Ма(д)жоритарни купейки

Държавникът , човекът с големия ум, самороден интелект, стъпилият на върха, комуто предстоят обаче следващи върхове (няма граници за неговия гений!) – той, който за разлика от Кенеди сам си пише речите, натовареният мажоритарно с моралното право да ни бъде морален коректив; който е сътворил събития, които поколенията тепърва ще оценяват, а младите ще изучават, издаде днес приживе книга с речи – както обикновено правят други, не толкова велики държавници след края на мандата им в политиката или в живота

Всичко това не си го измислям и не е се отнася до др. Сталин по повод неговата „Кратка история на КПСС“ – библията на сталинизма, издадена приживе на Вожда.

Не стои сериозно една демокрация, ако всеки може да приказва каквото си иска. Това каза президентът Георги Първанов при представянето на книгата си, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Държавният глава посочи, че има страни, в които словото на президента е протоколно. „У нас мажоритарният избор натоварва президента с много очаквания, дава му моралното право да бъде коректив, да бъде изразител на много от очакванията в обществото”, заяви Първанов. Не един български държавник е говорил в Берлин и в Чикаго и е добре изследователите да сравняват тези речи, каза още Първанов. “

“Имал съм много трудни преговори с руските държавници, ние руският дълг към България го тикаме пет-шест години, но го взехме до последната кУпейка ( курсивът е мой, но така е в оригинала – „купейка“), посочи Първанов. „Аз се радвам, че в целия този период съм имал многобройни и много интересни срещи със световни лидери. Помня вечерята в Истанбул на силите на НАТО – с президента Буш, стояхме един до друг. Мина време и аз му се обадих с молба да помогне при спасяването на отвлечените шофьори в Ирак. Той ми отговори, че не може да помогне, но показа ангажираност. Така беше с президента Обама по случая с отвлечения от сомалийските пирати български кораб. Същата ангажираност съм виждал в Тони Блеър. „Речта, която съм подготвял най-дълго време беше при посещението на папа Йоан Павел ІІ”, посочи Първанов. „Имахме десетилетни очаквания да бъде произнесена една фраза, с която България да бъде оправдана. Някой път ще разкажа и за този разговор, но се радвам, че съм имал честта за решаването на този проблем”, каза още той. Георги Първанов посочи, че речта му за противопоставянето на войната в Ирак в парламента и сега звучи актуално. “

Както виждаме, самородният ни държавник е спасител да българите в беда и дори е стоял до Буш! А после му звъннал ( явно Буш го е запомнил, щом му вдига мобилния – така излиза…). Но защо е пропуснал да каже на Буш своите възражения за Ирак, ами се връща сега към тази тема, когато търси корените си в политиката, за да се закрепи при предстоящата буря ( няма да е пустинна, пустата му буря, но купейките ще му помогнат)? Някои им казват ( от времето на българското възраждане е останал този израз) „рубладжии“.

Президентът е постигнал един политически връх, който може да му служи за отскок към други върхове. Това каза проф. Андрей Пантев при представянето на книгата „Първият мандат на Георги Първанов”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Проф. Андрей Пантев посочи, че тази книга е особена най-вече не, защото е от историк, а защото е от държавник. Проф. Пантев посочи, че има цели екипи от „спич райтъри” и е ясно, че не президентът Кенеди е написал фразата: „Не очаквай какво ще направи отечеството за вас, а обратното”. „Тук няма едно изречение, което да не е плод на личния интелект и ум на президента Георги Първанов. По думите на проф. Пантев, е достатъчно да го слушаш пет минути, за да разбереш, че не го е обработил някой. Всичко това е самороден принос. Проф. Пантев посочи, че президентът е човек на равновесието, а това е най-опасното в политиката. „Много държавници са слизали от сцената, за да запазят това равновесие”, посочи проф. Пантев. Той каза, че омразата идва от това, че превъзходството винаги дразни и обединява посредствеността, която като в бойна кохорта лепи етикети, упражнява се в шегички.
„Всяка професия е ценна за обществото, но да бъдеш историк е призвание. Тази книга е един извор за българската история. В тази книга може да се открие не само българската история, но и балканската и европейска история, както и събития, които ние историците все още не сме оценили – присъединяването на България към ЕС и НАТО. Младият историк безспорно ще ползва тази книга, защото тя е извор от първа ръка”, посочи акад. Георги Марков.
Стефан Дамянов – кметът на град Казанлък заяви, че хората се нуждаят от чувство на уважение от всички политици. Да се обединяват политиците около проблемите на хората, а не обратно – това тормози обществеността и създава агресивност. “

Така е, нуждаят се хората, но именно от свобода на словото, а не от инструкции срещу него и от рубладжийски подмазвачества към ма(д)жоритарния бащица.

22 мнения за “Ма(д)жоритарни купейки”

 1. Възхищавам се на професор Пантев като впряга цялото си красноречие за венцехвалещо фелацио на до болка ясния руски търговски представител у на, агентът от държавна сигурност, пРезидента Гоце Първанов.
  Хайде Марков му е колега по ченге-линия и думите му са понятни.
  Не знам как става,ама когато иде реч за Пантев, винаги ме пронизва мисълта за седемте хиляди превантивно унищожени досиета на ДС.
  А да не говориме, че ушите на североизтока у нас въобще не са имали досиета в родината (със сигурност в другата си родина)

 2. А “кУпейкаджия” намирам едно чудесно модерно звучене на стария утвърден “рубладжия”.

 3. …тази книга е особена най-вече не, защото е от историк, а защото е от държавник.
  … но да бъдеш историк е призвание.

  Е, това е то двойно фелацио!!!Доживяхме и тази нискочелна, интригантска,проруска и антибългарска твар Гоце не само да се прави на един друг “велик”аФтор,на откриването на чийто паметник в СЕЛО правец стоеше редом до сегашния си уж-опонент,от когото се срамувам, ами за да е пълна перверзията го венцехвалят и превъзнасят.Че Пантев е една дърта пияндура,знаят дори и птичките на покрива ми.Но това с равновесието нещо не ми се връзва и бих го помолил да бъде така добър, и да обясни кое е толково държавническото у това типично селско отроче Гоце.Да вземе и прочете книгата на Евгений Дайнов “Моделът Станишев – путинизацията на България” и тогава да отваря необузданата си уста.Що се отнася до проф.Марков,прави впечатление,пълното му солидаризиране с Гоце,особено след”осветяването”му(на Морков) като хроникьор на ДС в БАН.Че и историк го нарича.Тогава и той така да обясни,ама по-експлицитно,що е туй,което прави това недоразумение историк.Е,това е то мазохизъм.Заслужава историците в тази държава да не го бръснат за слива.Гъзолизец!!!Предишният некадърник, управлявал делата на Русия у нас и той е “историк”.За това пренаписаха и преиначиха историята на Отечеството така наречените историци,божидардимитровци и тем подобни.
  And last, but not least:
  Аман от историци, аман от Гоце!!!

 4. Леле-мале, какъв бълвоч! Е не можах да се насиля да дочета докрая информацията на “Фокус” за великото събитие! Чудя се как може това същество и неговите слуги да ни вземат за пълни балами!

 5. “Не стои сериозно една демокрация, ако всеки може да приказва каквото си иска” Как да разбираме това – че г-н Президента може да говори каквото и когато си иска(прави го вече 9 години) а обикновените граждани не бива?!
  Нали всички сме равни пред закона?

 6. ЗДРАВЕЙТЕ УВАЖАЕМИ Г-Н ИНДЖЕВ, КАТО ВАШ ПОЧИТАТЕЛ ОЧАКВАМ РЕАКЦИЯТА ВИ ОТНОСНО ФИАСКОТО С ЛЮБА КОЛЕЗИЧ ТАЗИ СУТРИН!

 7. към survivor:
  е ние и при комунизма бяхме равни ама някои бяха по-равни.
  старите навици трудно се забравят

 8. “Халваджия за бозаджия”, казва народът. Изродът Пантев хвали урода Гоце. Пантев е самодоволен, самовлюбен, ехиден и мазен демагог, който винаги се е представял почти за дисидент от времето на Живков. Ако е имал поне малко реформаторски заряд, можеше да го използва на ползу роду през годините след 1990 г. Но “където окучено, там и научено”. Не пое риска да се отдръпне от червената копаня и се свря при партията-масов убиец, за да изпълнява гнусната роля на нейн научен адвокат, да ръси идиотщини, облечени като парламентарни речи, да лочи “гадното” шотландско уиски и да се лигави с млади момичета. Пантев е национален предател, един от фалшификаторите на българската история в интерес на Русия. Един от главните виновници Стефан Стамболов дълги години да не заеме достойното си място на национален герой.
  Ченгето Пантев бе назначено веднага след 10 ноември за председател на Българо-американското дружество за приятелство. Наглост и абсурд, защото за Андрей Пантев по-омразна държава няма! Панто бе против членството на България в НАТО. Най-често посещаваното от него посолство е сръбското. Бе сред поддръжниците на людоеда Милошевич.
  Пантев е олицетворение на наглия, самодостатъчен и уж всезнаещ комуноид. Без да превъзхожда с нещо другите, се държи с тях така, сякаш им дава милостиня. Той е от отгледания “интелектуален” слугинаж на комунистическата върхушка, който по зова на господаря се явява на трибуната и защитава всяка теза на престъпниците: че НАТО е опасно за България; че Милошевич е наш приятел; че убийствата без съд и присъда през 1944 г. са “законно възмездие” на победилите болшевици. Щеше ли да бъде толкова арогантен, ако бяха избили негови близки? Бил чел лекции в Сорбоната? На какво ли е научил бедните студенти? Пантев и пантевци са срам за народа ни.
  Винаги когато го чувам, се сещам за епиграмата: „Кой ме прати да живея с вас? Сигурно е някой педераст”.

 9. А коя е агенцията, която прави “ентелектуално фелацио” на дрл Гоце? Да, “Фокус”, собственост на НРС, която е пряко подчинена на държавния глава и повече от 20 години функционира без закон. Подчинява се на някакъв вътрешен правилник, написан от самите разузнавачи и утвърден с височайшия подпис на (п)резидента.
  Формалният собственик на “Фокус” се казва Красимир Узунов, известен като агент Завадски и още като “поручик Круз”.
  Кр. Узунов е политически офицер и агент-провокатор на Главното политическо управление на БНА. Завършва военно училище в Шумен, където започва да доносничи срещу колегите си. Вербуван е за агент на ВКР във в. “Народна армия”. По указания на отдел “Военен” на ЦК на БСП участва в компрометирането на офицерската легия “Раковски”, откъдето е изключен през 1991 г. С протекцията на ВКР влиза в екипа на първия цивилен министър на отбраната Д. Луджев. Като изчерпан агент ВКР го подава на ПГУ (днес НРС). Под диктовката на НРС Круз е писал посредствени статии на тема “Македония”.

 10. Alvadjiyata dosta pravilno e obrisuval bolshevika Pantev. Bravo!!!

 11. Какво падение – Гоце изпаднал да брои кУпейки!

 12. Хахахаха, купейка.Коментара е излишен 🙂

 13. Не стои сериозно една демокрация, ако всеки може да приказва каквото си иска. Това каза президентът Георги Първанов при представянето на книгата си, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

  Това характеризира Гоце достатъчно. Дори няма нужда да бъде коментирано.

 14. Държавният глава е морален еталон за своите поданици. Според делата му цивилизованият свят съди за морала на цялата нация, затова животът и делата на всеки държавен глава следва да са абсолютно прозрачни. Не си спомням друг държавен глава да е извършил по–тежко морално престъпление, от това да не предупреди своите избиратели, че е съпричастен към една тайна, конспиративна, противоконституционна и престъпна организация, каквато е комунистическата Държавна сигурност. Оттук нататък какво повече да говорим….

 15. Като прочетох, че “на вечерята в Истамбул на силите на НАТО стоял до Джордж Буш”, се сетих как по времето на Милошевич, водейки протестите на БСП, тактуваше с ръка, за да се скандира – “НАТО! Фашисти! Световни терористи!”

  1

 16. Sirishtnikat se ima za darjavnik. Ti ako si darjavnik az sam Yiri Gagarin. Goce Sedefchov Sirishtnikov.

 17. Поздравления за днес- по Тв”Нова”! Готино е да има време, когато те интервюират- тогава се загубват даже чалги и некомпетентности, а се чува главното!

 18. Някой да има под ръка снимката на Първанов от времето на протестите в подкрепа на Милошевич против НАТО и т.н. От известно време я търся и така и не я намирам в нета! Имам предвид снемка на протеста и Първанов там, не просто снимка на лицето Първанов.

  Въпросът ми е сериозен.

 19. За Гоце може и да е кУпейка, но в джоба му, а за нас е КУРпейка и е за някое и друго място…

 20. Дадохме съобщения, че се учредява нова партия.Демократична – за онези, които смятат, че нямат представителство във властта…

  Един човек се е обадил!

  Това означава, че останалите българи в Интернет са доволни от статуквото и политическия живот, а наздраве!

 21. Пламене, ето нещо, което не са успели да изчистят от нета:
  http://3.bp.blogspot.com/_XHutk4LMxjY/S7O6U1h6jaI/AAAAAAAABFg/7mpCt2gJfD4/s400/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BE%D0%B2+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%81%D0%BF+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2+%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE.jpg
  Вижда се, че е от някакъв вестник, ама не се разбира кой.

 22. Към PLAMEN
  Снимката се намира в блога на Атанас Чобанов, в раздел политика /13nov.ГОЦЕ–БОС/ http://atanas.fr/home/category/politics.html
  Ако разполагате с други подобни снимки на агент Гоце, информирайте ме, за да ги покажа тук на НАТО и Републиканската партия на САЩ. Нека видят какъв човек вечеря заедно с президента Джордж Буш!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.