“Хитрата сврака” се подхлъзна след отварянето на целофана с досиетата

Истинска ли е бурята с новата порция разкрития за досиетата на ДС или е предизвикана в тренажора на властта за отвличане на вниманието на пасажерите в Титаник ? Отговорът е различен в зависимост от това кой е в спасителната лодка, кой я клати и кой се дави.

Темата отново има твърде много аспекти, но ще засегна само един: за хитрата сврака. В преносния и в почти буквалния смисъл по отношение на онази символична сврака на Йордан Радичков, която беше взета на въоръжение от червената пропаганда и още се употребява за украса на рубриката им “ Ние пак сме тук”.

Някои другари и другарки не искат и не могат да повярват, че не са тук завинаги и няма вечно да контролират отприщените от тях процеси. Така стана , когато бутнаха своя вожд Живков по стълбите, а той повлече след себе си самите стълби. И зейна за тях страховита пропаст. Самият др. Горбачов, спонсорът на българската демокрация, не си представяше ужаса на властовия разпад, който носи свободата през открехнатата от него врата на гласността, помела в крайна сметка самата съветска империя.

В разгара на тройното им блаженство, когато коалицията им беше тройна, и им се виждаше трайна, а имаше също триединство между президентска, парламентарна и изпълнителна власт, другарите решиха да разопаковат целофана с екскремента (по определението на Борисов за вътрешната политика) и да насочат миризмата в желаната от тях посока. И успяха, но конюнктурно.

Идеята да бъдат отворени досиетата, която получи смайващо неочакван подтик тъкмо при управлението на Станишев, целеше простичкия ефект на неутронната бомба: гръмва скандалът и от него избирателно загиват морално само разобличените синеещи привърженици, докато червените дефилират победоносно целите в бяло. Защото за синеещите е позор, а за червендалестите е въпрос на гордост да имаш досие.

Но не всичко просто е гениално. Иначе повечето ни ръководители в нашия живот щяха да са гении.

Оказа се, че другарите, които измислиха тази хитрост със снесения запъртък в синьото гнездо, се насадиха на пачи яйца. И сега реват от яд, когато бумерангът им се връща.

Тази история е особено поучително за др. Първанов и неговото сричане на азбуката. Който е казал “а”, няма да може да спре само с “б” и “в”. Голямата заблуда на такива като него, които сега се жалват от разкритията за спотаените им на дипломатическа служба “колеги”, е в чувството им за недосегаемост, създадено от дългото пребиваване във властта. Нямаха достойнството, желанието и намерението да решат този проблем на принципна основа, а искаха да го оседлаят. Но се подхлъзнаха при отварянето на целофана.

36 мнения за ““Хитрата сврака” се подхлъзна след отварянето на целофана с досиетата”

 1. Силно се съмнявам, че от тази трънка ще излезе заяк!През изтеклите години се нагледах и наслушах на какви ли не скандали,хеле при настоящето управление на ГЕРБ!Някой в публичното и медийно пространство да си спомня за хвалебствията на Т.Живков ,не от друг,а от устата на Б.Борисов,поздравен за тях от внучката на правешкия хитрец!Или за препотвърдения гоцев “Голям шлем” от страна на Б.Борисов?Калинка вече престава да бъде на дневен ред,след ДС дипломатическите истории.Следва,поредния сериал на управляващите…Не ясно,обаче,как ще е озаглавен.

 2. Ако отзоват ДС посланиците и аташета от постовете им, какво ще стане с агент Гоце след изтичане на мандата му? Та той даже и посланик в Казахстан няма да може да стане.

 3. Хареса ми Младенов тази вечер по канала. В отговор на изказването на Първанов, че трябва да се прочетат всяко едно досие на дипломатите поотделно, Младенов каза, че няма нищо против, да се прочете и досието на този който прави това искане.На мен ми е интересно и друго, кои са били водещите офицери на тези агенти и къде са сега, включително и на какви постове са или са бизнесмени, още ли дърпат конците? Абе, що ли питам и аз, като всички знаем отговора.

 4. дано се случи да бъдат отстранени всичките близо 200 работници на кгб-дс но май с гоце няма да се разберат а то от него пак зависи и май всичко е пушилка и мъгла хлъзгат на по нагорнището да са живи

 5. Както винаги точен и безпощаден си Иво.Мисля,че Гоце няма полезен ход.Ще има много хъмкане,мънкане,недомлъвки и коментари,но това ще са само последни напъни да се спаси каквото все още може.Изглежда,че ще доживеем да ги видим OUT от България.Едва тогава една голяма част от Българската емиграция наистина ще се завърне.Дай Боже.

 6. Неприятно ми е,но трябва да призная,че Гоце подхлъзна яко Б.Б ,като го попита как така Т.Ж. е добър,а дипломатите ДС-ари лоши.
  Батманът попадна във вълчи капан.
  Сега ще ни разиграват пиеска :Аз ги
  уволнявам ,ама Първанов не дава!
  Пълно размиване на ценности и доошашавяне на електората.

 7. Днес видните АБВеровци Първанов и Калфин скочиха като ужилини да защитават дипломатическите Щирлицовци

 8. Не знам за вас, ма аз не вярвам от времето на Костов в театъра наречен политика. Има едни групи хора с мноого пари, те определят реалността избирайки на кой да връчат факлата. Видимо е че това е постдемокрацията (укипедия за тези които нямат идея що е то).
  Целите са постигнати отдавна. България е бунище, което им носи милиарди, алтернатива няма и няма да има. Никой няма да позволи промяна в ущърб на кръговете, който и да дойде ще се бие само за неговия дял от баницата, с цената на всичко.
  Обидното за мен е че театъра е много нискобюджетна продукция ала митьо пайнера. Зимаме едни селски к..рви, подписваме с тях договор за експлоатация и послушание, излъскваме ги и ги даваме на Матряла да им се радвва, прибираме печалбата и гледаме сеир.

  Сеира дами и господа е масов, телевизиите, рекламните агенции и метриките са собственост на “наше” момче. Държавната администрация е място за любовници, мамини дечица, и другари по маса с основна дейност източване. Народа е оскотял и се бие за евтини банани и колбаси с менделеевата таблица, маа домашна сливовица и върти гибеци.

  Гледайки през тази призма, въобще не би ме учудило този ход с досиетата да е дело на тоя дето уж ги защитава. Крадеца вика дръжте крадеца.
  Класически комунистически приом, въпреки че уж изглежда че това му носи негатив, в кратуната на масовия избирател гола е във вратата на Боко Нинджата.

  Скука дами и господа, скука.
  Какво да очакваме обаче от партийните кадри, така е като дълги години наред унищожаваха кадърните в страха някой да не им земе трапезата. Ще гледаме поредната полистическа сапунка, просто не се съмнявам в победата на Дедо ви Сирищник.

  Ало Монтерей, моля ви сменете си сценаристите никви ги няма, така или иначе ще си платим, поне малко по-качествени актьори ни покажете тоя път.

 9. “Но не всичко просто е гениално. Иначе повечето ни ръководители в нашия живот щяха да са гении.”

  🙂

  🙂

  🙂

  Брилянтно !!!

  🙂

 10. Гоце каза, че повечето от ДС-посланиците много добре са си гледали работата…
  Ами аз не се и съмнявам! Работата им е била да са агенти на ДС (КГБ) и те много добре са си я гледали. И сигурно продължават, нали сме руския троянски кон в Европа.

 11. не съм чел какво е казал първанов.ако деиствително иска да се разгледа всяко досие поотделно,за първи и надявам се за последен път,съм съгласен с него.

 12. Mалко извън горната тема и не съвсем.Пожарникаря и бивша мутра и още много бивши все от тоя род, го е ударил на благотворителност към българския клир/не греша като казвам клир/,с парите на изтерзания български данъкоплатец.350000 лв.,че и още за един манастир,десетки хиляди за покриви и огради на черкви…Може би така иска да си откупи греховете или греховете на матреяла.А днес гледах по телевизия БТВ,как вече уволнения игумен на Троянския манастир,за това че не е пуснал хора с увреждания в черквата,си тръгва от София с една лъскава черна кола със затъмнени прозорци,чиято цена дори за моето невежо мнение гони 100000!Боже , греховете толкова ли са му голями ?Тоя безочлив човек е готов отново да ни натресе издръжката на църквата въпреки,ге тя е най-богатия собственик в нашето гниещо от всякъде отечество/нарочно с малка буква/

 13. Гоце така добре се е подхлъзнал,че опитите му да подхлъзне някой друг могат да зарадват лъжовно само неговите верни другари.Тодор Живков го няма,така че него го оценяваме в минало време дали е добър или лош.Надявам се тези агенти-дипломати в най скоро време да бъдат изпратени в историята и тогава Гоце да ни разказва какви герои са били. Не може да се говори за тях,че са служили на държавата,защото те са служили на КДС.В днешна България бившата държавна сигурност е мафиотска сигурност.

 14. “Hope is a good thing, maybe the best of things and no good thing ever dies.”

 15. Уважаеми г-н Виктор Вълков,моят коментар би трябвало да се появи след този на БАЙГОГО,които прави харакири на една политическа сапунка.
  Решение №175/14.12.2010 г. по проверка и обявяване редултатите за пренадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните
  слружби на БНА.
  Тъй като в качеството си на бивш външен министър,Ви е добре известно,че вече повече от половин век познавам и съм работил с болшинството от проверените 4 6 2 л и ц а п о чл.3,ал.1,т.23,допълвам към тях и най-представителните през последните 20 години,в трите власти,от които се предполагаше,
  че може да се очаква заслужено
  справедливо отношение като от христитяни.
  Друг е въпросът,кой колко е такъв!
  И чрез блоговете на Иво Инджев и този на Едвин Сугарев,заявявам,че ако премиерът ББ и външният министър НМ,не намерят сили за по-справедливо и достойно отношение,ще трябва много д а с е с ъ ж а л я в а.
  Бай Гого е допълнил най-добре самия Инджев,а последният добре знае,че всичко започва да си идва на мястото.
  Много мръсни и зависливи копелета са като кобри,да изплюят и пепелянка ще отровят,но на никого не му идва на ума,през какво чистилище на ада трябва да се минвава цели десетилетия!!,когато една държава, се управлява от самондеяни преторианци.
  Премиерът сам заяви,че си дава сметка за какво иде реч.!!!
  Живот и здраве да посрещнем празниците,а ако това не е така,и за Дедо Ви Сирищник и за др.дедовци!!!,ще стане дума.
  Ползвм се от случая да пожелая на всички весели коледни и новогодишни празници.

 16. Теорията на другаря Гоце Първанов за добрите и лошите… курви дипло-матки!

  Да кажа и аз две думи за текущия скандал около информацията, дошла от комисията за досиетата на ДС, а именно, че почти половината от действащите сега посланици на България по света са били агенти на комунистическата ДС. Даже Бойко Борисов, почитателят на всичко, що е сторил Тодор Живков (комуто преди немного време е разтривал ушите, бидейки негов бодигард!), сякаш се смути от тази информация и почна да говори, че щял да ги маха.

  Но той, нашия европейский болгарский премиер се смути не защото не е почитател на хората на ДС – та нали в собственото му правителство има едно заслужило ченге на комунистическата ДС, именно министър-приятеля му Божо Димитров! – той симулира смущение и дори нещо като възмущение, ала не за друго, а защото – ще го кажа, все пак се занимавам от много години с психология и няма начин да убегне това от вниманието! – защото ако бъдат махнати тия ченгета от дипломатически постове, това ще отвори доста свободни места, на които ще могат да бъдат натикани за дипломати доста заслужили гербоваци, сиреч, бойкови хора и приятели. Туй е положението по наште географски ширини, таваришчи, нема що да си кривим душите и да не го признаваме, напротив, трябва да си го признаваме!

  Но не за това ми е думата, а ми се иска най-вече да анализирам реакцията на наший обичний президент Гоце Първанович. Който, знайно е, сам е агент на комунистическата ДС, сиреч, е нещо като служител на хитлеристкото Гестапо, само дето то се нарича не Гестапо, ами… КГБ! Да, комунистическата ДС в тодорживкова и георгидимитрова Болгария, таваришчи, ако не знаете или ако сте забравили, ще си позволя да ви го напомня, е била не нещо друго, а отдел, филиал, продължение славния и железен съветски страж на комунизма, именуван КГБ. И наший обичний президент Гоце Първанов – сфащате ли сега накъде бия, а, бавномислещи ми таваришчи комуноиди?! – който вече 10 години дреме на най-високия пост на уж европейска България, е нещо като щатен служител на тайната служба на една друга държава, именно на Русия, наследницата на СССР. Тъврдя това, защото, знайно е, от друга страна – апелирам да се напрегнете максимално и да проследите успешно цялата ми мисъл, драги ми български дремлювци! – такова нещо като “бивше ченге” няма, сиреч, който е бил служител на КГБ, такъв си остава посмъртно. Е, честито, че разбрахте най-сетне що за персона сте търпеи цели 10 години на поста държавен глава на Болгария, та да ни позори пред целия свят. Щото в тия 10 годинки Гоце не правеше нищо друго, освен стриктно, по комунистически, да изпълнява инструкциите, идещи от неговия кремълски государ Путин, също служител на КГБ, както и наш Гоце.

  Тъй, надявам се, че не се изморихте прекалено и още можете да сфащате, щото ми се иска още да поизползвам умствения ви багаж, да белким сфанете още едно нещо (апропо, тая дума “сфащате” я пиша тъй нарочно, по стилистични подбуди, а не щото не знам как се пише думата “схващате”; туй го казвам за комуноидите, които ще ме захапят че не зная как се пише думата, и то не за друго ще ме захапят като бесни кучета, а ще ме захапят от безсилие да ми отмъстят, щото много ще ги заболи за туй, що пиша за техния идол Гоце Перванавий!). Та искам да ви кажа следното:

  Снощи мернах Гоце по новините, дето, като го попитаха репортерите що ще благоволи негова светлост да каже по скандалния случая с българските дипломати, с дипломатите на уж европейска България, служители обаче не на България, а на КГБ и на Путин, та като го попитаха, он, Гоце, с побеляло от злоба лице промълви нещо, което ако сме народ, би трябвало да му коства президентския пост. Та Гоце тогава, както и винаги, най-нагло заяви изтърканата си басня за идиоти, че не било кой знае какво че били служили тия дипломати на ДС, разбирай КГБ, щото имало, представете си, и “добри ченгета”, които били служили, представете си, на България!!! И го каза това без да се смути ни най-малко от това, че точно той, също ченге от ДС-КГБ, няма никакво право да прави никакви квалификации на своите бойни другари от ДС-КГБ, щото, разбира се, ний друго да каже по тоя случай, в битността си на примерно ченге на, повтарям, ДС-КГБ, он, негова светлост, друго и не може да каже! Та ако имаше поне малко акълец, Гоце щеше поне да премълчи, а пък ако имаше капчица поне чест, щеше да си фърли оставката, и да замине на плаче на рамото на своя таваришч Путин; но не би.

  Държавният глава на днешна комуноидна Болгария, драги ми таваришчи и господа българи (и госпожи – българки), си позволява да се държи, позволете да го заявя, като дългогодишна, остаряла от разврат и прогнила от сифилис проститутка, която, като я попитат що мисли за нравствената чистота и за възвишеността на човешката душа, ще въздъхне и мъдро ще каже следните думи:

  “Ний, заслужилите труженички на сексуалния фронт, сиреч, курвите, не сме еднакво мръсни и паднали жени; сред нас има и курви, ето, да речем, такава като мен самата, които сме запази нравствената си чест и достойнство, щото сме работили с ясното съзнание, че служим за задоволяване на сексуалните нужди на младежта и на целия развратничещ мъжки пролетариат, т.е. сме работили всеотдайно за задоволяване на една природна човешка нужда. И се курвували не за дрего, не от склонност към развратничене, щото ни е било приятно, щото така сме възвисявали и облагородявали най-вече душите си, а не щото сме извратени. За нас, истинските курви, не тялото е най-важното, а душата, ний сме курви-идеалистки!

  Получавали сме удоволствие да продаваме телата си, затуй не сме деградирали морално, нопротив, запазили сме си цялата нравствена чистота и свежест на душата. Та значи има два вида курви, добри и лоши, мръсни и чисти, курви в истинския смисъл, но има и благородни курви; аз самата, именно курвата Гоцелина Перванавая, съм и чиста, и добра, и благородна курва с най-възвишена душа, сиреч, аз съм курва, която се гордее с многогодишния си курвалък – и няма да позволя да бъдат обиждани всички добри, честни, чисти курви с възвишени и благородни души, отдавали през целия си съзнателен живот всичките си телесни отвори на святата кауза на световния курвински комунизъм: да задоволяваме сексуалните нужди на световния сексуален пролетариат!

  Айде де, всички курви сме били лоши, нема такова нещо! И недейте да плюете връз нашто чисто, гордо носено, червено курвинско знаме, мръсници такива!”

  Ей точно това нещо заяви снощи по телевизията, но с други, много миловидни думички, наш радной тавариш президент Гоцэ Перванавич. Ала народът не разбра що каза и продължи блажено да си похърква. Вместо да се възмути и да скокне! Аз ви преведох думите му на един по-разбираем и човешки език, белким некой сфане що всъщност е казал толкова хрисимий таваришч Гоце, по милостта на КГБ являющийся нинешний государственний голова европейской Болхарии!

  Лек ви ден на всички и продължавайте преспокойно да спите. И не забравяйте да похърквате!

 17. Защо изведнаж и Ники Младенов и ББ изпищяха като “ощипани моми” – нима и на малките деца не им е ясно, че огромна част от дипломатите ни и обслужващия персонал в посолствата са “куки”. Мисля, че този списък излиза в сегашния момент твърде услужливо за управляващите – след като стъпиха накриво с венцехваленията по “двете Българии” на Т.Ж. – дайте сега да се направим малко на десни…А иначе – срамно е подобни кадри да представят България и да са изразители на външната ни политика. Чудя се как и какво са работили, имайки предвид обвързаността им с ДС.

 18. Кога ли г-н Инджев, ще се събудим свободни, без съзнанието за комунистическото минало. 20 години по-късни, се вижда ясно и отчетливо, че всъщност реалността е подменена, че демокрацията ни е един фарс. Това са 20 г. Докъде стига ДС, това е ужасяващо. Оттук натам кой каквото да ми говори от медийните герои, се едно говори на ябълката. Не че съм се заблуждавал. Просто някои неща са прекалени.

 19. Гоце Първаноглу ще наложи вето върху Изборния кодекс, а също няма да подпише указите за отзовавене на дипломатите. Какво се цели? Гоце има власт и както неведнаж, авторът е показвал , колко силно я къта-няма да се предаде без бой. Кукловодите имат нещо на ум,но е трудно за нас да отгатнем.В Родината остава посредствеността за наш ужас! Роби,които трябва да живеят, за да плащат данъци и сметки на 100-те “най-известни” българи-забележете- не турци…

 20. Да наистина, това е вододелът на Прехода:
  “Защото за синеещите е позор, а за червендалестите е въпрос на гордост да имаш досие.”
  Това е тънката линия на МОРАЛА разделящ почтения от подлеца, демократа от автократа, нас от Гоцевщината.Без значение имаш ли или нямаш досие.
  Мисля си колко ли много почтени хора, принудени от ДС при някакви обстоятелства да сведат достойнството си, са се оттеглили от обществото в срам, позор и самота. За разлика от противните Догановци, Гоцета, Тошевци, Ивановци и т.н. смрадливци.
  Без морал няма успех.

 21. Искам малко факти да добавя, по повод на сутрешното изказване на министър Младенов, че бил страшно изненадан от количеството на дипломатите ни към ден днешен, които са свързани с ДС. Първо той няма как да е учуден, а ако е така той първи трябва да си подаде оставката защото явно го ползват за бушон, второ всички по-възрастни м/у които съм и аз много добре знаем за какво става въпрос една част от тези дипломати са ни били съученици. Та към ден днешен се е знаело още 2006г когато се прие закона, че към средата на декември 2010г ще бъде обявен списъка с дипломатите(съгласно закона се работи по график)е питам аз когато встъпваш във властта и в ръцете ти е МВР и МВнР много ли е трудно предварително да си събереш конкретни данни и да не чакаш някой да ти съобщи официално за какво става въпрос.Може би някой ще ми каже ами много са глупави не просто наново са използвали възможността за зависимост. Следващия факт, който държа да съобщя е, че по времето на въпросния Костов (който е голям трън в очите на много хора), голяма част от тези дипломати бяха помолени да напуснат министерството и те го напуснаха. След това на бял кон се завърнаха в мандата на “царя” и в момента са на високи постове.

 22. Обещавал ли е Божо Дембелкожов на Гоце Сирищника да не слага пожарникарската каска на батБойко сред експонатите на Панагюрското съкровище, а да му я занесе в президентството вместо цукало и Гоце да си ака в нея?

 23. Благодаря Ви г-н Инджев и на другите като Вас за Вашите слова.

 24. По закон никой агент няма право да излезе и да заяви открито аз съм или бях агент на ДС до момента в който не бъде осветлен с влязъл в сила закон.Било по давност или както е сега с разкриване архивите на ДС.Най неморалното е точно вербовчиците на агентите да излизат по телевизии и да ни поучават по темата.А дали всеки дипломат знаейки, че ще бъде осветлен по този закон си е правил криви сметки ще си му тежи на неговата съвест.Интересни ще са взаимните обвинения на бившите партийни кадри от ДС към техните партийни другари, които приеха закона.А те вече започнаха…

 25. 1.Най-напред да благодаря на Иво Инджев,че осигурява по-търпелив климат от страна на останалите съфорумци.
  2.Да вървим по ред:
  – Моето име никога няма да намерите сред общо 432 проверени
  3.Никога няма и да ви кажат,колко са сбъркаали президенти,премиери и патриарси,когато ме тласкат към тресавището на клеветите с клюки,потресаващи скандали с цифри и улики….
  4.Оше на 23.03.2003 г.пресичайки един булевард съм съобщил подобаващо защо мълчат най-отговорни мъже на държавата
  пред данни а не улики на Сметната палата,в т.ч. и на Ръ ба!
  5.Дори и сега преди Коледа 2010 г. се учудвам,защо поне външно!!,остана мълчалив Царя,
  Тафров,Ф.Димитров,Г.Първанов,прокурори,които трябваше само да изпълнят прокурорски определения на свои колега….
  Извинявам се на Иво Инджев,ако е останал с впечатление,че се правя на интересен или че не виждам преторианската игра….
  Аз само искам този блог,да бъде доволен,че е “отгледал” в чумни времена нещо различно от рабфакската кагебейско ченгесарска
  изобретателност,и се моля на Всевишния да доживея деня,когато
  ще се сложи крайъгълния камък
  на правилната България
  Това което ставап сега, са само далечви тътени,но и най-дългия път започва с една крачка….
  Да се запомни само,че като български дипломат от кариерата никога не съм бил ченге,още по-малко вързано с чужди интереси и при спечелени дела срещу изобретателства на службите,
  по-скоро те ще трябва да
  осветят куклуведите…
  Напускайки МВнР,принудително,на никого от следващите след Башев,
  не им е минало през акъла,това което не разбира и Бойко Борисов и Николай Младенов-приемстевност и “каляване в окопите”
  Какви ще трябва да са, и мислите и чувствата, ми около някои “каки”,”монита” и “калфи”!
  И накрая отново ще бъда верен на думата НИКОГА в нашата професия:
  Спорът ми с Иво Инджев за Царя не е от вчера,но и Времето не си губи времето!ЧЕСТ МУ ПРАВИ ЧЕ Е ТАКЪВ
  Дори във волята на Негово Величество или президента Г.Първанов,няма как да бъде заложена Божията промисъл,да не гневят римските богове.Знаели са го далеч по-бележити личности преди тя!

 26. тоя па са що ближе царо? -домиле ли му за него?! или не се говори за меткащия очички нагоре психар?

 27. Чух – и ми се вижда достоверно – че Доган бил натиснал за отварянето на досиетата, зер мокър от дъжд не се бои.:) Станишев се показа по-скоро неутрален, помня знаменитата му реплика: “Искахте досиета, на ви достиета!” 🙂

  (Пак като не каза “нате вам”.)

 28. Автор: Самун Самунов 16 Декември 2010 11:09:55
  Уважаеми другарю Стоичков, драги наш Ришельо,

  Доколкото ми е известно отказвате да давате интервюта и не искате да коментирате събитията от деня, защото сте имали сериозни здравословни проблеми.
  През всичките тези 35-40 години, когато сте работили с по-голямата част от посочените 462 лица за благото на „широкоскроените” Иван Башев, Петър Младенов, Виктор Вълков, Ж.Живков, Т.Живков,
  Г.Йорданов, Л.Живкова, Иван Славков и много други, както и 15-те като пенсионер за охрана на отрочетата им „в т.ч. и нощна смяна с всичкото останало, за което можем да се досетим”, Вие наистина сте видели много неща.

  Онова, „за което можем да се досетим” и другото – за което не можем да се досетим, кое от него сте ни казали? Какво пишете по форумите? Защо го пишете?
  За каква трибуна говорите сега? Към какво призовавате Сугарев чрез коментара до нас?
  Ами, говорете, де! Точно Вие ли, лутащият се из словесните си лабиринти, пълни с недомлъвки и псевдоисторически компилации, призовавате да се говори „открито и по човешки”?
  Започнете „с нашите 170 долара” за Обама, например.
  После можете да споменете как завърши разследването за онзи „един милион долара от Добруджанска банка”, след което се възродихте като феникс от пепелта, за разлика от банката, която фалира…
  Имате ли нещо общо, впрочем с дядото на Първанов по майчина линия? Името Юри Пчелинцев какво Ви говори? Обичаше ли Ви боксерът на Богомил Герасимов?
  Да започнем с открития разговор, а? Да си поговорим ясно и открито по човешки?

  Ot bloga na Edvin Sugarev

 29. Уважаеми г-н Лефтеров,имената на 462 души,спомените за тях и т.н., са свързани във времето и пространството до предела на същата тази цифра умножено с броя на дните от 360 месеца по 462.Сам ги изчислете,тъй като освен всичко останало,сте и добре “информиран” човек…
  Няма как като образован човек,да не съм и морално равнодушен….
  Върхът на това качество е да си сърдит и възмутен,без да псуваш…
  Ще кажа,както и на Любето:Ако недай Боже се наложи,кардинал Ришельо,да говори и действува,
  няма да са му необходими “презервативи”…само че на малките народи я има,я няма по един държавник на всеки сто години,от калибъра на Желязнта лейди,която е описана най-точно от г-н Берлускони….яка пичка!!!

 30. По повод на изказването на Шопенберг, за съжаление не е вододелът на прехода. Все още не се знае истината за адвокатите в София по времето на Т.Живков за това, че всички подписваха декларации пред Градския комитет на партията, все още не е изнесена истината за бившото Министерство на външната търговия, та към него даже беше прехвърлена специалността Външна търговия от икономическия институт и т.н. и т.н.. За съжаление още дълго време ще се гърчим и мъчим и няма да се разбере истината.

 31. Кучетата си лаят,кервана си върви-ей това пак ще стане.Бойко и тези около него ще почнат да ни обясняват ,че няма как да отзове посланиците-агенти,защото няма закон и бла-бла.На фона на цялата мизерия в държавата,когато хората обедняват,умират ,защото няма пари за линейки и лекарства това ни е най-малкия проблем.В Европа проблема с досиетата е решен отдавна,ние ще го дъвчем още 100 години.

 32. “Автор: Самун Самунов 16 Декември 2010 11:09:55
  Уважаеми другарю Стоичков, драги наш Ришельо,
  ………………………….
  Да започнем с открития разговор, а? Да си поговорим ясно и открито по човешки?”
  Ot bloga na Edvin Sugarev

  Dragi ni Стамен Стоичков , prosto citiram, ni6to li4no. Ako iskate da otgovarqte, naparvete go kum t.nar.Самун Самунов

 33. НА КОГО СЛУЖАТ?Това, че половината ни посланици са хора на ДС е много малка беда. Много по-голямата е, че те със сигурност са рекрутирани от съветските, сега руските тайни служби. Е, смятате ли, че в другите държави не знаят това? Едва ли! Представям си какво доверие имат към един български(!?) посланик, който е дефакто агент на КГБ…

 34. Комунистите (сега социалисти)начело с топ агента стратег Гоце се опитват да разделят вербуваните доносници (лошите) от Номенклатурата на ДС (добрите, които са защитавали интересите на родината). Това е все едно да разделиш убиеца от поръчителя на убийството. Да осъдиш убиеца, а поръчителя да го назначиш посланик, съдия, министър, депутат в парламента, с други думи да му дадеш имунитет. Прекрасна действителност, в която живеем, дори като европейска държава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.