Алексей Петров щял да сменя Първанов – а обратното ще стане ли?

Инициативен комитет ще издига кандидатурата на поставения под домашен арест бивш агент на ДАНС Алексей Петров за президент. Аз лично съм “за”. Така ще има приемственост на върха на държавата да пребивава бивш агент, осветен против волята му, заподозрян да е октопод ( за настоящия президент Първанов подозренията като за глава на октопода вече се споделят публично от някои политици).

Президент, който толкова ще прилича на сегашния, би трябвало да получи подкрепата на Запада защото там държат страхотно на предсказуемостта на управлението на държави като нашата.

И други общи неща има между двамата: обичат да строяват журналистите и са фотогиенични. Единият разсекретява стенограми и другият “лоялен гражданин” осведомява с папки когото трябва.

Нещо повече, Алексей Петров с абсолютна сигурност е специалист по енергетика, колкото и Първанов. Поради което няма как да не бъде подкрепен сърдечно от Русия, която харесва български политици с милиционерски профил и енерг(ет)ичен плам в очите.

Изобщо идеята за приемственост на върха на държавата с президент Алексей Петров на мястото на Георги Първанов е чудесна. Представете си великолепието на церемонията по размяната на местата: двете спортни натури, две селски момчета, издигнали се главоломно с лакти, нокти, компромати и тук-таме вътрешни преврати, си предават държавния жезъл като щафета в духа на мъжественото спортменство.

Но дали ще си разменят короните – некоронования цар на подземния свят Алексей Петров ( за какъвто е обявен от МВР) ще предаде ли ключовете на въпросния свят на участника в церемонията?

Това ми е интересно: ще смени ли президентът Георги Първанов кандидат президента Алексей Петров?

23 мнения за “Алексей Петров щял да сменя Първанов – а обратното ще стане ли?”

 1. Никой няма да разбере разликата между “Гоце” и “Октопода” ако втория стане президент. Думите ще са в съшия контекст, делата – задължително! А всички ние, ще “рупаме камъне и дръве” и ще се молим тоз’ народ да поумнее… поне мъничко. ‘ма ногу малку е дустатъчну!!!

 2. Латентна гавра с българското общество,сякаш унижението за минута не бива да секва. Толкова ли е амортизиран националния дух,че да не се намерят сили да извадят България от това блато…….Нима сме просташки народ ,който си заслужава просташко управление ? Няма ли обществената погнуса да стане осезаема…..въпроси..въпроси..

 3. Аз също смятам, че президентската кандидатура на Алексей Петров (Трактора) всъщност е тайната кандидатура на президента Георги Първанов (Гоце), като приемствеността и идентичността са по всички линии, по форма, по смисъл, по същност и по съдържание.

  При туй положение не ми остава нищо друго освен френетически да изкрещя: “Да живей болгарская мафия – организаторница всех наших побед!”

 4. Ха! Точно същия въпрос изникна и в моята глава,веднага след като прочетох новината…

 5. Един агент на ДС ще смени друг агент на ДС. И толкоз. Какво значи тук някаква си личност, както е казал поетът. Какво значат тук разпад на държавността,деградацията и изчезването на нацията.Само ще трябва да се отмени честването на националните ни герои като Раковски, Ботев, Левски, Бенковски и пр. и рожденият ден на Путин да стане наш национален празник. Така ще бъде по-справедливо и ще прекрати гаврата с паметта на тези личности, когато политически въжеиграчи и техните ортаци – мафиоти милиардери се пъчат на помпозни чествания пред паметниците на страдалците,принесли главите си пред олтара на унищожената българска свобода.

 6. КОлкото и да се пъне Алексей Петров, никога няма да стане президент. И друг път сме ставали свидетели как престъпници са се опитвали да влязат в политиката след като са били следствени. Трагичното е не че той се опитва да се спаси по този начин от обвиненият и съда, а че ние като държава позволяваме такива отявлени престъпници като него да им се дава такъв шанс.
  Извън темата:
  г-н Инджев, най-долу в центъра на сайта Ви има една усмивчица. Бихте ли ни светнали за какво е там? 🙂

 7. Георги Първанов – президент на Ръ Бъ(лгария):
  -Като сериозни постижения на ОССЕ открои ангажиментите в областта на човешките права, свободата на медиите, изграждането на демократични институции и насърчаването на толерантността…

  За трети път нашият любим дявол
  (президент) се кълне в библията.
  Първият път беше когато ни вкара в НАТО .
  Вторият път -когато ни вкара в ЕС.
  А третият -сега когато говори по-горното.

  Само едно не мога да разбера – как обясняват на твърдия си електорат , че вече сме приятели с империалистите?

 8. Към Валентин:

  Не знам. Ще питам администратора. И май е време да се отърва от т.н. реклама, върху която нямам контрол.

 9. Не желая да коментитам Алексей Петров.Нер заслужава. Така или иначе това няма да стане.Но аз повече се замислям за онези които го предлагат.Тези наистина ли са хора. Имат ли капка морал или чувство за отговорност.Това са лумпени между които има такива с образование.Що за хора са това.

 10. Вече в рекламите за Българската коледа липсват думите “под падронажа на президента на Република България”. Какво ли значи това?

 11. Боже, Боже колко мъка има по този свят!!!!Това ли са професорите които учат децата ни!!!!??????Това ли е интелигенцията ни, която трябва да е вдъхновението и лицето на нацията?????Ами да – справка ЮФ на СУ – срам, срам, потрес!!!!!

 12. Към МАЙКДОЙЧ,
  Вероятно се опитват да поправят граматическата грешка в текста!
  Трябва да се чете: “Под патрондаша на резидента на Ръ Бъ”.

 13. В целия този абсурд не виждам нищо по-смислено от Бойко Борисов президент (Да се перчи и да не пречи много) и Кристалина Георгиева за министър председател!

 14. Има крайно прелюбопитен,но основателен въпрос,що за хора-ако въобще са такива-са тези,които кадят тамян и на загиващи империи,
  исторически поставяйки и свои собствени народи пред епохални,
  но и опсни предизвикателства.
  Ако т.н. техен управленски елит не е в състояние да помогне на оцелелите,да се ориентират и тръгнат по правилния път, “мержелеещите се рокади”,не заслужават повече коментари.
  Ще ми се понякога след усилията на Иво Инджев и Едвин Сугарев,да припомня онзи епизод, за разговора
  между хаджи Генчо и спътника му, нарамили дисаги?? по пътя Карлово?
  до Калофер? и разговарящи оживено,
  когато все се се повтаряли едни исъщи въпроси като някои в нашите блогове!
  Познайте защо хаджията е избрал прлестната дума магарета и кой я е заслужил?

 15. След като един посланик твърди за министър,че знаел защо му е отнета
  визата,а друг бивш министър намира
  за разумно,да каже че”Бойко само плаши гаргите”,а Русия е тази която командва за историческата електроцентрала!”..предполагам,
  че интелектуалният провинциализъм,
  няма да закъснее и истината като
  глава лук,ще поиска освбождаване от обвивката,за да не се пролеят много сълзи!
  Къде го сега колегата съфорумец,
  за да добави великите думи на Моканина по Й.Йовков:…..?????

 16. Към GB
  Ситуацията, че е бсурдна, абсурдна е, но кое те кара да мислиш точно Кристалина Георгиева за новия месия, спасител на нацията.Аз на човек, който не съм го видял как работи и какво може да прави тук в България не му имам вяра.Все едно да се доверя на врачките при Иван и Андрей, които казваха равен мач и ф.к. Левски продължава.

 17. Усещам като лична обида това, че двуноги като а.п. и я.я. са на трибуната.

  Колкото до “гоце-президент”, също е гадно, но той си беше партийна кандидатура на бсп, а и т.нар. десни доста му помогнаха и двата пъти…:(

  Но ако остане на трибуната, и той ще е обида!

 18. Глупаво е да се вярва на чудеса, а и тук пишеш ти те едва ли сме от хората , които ще повярват. Но си мисля, че и ние имаме право на поне едно чудо и дано то да е най-сетне да сме писнали толкова много на демократичния свят та наистина в прав текст да ни кажат истината и поне 10% от българите да и повярват.

 19. Привет,
  Не искам това да бъде антиреклама, но рекламите на httpool се зареждат бавно и е доста трудно да се контролира кое съдържание да не се показва. Доколкото си спомням httpool показваха (предполагам, че още го правят) VIP реклами, които не могат да бъдат спрени по никакъв начин, освен ако не се премахнат тотално рекламните полета от Вашия сайт.
  Рекламите на Google могат да бъдат контролирани, но не носят достатъчно добра печалба и в повечето случаи при натискане се отварят не в нов, а в същия прозорец, което намалява времето на престой на потрелителите във Вашия блог.
  Понеже съм минал през всичко това Ви препоръчвам да продавате сам рекламното си пространство.
  Така изглежда една примерна оферта http://uroci.net/content/about.html

 20. По темата Ал.Петров-кандидат президент.Има инициятивен комитет,който ще я обяви.Някакви хора в него:учени,политици,ченгета-всякакви.За мене същественият въпрос е:на какво разчитат тези хора с кандидатурата.Очевидно,най-малкото ,тества се общественото мнение по въпроса,респ.ще има ли електорална подкрепа “мероприятието”.Колкото повече се артикулира проблематиката в медиите,толкова повече възможността за такава подкрепа НАРАСТВА ,защото манталитета на зомбирания с десетилетия среден български избирател е такъв:хайде да опитаме,пък може и да излезе нещо “читаво” от това!Психолозите,политолозите и други специалисти по PR сигурно знаят това,което ,с моя ум на инженер,може да прогнозира.По тази причина, апелирам:НЕ ВЛИЗАЙТЕ В КЛОПКАТА КОЯТО СЕ ЗАЛАГА ОТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ!

 21. Една баба рече по телевизоро: Че стане президент тоя, що крадне по-малко.
  …а българските баби знаят.Нали те избраха настоящия …че е убавец!
  През това време българските дедовци ,със и без червени капишони на главите, ще се кокорят на мътната пяна в българския казан, в който ври старата политическа мъша.
  Леле, леле, да си Умреш от смех!
  Каква политическа зима ни чака, а?
  Някой вижда ли алтернатива?
  Поздрави! 🙂

 22. Към ДСБАР,
  Извинявам се за закъснелия отговор, по някакви причини нямах връзка с Интернет от сутринта досега.
  На въпроса “…кое те кара да мислиш точно Кристалина Георгиева за новия месия, спасител на нацията…”
  Да уточня:
  1. Предложих Кристалина Георгиева за министър председател, не за “новия месия, спасител на нацията”, опазил ме Господ, както и да пази нацията от месии и спасители!
  2. Аз, за разлика от Вас се доверявам на световното и европейското обществено мнение, докато на “общественото” мнение у нас хич не се доверявам. А да не говорим, че нямам и няма как да имам лични впечатления, затова как работи, който и да е от нашите останали политици и управленци. Но като съдя от “резултатите” и “постиженията” им не ми остава никакво съмнение, че трябва с малки изключения да се отнеса с пълно недоверие към тях.
  3. Освен това много полезно би било Бойко Борисов да се оттегли на “заслужена” почетна почивка в президентството и да престане да се бълтави и пречка на някои други, които понякога са принудени да се въртят, като пумпали около Него, до пълното им светопомрачение!
  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.