Със здрав разум срещу безумната злоба

Само ден преди края на гласуването в класацията на Българския хелзинкски комитет ( БХК) за “Човек на годината”, в която имам честта да бъда номиниран, реших да наруша мълчанието, което си наложих. Но не за да агитирам за себе си, а за да обърна внимание колко важно е да се спазват правилата.

Няма да коментирам кой какво е нарушил – за себе си съм сигурен, че нарушителите при гласуването нямат общо с номинираните. Злобарите просто преследват свои цели. Като този, който дори се хвали:

“Автор: kurvare (IP: 142.157.56.23 , wpa056023.Wireless.McGill.CA)
E-mail: kurvare3@abv.bg
Интернет страница:
Whois: http://ws.arin.net/cgi-bin/whois.pl?queryinput=142.157.56.23
Коментар:
Аз лично имам 7 гласа за Анета и Светлана, и явно не съм единственият, който се е опитал да преебе автора на блога. Не мислите ли, че е адски смешно, след цялата тая агитация, Иво Инджев така и да не спечели тая пишман награда? Айде, другата година отново.”

Публикувам го, за да покажа лицето на падението и да обърна внимание, че не домакините на конкурса “Човек на годината” имат някаква вина, а екземпляри, като този.

Който е запознат с регламента трябва да е забелязал, че има жури, което автономно решава за наградите. За него няма значение броят на гласовете. Наградата “Човек на годината” се присъжда тъкмо от журито, а не от гласувалите. А и да се подозира БХК, че обявява обществено значима инициатива с цел да я опорочава и така да я торпилира, е доста несериозно ( да кажа най-меко). Ако за момент допуснем, че БХК си има фаворит, защо му е да се занимава с глупости, когато най-легитимно може да си го награди и никой не може да възрази на преценката му!

Така че, благодаря за подкрепата и нека да запазим здравия си разум, включително пред безумията на злобата, която бърза да тържествува.

9 мнения за “Със здрав разум срещу безумната злоба”

 1. do kurvare

  Kurvare, naturalnite obidi sreshtu Ivo Indjev, koito ti sipesh bez da se svenish shte ti gi vkaram prez nosa a moje i prez niakade drugade. Taka kakto chervenite ti dedi vkravaha obiknovenite zemdelci v pro-ruskite TKZS’ta. No za da ne se stiga do tam – telefonirai na psihiatrichnia department v McGill – te lekuvat vsiakakvi diagnozi.

 2. Щом като наградата се присъжда от журито,очевидно и неговите членове
  са си дали сметка,че дори и по такъв въпрос,малко!! незначителен,
  са останали читави хора,които няма да обвържат имената си против природата и човешката съвест!!!.
  Отделен е въпросът,че всичко става
  мъчитено бавно.Едва ли не преди броени седмици,се шумеше за Стефан
  Гамизов,а в нюза днес вече говори,
  че “не е имало” АЕЦ а купчина документи и др.воля за руля на капитанския мостик.
  Относно преценката на главния прокурор е валидна последната Ви преценка за здрав разум против безумията и злобата.Той също е баща,и настрана от неговите също изстрадали баща и дядо,след последните лекарски и др. протоберанси,няма да остане безразличен.
  Постъпвам в болница,но ако всичко мине добре не забравяйте,че винаги
  можете да доведете децата,за да видят папагалчетата,както Ви казах и през 2007 г.
  Ако съм стар кардинал,но това не значи, че журито трябва да забравя,името Ви,като талантлив български журналист,вече “известно
  в т.ч. и чрез мен!” на господата Медведев Вл.Путин,и Б.Обама.
  Освен лично Вие,дано да има късмет и Йорги!

 3. По-силни сме от злобарите! Те са просто едни анонимни комплексари. Жал ми е за тях…

 4. Иво, от адреса става ясно, че този тип се включва с парола в мрежата на канадския университет, което улеснява хващането му. Пиши на администрацията и на полицията. Ще се задействат.

 5. Прав си Г-н Чобанов, това е писано от Мак Гил, който както знаете е един от най-престижните университети в Канада и света. Намира се в Монреал,Квебек. Явно лицето учи там, което не е лошо.. Лошото обаче, е че прояви типичен идиотизъм.. И въобще хубаво беше да научим за него, но се съмнявам че полицията въобще би обърнала внимание на това.. много зависи. Всъщност бедата е в това, че е гласувано от един АЙ-ПИ адрес за повече от един кандидат и с това е направен съзнателен опит за компрометиране на кандидатурата на Иво Инджев, така ли? Не ми е много ясно, но със сигурност допускам, че това си е широко разпространена практика… Например как става гласуването за конкурса на Евровизия? И въобще има ли техническа възможност да се контролира 100 процента това освен по така наречения МАК адрес, който локализира отделния компютър.. или всъщност се сравняват домейни и адреси..тогава може би става. Както и да е, вижда се че момчето ще бъде поредния бг доказал се пред света по интелект с морал кръгла 0! Стискам палци на кардинала!

 6. иво, а вие кого от номинираните бихте подкрепил по съвест? 🙂
  бихте ли агитирал горещо за някого, различен от вашата кандидатура ако да – защо?
  по мое мнение има няколко наистина силни кандидатури, и то съвсем “по темата” – човешки права.

 7. Към faeton:

  Ние със съпругата ми гласувахме за нашата позната от Южна Африка- просто я познаваме и знаем нейната искреност по отношение на каузата, на която се е посветила. Иначе е вярно, че сред номинираните има много достойни за подкрепа хора ( само не разбирам защо не се раздели регламентът на хора и на огранизации, но това си е право на БХК).
  Не искам да съм на мястото на журито, което трябва да преценява на кого да даде наградата. Макар да става дума само за морален жест ( а не за някаква битка с лакти и зъби между конкуренти), все пак си е сърцераздирателно да се разкъсваш между каузи, които подкрепят човечността.
  Всъщност единствената сигурна и видима е наградата на публиката. Но самата награда “Човек на годината” се преценява от журито.

 8. Мен ме съмнява, че въпросният хубостник е използвал TOR (www.torproject.org) или друга подобна мрежа, точно за да не може да бъде проследен. Много е вероятно, тъй като:
  1) много университети са “изходни точки” в мрежата на TOR и това би могло да обясни канадския IP адрес
  2) за да гласува няколко пъти, му трябват различни IP адреси, което също може лесно да бъде постигнато с TOR

  Ако е така, значи въпросният индивид не е никак глупав, защото за обикновения потребител може да се окаже нетривиално инсталирането и конфигурирането на въпросния софтуер.

 9. До Г.Момчилов:
  Просто сайтът позволява гласуване от едно IP, но с разклични мейли. Така че не е нужно да се влиза чак в такава сложна схема.
  Знам го от личен опит, защото от моя компютър гласувахме и аз, и приятелката ми. Естетвено – за г-н Инджев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.