Червен екскремизъм

Заглавието “Червени бабички изпълзяха на слънце” или нещо подобно, публикувано във в. “Демокрация” от времето на протестите срещу правителството на СДС ( когато другарки с кожени палта имитираха протест на гладните с дрънкане на тенджери пред Министерския съвет в София) години наред беше давано за пример за политически екстремизъм в журналистиката. Наследих “проблема” като главен редактор на вестника. А авторът на дописката ( и на заглавието) Венци Лаков, днес е депутат от Атака.

Венци обаче е развенчан и разжалван като журналистически тартор на екстремизма в българската журналистика. Надцакал го е в пъти един червен екскремист, в сравнение с когото заяждането на Венци със (за)червените ( от лъжата за гладуването им) бабички е направо човеколюбив апотеоз.

Запознайте се с арията на налудната злоба, която е изпял някакъв другар от в. “Дума”, който е бил между червените паразити, които се опитаха да надвикат (макар да беше мълчалив!) митинга за демонтирането на паметника на въоръжената лъжа в София.

Да оставим лъжите за трикратното обикаляне на паметника от наша страна ( какви църковни познания!) или малодушното намаляване на “бройката” на участниците в законния ни митинг, който беше десетина пъти по-голям от незаконната провокация на червените хулигани край нас.

Обърнете внимание обаче на “човеколюбието” , с което авторът говори с надзирателско презрение към възрастните хора, някои от които страдалци от концлагерите на комунизма, които мълчаливо понасяха скандиранията на болшевикльовците “Никога на колене пред фашистките свине”.

Колко ли трябва да е лош един човек, за да може да напише гадостите за “изпълзелите” непознати нему, но обявени за “богати (!) стари буржоа с тракащи ченета (и огромни апартаменти), с бастуни, странни създания, вътрешно луди, озлобени реститути и реститутки, злобни бабета с гаден поглед, които могат да прегризат телена мрежа, окултно десни, криптодесни, психодесни, дъртаци на десницата, преживели комунизма, пускали езици…”?

Да не продължавам…Знам, че е гнусно, но четете и вижте с какво си имаме работа, когато си позволим да си поискаме свободата и да се опълчим на лъжата.

Да добавя, че в рамките на цялата свинщина, която определя като “фашистки свине” привържениците на демонтирането на въоръжената лъжа за комунизма , тече и кампания в интернет, която на фона на бравурна съветска песен ( за безпощадна разправа с врага, какъвто в случая сме ние) декларативно изпраща всинца ни в концлагерите на комунизма. Надписът по наш адрес гласи:

НАПРАВЛЕНИЕ:

БЕЛЕНЕ,

ЛОВЕЧ,

СКРАВЕНА,

СИБИР

А ето и текстът, който може спокойно да кандидатства за “Червеноризец храбър” без конкуренция:

January 09, 2011
Пациентите от психиатрията на историята

(Криптодесницата и нейните неизтребими фетиши)

Александър Симов, журналист от в. “Дума”

Никога не съм си мислил, че холивудските филми могат да се материализират пред очите на хората, но ето че и това се случи. Динозаврите изпълзяха в центъра на София и „Джурасик парк” се осъществи на живо. На нещо такова приличаше площадчето пред Паметника на съветската армия, където се бяха събрали остатъците от криптодесницата, която трябва да свикнем да наричаме „психодясно”.
А може да си спомним за филма – „Мумията се завръща”. 150 стари реститути и реститутки се събраха, за да имитират политическа активност, успешно съчетана с ненормални погледи и месианска лудост. „Махнете ПъКъЛъ”, крещеше един плакат, държан от стар буржоа с тракащо от студа чене. ПъКъЛъ в десния окултизъм, който ни бе демонстриран означава – Паметник на комунистическата лъжа. За тези хора, за изпълзелите от криптата странни създания, за анахроничните зомбита, които се подчиниха на волята на бившият (а изобщо има ли бивш?) доносник Иво Инджев, известен като агент Ивайло, цялата история е един неспирен пъкъл, защото не е в съзвучие с вълните на тяхната вътрешна лудост.

Бях убеден, че криптодесницата може да събере около 200 души за тази странна кауза и се оказа, че все още живея в историческия комфорт на една широка душа. Бяха 150 души, с бастуни, злобни и богати старци, които колективно се възмущаваха срещу историята и хвърляха проклятие след проклятие. Джурасик паркът обаче, поради особеностите на своята геронтология, не можеше да произведе някакво активно политическо действие и заради това постъпиха като в театър – изведоха двама младежи, които да държат плакати, а психодесните им се наслаждаваха от далече.
Забелязах и друго. Зомби-десницата е останала без думи. Тя е пропиляла идеите си, похарчила е думите, останала е встрани от времето и сега единственото за което може да се залови е драматичната битка за историята.
Това е битка, която трябва да бъде описвана с психиатрични термини. Просто политическите думи са създадени да описват реалности, а митингът на окултните-десни беше като видение на закален наркоман.
Заради това лозунгите, които вдигаха озлобените реститути (вдъхновени разбира се от сюрреалистичната патетика на агент Ивайло) заслужават да бъдат цитирани.

„Ние сме антифашисти и антифетишисти”, гласеше един плакат. Носеше го злобно бабе с гаден поглед, която имаше вид на човек, който може да прегризе и телена мрежа. Аз бях на контрапротеста и не държах особено да се сблъсквам с фройдисткото дясно, но ако можех бих я попитал дали изобщо знае какво е фетиш. Историята не е фетиш, ако се употребява правилно и в позволените дози. Но когато не искаш да оставиш историята да бъде история и постоянно я завръщаш в настоящето и то като политически проблем – тогава не само си фетишист, ти си фетишист, който се нуждае от електрошокове, за да кротне малко и да спре да бъзика вселената.

„Ние сме в НАТО и НАТО е в нас”, видях и такъв плакат, носен от един от малкото младежи, очевидно в плен на истеричния маразъм, който се носеше от криптодесницата. Не ми се иска да тълкувам лозунга им буквално, но фройдистката нишка си личи дори и, ако четем това с либерален поглед и освободена душа. Как точно НАТО е в нас не ми се иска дори да обмислям. Но този лозунг няма абсолютно нищо общо с реалността, защото ни приеха в НАТО дори и с Паметник на съветската армия, което най-малкото говори за това, че няма смисъл да го махаме постфактум.
Не видях никъде любимия си лозунг, въпреки, че агент Ивайло го бе пуснал в блога си за масова експлоатация на десни съзнания – „Стърчиш над нас като член Първи”. Не го отдавам на здравомислие в психарската десница, най-вероятно повече от реститутите вече не си спомнят какво е член Първи и заради това бяха пропуснали тази монументална пропаганда в своите редици. Представям си как някой старец би помъкнал такъв лозунг…

Едва ли някога съм бил на по-полезен за мислене митинг. Криптодесницата всъщност няма проблем с историята, тя има проблем със самата себе си. Това са хора вън от реалността, изолирани в болезнените лабиринти на собственото си самоотвращение, което са насочили към целия свят. Тези хора – дъртаците от десницата са преживели целия комунизъм, вили са си гръбнаците, възхвалявали са партията, мазнели са се като лакеи, уж са мразили режима, но вероятно са пускали дълги езици по всякакви нечистоплътни места, за да си спасят кожите и имотите в центъра и сега мразят целия свят, защото са били мизерници. Всъщност те не искат да приемат истината за себе си – дори и по-нормалните хора с дясно мислене вече отказват да сведат своите каузи до разрушаването на един паметник. Историята на окултизма е пълна с провали. Нима разрушаването на мавзолея оправи Бългалия? Символиката на жестовете жестоко рухва пред истинския свят и реалност.

Гледах как реститутите с плюнки на устата плюят и бесуват срещу „гадните комунисти” и се чудех дали са наред. „Гадните комунисти” в случая настояваха за най-нормалното нещо на света – да не късаме страници от учебниците си по история. Да не говорим в 21 век за това, че паметниците трябва да бъдат местени. Да не се позволява на един бивш и професионален доносник да се изживява като чистата съвест на българската демокрацият. Гадните комунисти понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.

По някое време в студа психодесницата реши да направи ритуална обиколка на паметниката, докато старите реститутки фъфлеха своите заклинания. После я повториха. Накрая потретиха. Три пъти се обикаля в църквите. Ето другият проблем на цялото им мероприятие. Просто си представих свят в който най-накрая този паметник бива бутнат или преместен. В същия миг криптодесницата ще се обезсмисли като вчерашен вестник. Светът им ще рухне, защото освен битката с паметника – те просто нямат за какво друго да се закачат в тази реалност и да си създават усещането за живот.

Иронията на историята е нещо много смешно. Най-доброто усещане за окултно десничарство всеки ще може да добие, ако отвори един разтърсващо смешен роман – “Монументална пропаганда” на Владимир Войнович. Това е книга, която е написана като опит в откровение на черен хумор да се разбере сталинизмът и неговото влияние върху душите на хората. Там също всичко се върти около един паметник, но на Сталин. Та криптодесницата също е заприличала на герой от черна хумореска, защото обект на техния политически фетишизъм е станал един монумент. Романът на Войнович е неговият начин да се опита да открие защо влиянието на фигурата на Сталин е проникнало толкова дълбоко в душите на хората – и в тези, които го обичат и в тези, които го мразят. И изводите му никак не са еднозначни.
Докато гледах окултните десни обаче аз разбрах истината. Едните хора са успели да се отърват от бремето на мрачната история и могат да дишат спокойнот в днешния ден и да възприемат историята именно като история. Другите обаче са пленници на миналото, пациенти в психиатрията на историята и всяка мисъл за това им действа като усмирителна риза, която ги души.

Когато зомбитата тръгнаха да се разотиват аз вече не изпитвах омраза към тях. Честно. Дори като пиша с думи като „зомбита” за тях го правя нарочно, за да подсиля тезите си. Най-накрая ми беше жал за всички тези хора, защото те ще се върнат в огромните си апартаменти, ще минат да си съберат реститутските си наеми, но никога няма да бъдат щастливи за нищо. Обречени са да живеят в свят, който ги отхвърля и е пълен с паметници, които им изгарят очите. Как да не ги съжали човек?
За тях хапчета просто няма открити.
Няма открити.”




73 мнения за “Червен екскремизъм”

 1. Ех, г-н Инджев, тя държавата ни се разпадна, вие паметника, та паметника… Аз съм ви голяма фенка и много ви уважавам, ама мисля, че понякога подари емоционалността си прекалено се вживявате по някои теми. Казвам го най-добронамерено. Естествено всеки гледа нещата “от своята камбанария” и не съществува такова нещо като обективна гледна точка, в случая това е моето субективно мнение.

 2. Блогът на Иво е толкова на ниво, че даже не смея да коментирам. Тази статия на др.Симов е такъв срам за мен специално, че си задавам въпроса ,защо не се родих някъде другаде,а не точно в БГ.Толкова силно ли е зомбиран този народ? Вярно ли е, че циповете на панталоните в БГ ще са отзад за по-голямо улеснение на управляващите? Вярно ли е, че литър дизелово гориво е 1,43 € /при нас е точно 0,84 €/?Вярно ли е, че всички българи искат да емигрират в Русия? Ще се молим за България. Иво, ние сме с теб !

 3. ахахахаха, респект за другарите.явно вече са отчаяни, което е добре.

 4. Е те такива чугунени комунистически глави няма никъде.Да се чуди човек каква майка ги е раждала.Дори руските комунисти бледнеят пред тях.Наистина вярно е,че най-добрия комунист е мъртвия комунист.Натам отиват нещата в РБ.Поне ще има възмездие за нашите бащи и дядовци.Длъжни сме в името на тяхната памет да ги изметем.Веднъж и завинаги.

 5. Как е възможна такава простотия?! И този си мисли, че е журналист. Не, по-скоро е комплексар, който е толкова задръстен, че не може да устои да избръщолеви колкото се може повече цинизми и тъпни. Какъв беше тоя коментар за НАТО?! Човекът се нуждае от психиатър, че да му регулират нагона.

  Аман от комуняги!

 6. През живота си съм прочел хиляди статии оправдаващи злодействата на българския комунизъм и още толкова пасквили насочени срещу Българските антикомунисти, но да си призная честно – такава тъпотия, като статията в “Дума”, никога не бях чел.

 7. “Бетонни глави” – така ги наричаше Г-н Петко Бочаров.
  Просто нямам по-точни думи за тях.
  Тяхното заболяване е доживотно.
  Интересно, но дори не ми е жал за тях. Гнус ме е.

 8. Дано повече хора прочетат автодиагнозата на “Дума”…
  А нормалните българи чакаха – и все още може би очакват поне сянка от покаяние…

 9. Безспорна истина е, че окупационната Съветска армия (Трети Украински фронт с командир маршал Толбухин и началник щаб ген. полковник Бюрозов) е жандармът на насилственото установяване на престъпния комунистически режим в България от 9.9.1944г. до 10.11.1989г., който е обявен за престъпен със закон приет от Народното събрание на Република България.
  Точно затова след сриването на Берлинската стена двата софийски булеварда, носещи имената на Толбухин и Бюрозов бяха преименувани на бул. “Васил Левски”.

 10. Черният списък на ЕС според “Ню Йорк Таймс” и решимостта на Съюза да не отстъпва повече,наред с ищаха на Лужков да се засели в Латвияра този на Жан Клод Дювалие,
  да навести авери от добри стари времена на тонтонмакутите,би трябвало да е обект на внимателна прочит,за “повторна българска и крехка историческа памет”, на и на онези,които не схващат,защо Бойко праща бръмбарите в Европа,
  или защо Цветанов “опира” и до квалифицираната информация.
  Тъй като глаголът опира и до това:или да се гасят фенери и закрие държавата,или да се тесват още веднъж “сеизмографските данни на Стефан Гамизов”,и е ЗА предпочитане ,по-скоро прогнозата Ви Стефане,за пич журналист чукач отперил го на някаква галеристка,
  отколкото – другата – Бойко да го отпери на България,когато опонента му “надене своя шлем” до м.юни т.г.!
  На журналиста, Господ здраве да му дава и за още,щом му е як
  ш л е м ъ т!
  Но да го опази Бог и от съдбата на Игор Сечин!

 11. Боже, колко много злоба! На мен пък ми е мъчно за автора на тази психо-крипто-зомби-фройдистка статия във вестник Дума, защото личи, че въпросният никога по никакъв повод не е мислил със собствения си мозък. Което, както се вижда, му е нанесло трайни и непоправими вреди.

 12. Този автор е достоен наследник на покойният Стефан Продев.Злоба и злъч на храчки без аргументи.Така се пише във в-к “Дума“, но пък е лесен за разбиране, ако човек прочете това негово изказване “Интересувам се от политика вероятно повече отколкото трябва, но честно казано не ми пука.“ Само глава, която се интересува от политика без да се интересува от политическа история може да роди такава криптоистерия.Типичен продукт на човеконенавистната идеология.

 13. Александър Симов e жив пример, за посоката в която се движим. Тези от които произлиза това нещо, наричащо се “журналист”, бяха казали, че поемат “вината” само с мезета. Е, не доказват ли всеки ден, че е така? Арогантност граничеща с насилие. Хора, мечтаещи за блоруски управленчески модел и собствено зпадно благополучие. БСП/БКП

 14. И още нещо е изключително важно за отбелязване в цялата кампания, която се надигна срещу инициативата ЗА демонтиране на паметника. Поканиха ни на дискусия във в-к Капитал “Трябва ли да се демонтира паметника на съветската армия в София”. Ние написахме нашата теза и предоставихме на вестника, тезата против демонтирането е на Симеон Славчев, който на 9 януари стоя под знамената на Че Гевара и който е шеф на младежкото БСП. Ама нейсе…
  Каква беше изненадата ни, когато във втория етап на дискусията, в който трябва да участват независими гост-експерти се появи Антоний Тодоров, настоящ съветник на президента по политическите послания. От дискусията в Капитал се оттеглихме. От иинициативата, разбира се не сме. А клипа, за който Иво казва, че ни праща всички в Белене, Ловеч и СКравена, аз ще проуча може ли да се даде като сигнал към прокуратурата.

 15. Към Та:

  Според мен Вие косвено формулирате проблема: не ни интересува ЛЪЖАТА, не ни пречи, излишно е да си говорим дори, приемаме си я да ни стърчи с автомата…

  След което се чудим, че могат да ни лъжат без проблем за всичко останало!

 16. Това е писано от болен мозък..

  Текстът е пълен с откровени фактологически неточности, пардон, лъжи. След това, е добре гарнирано с обиди.

  Не знам как още да определя автора, освен като болен мозък.

 17. Явно термините от съветската психиатрия,отново са в идеологическо обращение,когато трябва да се демонизират буржоазните” врагове на народа”.
  Чуднооо…..-алкохолизираните чегеварчета станаха съветски психиатри е раздават диагнози!!

 18. госпожо ТА,
  всички виждаме, че дървавата се е разпаднала и затова става дума, основните групи на разпада са мракобесни лъжци и несъгласните с тях, на едните им закриха вестника (Демокрация), но на другите “паметника” си стърчи, и понеже сиренето скъпо и да не протестираме, така ли

 19. Както хубаво се бяха скупчили само им трябваше една клетка и досущ ми
  приличаха на цървени шебеци :-)пък
  и в края на крайщата и звуците които издаваха им отиваха а и Зоопарка беше там.
  Що се отнася до Ал.Симов може да се обърне за съдействие към другаря си инж.В.Котов/кмет на район Нови Искър/ в чиито район се намират цели две Психиатрични болници кеф му в Курило кеф му в дом № 6 в с. Подгумер 🙂

 20. Между другото, ако дадете търсене “Александър Симов” на сайта на “Дума” излиза и една негова статия “Динозаврите които дойдоха от джунглата”. Изглежда младият ремсист е от любимата лично на мен фракция “червен лумпен-буржоа”, които ходят да гледат американско кино в молчето (и да ядат в Макдоналдс след това), след което го громят в блогове и антрефилета, че било “затъпяващо”, понеже завалиите са гледали само “Джурасик парк” (1, 2 и 3) и “Денят на независимостта”. Изглежда обаче динозаврите са му направили по-голямо от обичайното за възрастта му впечатление.

 21. Не се учудвайте, че комунистите отново ни се заканват с Белене, Скравена, Ловеч и пр. символи на управлението им – много би им се искало пак да го направят, но се спотайват от кумова срама – някак си неудобно иде – ЕС, права на човека и пр. Когато решат, ще ритнат всичко това, защото им е служело само като камуфлаж.
  Авторът на злобната статия във в-к “Д /Ч/ума” е използвал един похват, който в брежневските времена прилагаха за разправа с инакомислещите в Съветския съюз – послушни на режима лекари ги обявяваха за “психично болни”, даже бяха измислили и диагноза – “социопат”.
  Бълвочите на въпросния писач на редовете, от които лъха толкова злоба срещу собствения му народ, имат и добра страна за мислещите хора – тези редове показват доколко правоприемницата на БКП – БСП се е променила – оказва се, че не е мръднала ни на йота от комунистическо-болшевишкия си манаталитет. Това показаха и кресльовците от т. нар. контрамитинг, много от които скоро ще поемат към ругания сега от същите тях Запад. Но няма да искат да си спомнят какво са правили тук, в България.
  Верен на гьобелсовско-болшевишките похвати в пропагандата, “др.” Симов повтаря ли повтаря лъжата за разрушаването на паметника и най-безсрамно не иска да информира читателите си, че въпросът е паметникът на лъжата да бъде преместен, а не разрушен.
  И най-накрая, тъй като когато иде реч за комунистическите символи на лъжата – мавзолеи на мумии, паметници на лъжливи “освободители” с “Шпагин”-и, на комунистите веднага им става много скъпа историческата памет, но когато стане дума да посочат къде се намира безкръстния гроб на Никола Петков, къде са останките на цар Борис III, кой разруши стената с паметните плочи с имената на загиналите във войните за национално обединение от 1912 – 1918 г. на 1-и и 6-и пехотни полкове пред НДК, кой залива постоянно с черна боя паметника на Тодор Александров в Кюстендил и не само неговия – на всички, които не са от “другарите”, тогава предпочитат високомерното и гузно мълчание и обявяват всички, които не искат да живеят в лъжа за “фашисти”. Искам да се обърна към честните хора в България – щом като комунстите вдигнаха тази страшна врява и изливат като пълноводна река злоба и омраза, значи сме на прав път. Ще успеем да се преборим с лъжата!

 22. Симов е болен човек, света за него изглежда различно и трябва да се лекува.. Ако пък е истина, че е журналист във вестник “Дума”, то това е още по-лошо, но за тях- или ги е заблудил, или нямат нормални критерий за нещата от живота?…Изобщо- пълен абсурд е, че може да има толкова болни човеци тук…И да си имат партия, и тя да си има орган?!! Мисля, че никога и при никакви обстоятелства тези хора няма да станат нормални, те са загубени за света… Възприятията им са обратни на нормалните просто, светоусещането им е различно?! Тези хора имат среда, която ги отглежда, възпитава, осигурява бъдещето им..Точно обратното- средата е враждебна към хората с нормално светоусещане и възгледи, да се чуди човек, как е възможно това- в такива размери? Мисля, че сме такива само тук и в русия, не знам…

 23. баси, направо невероятно. Писанието на тоя ‘журналист’ е направо като машина на времето. За момент наистина изпитах чувството, че чета ‘Работническо дело’.

 24. Към Костадин:

  Ами той сам се хвали, че е журналист от “Дума”, така се представя в блога си, където пък на най-видно място пише също, че се възхищава от Велислава Дърева “най-доброто перо на България”. Ясно, нали!

 25. В собствения ми коментар е и нюансът,КОЙ КАК И КОГО ЩЕ ОПРАВИ,НАЙ-КЪСНО ДО ЮНИ.
  В прав текст,още преди скандалите
  и с по-нецензурен език “в превод без изчервяване” от свенливи преводачки,на премиера г-н Бирисов,се каза за същия червен шлем,чийто инстинкт на въпрос от една другарка,към госта С.Берлускони,-какво е отношението му към жените?- допринесе за светкавичен отговор :
  П о л о ж и т е л н о!
  Тихо взривяване с 11 букви,като при “конгратулейщъна!”
  Но тепърва да се мисли много,без въображения до юнския сирищник:
  ТОЧНО ТЕ не СА нито КАВАЛЕРИ,нито ДОБНОНАМЕРЕНИ!
  Сори Прайм Министър!Пречи ни лъжата!
  Иначе и съфорумец може насърчите!
  !!!!Днес в нюза вече се усещат с въпроса,що е то ДС?

 26. “Обречени са да живеят в свят, който ги отхвърля и е пълен с паметници, които им изгарят очите.”
  Ето това е! Точно!
  Живеем с паметниците (далеч не само материалните), които ни изгарят душите. Но не сме обречени. Или поне децата ни не са.
  Те обаче са! Може би най-голямото наказание за тях е да бъдат оставени сами с техните си паметници.

 27. Благодаря на този другар за великолепната статия. Това е достоен пример и трябва да се изучава в университетите в специалност журналистика. Тази статия е толкова типична за поръчковата журналистика в България и съдържа всички основни похвати, откровени лъжи, манипулация, наукоподобен анализ, прехвърляне на черти от едната на другата агитка и т.н. и т.н.

  За мен ключа се съдържа в следната фраза от статията: “Историята не е фетиш, ако се употребява правилно и в позволените дози”. Ето ТОВА ПОКАЗВА КАК МИСЛЯТ ТЕЗИ ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ – КОЙ решава как е ПРАВИЛНО да се употребява историята и КОЙ решава колко е ПОЗВОЛЕНАТА ДОЗА?!?!?! Историята е това, което се е случило, историята не е лъжливия и манипулиран прочит, който ни налагат от десетилетия….
  Колкото и да се напъват и изкарват мислещи тези хора, заложения в главите им чип си произвежда едни и същи ПРОСТОТИИ.

  Статията е УНИКАЛНА и с това че повечето от изводите на журналиста са верни и важат с пълна сила – само че за червените лумпени които бяха на контрамитинга…

 28. До Борислав: изобретението на съветската психиатрия е “безсимптомно протичаща шизофрения” на Снежневский. Т.е. всеки, който е против режима има шизофрения, но безсимптомно протичаща. Лечението е жестоко. Владимир Буковски го описва детайлно. Един от методите е мускулна инжекция серен разтвор. Няма да описвам какви са ефектите на това, защото е много гадно и много ужасно, дори не ми се споменава.

 29. “Три пъти се обикаля в църквите”…
  Само това изречение показва с кой си имаме работа!Нека др.Симов знае,че дор три пъти се обикаля ОКОЛО църквата по време на Велиикденската полунощна служба,а не вътре В църквата.Не,че за него има значение,просто не прилича на един красен интелектуалец да проявява невежество по нито един въпрос,па бил той и от омразната “попска” материя…

 30. Г-н Инджев, тук съм за да чета вашите мисли. Написаното във в. “Дума” не ме вълнува и бих Ви помолила да не го натрапвате на публиката си.

 31. След тази гнусна статия в Дума, наистина се оказва вярна приказката : “Видиш ли комуняга, ритни му един шамар – винаги има защо”.

 32. “Гадните комунисти понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.”
  Специално внимание обръшам на горната “титанична” мисъл изказана от така нареченият “журналист” Симов от вестника на комунистите “Дума”!
  “Гадните” е епитет на автора (единственото от неговите писания, с което съм съгласен). Но никога не съм допускал, че комунистите биха могли да бъдат единствената светла сила във вселената, дори и само понякога.
  Такава мисъл показва, че авторът не само е безбожник, но е просто нискочел бездуховник. И като такъв не само не може да има някаква позиция, която да отстоява, но може само поръчково да оплюва, при това от “пиедестала” на собственото си бездарие. Не знам що за аудитория има “Дума”, но явно е от сродни на автора души щом и главният редактор е допуснал да се отпечатат и тиражират подобни глупости, които могат само да предизвикат иронична усмивка и да отблъснат всеки интелигентен читател. Но бих запитал този “журналист” Симов, след като толкова много държи на историята дали признава Васил Левски за наш национален герой? Не мисли ли, че е доста обидно за нас като нация все още да не знаем нищо за гроба му? И накрая дали все пак ключът към разкриване на гроба на този (за съжаление на единствената понякога светла сила на вселената)не особено обичащ Русия исполин не е зазидан някъде там в основите на паметника на съветската армия – “освободителка”?

 33. Текстът не може да е създаден на нашата планета. Най-вероятно произхожда от образуванието “Злоба 90944”. Въвеждането на текста очевидно е станало чрез използуване на мозъчен имплан във тестван земен индивид, без същия да подозира това и съответно да не осъзнава какво прави. Събраните думи за текста са от стара, използувана още при създаването на планетата 90944 база от думи.Интересен е факта, че все още има останали такива действащи импланти.

 34. Аз като незлобно бабе с нетракащо чене определено с мирен поглед /какъв изказ само а?/ желая да изразя възмущението си от грозния опит за манипулация на смисъла на събитието.
  На 33 съм с две деца, правя опит да развивам разни смислени неща, смятам се за нормален, допринасящ за обществото, но не приемам паразитизма на лявата идея.
  Не мога да си представя да съм солидарен насила и по този начин да превръщам и себе си и близките си в роби на популизма.

  Не ги разбирам гражданите от контра митинга, борбата им е за деградация на обществото до каквото всъщност според моите разбирания води комунизма.
  Тяхната идея е да преразпределят блага за които нямат принос в степента която имат претенции да “усвояват”.

  Били гадни богати бабички?
  Когато са дошли комунистите и са откраднали частно имущество, заблуждавайки масата, че е за общото благо не са били нито стари нито злобни /те и сега не са важно е да се знае/.

  Сигурен съм, че с подобно мислене другарите на Че няма да се поколебаят и днес да лишат със сила и велики лозунги за спрведливост “богатите” за да имат “бедните” и на този принцип да се сдобият и поддържат властта си.

  Но да не забравяме, че справедливо е всеки да ползва според приноса си и да не гледа в чуждата паница, защото се разсейва, и вместо да увеличава продуктивността и благосъстоянието на себе си и околните, както и това на обществото докато цъка с език и чака да дойде другата справедливост при която всички освен власт имащите са наистина бедни – справка комунистическа Северна Корея.

  Е деградивно е да се стремиш всички да са на едно ниво. Да посредствения човек е доволен, не се напряга, но и за това е разликата в богатството на страните преживели справедливостта на комунизма, и на тези живели в условията на свобдни пазарни отношения или най – демократичната форма на справедливо разпределение на благата чрез системата доближаваща се до капитализъм.

 35. Само с две думи:Борислав е прав,ще успеем!

 36. На всички трябва да ни е станоло ясно, че старите и новите структури на съветската-руска комунистическа мафия в България, водят необявена война срещу Българската нация и държава и срещу НАТО и ЕС.Страхливите опити на българското правителство (да се пребори с тези бандитските формирования, на червената мафия в България) застрашават сигурноста, на България, НАТО и ЕС.Целта на мутренската политическа игра е България, да загуби членството си в НАТО и ЕС, за да може (безопасно за червената мафия) България пак да бъде върната в руската орбита.Сега съдбата на България все още е в ръцете, на Българската нация и Българската армия.Господин Индже(в), ако моята гледна точка в този коментар съвпада с вашата моля, Вашият Граждански инициативен комитет, да поиска среща с офицерите от генералният щаб на Българската армия.

 37. Симов не е болен,а много добре платен,за да мъти главите на природонаселението българско!!!

 38. Нещастни ми, Александър Симов!
  Трудно ми е да ти поставя оценка /диагноза/. Вариантите са няколко /като във вица “умен-честен-комунист”/. Пък и заболяването ти си е твой проблем, докато не започнеш да се титуловаш “журналист” и да пишеш по вестници. Тогава вече личният ти проблем се превръща в проблем на обществото.
  Ако, въпреки всичко, в промития ти мозък е останала поне частица здрав разум и състоянието ти е излечимо, препоръчвам ти като първа мярка да намалиш писането и да наблегнеш на ЧЕТЕНЕТО! В последното явно изоставаш.
  Под формата на урок №1 прочети например статията на Тиери Уолтън “Комунизмът и нацизмът – бедствията на века”. Човекът е социолог, завършил Сорбоната и твой колега-журналист /ха-ха-ха/ в “Либерасион и “Поан”. И, забележи, не е десен по убеждения!
  Изкушавам се да ти предложа направо текста, но е прекалено обемен.
  Като се замисля, имам за теб нещо по-кратко:
  “Защото той знаеше нещо, което тази опиянена от радост тълпа не знаеше и което беше написано в книгите: знаеше, че чумният бацил никога не умира, никога не изчезва, че може да дреме десетки години в мебелите и бельото, да чака търпеливо в стаите, мазетата и куфарите, носните кърпи и непотребните хартии и, че може да дойде ден, когато за нещастие и поука на човечеството чумата отново ще събуди своите плъхове и ще ги изпрати да умрат в някой щастлив град!”
  Албер КАМЮ, “ЧУМАТА”, която ще я има докато има Ленин, Сталин, Мао, Че, Ким, Кастро, Чавес, Лукашенко, Путин …

  Желая ти най-искрено скорошно оздравяване!

 39. Четейки словомастурбациите на горния “дум-дум”-аджия ме озаряват следните мисли:
  -как хубаво извика наскоро един професор – “Къде си, български Пиночет” ??? Очевидно до там я докарваме..
  -как добре би паснала на цялата партийна ченгесарономенклатура една нежна лустрация 20+20 години, като при необходимост се прилага репатриране на североизток
  -отнемане на всяко имущество до четвърто коляно, при недоказан законен произход и недоказани платени данъци
  -а, ми то България изведнъж станала Швейцария на Балканите !!??!!
  П.С. Щях да забравя – другарю Симов, да ви ……………..

 40. Потрес! Това само ми идва на ум след прочетеното! Стефан Продев си има много достойни следовници! Да се стигне до тук основна вина има Ж.Желев.Колкото и да се хвали за “мирния”преход,това са последиците! Ще ги влачим много години.Ако тогава народът на площада не беше го послушал,животът ни щеше да е съвсем друг!Една гнойна рана се чисти до кръв,иначе отново гноясва и разяжда плътта!И никога нямаше да имат смелостта такива като този Симов,търсещ носталгично бронебойни патрони,да пишат такива мерзости.А може би нямаше да има и печатно издание,където да лее помията си.
  Колкото до злобата,тя така напира от всяка дума,че този човек е само за съжаление.Как се живее с такава омраза! Ужасно е!

 41. Към Валентина Маринова:
  Благодаря за вниманието и написаното! Прочетох го с интерес.

 42. Благодаря на г-н Инджев, че ми даде възможност да прочета един бисер от “Дума”. Те пак са тук и пак са същите, че се и възпроизвеждат,проруските дупедавци и предатели на България!

 43. Правилно го е написал човекът; и както обичате да казвате господине Инджев – като не ви изнася, не четете. Колкото и да се възвеличавате и да се венцехвалите, цялото това упражнение по отношение на паметника на СА е преброяване на дивите зайци, пардон, на оцелелите седесардемократи.
  Много шум за нищо, за пореден път у нас.

 44. Не можах да прочета това “нещо” от Дума! Още първите изречения ме върнаха в комунизма – сърцето ми се сви, изпитах ужас и страх. Тези хора, комунистите, болни ли са или са извратени? Какво изобщо са?
  Но каквото и да са, със сигурност не са човеци, защото не притежават нито една добродетел /две несъвместиви думи – комунист и добротел!/, изпълнени са с омраза и след себе си сеят разруха.
  Дано Бог е милостив и ни научи как да опазим България и българите от това зло.

 45. Комунист не означава членство или принадлежност в някаква партия.Комунист е вид психично заболяване.Напреднал стадий на лудост.

 46. Много точно сте го казали и цитирали дисидента Буковски !!
  Аз пък за нещастие познавам бълг. психиатри-активни борци и децата им, наследили тази професията с много тесни връзки именно със съветската наука и точно със съветския психиатър проф.Снежневски и спокойно практикуващи в нашата уж европейска столица в полза на имотните измами срещу нормални или душевно -болни хора( без значение), използвайки усъвършенстваните много след дисидента Буковски отрови и невролептици.

 47. Авторът Симов явно има едно заболяване,което се изразява в разказването на небивили измислици и абсолютни фантазии като истински събития и се нарича псевдолого-фантастна психопатия.-Съчетана с хроничния алкохолизъм и примитивен интелект в редакцията на вестник Дума води до такава патологична злоба граничеща със много тежка, агресивна психопатия и словесна ажитираност от която страда маскиралия се като ляв Симов.

 48. какво изобщо се чудим,та те преди броени седмици изкарваха енергетика Георги Котев за луд,защото дръзна да се опълчи срещу енергийната мафия…Сега наистина може и да не им устиска да отворят ново Белене и Скравена ,но си имат армия от улични убийци и по-перфидно замаскирани методи за елеминиране на неудобните,а това разбира се е просто една ” трогателна нормалност”…(:

 49. Точно такива комунисти са сегашните “социалисти”, и партията им, и вестникът им!

 50. Другарю Хрущов, вие освен да блъскате с обувка по трибуната на ООН, нещо друго научихте ли след толкова години??
  Когато бутнахме мавзолея на вашия вожд и учител, къде бяхте, как не дойде поне един като Матросов да застане с гърдите си…Смях..
  Е, като бутнем скоро и вашия последен идол – Паметника на съветската окупация,пак няма да ви видим носовете и кървясалите очи, знаете добре, че сте “отмиращ животински вид”…

 51. Абе, не четете бе, Другарю Хрушчов! Защо така,бе сладур? Поне съветска и руска литература четете!
  Ами той тъкмо истинският Хрушчов пръв се наведе на американците /май не си чувал за “Карибска криза”?/. Най-вече за това след като го употребиха да дръпне умрелия за мустака го издухаха ведно с “кукурузното му мислене”. Добре поне, че не го умориха /ако не знаеш той беше първият комунистически, съветски лидер поминал се без Партията да му помогне! От 17-та насам!/
  Вземи та гледай съветсксия филм “Серьiе волки”.
  Потърси, пиленце, мемоарната книга на Хрушчов /издадена е само на руски/. В нея ще прочетеш част от истината за канибализма в Украйна. По онова време той е бил млад комсомолец, изпратен там като пълномощник на ЦК.
  Абе, я не се напъвай да четеш, да не се повредиш. За по-лесно си смени НИК-а.
  Колкото можах – помогнах ти. Със здраве!

 52. January 09, 2011
  Пациентите от психиатрията на историята

  (комунистите и нейните неизтребими фетиши)

  Никога не съм си мислил, че холивудските филми могат да се материализират пред очите на хората, но ето че и това се случи. Динозаврите изпълзяха в центъра на София и „Джурасик парк” се осъществи на живо. На нещо такова приличаше площадчето пред Паметника на съветската армия, където се бяха събрали остатъците от комунистическата младеж, която трябва да свикнем да наричаме „психоляво”.
  А може да си спомним за филма – „Мумията се завръща”. 50-тина объркани червени деца се събраха, за да имитират политическа активност, успешно съчетана с ненормални погледи и месианска лудост. „Че Гевара”, крещеше един плакат, държан от млад лумпенизиран комунист с тракащо от студа чене. За тези хора, за изпълзелите от криптата странни създания, за анахроничните зомбита, които се подчиниха на волята на една чужда нация и домашни предатели, цялата история е един неспирен пъкъл, защото не е в съзвучие с вълните на тяхната вътрешна лудост.

  Бях убеден, че криптолевицата може да събере около 200 души за тази странна кауза и се оказа, че все още има надежда за нашата страна. Бяха 50 души,злобни и богати младежи, които колективно се възмущаваха срещу историята и хвърляха проклятие след проклятие. Джурасик паркът обаче, поради особеностите на своята геронтология, не можеше да произведе някакво активно политическо действие и заради това постъпиха като в театър – изведоха двама старци, които да държат плакати, а психолевите им се наслаждаваха от далече.
  Забелязах и друго. Зомби-левицата е останала без думи. Тя е пропиляла идеите си, похарчила е думите, останала е встрани от времето и сега единственото за което може да се залови е драматичната битка за пари умело прикрита зад история.
  Това е битка, която трябва да бъде описвана с психиатрични термини. Просто политическите думи са създадени да описват реалности, а митингът на окултните-левите беше като видение на закален наркоман.
  Заради това лозунгите, които вдигаха озлобените комсомолци заслужават да бъдат цитирани.

  „Ние фашисти и комунисти”, гласеше един плакат. Носеше го злобно бабе с гаден поглед, която имаше вид на човек, който може да прегризе и телена мрежа. Аз бях там и не държах особено да се сблъсквам с фройдисткото ляво, но ако можех бих я попитал дали изобщо знае какво е фашист или комунист. Историята не е фетиш, ако се употребява правилно и в позволените дози. Но когато не искаш да оставиш историята да бъде история и постоянно я завръщаш в настоящето и то като политически проблем – тогава не само си фетишист, ти си фетишист, който се нуждае от електрошокове, за да кротне малко и да спре да бъзика вселената.

  „Не искаме в НАТО и НАТО вън”, видях и такъв плакат, носен от един от малкото младежи, очевидно в плен на истеричния брежневизъм, който се носеше от криптолевицата. Не ми се иска да тълкувам лозунга им буквално, но фройдистката нишка си личи дори и, ако четем това с либерален поглед и освободена душа. Как точно НАТО е вън не ми се иска дори да обмислям. Но този лозунг няма абсолютно нищо общо с реалността, защото ни приеха в НАТО . Не го отдавам на здравомислие в психарската левица, най-вероятно повече от комунистите вече не си спомнят какво е член Първи и заради това бяха пропуснали тази монументална пропаганда в своите редици. Представям си как някой старец би помъкнал такъв лозунг…

  Едва ли някога съм бил на по-полезен за мислене митинг. Криптолевицата всъщност има проблем с историята, тя има проблем със самата себе си. Това са хора вън от реалността, изолирани в болезнените лабиринти на собственото си самоотвращение, което са насочили към целия свят. Тези хора – дъртаците от левицата са преживели целия комунизъм, вили са си гръбнаците, възхвалявали са партията, мазнели са се като лакеи, уж са мразили режима, но вероятно са пускали дълги езици по всякакви нечистоплътни места, за да си спасят кожите и сега мразят целия свят, защото са били мизерници. Всъщност те не искат да приемат истината за себе си – дори и по-нормалните хора с ляво мислене вече отказват да сведат своите каузи до разрушаването на нашата държава. Историята на окултизма е пълна с провали. Символиката на жестовете жестоко рухва пред истинския свят и реалност.

  Гледах как комунистите с плюнки на устата плюят и бесуват срещу свободните десни и се чудех дали са наред. Свободните десни в случая настояваха за най-нормалното нещо на света – да не късаме страници от учебниците си по история. Да не говорим в 21 век за това, че паметниците трябва да бъдат използване за една лъжа. Свободните десни понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.

  По някое време в студа психолевицата реши да направи ритуална обиколка на паметниката, докато старите комунисти фъфлеха своите заклинания. После я повториха. Накрая потретиха. Три пъти се обикаля в църквите. Ето другият проблем на цялото им мероприятие. Просто си представих свят в който най-накрая този паметник бива бутнат или преместен. В същия миг криптолевицата ще се обезсмисли като вчерашен вестник. Светът им ще рухне, защото освен битката за паметника – те просто нямат за какво друго да се закачат в тази реалност и да си създават усещането за живот.

  Иронията на историята е нещо много смешно. Най-доброто усещане за окултно левичарство всеки ще може да добие, ако отвори един разтърсващо смешен роман – “Монументална пропаганда” на Владимир Войнович. Това е книга, която е написана като опит в откровение на черен хумор да се разбере сталинизмът и неговото влияние върху душите на хората. Там също всичко се върти около един паметник, но на Сталин. Та криптолевицата също е заприличала на герой от черна хумореска, защото обект на техния политически фетишизъм е станал един монумент. Романът на Войнович е неговият начин да се опита да открие защо влиянието на фигурата на Сталин е проникнало толкова дълбоко в душите на хората – и в тези, които го обичат и в тези, които го мразят. И изводите му никак не са еднозначни.
  Докато гледах окултните леви обаче аз разбрах истината. Едните хора са успели да се отърват от бремето на мрачната история и могат да дишат спокойнот в днешния ден и да възприемат историята именно като история. Другите обаче са пленници на миналото, пациенти в психиатрията на историята и всяка мисъл за това им действа като усмирителна риза, която ги души.

  Когато зомбитата тръгнаха да се разотиват аз вече не изпитвах омраза към тях. Честно. Дори като пиша с думи като „зомбита” за тях го правя нарочно, за да подсиля тезите си. Най-накрая ми беше жал за всички тези хора, защото те ще се върнат в огромните си апартаменти, ще минат да си съберат рекетьорските си наеми, но никога няма да бъдат щастливи за нищо. Обречени са да живеят в свят, който ги отхвърля и е пълен с паметници, които им изгарят душите. Как да не ги съжали човек?
  За тях хапчета просто няма открити.
  Няма открити.“

 53. Приемам гнусната статия от “Дума” като поемане на отговорност от екстремистка организация за описания в нея атентат срещу мирната демонстрация за демонтиране на неуместния монумент, но и индиректно поемане на отговорността за неизброимите досегашни атаки във форумните пространства на настоящия сайт, както и под всяка статия и смислен коментар в “Свободата.сом” – същите изразни средства, същите доводи, същите конструкции, същият бесовски дух. Сякаш едни на други си плюят в устата.

 54. Да перифразирам мотото на “ДУМА” – “Думи много – акъл няма – що е то ?”
  🙂
  Отговор: червена бабичка ( под това да се разбира всякаква бьесьепарски произход ) :)))

  БКП се смени на БСП, а в.Стършел – на в.Дума 🙂

 55. ха-ха,Браво !!–Универсално !!
  За шир потреба –копи райд 😉

 56. Толкова ме изцапа това писание от “Дума”! Отивам в банята! Дано Божията благословия го направи човек!

 57. До г-н Румен Великов

  Прочетох с огромно удовлетворение коментара Ви. Малко думи, но толкова точни. Дано повече хора ги осмислят.

 58. Дали има вярващ в идеала на комунистическата идея, който да може да издържи теорията и практиката в обективен дебат?

  Дали социалиста /пременения комунист/ би могъл да обясни защо да бъде приемлива за гражданите система, която обещава че ще ползват повече от колкото произвеждат и по този начин ги вкарва в заблуда? /няма начин да ползваш повече от колкото си произвел ако не ощетяваш някой друг, което си е жива кражба/

  А защо гражданите на има няма 4 години се връщат при отровата /другарите от ДС/ има прост отговор, докато има свързани с ДС в държавната машина това няма да се промени.
  Наскоро разбрах, че днешния външен министър е син на свързан /бая отговорна позиция е имал/ със службите в миналото.
  На НБУ в основата му агент!

  Представете си елита на България 89 та, еми той в масата си няма как да не е свързан с ДС, като всякаква мисъл освен налаганата със сила в период от 50год. е била наказвана най – строго.
  Говори се за 250 000 души агентура!
  Една част от тях сега са на по 40-50 год. окопани на държавна служба, на други децата им са окопани /наричат ги средния ешалон/ и са готови да саботират всяко действие неизгодно за новообразуваната олигархия /в зародиша си комунистическа/, а както знаем изгодно е да се харчи общата пара за лично обогатяване, посегне ли някой на тази баница става неудобен.

  Вижте каква мощ е вкарана срещу това правителство, говори се и за зърнена криза /на някой да му е познато/ олио 5лв. /а това/ иска им се да не сме във валутен борд, явно сценария от 96-97г. им е харесал.

 59. ponjakoga mnogo mi se iska vsichki komunisti ot edno vreme zaedno s mnogobroinite im cheda da budat nai-nakraja podvedeni pod sudebna otgovornost i natikani zavinagi v zatvora kudeto im e mjastoto. koga shte se osvobodi tazi durjava ot podobni plitkoumni, zlobni i vechno iskashti da ni komandvat hora?!
  edinstvenata mi uteha e che vestnik duma se chete predimno ot hora, koito da se nadjavame skoro njama da gi ima veche na krasivija bjal svjat (kolkoto i gadno da zvuchi)

 60. Тези пламенни млади комунисти, терористи – Чегеваристи защо се пенят толкова ами не тръгват за Куба и Веницуела?!

 61. Към kamen 1944:

  Е, как да не публикувам коминтерна..пардон, коментара, на такъв “Архейчен” “остатак” от каменната ера на комунизма?

 62. Към kamen 1944

  Камене, понеже лееш крокодилски сълзи за Стамболийски, известно ли ти е, че тогава, когато беше убит, БКП определяше него и БЗНС като “селска буржоазия”. Синът му Асен Стамболийски след 9 септември 1944 г. се присъедини към демократичната опозиция, а не към комунистите. Понеже пишеш за “касапски глутници” – сигурно имаш предвид групите, съставени от милиционери, партизани и криминални типове, които след 9 септеври 1944 г. избиваха с търнокопи, лопати, брадви и секири собствения си народ, нарекли го “фашисти”. Искаш ли няколко примера: 150 човека при “Черната скала”, вързани и бутани от високи скали, в Монтанско хора са връзвани, бутани в ровове със слама, заливани с бензин и запалвани, убитите по най-дивашки начин край Ново село /дн. гр. Елин Пелин/ и т.н. Имай малко срам като говориш за “касапски глутници”, защото извършеното от БКП надмина всичко, което е преживял народът ни дотогава. Между впрочем, коя касапска глутница уби Никола Петков – известно ти е, че не беше обесен, а убит с тесла. Ще бъде по-добре ако публикуваш ръмженето си във в-к “Дума” – там ще вият от възторг и ще те аплодират – нали сте себеподобни.

 63. Невероятно! Почти във всяко изречение имаше някаква обида. Което някак си ми напомни за очернящите статии за които съм чел и чувал по времето на комунизма. Знаете ли г-н Инджев, жалко е че има ответ от някакви такива плазмодии, а не от хората от които трябва да има. Визирам властта на високо ниво.

 64. Да благодарим на „журналиста” Симов и & себеподобните му изпълзяли от любимата си вестникарска рубрика, че ни напомнят, че преходът в България не се е състоял и че ни чака работа по затлаченото от двадесетина години посткомунистически партизанлък поприще на родната ни демокрация.
  Комунизмът винаги е бил и си остава една крипто-религия на гробокопачи и призрачни видения съпътстващи алкохолните изпарения на пещерния морал на поклонниците ѝ и всякакви звездно-рогати и сърповидни амулети, фетиши, истукани, тотеми или монументално-фалически любовни излияния доказват единствено идоло-идеологическата му, вампирска за общочовешките стойности, същност.
  И тъй като др. журналист по необходимост е вещ и по църковните дела, ще му цитирам една мисъл от параклиса на собствената му вяра (оная дето се изписва с „е” и за която „няма открити, няма открити”) изречена в момент на просветление : „Този, който не знае е невежа, но този, който знае и не предприема нищо е престъпник” – Бертолт Брехт.

 65. Ефекта “УАУ” – досотен комкунист – трябва да му се признае майстор-злобар и окултен лъжец-манипулатор… колко ли кому-социо-оФце са цъкали с език и са злобяли над статията на този комуняр…

 66. Специално за Камен :

  ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г. “Лъжата за българския характер на Македония, Тракия и Добруджа”

  http://samvoin.blog.bg/politika/2010/09/27/vestnik-rabotnichesko-delo-78-ot-04-12-1933g-quot-lyjata-za-.611700

  Един малък цитат :
  как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа?

  и още един :

  Има не малко класосъзнателни, които мислят, че Македония, Тракия и Добруджа, са български земи. Тези уж класосъзнателни са заблудени от обстоятелството, че в Македония, Тракия и Добруджа наистина живеят значителни компактни маси българско население.
  ++++
  Мисля, коментарът е излишен

 67. Ха! Че другарят Александър Симов без да го осъзнава е описал себе си и “своите” хора. Признавам бях само на първия протест ноември месец, но предполагам хората са били горе-долу същите, това което Симов описва е плод на психологическа проекция, той припознава другите като себе си. Просто нема описание на по-далече от реалността.

  И де да можеше Иво Инджев наистина да подчинява хората на волята си.

 68. “Другарю Хрушчов,знаеш ли комунистическа маймуно къде живее сина на Никита Хрушчов-Сергей. В САЩ,в собствено имение,заедно с жена си-и двамата положили клетва за вярност на щатите, с други думи,те са американски граждани. Къде живее дъерята на Никита хрушчов-в Англия. Къде живее дъщерята на Сталин-Светлана Алилуйева??? Знаеш мръснико,много добре знаеш – в щата Висконсин,гр. Медисън”

  Може ли някой да каже верни ли са тези неща?

 69. най-гадното е, че комунистическите дегенерати считат гранитните екскременти на диктатурата за “Историята”!
  Че това не е “историята” е ясно за всеки, които мисли с глава, и че това са остатъци-фосили от пропагандната им машина;
  може би е добре паметникът им да се разфасова и да се раздаде на червените кхмери за украса на домовете им? щом им е толкова скъп и мил…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.