Най-я(р)ките премиерски изцепки-преди и напоследък

Двама поредни премиери забавляваха публиката, която проява чувствителност към българския език, с това, че го бъркат с майчиния си такъв. Симеон Сакскобургготски се оплиташе по тази причина в словесни конструкции като онзи троянски жрец Лакоон и синовете му в обръча от змии в прочутата гръцка скулптура, която изглежда е още по-прочуто “менте”, защото се приписва на самия Микеланджело като имитация на древното изкуство. Сред уникалните измислици на Кобурга беше например думичката “гадач”, с която той се опита да отпъди досадните му журналисти в опит да го накарат да предвиди (каквото и да било)” – не бил “гадач”… Но това беше най-малкото му “прегрешение”. Дали от притеснение да не се изложи или от презрение към нашия “чип” на недоразвити субекти ( най-вероятно и двете), той всъщност така и не ни удостои с адекватна реакция по злободневните въпроси на управлението (си). А говорителят му Димитър Цонев имаше нахалството да подхвърли, че началникът му давал интервюта само в чужбина, защото в България нямало журналисти на нужното ниво ( и това след като Тим Себастиян от Би Би Си “размаза” премиера Сакскобургготски в рубриката на телевизията “Hard talk” заради твърденията му как ще оправи българите за 800 дни).

Понеже паметта ни е къса, мнозина вече може и да са забравили, но наследникът му Станишев се изяви в публичното дърдорене с поредица от “червени бисери”. За него интересуващите се от досиета бяха “ненормални” ( макар тъкмо тогава да се създаде комисията, който действително пристъпи към разсекретяването и това автоматично причисли Станишев към “ненормалните”), а подписващите се под опозиционна петиция бяха “циркаджии”. Настроеният му на руска вълна мозък смени пола на думата “симбиоза” и като я прекара през дъгата на парламентарното приказване я обяви за “един симбиоз”.

И аз имах един “амбициоз” да подбера една “апотеоз” на нещо като Бойко в собствен сос ( или соц) със съответните цитати, но колегите от сайта Медиапул не само са ме изпреварили, но и от земята са ме ударили. Какво нещо е трудолюбивият колектив, няма как да се меря с неговото усилие! И резултатът не закъсня. Ето какво са подбрали те от някои от най-я(р)ките изцепки на Борисов през изминалата 2010-та година.

2010-та – един безкраен виц

30 Декември 2010


Аз мисля, че не трябва да се спекулира с това, което съм казал, а обратното.
Аз съм израснал само с хляб и картофи. Циганска баница нямаше. Майка ми мажеше мас от прасето и го поръси малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топката.
Нашите бяха много бедно семейство. Дето се вика “Кирил и Методий“, празникът 24 май, аз го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава у нас, понеже баща ми беше именник, Методи, майка правеше агнешко с картофи.
И гледахме прасе, гледахме кокошки. Аз ги гледах лично. Обикалях по почивните станции на Банкя. И там имаше такива, с помия, казани, където се събираше, си вземах и си ходех и си хранех прасето, кокошките. След това ходех с една коса, си бях взел, трева, към 30-40 заека. Имахме нива. И могат да ви кажа как се копае царевица, как се загърля, как се чупи, как се връзва на венци, как след това се руби, му казваме в Банкя и как ходиш и даваш на кокошките. За да има яйчица, сутринта да ми направи. Ядях по 12 яйца. Да, като дете и нито холестерол имах, нито нищо.
Не отивах на уроци по акордеон и китара преди да мина да събера трева, люцерна, помия за животните, за да има зимата храна и тогава отивах да свиря.
И майка ме записала на френски език и аз вместо това да ходя да уча по френски … ходех да ритам топка и я лъжех. И като разбра, че една година съм ходил да ритам топка, вместо да уча френски, си спомням, че бях по едни къси гащички, шортета и само като отчупила една пръчица при портата, тя се увива пръчката, такава жилава, мале колко бой изядох с пръчката.
Не учех английски, а тренирахме карате.
Справям се прекрасно, защото, виждате практиката в Европейския парламент е всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език.
Макар че можете да направите експеримент, в колата имам една кутия. На нея съм си написал на листчета глаголи, думи изречения. На английски. И си запаметявам и наизустявам. Сега ще е смешно още повече да казвам, но така, като се говори бавно, разбирам какво казват. Или най-малкото веднага ми се наострят ушите. Чуя ли “Congratulation, Borisov”, не слушам нататък.
Хората, които работят и ме познават знаят, че когато ми кажат, че има добра и лоша новина, добрата дори не искам да я слушам.
Аз винаги съм се озадачавал защо и как една новина влиза в общественото внимание, замествайки примерно друга, която за мен е много по-важна.
Сиреч една статия да поръчаш от някой йенски, виенски ли ще е, залцбургски ли ще е да го напише някой професор и да го публикува, това е елементарен трик и ви казвам защо е направено.
Защо не казахте примерно в самата ваша телевизия, че няма нито един ден в нито едно предаване, в което да не се напада правителството?
Много ви моля, когато речете да ме пресирате, да знаете, че съм написал оставката на правителството и тя е в джоба ми. Влагам целите си усилия и характер, но всичко си има граници.
Мисля, че нито за момент някой не си е помислял, че ГЕРБ има друг ръководител освен мене. Всеки си знае мястото. А ако не си знае, ще го подредя.
За мен са 10-11 години вече, защото е една и съща отговорността. Като бях главен секретар, пак цялата държава, въпросите бяха главно към мен, като станах кмет, всичко се въртеше около кметството в София, ако си спомняте. Сега същата отговорност.
Аз имам стаж и като полицай, и като кмет. Още като кмет в моя кабинет правихме арести… Разбирам я, мога я тази работа, тя е най-антикризисната мярка.
Не можеш да пълниш хладилниците на хората, след като не си хванал тези, които са ги изпразвали.
Аз съм обещал да правя магистрали, така че след 50 години българите да знаят какво съм направил.
Южната дъга на Околовръстното шосе на София нямаше да я има без мен.
Ако не бях аз, да дойдат багерите да съборят постройките, знаете много добре, че нямаше шанс да се направи тази част. Знаете, на мутрите бензиностанциите, автомивки, складове – какво ли нямаше. Сега си имам Цветанов. Не е нужно да идвам аз с багера, така че никакъв проблем няма да има.
За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. Отидоха и посочиха труповете. Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отива и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.
Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.
С една дума, нашият манталитет и нашия ген е такъв – войнстващ.
Не са последните 20 години, те са последните 13 века. Ние сме войнстващ народ. Искаме мир, но има ли война, просто нашите войници са уникални.
Не случайно в бойните спортове – борба, джудо, самбо, карате, щанги, силовите, са най-върховите ни постижения. Просто самата конструкция на българите – здрав труп, нисък център на тежестта, просто той е пригоден… Вижте, че всеки, който се подстриже късо, и прилича на борец.
Исках да помоля, ако може, все пак имам доста снимки, в които не съм на футбол и съм бръснат, така че можеше да изберете снимка, в която да не съм от свободното си време. Ако не е умишлено…
В момента ние сме най-добре в ЕС. Действаме така, че да не ни се налага някой с остена да ни подръчква отвън.
Колкото по-силна, стабилна и с най-ниски данъци в Европа става, толкова тя по-рязко се откроява от страните, да ги наречем така, като наш аналог, Гърция, Румъния, Португалия, Ирландия, която ни беше давана за пример, не по-розови са нещата в Испания.
Значи, точната дума не е противници, но всеки гледа и лобира за своята държава. Когато бизнесът в неговата държава, когато икономическите, финансово-икономическите условия там са тежки и някоя от другите държави върви по-добре, винаги се търси начин да се забави темпото на тази държава.
Да не би да им е приятно във Франция да си почупят 2-3 месеца държавата заради пенсионната реформа, в България ние най-отговорно като българи седнахме синдикати, работодатели, оценихме си демографския фактор и си направихме пенсионната реформа без стачки, без митинги. На никой не му е приятно това.
Проблеми имат онези държави, които са свикнали да живеят нашироко, да щракат с пръсти, да почиват дълго и вечер след 10 часа да излизат на нощен живот… Аз искам да дисциплинирам хората и България да бъде средноевропейска държава, това в следващите години ще се случи.
45 години сме били назад и леко встрани.
Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство. Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени.
Имаме си опитен президент, който се старае много. Ако някой път чисто политически не се опитва да ни критикува, аз мисля, че в цялост се справя прекрасно с работата си.
Президентът като е казал “а”, да каже и “б”. Да каже: браво на Бойко, браво на правителството.
Моля ви, вече да не го наричате президент, когато говорим за г-н Първанов.
Най-голямото ми предимство е, че нямам приятели. Не съм на този пост, за да се харесвам на хората.
Седя като куче горе в Бояна и гледам футбол… А и ако видите по празниците, винаги съм бил на някакви мероприятия. В България така е устроено всичко, че не трябва да имаш приятели по простата причина, че иначе може само да им попречиш.
Болката ми е, че и моите лични приятели злоупотребиха. Лични приятели, и то в първия месец, като станах премиер. Никога няма да забравя еднократната си двеминутна среща с тях – ти от днес повече няма да чуеш здрасти, докопам ли те, ще те арестувам лично.
В момента с Владимир Путин имаме много добър диалог, той ме разбира по-добре от българските политици.
И аз го попитах господин Путин: ако ти си на мое място, ще ги пратиш ли в Сибир тези хора? Ще ги пратиш. А ние само сме си позволили да ги дадем на прокурор и да проверим тези проекти.
Като станах министър-председател, разбрах, че думата любов не съществува, всичко е само пари.
Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди и щети. Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което в момента трябва да се изреже.
Хората на опашките не псуват “Сименс”, а псуват нас, без да имаме вина.
Българският потребител ми е по-мил от чуждите инвеститори.
Мечките са ни мили, но хората са ми по-мили. Вярно е, че и лъвовете ядат хора, не ги избиват в Африка, но има регулативни механизми.
Трябва да кажа, че се съгласих ДДС да остане на ниво 20%, независимо че вътрешното и всякакво убеждение мое е, че трябва в годините да намалява, но при това наследство, което сме получили, и ако тези договори за над 2 млрд. лева не съумеем да ги развалим, всичките на тази маса са информирани, че няма и да ги питам. Отивам и вдигам ДДС.
Повече не искам да слушам, съсредоточавате се, режете и действате.
Не философствайте… След месец, след два умуване, стратегии – не ми се слуша! Който не се съобразява или иска да философства – дали е шеф на болница, дали е шеф на каквото и да е – да си заминава веднага, щом са му малко парите!
Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт.
В петък очакваме сняг. Да не ви изненада. Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха.
На нас ни се падна не само мъгла, но и дъжд, и лед.
Клише е твърдението, че в условия на криза се правят реформи и се планира. Аз питам, приятели, кога правиш ремонт у къщи? Когато имаш пари и даваш на жена ти да прави ремонта, или когато нямаш пари?
От дядо ми още знам, че женски пари са змийски кости. Аз никога не съм ползвал женски пари в живота си. Винаги аз съм плащал всичко вкъщи, в ресторант, където и да съм. Но те не го разбират. Много от тях не са и мъже, за да го разбират.
В ГЕРБ мъжете обичат жени, а жените обичат мъже.
Просто в нежността предпочитам момиченцата да са нежни, отколкото момченцата.
Затова сме разочаровани всички, защото просто по един брилянтен начин ни е заблудила (шефката на фонд “Земеделие” Калина Илиева – бел.ред.). И факт е, няколко дена преди да роди, ако щете, аз бях пратил г-н Йовчев да разговаря, и ДАНС, с тях как вървят плащанията там. И толкова хора, дори в бременността й, все пак мъже с опит, бяха заблудени.
Аз ги избирам по документи. От проверките на службите, тръгвам отзад-напред. Тези, за които няма материали, почвам тях да търся.
Трябва непрекъснато да са в стрес и да знаят, че ще бъдат наблюдавани. А не, когато паднат от власт, да говорим имало или нямало корупция.
Щом Костов и Първанов не харесват някой, значи той си върши много добре работата. Да се притесняват тези, които ги харесват.
Почнеш ли да угаждаш на много хора, станеш ли диалогичен за тях, комуникативен, приключваш като министър. Защото всичко е направено във вид на схема.
Когато трябва да сменя министри, сменям, без да питам никого.
Там, където съм аз, е прозрачността.

23 мнения за “Най-я(р)ките премиерски изцепки-преди и напоследък”

 1. Първите двама изобщо не се нуждаят от коментар,просто са …..изгубено и пропиляно време.А за Бойко…американците имат една приказка(so what).Прощавам му всичко само да свали и измете Моше Първанов.

 2. ne e losho , pone choveka si kazva kakvo mu e na sarceto , koeto e za predpochitane pred rafiniranata luza podnesena po intelektualno zamotan nachin. Zatova Dr. Zelev se omota vav filosofija i vmesto da demontirame tvrdo komunizma, sedjahma i slushahme bezsmisleni karanici na kruglata masa. Togava trebvashe da dejstvame stestu DS a ne sega da se vajkame kak ni prekaraha, ama nemahme vodachi koito jasno da postavjat celite i da natisnem komunistite. Ostavihme gi da se izmuknat i sega da ni se prismivat na vsichki nas, kolko sme bedni i neshtastni.

 3. Простодушен и близък до народа- прост(о) Б. Борисов. Забравено е обаче, едно от най-неговите си (емблематични) изказвания:
  26.10.2010 “И за това човек трябва да си мери приказките и точната дума.”

 4. Наистина е велико. Ако не беше тъжно, щеше да е убийствено смешно. Но мисля, че любителите на този стил в хумора имат право за малко да забравят, че това е министър-председателят и да си се посмеят на воля. Дори текстчето може да спечели маса награди…за хумор, сатира и (само)заб(р)ава. Ама нали знаем кой е лудият. Е, не е този дето разказва смешките.

 5. Вероятно авторите на подобна селекция се целят в хумора във въпросните ситуации. При цялото ми желание да не се изживявам като песимист аз се замислям за други неща. Като например, че това е трети поред премиер, избран със самостоятелно парламентарно мнозинство с незначително модифициран, но практически еднакъв “чип”. От което изводите за интелигентност, грамотност, култура, гражданственост и всичко около това на критичната маса български избиратели, противно на цвета на гореизброените трима субекти, не са никак розови.
  ПС. Във “вицовата” хроника сякаш са пропуснати заиграванията и мераците за “мачлета” и подобни свойски за тикваря фамилиарности, последно струва ми се с Лужков през септември.

 6. И аз го попитах господин Путин: ако ти си на мое място, ще ги пратиш ли в Сибир тези хора? Ще ги пратиш. А ние само сме си позволили да ги дадем на прокурор и да проверим тези проекти.
  +++
  Сега, не искам да обиждам човека (ББ), но … това ужасно иронично и подигравателно спрямо Путя и най вероятно е просто щастливо попадение :))). Все пак, мноооого добро ! 🙂

 7. Няма лошо.. Той и “HUMMER”-а “гори много”, но е доказан “вседеход”.. Въпросът е работата, която върши, да е повече от парите, дадени за гориво..

 8. Е, ми така е. Не обича наш Бойко купешките думи, още повече ако ще трябва да ги усуква по французки или ингилизки. Я къде е ливадата, бол място за топката. И ще знаете, прав си е, баш от незнанието му е излязъл късметът. Нали ако беше залягал по разните му там тинтири минтири днес само през криво фиде щеше да си съзерцава лампазите. Пожарникарски ама генералски. Кой ти ги дава само с учене? Ами школата? Представяте ли си, както си се е бил засилил да кандидатства за факултета, онзи в Симеоново, на Държавната сигурност, и току виж го бяха приели? Ами после накъде? Там те карат да учиш я гръцки я турски. Ти остави, че ще му е самотно за коженото кълбо, там все пак не е като да не се рита, дори за предмет по програмата го имат, но както си е дисциплиниран, щял е да вземе да се стегне и да ги усвои тия пусти езици та по комшийски е щял да почне да хортува и за агент са щели да го цанят. Представяте ли си обаче какво следва от това? Той и агент, моля ти се, щяло е да трябва след туй сам себе си да уволнява от председателската си длъжност на министър. Уужас! То не че и сега не си носи оставката на хартиен носител в джоба за в случай на нужда, но чак пък такъв карък да бъде никой не заслужава, още по-малко той дето иска и след 50 години спомен да има за него.

  —————————–

  И за да не останете с впечатление, че словесните бисери са оставили следи единствено в речника на героя на Алеко след разходката му до Чикаго и назад, предлагам (повторно за новите посетители на блога) някои от изразните следи оставени и от тази на ББ по същите тези места:

  „Сутринта видяхме и новото поколение – бягаха, танцуваха, рецитираха стихотворения. “
  „Ние имахме среща с еврейските общности преди малко. Помолих ги да помислят за една сцена, където те да плащат наема (смях), където да могат нашите деца и всички вие, които имате мероприятия, да се правят …“
  „с инвестиции и техника ние можеме тези милиони декари пустееща земя, които имаме, да храниме и света със нея. (Възгласи „Браво(с)“)“
  „за арабския свят, за бившите съветски републики можеме да изнасяме това, което най-много и най-ценно имаме. (Глас от публиката: Розово масло!) “
  „От нас се иска просто да не крадат, (…) да експлоатираме тая даденост, която се нарича геостратегическо, нали на високопарен език, положение на страната. “
  „само при едно нарушение му взимаме лицензията. Няма да има тоя път „Сгреших, прости ми“, такива няма. (…) А за визите – поставили сме го. “
  „Чу ли ме или не ме слушаш?! Ще дойдеш при външния министър в София и ще ти го решиме проблема! “
  „ (Въпрос от публиката) Гледаме да се прибираме всяка година в България. (…) Има някаква нова атмосфера, има някакъв импулс в хората. Б.Б. : Мачкаме ги, затова така са… (смях) “
  „Аз се надявам ние да бъдеме по-дълго, щото за следващите не гарантирам как ще се справят! Така че… Мисля, че народът трябва да оцени и ще оцени това, което се прави! “
  „А иначе мога да изброя поне 30-40 човека (…) които са на ваша възраст и които ги взех от Лондон, Париж, Вашингтон и в момента са в управлението на държавата. Като се износят малко, идвайте вие и ще ги сменяме!“
  „… Тед? Не го виждам, той тука ли е? Ради, намери го тоя човек и да го запознаем с момичето, може да му излезе късмета…(смях) “
  „То сега кво е, събота или неделя? Тука кво се пада? Неделя. Приятна неделя тогава. Има баница и луканка, заповядайте! “

 9. ББ е поредната марионетка, при това твърде проста.

 10. От авторите на тези “бестселъри” няма как да очакваме да се засрамят, защото те се гордеят. Ама ние, българската маса, би трябвало да се засрамим. Не съм чувал за друг народ, който петдесет-шейсет години да се бъзика с простотията на управниците си, през последните двайсет години от нас самите избирани.

 11. Тази година полупроводници, догодина цели. Весели празници и щастливо посрещане на Новата 2011-а 🙂

 12. “С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата…”

  Култово!

 13. В републиката на съветският-руски (А)ли (Б)аба (В)тори и четеридесетте разбойници е безсмислено да се коментират публичните обещания на Българските премиери, защото съдебната власт и милицията, на тази република в България служи на разбойниците.Тези разбойници се крият зад паметника на съветската окупационна армия в столицата на България и ако искаме да ги видим и да освободим България, от тяхната недосегаема разбойническа власт в Ръ Бъ, трябва да демонтираме този паметник-скривалище на злото в България.

 14. Ами така е! Ако беше учен, квалифициран, специализиран, знаещ два чужди езика, кадърен, тактичен и т.н, нито щеше да се кандидатира (а и нямаше да му позволят), нито щеше да бъде избран. Важното е да свърши работата, както се заканва! И там е разликата му от Бая ви Ганя. Оня откровено си гони келипира и не го и крие! ББ твърди че иска да оправи нещата в окаяната ни България. Ако го направи приликата ще е само външна, формална. Тогава може и да се посмеем от (добро) сърце на всичко от гореизнесеното!

 15. Бойко е цар на multitasking.
  С едната ръка яде кифтета, с другата бие дузпа,с третата е.. противници и съотборници.
  Мога да кажа,че всички момичета и жени от 18 до 90 го боготворят,гласуват за него и е техният мъж мечта.
  Правете си изводите как печели.Той просто е един от тях – те припознават себе си . Острижи се, пребий някого и ето те цял Б.Б си вече.

 16. Един Българино!
  Не ме обиждай. При все че 20 години тренирах карате, ми се гади само като зърна тоя “мъж мечта”.
  “Карате започва с уважение и свършва с уважение” – е казал един от старите майстори. Ама БатБойко и карате е учил както е учил френския – с едната ръка, та урока с възпитанието, уважението, дожо-етикета и поклоните го е пропуснал.
  П.С. За протокола – жена съм.

 17. Бойко говори според ситуацията, аудиторията инастроението си и въобще не му пука от оценките. Това според учебниците е много лошо, но издава и смелост и непукизъм.

  Егото му е основния недостатък, но и най-голямо предимство. То е единствения му коректив.

  PS: почти всички лафове на този никуму безразличен българин са събрани в http://www.facebook.com/bat.boyko.kaza

  Но най-се горедеем с коментарите, така че моля включете се!

 18. Много добре помня интервюто в “Hard Talk”. Гордеех се, че такава личност ни представя пред света и му съчувствах, че заради нашето, на българите, отношение към сираците се червеше…
  А г-н Инджев се държи като дребен махленски гамен, събира цитати, вицове, остава и лексикон да врътне. Каква по-добра илюстрация за думите на Д.Цонев.

 19. Към Stanislav:

  Ако наистина помните въпросното интервю , би трябвало да ви е срам от лъжата, която се опитвате да прокарвате: водещият Тим Себастиан буквално унизи Симеон Сакскобургготски, хващайки го, че се опитва да се измъкне от въпроса за онази глупост с обещанието да ни оправи за 800 дни. Когато злополучният ни ( в тази роля) премиер се опита за трети път да отрече, че е казал такова нещо, редактор внесе един лист и Себастиан назидателно изчете точния цитат.
  Така че, не намесвайте сираците и не лъжете- поне не се обаждайте с твърдението, колко добре си спомняте.
  Ако ли пък Д.Цонев ви е критерии за истината с неговия откровен цинизъм, изразен тогава, най-добре е да се прегледате при специалист, който да ви помогне да се събудите.

 20. Да Ви припомня тогава колко българи са канени в най-престижното предаване на BBC “Hard talk” – отговорът е: нула. А спор за обещанието е воден многократно и не това е темата.
  Събирането на бисери може и да е забавно, но не подхожда на сериозен журналист. Или да поставим Вас до класика Тицин? Пак ще припомня, че множество издънки правеше и Рейгън, но издъни СССР. Да не говорим за Буш, но тези изцепки не попречиха на “тъпите” американци да го преизберат.

 21. Към Станислав:

  Прекалено сте елементарен във възторга от собствената си неосведоменост, за да ви прилагам пълен списък на канените от Би Би Си български събеседници, между които с абсолютна сигурност Филип Димитров, Надежда Михайлова, Петър Стоянов, Иван Костов ( многократно само по време на косовската криза) и т.н. Попаднали сте на доста неправилен човек в опитите за манипулиране- самият аз към канен многократно за коментари и съм участник в живо публицистично предаване на Би Би Си още на 4 септември 1992 г. ( което именно отприщи следващи покани към мен)

  Да те поканят някъде е едно, а да се изложиш – доста различно.Точно това се случи със Сакскобургготски и се става в момента с вас тук. Когато го гледах изпитах срам, че премиерът на България се опита да излъже многократно и беше унизително уличен в това. Което направи циничното изявление на говорителя му Цонев след това по адрес на българската журналистика, че нямало в България достоен журналист за шефа му и затова давал интервюта само в чужбина, още по-арогантно.

  Разчитайки на неосведоменост се опитахте да излъжете публично с обидни квалификация към автора. Не ставате за разговор, защото сте лъжец, който не може да ми бъде ментор по въпроса за това кое било сериозна журналистика.

 22. Дори и да лъжа, да съм неосведомен оставам във възторг от личност, от която не ме е срам, а излагацията си е Ваша интерпретация. И като се върна до 89-та, нямаше по-добро управление на държавата.
  Настоявам, че събирането на бисери може и да е забавно, но не подхожда на сериозен журналист. Майтапите ме радват, когато са , да речем, на задната корица на сериозно изследване, например Вашата фланелка със сърпа и чука.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.