По-добре в “Плейбой”, отколкото плебей

Това не е реклама, а изпреварващо съобщение за нещо, което може да бъде разбрано по различен начин от различни хора.

Дадох интервю за списание “Плейбой”. Доколкото разбрах, ще съм “лице на броя”. Знам, че по този повод ще се намерят желаещи да коментират други части на тялото (и не непременно моите), в комбинация с името ми заради визията в част от списанието. Ето защо отсега им препоръчвам: ако ще ми ядат кокалите на сравнителна основа, да го направят с позоваване на други примери с интервюирани в същото издание, а не с героините от фотосесиите.

Каквото и да си говорим обаче не мога да не отбележа, че свенливите (уж) български медии почти вкупом се направиха, че не забелязват награждаването на български журналист за правозащитна дейност от безпрецедентно жури – гражданско, а не началническо. Такъв беше случаят с наградата “Човек на годината” на публиката, която ми бе присъдена тази година от Българския хелзински комитет. Списание “Плейбой” отбелязва този факт с интервюто, което дадох за водещия български разследващ журналист Иван Михалев от в. “Капитал”. С него разговаряхме предимно за политика – за същата, която “свенливите” български медии се опитват да прескочат като паднали в неудобен момент гащи.

Захващам се с това обяснение защото то е част друго такова- от обяснението за разкрачената поза на българските медии между изнасилванията на властта и изкушенията на неизвестно как забогатели чичковци и лелички, пазаруващи редакции заедно с трудещите се на попрището на принудителното угодничество. На фона на тази перверзия, струва ми се, да дадеш интервю за “Плейбой”, е вероятно дръзко проникване в публичността, охранявана в нейните медийни хареми от наетите за целта евнуси. Не знам за красотата и дали наистина ще спаси света, но от малко дързост българската публичност определено има нужда.

Понеже да си журналист в България отдавна не е “секси”, си позволявам малко “еротично” отклонение от пуританската линия. Поне е от сърце, а не заради платена любов!

Изобщо: по-добре веднъж в “Плейбой”, отколкото завинаги плебей!

21 мнения за “По-добре в “Плейбой”, отколкото плебей”

 1. Г-н Инджев, дали сте интервю в най-точната и културна медия, която може да се намери по тези места. С високата си естетична претенция, липсата на лицемерие, арогантност, перверзия и манипулативност, аз мисля че сте попаднали пак в десетката. Поздравления!

 2. По добре “на живо” в “Плейбой” ,отколкото на плейбек в някой сутрешен блок в някоя казионна ТВ….

 3. Чудесно. С нетърпение чакаме да видим интервюто в списание “Плейбой”. Наскоро видях, че още излизал вестник “Работническо дело” – там повече пасва на Бойко Борисов да им даде едно пространно интервю, мисля си. Неговия менте-премиерски образ напълно отговаря на позабравеното издание от времето на комунизма. Представям си ги – на една страница Борисов дава интервю, а на другата – Г.Първанов… Важното е, че имат вкус от редакционния екип на “Плейбой” и са оценили тежестта ти в обществото и личния ти почерк, “сексапила” на твоите коментари! :))Успех, Иво!

 4. Ще си купя Плейбой, въпреки че съм жена и ще се надявам да са Ви отделили достойно място там, а силиконовите мадами да са на по-задните страници.

 5. Много правилно!Щеше да е прадокс,
  когато заслуженото щастие ч у к а в е ч е на вратата,да се оплаквате и от шум.
  Вие,така и така сте си окриления работен кон Пегас,но как ще я карат пауните,които стават само за триумф на природата над изкуството!

 6. Идентификацията на гласа, не се определя от мястото на викане, изключая кладенец насред равно поле, цар и магарешки уши. Опасенията за неразбиране, в случая са недотам основателни. Даже определено са безоснователни.
  Да видим! 🙂

 7. Браво г-н Инджев – много добра комбинация – красотата и умът 😉 Освен това сравнявайки Playboy с повечето от нашите вестници е все едно да сравниш добре направен романтичен филм с ниско качествени порно продукции със сюжет садо-мазо, ексхибиционизъм, воаьорство и т.н.

  Така че внушението е много интересно и разчупено. Браво.

 8. Поздравления! При всичси случаи по-добре в “Плейбой”, а не в “Уикенд” или “Галерия”!

 9. SUPERRR!!!
  1.В кой брой ще бъде поместено интервюто?
  2.ХАЙДе в ПАРКа !!! на 9 ЯНУАРИ В 11 ЧАСА ПРЕД ПАМЕТНИКА …
  Нахлу в мислите ми един стар банален виц….Учителката накарала децата да назоват един поет или писател,които започвал и завършвал с една и съща буква.Учениците дълго мълчали.Вазов,деца или Вапцаров!Не е проблем .че не се сещате ,но е важна посоката на мисленето ви.Иванчо вдигнал ръка и попитал учителката да каже един писател, чието име започвало с Х,по средата имало буквата У,а завършвало на Й.-Ауууу !!!Как не те срам Иванчо,-изпищяла учителката!_Хемингуей,другарко,но ценя посоката на мисленето ви…..Та и аз рекох ,на 9 януари,мотото на мисията на инициативния комитет за демонтиране на това ДС на КГБ,означава Да Свалим Каменното Голямо “Бижу”.Или Каменния Грозен Боклук,па може и Комунистическото Грандиозно Безумие,или Колосалното Гадно Безмислие и т.н….и т.н.Всичко това може да се изрази простичко ,ясно и кратко с едно изречение:
  ДОЛУ КГБ!!!
  Важна е посоката на мисленето!!!

 10. Поздравления г-н Инджев!Това беше най-интелектуалното мъжко списание по комунистическо време,което си набавях по неведоми пътища.Българското купих веднъж от любопитство,когато излезе на пазара,но установих,че е жалко копие на оригинала!Независимо от това радвам се ,че сте дали интервю и се надявам българският вариант на “Playboy” да настигне по качество оригинала.Успех!

 11. Плейбой е авторитетно списание в цял свят и Вашата поява там е достойна за уважение.Защо не поканят Гоце или някои друг боклук-защото хората знаят кой кой е .Успех и догодина пак”Човек на годината”.

 12. Супер 🙂 не съм си купувал Плейбой отдавна 🙂 ще вдигнете тиража 😉

 13. Г-н Инджев,в Плейбой гол ли сте или облечен?

 14. Към waf:

  Толкова съм гол, колкото се появявам и тук в този блог. Което със сигурност ще възбуди самозодоволяващата ви се злоба от този факт.

 15. Г-н Инджев, вече съм банален, но както се казва – за стотен път повтарям – ЧЕТА ВИ С ВЪЗХИЩЕНИЕ!
  Бъдете здрав!

 16. Поздравления, г-н Инджев! Вие сте интересен събеседник, човек с опит и знания, с личен чар и много привлекателен! Тази покана е напълно логична предвид качеството на материалите в това издание.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.