Кучето на “алфа кучето” да се казва Алф!

Бях предложил българското куче с гръцкото име Йорго, подарено на руския премиер Путин, да бъде кръстено Лаец като символ на братския лай в прослава на АЕЦ “Белене”. Обаче забелязвам, че предложението ми не се приема и везните в кучешкия възродителен процес с преименуването на Йорго май клонят към Балкан. Не че е лошо, но е някак си прекалено стандартно за такова видно куче.

Нестандартната ситуация с изтичането на информация за това какво наистина си мислят американски дипломати за стопанина на безименното българско куче обаче ме накара да направя ново предложение. И старото е валидно, но сега вече добавям чисто американска идея, с което придавам международно звучене на двустранната ни, често кучешка по своята едностранна привързаност, братска дружба.

Щом в американската дипломатическа преписка наричат Путин “ алфа куче” , тоест го признават за главния в кремълската глутница, защо пък това да не послужи за име на самото путинско куче. Предлагам да се казва Алф ( не върви да е алфа, мъжко е, все пак).

12 мнения за “Кучето на “алфа кучето” да се казва Алф!”

 1. Владимир Владиимрович,н о в о е предложение талантливого болгарского журналиста,можно иметь в виду,тольо как забавная история и анекдот,как и остальные в нашем мире,когда у отца один орех,но каждый и его сыновеи хочеть получить обезательно два.
  Когда А.Линкольну испонлися 51 леть воздухопламатель в Новом Орлеане поднялся на воздушном шаре.
  Група негров,собиравших хлопок,
  увидела человека спускавшегося с небес в синем шелковом одеянии,
  унизоном серебристыми звездочками,
  и с золотыми туфлями на ногах.
  Все убежаали и только старик пораженного ревматзмом проковлял к нему:
  “Как пожываете масса Иисус!Что поделывает ваш папа?”
  Вы наверняка и обдумаете лучше новейшие мировые,проблемы но тот мудрыий человек не хотел быть рабом,но не хотел быть и господином.
  Все остальное противоречить
  демократий и каждый мулать
  мужественно будеть возобновить борьбу начатую его предками.
  Тогда и Йорги будеть символь с новым именем…

 2. Иво,
  Кучето е със заплюто име от мен – ГОЦЕ!!!

 3. @Денева
  Госпожо, моля ви спрете да опорочавате смисъла на коментарите в този блог с натрапчивото си натякване, ни в клин ни в ръкав, спрямо съдържанието на статията, за която те са предназначени. На всичкото отгоре правите незаслужена реклама на организаторите на гласуването. Българският ХК има толкова общо с оригинала, колкото например и българският Галъп. Това са имиджови организации, чиято работа „на терен” обслужва предимно частни а не обществени интереси. Вярно е, че „масата” не е длъжна да си дава сметка за това, и от тази гледна точка наградата на ХК си остава престижна, особено пък ако представлява повод на обществото да обърне подобаващо внимание на носителя й. В последното обаче се съмнявам, тъй като зависи от отношението на медиите към победителя, което е съзнателно „подминаващо”, особено когато обектът им на внимание, както е в случая, не е ортак с техните работодатели или силните на деня, или пък, по-прозаично, не си е платил за услугата обществена популярност. Професионалните изяви на господин Инджев говорят сами по себе си за неговата гражданска ангажираност и тя е подобаващо оценена в средите на демократично мислещата част от обществото ни, останалите са просто сеирджии, на които медиите се опитват да запълнят времето с напомпани сюжети. Вие твърдите, че повтаряте призива си, за тези, които минаващи случайно или от време на време през блога, не знаят още, че има гласуване за награда. Давате ли си сметка обаче, че случайните читатели са и случайни спрямо стойността на човека, за когото се опитвате да ги накарате да гласуват (иначе биха били тук редовни посетители), и те едва ли ще се впечатлят от призива ви. На практика с подканванията ви, а вече и със съобщаването на разликата между местата, превръщате гласуването в надвикване между агитки на фенове. Разбирате ли въобще, че опорочавате допълнително и без това родилно опорочения избор превръщайки едно, поне на пръв поглед, сравнение на морални стойности, в едно банално и елементарно SMS-но шоу? Правите наистина лоша услуга на домакина на този блог, който мисля няма нужда (а и не заслужава) евтината популярност, която му създавате. Още веднъж, ако обичате, престанете.

 4. алф е добра идеа. А кучката ще я кръстим Бета. Бъдещите кученца Гама, Делта, Епси и т.н. Така ще дадем на братушките още една Азбука, та дано този път не си присвояват произхода на славянската писменост.

 5. До Борис Танушев

  Имам предложение-не влизай в блога на Иво.Лъсна ти и на тебе задника.Ати защо не пишеш по темата,а се занимаваш с наставления или може би ти плащат?

 6. Ето реалната , прозрачна ситуация в България, разигравана и в блога?!

 7. @аватара на Луи XIV
  Интелигентността не е слънце, за да огрее всички, но пък във възможностите на един крал е да си я припише при нужда. Не искам да цитирам тук банално думите на Ян Хус, но не мога да си спестя да не отбележа, че агресивната простащина е едно от тези състояния на духа, които са сред основните причини за траенето на перверзията наречена преход.
  За всички останали искам да поясня, че именно моят коментар е призив към г-жа/ца Денева да спре да разводнява с приканванията си тематиката на статиите на един автор, които наистина не заслужава да бъде обиждан с евтиния популизъм поднесен от агитката й. Господин Инджев няма нужда от подобна патерица, неговата обществена ангажираност се проявява в написаното от него и достойнството му се крепи на заеманите от него позиции а не от бройката на подадените гласове. Лично аз съм един от първите гласували за него, въпреки резервите ми към организаторите на наградата, именно защото съм убеден, че ако не го направя поради несъгласие с (без)действията на ХК, няма да бъда разбран правилно (друг е въпросът доколко трябва да се приеме една награда идваща от съмнителен източник – имаше вече такава полемика в блога). Дадох моя глас за Иво Инджев по вътрешно убеждение а не благодарение на натрапчивото припомняне на Денева. Всички тези, които оценяват гражданското му поведение и позиции, вярвам са хора, които са много добре информирани и в никой случай не чакат някой да ги подканя, за да извършят едно действие по съвет.
  Така че г-н слънчасал, въпреки че оценявам опита ви да се откъснете от класиката в жанра, т.е. да не се обявите за императора Наполеон а само за предшественика му крал, съветвам ви да внимавате най-вече за собствения си задник, защото никога не се знае (само ББ има разполага с необходимите за това сведения) на какъв таралеж ще го насадите.

 8. Калитко, защо не се “гръмнеш” със своята соавянска писменност?? Да не би К. и М. да са българи? И писмеността се нарича славянска, а не българска…

 9. Относно гласуването човек на годината, в шоуто на слави агитираха да се гласува за Джавед Нури. Което ме навежда на мисълта, че все пак някой се притеснява от факта Иво Инджев да спечели приза. По принцип не бях обърнал внимание на конкурса, но сега ще гласувам и ще се постарая да привлека колкото мога повече гласове за Иво.

 10. До Борис Танушев

  И все пак толкова много думи,анищо съществено,май вие сте слънчасал или рублясал!И не заплашвай-издаваш ченгето в себе си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.