Аууу, Алексей Петров!

Bulgarian Business Delegation:
AVL Sofia Jordanka Viyatchka
AstraZeneca Zoya Paunova
Balkantourist Travel Nedyalka Sandalska
Bilgarian Industrial Group Dimo Zafirov
Bulgarian Association of Travel Agents Donka Sokolova
Bulgarian Chamber of Commerce and Industry Todor Staykov
Bulgarian Chamber of Commerce and Industry Adriana Filipova
Candole Partners Diana Pazaitova
Deneb Invest Konstantin Daradanov
Djebel-96 Kyashif Ahmed Kyashif
Kammarton Bulgaria Lilia Goranova
Katex IIiya Vandov
Kenta Tsanko Naumov
Krameks Hristo Slavov
NVG Group Nikolin Gavrailov
Pamporova-Ski Krastyo Vangelov
Samel-90 Petar Georgiev
SIS Industries Stefan Gorinov
SKF Bearings Bulgaria Ivan Stoimenov
Union for Private Economic Enterprise Dimitr Georgiev Kalchev
Union for Private Economic Enterprise Alexey IIiev Petrov
Vini Krasimir Krastenov

Това, което виждате, е списъкът на бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г. От него се вижда, че Алексей Илиев Петров е придружавал държавния ни глава.

Когато в началото на тази година се разрази скандалът с арестуването на Алексей Петров, по прякор ”трактора” и той беше обявен за главата на “октопода”, започна голямото разграничаване от него. Като във вица за бракониера, хванат да носи убит глиган от горския, при което уж ужасен от “откритието”, възкликнал : “ аууу, глиган”!

Главният бракониер на републиката не остана назад и не веднъж ехидно препрати словесно “горещия картоф” Алексей Петров ту в лагера на Бойко Борисов, ту при Иван Костов. Обаче се оказа, че “трактора” му е бил спътник и то толкова важен, че е трябвало да го води със себе си на официално посещение в Швеция.

Нещо повече, важността на Алексей Петров така се е покачила напоследък, че изведнъж институциите получиха амнезия. Само преди 3 години е било, а в Министерството на външните работи на България не се намери списък с имената на участниците в бизнес делегацията, придружила Първанов в Швеция. Проверих. Няма такъв списък. Най – вероятно са били взети мерки доказателствата да изчезнат.

Списъкът, който виждате приложен тук, е от документацията на министерството на външните работи на Кралство Швеция, която се оказа по-лесно достъпна за един български блогър, отколкото архивите на българските институции за една българска журналистика.

Следите остават! Това – за сведение на следочистачите, на които съм посветил отделно внимание в книгата си “президент на РъБъ”.

В свое интервю на 13 декември, президентът Първанов заявява гордо пред в. “24 часа”, че напоследък бил обиколил повече от 40 общини в България, но спестява “малката подробност”, че този рейд му послужи да си подготвя личния политически проект “АБВ”. Ами обиколките му по света и истината за придружаващите го приближени лица- това кога ще научим?

Няма кой да го попита защо използва държавния си пост, за да си гради проекта. Интервюиращата Диана Кънчева чупи собствения си рекорд по подмазвачество (пак припомням как на пресконференция на 12 март тя подсети президента да съди медиите, които му се катерили по гърба!), е заета днес, в продължението на интервюто, да пита следното:

Като баща на нацията какво бихте посъветвали Румен Петков и американския посланик в техния спор?”

Впрочем репортерката задава и “отговор” на “бащата на нацията” за успехите на сегашната власт:

Но не може да отречете, че това правителство почна видима битка с престъпността.”

Георги Първанов: Адмирирам това, което беше постигнато с „Наглите”, това беше изключителна акция. Оттам нататък се отива към едно издребняване, към акции, които не виждам в развитие. Сигурно не ни е работа да знаем тези детайли, но въпросът е да има сигурност на улицата, а това не се случва. Не виждам преса спрямо тези хора с прякори, които са добре известни на обществото, а всичко се фокусира върху една личност – Алексей Петров.”

Както виждате, президентът Първанов почти е възмутен от фокусирането върху “една личност- Алексей Петров”. Колко издайнически само: те му се подмазват и му задават договорените въпроси, а той се тревожи за Алексей Петров.

Интересно, ако някой все пак го попита за общуването му с Алексей Петров, като му покаже списъка на шведското външно министерство, дали Първанов ще възкликне: “Аууу, Алексей Петров”!

58 мнения за “Аууу, Алексей Петров!”

 1. “Откак свят светува,мазния все отгоре плува.”-Р.РАЛИН.

 2. Tozi spisak e goljam udar, g-n Indjev, i se nadjavam da stane vseobsto dostojanie.

 3. със сигурност ще има ауу но е сигурно че ще ви търси отговорност дет разпространявате таквиз небивалици пък и шведите са едни доносници и лъжат така нагло гоцето окепазяват не може тъи кънева да ги пита ко праят в швеция с такива като вас а ако има сили и за гоце да пита кво да прави може да и кажат

 4. EVALA IVO!AKO STANAT MALKO POVECHE MISLESHTITE HORA U NAS TOWA SHTE I TWOJA ZASLUGA!BYDI ZDRAW!

 5. Аууууу,сега вече стана”Гоцелиикс”,този гьонсурат не спря да лъже,струва ми се че лъже и когато спи.
  Сега ще млъкне за малко,ще се
  покрие до нова година,и тогава”Уважаеми съотечественици”,ни лук ял,ни лук мирисал.
  Няма ли срам този агент?

 6. Г-н Инджев,

  Поздравления за списъка!

 7. Иво, човекът преди Алексей Петров в списъка е бившият кмет на Русе и министър от БСП/НДСВ Димитър Калчев.

  Това по мулташка или по масонска линия ще да е било :-))))

 8. Ха-ха-ха браво г-н Инджев,най-вече за това, че сте се снабдили с нужния документ. Боже! Гоце изглежда отвратилено , както винаги! Умел сте и професионалист, каквото и да се говори!Браво!

 9. яко! знаех си че гоце и всички комунисти са за затвора! ДАНО,ДАНО …!

 10. Личното ми мнение е, че Покръстване с Европейски ценности трябва на България, тогава няма да търпим псевдо-президенти с псевдо-инициативи като “алтернатива НА българското възраждане”, а ще имаме реални обществени процеси.

 11. Е, че то и преди във всяка делегация си имаше по едно ченге агент на ДС, да следи някой да не забрави да се върне.Сега като гледам в тая делегация е имало минимум три.

 12. Ами който може, си го може!!!
  Браво!!!

  Да искаш достъп до обществена информация изглежда за местните наглеци (гоцета, мултаци, кадесари, комуняги, мутраци, боковисти…) като че ли си от друга планета – то си е ясно, че в чалгария, рОдината на бойко и гоцэ, такова жУвотно нЕма.

  Обаче ЧАК толкова ли им е малко пипето, че на ТОЗИ свят информацията не се губи – само преминава от една форма в друга, и има неочаквани понякога депозитари. Хахахахахах!!!!
  Тия боклуци на вдянаха ли, че щом сме в ЕС и НАТО, рано или късно ИСТИНАТА излиза наяве.
  Стига да има кой да положи усилия да я потърси!!!

  Ето затова се напъват по всякакъв начин да ни изкарат оттам – и гоцэ и тиквата (най-вече с Беля-не и Южен потоп). За да няма как външният натиск в крайна сметка да им дръпне килимчето. И да говеят на спокойствие под благия поглед на падишаха Путин. Да видим дали ще стане.

  Както става ясно, тук все още има кой да се противопоставя. Дано да не е само с писане на възторжени слова по форумите в подкрепа на действията на такива борци за свобода като Иво. Ама това зависи единствено от нас, не от гоцэ, тиквата или путин.

 13. Едно на нула за свободната журналистика!

 14. Ето това е обичайната работа на истинския Журналист – да търси, да съпоставя, да пита, да разсъждава, и да постоянства в предните четири.

  Струва ми се, че тоя път нещата ще загрубеят по отношение на Троянското магаре от Сирищник:
  – Медиапул цитира Иво Инджев за приятелят на Гоце;
  – Дневник цитира Иво Инджев за приятелят на Гоце;
  Очаквам и Сега да го направи сега.

  Но едва ли 24часа или Труд ще започнат да се учат на добра журналистика от този блог. Защото днес са ги продали на местни олигарси. И там ще има “строй се, преброй се, равнис, мирно”.

  Не знам дали ще се равняват по Иво, но… се задава едно друго нещо, според мен:
  Гоцееее, миррррно! Към клоаката на историята, бегооом, маррршшшш!!!!

 15. Поздравлрния! Агенция Blitz, вече Ви цитира. Бъдете внимателен. “Те” трудно прощават. Успех, и се пазете, все пак живеем в България.

 16. Иво,Пич,ти си непоправим.Стискам ти ръката.

 17. “…се оказа по-лесно достъпна за един български блогър, отколкото архивите на българските институции за една българска журналистика.”

  Поздравления, господин Инджев!

 18. Браво, Иво! Желая ти здраве и късмет и следващата година!

 19. оппа гоцко,
  ами ся ко ши праим, ъ?
  у сиришник имаш ли си некоа стаичка да се подслониш, че май-май……

 20. БРАВО Г-Н ИНДЖЕВ!!! НЕ ТОКУ ТАКА БЯХТЕ ПОСОЧЕН ОТ ХОРАТА КАТО ЧОВЕК НА ГОДИНАТА!!! ДЕРЗАЙТЕ! ПОКАЖЕТЕ НА ТЕЗИ МУШМОРОЦИ ЧЕ У НАС ИМА ЧЕСТНИ И УМНИ ХОРА!!!!

 21. Поздравления, г-н Инджев!
  Отново в десетката!
  През годините Вие показахте, че сте не само изключителен журналист, но и човек с качества на ЛИДЕР!
  На разпиляното и разпердушинено антикамунистическо пространство му е до болка необходим ОБЕДИНИТЕЛ!
  Вярвам, в качествата Ви на такъв, във Вашата безкористност и родолюбието Ви!
  Антикомунизмът /както и антифашизмът/ е вечен! Той като синоним на Злото е единствената и естествена разделителна линия. Той, единствен може да спаси България! Всичко останало е забежки, “заешки ходове” и лицемерие!
  Аз вярвам във Вашия антикомунизъм, защото е изстрадан и не Ви носи облаги!

 22. 03-2010
  Сашо Диков:
  “Ако Ви уличат в лъжа ще си подадете ли оставката?”
  “Няма как да стане, няма как да бъда уличен в лъжа. Бил съм достатъчно почтен и честен пред българското общество”, отговори Първанов.

 23. Ако е вярно, това би трябвало да има интересно медийно развитие. Като един завършек на вървящата тези дни поредна серия от освежаващи вметки-забележки, изказвания и интервюта с г-н Първанов.

 24. Журналистът си е Журналист-лъжецът лъжец -за винаги.

 25. Знам със сигурност три ченгета от групата – Недялка Сандалска, Донка Соколова, Алексей Петров.
  Предполагам читателите на блога да обогатят списъка.
  За мен само едно не е ясно – кой от горните “бизнесмени” колко е “снесъл” за “каузата” на Гоце ??
  Мисля, че това е принципа на съставяне на делегацията.

 26. Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

 27. Голям шамар, ха, ха, ха. Ама наистина голям шамар за гоце/ганьовщината. Това със сигурност не са го очаквали тези калтаци – да поискате информация от шведското външно министерство. Браво !

 28. Браво!!!

  PS: Радостно е като четеш коментарите. Колко потреблиха бутона “Дарение за блога”?

 29. ПОЗДРАВЛЕНИЯ! УДАРЪТ Е В ДЕСЯТКАТА!
  ЖЕЛАЯ ТИ ОЩЕ ГОЛЕМИ УСПЕХИ И ВСЕ ПАК СЕ ПАЗИ,ЗАЩОТО СИ В ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ!

 30. РАЗМАЗВАНЕ!

  Ей така обичам, да им се еб..а майката на червендалестите!
  Поздравления Иво!

 31. Браво г-н Инджев !
  Това,което правите,е едно добро за народа ни дело,а както знаем:”няма добро ненаказано…”.Но вие не берете яд,хората са с вас.Утре,ако се кандидатирате като независим кандидат,може и за президент да ви изберем.И защо ли не, на фона на всичките тия шестаци,мултаци,масони,мормони,галфони и всякакви псевдо човеци,дето се пъчат отвсякъде и се натискат за всичко носещо келепир.
  Не се предавайте,не им се връзвайте на ченгесарските номера-правдата е на ваша страна,а няма по-добър съюзник от нея.И народа,или поне просветената част от него,ви цени и обича,а мисля,че това е важно.
  В личен план мога да ви дам информация на тема неподходяща за дебат тук,в блога,а уверявам ви – достоверна е и взривоопасна.Не е за лаик като мен.
  Успех!И до скоро?!

 32. БОЖЕ, представете си държавен глава след ГОЦЕ – ТРАКТОРА!!! Дано на “природонаселението” му светне най-после, но се надявам лампичката да не е червена…

 33. Към един българин:

  Понеже споменахте “утре” в контекст, в какъвто не се виждам, но “утре” все пак има, то искам да призова към следното:

  ЕЛАТЕ НА 9 ЯНУАРИ В 11 ЧАСА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА В СОФИЯ ДА ОТБЕЛЕЖИМ ГОДИШНИНАТА ОТ 10 ЯНУАРИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН И НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО!

  Призовавам от името на ициативния кометитет за демонтиране на паметника на съветската армия за мирно шествие около паметника с лозунги за отхвърляне на лъжата, че комунизмът ни е донесъл свободата с помощта на чужда армия и в този смисъл и дух участниците да си донесат плакати! ако сме достатъчно много, можем да “окупираме” паметника на окупатора, като се хванем заръце в жива верига около него.

  Забелязали ли сте как здраво се държат за ръце чугунените фигури на скупторите – време е да покажем, че има какво да им противопставим!

 34. Здравейте г-н Инджев!

  Това е просто невероятен удар по “президента” и той си го е заслужил от всякъде.
  Моят майл е peter.kichashki@gmail.com и го пиша както говорихме на 10 декември на наградите “Човек на годината”.

  Поздрави, Петър Кичашки

 35. Да, няма съмнение – човекът в списъка преди Алексей Петров е известния мултак, бивш русенски кмет и министър на държавната администация Димитър Калчев. Почина година по-късно (11.2008) и по време на шведската разходка вече е бил много болен. Аз мисля, че г-н Инджев би могъл да извади още списъци от гоцевски съпровождачи, особено при посещенията му в бели страни, колкото и рядко да се случва това.

 36. Здравейте, господин Инджев.Да, Вие сте първокласен журналист. Получили сте информация. Браво. Но всеки от нас може да я получи. И какво, като Петров е бил в делегацията? Това ли е темата на обществото днес? Имате ли информация колко хора този месец останаха без работа? А колко не можаха да отидат на лекар, защото нямат пари? Колко предприемачи от малкия бизнес не можаха да платят на хората си заплати и осигуровки?
  Но тези неща не са атрактивни за писане и говорене. С какво злобата ще ни помогне, господин Инджев?

 37. Гоце мълчи като комунист на разпит и за списък на помилваните от него през годините стотици (вероятно над 1000) престъпници.

 38. Съдейки по един от малкото известни – дон Цеци – списъка ще е интересен и поучителен, и от него вероятно ще лъснат множество спонсори и брокери на гласове.

 39. Към pratenik:

  Абсолютно сте прав – злобата срещу един журналист, който се опитва да си върши работа, няма с нищо да помогне..
  И пожелаван на всеки един от вас ( така и не разбрах от чие име говорите) да търси и намира информация, която властта крие, както и да анализира защо я крие. Лесна работа е това , както виждате.

 40. Браво, Иво! Ти доказа в тези години, че си истински журналист и и антикомунист и ние ти вярваме! Продължавай да биеш камбаната – дано се събудим отново и си повярваме! Бог да те благослови!

 41. “Аууу, Алексей Петров!”
  Страхотно! Така да се каже, изкефих се много! Опитвам се да си представя жалкия Гоце в този момент… трепере ли му под лъжичката? Нещастник откъдето и го погледнеш, изобщо не знае, че Истината те прави свободен, дааа, лошото е само едно, че е президент на НАШАТА държава.

 42. „Аууу, Алексей Петров!“
  И аз се изкефих :-))

 43. Голямо пънене ще пада тепърва за ченгетата дипломати, като че ли не ги знаеха досега.Такъв инат е този Първанов.

 44. Външно министерство отказва да оповести списъка на пътуващите “бизнесмени” с Гоце за Швеция.
  Как да се разбира:
  -Външно (Младенов-Борисов) прикриват Гоце ?????
  -Бойко не ще да се замесва в случая.
  -Бийко се страхува от конфронтация със стария си “колега” “трактора”.
  -нещо друго ??
  Някой да светне повече по случая ?

 45. Главата на Октопода – в ролята на адвокат на едно от пипалата си – това е – образно казано…

 46. ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ГОСПОДИН ИНДЖЕВ!!!
  ДОВИЖДАНЕ НА 9 ЯНУАРИ, 11.00 Ч. – ДВЕ РЪЦЕ ОЩЕ НЯМА ДА СА В ПОВЕЧЕ, ПРЕДПОЛАГАМ.
  БЪДЕТЕ ЗДРАВ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА!
  ВИЕ, ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО И ВСИЧКИ, КОИТО ВИ ПОДКРЕПЯТ, ГОТОВИ ДА ВИ СЛЕДВАТ.

 47. Докато ни управляват и мародерстват хора с прякори и псевдоними, все ще сме комунистически роби. Дано дочакаме “развития капитализъм”! Ама, Яне е за е..не, че спаси Гоце!!!

 48. Както соцжурналист Ивчо добре се старае да заработи парчето хляб.Жалък лицемер израстнал под крилото на Лозан Стрелков и партията сега смени ориентацията на писане но само на писане ли..

 49. хайде коментар и на другите от делегацията. Цецко шестака се концентрира върху АлПетров. Гоце е леке, но трябва директно доказателство за връзката му с АлПетров.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.