Свършиха ли му на Борисов палетата, че се зъби на Саркози?

Никой нормален българин няма интерес страната да се провали на последния “изпит” за приемането на България в Шенген и с това да се нареди сред народите с право да бъдат …пълноправни, а не второстепенни пътници по пътищата на Европа. А този изпит предстои и с наближаването му под формата на мониторингов доклад на ЕК за информационните системи и сухопътните граници като евентуална бариера за незаконен трафик в ЕС явно ситуацията в самата наша родина се изнервя чисто политически.

Разбирам раздразнението на премиера Борисов от думите на лидера на ДСБ Иван Костов, че Шенген ще се окаже тест за управлението на ГЕРБ. Но не разбирам “аргументните” на министър-председателя, който отговаря с това колко не бил прав Костов да напише една статия в “Работническо дело” преди 21 години. Това чухме днес от него като обяснение пред БНТ на този задочен разговор между двамата, в който не ми се ще да влизам не за друго, а заради очевидната неадекватност да тезата “вие защо бихте негрите”.

По-лошото е друго: че премиерът Борисов повиши тон на…Франция. Той намекна, че Париж има претенции към начина, по който България си пише домашното като надежден партньор по въпроса за Шенген ( свързан именно с най-болезнената за ЕС тема – имиграцията), заради свой търговски интерес. Уж с уговорки и недомлъвки, но Борисов ясно даде да се разбере, че най-малкото подозира президента на Франция Никола Саркози в отмъстителност заради отказа на България да купи френски бойни кораби поради финансова несъстоятелност.

Борисов може и да е фактологически прав ( но е абсолютно сигурно, че ще бъде опроверган от Париж, ако решат му отвърнат). Въпросът е дали може да си позволи да отваря такъв дипломатически фронт в момент, когато приемането на България в Шенген виси на косъм и подкрепата на всяка една държава, която има правото да наложи вето, е безценна.

Свършиха ли му кученцата на Борисов, че се зъби на когото не трябва и в твърде неподходящ момент, вместо да му подари и на него едно българско зверче с гръцко име?

58 мнения за “Свършиха ли му на Борисов палетата, че се зъби на Саркози?”

 1. Защо да не се зъби на французите?!…??? Аз лично мисля че винаги “исторически” са ни правили сечено. То е повече от ясно че и сега ще е така. Тогава що и ние да не покажем че имаме “зъби”? …Незнам защо когато прояви Бойко характер-го критикувате? А ако си трае -ще го упреквате пак?! -Еййй, нЕма сгода на всички! Важното е да е “НОВИНА” да плюваме! Да критикарстваме-пък после да се изказваме че сме честни и трезвомислещи и че сме “елита” на нацията. И “журналисти”, и”докторета”,и “даскалчета” ,и “учени”…..-а обикновенния човек е Чалгар, СЕЛЯНИН,….не смисля че е добра статията.

 2. Ако харесвате публикациите и гражданската позиция на журналиста Иво Инджев, може да гласувате за него за „Човек на годината“:
  http://humanoftheyear.org
  (Кликнете върху снимката на Иво Инджев, попълнете адреса на електронната си поща и натиснете бутона „изпращане“. Ще получите писмо за потвърждение, в което трябва да кликнете върху посочения линк.)
  От нас зависи г-н Инджев да получи поне признанието на публиката!

 3. Този човекоподобен едва ли може друго,освен да се зъби.От 2001 година е във властта и е доказал, че е един арогантен НЕКАДЪРНИК от Шопско. Преди време ми беше мъчно и тъжно за българите.Отдавах го на недостатъчната им информираност.Сега,вече пет години и половина ме е срам от българите.Отдавам го на пословичната им простотия,която те с гордост наричат хитрост.А най-големият хитряга им е РУКОВОДИТЕЛь(любима дума в българския език).
  Поздрав

 4. “Който ни освоби, той ще ни зароби.”
  ЛЕВСКИ не уточнява кой ще е този, който ще ни освободи.По важен е извода, който трябва да си направим: Освобождението е наше, и само наше дело.
  Колкото за останалото, в момента ми бяга името, не съм особено силен в теологията, но, този дето ги беше въртял като гламави в пустинята, докато умре и последният, роден в робство.А, Моисей беше.
  Та, родени сме в робство г-н Инджев, и аз и Вие, всички ние сме родени в робство, така че носим със себе си робството, колкото и да се опитваме да се измъкнем от него.Това личи и в исказа, това личи и в подозрителността, с която се отнасяме към околния свят, това личи от “вековната злоба на роба”. Бях писал на едно място, че надеждата ми е в тези деца, които протестират за ваканцията си. Няма никакво значение дали са прави или не, те протестират, за разлика от всички нас. Не говоря за отделни еденици, които само потвърждават правилото. Колко бяха със свещите пред президенството, колко бяха пред паметника? Докато не пораснат децата, няма да се промени положението.

 5. Борисов и компания, са осъществили изцяло хипотезата на култовия “Параграф 22”.Хем ни се иска да сме в Шенген, ама някак си да си запазим отношенията с българския фолклор, а също така и с Русия(в до сегашното статукво). А това с палетата на Борисов те няма да му свършат, ами да вземе да подари нещо смислено на ЕС, като въпросното домашно защото търпението на Учителите се изчерпа

 6. не са му свършили кутретата, свърши му куража и сега кой да му е виновен се търси, за завоя на към русия и тодор живков, а иначе костов пак е прав, смо неразбирам защо се слага пак по селски в кюпа (всички сме виновни и вчички страдаме) за забраната на румбата да ходи из сащ, едно на друго май макари прав, костов ще излезе персонално виновен и за кривата ракета

 7. Маринов,
  на роба му писна да живее в клишета не мислиш ли, не ги възпроизвеждай,

 8. бб се е захванал да се хареса на чалгарите, щото се знае, че са повече, а идат избори, ама чалгар как рита в задника още не е разбрал, и му предстои

 9. Поставената от Вас з а д а ч а
  ще се реши от Историята,защото
  не са малко известните “писатели”
  – в с е д о е д и н –
  ограбени от “Достоевски”,а печелившия термин “инстинкт”,взе да линее…след епизода с Гоце!!
  Монтескьо е казал на българите каквото трябваше още когато бяха роби,но техният “пълнокръвен”живот
  наподобява пасивнише пиявици,в частта “търбух”,но не и “мозък!”

 10. За тези които имат избирателна памет, пък и обичат да пустословят, да припомня случая когато беше уволнен Иван Драшков, фигура с еднозначна оценка, кои бяха героите, които изквичаха на умряло по този повод. И най-важното, какво ги обединява? Така, че който е очаквал смислени и родолюбиви думи или действия, нека си пустослови!

 11. Сега, вярно е, че на Бойко Борисов му поникват крилца и се опитва да лети на високо защото досега у дома никой не го е пернал по носа. Просто тества къде му е мястото.

  От друга страна … ми майната му на Шенген. Сега имаме право на 90 дни туристическо пътуване, а ако, например Иво Инджев или Георги Фурнаджиев са толкова ценни и много ги искат все ще им изкарат работна виза …

 12. Иначе,е разбираем всееки вял тон на колоквиум във виртуалното пространство,”съскане” в НС по “оцветени” сметни палати /в “кармазъ”!/ и достойно и запомнящо се поведение на военен министър,но премиерът решително би р е ш и л задача на века,ако не става дума за цветна “двукрака”
  надежда,та била тя и крайцерът “Надежда” пуснат във френски док!
  Французите добре знаят до какво водят санклютиадите през снежните месеци като нивоз!

 13. съвсем правилно се е изказал ББ и не виждам причина да стои безучастен.дообре е по въпроси от общонасионално значение да се отстоява позисиа.

 14. До Every 1’s a Winner” Hot Chocolate

  Има сгода,ако беше показал на Путин ,че има зъби.

 15. здраво е уплашен Иво, щом стана говорител на АБВ партията

 16. Действително, пълна глупост е в такъв съдбовен момент – реалното ни влизане в територията на Европа, да злепоставяш фактор като Франция, и то заради неосъществена търговска сделка. Те, горките французи това им беше сделката на века, иначе пропадат…..
  Дори и любимият му патрон от село Правец не би постъпил така.
  Мутрата си остава винаги един прост недодялан силовик.
  И тоя върна България назад.
  Ама така действа руската агентура,
  и тоя ли бе мамка му стара ?
  То кой ли ??
  Или вече оправданието е измислено,
  пред явно очертаващия се провал за ШЕНГЕН, поради неизвършени законови промени за продънената ни от корупция съдебната система ????

 17. здраво е уплашен Иво, щом стана говорител на АБВ партията

  Posted by вербуван | ноември 24, 2010, 17:26

  …………………………..

  И ти да си – и ти ще се пречупиш…
  А АБВ-то си го бива. Тези дни ще започнат с читанката по главата.

 18. От друга страна ако краткият “лай” на Йорго,се изяви като тънък предупредителен сигнал,
  има и др.”недоловим преграден “,
  който и в момента се развива
  с Ив Льотерм,белгийски колега
  и “началник” на премиера за нон-стоп мониторинга по съдебната система,съвпаднал “случайно” с раздумка на Михаил Саакашвили, Грузия,и Михаил Гимпу от Молдова около украинска “загрявка”на Украйна.
  Друг е въпросът кому и как ще се даде втори или първи шанс.

 19. Не искам да се явявам като защитник на Борисов, но не виждам защо български политик пък да не може да си позволи да се зъби на френски или друг такъв.

  Приеха ни като последни измекяри и просяци в ЕС (за което сами сме си виновни), което доведе до това просто да приемем всичко, така безропотно, за разлика от Полша примерно.

  Ако Борисов наистина защитава българския интерес, а Саркози гони и мъсти за френския, нека пък ни отложат влизането в Шенген, аз съм съгласен.

 20. ДА СИ СПОМНИМ НА ДНЕШНИЯ ДЕН ЗА ФРЕДИ МЕРКЮРИ!

 21. Както в огромен брой от случаите на изяви на Б.Борисов,независимо по какви теми:вътрешни или международни, той е ПОДВЛАСТЕН на няколко неща ,с които никой политик ни би следвало да се гордее.1.Липсата на елеменарна култура и възпитание,която се придобива в първите седем години:няма значение дали на село или в професорско семейство.2.Действа първосигнално опиянен от свърхголямата степен на нарцисизъм,която го е обладала.3.Усещането/а той има тънко чувство /за нещо ,че няма да се справи със задълженията на Премиер министър с това което разполага като професионален капацитет:личен и на Управляващите които представлява.По тази причина,със непрестанното си себеизтъкване,търси одобрението на”народа” и особено-на външните му контргенти:и от Изток и /особено/от Запад:ЕС и САЩ.Всякакъв намек на неодобрение или съмнение на това което Т О Й прави,независимо от къде идва,го изважда от равновесие и резултаттите от товаса в и д и м и!!!
  Сериозен принос за това състяние на нещата имат БГ медиите,зразлика от авторитените чуждестрае такива:английски,немски,френски и дори -руски!

 22. Защо се зъби на Саркози и се дупи на Путин – интересът ни и членството ни в Европейския съюз ли е или в Съветския?

 23. http://bnt.bg/bg/news/view/41551/komentar_na_bojko_borisov_po_aktualnite_temi
  Това наистина е едно уникално интервю.Нямам думи, да се смея ли да плача ли. Особенно по това за Иван Костов “какъв преподавател е бил по социалистическа. . . по икономия на социализма и какви изказвания е правил как да не дойдат такива партии като ГЕРБ, демократични, на власт още 1989 година, можеше с опита си да се опита да ни помогне, ако нещо има.“
  След думите на благодарност към Евгения Живкова, която го нарече политик от ново поколение,Всенародният любимец включи в риториката си приказките, които могат да се чуят само на селските партийно червени вечеринки.
  Ще очаквам с голямо нетърпение излизането на том Първи от събраните съчиненията на другаря Борисов.
  Прочетето го ако искате да се поразвеселите,няма да съжалявате.

 24. На вниманието на инж.Л.Маджаров
  ——————————-
  Мигрената при овчарски скок е точно това което “Исус Христос е обозначил с “трънен венец”,а в рестораната
  – точно списъка на “блюдата” които ТОКУ ЩО са свършили.
  В политиката явлението е като бръшлян на мисълта,който я задушава!
  Колко е жалко,че някои сбъркват при избор на професия!

 25. Към г-н Буров.Не схванах интимната Ви мисълс обръщението към мен:апосрофирате ли ме или споделяте мнениет ми!Ако написанот от Васе цитат на Буров,отново неиждам причината да го адресирате към мен.В краян краищата,аз съм посетител на блога на г-н Инджевне съм политик но съм достатъчноживял,за да мога успешно атсеяжитото от плявата.Намирам мясото на Б.Борисов при последната.

 26. Към поста ми от 21:40.Нещо се случи в изписаното от мен,но надявам се ,че ще бъде разбрано от г-н Буров

 27. Не мога да не отбележа онова което се налага като впечатление,четейки този блог:На ден се публикуват по две или три статии от автора и гостоприемен домакин ИИ.Случайния читател остава обаче
  с впечатлението че това се прави като някакво задължение.Рефрена тук е гоце,пъкълъ и ‘некадърното’ управление на ББ като критиките са в стил:’Абе не знам как е ама не е така”.
  Вероятно такова е журналистическото амплоа на кандидата за:humanofthe year.

  Ами аз пък ще напиша мойто мнение:
  слаба статия написана в стил ‘да се заядем на всяка цена’

  Не получих отговор на въпроса кой плаща за музиката тук?

  И разбира се знам:Your comment is awaiting moderation!

 28. Не съм аз този, който, изпатил си от френската държава, ще тръгне да защитава Борисов само защото е намерил за уместно да оспорва твърденията на популиста Саркози. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак – между колеги популисти нещата винаги са стояли по определено опростен начин. Но пък би било преиначаване на истината ако не признаем, че икономическите интереси на Франция винаги са били водещи, дори и в освобождаването на сестрите ни от либийския затвор. Поводът за този мой коментар е друг. Искам да попитам автора на този блог – а дали ако ББ трябваше да се намеси (не че е тръгнал да го прави, но хипотетично) за връщането на български деца разделени насилствено от френската държава от родителите им, и за целта щеше да се наложи да обвини французите в неправомерни действия, първо ще трябва да изчака дипломатично приемането ни в Шенген?

 29. Към Борис Танушев:

  Хипотези, в основата на които е АКО, по принцип не би трябвало да бъдат коментирани сериозно.

  В противен случай трябва да се питаме какво би станало със света, АКО българската войска не беше помогнала на Византия да устои на натиска на арабските завоеватели и така да отложи падането на Константинопол в ръцете на исляма за цели 7 века:АКО Наполеон, уморен и твърде самоуверен, не си беше легнал за следобна почивка при битката край Ватерло, оказала се последна за него: АКО Щауфенберг беше успял с атентата си срещу Хитлер на 20 юли 1944 г. и като резултат Германия се беше споразумяла с Америка и Великобритания за друг край на войната и т.н.

  Но на подозрения ти, Борисе, в случая със защитата на правата ти като баща, си разрешавам да наруша правилото на научния подход в тълкуването на миналото ( което не се поддава на АКО): не се съмнявай – АКО Борисов реши да ти помогне да прегърнеш отново отнетите ти от френската държава 4 деца, ще бъда първият , който би го прегърнал. Макар да се съмнявам, че би се озъбил на Саркози точно по тази причина…

  Само че тежестта на твоето АКО в случая пада върху мен, като обект на твоето съмнение, докато би трябвало да се запиташ защо Борисов не е направил нищо за теб и твоята родителска кауза.

  Не че аз съм сторил кой знае какво , но май не съм заслужил твоето АКО.

  Не е ли странно да виждаш в Борисов свой хипотетичен съюзник ( макар дори да не ти е намигнал), но да се съмняваш в човек, който ( за разлика от него) те е подкрепил безрезервно?

 30. Точно това Ви казвам инж.Маджаров и де да имаше и др.такива посетители с умения да отсяват зърното след анализа…
  Бъдете здрав!Разбира се,че не сте единствен,но и прахът от пляявата се посгъсти.
  Разбира се,тази бе и единствената причина,но и спонтанен жест на удвлтворение,че има мислещи хора!

 31. Към Еретик:

  Напротив, отговорих ти ясно на тъпия въпрос за плащането, който винаги изниква в главите на платени писачи. Явно няма да си пишем повече.

 32. Еретик, настоятелното Ви повтаряне на един и същи въпрос гарантира, че въпросът Ви е риторичен и Вашият отговор е: Вражеските разузнавателни централи!
  Сега пък аз да попитам: Еретик, кои са враговете на България?

 33. Не Иво, не, в твоята бащинска позиция не се съмнявам, ти си я доказвал и по много други поводи. В друга посока ми е мисълта. – Примерът с моето семейство го дадох защото ти е познат, но и да не съществуваше като казус, пак бих поставил по принцип въпроса си. – Не мисля, че трябва да зависим от някакви обстоятелства (конкретно, Шенген), за да изказваме свободно мнението си. – ББ тук е само частен случай, много добре знам, че въобще не влизам в сметките му, а и не го възприемам като потенциален съюзник. – Защитавам обаче правото на мнение, пък било то и на простака (стига да не псува) или идеологическия противник. След като сме си избрали тулумбаджия за водач, значи ще трябва и да (го) духаме, но това не е основание другите да не се съобразяват с нас. Ако сме покрили критериите за Шенген трябва да влезем независимо от изказванията на ББ, които на всичкото отгоре, без да са дипломатични, имат основание.

 34. Борисов е по-приемлив от симеон и червените, но въобще не издържа сериозно сравнение с Костов и той го знае !!! Като всеки нарцис , той пренебрегва сериозните анализи и търси признание при чалгарите , които наистина го харесват. Но той ще е наистина щастлив , ако бъде приет от “сериозните” хора!!! Искрено му пожелавам успех в опитите да успее !!!

 35. Znaete za iaizeto i kamaka.Kakto i dase sblaskat – kamaka s iaizeto i iazeto s kamaka,vse iaizeto strada.A v slu4aia dali Bulgaria e kamaka?Boiko znae.Toi s 4ernia kolan kamak troshi!Strashen e!

 36. Толкова нетактичност, рядко може да се срещне в международните отношения. Предлагам обаче вместо да се хаби избишно време да се обърне внимание на друг въпрос – Защо американския посланник непрекъснато дава мнения по вътрешни въпроси? Нещо да стане, той е човекът – министър без портфейл и реплекира, последната глупост беше с визата на Петков.

 37. Ако решат да му отвърнат,ББ може да го отнесе като онзи журналист,на който Саркози реагира с репликата:”А вие?Аз нямам нищо против Вас.Изглежда сякаш сте педофил.Кой ми каза това?Вътрешно съм убеден…Може ли да се оправдаете…”
  До утре приятели…и успокойте топката.

 38. Повече от три години вече в този блок или се ебават с мен или някой не схващат!-да го наречем случайно,но ми идва в повече,
  когато пред гора от микрофони,в МВР до американски посланик,
  Негово Превъзходителство ВВ,се оплаква ,че микрофони много а журналистика никаква!
  Правя го защото в това виртуално пространство след оживена виртауална кореспонденция с щаба на демократите рано тази сутрин се узна,че Барак Обама е казал,че за 2012 г. не го интересува никакав Палин,а народа на Америка и нейната мощ!
  Точно така,както Талейран пред 210 г.славров венец от Виена.
  Върви си напред,мисли за България и освен за изпита пред Бог за никакъв Ваньо К. и за Ваньо Т.,но не забравяай,че дядото и бащата на Симеон II,са понесли много повече.В архива на МО не един министър би трябвалао да знае,че цеензурата е запазила и такива бисери от гладни,боси,голи бойци,които преди Радомир писали така:Шъ дода и шъ ти го нацепим в тлъстото царско дупе!”
  Най-добре е БКП да натисне на задника им своите клаьори ,когато вият на на умрело и за Ньой и за страшна армия тогава,щото тленните останки на ген.Жеков бяха покребани в София с почести от чуждестранните военни аташета на бивши неприятели на България…
  Бобре и прозоливо би било г-н
  премиер и Вие да дадете глътка въздух на Вашите набедени медийни опоненти,,щото ще я докарате до там АБВ да Ви учи!!!

 39. Не знам какво Еретик би отговорил на въпроса на Дончо Тончев, май ще се затрудни с отговора, но аз съм достигнал до извода, че няма по-голям враг на България от самите нас, българите. Даже и поговорката ни гласи, че каквото сам си направиш и девет села вкупом да се съберат, не могат да ти го направят.
  Не може статия, написана от сърце и болка за съдбините ни, целяща да събуди заспалите ни умове и да обърне внимание на така наречените ни управляващи и при това от безспорно талантлив автор, да бъде “слаба” и да представлява “заяждане на всяка цена”! Такова твърдение показва най-малкото едно дълбоко неразбиране на смисъла на блога, да не казвам по-тежки слова.
  Що се отнася до нагласите и отношението на западните общества към Източна Европа и Балканите, всички чувстваме определен неприязън. И в най-голяма степен това се отнася за България. Това си има своето обяснение. От едана страна е прословутия егоизъм на западняците, но от друга страна не можем да отречем характеристиката на балканските ни нрави. По-горе Маринов подчерта едно основно нещо, в което мисля се корени причината. Ние сме в най-голяма степен все още роби! И независимо от обективните причини би биоло голяма грешка да не отчитаме това. Висша проява на това робство е и поведението на управляващите ни, все едно кои! А кротуването по опеределени въпроси, като Шенген да речем, показва и косвено признание за несвършената работа, като реформите, както и балканско шикалкавене от сорта “дайте да кротуваме, пък дано мине номерът”! Не, няма да мине господа управляващи! И маймуните се научават от третия опит, само ние българите не! Това обяснява много неща. Преди година и нещо Иво Инджев написа тук една статия по подобен въпрос, която приблизително (по памет) бепе под мотото, че “отвъд някаква граница и българинът е циганин”.
  Но трябва най-после да разберем, че най-добре е да правим каквото трябва! За самите нас си го правим, а не по балкански “за пред хората” или защото “на, така ни се нарежда”! С други думи “не го искаме, ама сме безсилни”, превърнало се в политически тарикатлък на Бойко към Путин! Няма нито достойнство, нито прагматизъм. Сами не се харесваме, а се чудим защо другите не ни харесват. Пък и се обиждаме отгоре на това!
  Ако искаш другите да те уважават, трябва първо ти самият да се уважаваш!
  Поздрави.

 40. А и след поредицата от статии на посланик Едвин Сугарев – в момента е видна четвъртата! – за какво повече да говорим?

 41. АКО е начин за въвеждане на хипотеза, чрез която се установява дали частния случай – изказването на ББ, може да се подчини на някакво нормативно положение. Връзката с моето семейство е този пример, който хиперболизиран до крайност, позволява да се установи дали по принцип е допустимо такова поведение. След като се приема, че когато става въпрос за деца то е (в което не се съмнявам), то следва, че предварителното говорене не е някакъв абсурд и може да мине към графата право на мнение и изказване. Другите са тези, които трябва да се съобразят с него. Оттук нататък няма никакво значение реакцията на някакъв си френски популист. Неприемането ни в Шенген (при положение, че ще сме изпълнили всички изисквания за това), заради егото на един президент би било по-показателно за некачествения метод за взимане на решения в европейската общност и нефелността на конкретния президент, отколкото за неадекватността на ББ.

 42. Г-н Инджев,нарушихте златното правило:”За Булгарбаши само добро”
  Сега тролчетата МУ ще Ви изкарат платен драскач на Гоце.

 43. Към Борис Танушев:

  Нима наистина има основание Борисов да ръмжи на Саркози ( защото го подозира, че му е сърдит заради отказ от плащане за сделка с Франция), докато в същото време се съгласява да плати ( като че ли от своя джоб) за “Южен поток” и дори “дипломатично” се подмазва на Путин с подарък кученце?
  Дипломацията на един премиер не е негова лична прищявка – ако ще се държи като патриот, трябва да го прави по всички фронтове, а не да са прави на “страшен” по отношение на държави, които не го стряскат, а го търпят по необходимост, докато на други се умилква. Точно по тази причина се позволявам да критикувам “правото му на мнение” в което няма и грам убедителнст по отношение на принците.
  Къде му е мнението в отговор на руските подигравки, че Путин идва в Българя да се наслади на капитулацията й ( както и стана )?

 44. Разбира се, че може да се пита ББ « Къде му е мнението в отговор на руските подигравки, че Путин идва в Българя да се наслади на капитулацията й ». Съгласен съм напълно, че ако трябва да се прояви национално достойнство, тук най-вече му е мястото (но пък това не беше пряко предметът на статията). От това не следва обаче, че не трябва да се прави разлика между боянченина Бойко и министър-председателя – какъвто и да е първия, който самия ние сме си го избрали, на втория, като на представител на нацията, каквато и да е тя, му се дължи уважение отвън дори и да се изказва без основание. Не ми се иска това, което малко по-нагоре много сполучливо е изразил GB « Сами не се харесваме, а се чудим защо другите не ни харесват. » да се превръща в норма.

 45. Аз мисля, че елементарното критикарстване на Министър Предсдателя не е добър подход.

  Обаче убедено мисля, че обяснението на собствения МУ подход в социалната практика ИЗКЛЮЧВА собствените му ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ за ДРУГИ държави.

 46. На вниманието на премиера Путин
  Москва
  ———————————-
  Владимир Владимирович,след молбата ми да имате предвид и моята заявка за името на клетия Йорги,светъл лъч огря душата ми,когато Леонардо ди Каприо заслужи вниманието Ви в духа на евазийската политика на РУСИЯ и ЕС през 21 в.
  Както Ви съобщих вече В.Пр.,пра-пра-пра….дядото му по име е бил и бунтовник и достоен кавалер на византийска вдовица,преди доскорошният му стопанин,да увери Европа,че пази добре границите й,което няма как да не е повлияло на решенията на Стоте и за Вашите собствени призиви кой най-добре ще попречи на войнстващия Ислям от Лисабон до
  Владивосток.
  Аз разбира се,няма да крия,че не само мощното КГБ,а и великото ГРУ,ще трбва да е забелязало,защо в блога на скромен,но талантлив български журналист,и в др.такъв на поет,бе споменат и “Зюддойче
  Цайтунг”.
  Това вече – съвсем! – сгря изстрадалата ми душа на бъдещ кръстник католически кардинал,
  че освен усурийските тигри,ще имате предвид и нашият тигър!!!

 47. Не вярвам сериозен човек като Саркози, да обърне изобщо внимание на глупостите, които денонощно ръси бат’Бойко.

 48. “Сполука за България”, Еретик,
  Очарован съм, че си схванал нещо за блога – за “Гоце” & Пъкъла, за “некадърното управление”.
  На си пропуснал и доста важни неща да видиш – за “Гоце” и СеСеСеРе, за “Голям шлем” (член),За “Гоце & мафията = мезонети, авджийски “пистолети” и др.
  Нали си умно момче, как така си ги пропуснал, или не си ?
  Иначе твоето мнение за статията вече съм го набил на пирона…, сещаш се къде, и още днес ще го “ползвам”..
  А ако наистина не си разбрал кой плаща тук за блога, страшно съжалявам(за тебе) – или си доста тъпичък, или си безкраен лицемер, май второто, а ????

 49. Всичко е възможно г-н Балинов!
  Едно веме Вилхелм “драснал една ефрейторска” по наведения и надупен Фердинанд,в един салон,което според една графиня,щяло скоро да се усети по седалщните части и на френски и немски оръжейни фирми!
  И така до Ньой,а синът му възстанови от накогашната страшна прусащка армия на Балканите, тази от 1945 г.,със 100,00 души,която с родолюбиви офицери не трепна пред дивизията Принц Ойген при Страцин и Драва…
  За какво говорим сега в 21 в. с почти цял полк стратези?

 50. И да се “зъби” и да не се, Саркози тропна по масата и рече: Румъния и България ЩЕ /беше я забранил тази сричка ББ, ама саркози не е разбрал/ влязят в Шенген когато:
  Румъния се справи с корупцията по висшите етажи, а България когато се справи с корупцията и покаже истински резултати в ограничаване на орг. престъпност, срастнала се с висшите етажи на властта!!!
  Както викат у наше село: Ша го гледаме шенгена, ама през крив макарон!

 51. Само да спомена на тук присъстващите някои неща: франсетата никога не са ни били големи приятели… Те не смятат никого за равен на себе си, камо ли някакви балкански цървули(българи). Да припомня: най-яростните врагове на АЕЦ Колзодуй бяха точно те, претрепаха се да я затворят, защото имат сериозни интереси в румънската ядрена енергетика, естествено, не защото са видни еколози. И като цяло от днешните „шенгенци” – британци, французи, германци и прочие досега добро не сме видели. Никой българин не трябва да забравя срамния и престъпен Берлински конгрес от 1878г.!
  Подозренията на Борисов към еврея Саркози също никак не са за пренебрегване – тези стават страшно отмъстителни, когато им се развалят сделките.
  И накрая – всички вие трябва да знаете (а ако не, толкова по-зле), че 75% от митническите такси на републиката заминават директно в EU бюджета, от който после те да си подпомагат техните хора (ирландци,гърци и т.н). Така че, май си плащаме за „привилегията”. Не Шенген, а „влизането” в еврозоната е важното изпитание, не се занимавайте със смешника Сарко.

 52. Някои уточнения към GARAN4E.
  Някои неща сте схванали, някои не!
  Така например британците, за ваше учудване не са “шенгенци”! От друга страна Норвежци и Щвейцарци, макар да не са в Европейската общност (EU), са “шенгенци”! А пък за еврозоната се иска икономика, а нашата е слабичка и трудно би се позасилила без приемането ни в “Шенген”. Последното се предполага да изиграе ролята на влекач, който да издърпа на буксир икономиката ни от тресавището на руската изостаналост!

 53. Бидейки далеч от хвалебствения хор на министър-председателя не мога обаче да не отбележа, че проявата на позиция по такъв основен въпрос за европейското простраство от негова страна заслужава поздравления. Моля отбележете мотивите, с които г-н Саркози възразява против членството на България в Шенгенското пространство през март 2011 год. – корупция в съдебната система и ненадеждни граници. Като оставим настрана, че господин френският президент вкарва в критериите за приемане в Шенгенското пространство един чисто политически, т.е. неподлежащ на точни критерии елемент, можем да попитаме същия г-н президент – нима Франция е решила проблема си с политическата корупция и с охраната на границите си ? Г-н президентът на Фрранция забрави ли скандалът с министър Вьорт и финансирането на партията си ? Нима Марсилия може да се счита за град, населен от французи ? Защо г-н президентът не се разходи в подножието на Монмартър, където на всяка крачка се срещат арабски месарски магазини с надпис “Halal”, т.е. животното е заклано по мюсюлмански обичай ? Защо е решил г-н президентът да се прави на мъж за вътрешна употреба, когато техническите критерии за Шенген са точно определени и при положение, че България ги изпълни, няма абсолютно никакво основание да й се отказва достъп до това простраство ? Г-н френският президент вероятно изпитва сериозни вътрешни проблеми, свързнани с рязко спадащия му рейтинг, принудата да преназначи г-н Фийон, негов евентуален пряк конкурент за бъдещите президентски избори за поста министър-председател и многобройните скандали, свързани с политиката, начина на управление и дори личния му живот и съответно е решил да ги реши на български и румънски гръб. На г-н френския президент не може да не му е кристално ясно, че България (и Румъния) рано или късно ще влязат в Шенгенското пространство, но като един френски Волен Сидеров е решил да се поупражни на наш гръб, за да събере някоя и друга увяхнала лилия в продупчената си ваза. Още веднъж признавам, че не съм никакъв привърженик на настоящия български министър-председател, но институционалният отговор, макар и облечен в икономически одежди, който той дава, заслужава подкрепа от обществото.

 54. Да, GB, така е. Затова съм ги сложил в кавички – някои са вътре, други не, но са под общия знаменател на „европейците”, колонизирали и ограбили половината свят. Тях ги интересува единствено да ни държат за външна граница с цялата отговорност за нас. Но ако се случи нещо на тази наша граница, не дай Боже, няма да си мръднат пръста, както винаги досега. Да не говорим, че сме покрили всички административни изисквания по Шенген, и то повече от задължителните – за личните документи, номерата на колите, граничния контрол, обща система с европейските служби, митниците подлагат на физически контрол почти всяка пратка от страни извън общността. Само още баркодове не са ни инплантирали…
  Не виждам с какво Шенген ще ни издърпа икономиката – стоките и хората и в момента се движат напълно свободно. Да ни размахват пръст смешно ми идва –някак си вече не върви да ни водят за 7 милиона престъпници, нали? Не съм нито русофил, нито франкофон, симпатизирам на западноевропейската култура, но смятам е крайно време да разберем, че никой отвън няма да ни направи добро, ако не си извоюваме с достойнство заслужените права. Като престанем да се кланяме и гъзим във всички посоки. И играем играта с партньори, от които имаме единствено интерес, точно както правят „европейците”.

 55. @ Котарак, точно така, Франция да не се изказва за сигурността на границите – те имат огромен проблем с пришълците от бившите им колонии. На които правят компенсации за миналото, като допускат свободно всяка сволоч. Половината Париж е превърнат в негърско-арабски цирк, и англичаните имат подобни грижи. Ние сме направо теменужки в сравнение с тях, честно. И не им е в нас проблема на „великите сили”, просто са свикнали да ни гнявят както им е угодно. Така че, „нека се зъбим”:)

 56. Свършиха ли му кученцата на Борисов, че се зъби на когото не трябва и в твърде неподходящ момент, вместо да му подари и на него едно българско зверче с гръцко име?

  Bai Boko edno mekere. Edin plujek bez svian, dostoinstvo i kurage. Toi se zabi na Sarkozy zashtoto Sarkozu ne mu obrashta vnimanie. I nishto niama da mu napravi. No go e strah ot Putkin zashtoto moje da posledva silno stiskane pod masata mejdu chetala. I Bai vi Boko s trote pedi Grab se naakva ot strah i pravi kakvoto mu kaje Putkin. Za da niama bolezneno previvane.

  Bai vi Boko e produkt na kompartiata i ne moje da bade drug. Osven tova e pojarnikar. Taka che….

 57. Do Garanche
  франсетата никога не са ни били големи приятели
  Ne samo rusnacite sa ….

  Aman ot kreteni

 58. Драги DOKO,
  Тук говорим за това дали България е изпълнила техническите условия за присъединяване към Шенген(и как вървят изявленията на страните). Ако да (което смятам сме постигнали, с доста усилия), френският петел няма какво да кукурига. Всички други приказки (за руснаци, филипинци или корейци, които нямат думата по въпроса), или за корупция и престъпност (които си цъфтят в западна Европа, дори в ЕК), са „non sense”. А Сарко ще получи куче, когато го заслужи.
  P.S. кретен (cretin) е френска дума, предпочитам да ми викаш тъпанар.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.