какво очакват да раздаваме ние ли правосъдие. Ако това им е начина на правораздаване …..Най-накрая да вземат и да се спретнат и да си прехвърлят всички историйки там където им е мястото. Плащаме данъци да поддържаме 60 хил.персонал в МВР, непрекъснато ни заливат с комисии, коя от коя по луксозна като издръжка, ангажират ни ежедневно с техните си проблеми и ние сме длъжни да ги търпим. Защо никой не инициира един сериозен диспут за образованието на децата или готвим поредните неграмотни поколения, които достойно да им припяват, даваме ли си сметка къде вървим. На всичкото отгоре Б.Б. ни се закани, че ако се опитваме да мачкаме Цветанов каква болка сме щели да изтърпим по меките части.Сигурно някой от привържениците на Герб ще ме упрекне, че това е било “шегичка”, ами нека тези шегаджии да си ходят някъде и да ни оставят тук ние прозаиците да се оправяме без такива дебелашки шегички, защото от тез шегаджии вече май ни идва доста в повечко.

 2. За сетен път се убеждавам, че не става само с политическа воля.Трябва и доза компетентност по веригата отдолу нагоре и най вече от горе надолу.Иначе политическата воля се превръща във волна политика, а стилния спагети уестърн, който очакваме се указва най обикновенни макарони.
  Е/г/б/ати и гражданите /за европейско развитие/ сме щом това ни е държавата.

 3. хроника на халосването, или стари вестници, или пот

 4. или потвърдени слухове с изтекъл срок на годност, е ако това е борба с престъпността, айде на бас, или на национален протест, каквито всеки ден по график се правят от разни браншове, голема скука, много тъпо правителство, тъп премиер, скапан филм, с хубав край за бандитите, кого лъжат, салона е празен

 5. Ако харесвате публикациите и гражданската позиция на журналиста Иво Инджев, може да гласувате за него за „Човек на годината“:
  http://humanoftheyear.org
  От нас зависи г-н Инджев да получи поне признанието на публиката!

 6. Имам идея.Изглежда по4ти вси4ки на4ини и средства са из4ерпани.Призовавам младите да помислят за нестандартни,но резултатни такива…дайте воля на въображението си…ДА ДОЙДАТ ХАКЕРИТЕ ,да ни измият лицата пред нормалния свят.Ина4е ще продължим да се въртим в този поро4ен кръг до края на света…

 7. Милиционерските шерифи на Българо-руската мафия не позволяват, на полицейските шерифи на Българската държава, да испълняват служебните си задължения към Българските граждани и държава. До този извод стигнах когато влязох в къщичката на Българската полиция, за да потърся помощ за тежко криминално престъпление,и докато чаках милиционерският началник на полицията, разговарях с един сержант от полицията, който имаше на бюрото си снимката на генерал Борисов и явно се възмущаваше, че началника на полицията е отнел от полицая дознател разследването на този криминален случай в който са замесени и руски граждани. Така милиционерският началник на полицията, не позволи на Българският полицейски дознател да изспълни служебните си задължения, по започнатото от него разследване и така той лично разследва случая, за да скрие поредното престъпление на българо-руската мафия в България.Нямаше да пиша, за този мой конкретен случай ако не бях убеден от фактите, че това е само един от многото случаи, на милиционерската система, за укриване на престъпления, която и днес продължава да работи с агентурна мрежа (от свои началници), във всички институции на републиката в България.

 8. -Варлаам Копринарката щял да го тури на Фачка Зобидренката за приказки срещу Иван Селямсъза Шестака….
  -Пий с кайфето хаджи Смионе..рекох ти веке…!Мичо Бейзадето не е ахамк да скача с голо дупе върху плевенски таралеж!

 9. Категорично съм съгласен, г-в Инджев, уж дейности срещу мафията, всъщност само случайни дребни джебчии. Обаче обикновени хора го отнасят наред – пенсионери, болни, предприемачи, студенти /деца/, интелектуалци … Мисля си че не е некадърност, а програмирано унищожение. Да си говорим честно, а ?

 10. Кой хвърли л…о във вентилатора на БГ мафията?
  Не знам за вас, но според мен никога през прехода не е било толкова смърдящо….
  Руснаците, американците или някой трети?
  Може би ще разберем след години

 11. Към Р.Великов:
  Макар и да се бави неразгаданото тоталитарно ядро на българската държавност,бъдете винаги до офицери и войници на България.
  Филми като,”Летят жерави”,”41-ят”,”Бялото слънце на пустинята”,особено “Сибирският бръснар”, “Адмиралът” и др.
  Не се подавайте на “внушения”- и недай боже наказния-по друга терминология на безотечественици.
  Мнозина автори знаят,че истината ще злезе черно на бяло,както пише Надя Костова в /”Уикенд” бр.47,20-26.11.2010г./

 12. Интересното е дали от това ще последва нещо. Neshto posledvalo li e do sega? Ne.
  Emi, otgovorat e iasen. Ochevidni prestapnici shte prodaljavat da sa prezidenti, ministri, deputati…

 13. Очаквам метеоролозите да обявят “лай..н тайфун над страната”.Това непрекъснато замерване със всевъзможни разкрития няма ли да има край?!А колкото до питането халосни патрони ли са целнали “пикаещия във фонтани”,аз мисля,че са рикошети и то негови.

 14. Няма как, да се разбере, кой говори истина, кой лъжа. Макар, че аз лично бих повярвал на В.Т. и Ц.Ц., но какво от това. В демократична държава, в която надявам се живеем, то би трябвало всичко, което се изказва в ущърб на някого /особено по нац. медия/, да бъде подплътено с доказателства и факти /дори и събрани с средствата на ГДБОП/. Ако Ваньо Танов, като бивш шеф на ГДБОП, ги няма, и е бил достатъчно наивен/да не кажа глупав/ и не ги е запазил /дори и да е бил подчинен на Румен Петков/, то тогава, никой законов съд, не би осъдил отявления злодей Румен Петков. За какво говорим тогава, ако работата затихне, както всичко друго.

 15. Иво, тези неща се знаят от 2 години, когато Капитал публикува стенограмата от изслушването на Ваньо Танов пред парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Там става въпрос и за срещата и за разпределението на наркоканалите. Само дето не е казано толкова директно, че е бартер между Галеви и Баретата, а трябва да си сглобяваш мозайката сам. В стенограмата има и други неща свързани с Пещера АД и контрабандния алкохол, които Запалката е прикривал.
  Така че съставомерни деяния има, въпросът е дали има реална политическа воля да го осъдят или както казваш, само пускат пара в свирката. Междувременно спонсорството на Пещаците и Карнобат се преориентира към ГЕРБ, така че шансовете са малки.

 16. Към всички, които си мислят, че държавата ни е била нормална през последните 20-на години и които очакват, както слушам всеки ден отвсякъде, диалогът в държавата да има някаква последователност…. Е, мисля, че ме разбрахте с това уводно недовършено обръщение. Така е хора. Трябва да сме луди за да очакваме нещата да се оправят само ако сегашните действат дипломатично като предишните. Честно да ви кажа, живея еднакво добре и при по-предишните, при предишните и при сегашните. По принцип не би трябвало въобще да ми пука, нали? Но все пак ми пука. И да ви кажа моите впечатление и очаквания. Очаквам нещата в сбърканата ни 20 години държава да се оправят след като се размиришат г**ната. Кажете вие, имате ли усещането нещата да нямат никакво позитивно развитие именно заради тази тактичност или дипломатичност присъща на политиците? Аз имам чувството, че малко трябва да се наруши Закона именно защото “Закона” не е направен в полза на обществото. Имам чувството, че в ненормална държава нещата се оправят по ненормалния начин за да почнат после да работят нормално.

 17. Директно на въпроса – не, няма да има никакви последици. И не защото “всяко чудо е за три дни”, ами защото всички са нагазили в блатото до шията. Ако някой потегли, ще повлече доста след себе си. Или както е казал народа – гарван, гарвану око не вади.

 18. То4но така,ДАНИЕЛ СТОЯНОВ! Това имах предвид-ДА ДОЙДАТ ХАКЕРИТЕ !

 19. Да е жив и здрав стопанина на този Блог,че стана възможно,да се каже това,което днес личи и от коментара на Даниел Стоянов когато:отделните конвулсии в глобално противопоставяне,за кой ли път събуждат знаци, и:
  -за плахи реформи с хунти “ала Бирма”;
  -и за удобно бетониране при преразпределяне на “свои” и “потенциално не свои” съюзници измежду
  -могъщи /8/
  -могъщи /20/
  Перфидността и лукавия опит на столетна партия,не е лъжица за устата на доморалсли и вероятно някои внедрени политици на прехода-вече повече от 20 години-
  а илюзии за промяна на трудно сглобяемо гео-политическо раавновесие,при това само за сбъркан 20 години преход,е илюзия за наивници,още повече в малка държава.
  Би било наивно,да се очаква Големите атове,да се ритат след Ялта,Потсдам,Малта и още по-малко след Лисабон 2010.
  Иначе не сте единствен,спор няма!
  Нали точно това е най-страшното!
  Другото е за ехидни усмивки,докато
  се топи силата на донкихотовци въпреки таланта им!
  Включили са го в сметката,дори “евентуалностите”,ако си разменят местата и “кихотизацията” и “санчификацията”,видяно още в края н 19 в.,ако иде реч за Сервантес,защото също не е сам!!.

 20. Чета постингите и ви се чудя, никой ли не се замисли как така за има няма и месец/два се направиха такива “колосални разкрития” в публичното пространството относно различни по цвят политици. Дали е случайно. . . а? Нима това не са го знаелии още още преди 5мес. или година/две та и повече. Яне сега ли се сети да писка. . . а Танев, къде беше когато Р. Петков си правеше срещите с Галеви, а БиБи къде беше като убиваха наред прокурорите, Костов какви ги вършеше, докато ген. Атанасов назначаваше Ал. Петров на служба, Станишев къде беше когато се правеха заменките???. . . . Определено имам усещането, че са ни качили(политиците) на какалашките си и ни правят яка въртележка. Време е да изхвърлим този 20годишен мафиотско-политически елит. . . време е да изхвърлим БОКЛУКА!
  Писна ми да четя по блоговете констатации само…..
  Много ми се иска да чувам, чета и виждам реални предложения как това да се случи на практика….да се изхвърли 20годишния политически боклук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.