Сересе и сесесере не ни впечатляват

Ау(дио)…! Ау, Боже! Нов аудиозапис (уж) тресе държавата. Че кой изобщо е потресен от подобен род “разкрития”, които не водят до никъде?

Колегата Явор Дачков от години пуска аудиозаписи с гласа на Тодор Живков ( те са от т.н. “златен фонд” на радиото). От тях се лее потресаващата простотия, управлявала България десетилетия. И какво от това? Простотията не потресе чак толкова хората, че да спрат да гласуват за нея.

Сега Явор Дачков пуска на пресконференция звук как си приказват по телефона един срещу друг шефът на митниците, в тандем с финансовия министър, срещу шефа на МВР . Какво очаквате да се случи? Познахте: същото, както и когато президентът Първанов пусна на медиите запис от разговора си със същия Дянков, в който го унижава преднамерено. “Чудото”, което предизвика президентския капан, се спука за малко повече от три дни. Дори в края на годината не влезна в челните места на класациите за най-големите идиотизми на годината.

Или да вземем скандала ( ама наистина скандалният скандал) с приказките на едни лекари, които пък скандално са били записвани от МВР, след което бяха скандално “изкоментирани” от самия премиер- в смисъл, че било нормално едни лекари да говорят така за едно новородено човешко същество защото професията им е трудна.

Изобщо тук не е страната на голямото подслушване, както може би някои ще обобщят. Тук направо е царството на надслушването в което всеки говори, но май никой не чува другия и главното – отговорност за казаното никой не носи. И този път ще стане така.

Мен ако питате, причината за това е, че по нашите земи няма особена чувствителност към сересе и сесесере и всеки е смятан за мекере до доказване на противното. А противното трудно се доказва. Освен ако не е толкова противно, че да доведе до нов 10-ти януари. Но честно казано – не си го пожелавам.

Като наближите паметника на сесесере в центъра на София се ослушайте и … както обикновено преминете с преклонена главица. Но също така се огледайте и може би ще забележите, че на знамена на чугунените скулптурни фигури пише “Вся власть советам” – лозунг от времето на гражданската война, предизвикана от болшевиките в Русия, когато още е нямало сесесере и сересе, макар да се твърди от името на благодарния ни народ, че самият монумент е на сесесере.

В страната, в която доминирането на сесесере не прави впечатление на народонаселението , няма да се случи нищо с каквото и да е сересе.

47 мнения за “Сересе и сесесере не ни впечатляват”

 1. Да е харлия!
  Таз година сересе, догодина бесепе!

 2. Ще ме извинявате но от тия сересета и сесесерета направо ми се досесера.Прощавайте!

 3. Абе току-що минах покрай “паметника” и се сетих, че в неделя на 9ти ще има митинг там.

 4. Хе, добре казано 🙂

  Иначе изобщо не мога да разбера защо на тия записи им се лепна етикета “скандал”.
  Ако има нещо скандално, то е факта, че са изтекли. Съдържанието е най-обикновено, става ясно че някои хора може би не изпитват симпатия един към друг, че някой е недоволен и прочие прозаични неща.
  И до момента не мога да схвана какво точно беше “скандалното” и в разпространената от Гоце стенограма на разговора му с Дянков. Пълна скука, но я дъвкаха цяла седмица.

  Изобщо имам чувството, че напоследък “скандалите” се подбират измежду наличните новини с генератор на случайни числа. После почваме да си чешем езиците като бесни за няколко дни, до следващия псевдо скандал. А наистина скандалните неща остават встрани.

 5. Опозицията е много силна в интригите и ударите под кръста.Имам чувството че имат бръмбари на всякъде А управлявящите ,както се вижда не могът и да ги повярват.
  Не е изключено да има и техническа помощ от много високо и чуждо ниво.
  Винаги е имало тиха борба за влияние в БГ
  от великите сили. А сега борбата на опозицията е на живот и смърт.

 6. Убеден съм, че нов 10 януари ще има и той ще довърши делото на 10 януари 1997 година. Единственият въпрос е – кога народът ни ще узрее за този ден.
  В годините на най-зловещия комунистически терор, преди смъртта на Сталин (5 март 1953 г.), близо до мястото, където днес стърчи ПъКъЛъ (на входа на Борисовата градина до езерото Аряна), имаше 4–5 метрова статуя на Сталин. Една нощ двама анархисти я взривиха.
  Единият от тях е жив….

 7. Изнесеното в тази, а пък и в предишните две две публикации в блога на г-н Инджев не се нуждае от особен коментар. Или от задаване на въпроси от рода на този: а защо властта, защо “народний херой” Бойко не се намеси, та да изтика мутрите на Маджо (приближен на самия президент Гоце Първанов, негов сътрапезник!) от Студентския град примерно?

  Аз лично смятам, че ненамесата на управляващите – тия, пък и предишните, също така и още по-предишните, от царското управление – е още по-красноречива от евентуална намеса: властта, държавата, от една страна, и мафията, от друга, у нас са едно и също нещо. Допуснахме да ни управляват мутри и мафиоти, ето това направихме.

  Нашата днешна така окаяна, поставена на колене и унизена демокрация е вече мутренска демокрация, пък трябва да вземем предвид и това, че властващите мутри – вече и на държавни постове, а пък и като феодални владетели на отделните територии, като този Маджо – са просто слуги, маши, патерици и и пр. на истинския господар на тази страна: комунистическата – руско-българска и ченгесаро-кагебистка – мафиотска олигархия. Това е положението. Това е истинският октопод, от който отърване няма.

  Довели сме нещата дотам, че единствената ни надежда вече даже не е и Европейският съюз – нашите мутри май се сработиха и с него; единствената ни надежда в момента е… американският посланик в София! Доста крехка надежда, щото ний за Америка едва ли можем да сме важни при положение, че тя има на главата си проблемите на целия свят, при това в момента я ръководи един, за жалост, твърде слаб и безхарактерен президент.

  Докато не осъзнаем, че само ние самите, българите, гражданите, автентичните демократи – не някой друг, само ний самите! – сме и трябва да бъдем единствената надежда за поправяне на положението в нашата страна; само ние сме и трябва да бъдем силата, която, ако възроптаем както подобава, но не само това, но също и ако сме твърди в предстоящите борби, може да променим, с много тежести и усилия, тежката обстановка. За която всички ние, така или иначе, плащаме – с бедността си, с униженията си, с безперспективността си.

  В най-новата българска история след 1989 година само един път държавата, в лицето на правителството на СДС, на правителството на Иван Костов, има смелостта да се опълчи срещу мафията и да поведе война срещу нея. Мафиотите и техните политически приятели и представители от БСП, ДПС и вся осталная сволоч надоха вой и писъци до небесата и се разкрещяха така, сякаш някой ги коли. Медийни слуги на мутро-мафията ни като Кеворкян, Слави Трифонов и останалата гмеж, срещу щедро заплащане, естестествено, не алтруистично, почнаха най-мръсната кампания по оплюване и окалване на Костов и на СДС, която още не е престанала.

  И мафията успя, усилията й не отидоха напразно: доведе си за целта послушен управник чак от Мадрид, който осигури простор за нов възход на мафията ни. Времето на Симеон (със “силна ръка” в лицето на новопроизведений генерал Бойко Борисов!) стана също такова златно време за разцвета на мафията ни, което може да се сравни само с времето на разцвета на бандитизма по времето на печално известния Беров (1993-94 година).

  Такива ми ти работи. Нещата, за които пиша, съвсем не са безобидни. Трябва да се стреснем, да осъзнаем какво става, да възроптаем, да се надигнем, пълни с решимост за борба, да направим нужното и максималното, и даже още повече от това, за да умием образа на поруганата българска демокрация.

  Разбра се поне едно: ако ний, гражданите, не сме си на мястото, наглеците се разпищолват и тържествуват. Но ако ний си застанем на мястото, те ще се разбягат като плъхове.

  Защото в нас е силата. Но преди това ние, гражданите, трябва да си отвоюваме от мафията и държавата, и демокрацията си. Ако не го сторим, горко ни…

 8. И още нещо пропуснах да напиша:

  Трябва да си неспасяем идиот да вярваш, че някога гарван гарвану око може да започне да вади! Но изглежда у нас неспасяемите наивници (да не употребявам по-тежка дума) се преобладаващо мнозинство. Мутренската държава и мутренската култура воглаве с медиите у нас правят нужното за да произвеждат идиоти, простаци и наивници в изобилие…

 9. Към Георги Велев:
  Не бери грижа, господине!
  В навечерието на рухването на Берлинската стена пред сградата на Народното събрание се събрахме едва стотина–двеста души, а след шест месеца на Орлов мост имаше двумилионен митинг.
  Важното е, че зад каузата ни застава интелигенцията на България!

 10. Митингът в прослава на съветската армия освободителка на 9 може да бъде посетен и от други признателни граждани – на Полша, Литва, Латвия, Естония, Дания, Норвегия…
  Ако не дойдат – значи ще са поредните неблагодарници на танковете и шпагините на бащицата Сталин… Ние обаче не трябва да се показваме неблагодарници и трябва да носим венци и цветя на признателност.(Динамитените пръчки биха били най- подходящото цвете.) Тези размисли ми дойдоха след като препрочетох вчера части от “Ледоразбивачът” на Виктор Суворов.

 11. Най-скандално в случая е коментарът на ББ и вече отчайващо наглият му популизъм. Пак ли сега г-н Костов “си смуче глупости от пръстчетата” или просто в държавата е “отврат”/по В.Танов/?

 12. “…Тук направо е царството на надслушването в което всеки говори, но май никой не чува другия и главното – отговорност за казаното никой не носи. И този път ще стане така….” Тази сутрин американския посланик у нас ,сподели ,че когато има разногласия в екипа на управляващите -Е по-добре ,но за кого …остава да се разбере и съвсем скоро наистина ще се разбере и вероятно ще е по-добре ЗА ПОЛИТИЦИТЕ!Иначе за гражданите се знае ,че още преди да ни залеят с поредната помия -вече сме пречистени и извисени над изостаналостта им и послучай днешния празник отправям към всички ,които почитат християнската традиция моята вяра за цивилизованост и ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ!На именниците пожелавам нови хоризонти и вдъхновение!

 13. Драги ми г-н Инджев, не се учудвайте,че сересетата не впечетляват никого.Внашата мила Родина няма и неможе да има управник,кайто и каквото да направи да не бъде оплют -не критикуван а оплют от което очистване няма.Журналистиката у нас не работи за народа си ,а по поръчка.Как да вярвам на Я.Дачков,че е чиста вода ненапита,като се объща като лопата.От голям привърженик на И.Костов сега е най-големия му ОПЛЮВАЧ.Костов не е безгрешен,но е един добър и умен политик.НАВЯРНО е засегнал много интереси затова беше дискредитиран като политик и днес 96% от хората го мразели.Само,че невиждам след Костов да е дошъл по-добър.

 14. Кремълските подлоги пак ще завият, че сме русофоби. А ние казваме: с нас ще бъдат и духовете на онези достойни и честни 8 руснаци-(тогава съвсем млади хора,днес от тях е жива, мисля, само Наталия Горбаневская), които на 25. август 1968 протестираха на Червения площад срещу съветската агресия в Чехословакия.
  Тогава те за минути преди КГБстката глутница да се нахвърли върху тях, издигнаха плаката “Позор на окупаторите!”- срещу реален, а не символичен окупаторски ботуш. Какво се случи после е ясно. Те изгниха в ГУЛАГ и в “психиатриите”,Анатолий Марченко (арестуван предварително, за да не бъде на демонстрацията) беше убит с глад и химикали. Всички от 8-те бяха в началото на кариерите си като талантливи учени и писатели. Отказаха се да правят кариери в условията на мракобесническия режим, отказаха се от всичко в името на истината и солидарността с другите. Нека ги почетем достойно! Вечна им слава!

 15. Няма как да се оправим без втори 10 януари и не е нужно да крещим и да правим глупости по улиците, достатъчно е всички да сме там. Но преди всичко да знаем защо сме там (на улиците). В резултат на въпросните сересета се оказа, че ръста на контрабандата е “спаднал” рязко това е от ББ, на който БТВ усложливо му предостави днес един час за обяснения. Контрата обаче е Румен Петков на който как да му вярваш? Затова ще си направим собствено проучване само трябва да се разходите до Женски пазар.

 16. Помните ли добрият стар виц за онзи, които по тошово време раздавал на минувачите по Bитошка листчета? Eдин милиционер го спрял с въпроса какво прави, на което онзи отговорил, че раздава позиви. Mилиционерът репликирал, че на листчетата нищто не пише и получил отговор “Kакво да пиша, бе др. старшина? Bсичко е ясно!” Четеики блога и коментарите си мисля, че не всичко е ясно само на “неспасяемите наивници” (по Aнгел Грънчаров)

 17. Тъй като в блога на Е.Сугарев за преграден огън е мобилизирано цялото президентско войнство с по-напудрени,от тук от там “убедителни” т.е.колективни участници,вече го казах на английски и ще го повторя:
  Срещу НС признателна България навеки е заковала,че благодари на Царя Освободител,в т.ч.Шипка,
  Шейново и т.н.,но едно са измислено обявяване на война и окупация “при армия с пушки при нозе!”,а др.неудачни паметници,от които и славата на руското оръжие
  няма изнасилена необходимост.
  Не по-малко ум трябва и за всяко не до там удачна чувствителност към др.народ,защото ген.Гурко е ибсипан с цветя при влизането в София,но по-различна е славата му в Полша.
  Въобще и кратко, и по-внимателно,
  тъй като както каза премиерът тази сутрин,”предизборната борба при мнозина не само не е свършила
  но и тепърва започва”.Да не им даваме повод,които -да не дава Господ!-те така и така ще си режисират!
  Самата демократична Русия,няма
  нужда от “съюзнци” и измекяри,
  както казва и външният й министър Гирс при Алесандър Трети.

 18. Az si mislia che edinstvenoto spasenie preminava prez nov 10 ianuari.
  Niama da moga da doida na 9ti fizicheski, no iskam da izkaja svoiata podkrepa na tova sabitie.
  Dolu mafiotsko-mutrenskata klika, koiato upravliava BG veche 65 godini s mlaki izkljuchenia.

 19. Само едно изречение към г-н Ангел Грънчаров.като как си представя “ние гражданите трябва да се отвоюваме от мафията?”

 20. Не смятам, че у нас доминира СССР-мисленето, защото тази държава умря преди 20 г. и (почти) никой няма мераци да я възстановява. По-скоро в нашите политически среди (както и в бившия СССР) доминира мисленето на онези, които унищожиха СССР и свалиха бай Тодор от влас, а именно мисленето на КГБ/ДС-пиявиците. Това са хора, които през последните 30 г. мислят преди всичко за себе си (случаят с полк. Вл. Ветров и с нашите посланици-агенти) и са в състояние да унищожат цели държави и народи в преследване на личния си и кастов интерес.

 21. Мдаа,а на паметника на хАмериканските пилоти”херота”,разрушили полувината София кога да поднесем “ТНТ:”цветя,Раличке?Паметник-какво значи,памет,служи НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,за добро или лошо,и…Честита Нова Година!!!!

 22. Според президента без съмнение съдържанието на разговорите е притеснително. “Естествено, някой трябва да се замисли и за това, че когато веднъж си предизвикал подобно явление – изтичане, поява, и даже злоупотреба бих казал, трябва да очакваш подобно нещо”, посочи още президентът.

  Публикувано в Mediapool.bg

  Бащата на народа се изказа!

 23. Всъщност вече се разбра,че за Шенген може да се мисли евентуално през октомври,а България с п о р е д “румънските “унгарци” е била по-дипломатична, в отговорите си към ЕС от Румъния,и като се има предвид и “многозначителната мъка” на президента Г.Първанов по серсесата,
  точно сега!, оставащото време е повод за др. нови изкушения.

 24. Театър на абсурда, макар и далеч от Йонеско и Бекет. Борисов не бил чул(чел) разговорите, а собственикът на БТВ го информирал, че ще бъдат изнесени на публиката?…

 25. никога не съм чел по-правдив и по истински, макар и кратък коментар, от този на Ангел Грънчаров.Това си е истината, казана кратко и ясно, това е..
  А Иво Инджев си е блестящ журналист, казвал съм го много пъти, казвам го още един път.

  А на 9-ти в 11 часа съм там при шпагина…

 26. От сересета за лакомите или на лакомите дупета в републиката на разбойниците не съм впечетлен.Впечетлен съм от успешният патриотичен зов (на талантливият журналист и самурай (рицар на България)- Иво Инджев), към другите Български самураи в България и по светът.Паниката в лагера на разбойниците в България е тотална, защото техните началници от ДС-МАФИЯТА знаят, че скоро ще бъдат заловени, и изправени, пред извънреден гражданско-военен съд в България-ЕС.

 27. Останах поразена,когато в разговор с две мои познати едната лекарка,другата библиотекар/независимо една от друга/ ,които до сега са били винаги избиратели на СДС и Синята коалиция ,ми заявиха ,че”Бойко имал добри намерения и правел “нещо”.Когато ги попитах какво ,не можаха да ми отговорят ,но се бяха превърнали в убедени негови привърженички.Осъзнах ,че “димките” на управляващи и “опозиция” си вършат добре работата,в замъгляване на действителността и мозъците.Зрящите у нас са критично малцинство.

 28. А вие чухте ли новата поговорка на гоцэ: “който нож вади, планина повдига”? Продължаваме с други трансформации:
  “Сговорна дружина и в петък блажно руча” (туй е гоцэ и шайката му олигарси)
  “Който нож вади- сам пада в него”
  “Бързата кучка – срам за майстора”
  “Гладна кокошка слепи ги ражда”
  “Който копае гроб другиму и до Цариград стига”(може и до Брюксел)

 29. Mara e mnogo prava i az zabeljazah sastoto javlenie. Javno, che chovek kolkoto i inteligenten da e, kato e podlojen na ejednevni manipulatsii ot sluginskite ni i prodajni medii se stiga dotam, che totalno mu promivat mozaka…

 30. Ако към 13.30 съобщих за многозначителната мъка на г-н Г.Първанов около сересесата и сагата със “заусукването” на Шенген,чрез Шандор Пинтер-техен вътрешен министър,вероятно и поради слисването на мнозина от ЕС-към 17.00 ч.,вече самият премиер Виктор Орбани закова!,че в приоритети на унгарското председателство е и: приемането на България и Румъния в шенгенското пространство.
  Трябва ли да се убеждаваме повече за значението на информацияата чрез вски добронамерен блог и стопанин?.
  По същия начин би трябвало да се предполаа,че и в Москва знаят където трябва,че едно е вечната и незаменима епопея на Шипка и друго измекярски съюзници,
  наведени за всяка много груба фалшификация на историята и ненужна за вечна и достойна прослава на руското оръжие.

 31. “Атанасе!”ти който си драл онова говедо Калфов за недостойно поведение
  като външен министър в румънския дворец,подскажи,сега и на продажните тъпи медии,че Шипка е свята и вечна,
  но вместо,някои да се”о б и ж д а т” евентуално,и тук да бъде насърчаван примерът на Елцин докрай!

 32. Към ПЕШО.Вие Господине не намирате,че тази история със СЕРЕСЕТА не е скандална.Аз пък смятам,че около нея се завързаха няколко скандала.1.Бе оповестено преди дни от Я.Янев ,че ще има нещо такова,от сорта на случилото се.2.Самото му медйно оповестяване.3.А може би-на първо място,как тези СЕСЕРЕТА са се озовали в ръцете на съответната медия4.Очудването на Ц.Цветанов,че такива записи има на неща,които би трябвало да са в неговата”кухня.5.Липсата на коментар на случилото се от страна на Б-Борисов/докато не се изясняло истински ли са СЕСЕРЕТАТА/.6.Днешното му интервю по една национална ТВ медия,от коетозаключих:
  -изнесеното е вярно,но то е действие за спиране на БГ по пътя към Шенген.Ясно от кото:от опозицията???
  -в правителството не трябва да се работи екипно.Напротив,членовете му могат и да не се харесват,дори могат да се мразят,стига работата да върви
  -в името на тази кауза,ще бъдат подслушвани ВСИЧКИ които имат някакви ръководни позиции в държавата,т.е.тоталното недоверие се настанява като водещ фактор в работата на държавната администрация.Защото,според Борисов,всички предишни БГ премиери са станали жертва на доверието ,което са имали към хората от кабинетите си.
  -реминисценцията на комунистическият метод на ръководство на държавата в БГ,СССР и другите братски страни преди 1989г. е в ход!
  И всичко това ако не е скандално,здраве му кажи.Историята с оповестяване разговора на Дянков с Гоце е от същия порядък,което потвърждава тезатами за риминисциензията.

 33. “И едните и другите са маскари”- казва Ганьо Балкански. Въпросът е защо българските маскари са по- големи маскари от английските ,германските или кувейтските. Като че ли усещането за съпричастност към една народност, една нация е по-силно при проспериращите народи, докато такива като нас все още са с усещането,че са под сянката на турската, германската, руската или американската държава. Стремежът към обособяването на групи и мафиотското навързване като свински черва на българите, при което груповият интерес и чуждопоклонничеството стоят над националния интерес ни поставя сред най- изостаналите държави на планетата. Дори и да сме имали някакви временни успехи, те по-скоро са се дължали на успехите на държавата под чието крило сме се подслонили, а не на нашия, български народен талант и труд.

 34. Имам чувството, че много хора пишат в блога на Иво Инджев за демонтажа на ПъКъЛъ, без да са разбрали каква е нашата кауза, а тя е следната:
  Има решение на Столичния общински съвет да бъдат демонтирани и отстранени всички негови скулптури. Това решение никой не го е отменил, а и никой не може да го отмени. Предишните “демократични” кметове на София, като не изпълниха решението на СОС, извършиха крещящо беззаконие и неморален акт граничещ с национално предателство. Ние Свободните хора, подписали петицията, искаме от Кмета на София да поправи беззаконието на предишните кметове.
  Това е гражданска кауза, която няма никакви политически мотиви, а е въпрос на законност и национално достойнство!

 35. Драга Valeria, това, което ми приписвате, просто не съм го написал; изречението „ние гражданите трябва да се отвоюваме от мафията” не е мое и твърдението в него няма връзка с онзи смисъл, който се съдържа в коментара ми…

 36. Според мен, проблемът не е че има СЕРЕСЕ-та за държавните служители. Трябва да ги има и трябва да има контрол…. Проблемът и скандалното е начинът, по който информацията става достъпна за обществото. Необходим е ЗАКОН, който да позволи на всеки един журналист и гражданин, да има достъп до информацията, която се “събира от СЕРЕСЕ-та”, отнасяща се до това как работи и “какви ги вършат” в институцията на президент, народно събрание, министър, митници, прокурор, съдилища, болници, учебни заведения и т.н. А не това да се прави “селективно”, както сега се случва……

 37. До Ангел Грънчаров:
  Определението ви за Барак Обама “твърде слаб и безхарактерен президент.” – е неуместно и неточно.
  Плюенето и квалификациите са характерни за комунистите, вие не сте от тях нали?
  Не мога да разбера намесването му (на Барак Обама) в коментара на статията на г-н Инджев!?
  Живея в Щатите от 15 години и по скоро бих приел Барак Обама за мой президент, отколкото агент гоце -срам и позор за България. Имам само българско гражданство, като уточнение. Съжалявам само че не мога да присъствам на протестите, които се организират, но искрено се радвам и ви подкрепям.

 38. Dimitar Atanassov, аз също бих предпочел Барак Обама да е мой президент – отколкото Гоце Първанов. Тук различия нямаме. Но това не ми пречи да смятам, че Барак Обама е слаб и безхарактерен – за Америка – президент. И фактът, че мисля така, съвсем не ме прави комунист. Това не е плюнка, а оценка.

 39. Срам !

  От девет дерета – вода ще донесе – само да оправдае полицейщината в държавата.
  Какво значение, че риториката на Борисов е насочена към основния “враг” на Инджев – Първанов.
  От това не следва, че на Борисов трябва да му се прощава нарушаването на човешките права.

 40. Уважаеми господин Грънчаров, президента на USA гледа Америка и света от най високата камбанария в света и носи най голямата отговорност, за мира и сигурността в този луд свят, затова си приберете личната оценка (за Барак Обама), обратно в емоционалната филосовска тетрадка,и не забравяйте, че само гражданите на USA, имат право да дават политически оценки, за своя президент.Надявам се, когато и аз направя грешка, да ми помогнете да се поправя.

 41. Чудя се кого ли ще пуснат този път съдиите, докато тече този скандал като димна завеса ?

 42. Към Мihailov:

  Ако сте незрящ и някой ви е прочел статията ми погрешно, това ви извинява. В противен случай се прегледайте за някакво лекарство срещу неразбиране на текстове, които коментирате превратно.

 43. “СГОВОРНА ДРУЖИНА ОТ НОЖ УМИРА!”
  В нашенско е така! И резидентът Гоце го потвърди, макар и в обратния вариант.
  Г-н Ангел Грънчаров, какво сте се завайкали в стил Г.П. Стаматов от началото на миналия век! Няма полза от това. Маку файда, както казват арабите. Шествието протест на 9-ти Януари пред паметника на ПъКъЛъ за мен е може би последния тест за да видя има ли шанс сегашното ни българско общество да стане гражданско. Малка е вероятността но все още се надявам. До тук ни доведе продажникът Желю Желев, който спря всякакви революционни настроения от онова време и възможности за “шокова терапия”, подобно на Полша (ех, къде са сега Поляците!) и за да спаси едно поколение мръсни комунистически отрочета ни подложи на бавен и мъчителен (“човеколюбив ” и “миролюбив”) преход, в който вероятно ще загинат и изтлеят поне няколко български поколения. Това е което стява пред очите ни! И май няма друга надежда освен да чакаме бавното и мъчително превръщане на наследниците на наследниците на сегашните комуняго-мутрафони в гражданско общество. Ние с Вас няма да го доживеем, нито даже децата ни. А и ако не се затрие самата България по този път на естествено развитие!
  Поздрави!

 44. Отдавна искам да попитам:
  -Дали има друга-бивша соц държава -като България:
  Бившите БКП-функционери да получават днес пенсии на база тогавашните си МАЛКИ заплати -нали не се направи ЛУСТРАЦИЯ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.