Първанов в собствен SOS

Преди да прочетеш сензацията ( за която за пореден път е осведомен специално – само и единствено в. “Труд” като сигурен проводник на подобни “мероприятия”) запознай се, уважаеми читателю, с допълнителната причина, поради която за първи път от близо 10 години от върха на държавата Георги Първанов реагира с благоволението да отстрани свой човек от ключова позиция във властта.

Информира ни Георги Антонов, който написа за Мишо Бирата и Младен Михалев-Маджо в коментарната част на моя блог , следното:

А някой дали знае, че единият М.М. (Михаил Михов) и другият М.М. (Младен Михалев) случайно са съученици и набори (64-ти)? от СОУ „Отец Паисий“, гр. Силистра? После единият става баскетболист, другият борец. Не е толкова ТИМ факторът за Михов, колкото е приятелят му от детинство Маджо. Има и „второ поколение“ назначени бизнесмени.”

Срещнах се с Георги Антонов лично – не е някой от дежурните анонимни “шегаджии”. Написаното от него затяга още повече обръча от доказателства за връзките на Първанов с герои от калибъра на Маджо и Мишо Бирата. Ето защо държавният глава ( на октопода) за първи път се отървава по такъв начин от едно от питалата си (за което в. “Труд” си иска част от плячката, като си приписва ” заслуги” за президентското късане с опашката на гущера, макар да е ясно, че всекидневникът е употребен за пореден път за разгласяването на кризисен SOS).

Ето за какво ни осведомява в. “Труд” в електронното си издание в късните часове на 17 януари:

Президентът Георги Първанов изненадващо освободи шефа на правния си съвет Сашо Пенов късно вчера. Това стана след настоятелни запитвания на “Труд” дали като негов съветник г-н Пенов не е нарушил Закона за адвокатурата.
Проблемът възниква заради забраната онези, които работят на трудови договори или са държавни служители, да упражняват едновременно и свободната адвокатска професия. Изрично изключени от правилото са само депутатите, преподавателите във ВУЗ и научните сътрудници в научни институти.
Въпросът се породи покрай “бирения” мотив в скандала “Ало, Ваньо-3”. В предпоследните оповестени разговори от сагата със записите се чува нареждане на премиера Бойко Борисов към шефа на митниците Ваньо Танов да не закача Михаил Михов, шеф на пивоварната, бутилираща бирата “Леденика”.
Впоследствие Бойко Борисов заяви, че бил помолен за това от президента Георги Първанов. През февруари миналата година Танов е отнел лиценза на пивоварната.
Какви са фактите, свързани с г-н Пенов? Той е адвокатът на пивоварната на “Леденика” – “БУЛБРЮ БГ” ЕООД по делото в Софийския административен съд.
На 23 февруари 2010 г. там е оспорено отнемането на лиценза, на 7 юни 2010 г. съдът постановява решение в полза на пивоварната.
А митниците не го обжалват по-нагоре – пред Върховния административен съд (ВАС).
Какво е положението със Сашо Пенов? От една страна, той е университетски преподавател – доцент по финансово право в СУ “Св. Климент Охридски” и във Великотърновския университет. В това му качество няма проблеми да адвокатства (вписан е и в Софийската адвокатска колегия отколе). Проблемът е в какви правоотношения е с президента?
Тук ударихме на камък. Ако е в трудови или служебни правоотношения (като държавен служител), няма право да се явява като защитник по дела, това е тежко дисциплинарно нарушение, категорични бяха отговорни столични адвокати. Но не пожелаха да бъдат цитирани. Уточниха обаче – правилото важи и при няколко налични трудови договора.
“Като университетски преподавател г-н Пенов има право да е адвокат”, заявиха от президентството по-рано в понеделник. За работата му на “Дондуков” 2 казаха: назначен е с два указа на президента – за председател на правния съвет и на комисията за несъбирамите държавни вземания.”

Истерия с продължение…

29 мнения за “Първанов в собствен SOS”

 1. Единственият изход от президентската криза е импийчмънт на Президента на РъБъ!

 2. На всичи е ясно вече къде е главата на Октопода имащ на разположение мощните структори на разузнаването и шпионажа.

 3. Пъзела вече съвсем добре се подрежда.Според мен следващият ход на Гоце е да каже,че не се е обаждал на ББ по случая на ММ(така правят мръсниците,а е и по правилата на ДС).Африканците да ядат трици(с извинение към тях),но такъв президент те никога не са имали,а и няма да имат.

 4. Има един много прост изход от кризата в България: всички да правят сересета и да ги пускат в пространството, докато спре да им се обръща внимание. А сересета се правят много лесно! С програмата All sound recorder – тя записва директно от соунд картата на компютъра – сваляте например новогодишното изявление на Резидента Гоце и пак по същия начин примерно изявления на Яне.
  Получените звукови файлове се манипулират по какъвто начин решите в програмата Adobe Audition,там има и филтър за шум и… сересето е готово; остава само да се вдигне в Интернет… И ще ги видим тогава Янетата и техните покровители!

 5. След “конското”на Мак Грей и ЕК в Брюксел и Страсубрг само им трябва да дотестват още България как се оправя по вътрешни правосъдие,при което са знакови,
  както СТАНИМИР ИЛЧЕВ от НДСВ със зов за помощ по преструктурирането
  на нашите спецслужби,така и изненадата на ИЛИАНА ИВАНОВА /?/че в основата на скандала в правова България,стоят хора с интерес от срастването на престъпност с държава.
  Кои?Ни дума ни вопъл,ни стон!Ни империализъм,ни безядрени зони в Долно Уйно,освен,че Илиана жива и здрава да е, вероятно се задомила,а от М.Кунева,еват за здраве любов и берекет,че ЕК вероятно ни наказва!
  Защо така бе другари?
  То си е и пъзел и гордиев възел

 6. Г-Н ИВО,ПИША ВИ НЕ КАТО ЗАЩИТНИК НА АГЕНТ ГОЦЕ,А КАТО ЗНАЕЩ ГРАЖДАНИН.ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ СЕСТРАТА И ЗЕТЯ НА ДЕПУТАТКА ОТ ГЕРБ-ВАРНА РАБОТЯТ НА ВЪЗЛОВИ ПОЗИЦИИ ВЪВ ФИРМАТА НА МИШО БИРАТА?АКО НЕ ЗНАЕТЕ МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ.ИМАМ И ЖОКЕР.МИСЛЯ ЧЕ СРЕД ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ-ВАРНА ИМА САМО ЕДНА ЖЕНА.

 7. Коментирах тази новина под предишната статия за Гоце, след като я прочетох в сайта на Дневник късно снощи, но си позволявам да го сложа и тук. Тази новина ме насочва към идеята, че Гоце се кани много рано да поеме властта в България (чисти си имиджа и се прави на безкомпромисен със „сгафилите без негово знание негови служители“ – споменатия в статията на Иво, Сашо Пенов). Хубавото на тайните и заговорите на управляваща или готвеща се за управление клика е, че веднъж предварително разкрити и придобиващи публичност, те стават по-малко вероятни, защото конкурентите им се подготвят със свой котра-план и ги поосуетяват малко или много (остава да се надяваме, че има смислени конкуренти на Гоце). И преди самата новина – ще дам накратко идея за пасианса, който според мен се реди и с участието на А.Райчев, Ж. Георгиев и прочие участници от мозъчния тръст, готвещ Гоце за Спасител:
  Скандалите и очевидните закононарушения и морално дискредитиране на Борисов са набъбнали до степен, че и местните (Златев, ТИМ и прочие) и външните (някои среди в Германия; ЦРУ; Берлускони) му поддръжници вече се отказват от него, което ще му коства властта чрез натиск (вътрешен, съвпадащ по време и със задкулисен външен, в контекста на индиферентност на ЕК). Това най-вероятно означава служебно правителство от пионки на Гоце, които подготвят победа на здравите сили на едни тройни избори (Гоце обича тройките) – местни, президентски и парламентарни. АБВГЗ печели парламентарните и заедно с БСП и ДПС прави нова любима тройка, като при този сценарий Гоце подава оставка от президент на есен и става премиер-спасител, а президент за няколко месеца става Марин, който предава поста през януари на Кунева например. Забележете, че това е възможно само ако има жестока политическа (последвана от жестока икономическа) криза с много сериозни напрежения, които оправдават в съзнанието на многострадалния и затъпен електорат спасителната роля на иначе „нежелаещия да се занимава с пряка политика, с партии и прочие“ Гоце.
  Единственият ми проблем на мен е, че смятам и агент Буда (Борисов), и агент Гоце за крайно опасни упражняващи реалната (премиерската) власт у нас. Лошото е, че честно казано не виждам кой ще се изправи срещу цялата тази мръсотия на миналото, предлагайки една нормална визия и план за нормално бъдеще… Но какво да се прави (не по Чернишевски обаче)… Ще трябва да „родим“ такъв, иначе съвсем ще изчезнем!

 8. Към Горчо Горчев:

  …може би…обаче…
  Защо премиерът Борисов не отрече, че е казал всичко това?

  А поне един от участниците в тройния разговор, Странджев, ясно декларира ( тази сутрин думите му са поместени в e-vestnik), че всичко казано от него е едно към едно истина, т.е. той е вече публичен свидетел на достоверенността на записа и като такъв би могъл да бъде свидетел и в юридически смисъл на думата.

 9. Тук трябва да се зададе и въпроса, кои са съдиите, които връщат лиценза на пивоварна Леденика. Да се разследва от данъчните какви са им официалните доходи и какво притежават и дали това съответства на доходите им. На всякъде по света данъчните престъпления се наказват жестоко, докато у нас закона се заобикаля с помощта на съдийските решения и вината за изхода от делото се хвърля върху следствието, че не си е свършило работата. То от своя страна казва “ние ги хващаме, а те ги пускат” и не виждат смисъл да обжалват на по-горна инстанция защото резултата ще е същия. Всичко щеше да е много забавно, ако това не беше България, считана за най корумпираната държава в ЕС.

 10. Хората отглеждат прасета, за да ги изядът.Комунистите отглеждат хора, за да им служат като добитък и ако някой човек се възмущава от това, комунистите го убиват и го хвърлят на прасетата да го изядът.ДС-Мафията на Ръ Бъ си отглежда олигарси,политици и главатари на мутрински бригади в България и когато някой нарушава спокойствието на БОСОВЕТЕ на Ръ Бъ, тогава наказателният отряд, на ДС-Мафията го разстрелва като ничие диво прасе.Дошло е време да си зададем въпроса,ние Българските Граждани хора ли сме, или сме прасета и ако осъзнаем, че сме човеци, тогава не трябва да търпим свинщината, на Кумунистическата ДС-Мафия в святото ни Българско отечество.

 11. Към някой:
  Вълнуваща и затрогваща е Вашата притеснителност около сценарий с условия:Ако-вътре и Ако-отвън,но случайно подсказани варианти с изпълнители и само един проблем: опасните агенти реално упражняващи
  премиерска т.е. изпълнителна власт,през само една “рокада” и готова “мома” при “прости” селски ергени,като А.Райчев,Ж.Георгиев и др. значими личности от мозъчния
  тръст на Г.Първанов,които били и без визия и без план за едно нормално бъдеще.Да приемем,че цялата тази кохорта е ключът,остава само да ни се подскажат в едър план насоките и другото значение за ключалките,
  което се допълва с думите:
  п р е ъ з п и т а н щ п е р ц!
  Но бурно Ви повярвах,както и във виртуалното:НЯКОЙ!

 12. Това са 3 отделни разговора. Няма пряк разговор между Елби и ББ. Така, че потвърждението на Елби, поне за сега няма никаква стойност. За мен специално е по-важно какво ще каже Танов по въпроса, защото е участник и в 3-те разговора, а в действителност каквото и да каже, ще излезе че е лъгал дали сега, дали при предишните СРС-та. Тоз човек обаче се покри. Когато излязоха разговорите на Танов и Дянков срещу Цветанов едно нещо ми се наби като коментар от ББ на въпрос притеснява ли се – отговорът бе: Бесен съм, че сега мрънкат, къде беше Танов, че не ми е докладвал за натиск. Танов е разковничето за всичко, търсете коментар там!

 13. Не разбирам. Чета днес че “според специалисти” нямало конфликт на интереси?!?

 14. Червената магистратура не работела , не чувала , не реагирала?
  Това е единият полюс.
  За да стане ясно на какви екстремни подвизи е способна , бих предложил на колегите от блога малко статистика предоставена онзи ден от г-н Берлускони в обръщение към избирателите.
  За 16 години откакто е излязъл на политическата сцена срещу него е водена непрекъсната кампания , мащабите на която той описва с няколко цифри.
  28 са заведените и проведени процеси срещу него, за което той се определя като «най-преследван в света».
  2560 са били съдебните заседания по тях – той казва че ако е трябвало да присъства на всяко едно от тях , почти всеки ден е трябвало да бъде в съда.
  Повече от 1000 са магистратите ангажирани от обвинението за периода.
  Прибл. 300 млн евро негови лични средства са похарчени от него за защита.
  Два пъти повече – около 550 млн са средствата на данъкоплатците , похарчени за водене на делата според някои приблизителни изчисления

  Ефектът , ползите и резултатите са НУЛЕВИ , както при всяко комунистическо начинание но мащабите са както винаги впечатляващи.

 15. Istinata spored mene e edna. Iskate li pravova darjava? Iskate li razvita darjava? Iskate li demokratichna darjava?
  Ako da – togava triabva LUSTRACIA.

  Taka mislia az i mnogo misliat kato mene. A vie? Mislia che tozi vapros e sashto tolkova vajen kolkoto i demontiraneto na Ruskia Soldat (izviniavam se)v Sofia!

 16. Като е нарушил кодекс или ред на адвокатурата ,защо гилдията не се самосезира и сама да изчисти имиджа си или ако има комисия за етика.Или някой да я светне:))))

 17. Избираме между ДС и свободата на децата си, това са днешните думи на Българският цар Симеон Втори.Тези царски думи потвърждават, че ДС-Мафията на Ръ Бъ е поробила Българската нация и държава и така лъсна голят червен задник на виртуалната демокрация в България.Господин Инджев, Вие сте професионалният политически анализатор и доказал се патриот на България моля, да коментирате по горе посочените думи на Българският Цар.

 18. Чрез сайта KingSimeon.bg:
  Ваше Величество,прочетох че за повече убедителност сте си послужил с безсмъртни слова на Б.Франкилн от 1775 г.какво ще оставим на децата с като личен избор:преходна сигурнаст чрез ДС или лична свобода и сигурност.
  В този блог и стопанин и останали
  съфорумци-вероятно и без да го забелязвт-дават доказателства ежечасно,че човек има право, да направи отвод на тези,които го обвиняват на Земята,така както ще е валидно пред друг съд отвъд,
  където не те ще бъдат съдии,а Решението безапелационно.
  Скромната заслуга на стопанина на блога е,че всеки колга,сам и поотделно с отлагания и някои отстъпления, наподобява поклонници
  на Сен Жак де Компостела и търси собствения си Конкордат с Всевишния,подобно на велики мироворци утоляващи глад и жажда,със съзнанието,че човечното прозира не по-зле от божественото.
  Тъй като защитата на тези вечни ценности,не е предизвикателство само на удобно време и географко простанство,ще съм признателен на нашия съотечественик,Иво Инджев,
  да допълни “опита по паметници”и с такъв по не случайно схранени доказателства от Историята.
  В този блог се дадоха много поучителни примери с епизоди от Ваши роднини и предшественици,че ще ми е и трудно и невъзможоно,да доказвам съдбовни съвпадния!!,още по-малко на популизма,който вижда зор да се раздели с лозунга:
  Проверката е висша форма на доверие,прощнурована,подпечатана,
  само с “божия печат” на ПБ на ЦК на БКП!

 19. Към “Румен Великов”;
  Кой “ЦАР” бе Бате???Ченгето Симеон ли??? Или ония,които Ни го НАТРАПИХА през 2001г???Че и той самия,е ПРОДУКТ на ДС/а и някои др./ “secret” служби,А???

 20. Знаете ли в коя област гоце е номиниран за нобелова награда…….? Пернишка

 21. Аз да го кажа простичко. Не че съм прост, но просто гласувам.Тук има коментиращи които доста неща знаят. г-н Инджев, Вие сте изключително ценен със статиите, с гражданската си позиция,хубаво. Обаче след отдавна съм наясно за кои не искам да гласувам, за което и вие ми помагате, подавайте и малко сигнали на кого може малко повече да се разчита. Засега само един политик ми “хваща окото“, ама и и там не мога много да вярвам. Та думата ми е, тук повечето сме на едно мнение -в гората и едно право дърво не се вижда.Обаче на кого да дадем думата? Или може би изобщо не са се явили такива още. Време е постепенно заедно с негативите да подсказвате и възможния път на тези които не са вътре в нещата. Струва ми се че и католическия началник има какво да каже. Да не вземем после пак всички един друг да се обвиняваме че 20 год. ни пързалят и пак се вързваме.

 22. Наистина царски думи е издумал г-н Великов. Напълно подхождат на “новите дрехи на царя” му…

 23. Странджев очевидно е в играта срещу Бойко – няма как, каквато и да е истината, тутакси да обяви на всеослушание, че да, наистина му било оказван натиск (според РеЗеСетата). Най-малкото е от реваншизъм; а както знаем, ДС много добре знае да играе по тънките струни на хората, т.е. да подбира кой как да го манипулира да извърши нещо си. И не случайно, ББ го отстрани преди време, поради “загуба на доверие”.

  Не защитавам ББ, просто казвам че нещата са доста по-дебели, отколкото изглеждат първосигнално. В известен смисъл, ББ може да се окаже “по-малкото зло”.

  И в този контекст, понеже и доста хора (правилно) си задават въпроса “за кого, аджеба, остана да мога да гласувам…?” – бих казал, търсете най-добрия компромис, кой е подходящата фигура в този контретен исторически момент (никой не е подходящ винаги, нали). Е, струва ми се, че това може да бъде Костов, колкото и “костовистки” да ви звучи това.

  Ледът се пука, господа съдебни заседатели, а седмицата може да завърши и без правителство; проблемът е, че всички ние сме върху леда, и дружно ще се набълбукаме, в дъблокото тъмно студено… Нека всички здравомислещи не злорадстват, а да изберат по-разумната алтернатива за себе си – или да вземат нещата на сериозно, и белким се активизират, или започнат (в бързи темпове) да планират изнасяне през най-близката държавана граница…

  За пореден път, благодаря на истинската журналистика и доблестна активност на Иво Инджев, и на великолепните коментари на четящите го тук!

 24. Господин Инджев,
  За Гоце сме говорили достатъчно. Гоце е ясен. Позволете няколко думи за един необразован индивид, незавършил сержантска школа, когото в нарушение на Конституцията мнозина прости люде наричат “цар”! Днес този Мунчо от Мадрид се е изпляскал с някакви директиви към послушното население.
  Днес неговото протеже Станимир (Стенли) Илчев моли за помощ Европейския парламент за преструктуриране на нашите секретни служби. Щото ние сме олигофрени и сами не можем да се избавим от изродите от ДС.
  Нека не забравяме, че необразованият индивид, който си позволи наглостта да стане премиер, ЗАТВОРИ ДОСИЕТАТА. Нека не забравяме как заради някакъв сладкар същият Мунчо от Мадрид натъмани закона, за да го направи министър.
  “Хората понякога ме питат каква е България, как изглежда страната? И аз им казвам: също като Австрия, само че с море”, разяснява Сакскобургидиотски пред германско радио.
  Съгласен съм България да остане без море, но да е като Австрия. Тоест, без да я управляват, насилват, унижават и унищожават червените изроди и техните прислужници като Симеон.
  През 2001 г. и аз, и баща ми, който на 75 години хвърли членската си книжка от БСП, гласувахме за Мунчо от Мадрид. Имахме ли избор след арогантното, корумпирано, скрито-комуноидно управление на Костов? Узнахме, че при Костов комунистите са “приватизирали” най-много икономически активи: Нефтохим, Кремиковци, “Балкан” и т. н. Че “летецът” Костов е учил в авиационното училище в Кременчуг (днес Украйна) 6 месеца, макар че истинският курс е 2 години. Всъщност 6 месеца трае обучението в школата на ГРУ (Главно разузнавателно управление на Съветската армия), която също е в Кременчуг. И защо др. Костов, след като уж има диплома за летец, не кара хвърчиплан?
  Та тогава нямахме много широк спектър от политически оферти. Както и преди, и след това. Възложихме надеждите си на др. цар. Ясно е какво последва. Директива на КГБ до подчинените структури нарежда на окупираните от СССР народи да не се ПРЕДОСТАВЯ ПРАВОТО сами да избират държавно ръководство. Да им се позволява само да посочат нюанси, разновидности на комунистически формации, ръководени от съветски (КГБ) центрове.
  Монката, закачен в някое казино за куката на КГБ още през 50-те години, изигра роля, по-мръсна от тази на дядо си Фердинанд – бисексуал, магеломан и некадърник, завлякъл Блъгария в две национални катастрофи!
  Кьорфишеците за царски заслуги,за “вкарване” на България в ЕС и НАТО са опити да бъдат откраднати плодовете,предопределени от двата кабинета на ОДС.
  Всеки читав човек си спомня какви ги изтърси “натовецът” Симеон при пристигането си у нас. На въпрос какво мисли за членството на България н НАТО, Негово Дебелоочие изръси: “На нас НАТО ни не требва. Много е скъпо”. И чак когато докаралите го на власт червени мафиоти му подсказаха,че тяхната позиция се е променила, НДСВ взе да артикулира пронатовска реторика.
  Ами акцията с т.н. брейди-облигации, които син-хитрецът Кирил изкупи от борсата за 35-40 ст., а после ги продаде на държавата за 92 ст. на акция? Вредата от тази щета е 1.5 млрд. евро, потънали в дълбоките джобове на финансисти, аферисти и естествено – партийни централи и политически проекти. Ами разликата от 230 млн. до 1.9 млрд за БТК? Ами тази от 110 млн. до 1.6 млрд. за “Булгартабак”? Всичко в евро, разбира се. Общите щети възлизат на 4.7 млрд. евро. Какво е това на фона на 16 ооо декара гори и 5 млн лв. сеч?

 25. Бих искал да добавя още един щрих към темата.Опитвам се от известно време да си представя следната ситуация:”гоце”,изпълняващ функцията президент вдига мобилния си телефон,набира Иван Костов,изпълняващ функцията на министър-председател и учтиво го моли за услуга “да не закача….”За какво противопоставяне /да не отваряме и дума за алтернатива/може да става на въпрос в отношенията Б.Б./”гоце”

 26. Уважаеми г-н TODORVALKOV имате право да задавате всякакви въпроси, но нямате право да преобразувате личният си въпрос, към Българският ЦАР Симеон Втори в публична клевета.Искам да знаете, ако не знаете, че произтичащите закони от Българската Търновска Конституция, са безкомпромисни и към Царя и към падаря, ако и те са нарушили тези закони на Правовата Българска Държава.Това е основната причина, за паническият страх на ДС-Мафията, която хитро пуска клеветническите си стрели срещу Българският Цар, а уцелва основният си враг-Българската Търновска Конституция.

 27. Ако Гоце, Меди и Мони-Черепа се върнат на власт подплатени с новите “звезди” Трактора и Янка, аз лично ще започна да организирам всякаква съпротива!

 28. Закон за адвокатурата
  Чл. 5 (2) Не може да бъде вписано като адвокат лице, което:
  1. е търговец, управител в търговско дружество и изпълнителен директор на акционерно дружество;
  2. е държавен служител;
  3. (изм. – ДВ, бр. 101 от 2010 г.) работи по трудово правоотношение, освен ако заема академична длъжност по правни науки във висше училище или научна организация;

  (4) (Изм. – ДВ, бр. 101 от 2010 г.) Народните представители и лицата, заемащи академични длъжности по правни науки във висшите училища или в научните организации, се вписват и упражняват адвокатската професия, без да напускат работата или длъжността си.

  Лице което не е вписано не може да упражнява професията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.