Ще сменят ли бушонираният бушон Вежди?

Директорът на италианската държавна телевизия РАИ Мауро Мази, цитиран от агенция АНСА, съобщи доста сензационно, че е осигурил финансирането на филма на Мишел Бонев, награден при твърде съмнителни обстоятелства на фестивал във Венеция, по внушение на… София.

“Аз само информирах киноотдела “Раи Чинема”, че има препоръка от българските власти”, казва той по повод на скандала с българския филм “Сбогом, мамо”, който набира скорост вече не само в италианските медии, но и в прокуратурата на Венеция.

Това, че има очевидна далавера, е едната тема. Че Българският министър на културата Вежди Рашидов се прави на обиден заради принудата да обяснява защо и на чия сметка е завел цели 40 души делегация във Венеция с чартърен полет, е втора. Че същият излъга, че зърнал за първи път във Венеция въпросната сънародничка ( което беше опровергано от кадри на Би Ти Ви от началото на снимачния период), е трета. Че “ в движение” този министър смени версията си и заговори за отношението си към фамозната Бонев като “мъж” ( било нормално един Рашидов като такъв да се впечатли), е четвърта. Че не му е за първи път да се оплита в скандали със софри и аванта, е пета.

Има обаче и шеста: забелязвате ли колко всъщност е могъща България? Свирне ли София, италианската държавна телевизия кихва един милион без да се замисли за посочения й филм! Машаалла, както сигурно казват във Венеция по повод на крепката дружба между премиерите Борисов и Берлускони, които все още не искат да сменят бушонирания вече бушон Вежди!

И понеже седмата заповед е “ не кради”, имаме основания да се запитаме: ще има ли и още един филм, който да се казва “Сбогом, Рашидов”?

21 мнения за “Ще сменят ли бушонираният бушон Вежди?”

 1. Не знам, дали ще сте има “Ciao Рашидов”, но ако и след това изказване, прокоратурата не се заеме с такъв ценен свидетел, дето знае толкова много, то : “Лека нощ Българийо…”

  „Тя с кого спи – па Бонди ли, пък Берлускони? Това е личен живот. Вижте, ние не трябва… Защото това, което аз знам за български политици, за това… ако аз го разкажа, вие луди ще станете. Ако ви разкажа какви далавери са минали пред очите ми, пак луди ще станете, за милиони. Какво коментираме…“

 2. Както се казва, кучетата си лаят а кервана си върви ли върви, това е българската политическа действителност, лошото е, както в този случаи така и в много други, че хората от който зависи този министър да бъде махнат са абсолютно същите като него и са във властта по същите тези причини поради който е и тои. Б.Б. нарочно ги избира такива, и лично тои ги записва в избирателните списъци на по предни позиции, а тези който са посочени от редовити членове на политическата му партия остават на неизбираеми места. Познат маниер на упрамление от преди двадесетина години.

 3. “Иво грешиш,не се заигравай с Веждито.Познавам го от 30 години и да го поставяш до гореизброените боклуци просто не е редно.Да кажеш нерде Вежди Рашидов нерде Параванов,СтаниШев,Петков,Данаилов ОК,защото между тях няма място за сравнение.Последните не са нито на яденето,пиенето,жените му, нито на интелекта,работоспособноста,таланта,световното му признание.Веждито е пич…” – цитатът е от читател на този блог преди три дни.
  Към тези силни “аргументи” мога само да добавя, че министерстването на този пич зависи единствено от по-големия от него пич, бат’Бойко, а добре е известно, че по правило големите пичове се уважават и си правят евала един-друг, колкото и гафа да се случат с тях!

 4. Ако бяхме нормална държава, можеше да го сменят.Но тъй като не сме, най-вероятно вместо да му извадят очите, ще му изпишат веждите на Вежди. Последен пример за ненормална държава, депутатските телефончета!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=694687

 5. Ама колеги оказва се, че най-големите лъжци сме ние заедно с Вас г-н Инджев(извинявам се разбира се за което). Ами в последните три дни около целят политически елит се завих ри една “измислена интрига” в която от сутрешните предавания се оказа, че участва и самият Посланик на САЩ в България.От всичко това дай боже да видим някакъв резултат и преди всичко усилията на шепа хора да търсят истината да се увенчаят с успех. За Вежди Рашидов се е говорело много но този път сам си сътвори компромата, трябваше и него да го поканят на партито за скъпите телефони.

 6. Когато излъчиха за първи път репортаж от награждаването на филма на Бонеф, тъй като не казаха нищо съществено за мотивите, поради които той е отличен (а и досега полемиката се вихри главно около финансовата му стойност), къде на истина, къде на майтап, ми мина през съзнанието мисълта за връзката между силикона в деколтето и либидото на мъжката част от журито, които в битността си на италианци са известни като женкари.
  Подозренията ми оттогава почнаха вече да се оправдават, макар че пикантерията им носи политически привкус. Но пък и кога ли властта не е действала като афродизиак и на двата пола? Интересното за мен е друго – цялата тази история е симптоматична за поведението на настоящия ни политически елит, който, както при силикона, колкото повече, толкова повече (и по-добре), както казва едно иностранно по произход мече. Особено това важи за Бойко Б, чието напомпано самочувствие съизмеримо единствено с либидото му на „оправяч” (на народните дела, разбира се) му служи за политическа протеза. Нормално е в такъв случай да се огражда с подобни нему членове на „журито”, които по достойнство ще оценят изкуствените обеми, за всеобща наслада и плакнене (не на кирливите ризи а на очите) на публиката.

 7. „Тя с кого спи – па Бонди ли, пък Берлускони?”
  А ние като знаем нашите прокурор/к/и с какви хора спят,едва ли някой ще се събуди и да предприеме нещо.
  Италианците вече се задействаха,а нашите сладко дремят опиянени от едно приятно шумолене на едни хартиени неща.

 8. Като гледам какво става напоследък се сещам за един Нейчо Неев и неговата фраза Егати държавата щом аз съм вицепремиер.
  Също си спомних и приказките на дядо ми, че ще има един период в който ще има батак, но след това нещата ще се избистрят и се оправят.
  Само, че 20 години минаха а батака не само , че не се маха ами още по гъст става.
  И още един спомен от едно интервю на Збигнев Бжежински в което казва, че прехода ще продължи 45 години колкото беше БКП периода ни.
  Аз не му повярвах, но той най-вероятно ще се окаже прав за съжаление.

 9. Представете си държавата с премиеер – ББ. Президент – Гоце. Председател на Народното събрание – Цецето от Плевен. Шеф на парламентарната група на управляващите – Искра Фидосова…Вежди-мултакът е кОлтурен минитър…
  И всичките тези са избирани от “умното село” на тази държава!

  “Егати държавата, щом аз съм и министър!”…както казваше едно ренде.

 10. големи мъже големо либидо, да се чудиш, как без държавна виагра не става нищо

 11. а сега на въпроса ще го сменят ли, не, ако за такова сменяха, досега да са сменили повечето, лъват и после мажат и бойко маже, просто толкова им е акъла

 12. Този път не съм съгласна с Вас, господин Инджев. Гледал ли сте филма, сравнен ли е с други български продукции/сред тях има откровенни тъпотии, но и те са финансирани с хиляди левова/ или просто по-стар български обичай всичко създадено от т.н. к….и трябва да се линчува. А мъжките екземпляри кинодейци какви са и как въобще в булгаристан са създавани и се създават филми.

 13. Прав сте г-н Инджев,но мисля,че акцентът върху политическия живот в България тенденционно се измества с второстепенни скандалчета!Няма нито един осъден мафиот или ако има такива набедени, те се кандидатират за президенти,болничната помощ е срината,бюджетът е плачевен……

 14. Никога не е късно един “пич” да стане за резил. Въпросът е в анализа на “аргументите”.

 15. Към slavova:

  Не съм кометтирал филма, а поведението на министъра ( не за първи път – спомнете си как претендираше да оценява книгите …в сантиметри!).

 16. До NESTINARA
  Забравихте Любчо доктора лобистчето и телефонистчето.
  А най-страшно е, че го няма и Жорш Ганчев той някак си ми липсва.
  Май трябва действителността от “умното село” да я използваме като смехотерапия много било полезно, а и каквото и да се случва около нас ще престане да ни пука.

 17. Хубав или лош,според мен Веждито е човек с характер и позиция,да не би Данаилов-нагаждача да бе по-добър министър?Като има баница да се раздава на разни лапачи е лесно,а сега като няма дайте да ревем,че е лош министъра!Вярно е,че се е поизложил с тази Бонева,ама 90% от мъжете ще направят същото ако имат тази възможност-както казва една моя съседка когато кучето ми гонеше разгонената й кучка-всички мъже сте такива!

 18. КЪМ Г-ЖА ДЕНЕВА.За втори път Ви заострям вниманието,че линка който посочвате е неизползваем!!!
  Към г-н GESHEV.Нещо сте се объркали.Тук и във всичките публикации по темата не става дума за това колко е кадърен Рашидов като скулптор или като”мачо”.Става дума за пари на бг данъкоплатците и скандалите които Рашидов /разбирай-Б.Борисов/забърква за България,в която той е министър на управляващото мнозинство.Впрочем,доста станаха тези скандали с местен и международен привкус:последните с Калина Илиева и депутатите ,кандидати за скъпи подаръци.И както във почти всички случаи от началото на мандата,ТОЙ решава кое е добро и допустимо за държавата ни.Както по време на ТАТОВИТЕ времена,за които ТОЙ с умиление си спомня!Под ТОЙ разбирам Бойко Борисов,ако не се сещате!

 19. До инж.Маджаров-Напълно споделям гледната ви точка за връщането ни към един уж отминал период от историята ни,но според мен той нито е отминал,нито някога си е првил труда да си ходи -и това е една от причините да сме все на този хал!Шуробаджанащината,връзкарството,мой човек-твой човек на всички нива съчетани с огромната корупция във всички държавни институции и наглата безнаказаност и недосегаемост на всякакви политици,чиновници и други власт имащи не са от една година и половина-нещата у нас са такива отдавна,само че положението все повече се влошава без признак за поне малко подобрение-и в тази мътна вода лесно се лови рибата!Не съм адвокат на Ращидов,но на този общ фон едва ли той е най-големия престъпник,просто и той е по течението което тече отдавна у нас,и той не е устоял да се види под прожекторите на фестивала-пет минути слава не са му излишни нали!А що се отнася до Той,ако успее поне малко да намали,спре или обърне посоката на мръсния поток в който плуваме отдавна ще остане в историята с добри дела!

 20. С какви средства БГ-министерството може да наложи на италианците да номинират филма?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.