Код “жълто” в гащите на властта

Рязко повишаване цените на основни хранителни стоки за една седмица и чувствителен спад в рейтингите на премиера и президента, докато червените прибавили цели 2 процента популярност – това регистрират днес статистиците в деня за почивка. Абе те да не са луди, че нямат умора- или зависи кой дава зелника? Аааа, сетих се, неделята е важен ден за захранване на гладните за новини редакции, които от понеделник пак трябва да си изкарат прехраната с пресни кокали за глозгане.

През същия период, през който наблюдателите мерят температурата на обществената нормалност, се появиха и други тревожни за здравето на България симптоми. Например президентът Първанов се завърна на Позитано след 10 годишно (не)извинено отсъствие, за да му подпечатат извинителната бележка за кръшкането от правата партийна линия. И въпреки това – пак му спадал напомпаният от толкова години рейтинг. Само да не го изгонят съвсем от червеното школо, че ще иска да повтаря годината, а това вече ще е прекалено и за най-държеливите граждани ( за селяните – не знам).

Най-известният арестант в държавата си върна свободата и в очакване на процес се обяви за кандидат да ни става президент преди вече напълно законно да са го обявили за престъпник. Подкрепи го Съюза за стопанска инициатива, в който пък има приближени до ръководството на БСП. Не остана назад в кандидатирането и Волен Сидеров – човекът, когото демонстративно не канят в посолствата на съюзните държави, но смята, че може и трябва да оглави европейска и натовска България още тази година. И защо не: като не е атлантик, да не би да не е Атлант? Той мощно подкрепя мнозинството в парламента, което си е доказателство за справяне с носенето на тежката републиканска корона и сега си я иска – заедно с главата на уважавания от него Борисов, който едва ли би я свалил доброволно.

Всичко това се случва на фона на илюминациите с флашки и динамитни шашки. Да се шашнеш!

Направо ми домиля за Министерството на извънредните ситуации. Максимален мини стрес ми причинява тази министерска липса. Май ще се окаже грешка, че закриха МИС. Какво като било създадено по руско-съветски образец и нямало друго такова в Европа – тъкмо затова ни приляга да имаме и ние такава важна институция! Ако я имаше, можеше да обяви “код жълто” – в гащите на официална България! А сега си оставаме само с едната миризма от разгърнатия целофан.

23 мнения за “Код “жълто” в гащите на властта”

 1. На Кънчо Стойчев и Андрей Райчев прогнозите са такива, но те имат да изплащат на БКП парите за терена на голф игрището им.БКПейците е най-добре да не ги пускат на екран ,защото още по-вече настройват хората срещу себе си

 2. Спряха отвличанията. Спряха магистралните грабежи. Спряха показните убийства… пу, пу. Едно взривче остана. Свиха /откраднаха/ енергетиката, свиха промишленоста /с това, което не можаха да свият,постъпиха както постъпил бай ти Ганя, като го попитали какво ще направи с един камион ябълки. Тези, които не може да изяде, щял да ги нагризе, та и другите да не могат да ги ядат/ Търговията свиха, икономиката свиха. Това не е важно. Никак не е важно. Важно е от къде Цветанов има апартаментите. Важно е, че излязоха флашките. Ами като кадрите са старите, как няма да има флашки. Нямаше да бъде нормално, ако няма флашки и патрашки. Няма начин, да не развиеш целофана и да не замирише. Ще мирише и още как! Пак на някои им се иска да слезе господ бог и с чистите си ръце да изчисти това в целофана. Няма, няма да стане. Намери се някой да го чисти, скочиха отгоре му, затова че потекло жълто. Няма как да потече шанел № 5, когато се ровиш в л..на № .. не зна кой си.Всичко останало е от лукавия, така си мисля аз, не питам, и отговор не искам.Достатъчно питах и исках отговори, време е да подкрепям този, който се мъчи да задъни продънената каца, за да можем след това всички да я пълним заедно. Иначе, се сме в киреча…заедно.

 3. Господин Маринов, това лично Ваше мнение ли е или Ви плащат да пишете по форумите и славите ГЕРБ? Вие изобщо в България ли сте! – защото написаното от Вас не се връзва с действителността.

 4. Господин Инджев,извинявам се предварително,че няма да пиша по темата по горе.Днес прегледах всички криминални рубрики,и какво да видя,нищо,ама нищо за обикновенния ЧОЕК.А днес бе открито тялото на една изчезнала жена от близо един месец.Тази жена беше добра майка и съпруга.Жената е от с.Михайлово обл.Враца.Представям си,ако беше циганка или туркиня.

 5. Политическата джунгла в България се развихри.Наскоро излезе нова политическа партия-“Антон Сираков оглави “Нова сила” и подкрепи Алексей Петров “.Антон Сираков беше втория човек след Долен Сидеров в Атака.
  http://www.tv7.bg/pictures/267172_337_248
  От своя страна Долен Сидеров подкрепи Доган в спора му с Касим Дал,като обяви,че Касим Дал бил по-опасен и от Доган.В момента Антон Сираков и Долен Сидеров са политически противници,т.е. и двамата се самонастаниха на двата политически полюса, с което обявиха дневния ред на българина-или с Алексей Петров,или с Долен Сидеров.Е….няма да има много,но все ще се съберат 7-8 % нефели да гласуват “за” и “против’,което си е чиста политическа баластра,или ремарке….против добруването на бъларина

 6. Както казва Иво Беров те хората това си харесват, за това си и гласуват, за код жълто.Наблюдаваме код жълто2.

 7. Брилянтен политически анализ, брилянтна политическа сатира!
  Перото на Иво Инджев е сравнимо САМО с това на автора на „Смешен плач“.
  Или на безпощадния (и непощаден) Йосиф Хербст : „Без цензура и баба знае да се бори за идеи. Майсторство се иска под режим на цензура да се разбереш с читателите.”
  Иво Инджев определено се разбира с нас, неговите читатели.

 8. От коментара на Маринов не ми стана ясно кой нагриза ябълките и кой е този,който се мъчи да задънва продънената каца.Този ли,който от флашките се чува как урежда свои хора?Този ли,който толерира сътрудници наДС защото са му приятели,независимо и от гафовете,които са направили?Този ли,който обикаля от една телевизия в друга и се бие в гърдите “АЗ направих”,”АЗ платих”/все едно плаща от джоба си/.Как да му вярвам и как да го подкреям като виждам не само това,което искам,а и останалото.”В керча сме”,г-н Маринов,защото толкова ни е АКЪЛЪТ.

 9. “който се мъчи да задъни продънената каца, за да можем след това всички да я пълним заедно.”

  А необходима ли ни е каца?

 10. na komentara 6 za 1vi pat nakoi kaza az otgovaram a misla 4e tota e garancia 4e nai posle darjavata tragna

 11. От бодигарда на мадридския изрод – вожда на жълтите – какво друго да получим, освен “код – жълто”, дано като бодигард и на тж – вожда на червените – не докара до червено!

 12. Чухте ли сутринта в един поръчков сутрешен блок как волен сидеров решава кой да работи и кой да бъде уволнен в България?

 13. Кънчо Стойчев ли ? Този който наскоро заяви в едно тв шоу, че в следващото правителство била възможна коалиция бсп-сдс. Е да ни е честито.

 14. Маринов, Маринов… Писна ми някой да си представя държавата като каца… Искам аз да мога свободно да си пълня семейния бюджет, да не ме дебнат отвсякъде някакви суперспециалисти по цените като ветеринаря Найденов, който щом си отвори устата и цените скачат с 20%, да не ми гласуват непрекъснато някакви такси, справки, осигуровки както си ги уговорят, а не колкото си дължа, да не ми подкрепят едни големи срещу други… Леле, как съм се размечтала за честна пазарна конкуренция… Код жълто!!!

 15. иво, не искам да те плаша, ама текста ти е перфектен, голям кеф е да се чете и затова ако е по голям…

 16. Имам чувството, че тук в България вече не останахме читави хора…..
  СДС и ДСБ заеха една и съща позиция с БСП!!!!! срещу ГЕРБ!
  Само факта, че Сините и комунистите са ЗАЕДНО, за мен е потресаващ, а тук не виждам смутени хора, нима това не прави впечатление? нима това не е крещящ знак?
  Не знам за вас, но когато комунисти и ченгета тръгнат “на бой” , аз винаги заставам в подкрепа на техния “враг”, защото знам, че той е настъпил мръсните им предателски интереси.

 17. Адашке, наивно, бе мила… Честно, ти искаш ли некадърни милиционери да те слушат?!? И като си такъв пурист, подписваш ли с две ръце, че комунистите не са в това правителство? Много е удобно да действаш само според декларациите, но не забравяш ли “По делата им ще ги познаете”… А`пропо, как ти звучи Борисов, като иска да свърши поне една стотна от свършеното от Тодор Живков?!? Да, наистина сега е много по-разкаляно от едно време преди 20 години, трябва много повече да се мисли, а не да се действа първосигнално античервено…

 18. КЪМ МАРИНОВ И РОСИЦА.Позицията ,че”КОЙТО НЕ Е С НАС Е ПРОТИВ НАС”е чисто комунистическо мислене!Б.Б.,респ-ГЕРБ,са ДОБРИТЕ,и всички онези които им намират кусури,са ЛОШИТЕ.В никакъв случай не защитавам БСП,но някои от критиките към управляващите съвпадат с тези на СК,съвсем не означава някаква форма на организирана атака!Нима това което СК декларира и критикува от преди месеци,не съвпада със становищата на ЕС и САЩ?!Това че тези критики са еднопосочни с тези на БСП,макар и излизайки от различни политически позиции,не трябва ли да накара Управляващите да си”сверят часовника” и да не разчитат на /вероятно предплатената по някакъв начин/подкрепа на Атака!Прочетохте ли публикуваното мнение на посл.Уорлик,по темата за подслушванията и взрива пред ред. на Галерия.И него ли ще причислите към съюзниците не БСП?Въобще ,всяко първосигнално мнение ,като това към които се обръщам, е проява на атавистично,незряло или обременено от комплекси мнение!

 19. До Росица

  Учителката показала на децата една тухла и попитала Иванчо, какво си мисли, като гледа тухлата. Иванчо отговорил, че каквото и да му покажат, все за “онази работа” си мисли. Така и с някои читатели тук. Ако ще и гащите на управляващите да са препълнени с жълто, все сините ще са им виновни. Читави хора в България има, но не са мнозинство, ако бяха, нямаше да ни управляват десет години последователно само комунисти и ченгета. НДСВ, ДПС, БСП, а сега ГЕРБ и Атака. Ако има политическа сила, която да не е с изброените(не, про-руска, не гоцевска) и да защитава интересите на България, това е Синята коалиция. Не се морете да ни убеждавате кой, с кого е заедно, гарантирам ви – отстрани се вижда.

 20. Прав сте г-н Маджаров. Даже много сте прав, дори си го представям картинно: БСП са окачили Бойко на въжето, по тяхни си съображения. Вие минавате оттам и ритате столчето под краката му, но, разбира се, съображенията ви нямат нищо общо с тези на БСП. Остава и на Бойко да му стане ясно, че не от лошо сърце сте му ритнали столчето, ами от най-добри чувства, както и че нямате нищо общо с БСП. Още повече, че изрично го декларирате. Вервам, що да не вервам, аз съм доверчив.

 21. Не си падам по “мръсни” вицове и цинизми.
  А и атавистичното мислене ми е чуждо.
  БКп-БСП, Гоце, Тракторът – защитават и провеждат руските интереси в България. Също така водят война с/у ББ.
  Какъв е изводът? – “Елементарно, Уотсън!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.