Къде зимуват (ме)раците

САЙТЪТ БЛИЦ ПУБЛИКУВА АНАЛИЗ НА ЕВГЕНИ ПЕТРОВ, КОЙТО ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОКАЗВА ПОСОКАТА, ОТ КОЯТО ИДВА ВМИРИСВАНЕТО В ДЪРЖАВАТА НИ. ДОКАТО ГЛАВАТА СЕ ВМИРИСВА, МНОЗИНА СЕ ПРАВЯТ НА УМРЕЛИ РИБИ- ЕТО НЕЩО ЗА СЪБУЖДАНЕ ( НА СЕТИВАТА).

Прилича ли Бойко на архар?

1 февруари 2011, 00:00

Из “оня” доклад на ДАНС: “Има категорични данни, че представители на бизнеса, държавни институции, медии и организирани престъпни групи предприемат синхронизирани действия за постигане на общи интереси”.
След пуснатите серии аудиозаписи и компромати държавата вече не е същата. Скандали са ставали непрекъснато, но по мащабите си този бие всички в последните години. Прогнозирам, че ако изтекат още два или три подобни разговори между висши управленски служители, ситуацията ще стане неовладяема и ще предизвика оставката на кабинета и предсрочни избори не без намесата на Брюксел и задокеанските ни приятели. Основният въпрос, поставен прямо, по Ленински е: „Кому это выгодно”?

Изкушавам се тук да напомня един позабравен от повечето цитат от началото на „оня” доклад, който един лоялен гражданин (Алексей Петров, б.а.) занесе на премиера Борисов преди повече от година.

„Постъпилите в ДАНС данни индикират наличието на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната. Тази структура се стреми към създаването на трайни форми на паралелна власт в държавните институции и служби, функционирането на които да бъде гарантирано независимо от промените на управляващото мнозинство в правителството и парламента. Има категорични данни, че представители на бизнеса, държавни институции, медии и организирани престъпни групи в определени случаи предприемат синхронизирани действия за постигане на общи интереси”.

Написано сякаш за конкретната ситуация, в която се намираме.

В тази компроматна игра, в която премиерът Борисов с пълна лъжица сърба надробената му попара и вместо да управлява се обяснява, настойчиво изплува и името на президента като кукловода на атаките срещу кабинета. Наред с Алексей Петров, ДС и съветника му – старото ченге Цвятко Цветков. Посочиха го и общественици като Едвин Сугарев, и партийни лидери като Иван Костов, и самият Борисов. По този повод премиерът си изпроси заканата на Първанов, че ако не се извини, ще го съди за клевета.

Възможно ли е президентът да е тайният кукловод на най-мащабната и агресивна предизборна кампания срещу управляващите и каква е целта?

Повече от година Първанов даваше ясни знаци, че иска да остане в политиката, а настоящ президент в България може да иска само едно – да продължи да бъде на върха на нейното управление. Дотук имате основния мотив за атаката срещу Борисов. В този смисъл президентските и местни избори са особено важни, но не решаващи. Първанов по Конституция не може да бъде трети мандат президент, но за него е важно държавен глава да не стане човек на ГЕРБ. В противен случай това би означавало всички власти и институции да бъдат под контрола на премиера, включително и служби като НСО. Местните избори пък дават местната власт. Един слаб, уязвен и критикуван Борисов е изключително удобен за настоящите кметове на АБВ, които съставляват основната част от основателите на движението на президента. Но това е само половината от схемата.

Основната цел е предизвикването на предсрочни парламентарни избори, защото оставката на кабинета при всички случаи ще се отрази негативно на подкрепата за ГЕРБ и ще отслаби позициите им и на трите предизборни фронта. Сценарият е следният: правителството продължава да се клати с всички сили и средства с цел да подаде оставка. После започва разтакаване с върчавето на мандат. ГЕРБ ще откаже, следващата по големина група – БСП не може да състави правителство, както и ДПС. И се назначава служебно правителство за 3 месеца от…президента. Така се изправяме пред варианта „Избори 3 в 1”. Които вече ще се провеждат в условията на служебното правителство, контролирано от Първанов и едно неуспяло управление на ГЕРБ с разколебани симпатизанти. Освен това при подобно развитие на политическия водевил Първанов се утвърждава като безусловен лидер както на опозицията, така и на самата БСП, след като близо 2 години Станишев не може да изиграе ролята на убедителна опозиция.

Ако се изпълни, този сценарий ще бъде несравнимо по-удобен и оптимистичен за левите от ситуацията само допреди месец-два и чувствително ще промени съотношението на силите.

Президентът има и средствата, и възможностите да дирижира компроматите срещу Борисов и Цветанов, а оттам и срещу цялото управление. Преди време Румен Петков призна, че подобни флашки като вече разпространените са му предлагани и на него, но не се е възползувал от тях. А дали е вярно, че не се е възползувал? Изказват се мнения, че именно Петков (или негови хора), като силно приближен до Първанов, снабдява определени журналисти с разпространяваните скандални аудиозаписи. Самият Румен Петков се познава добре с другия конкретно цитиран играч от схемата – Алексей Петров. Алексей Петров беше посредникът при срещата между Румен Петков и братя Галеви. За Трактора бе доказано, че е участвал в президентска делегация заедно с държавния глава до Швеция. Списък с делегацията пусна колегата Иво Инджев.

Публична тайна са отношенията на президента с известни олигарси и мултимилионери – от разстреляния Емил Кюлев през простреляния Манол Велев до Георги Гергов. Сред крупните спонсори на президента има и няколко винпрома, дарили за предизборната му кампания суми близки до максималните разрешени 30 000 лева. Според публикация във „Фрог нюз” „в момента се проверяват сигнали дали президентът Първанов се е обаждал на премиера Борисов да не закача спонсорите му от въпросните винпроми, както е постъпил по отношение на Михаил Михов, нашумял в едно СРС като Мишо Бирата”.

Очевидно Първанов има и мотивите, и средствата, и възможностите да стреля по премиера като ловец по архар. И тук, както и в Узбекистан, президентът отрича да го е правил. И на двете места съмненията остават. Разликата е, че премиерът Борисов не е защитен политически вид. Ако обаче позволи да бъде отстрелян, т.е. да подаде оставка и той, и ГЕРБ ще попаднат в Червената книга на застрашените политически животни. А читателят трябва да се върне към увода в „оня” доклад, който цитирах в началото.

Та…кому это выгодно?

Евгени Петров

39 мнения за “Къде зимуват (ме)раците”

 1. В цялата схема не съм съгласна с това,че ГЕРБ ще откаже да състави правителство при падане на сегашното!
  Те са с такова мнозинство,че могат да си позволят още едно правителство в този парламент!

 2. има хляб в работата на е. петров, аз обаче продължавам да вярвам, че в замесването на герб като проект има брашно дадено от самия първанов, с цел да се опекът руските проекти, какво обаче се обърка там и дали се объркало ще видим, поначало когато една схема е много сложна може да стане неуправляема, ако обаче споменем поимено умрелите риби, ще стане ясно кой е за отстрел

 3. Знаете ли какъв огромен процент от българите смятат, че така е във всяка една стра, във всяко едно общество – хората на власт си управляват, но най-важната им задача е да работят за личния си келепир?!

  Затова у нас е така.

  Преди месеци една правителствена госпожа (не че не искам да кажа коя е, просто не се сещам) каза какво сме се били чудили, че има задръствания в София, нека да сме идели в другите столици и да сме видели, че и там било така. Те, комунягите, десетилетия наред точно затова не ни разрешаваха да пътуваме, не че сме много ценни и от страх да не ни загубят, а за де не видим, че там не е така лошо, както у нас, па след това може и да се върнем и да разкажем.

  Е няма задръствания в Париж, човек си кара, има много коли, огромен трафик, но задръствания няма. И в Берлин е така – няма задръствания. И в Хабрург, и в Мюнхен е така – няма задръствания! Гледах репортажи от Москва, там показаха задръствания, не съм бил, нямам и намерение да отида там. Може би тази госпожа имаше предвид Москва.

  Аз, като един обикновен българин, който лично не е засегнат нито от първанов, нито от борисов, нито от станишев, мога да кажа само какъв ЕС и какъв шенген ни гони бе, хора, я вижте каква мафия представляваме!

  А не е така в Европа. Забравете, че човек, докато си урежда келепира, между другото и управлява! И въобще не се връзвайте на сметките, дето изчисляват, че ако не си с този, значи си с онзи, което било по-лошо. Това е връзката с предната статия на Иво Инджев – внимавайте кой какви врагове ви натрапва и мислете защо!

  Да, така е. първанов има изгода правителството да рухне преждевременно. Това не ме прави автоматично подкрепящ борисов. Аз не искам да съм участник в схеми, аз не искам да избирам по-малката от две злини, искам да избия от главата си файла, който прави тези сметки!

 4. Откакто Борисов създаде ГЕРБ и особено откакто в ръцет ему е изпълнителната власт, целенасочено се създава и натрапва идеята, че е глупав, незъобразителен и народен човек. Както на други политици (български и чужди) съм гледал немалко интервюта на премиера Борисов. Определено не мисля, че е безгрешен. Но съм с дълбокото впечатление, че е доста по-умен отколкото всички останали български политици. Неслучайно няма нито един истински приближен и е вълк единак. Мисля, че е много подходящ за еволюционното стъпало от развитието, на което се намираме като народ.

 5. Направо ме стегна гърлото, докато четях анализа. Истината е, че сме се доказали като изключително прост овчи народ и сценария е напълно възможен. и тогава one-way ticket….
  Да си седят тука всякакви гОцета, пикаещи алкохолици, янета и лоялни граждани и да се отстрелват.

 6. до Yan,

  Откакто Борисов създаде ГЕРБ….
  е грешната част от изречението, ако това се е случило както го казваш, на политическата витрина щеше да има поне още 5 такива създания

 7. Вълкът единак Y a n,e с изострени сетива за оцеляване,но ако се затръби сбор и з а е д и н е н и е,със загриженост за екипност в т.ч.и с охрана уязвимостта на тайнствена дама,поне до 1 май 2011 г.,с цел “доутаяване на виното в бъчвите” пролетното му кипене в избите,ще да е било разчетено,от майстори в шахмата с по 2-3 прозрени хода напред!
  Но “ще превали пладне със задух страшен и всеки ще вдигне взор уплашен!”,където и слънцето ще жълтее сърдито,уважаеми г-н А.Ангелов!Колко години вече “търкаляме” при г-н Иво Инджев термина за Първия консул?

 8. Представяте ли си ако Бойко Борисов си отиде какъв политико-олигархичен-мафиотско-престъпен-съдебно-полицейски хаос ще настъпи?!Поради липса на Чърчил или Де Гол ние нямаме никакъв друг избор освен да се наредим зад най-малкото зло за страната – Герб и шерифа Бойко Борисов.Баба ми казваше – ела зло, че без тебе по зло!Сигурен съм, че ако Иво Инджев нареди българските политици по вредност, Бойко Борисов ще се окаже доста назад в този списък.Що се касае за подслушванията, името на Бойко Борисов се нареди до това на покойния френски президент Франсуа Митеран, който е подслушвал не 2, а 14 години! С това не искам да кажа, че съм за нерегламентираните подслушвания – пази Боже, но предлагам да ги обявим като “грешка на растежа” и да се надяваме, че Бойко Борисов е направил изводите си.

 9. Вместо да се внушава на електората колко е ценен бб за България, не е ли по-добре със същия внушителски потенциал да му се вмени на него колко е важно да е десен, проевропейски, цивилизован…

 10. Обаче един ВАЖЕН щрих (макар преди доста време да написах тук нещо много сходно на автора Евгени):
  Ситуацията е вече променена, и който може да я осмисли, нека пробва в перспектива:
  Трактора и Тиквата вече са сключили споразумение за примирие. Аргументите: Имаше рекетьорско искане на Трактора – Цветанов да си ходи, и компроматите ще секнат, Боко е добър без Цветанов. Естествено тов няма как да стане сега и ТАКА – ще ставе очевидно, че Боко е капитулирал. А това е смъртна присъда за електората.
  На яне “му откраднали” спец-джипа с много флашки, ключове от секретна каса с комппромати, мобилен с всички телефони на информатори… Плува ли корабче!?… Ясно е, че това е знак – повече флашки няма да има, Яне, който се изживяваше като острието на атаката, едва ли не бъдещ служебен премиер, вече плаче по ТВ всякакви, намеква за напускане на политиката. ЗНАЧИ куловодът му го е отсвирил, заповедта за това му е връчена, и сега текат за пред публиката подготвителните мероприятия за развръзката. А тя ще се проточи в многоактова пиеса, но според мен ще се слечи нещо горе-долу такова:
  – Яне напуска политиката (омерзен, отдаващ се на “семейството”

 11. Отново двете думи “няма алтернатива” Нищо ново не ни казва г-на Евгени Петров

 12. продължение:
  “семейството”, което му спретнаха по холивудски сценарий, за да го нормализират, уж че не е гей, загубил вяра в БГ политика и прочие глупости, които сега усъдно учи наизуст, за да ги произнесе пак в ТН всякакви)
  – Скандалите спират (не съвсем, за да не съвсем явно, но ще се пуснат още 1-2 дребни нещица, а не разговори с “Кръстника” Златев, напр.)
  – Цвъчко бива сложен в десета глуха като човек, имал досега огромната власт в правителството (пръв след Тиквата), без това да се набива на очи на електората; Цв. вече е “сготвен”, той е пътник.
  – след няколко месеца, за да върне отново народната любов, Тиквата реформира до основи правителството (напр. Кристалина като първи вицепремиер, без Дянков, без Цвъчко, без Тотю). Ако е и без Аню, това ще е сигнал, че изборите са договорени между Тикавата и Архара. Ако Аню остане, значи трактора е започнал да играе самостоятелно, с договорка с Боко, за да не го закачат по линия на Окотоподските дела, а той да си разширява тайните властови периметри.
  – на изборите – два сценария – 1. герб с абв в “правителство на националното спасение”, което ще е.. мамата на БГ и 2. Боко срещу Гоце, което… тук въображението и дъхът ми спират.

  Да си каже Евгени това как му се вижда, а, Евгени?

 13. Един въпрос към автора на блога. Гн. Инджев вие желаете ли Б. Борисов да подаде оставка и да разпусне правителството. От доста време си мисля да ви го задам.

 14. Хубаво е да излизат такива статии, за да ни поддържат в тонус! Дори и някой да каже, че се предъвкват на всекиму известни истини, няма да се съглася с него, защото демокрацията не е нещо, което се инсталира и край, това е нещо, което трябва да защитаваме всеки ден.

  Аз обаче имам един въпрос – къде са ЕС и САЩ в тази схема. Пасивни наблюдатели или ощипани, обидени госпожици – не вярвам. Да не излезе, че някой си прави без кръчмаря сметка. Както Иво посочи в една статия тук, организираната престъпност и корупцията са двете неща, с които запада ще иска да се справи на балканите. Другата основна задача пред запада е да ни направи по-малко зависими от Русия. За „съжаление” Първанов не се вмества в тази политика. В едно интервю пред СКАТ Цвятко Цветков каза, че чуждите служби имали по-голяма информация, т.е. знаели повече какво става в България от нашите. И това не ме учудва. Няма да забравя на времето федералният канцлер Хелмут Кол отиде да търси най-секретните изчезнали микрофилми на ЩАЗИ(източно германското разузнаване) в Москва, но те се оказаха във Вашингтон.

  Аз мисля, че ние вече живеем в други реалности без да го осъзнаваме;))) Тройната коалиция беше последната, която се опита да разиграва запада, но това време мина…

  От този момент нататък е важно да си завършим инфраструктурните проекти, за които запада ни дава пари. Между другото най-доброто по време на криза и да създадем условия да навлязат западни капитали в България. .. и всичко ще си дойде на мястото.

 15. Че Борисов не е толкова умен колкото го изкарват негови привърженици – не е! Гафът със “СРС-тата” всъщност е негов, а не на Цветанов. Но Гоце е долен мафиотски водач (може би не единствен) и борбата му срещу ГЕРБ фактически разстройва държавата в полза на незаконната икономика и власт!

 16. Бате Димо, отговорът на твоя въпрос кък И.Инджев се изчерпва с поста на SEVDI/01.02.2011, 19.31ч.

 17. Помните ли думите Борисови, че най големият проблем за ГЕРБ е самия ГЕРБ.Да не казвам кой е герба на самия ГЕРБ.Та като споменавам ГЕРБ вече не знам и аз кого да визирам.Като нямаш мнозинство се коалираш с парламентарна партия от твоя десен.Като нямаш специалисти се обръщаш към парламентарно представена партия от твоя десен.Като искаш подкрепа от парламентарно представена партия от твоя десен сядаш и говориш с нея.Ако това не се случва, значи си объркал десена или не знаеш какво правиш.А като не знаеш какво правиш винаги става нещо друго.Някои само това и чакат.

 18. г-н Инджев, направи ли ви впечатление днес 01.02.2011 вечерните новини по т.н. “национални” канали?
  Имаше т.батков, имаше трифон-зарезан, имаше китайска нова година, Египет, имаше комай всичко друго, но не и споменаване за жертвите на комунизма, нямаше “народен” съд, нямаше комунистически лагери…!? НИЩО! NOTHING! NADA! НИЧЕГО!

  Значи всичко това НЕ Е БИЛО! Така ще да е било…

 19. Към Балтимор:

  Направи ми (обичайното) впечатление.

  Чувствам толкова Мунчо в това отношение, че на моменти се питам, дали пък аз да не съм нещо сбъркан? Всеки нормален ще полудее в лудницата, ако е самотен сред Болшинството достачъно дълго.
  Единственият въпрос май е : колко е това “достатъчно”?!

 20. Редовно като възпитани хора от щаба на демократите заедно с милиони др., ми изпращат новини около предстоящите събития след
  конференцията в Денвър 2008 и бъдещата Национална конвенция в гр.Шарлота,Северна Каролина,който спечели пред Сен Луис,Клийвланд и Минеаполис.До няколко месеца за президента Б.Обама,ще се спретне и поредната му номинация за 2012 г.
  На тамошните организатори отдавна им е ясно,че при н и к а к в и обстоятелства,няма да ми мине и през ума,как се борави със стряскащи имена,но дали е ясно на нашите,в т.ч. и на проф.Милен Семков,че е желателно да не стъпват волно-волно и подценяват шегите на Съдбата,когато се шуми в ефира “със сваляне на шапки”!
  А гафове много и се знае чий са и за какво са?
  Хипотетично,дори и да се успее по въпроса за единението,краят на много канцерогеннен преход и една тайнствена “Сафо”,при троянско наследство и укротени двуличници,
  като как смятат точно те,че ще им върви без ПРИЕМСТВЕНОСТ,което не разбират и не разбраха,нито Р.Желева,нито Н.Младенов?

 21. Дали могът да се откажат от миналото си.До тогава как да им вярваш.
  Ето пак няколко цитата’

  Днес е ден на почит към жертвите на комунизма. Това, което  не направиха Филип Димитров, Иван Костов, Петър Стоянов, Желю Желев го направи Бойко Борисов и правителството му. Предлагам ви част от един фундаментален труд, който подготвям от дълго време, в която се разказва за този зловещ ден, защото трябва да знаем имената и на екзекуторите – част от комунистическия репресивен апарат от  масови убийци.
  Нека Бог да прости жертвите и никога не прощава на убийците !

  В късният следобед на 1 февруари 1945 г. пред сградата на Съдебната палата са организирани митинги, множеството е обладано от прастарото усещане за кръв, за отмъщение, за жестокост, комплекса на Андрешко да види бирника, закачен на въжето. Развяват се червени знамена, на плакатите с чук и сърп пише само едно – „Смърт!”. Разбира се, сборището е организирано с точно определена гадна цел – да не се позволи свиждане на обречените с роднините, да се осуети евентуална възможност за възражение от страна на бившите държавници и да се бърза, много, много са бързали хората на комунистическата партия да си организират касапницата и да не се даде никаква възможност на многобройните чуждестранни наблюдатели за среща с вече осъдените. И понеже Георги Димитров – Дед и  Трайчо Костов – Спиридонов вече са определили присъдите доста по-рано всичко е подчинено на бързата процедура. Открих във вече обилната документална литература следния прелюбопитен факт – присъдата се чете в късния следобед на 1 февруари/около 16.30 часа/, излъчва се по радиото, заглушено от виковете на митингуващите комунисти. Нека припомним, че много от роднините на арестуваните са изселени в страната, където радиото в ония години си е лукс, достъпът до съдебната зала е строго ограничен, а вестниците излизат със закъснение на следния ден – 2 февруари. На този 2 февруари присъдите отново са прочетени по радиото – този път спокойно и уверено, когато вече бившите регенти, министри и депутати са били разстреляни! Дори след прочитането на присъдите на другия ден главния обвинител Георги Петров казва по радиото: „Народните представители, които не са получили смъртни присъди, могат повторно да бъдат съдени и подведени под отговорност от „местните народни обвинители” и съответно съдени в избирателните им райони, като могат да получат смъртни присъди.”
  Архивите ни разкриват иhttp://Комунист внимателната подготовка, която комунистите предприемат за най-масовата екзекуция в новата ни история.  Още от края на 1944 г. репресивните органи са предупредени „да бъдат нащрек, за да осуетят всеки опит за промяна на линията на Народния съд, както и възможни протести на отделни обществени групи”. Никола Петров, помощник-командир на 3–а дивизия, четирийсет години след това, декларира: „Още преди процеса присъдите ги знаехме и не се тревожехме за изхода му”. За подготовката и същинския разстрел в началото на 1945 г. в София е привикан целия помощник-командирски състав на българската армия. Това са и преките организатори и участници в предстоящата кървава разправа. Водители на наказателния отряд са: Фердинанд Козовски – бъдещ председател на Народното събрание, Изидор Леви, по-известен като Бачи Зеев – палач-следовател, специален агент на Лаврентий Берия от болшевишкото НКВД, по-късно – началник служба в 1-ви отдел на Държавна сигурност и шефа на спец-отдела полковник Лев Главинчев – съдист, участник в много комунистически зверства още преди 1944 г. Това се хората, които отговарят „рабоhttp://Комунисттата” да се свърши с нужната жестокост, бързина и потайност. Те са извикани от ЦК на партията от фронта, http://Комунистза да им се дадат подробни инструкции за организирането и провеждането на екзекуциите. Организирана е и специална команда за убийствата, начело със софийския комендант на милицията подполковник Веселин Георгиев. В състава и` са само комунисти и ремсисти от системата на милицията и военното разузнаване на ген. Петър Вранчев като имат дори … партиен секретар на временната група за разстрели. Това е комуниста Кольо Петков-Моряка, съучастник на Мирчо Спасов в екзекуцията на техния човек, обвинен в предателство пред 1944 г. Никола Милев. Компания от професионални убийци, удушвачи, касапи от вартоломеевите нощи, с една дума – комунисти! Тези човешки същества имат за задача да избият по най-бързия начин трима регенти, министрите от три кабинета, дворцовите съветници,  цял един парламент и повече генерали, отколкото България е загубила през трите войни, които води през 20 век. Депутатите от 25 народно събрание са избити, въпреки съществуващия  депутатски имунитет – норма от римското право, съществувала по цял свят.
  Преди това в ЦК на БКП има изключително важен спор и той е как да бъдат екзекутирани осъдените. За класическия начин „чрез обесване” настоява зетят на Георги Димитров Вълко Червенков, който иска по този начин да отмъсти за своите другари, взривили църквата „Св. Неделя” през 1925 г., но е надделяло мнението на Трайчо Костов и компания да се разстрелват с пистолетен изстрел в тила – изпитан и любим метод на болшевиките. По този начин, според главорезите – „работата ще се изпълни бързо и чисто”, а това е основната цел на палачите в онзи исторически момент.
   
  Нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. е студена, тиха, с лек вятър. Осъдените са извеждани от подземията на Съдебната палата със завързани ръце и товарени в шест камиона, които чакат в двора към входа откъм ул. „Алабин”. Забранено им е да викат, протестират, да вдигат шум въобще. За неспазване на тази заповед най-напред с приклад е пръснат черепа на младия депутат Иван Батембергски, защото си позволил да извика за помощ, може би се е обръщал към Всевишния, може би към родителите си, но… Следващата жертва е бившия министър Тодор Кожухаров, инвалид от войните, писател, който извикал „Не трябва да плачем за нас, а за България”, после запява националния химн „Шуми Марица”. Разбиват му главата с револвер. 
   
  Ето какво си спомня Царица Йоанна за тази зловеща нощ: „На осъдените, преди да ги убият бе отнета последната надежда да видят отново близките си, тъй като семействата бяха депортирани и това бе причината, поради която поисках да гиhttp://Комунист видя един по един преди екзекуцията…
  …Ескортът беше подреден в двора на Съдебната палата от входа към ул. “Алабинска”. По този път се простираше конвой от шест камиона, към които бяха отправени жертвите. Беше дадена заповед да се удря и убива всеки, който протестираше, повишавайки глас. Един млад депутат, Иван Батембергски, извика: „Помощ“, но веднага му бе счупен черепа с приклад. Друг, министърът Тодор Кожухаров, инвалид от войната и блестящ писател, вървеше, опирайки се на бастун; изведнъж извика: „Не трябва да плачем за нас, а за България.“ И запя националния химн „Шуми Марица“. Бе убит с удар от револвер. Тримата регенти Кирил, Филов и Михов бяха изведени последни заедно с двама тежко болни осъдени. Качиха ги на един полупразен камион. Духаше леден вятър.
   
  …В гробищата на София бяха паднали няколко бомби, отваряйки много широки ровове. Осъдените бяха накарани да слязат на малки групи в близоhttp://Комунистст до тези „вече готови“ ями. Някой, не виждайки строен наказателния взвод, попита дали ще трябва да чакат на това място и с този ужасен северен вятър. Бе отговорено набързо, че ще бъдат убити един по един. Наистина, двама екзекутори бяха готови с автомати в ръце. …
   
  …Изглежда, че на всеки убит [проф. Ал.]  Станишев е проверявал пулса и слагал ухо на сърцето му.  Има върховното себеотрицание да повтори това задължение толкова пъти, докато остане сам и последен, за да бъде убит..
   
  …Върху телата на жертвите бяха изсипани камиони със сгурия. Надяваха се така да отклонят вниманието и народните поклонения. Узна се обаче, по странните пътища на vox populi кого покриваха тези черни могили. Жени, млади и стари се спираха безстрашно да се молят на тази земя; и аз самата, придружавана от една или друга от моите дами, отивах да коленича край този общ гроб. Носех пълен траур. Странно – запазила съм жив спомен от черните воали, развявани от вятъра.  Бях познавана отдалече. Ни никой, никога не ми каза нещо. Носехме свещи и цветя, върху тези пластове от въглища. Свещите можехме да ги държим запалени при лошо време за няколко мига, закривайки ги с телата си. Беше единствената възможна почит към тези нещастни мъртъвци и към всички други в нашата Родина. За тях и дали са още там не се узна повече нищо.
   
  … Бях внимателно следена и моят свят, можеше да се каже, че вече беше ограничен между двата гроба, този на моя Съпруг в Рилския манастир и този на мъчениците от „Кървавия четвъртък“. Бях сама, с две деца, на двадесет и девет години.“
  Преди това в софийските гробища се провежда един спектакъл на абсурда, немислим и разтърсващ. По някаква налудна приумица партийния секретар на екзекуторската група Кольо Петров-Моряка решава да проведе … „партийно събрание”! Да, да, там, в гробището, пред зеещите ями и в присъствието на осъдените. Началникът Веселин Георгиев изтъква огромното доверие на партията оказано на определените екзекутори за изпълнението на политическата задача, допълва го Моряка, който натъртва, че всичко трябва да приключи по-бързо, за да бъдат изправени пред свършен факт представителите на Англия и САЩ в Съюзническата комисия. Трети говори другият партиен активист и злодей Лев Главинчев, който се обръща към осъдените –  трябва да разберат, че каузата им е бита карта, че напразно са се мъчили да възпрат светлото комунистическо бъдеще, извадили при това голям късмет, защото имало предложение да бъдат бесени. Прекъсва го подполковник Георгиев: „Губиш ни времето, Левчо. Без формалности”. Освен взвода за убийства, на това безумно представление, на масовата екзекуция, на човешката кланица  присъстват още Цола Драгойчева, която отговаря за Народния съд в ЦК на БКП, Фердинанд Козовски, Изидор Леви/Бачи Зеев/, а в разстрела пряко се включват Лев Главинчев, Веселин Георгиев и Кольо Моряка, дори се скарват кого да убият.  След години Георгиев се хвали в пиянски компании: „Лично пролях синята кръв на Кирил!”, но същото ще твърди и Главинчев – „Аз ликвидирах княза, Филов, Станишев и генерал Михов.” Кольо Моряка пък е още по-категоричен в спомените си: „Аз му заявих твърдо, че като партиен секретар на групата, на мене се пада тази чест. Князът е мой  и не го отстъпвам на друг. Весо /Веселин Георгиев/ се опита да ми се противопостави, но в крайна сметка си го „взех” Кики…” Как ви се струва, драги читатели? Май в световната история само българските убийци-комунисти със стара дата ще се карат кой кого е застрелял!?
  Версиите за тази зловеща нощ са многобройни, но би трябвало да се доверим на тогавашният началник на служба „Паркове и градини” в софийските гробища Цеко Алексиев, който е бил свидетел на касапницата, видял е и жертвите, и палачите. Според него мястото, определено за екзекуцията е било осветено с автомобилни фарове, повечето от убийците били цивилни, не униформени, въоръжени с шмайзери, а екзекуцията започнала с разстрела на княз Кирил, после Филов, генерал Михов, а след тях преминали към министрите. „Първи убиха Александър Сталийски, после Багрянов, Божилов, Даскалов. Стреляха в тила им с пистолет и труповете падаха в ямите. После д-р Станишев ходеше до всеки от убитите, навеждаше се, слагаше ухо на сърцето, търсеше пулса, установяваше смъртта. Взе да се развиделява и тогава решиха, че върви бавно. Започнаха да ги убиват на групи с шмайзерите. Последен разстреляха доктора. Уби го Главинчев.” – разказва свидетелят Цеко Алексиев след години.
  Не минало и без мародерство от страна на палачите. Вземали са от жертвите всичко ценно – пръстени, часовници, златни халки. Един от по-нисшите чинове събува ботушите на убития княз Кирил.
  Така една шайка от комунистически главорези става автор на най-страховитото масово изтребление на държавници в цяла Европа – в тази вечер са разстреляни и хвърлени в общ гроб  3 – ма регенти, 22 министри, 67 депутати, 47 генерали и висши офицери, 8 царски съветници и един княз. За сведение Нюрнбергският трибунал  се „отчита” със само 14 постановени смъртни присъди за видни нацисти, докато българският „народен съд” с всичките си областни поделения директно избива 2 730 държавници.
  Телата на държавният елит на България са струпани в бомбените ями. Камиони със сгурия са изсипани върху тях. Подравнено е с кал, сняг и кръв, много кръв. Малко сняг и много кръв има в онова утро на Централните софийски гробища.
  http://toross.blog.bg/politika/2011/02/01/.677442

 22. @SEVDI: Ако повече хора мислеха като теб, нещата щяха да бъдат доста по-добре. Но хората не щат да знаят какво би било добре за тях, искат някой да ги управлява, да са на заплата и да не носят отговорност.

 23. Иво,един съвет.Не допускай до твоя блог постове като това на г-н Някой.(всъщност той е Никой)Тук сме не да се обиждаме и да четем подобни глупости(Цвъчко,Боко,Тиквата и пр.)Нека поне този блог остане чист за разлика от много други.Всеки има право на мнение,но нека поне да се спазва някакво културно ниво.Местото на подобни индивиди с подобни изрази не е тук.Този блог го четем в цял свят и много от нас са отвикнали от подобни простотии.Благодаря ти.

 24. Какъв е шанса да се събуди българския народ? Какво трябва да стане?

 25. До LUBO
  Само преди 14 години студенти подаряваха цветя на полицаи- сега те са в чужбина, Панчо Панайотов изнесе кметския си стол на барикадите – сега е лекар на село, само преди 14 години имаше ясно изразено политическо пространство – ляво и дясно – сега и ГЕРБ са десни. Не бих искала да се повтарят събитията и отново някой като Слави Трифонов да изпее ” 7, 8 – вече си паднала” и да се загърне със знамето на революцията, но нямаме хъс и желание за промяна. Щом и министрите се радват, че ги подслушват за какво събуждане говорим!

 26. 1.Подкрепям съвета на Мищо
  2.Правя сравнение,LIUBO между сегашни и предишни СЛАВни знаменосци на Революцията, крепя се с билков чай,за да изостря необходимата сетивност към необходим хъс и желание за промяна с лозунга: “In change and God we believe and trust!”
  3.Онези колеги,които са забелязали равностойната перфидност и лукавост у Бойко Борисов с тази на “Гоце” и “този на когото,сваля шапка”,да се върнат във времето и сравнят,как се смалявише пред ръста на г-н Иван Костов,в очакване на своя миг…
  Напомня ми диалогът на голобрадото момче Октавиан Август,с подобен и немислим език с Марк Антоний,т.е. “вуйчовото!!”,
  но не на известен треньор,а на самия Цезар!
  И атлетическия врат на Антонии,ще набъбне от ярост,когато хилавият юноша,идва с валидирани от градския претор, имуществени претенций, да бъде въведен във владение на наследството….
  Чете му се конско от другаря действащ консул,че римляните не са имали и нямат насладствени длъжности и т.н. и т.н.!!! ….
  И така,чак до Египет,междуособни
  войни,други с коалиции и знойни Птоломееви щерка/и/,да са свети името й/им/ от Озирис!
  Нямам все още представа,как ще я реди!!!,но ако е за търпение и яайджицу,и там и в Небесната империя знаят колко променливи са настроенита на тълпата!!!

 27. В подкрепа на “МИШО” нека поне този блог се запази от бушуващата в интернет война на простаците. Толкова ми е трудно да намеря дискусия незасегната от подобни (може би и партийни “дежурни”) писачи, че се чувствувам също като ИВО самотен. А дали е така…?

 28. @Yan : ББ не просто е « много подходящ за еволюционното стъпало от развитието, на което се намираме като народ » той е неговият израз, α и ω на месианските очаквания за нов 45 годишен период на кротнато съществуване. И тъй като при демокрацията масата е тази, която налага позициите си на останалите, по подходящ от него няма да бъде избран. А ако пък случайно такъв бъде излъчен, то той няма да се справи ако е над нивото на избралите го, защото те няма нито да пожелаят, нито да успеят, дори и да се опитат, да го следват. За съжаление «няма алтернатива» и «ела зло, че без теб по-зло» не са празни приказки. Единственото, което според мен може да се направи, като стъпка в положителна посока, е истински демократичната алтернатива (СК и ДСБ) да бъде на мястото си като парламентарен коректив на властта и да не се влияе от «обидчивостта» на управляващите.

  @Някой : « на изборите – два сценария – 1. герб с абв в „правителство на националното спасение“, което ще е.. мамата на БГ и 2. Боко срещу Гоце » Има и друг вариант, който ще легне върху изпитаната в практиката тройна коалиция при която отново мандатоносител ще е Д-ето за права и свободи (към което критиките вече секват), но осъвременен като конкурентен «абв» – Ахмед, Бойко, Волен – АБВ.

  @статията : « данни индикират наличието на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната. » Изкушенията към създаване на паралелна власт навсякъде са много големи. Това създава сигурност на тези среди, които не желаят подсигуреното им съществуване да зависи от колебанията на едни изборни резултати. Във Франция например, франкмасоните са олицетворението на тази паралелна структура и в това отношение много е характерно тяхното разпределение по институции – най-силно представени са сред магистратите, полицайте, висшите бизнес среди и ръководещите политици без оглед на цвета им. Медиите, чрез своите собственици масони, също са под влияние на ложите и това се отразява в следването им на обща редакционна политика по редица теми.

 29. Kъм ТДД:
  ——–
  1.Изцяло стоя зад Вас.
  2.Анализирам посланията на Барак Обама и Фидел Кастро във връзка с египетските пирамиди и кой ще се мине като основен съюзник в Близкия изток,тъй като някой закъснява!!!
  3.Да не добавям какво питал Чапай на Петка с бутилка водка зад гърба си и неговия отговор,
  примерно в лявата!!!
  Думай дорогой,еще не множко подумай!
  В чест на историческия лидер на Кубинската ревлоюция,признавам че Тато му остана “длъжен!”,но види се и премиерът ще знае къде зимуват раците.
  Когато Михаил Памучиев,изпратен от члена на ПБ на ЦК на БКП Владимир Поптомов,дойда при мен,това му и рекох:Добре ти го е казал:”Пиши за Историята и дано не ги затриете,че точно тези разбират от раци….!!!”
  Но не знаел докъде ще се стигне след мразовитата нощ описана тук и от Искар…

 30. Y a n,отново сте в десетката за ББ и синия “сърдит Петко”,а разликата от минути, между призивите от Хавана и Вашингтон,верятно се дължи и на човешкия фактор,тъй като Амр Муса,бивш външен министър и лидер на Арабската лига,бил все още обмислял,дали да се кандидатира за президент на Египет????
  Салам алейкум!!!!

 31. до “Мишо” (Бирата?)
  до “Буров”, “Ришельо”, а всъщност Стамен Стоичков
  до “ТДД”

  Драги, ако някой си живее спокойния живот някъде по чужбина и ей-така за любопитство и отмора си бърника в нета и участва в “политкоректни” дискусии, отпивайки бавно на глътки някое питие, символ на западното благосъстояние;
  ако друг се е ужасил от засягането на Честното Име на Вожда и Учителя (Бойко, например);
  ако пък друг не може да си начеше логореята без да си намери “съмишленици” в дискусията,

  това за мен е обяснение, но не е оправдание на необходимостта да наричам “коректно” ония престъпници спрямо бъдещето на двете ми невръстни деца, заради които престъпници ще се наложи или зануля някой от тях, или просто да емигрирам. Е, тогава, бих могъл и аз да наричам политическите ни престъпници с нежните им имена.

  ДОТОГАВА ще ги наричам така, както ги наричат без свян и куртоазия повечето омерзени и честни хора, останали у нас, а именно
  Тиквата, Цвъчко, Гоце Архара. Както наричаха и предишните: Симо Ментата, СерГей, Румен Пикаещия във фонтани, Р.Овч, Сопола (Доган).
  ЗАЩОТО СА ТАКИВА, драги политкоректници!

  пп. Ами вземете че ми забранете да разказвам и политически вицове за милиционерите, които ни управляват от година и половина, защото на вас ви накърняват политическите пристрастия…

 32. Слава Богу, че Борисов е единственият представител на този политически вид. Някои видове е добре да изчезнат. Бързам да успокоя всички – опасност от предсрочни избори няма. Дай Боже, записите от СРС-та винаги да излизат на бял свят, за да знаят гражданите какво става. Стига да не се окаже, че изтичането на такава информация е съвсем режисирано и направено с цел. Какво всички говорят за това като за нещо много страшно! Страшното е, че се правят разни неща скрито от гражданите и аз не виждам защо “изтичането” на информация да е лошо.И аз не смятам, че Първанов и Борисов принадлежат към два враждуващи лагера. При Борисов, повече от всеки друг път, има хвърляне на прах в очите и създаване на диверсия, защото той е двуличен.

 33. До Борис Танушев | февруари 2, 2011, 13:03

  Не знам дали знаете, че във Великобритания приеха преди около 10 години закон, задължаващ всеки масон да се разкрие, ако иска да работи в държавните институции. За Франция няма представа.

 34. До Някой.1.Веднъж вече ти казах-ти си Никой.2.Бира не пия.Допускам,че ти я харесваш,но я рекламираш малко грубо.3.Малко респект към уважаваните Кардинала,Буров,Ришельо,ТДД,а и към всички посетители в този блог няма да ти е излишна.3.Виждам,че си настроен доста революционно,но това е характерно за друга категория хора от която виждам,че си и ти.4.Точно на 1-ви февруари не ми се заяжда излишно.Ако не знаеш това е денят в които почитаме избитите от комунистическия режим,а аз почитам паметта на дядо ми и баща ми.Лека им пръст.5.Имаш и добро попадение.Ако не си бил,няма да е зле да поживееш малко в емиграция.Не мисля за теб,мисля за децата ти.И последно вицове не ти забранявам(пази боже),ти самия си виц,за съжаление груб и циничен(ако ти харесва повече възприемай се като”революционен”)Извинявам се на всички в този Блог.

 35. @Защо във Франция да задължават масоните да се разкриват, след като те сами се натискат да се изтъкват. Така те предварително взимат страха на тези, които евентуално биха им застанали на пътя. Например Ксавие Бертран сам си признава, че е масон, а той не е кой да е. До миналата година беше генерален секретар на управляващата партия UMP а от няколко месеца е министър на трудовата заетост и здравеопазването. Самият Саркози е удостоен с един от масонските кръстове.
  П.С. Гледах по интернет новините на БНТ в 20 часа на 1-ви февруари, наистина нямаше и помен от помена за жертвите на комунистическия терор. Ужасно е.

 36. Към ИСКАР
  Благодаря за прекрасния текст на Христо Марков, който сте открили и публикували тук! Дано повече хора го прочетат, за да разберат защо Кметицата на София не изпълнява решениет

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.