Гошо Мъката не помни за Мишо Бирата

Докато премиерът Борисов си спомня младините (в Япония) , президентът Първанов не си спомня какво му е казал в наши дни, но не забравя да го нападне в гръб в негово отсъствие.

“Припомних си младините, това каза премиерът Бойко Борисов след като присъства на демонстрациите по бойни изкуства, по покана на японските домакини в град Камакура, предаде агенция „Фокус”.
Борисов присъства на демонстрация на бойни техники в школата по айкидо и в школата по иайджуцу”.


Възможно е да е имало разговор между нас, не мога да кажа.”

Така президентът Георги Първанов отговори на въпрос на журналист какво е казал на премиера Бойко Борисов във връзка с бизнесмена Михаил Михов – “Мишо Бирата”.

Името на президента бе замесено в скандала с подслушаните разговори между шефа на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов от самият министър-председател.

Още в деня на разпространяването на записите премиерът заяви, че Първанов му се е обадил, че митничарите тормозят Михаил Михов, собственик на пивоварната “Леденика”. Едновременно с това Борисов заяви, че разговорите са манипулирани.

Преди два дни Танов също потвърди версията на Борисов за натиск от президента, след като веднъж вече беше отрекъл разговорите да са истински.” ( Vesti)

“Това е мъка, това е една много тежка ситуация, от която не знам правителството как ще излезе”, коментира президентът цитиран от Агенция “Фокус” по повод скандала с подслушването, в който е замесен самият той.

Да припомня предишни подобни мъки на Първанов:

Всичко за имущественото му състояние било оповестено на сайта му в интернет ( т.е. не казва ясно дали е получил подарък от оръжеен бос под формата на мезонет или мезонети в приятен столичен квартал).
Бил е край Симитли, призна той на петия ден, ( вместо да е на другия край на България при трагедията с изгорелите хора във влаковата катастрофа), но не е бил на лов.
„ Вие ме убихте с този въпрос“, когато репортери го питат дали е вярно, че има досие от ДС ( пак не казва „не“!).
„Не съм убил архар“, отсича той на пресконференцията си от 12 март миналата година и слага точка без да уточни, дали не е убил “нещо друго“ – пак увърта!
„Може и да съм говорил“ ( с Борисов) за Мишо Бирата, но „не може да каже“ дали е говорил…Не помни човекът!

Ние обаче помним. Мъката (му) тепърва предстои!

40 мнения за “Гошо Мъката не помни за Мишо Бирата”

 1. Tozi sirishtnik niama li veche da prestani da ni drazni? Abe idva mi da go napsuvam nai-karucarski….
  Moje li takiva idioti da sa prezidenti be…

 2. Сега президента и премиера , на република България нямат избор и трябва, да застанат пред детектора на лъжата, за това упалномощавам Иво Инджев, да им задава въпросите пред този детектор в телевизия, която те (двамата другари) сами си изберът.

 3. Като бивше ченге, Първанов си служи умело със похвата да смесва малко истина със сочна лъжа (например-бях там,ама не бях на лов-разхождал се на чист въздух)

 4. весело заглавие, излагацията на мижавците дето ни управляват е тотална, едни са забравили, други не помнят, а това дето са го казали е менте

 5. Г-н Инджев, гледахме Ви и Ви слушахме сега по “Станция нова” – разменихме фрази у дома, че пак госта е по-качествен от “домакина” – доставихте ни удоволствие с присъствието си.
  Тезите които защитихте са отделно. Приемаме ги по своему и със симпатия.

  Присъствието Ви в медия е привлекателно – най-после Мъж в медия :))))

  Благодарим Ви за присъствието днес!
  То беше удоволствие за нас!

 6. Все компетентен,а и начетен човек:и забравя и не помни по п р а в и л а!
  Ние,обаче помним в т.ч. и интересни професори!

 7. Като на любител в областта на бойните изкуства, направи ми впечатление, че министър-председателят, който на половината си мандат не се е освободил от назначенията на отстранените от него политически противници, е посетил демонстрация по Иайджуцу. Иайджуцу е изкуството да се нанесе удар едновременно с изваждането на самурайския меч от ножницата.

  Дано демонстрацията да му е от полза…

 8. Един изпечен лъжец, който си мисли че умело използва двусмислието на израза “не мога да кажа”. Само че на такъв пост не е допустимо никакво двусмислие на израза. Спомняме си как за съвсем безобидно двусмилие германския федерален президент подаде оставка. В нашият, български случай свидетели са висши държавни служители, в т.ч. премиерът, на когото в случая не може да не му се вярва, колкото и лъжлив да е и самият той!

 9. Уважаеми господин Инджев,
  Тъй като Вашият блог вече представлява достатъчно авторитетна медия, предлагам да напраавите рубрики, за да не се смесват теми, мнения и автори. Например, за словесните припадъци на комуноидите бихте могъл да основете рубрика с название “Карлуково”. Прилагам извадка от официозчето “Дума”, където от 15 декември 2010 г. се мъдрят простотиите на Велко Вълканов, озаглавени “Третата вълна” (а защо не “вЪлна”?):
  “Тя унищожава всичко, което ни прави българи.
  Първата вълна на разрухата, която носи името на Желю Желев и Филип Димитров, опустоши нашето селско стопанство. Като истинско цунами тя връхлетя страната след парламентарните избори през 1991 г., когато СДС спечели и на власт дойде фаталното за страната правителство на Филип Димитров.
  Вдъхновявано от президента Желев, правителството на Димитров прие един от най-ужасните закони у нас – Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ДВ. бр.17 от 1 март 1991 г., с множество последващи изменения и допълнения). Именно с този закон бе ликвидирано в буквалния смисъл на думата нашето селско стопанство. Създадените органи така и бяха наречени – ликвидационни съвети, доколкото тяхната задача бе именно ликвидирането на ТКЗС, които съставляваха основата на нашето едро селско стопанство. Те не само ликвидираха юридически кооперативните стопанства, но и ограбиха тяхното имущество.”
  Да четем и да помним какви медицински феномени са наши съвременници!

 10. Г-н Инджев,аз съм роден 1953г.,така че не съм Ви ФЕН,но съм Ваш голям почитател.С удоволствие Ви следя още преди 1989 г.Житейската ни съдба е до голяма степен близка,т.е.една кръвна група.
  Това,което ме подразни/за първи път/в появата Ви пред НОВА/илиБТВ?,все едно,е внушението,което направихте за П.Каравелов-като създател на Б-я.Ами,че той е русофилска/с поддръжка на цар Алекс.III/ отрепка,заедно и особено с Др.Цанков,Олимпи Панов,К-н Величков,Г.Вазов,П.Р.Славейков и др.,които 1887г.са работили за окупацията на Б-я от Русия,или,ако тя откаже-от Турция.Ако отидете в Русе и видите т.нар.”паметник на русофилите”,ше си попълните колекцията от ПРЕДАТЕЛИТЕ на Б-я.

 11. Mnogo mu licheshe na prezidenta kak go uwyrta-da vzeme primer po chestnost ot Kasim Dal!

 12. Г-н Великов признавам,че съм изненадан от бързината,с която се развиха събитията на върха на иглата,които съм коментирал,много
  преди последните импресии и най-
  елитни метаморфози,но намирам за удачна Вашата идея за:
  – детектор по ТВ с двамата ВИП участниици;
  – за нова “рулетка” с централно участиие на мъж-журналист и 2-3 съфорумци по избор на стопанина на блога,пак с детектор;
  – разбира се,че до сересета няма да се стигне!,защото не са необходими!
  А и ако евентуално опре до мен например,всичко ще бъде пределно кратко и ясно-няколко минути!
  Ако съм на мястото на г-н Инджев бих сторил и невъзможното,да уважи
  с любов и уважение смелата и проницателна,Люба Кулезич с исконно право на първи журналист
  за нестандартни извънредни новини!
  Специално блатодаря на г-н Георги Антонов,тъй като търсех речници за Йяйдицу,а се оказа че самата сцена ми е позната от филмите,но ми трябваше за по-ясен аргумент “пред обсъжданите журналисти” по повод идвеята на Р.Великов.

 13. Георги Първанов има сериозен проблем,който би трябвало да е обект на психиатричната клиника. Поведението му има характерни параноични прояви, да не говорим за емоционалната му незрялост, която е на ниво чехълче и амеба. Не може един президент да се държи като сърдито ощипано момченце, да занимава целия народ със смешните си душевни колизии, породени не единствено от психическа нестабилност! Историята познава “красивия ум” на гениален математик- параноик, но Първанов е просто потенциален пациент, чието име ще бъде само част от статистиката. Не е достатъчно да кажеш “абв”, важното е да знаеш цялата азбука, така че да кажеш и “я”! Но за това се иска характер и мъжество, които Бойко Борисов притежава в изобилие, а това враговете му не могат да простят. Както и чувството за чест, за мисия и отговорност пред историята. Знам, че тя ще отсее зърното от плявата, а дотогава искрено се надявам Бойко да има сили и кураж да издържи! Аз лично съм омерзена и ужасно изморена от тези постоянни атаки срещу него. Реакциите на настъпаните от него само доказват, че е настъпал яко мазола на доста хора, и всичките им опити да го дискредитират са обречени на неуспех! Господа, подценявате ни като електорат!!
  Почистването на Авгиевите обори никога не е било нито лесна, нито приятна задача, най- малкото се размирисва доста, но вече е крайно време това да се случи.

 14. A,i oshte neshto-az go syjaljavam donjakyde “prezidenta”,kakvo li mu e na dushata v dejstvitelnost samo toj si znae!No vse oshte ima polezen hod-WEDNAGA da se ottegli!WEDNAGA!UTRE SHTE E KYSNO!

 15. Гошо мъката-хахаха. Този тип непрекъснато плува в мъглата на частична амнезия. Предполагам че след мандата, амнезията ще стане пълна и необратима.

 16. Към LIUBO:

  Г-н LIUBO,

  Аз съм роден 1955 г., но (въпреки това или точно по тази причина?!) съм фен на историческата истина (немилостива към нашето поколение, което не е гласувало да се роди в онези свирепи сталинистки времена).
  Истината е, че П. Каравелов не е взел участие в преврата срещу Батенберг, но с пасивната си позиция е бил асоцииран по-късно с него. Стамболов се е опитал да го защити пред гневните патриоти след неуспеха на руския преврат (извършен с български ръце).

  А П.Р. Славейков е бил сред радикалните борци срещу руската политика (да не позволява на българите да се обособят в своя екзархия). На стари години минава в другия лагер. А в младежката си възраст е бил сред “червените” в Цариград, т.е. сред “националистите”, най-радикалните борци за НАЦИОНАЛНА независимост – на руснаците им е било непонятно това. Те са искали православно и славянско единство под руския скиптър, но търпят първата си загуба от българския дух. После следва втората със Съединението и третата- с неуспешния им опит да смажат България през 1886 г. с военен, дипломатически и др. натиск от страна на слугата на Александър Трети, генерал Каулбарс: четвъртият им провал е през Първата световна, когато при Кубадин в Добруджа опитът им да нахлуят в България е сразен от “желязната” шопска дивизия, обърнала казаците в бягство – Иван Вазов,русофил Номер Едно ( но повече български патриот), посвещава на руската агресия стихотворение, което крият от българския народ и днес. На петия път, през септември 1944 г., петата колона Успява да Услужи и Угоди Успешно на своите господари ( У-У-У-У). И днес продължава Уууууспешно…

  В речника на Симеон Радев разделението някога е било следното: националисти срещу русофили…

  Днес националистите ни са русофили, което е резултат на (най-малко) столетните усилия на петата колона у нас.

  Още по-голяма е драмата на дядо Цанков: знаменито е възклицанието му срещу Русия за “меда и жилото”, но той също се стряска по-късно и решава да защитава руското влияние като по-малко зло ( както си е въобразявал).

  Повече по темата: в следващата ми книга.

 17. Както винаги еднакно отдалечен между истината и лъжата.Нищо ново,дано новото предстои.

 18. Странно или пък не чак толкова как всичко започва през месец март. Стенограмата на разговора Първанов-Дянков и сега тези СРСета със записи от март. Аз лично съм склонна да вярвам на Борисов, защото когато слушам и гледам артистите в шоуто на бълг.политика, взимам в предвид и езикът на тялото. А телесният език на Президента на РъБъ и другарите от БСП ме отвръщава. Обърнете внимание на очите им (ако могат да се наричат очи).

 19. Kaк да помни!?Кое по напред?
  Цялото му президентство протича в интриги и ходатайства.В покровителство на руската агентура
  и на аверите от ДС.
  Проклет да е Гоце!Гробокопач на свободна България.

 20. Ако някой все още се пита,защо блогът на Иво Инжев,се превърна до известна степен в съвестта на един смазан народ,би могъл наред със собствените му статии и коментари,да обърне внимание също и на такива,от някои проницателни
  колеги като Климентина Пенева,
  която основателно,ни напомня за вечния апелативен съд на винаги безпристрастната история,в т.ч. и
  с точни оценки за електората
  Новото наистина предстои,ДСБАР,а ако премиерът не ГО мъчи повече и МУ даде зелена светлина,с едно йяйджецу,да му даде свой тв-канал,
  до средата на лятото, а не да чака да го износва с други,които се държат като попикано мушкато.

 21. Няма да издържат до края на лятото,ни потенциален “пациент” ни укротен,тшеславен мъжкар от сегашните му японски домакини.
  Идват времена на познатото през 19 и 20 в.в. нашенско си фрагментирано политическо пространство с преоценка на мажоритарния критерий:
  – и за представителна;
  – и за изпълнителна власт;!.
  – Г.Първанов не е в състояние да се превърне и в епохален лидер със стамболовистки мимиктрии,след възрожденски и др.”столетни кълнове”,съхранени по чудо от Парчевич,Раковски,Богориди и под сянката на просветен клир до феса…и виното не е налято по чашите,за да се изпие,както при първите по-поносими срещи между Съглашнието и Антантата 20 в.
  Тогава на Ленин са служили дворяни с корени до Петър I.
  И как ви изглежда възможно ,с “двете класни на трибуната в НС,или с убедителни,ОФ водни пръски”,прокарване на закон за лелеяната мечта на президента за
  правилно оползотворяване на знатния и др.исторически капитал на нацията???
  Ако е за пръски,точно на Талейран така му говорел вдъхновено още Лафайет,за да чуе лаещата кучка Пирам,на външния министър с думите:”Не ме разсмивайте!”
  По-скоро Н.Младенов щ се ожени щатливо,дай Боже,отколкото България “да добие теле”,ка я гони бикот!!!

 22. Негодника си е негодник!Колко години трябва да се срамувам ,че такъв подлец ни е президент?

 23. Подчертавам:Бойко си беше още тук,а в този блог се коментира визия за слънчева електроцентрала
  в Ямбол,когато ТВ император и императрица -о, ужас!- п о з в о л и х а и по-непосредствено обожествяване от своя народ.
  Питам,защото някои са позеленли от яд,когато Н.В. коронованият принц Нарухито,ще “коронова” един ден и съвместната визия за “зелената енергия” А И защото бая бспарски управленски елит се размина със същата,сдъвкана и поднесена им на тепсия,далеч преди “едно пожарникарче”,да ги удари в земята!
  Другото е за виц и Чудомир!

 24. Скандалите в България не се причиняват от скандални събития.

  Скандални събития колкото щеш – По виденово време ДС обраха всички банки – без нито един скандал. Контрабандата върви нон-стоп 20 години без нито един съществен скандал. Презастроиха черноморието и столицата – без скандал. Замениха половин България по схемата кон за кокошка – без скандал.

  Скандали имаше по времето на Ф.Д. и чак сега 20 години по-късно.

  Скандалите в България стават когато някой се опита да спре тези които извършат скандалните събития.

 25. Историята прилича на оня виц:”Га яде фъстъците на плака, га пи ускито не плака… сега плачеш”. Та и нашите родни политици ядат, пият и забравят, че накрая ще им представят сметката. Ама то да ядеш и с…ш ,не е каквото да плащаш.

 26. Ще си купите ли книгата на президента Георги Първанов “Първият мандат”?

  6.49% Да
  92.65% Не
  0.86% Без отговор
  Резултатите от 1048 гласа

 27. към Иво Инджев

  Здравей, брилянтен си винаги в това което пишеш,
  къде мога да прочета стивотворението на Иван Вазов против руската агресия

  Поздрави!

 28. Уважаеми Кардинал Ришельо, винаги си в час, съгласно правилният дневен ред на Българската Нация, дано премиера (пожарникарчето) да се завърне, от приятелска Япония във поробената ни България, със смелият самурайски дух, на САМУРАЙ ДАЙМЬО и да атакува безпощадно червените разбойници, на ДС-Мафията в България.Но така или иначе премиера и президента на Ръ Бъ, трябва да застанат пред детектора на лъжата, ако искат да узнаем кой (от двамата) на кого всъщност служи.

 29. Do Климентина Пенева

  Gotse nyama tolkova zagadachen problem, za da e obekt na psihiatrite. Toi e komunist i tova obyasnyava zyaloto mu povedenie.

 30. Към dimitari:

  Ето го:

  На руските воини
  О, руси, о, братя славянски,
  защо сте вий тука? Защо сте
  дошли на полята балкански
  немили, неканени гости?
  Желали би вас възхитени
  да срещнем со сълзи и с китки…
  Но идете вий настървени,
  на грозни зовете ни битки!
  Желали би вас да прегърнем
  и тоз път сърдечно, горещо.
  Но взорът ви свети зловещо…
  Как ръце сега да разгърнем?
  О, руси! Аз друг път ви славях
  за подвиг велик и чудесен,
  високо ви лґкът поставях
  във мойта душа, в мойта песен!
  Вий някога знаме Христово
  развяхте за благо човешко –
  строшихте ни игото тежко,
  а днеска ни носите ново!
  И пак не ви мразим (не крия:
  обича ви още народа);
  но любим и свойта свобода,
  стократно пµ любим я ния.
  За тоз кумир ние се бием
  и с чужд, и със близък упорно
  и няма ний врат да превием
  пред никакво иго позорно!
  О, колко ви, братя, жалея!
  О, как би желал, братя клети,
  свобода и вам и за нея
  кат нас да живейте и мрете!
  1916

 31. Ще си купите ли книгата на президента Георги Първанов „Първият мандат“?
  Da i shte si ia sloja v toaletnata. Shte mi destva kato laxativno sredstvo. Svetlia obraz na Goce Sirishtnika. Dano da go ima na koricata. Inache moje i da ne si ia kupia…

 32. Към г-н Р.Великов:
  ——————
  Уважаеми г-н Великов,ако стане възможно,да говоря,както и когато е писано,ще стане ясно,че е зловеща прокоба да се отлага следването на примера на просветени народи!.
  Никой не трябва,да се притеснява,
  че ще отаварям кутии на Пандора,
  а едно супер спокойно интервю на г-н Иво Инджев,който ми се обади по повод на едно скромно дарение и президентска инаугурация,което
  не съм забравил,но и не се натискам зорлем да му вадя душата.
  Ако когато реши или му разрешат,
  ще се ползва с предимство!
  Професионално мразя шума,защото най-добрата работа се върши тихо и без дандании.
  При радостни или тъжни моменти народите изижвяват сюблимени чувства,а ако към речи плод на велики мъже с разтърсваща музика и сълзи, на не по-малко бележити творци,се добавят изживявания сплотяващи народите в тяхната безмерна горест и мъка,няма причини, да не стигнете болез
  нено и до правилните изводи.
  Разбира се,че ако един скромен премиер,се е досетил защо ще бъде честит да приветствува Негово Височество/?/коронования японски принц Нарухито,чест му прави,че ще даде сигнал за това,което наши демократи,,не разбраха,дори в личен план и самият Ф.Димитров,
  който би, бил, щял,но ако заблежел.. или видял,айде нема нужда молим!.Обядвахме у кръчмето на бай Генчо и ми беше дошло до гуша и от неговото вегатарианство и от неговата забавена сетивност на един от най-бележитите български политици на прехода,от ранга на К.Стоилов,чийто портрет висеше в кабинета му!
  Нищо различно у господата Желев,Стоянов,Костов-жал да ти стане,а сега сме опрели до Задушница на 1 февруари,за “размятане и замерване” с кости на регенти,офицери и министри от цвета на България.
  С фразата се блесна и самият А.Пантев в НС,много преди да цъфне до още по-закъснели пратеници на БКП “с умрял хуй”
  То не бяха тъжни вестоносци /по “Отело”/,не бе чудо !
  И на власт и в опозиция,само ялови герои, някакви без капка обич към “окървавено и люто ранено” О т е ч е с т в о!
  Даже Г.Първанов е по-хитър от тях!

 33. Към Иво Инджев

  Благодаря, ти за стихотворението.
  Бях абсолютно сигурен, че ще го изпратиш, ти си изключително начетен, талантлив и интелигентен журналист.
  Благодаря и за удоволствието всеки път, когото отворя блога и прочета поредната статия.
  Чакам новата книга…

  Здраве и щастие за теб и семейството ти.

 34. Към Димитари:

  Намирам за голям национален позор, че в България огромна част от хората не знаят историята на страната си, освен по начина, по който им я интерпретират и до днес най-големите българомразци.

  Няма друга страна в света, където мерилото за патриотизъм е обичта към друга държава.

  Твърдя, че пропагандаторите на лъжата ( историците на първо място,но и журналистите – особено публицистите- както и “модерните” шамани, тълкувателите от политологическа позиция) са повече виновни за жалкото състояние на самоокайване на нацията ни, отколкото масово ( и често – първосигнално) мразените политици.

  Не забравяйте, че историците, мастити професори и академици, бяха основните подстрекатели на гражданската война в Югославия от позициите на сръбския шовинизъм ( кото е “друга бира” – споменавам го само като значимост на подстрекателите).

  Повече по темата: в новата ми книга тази пролет!

 35. ох, г-н Инджев! Не мога да реша дали заслужава да отделяте внимание на мошеника Гоце!!!

 36. Гледам и чета, чета и гледам и все до тая истина достигам – Гоце Параванов пак окачи на тирантите на властта собствената си особа и очаква някой да го подръпне, но каквото и да стане ластиците ще го върнат на местенцето му. И докога така?
  В крайна сметка каквото и да се случи кучетата си лаят, керванът си върви.
  Всяко чудо у нас е за три дни, някои и толкова не достигат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.