Студентски г(р)ад- ма(д)жоритарно избран район

ПУБЛИКУВАМ ОТ САЙТА „БЛИЦ“ ИНТЕРВЮ, КОЕТО, АКО Е ПОНЕ 10 НА СТО МЕРОДАВНО ЗА ИЗНЕСЕНИТЕ В НЕГО ТВЪРДЕНИЯ, ЗАСЛУЖАВА ДЕСЕТ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА ВЪПРОСИ КЪМ БОРЦИТЕ ( НЕ МУТРИТЕ, А МУТИРАЛИТЕ УЖ БОРЦИ) ЗА ЗАКОННОСТТА В ДЪРЖАВАТА.

НАПОМНЯМ, ЧЕ ЗА ВЪПРОСНИЯ МАДЖО И ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ СЪМ СПОМЕНАЛ В КНИГАТА СИ „Президент на РъБъ“ – ЧЕ СА ВИЖДАНИ ЗАЕДНО НА РОЖДЕН ДЕН НА ТЕХНИЯ ОБЩ ДРУГАР, ВИСШИЯ ПАРТИЕЦ ОТ БСП, БИВШ МИТНИЧАРСКИ БОС И БАНКЕР НА ЧЕРВЕНИ ПАРИ ЕВГЕНИЙ УЗУНОВ . КОЕТО ПЪК ПОТВЪРДИ ПРЕД МЕН НЕ КОЙ ДА Е , А КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ – БИВШ ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ЛЕВИЦАТА ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ.

(НЕ)ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

—————————————————————————————————————————-

Наемател на кафене в Студентски град: Тук е феодално владение на Маджо

4 януари 2011

Около 500 студентки се издържат изцяло с проституция, 80% от останалите правят секс срещу куверт за дискотека и пиене.
Валентин Марков е на 43 години. Той е живата история на „демократичните” промени в Студентски град в София. Живее тук от 1991 година и все още е студент. Вече 19 години. Сменил е над 10 професии и бизнеси, докато накрая се установи като наемател на кафене в квартала с най-ниска средна възраст на населението в България. И с най-голям процент на престъпността. Валентин все още живее на общежитие и поне засега няма намерение да се преселва. „ШОУ” се обърна към него с идеята да разкаже защо точно тук стават най-големите побоища и защо Студентски град вече е познат повече като Градът на греха. Разказът му е потресаващ.

– Защо според теб се случват тези убийства, побоища и постоянни криминални прояви точно в Студентски град?
– Аз не знам защо само в последните години се обръща внимание на тези проблеми. Тук от много време е така. Просто всички си затваряха очите и мълчаха, защото така им е удобно.

– Какво имаш предвид?
– Студентски град беше превзет от мутрите още през 1992 година. Тогава започна тяхната инвазия. Завзеха всичко толкова бързо, че нямаше време дори да се смаем. Аз тогава бях студент в НСА и бях жив свидетел на ставащото. Само за една година всички заведения бяха хванати в мрежата. През 1993 година вече всички плащаха. Тогава в Студентски град навлезе охранителната фирма Ви Ти Ай. Те по-късно бяха погълнати от СИК. Но те бяха първите, които превзеха града. Един от съдружниците в тази фирма и неин основател тогава беше и Антон Агонцев. Помните го от предаването „Сървайвър”. Другите бяха Васко и Тони. В интерес на истината за няколко месеца работих и в техния офис. Той се намираше в блок 60 в Студентски град. Забогатяха за седмици.

Пред очите ми са идвали с чували с пари,

събрани от заведенията в квартала. Тогава всички плащаха. Който се опъваше, беше наказван жестоко. Хванаха и дрогата, и проституцията. Парите се сипеха като дъжд. После дойде Маджо и той пое контрола.

– Как стана това?
– През 1995 година СИК вече набираше скорост. Точно в този период техните бригади подчиниха Ви Ти Ай . Всъщност фирмата направо се вля към структурата на СИК. Централата се премести в хотел „Аякс” и нещата се контролираха оттам. Аз отдавна не работех за тях, но всичко се развиваше пред очите ми. По това време опитах да наема будка за вестници и бях прекъснал за две години.

– Предложиха ли ти да се застраховаш?
– Това беше ясно от само себе си. Нямах избор. Спомням си, че мизата тогава за една будка беше 50 марки на месец. Средната заплата по онова време беше около 100 марки. Плащах, какво да правя.

– Да преминем към по-съвременните събития. Как стоят нещата сега?
– Тук винаги е било феодално владение на Маджо. Негови структури владеят и контролират всичко в Студентски град. По време на строителния бум именно фирми на Маджо и СИК застроиха всички що-годе читави парцели в градчето. Наляха хиляди тонове бетон и спечелиха страшно много пари. Играеха далавери с местната община и вземаха земята за без пари. След това продаваха по 1000 евро на квадрат. Така бяха продадени хиляди апартаменти. Маджо и хората му се наядоха като акули. Беше страшна работа. От строителството спечелиха десетки милиони евро чисто.

– Откъде знаеш, че става въпрос за хора и фирми на Маджо?
– Казах ви, че винаги е било така. Това го знае всеки сержант от полицейските патрулки там. Под Маджо разбирам и структурата на СИК. Неговите съдружници. Но той е главният. Мога да ви кажа и че

в схемата беше включен футболният отбор на „Славия”,

чрез който се препираха пари със сделки с недвижими имоти. Маджо купи навремето „Славия” именно за да си пере парите. След 2000 година обаче през клуба се въртяха пари, спечелени именно чрез скрити сделки в строителството и недвижимите имоти. В играта беше включено и дружеството „Софийски имоти”. Чрез него ставаха най-големите далавери. В далаверата участваха всички – от най-дребните чиновници до най-важните клечки в общината, включително и хората най-отгоре. Не искам да казвам конкретни имена в този случай по обясними причини.

СИК построи огромни кооперации, нови ресторанти, офиси, търговски площи в Студентски град. Земята беше деактувана като частна, плащаше се на когото трябва и след това изникваше сграда. В периода 2005-2008 година за Маджо работеха над 1000 души в строителството само в тази район. Те бяха разпределени в четири фирми. Всичко в района контролираха двама души. Те обаче нямаха нищо общо с мутрите. Идваха с луксозни костюми и скъпи коли и наблюдаваха как върви строителството. След това докладваха. Понякога имаше издънки. Единият от строителните ръководители беше се опитал да измами с десетина хиляди евро. Обесиха го с главата надолу и го оставиха така цяла нощ. После го пуснаха да падне долу. Вестниците писаха, че е самоубийство от любовна мъка. Всъщност повечето вестници пишат каквото им кажат или платят. Във вашия в интерес на истината мога да прочета неща, където другаде никъде го няма.

– Само Маджо ли е големият?
– Други почти няма. Тук не помня да са командвали висаджии. Като че ли се бяха разбрали. Понякога се опитват разни дребни банди да пробиват, но ги смазват за дни. Преди две години едни момченца от Самоков бяха дошли да правят бизнес. Пробваха да развъртят малко дрога. Пребиха двама дилъри на групировката. В две дискотеки започнаха да продават тяхна стока. Направиха бригада от 15-20 души. Една нощ от градчето изчезнаха всички патрулки. Около полунощ дискотеките бяха завардени от поне 30 джипа. Вътре влязоха сигурно общо 80 човека. Новите дилъри бяха изведени и повече не чухме за тях. Аз самият разбрах, че повечето били понатупани и пуснати, но двамата тартори ги хвърлили в язовир Искър със завързани 50-килограмови щанги за краката. Полицията дойде два часа след акцията. Арестуваха няколко души. На другия ден вестниците пак писаха за голям тараш и акция по дискотеките.

– Искаш да кажеш, че в Студентски град полицаите работят с мутрите?
– Това е повече от сигурно. Работят от дълги години и дори получават пари. Всичко е по определена схема. Най-долните чинове се задоволяват с още една заплата отгоре месечно, а шефовете стигат до хонорари от по 10-12 хиляди лева на месец.

– Наркотици?
– Излишен въпрос. Това е един печеливш бизнес. По барове, дискотеки, по общежития. Навсякъде. Има над 50 дилъри, които работят в района. Всичките са към сикаджийската структура. Веднъж някой ми каза, че

годишно тук се въртят 10 милиона лева от дрога.

Хубава сума. Всичко това е съгласувано с полицията. От време на време се прави нещо показно за пред публиката и изгаря някоя дребна риба. Схемата обаче е желязна и остава непробиваема. Парите са хубави. Най-долните дилъри печелят по 3-4 хиляди лева на месец. Бригадирите стигат до 8 -10 хиляди. Лъвският пай остава за най-големите. Добри печалби на добър терен. Няма как тази машина за пари да бъде разбита.

– Как върви дрогата и коя най-много се котира?
– Според вкусовете. Една цигара марихуана е от 5 до 20 лева в зависимост от качеството. Една доза кокаин е 50-60 лева, хероинът е малко повече. Има и други, които няма смисъл да изброявам. Тук преди една година бяха дошли футболисти в известна дискотека. Играчи от “Левски”, ЦСКА и “Локо” СФ заедно. Цяла вечер смъркаха кокаин и пиха уиски. Накрая така се очаткаха, че не знаеха къде се намират. Дойдоха техни хора от клубовете и ги прибраха. Всъщност тук често идват футболни и спортни компании. Преди около месец бях видял дори Лотар Матеус заедно с Боби Михайлов.

Двамата се веселиха доста активно и сигурно изпиха общо 2 литра уиски.

Тръгнаха си към 5 часа сутринта с дами, които не познавам.

– Известни политици идвали ли са в този район?
– Честно да ти кажа – рядко. Според мен се пазят. Идват само за предизборни кампании. Вечер почти не. Бях чул само преди години за един прочут лидер на синдикат, че искал да си поръча момчета за компания, но не знам как са се развили нещата. Всъщност преди около месец забелязах Емил Кошлуков, но през деня, да пие кафе с красива млада дама. Идват обаче доста ваши колеги.

– А актьори?
– Рядко. Те си имат по-особени предпочитания. Разбира се, мяркал съм някои от по-младите, но не се набиват на очи, нито правят глупости и простотии.

– Как минава студентския празник осми декември?
– Честно да ти кажа, на този ден тук остават по-малко студенти. Повечето предпочитат да се организират по къщи и вили извън града. Много обичат да ходят в Банско и Добринище. В Студентски град остават само мутрите и техните „дами”. Отскоро има някаква мода да се организират купони за 8 декември по стаите в общежитията. Те свършват обикновено с групов секс и пиянска оргия. В дискотеките кувертите са по 200 лева на вечер и там партитата са с по-малко студенти и с повече мутри и парвенюта.

– Защо се стига до побоища и до убийства на студенти? Случаят Стоян Балтов например?
– Това е особено място. Тук има много агресия. Специално за случая с Балтов нещата са повече на битова основа. За съжаление дългите години мутризация дават отражение и върху поведението на самите студенти. Повечето момичета гледат да си хванат богат батко с пачки и хубава кола. В Студентски град това са обикновено момчетата на Маджо. Просто други не се допускат. За него на различни нива и места работят над 200 души. Момичетата харесват нощния живот, многото пари, хубавите коли. Някои от тях бързо започват да се продават. Аз веднага мога да ви кажа, че

с днешна дата в градчето има поне десет бардака,

където се предлага платен секс. Има и поне толкова квартири, където момичетата заработват. Цената варира от 50 до 200 лв. на час. Всичко зависи от екстрите, които се предлагат, и от самото момиче. Важно е и дали работи само или е част от схемата. Всъщност да работят сами е невъзможно. Дори и да изкарат два-три месеца, винаги биват принуждавани да се включат в общата схема. Някои са наказвани, ако се опъват. Най-често с групово изнасилване и след това ги пращат на магистралата. В момента над 500 студентки правят секс за пари в Студентски град. Цифрата може и да е по-голяма. Другите може и да го правят по по-прост начин. Просто си търсят някой да им плаща сметките. Такива са над 80 процента. Така те си плащат със секс за почерпките и дискотеките, а този, който дава парите, е доволен. Сделки.

– Какво остава за младите мъже – студентите, в тази ситуация?
– Те или трябва да станат част от схемата, или да разполагат с пари. Тези, които имат отнякъде – семейство, бизнес или нещо друго – са добре. Останалите обаче живеят като мизерници и аутсайдери. Поне за такива минават. Женските компании дори не ги удостояват и с грам внимание. Това поражда огромна социална диспропорция, а оттам и напрежение. Свадите и сбиванията са много. Голяма част от тях са чисто криминални. Има обаче и по чисто социални причини. Бедни срещу богати. Плебеите срещу патрициите. Битка – стара, колкото света. В Студентски град последните двайсет години доведоха именно до това – класова борба. Може да ви изглежда странно и невероятно, но е истина. Сигурен съм, че инцидентите ще продължат. Държавата изостави интелигенцията, изостави и студентите. Заради това Студентски град стана Градът на греха.

– Ти живееш толкова време в общежитие. Как успяваш да го постигнеш?
– Лесно. Аз отдавна съм част от схемата за оцеляване в Студентски град. Уча второ висше. Живея на общежитие, макар че по закон нямам право. Плащам на година по 1000 лева на управителя на блока и нямам проблем. Разполагам се в гарсониера на осмия етаж. За нея плащам допълнително според тарифите около 130 лева. Сметката ми излиза. Ако бях на свободен наем щях да плащам поне по 400 лева на месец плюс консумативите. Като мен са много хора. Сигурно над петстотин души.

– Значи има голяма корупция в системата?
– Какво значи корупция? Един управител на общежитие получава 500 лева заплата. Как се кара с тези пари! Съвсем разбираемо е да си докарват някой лев. Законът се нарушава, разбира се, но при цялата воня, която се носи из градчето, това е дребен кахър.

Едно интервю на Петър АНГЕЛОВ

19 мнения за “Студентски г(р)ад- ма(д)жоритарно избран район”

 1. Аз уча в НБУ, там таските са от 1000 лв нагоре за семестър. За 4 години най-евтино излиза 8 бона обучението.
  Много от колежките работят на повикване ,за да учат.

 2. Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

  ПОСТИНГ ОТ МЕДИАПУЛ

 3. Точно това и аз четях…… И “си мисля” че ако и 1% е истина, там би трябвало да се “изсипят мигновенно” всички видове и европейски и български “борци за ред и законност”, ако изобщо има такива…… Не знам само в Шрейцария как ще реагират…..

 4. Публикуваното горе е детайл от нашия живот! Прекрасно показва до какви уродства и абсурди може да доведе липсата на ясна поиция и борбата на гражданското общество, което да бъде коректив на всяко пръкнало се безконтролно управление. Това интервю показва ситуация (търпяна с десетки години!!!), която далеч надминава гангстерските прояви в САЩ от началото на миналия век. Ето тук цопирам още един от съвременните ни абсурди, който намерих в блога на Едвин Сугарев:
  Гергана (така е името на детето), беше здраво, весело, жизнерадостно дете. Както всяко друго нормално за възрастта си. Не страдаше от никакви тежки заболявания, които биха довели до тежки усложнения. Напоследък боледуваше по- често от гърло. Поради тази причина бе решено да й бъдат премахнати сливиците чрез операция в УМБАЛ “Царица Йоанна-ИСУЛ-“. След, като се посещава исул се попада на “големия” доктор (тази титла е обидна) Маджунов.Той ги посреща с цената от 200 лева и лоши маниери. Това е и цената на човешкия живот в България днес. Операцията бе насрочена за 8 Декември. Ден преди операцията бяха извършени всички нужни изследвания в поликлиниката. Мнението на личната лекарка на детето, бе че изследванията не са добри понеже детето кашля и е с хрема, и че всеки уважаващ себе си хирург ще откаже да оперира и ходенето до ИСУЛ е безполезно. Но при посещението на 8ми сутринта, Маджунов дава обяснение, че операция е абсолютно задължителна. Точните думи са “докато не се направи операция на това дете, то няма да спре да кашля, поневе от сливиците се стича секрет в дробовете му”. Неговият коментар към личната лекарка е- ” Ако много разбира, досега да го е излекувала”. Като оставим настрана махленският му език и цинизъм, се вижда че заради 200 лева е готов да направи рискова операция. В 8 часа на 8ми Декември е извършена операцията с пълна упойка. Резултатът е шевове на местата на сливиците “заради това че са били подути вследствие болестта”. Детето е освободено още същия ден, а не както пише в епикризата “на 9ти”. На 9ти сутринта, родителите отиват на преглед с детето при Маджунов. Първият въпрос на вратата е ” Вие внесохте ли си сумата от 200 лв за избор на екип? Отидете в кафето, купете коли, натурален сок, бонбони за да почерпите екипа провел операцията.” Прегледа е махленски и трае буквално секунди. Коментара е че операцията е перфектна. Оттук нататък започват мъките. Детето постоянно подържа температура и кашля, въпреки уверенията на Маджунов. На 15ти детето започва да повръща кръв и съсиреци през устата и носа си. Веднага е отведена в ИСУЛ. Приема се от дежурен лекар- д-р Йорданов,тоя я прие и препоръча на докторите детето да се свали в операционната и да се презашие, но Маджунов на другият ден казва че е добре и няма нужда от нова оперция, прават се промивки и се слага система. Не се провежда кръвопреливане. Детето е прието за 1 нощ. На сутринта минава визитация. Завеждащият отделение, след като прочита картоните, пита кой доктор е отговорен за детето. Маджунов отговаря че е той. Следва разговор “- Маджунов, погледни си пациентката.”. Отговорът е ” добре е, да бъде изписана”. Отговорът му, може би е продиктуван от липсата на финансов стимул от страна на родителите.Дори успява да твърди, че детето трябва да започне да яде твърда храна, понеже е по- добре. Естествено, детето е изписано с рецепта за антибиотик ” Оспамокс” и се прибира вкъщи. До последният ден, детето не спира да се оплаква от болка в дясната част, където се е намирала сливицата й. Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември. Мнението на доктора е , че детето не е добре и трябва да бъде заведена в ИСУЛ. Забелязан е съсирек на дясната сливица. След като се прибират от поликлиниката, детето отново започва да повръща кръв и съсиреци и към 15 часа е откарана в ИСУЛ. Детето все още е контактно и се държи нормално. Отново се правят изследвания, като преди това се разтакават, понеже в бързината, майката е забравила личната си карта. Като се разрешава въпроса за самоличността на родителя, който докторите са свикнали да виждат последните дни, детето се поставя на системи. Отново няма кръвопреливане. Хемоглобина е изключително нисък. Между 20:30 и 21:00, детето отново повръща локви кръв и колабира. След неуспешни опити за свестяване, детето е отнесено в шокова зала на ръце. Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара “Викнаха ни късно, изпуснахме детето”. През това време никой не знаеше за кой е насочен този коментар. Сами можете да си представите чакащите роднини вкл. майката и бащата. Така от 21:00 до 24:00, часовете се нижеха и ние чакахме информация, която никой не даваше. Към 24:15 излезе доктор, който съобщи на родителите страшната вест, че детето е починало от кръвозагуба, и че още при първият кръвоизлив раните е трябвало да бъдат презашити и да се установи откъде излиза кръвотечението. Също така операцията е била извършена в неподходящо време, заради настинката на детето. Оттук нататък, започват още по- големите мъки. Заради празниците няма кой да извърши аутопсия на детето и да се прибере за да бъде погребано. На другият ден се отива в 5то РПУ за да бъде подадена жалба, за лекарска грешка и немарливост, заради която се спомина детето по зверски начин. Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това. Като че ли всеки ден погребваме деца, и знаем какво е нужно да се направи. Никакви думи не могат да опишат ситуацията в болницата непосредствено след смъртта на детето. Мога да ви убедя, лично бях там, и на никой не му е минало през главата полиция , жалби, съдилища и т.н. След огромни караници и допълнителни нерви за опечалените роднини, полицията решава да приеме жалбата. Тези събития се случват на Бъдни Вечер, непосредствено преди Рождество Христово. Ражда се спасителя, а нашето дете си заминава. На 27ми, сломените родители са съсипани. Искат да вземат трупа на детето, за да го погребат, като вдигат ръце от преследване на закона и отказват аутопсия с мотив “истината никога няма да излезе наяве, а и да излезне няма да има наказан лекар заради недосегаемостта им в България”. Но аутопсия е извършена заради настояването на главният доктор на болницата. Коментара на “тройната експертиза” е , че мястото на дясната сливица е разкъсано и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. Неофициалният коментар на експертите е “че в тялото няма капка кръв, от която да се вземе проба. На 28ми погребахме Гергана Пламенова Илиева и я положихме в студената земя на гробищен парк “Бакърена Фабрика”. Тези 5 дни не бяха 5 дни а 50 години мъки за цялото семейство. На първо място написах всичко това тук, за да дам публичност на това зверско убийство и да предупредя всички хора готвещи се да се лекуват в ИСУЛ. А всъщност не само ИСУЛ.Гответе си пари братя, иначе нищо не ви чака. Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти. Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери- Андрей, когато пита къде е кака ? Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките. Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ? Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги. Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка ? Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най- после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си? Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция? Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери..
  Какво е човешкият живот, сюжет за малък разказ!- А. П. Чехов.

 5. ПЪРВО ДА ЧЕСТИТЯ НОВАТА 2011 Г.ПРЕДИ ВСИЧКО ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ И МНОГО ВОЛЯ ДА ПОДРЕДИМ ПОНЕ ЕДИН РЕД ОТ ПЪЗЕЛА БЪЛГАРИЯ

  Ето до какво води безхаберието и наш та “мирна революция”. Децата ни са застрашени от всякъде, ако ги опазиш от болниците ще попаднат на улицата. Докога българина ще си затваря очите и ще го МЪРЗИ ДА ОПАЗИ ПОКОЛЕНИЕТО СИ. ПЪРВО ДА ЧЕСТИТЯ НОВАТА 2011 Г.ПРЕДИ ВСИЧКО ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ И МНОГО ВОЛЯ ДА ПОДРЕДИМ ПОНЕ ЕДИН РЕД ОТ ПЪЗЕЛА БЪЛГАРИЯ

  Ето до какво води безхаберието и нашата “мирна революция”. Децата ни са застрашени от всякъде, ако ги опазиш от болниците ще попаднат на улицата. Докога българина ще си затваря очите и ще го МЪРЗИ ДА ОПАЗИ ПОКОЛЕНИЕТО СИ.

 6. Преди малко под въздайствието на този значим информационен материал,подсказваш и вредата от заложени и “маджосвани”мини в частта,”бъдещи майки на здрави деца”и още по-здрави семейства,
  вече и в качеството си на висш представител на католическия клир,
  предрекох,че ще сте следващи метеори на медийния политически небосклон,което се вписва в странната озадаченост на премиер и външен министър -на които току що писах!?-колко е занемарена кадровата,имотната и материално-техническата база на МВнР.
  За Ваше сведение г-н Инджев,както е видно и за цяла България,никога не съм бил в системата на ДС,което
  било най-големия дерт на
  Б.Борисов и Н.Младенов,но добре
  помня че като ученик “талибани на БКП” най-напред унищожиха буржоазното наследство в елитния американски колеж в Ловеч в т.ч. и “лъскавата” посуда за навици и хранене като възпитани хора!
  Колко ли мой колеги ще четат с болка,че при Тато на бърза ръка изчезна и споменът за В.Коларов,
  състудент на А.Буров и И.Ботева,
  която баща й споменава в последно строго но твърдо прощално писмо писмо до майска й Вената преди,да напишат на френски и това също
  твърдо до кап.Енглендър струва
  ми се?-споменавйки и императора Франц Иосиф и външният министър на Австро-Унгария,граф.Андраши,
  когото помни като булка и Сиси императрицата,негова сънародничка.

 7. Абсолютно всичко е вярно.Казвам го като човек,живял 6 години в същото това

 8. Balgaria zagiva pod madroto rakovodstvo na BKP i neinite delenia. Te uspiaha da izkriviat misleneto na horata, da smeniat normalnoto obshtestvo s feodalno krepostnichstvo. Sled 60 godini komunizam i postkomunisticheska psevdodemokracia rezultatite sa nalice. Ne moga da obviniavam nikogo osven sobstvenia si narod za bezdeistvieto i, razbira se, vaprosnite drugari za umishlenoto dovejdane do padenie na cial edin narod.

 9. PS
  Drugarju Sedefchov, niama li da vzemesh otnoshenie po intervjuto kato edin socialen prezident. A drugaria Boiko Borisov – Tikvata nialma li da kaje neshto? A Cecko Shestaka?
  A Volen Siderov deto milee mnogo za balgarite i tehnite deca? (shotot vsichki studenti sa deca na niakoi drugarju Siderov. Ti kato teolog gi znaesh tezi neshta)

 10. Моля уважаемите граждани на “Република” България, да не смесват лекарска грешка с престъпна немарливост! Именно, на второто сме свидетели в случая. И може да звучи цинично, спрямо мъката на родителите, но тях кой ги би по главата да позволят ненужна операция само защото детето имало хрема и кашляло. Най-големият ни проблем като общество е, че мозъците ни(не говоря за органа) са се формирали такива, че гледаме строго йерархично на нещата, като напр. на медицинските лица, виждаме се “отдолу”, в подчинено положение и им даваме монопол върху себе си, тялото си и живота си. Битието определя съзнанието(тъжно, но факт!). Да разчупим оковите на гражданското си съзнание, наследени от живота в блатото на комунизма.Да си дадем сметка, че всеки един от нас е пълновластен господар на тялото си и има изключителни права върху него, и той ще има последната дума по всички въпроси, свързани с него. Не клякайте пред лекарите, не вярвайте сляпо в авторитети и опасностите, идващи от тях ще намалеят. Елате да видите какво става когато човек се държи като собственик с тялото си в кабинета на лекар. Така правя аз.
  И Хипократовата клетва е пълна глупост и абсолютен анахронизъм. Защо не я прочетете и после да говорите. Какво си въобразявате, че пише там!
  Аз бих платила на цигани да го пребият и дори бих го направила лично, за да съм сигурна, че лекарят ще ходи на хемодиализа след това. Ще кажете:”Това е беззаконие!”.”Да, точно така” – казвам аз.
  Що се отнася до описаната картина на студентски град, мисля че там има малка грешка-например,в процента на проституиращите момичета(там пише 80%).Проституирали само и само за да учели. Смехория!

 11. Само пострадалите семейства в България знаят без съмнения, че мутрата и милиционера са колеги, като потвърждение на този неуспорим факт, ще ви цитирам по памет думите на един Български прокурор, който е лишен от възможноста да си върши прокурорската работа в милиционерско-мутринската република в България,той ми каза следното:Когато видя полицаите (милиционерите) все едно че виждам червата си.Името на този Български прокурор и конкретният повод за това негово прокурорско определение, ще оглася след освобождението на България.

 12. Tova e potresavasto, no dokato ne se izchstim ot mafijata taka ste e, a javno njama volja za tova. Tolkova e izpisano za Madjo i sie, a njakoi ot napravilite razkritijata zaplatiha i s jivota si, no ostava bez rezultat, pri tova problemat ne e samo v Studentski grad, amo navsjakade iz Sofia.

  Iskam da podnesa saboleznovanijata si na GB, tova koeto se e sluchilo s Geri e goljama tragedia za deteto i semeistvoto mu! Prosto njamam dumi pred tsinizma i bezhaberieto na njakoi ot nashite lekari i to sprjamo detsa, kak e vazmojno tova!? Uvi, tvarde kasno e za Geri, no vinovnite trjabva da badat razoblicheni i nakazani, za da ne se povtorjat poveche takiva strashni dejania.

 13. Само нелеката здравословна участ и някогашна заблуда у някои относно невероятни ченгесарски импресии,пречи на др. в т.ч. и на мен,да се дадат не клюки,а точни банкови сведения,за достойни магистрати -прокурори и съдии-относно вредата от забавянето на българското осовобождение от милиционерско битуване във вредната му част
  -преторианската.
  Но и много от тях усещат Теодора,че България скоро, ще диша волно!Всички скърбим за това лечезарно ангелче!

 14. Дори не питам зъ музикалният етюд по повод музикалното трио в нюза в-к “Галерия!” с.2,3,4,5,6 и 7,настрана от с в е н л и в о с т т а на по-горе цитираната медия,в която е “изпуснат” края на мачовските думи на на Танов,но и така става ясно,че като ти умре хуя…путки много!!!
  Само за това”бурни и продължителни
  аплодисмени,преминаващи в нестихващи овации!”,но на тях и хумора им – лабав!

 15. Във всяка система има повратна точка ,която,след като бъде премината,системата е невъзможно да бъде овладяна и възстановена.Мисля си ,че вече сме преминали тази точка.Дано греша.

 16. За проституцията и дрогата си ги знаем от самото начало-имало ги е в пъти там и пак ще ги има.За детайли като Маджо,Самоков и т.н.- не се знае,спекулации много и най-различни.Повечето са бедни студентки,няма начин…учи им се,а само това е опцията.Други съзнателно си го търсят.За броя на бардаците-малко са.В няколко преки в центъра на София са повече.И това пак си се знае.
  C’est La Vie…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.