Бог поживи Борисов за 6 месеца

Лъжа се оказа(на българска почва) библейското твърдение, че никой не е пророк в собствената си страна.

Обръщайки се към премиера, Снежана Дукова, депутат от ГЕРБ, предложи днес в българския парламент:”Бог да ви поживи, господин Борисов”. И Бог го поживи за половин година в това му качество!

Така г-жа Дукова записа легендарна страница в съвременния български парламентаризъм с пряко обръщение към Бога в полза на една политическа сила и нейния лидер. Тя позна!

Алилуя!

“Поживи”, “поживи”ама “поживьом – увидим”, потриваха ръце сторонниците на вечната дружба, мърдайки заклинателно устни на българосъветски език.

Вот на доверие ли? Вот так – да ви е хак! Наесен ще броим палците, мърмореха другарите и взаимно окуражаващо си разменяха оня жест с вдигнатия палец с надежда властта да се изтощи и изтърка още повече през идните месеци.

Опозицията, поживо-поздраво, полужива от страх да не вземе да успее да свали правителството, се затътри да празнува с облекчение щастливата развръзка под мрачните погледи ( и предчувствия) на посинелите от въздържание депутати от полуопозицията.

Има нещо божествено ( в тази комедия) : стана това, което всички очакваха и така се потвърди предопределеността на битието по каноните на Божията промисъл.

Въпросът е само: защо беше нужно всичко това? Не можеше ли (отдавна) Бог да бъде призован да разгроми фарисейщината на търгуващите със сересета и като изгони търговците от храма на парламентаризма да опрости процедурата по възстановяването на реда , справедливостта и законността на земята (ни)?

Предлагам следващият път г-жа пророк Дукова да се обърне направо към господин Борисов да си свърши земната работа, без да занимава Бога и така да се съкрати процедурата по пътя към истината.

21 мнения за “Бог поживи Борисов за 6 месеца”

 1. Германският всекидневник “Ди Велт” пише в свой коментар: “В България предполагаемият реформатор Бойко Борисов упражнява властта си с машинации, които трябва да бъдат определени като близки до методите на мафията. Но Европа мълчи.” Статията се казва “Автократите в Източна Европа взимат надмощие”.

  Ако е това, което си мисля, значи ЕС ще започне да ни отстранява бавно и полека, а това може и да е оправдание на автократа Борисов (или автократа Гоце, зависи кой ще кара влака в края на годината) да яхнат антиевропейскаа вълна, която от години набира скорост у нас, и е изключително мощна (макар и все оща само “на маса” или по Скат), и да напуснем преждевременно съюза. За да отидем в новия Съюз (с Беларус и Украйна под ръководството на Путя) докато свят светува… А тогава… А тогава вече няма кой да ни поживи.

 2. Призовах Ви към повече духовитост,
  особено към полуживи и полумрели,да не би да се сбъдне,
  тяяхното “велико им и прозорливо” виждане,но тъй като не стана,ще мислим за как ще я редят за още по-великия замисъл,”крайбрежният
  катер на Инфлот”да добута Лайнера до тихия кей на президентска институция.
  Едно е сигурно,”вашите едно лични решения са “заразителни”когато
  двама прекалено дълго упорстват на върха на иглата,а трябва вече да се прибират крантите в яхъра!

 3. Г-н Инджев,

  Макар и да съм в голяма част съгласен с Вашите анализи (все пак ненормално би било да сме на едно и също мнение винаги), трябва да кажа, че по повод тази Ви статия съм дълбоко несъгласен.

  Колкото и да е верно, че г-н Борисов трябва да си върши работата, не е лошо преди да почне, да се обърне именно към Б-г. Вие често коментирате комунизма и неговите покварни последствия за България и българите. Според мен, най-големото от тях е обезбожаването на населението. Не че не ходят да горят свещи и да припалват кандила, а че не вярват в Б-г. Нагледахме се 60 години на атеистични подходи, възвишение на хуманистичните идеи и пр. и в крайна сметка, винаги оставахме с “пръст в уста”, както казваше баба ми. Опитвахме се да уредим всичко ние (дори да пред-разпределим броя рола тоалетна хартия за следващите 5 години). Не успяхме. Единствено логично е да пробваме нещо друго. Нека опитаме с Б-г!

 4. Бойко Борисов, наший генерал, вчера заслужи вот на предоверие.
  Ашколсун! От друга страна, това е нормално.
  P.S. Не е нормално това, че тези който гласуваха против вота на доверие, се ползват с пълни шепи от благините на съхранителят на моафиотското статукво на тройната коалиция.

 5. С този вот на доверие, някак тържествено се откри предизборната кампания в страната. Съответно се заявиха резултатите от изборите. Колкото и да е неприемливо за хората с културни претенции, ГЕРБ иззе темите и реториката за успешно управление, реформи, отстраняване на ДС и борба с мафията, БСП ще се забавлява и лигави дълго в опозиция, ДПС са готови за завой с нов кормчия, а Синята коалиция ще се въздържа от участие и ще премине плавно към неправителствения сектор. За несъгласните няма проблем да се организират в групи за натиск, Европа е голяма и Демокрация дебне от всякъде…

 6. Колкото до Дукова, оригиналът е “Бог да ви поживи мистър Роузуотър или Не хвърляйте бисери на свинете” от Кърт Вонегът и винаги съм си мислил, че е поразително подходяща за настолна на Бойко Борисов.
  ——————————-
  God Bless You, Mr. Rosewater, or Pearls Before Swine – Kurt Vonnegut, Jr.

 7. Не че съм пророк в собственната си страна, но виждам как Герб застава зад кандидат президентската двойка Симеон Кобургота Кунева-Пръмова.А що се касае за сините въздържатели ги разбирам напълно.Катеренето по скалите нагоре не е безопасно, но виж, падането надолу си е направо опасно.Някой трябва да отговаря за безопасността.Пък и гласуването на вота беше по ракиено време и все някой трябва да остане трезвен за да заведе пияните до вкъщи.

 8. Толкова ли е трудно господин Петер да изпишете думата Б О Г в пълнота???

 9. Прочетете и….. “МЪГЛА(УВОЛНЯВАМ ПРАВИТЕЛСТВОТО)” П.Лайт

 10. А как трябваше да гласуват сините? “За” или “Против” предвид огромните различия и с ГЕРБ и с БКП и ДПС? За “Атака” и “РЗС” въобще не искам да говаря. Това беше единственият възможен избор, при това легитимиращ връзката по остта ГЕРБ-Атака.

 11. В общо европейски мащаб в НРБ нищо особено не се е случило. България е вече част от ЕС и тук ще остане защото крайната цел на Европа е възстановяване границите на Римската империя. Европа не се интересува кой кого подслушва или кого Господ пази, а как се харчат европейските пари у нас. Това точно значи да се харчат по предназначение и част от тях да не се крадат. С предимство са инфраструктурни проекти защото това е най-важно за разширяването на Европа. Европейските пари могат много лесно да свалят едно правителство, ако то краде (отклонява) или се опитва да краде от тези пари, както се случи с правителството на Станишев – Доган – Симеон II съставено от агент Гоце. Бойко Борисов много добре разбира това и управлява държавата и парите по правилата. Но агент Гоце търси реванш и се опитва с мухлясал вид компромати от арсенала на ДС да свали правителството или поне да спечели следващите избори.
  След като се разбра, че от европейските пари не може да се краде, остана за крадене само от парите на българския данъкоплатец, най-лесно чрез контрабанда и укриване на ДДС. Как става това? Организираната престъпност (ОП) вербува или подкупва държавни чиновници (данъчни агенти, митничари, министри и т.н.) за осъществяване на своите схеми за крадене и цели. Държавата се бори против това с всички средства защото защитава интересите на останалите българи, които си плащат данъците и не крадат. А дали това правителство защитава честните хора личи от фактите за боба против ОП и статистиката, като се прави сравнение с предишните правителства. Всеки може да направи сравнение. Когато фактите говорят и боговете мълчат, но не и ДС.

 12. Строго лично мнение:
  Трябваше някой от ръководството на ПГ на Синята коалиция( но не И.Костов или М.Димитров, а някой от заместниците)да даде един глас в подкрепа на правителството. И да обясни това като “кредит” за изпълнение на ангажиментите към ЕС, борбата с корупцията и престъпността, отстраняването на ДС… – няколко основни, важни въпроса, които стоят пред страната. Беше ясно, че този глас няма да промени резултата от гласуването, но щеше да е един символичен глас, който да заяви позицията на СК за посоката която би трябвало да следва кабинетът, за да заслужи пълната подкрепа на сините. А какво се получи сега – с общото гласуване “въздържал се” ПГ на СК загуби тежест, значимост. Сякаш не се интересува от това, какво се случва и какво предстои на България! Някакви пет искания, които не могат да бъдат изпълнени за една нощ, сякаш капризна царска дъщеря си търси жених! Уви, тъжен и не много дълъг е пътят надолу… Тежко и горко, ако единствена “дясна” партия в страната ни остане ГЕРБ!

 13. Към Валерия:

  Г-жо Валерия,

  Името на Б-г е толкова свещено, че никога не го изписваме изцяло.

 14. Аз пък не приемам ултимативното отношение на Борисов към СК – ако не ни подкрепяте безпрекусловно, значи сте от БСП и ДПС. И това е от самото начало. Имам чувството, че една от основните му цели е да обезличи сините, за да се закичи с определението “единствения истински десен”.

 15. По отношение поведението на СК.Този плач на Б.Б.,че е бил подлъган от СК в началото на мандата му,е нещо с което аз съм сикнал като поведение.Ще използвам примера на мой приятел от днес по темата,който,много находчиво,направи паралел със следната ситуация:качваш се на колата на твой “приятел”,за да пътувате за Пловдив.По околовръстния път,да речем.Н а един разклон,обаче,вместо към Пловдив,”приятелят” поема към Перник,да речем.Какъв ти е избора:да продължиш към Перник,или да се обърнеш към приятеля и го запитваш:нали се уговорихме да си правим компания до Пловдив.Защо сменяш посоката?Казваш му:спри ,за да слеза,нямам работа в Перник,говорихме за друго преди началото на пътуването.А той обидчиво ти отговаря: не очаквах от тебе това!Струваше ми се ,че ти ще дойдеш с мене до местото което АЗ ще избера!Така че ,за мененещата в този план са ясни.Но Пешо,в едно е прав:вероятно по-добре щеше да бъде, поне един депутат от СК да даде знак,че въпреки грешната посока избрана от водача,спътника му ,би могъл да продължи с него,до следващото отклонение в пътя,за да влезе в предначертания първоначален план за пътуване. Тогава не би имало место за плач и отваряне на обятия към Волен Сидеров!

 16. Кън Христо:
  Точно така, даже съм убеден, че генезисът на целта за която говорите не е негов, а на КУКЛОВОДИТЕ!

 17. След вота ,вчера вечерта е имало банкет на спечелилите….. Ц.Цачева ,Б.Борисов и И.Фидосова ги поздравили с тази песен . (http://vbox7.com/pley:eb927fe4 )

 18. Мота ли ни този вот, това бихме разбрали, ако премиера застане пред детектора на лъжата.С този си личен държавнически пример, премиера с основание би поискал, от всички заподозрени в корупция (високопоставени държавни служители на република България), също да застанат пред детектора на лъжата. Така или иначе идва края на криминалната политическа игра, на ДС-Мафията в България.

 19. “Опозицията, поживо-поздраво, полужива от страх да не вземе да успее да свали правителството, се затътри да празнува с облекчение щастливата развръзка под мрачните погледи ( и предчувствия) на посинелите от въздържание депутати от полуопозицията.”
  Знаково! Поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.