Въоръжената лъжа в София по стъпките на Ленин в Москва

Вече написах за вероятността Русия да ни изпревари в декомунизацията и задаващата се там развръзка с отстраняването на руския символ на голямата лъжа за миналото. За онези , които не ми вярват, но ме четат ( ако съдя по псувните им срещу мен – тези мазохисти не са малко), предлагам лекарство срещу махмурлука им с изгледи да прогледнат. ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДНОТО:

Единна Русия” иска да погребе Ленин
“Единна Русия” ще бъде забравена, а Ленин ще пребъде”, твърдят обаче комунистите.

Централните руски всекидневници коментират днес предложение на управляващата партия “Единна Русия” (ER.ru) да бъде погребанотялото на Владимир Ленин, което все още се намира в мавзолея на Червения площад.
Владимир Медински, депутат от партията, която има мнозинство в парламента, възнамерява да обсъди въпроса със своята фракция и ако бъде подкрепен, да го внесе в Държавната дума, която да се обърне към държавното ръководство, пише “Комерсант”.
Още повече че в мавзолея отдавна вече няма никакво тяло, заявил парламентаристът. “Експертите са наясно, че са запазени към 10 на сто от тялото, всичко останало там отдавна вече е изкормено и сменено”, обяснил той.
Проявите по случай поредната годишнина от смъртта на Ленин, планирани от руската компартия, според Медински са “нелепа, езическо-некрофилска мисия”.
“Единна Русия” ще бъде забравена, а Ленин ще пребъде”,
коментирал обаче според “Комерсант” Валерий Рашкин, секретар на ЦК на комунистите.
“Единна Русия” цели да отвлече населението от собствените си провали и от социално-икономическите проблеми, заявил шефът на юридическия екип на компартията Вадим Соловьов.
“Комерсант” цитира представители на парламентарната и извън парламентарната опозиция в Русия, които също не подкрепят идеята Ленин да бъде погребан.
“Партийните чиновници от съветско време имаха формула с магично действие:
ако не знаеш какво да кажеш на хората, говори за Ленин”,
пише “Московский комсомолец”.
Според “Ведомости” идеята за погребване на Ленин се подкрепя от Кремъл, а изявленията на хора от “Единна Русия” засега само сондират почвата.
“Изнасянето на Ленин би могло да стане имиджов проект на президента Дмитрий Медведев, също като историческото обединяване на Руската със Задграничната православна църква, в което взе участие Владимир Путин”, смятат кремълски източници на “Московский комсомолец”.

По този повод предлагам на българския премиер Бойко Борисов, получил току-що вот на доверие в парламента, да спечели и подкрепата на свободолюбивите граждани на България с изпреварващ руската развръзка ход. Има един “имиджов проект”, който може да му помогне.

ГОСПОДИН БОРИСОВ, ДЕМОНТИРАЙТЕ ПАМЕТНИКА НА ВЪОРЪЖЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛЪЖА, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОВА ДА СТАНЕ СЛЕД ГОСПОДАРСКО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ РУСИЯ!

Извинявам се (защото нямам претенции да се сравнявам лично), ако ви звуча като един американски президент, който се провикна пред Берлинската стена : “Мистър Горбачов, съборете тази стена”, но аналогиите са си ваша работа. Моята е да си кажа мнението, а то е, че Горбачов чу призива и остана в историята. Не се съмнявам, че и Борисов няма да има нищо против да бъде възприет като реформаторът на най-нереформираната държава в ЕС. Дано!

11 мнения за “Въоръжената лъжа в София по стъпките на Ленин в Москва”

 1. В този блог колегите отдавна са наясно с качествата на неговия стопанин,но макар и да разбирам присъща и позната притеснителност
  на кадърни хора,ще Ви повторя това което казах и на един колега:щом е бил честен човек останалите белези на “треската” са въпрос на дати.
  Когато се разбира вече!!!,че всъщност бащата на най-могъщия човек на земята,трябва,да е бил получил “зелена улица” за своя син и внук на роб-готвач,от самия Джон Кенеди,тъкмо на него можеби е писано, да се разберат този век с Дмитрий Медведев и отстранят един постоянен кошмар пред човечеството.
  В такъв смисъл,докато г-н Борисов лети за Япония,а самурайте “отглеждат в Ямбол” първата в света слънчева елекроцентрала,
  защо това Дано!
  Какво дано,шменти капели!Точно: реформатор на най-нереформирана държава.Не знам как е на японски,но бъдете спокоен те до утре ще го знаят и в Токио,а до довечера късно и във Вашингтон.

 2. Да напомним: на 6 февруари се навършват точно 100 години от рождението на политика, който изрече твърдо думите: “Мистър Горбачов, съборете тази стена!”
  Това беше незабравимият Роналд Рейгън-вечна му памет и слава!

 3. Демагогията, на руските комунисти няма да попречи на Руските граждани, и на Руският президент Медведев да испълнят патриотичният си дълг към традициите, демокрацията и модернизацията на Русия, затова те са длъжни съгласно традицията на Русия да погребът останките на Ленин.Подкрепям призива на Българският патриот ИВО ИНДЖЕВ, към Българският премиер Бойко Борисов, като се надявам примиера, на България да докаже, че и той е Български патриот (ако не е патриот на БКП и ДС).

 4. Едно голямо Б Р А В О за призива към Б.Б.!

 5. На призива: ДЕМОНТИРАЙТЕ…ще отговоря с : “НЯМА ПЪК”! ДОКАТО НЕ МИ РАЗРЕШАТ!”

 6. Извратено е мислевето на комунягите и това е! Като се вземе предвид, че Ленин не е бил руснак и,че най вероятно е бил съпричастен към вражеската немска агентура, как ви звучи призива: “Русия да загине /да бъде забравена/, но Ленин да пребъде!”, от устата на руски комунисти с претенции, че са патриоти?
  Спомняте ли си един друг подобен /не по мащаби/ призив: “Нека да е глад и студ, но Луканов да е тук!”, издигнат у нас от червена агитка?
  Тези хора са болни! Опасно луди, за съжаление на свобода!

 7. Според мен, Путин просто разчиства мястото за гробницата си. 😉

 8. С уважение чета написаното от Иво Инджев,защото е обективен и честен в оценките си. Не мисля обаче,че в Русия има обстановка за отказ от комунистическите символи.Там все още въздишат по СССР и имперското мислене не ги е напускало.Не си спомням дали беше преди две или три години,когато беше повдигнат въпроса за премахването на най-високия паметник в София,този,символизиращ една чужда армия как руснацити скочиха като ужилени и бяхме на прага на дипломатически скандал.Пък и нали ДС е още в дипломацията? За съжаление още не ни стиска да се озъбим на Путин.

 9. Отново, Кардинале, свалям Ви шапка! Бих казал същото, което сте казали, но много по плоско и атакуемо.
  С уважение!

 10. И каква стана тя? На родна земя братушките май дават, а у Задунайская не става, http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3554991

  Г-н премиер, г-н Борисов, веднага да си приберете кученцето. Веднъж Ви обидиха, дето го преименуваха, сега пък и това. Е, Вие сте човек на честа, няма да го разрешите, нали?

 11. В. Ленин. Неговата сестра пише; „Умирайки в душевно умопомрачение, той молеше масите и столовете за прощение на греховете си“.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.