Заден ход за Трактора – на ход е премиера

“Руски трактор от 1934 г. е изложен край с. Беловец, община Кубрат, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.”

В същото време кореспондентите съобщават, че случаят с българския Трактор, известен още като Алексей Петров, изложи на показ борбата с престъпността в България като все така “неразорана нива”. Днес той напусна хангара с форсиран хъс за изява, след като беше освободен срещу подписка. Трактора дори замеси Бойко Борисов в покушението срещу него, извършено през 2002 г. Така той настъпва, а правосъдието дава на заден. Което е констатация без грам злорадство.

Предлагам тези факти на вниманието на всички, които забелязват сходство в позициите на онези, които …забелязват фактите и поради тази причина биват обявявани за съмишленици в заговор срещу властта. През по-голямата част от годината, през която Трактора беше паркиран на топло и обявен за Октопод, лицето на кампанията с уж успешния улов на мекотелото с железния ( направо сталински) прякор, беше министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Днес му се е родило трето момиче и с основание приема поздравления – да му е живо и здраво! Но като му казват “поживо – поздраво” във връзка с очевидния провал на основната сюжетна линия в неговата дейност, непредубедените наблюдатели изразяват логиката на политиката. А тя предполага амортизираният елемент от правителствената машина да бъде подменен.

Къде е здравият разум в твърдението, че вицепремиерът Цветан Цветанов е ключова фигура във властта и без него тя едва ли не ще рухне? Тъкмо обратното е: ако г-н Цветанов се е превърнал от най-успешния, в най-губещия престиж ( именно за такова махало става дума!) министър, значи е антиреклама на управлението. Ако то се държи на антирекламата, това говори много зле за този “католически брак”, който едва ли не не подлежи на разтрогване.

Вярно е, че червената опозиция или търсещите собствен път коалиционно сини казват нещо подобно, но кой може да ги вини, че играят своята игра? Докато задачата на властта е да бъде убедителна в действията си и да не дава поводи на участниците във въпросната (легитимна по правилата на демокрацията) игра да се възползват от слабостите й.

Ако Цветанов е толкова непрежалим за Борисов, значи нещо не е наред. Може ли да се каже, че историята с гръмкото залавяне на Трактори и шумното му коментиране като небивал успех в борбата с престъпността може да бъде наречена към днешна дата успех? Опитите на самия Цветанов да обясни този провал през успеха в която и да е друга област( като компенсация ) напомня по някакъв крив начин на смехотворното “универсално” извинение за всичко чрез вица с въпроса “ а вие защо биете негрите” – това е израз на безсилие. И е само един от многото гафове на министъра. Да не ги изреждам всичките , но е достатъчно да спомена, че ръководи институцията, която не може да каже кой подслушва самия премиер на държавата, човека с най-много власт и отговорности в републиката. Мнозина ( и явно се множат) схващат това като нежелание, защото е трудно за вярване, че с такава задача МВР и ДАНС не могат да се справят. Щом като “големия бос” могат безнаказано да го “сготвят” ( изразът е на самия премиер) на бавен огън с много медийна мерудия ( а той вътрешният министър не е способен да загаси пожара, на който пекат началника му), какво остава за всички останали малки човечета, от които се състои този народец?!

Ама щял Трактора да злорадства, както и опозицията? Сигурно, но това едва ли трябва да е толкова важно, колкото е задачата към обществото да бъде даден знак за отговорното поведение на премиера Борисов в изпълнение на собствените му закани да бъде кадрово безкомпромисен в случай на провал. Правил го е с други, трябва де е възможно да преглътне и този случай. Иначе самият той ще бъде “глътнат” от Октопода (който и да е той) заедно със смаляващия се рейтинг.

33 мнения за “Заден ход за Трактора – на ход е премиера”

 1. Г-н Инджев, харесвам коментарите Ви. По този повод ви моля да коментирате гурото на световната конспирация Едвин Сугарев. Тази вечер по ТV Европа (15.02) разви толкова много теории за заговори, че ми се зави свят.

 2. Аз съм от останалите “малки човечета,които визирате и от които се състои този народец”.
  Като стана дума за собствен път,търсен и от червени и сини съм съгласен с Вас за правото им на своя игра,макар че преди,по време и след “сакралната и тъжно известна 1996 г.”,безсилието при много от вътрешни министри,винаги
  е било на крачка, след тази на престъпната изобретателност,в т.ч. и с “Ниагарски водопад” от факти,а не улики.
  Прилики и отливите са в термините
  “бавен огън,при абсолютна медийна тишина”.
  Тъй като подобно на моя баща и аз ще стана жертва за бъдещето на своите деца,предпочитам,не от
  страх,а от безизходица,
  “правосъдният трактор”,да ме
  довърши вече за четвърди път!!
  в своя ход на заден,след като за пороят от факти са уведомени лично държавния глава 2003 г.и главния секретар на МВР 2004 г. и сегашен премиер.
  Кого трябва още?
  Една част от някои изобретателства
  на прокурори,магистарти висши и нисши служители на МВР и ДАНС са като парализирани,дори при вече сдъвкана храна,предназначена за храносмиране в още по-сбъркано разделение на трите власти ,което просто ги кани на “вампирски пир” за “право на обезкостяване!”
  Горното не важи за отделни самотници,които са запазили своя чест и достойнство.Някои издъхнаха
  пред кабинета на гл.прокурор,а други негови колежки,направо се
  опълчиха срещу висшестоящи инстанции,когато дори не бяха известни всички имотни и др.
  измами,какъвто е случаят към 2011 г.,т.е. цели 12 години по-късно!!!
  с потресаващо цифрово изражение!!
  Аз не мога да кажа като онзи на Кръста:”Dios mio aparta de mi este caliz!”/Господи махни от мен тази чаша”
  Благодаря на г-н Инджев че изтърпя
  този по-дълъг коментар,но следващи
  ако има такива,обезателно ще бъдат кратки и различни в личен план.Така че става дума и за едно
  Supremum Vale!

 3. Чудесно казано на достъпен и ясен език. Предизборните обещания трябва да се изпълняват (защото другото е популизъм) и демокрацията не търпи милиционерщина. А света, държавата, правителството и даже Борисов, трябва да могат без всеки! Незаменими хора – няма!!

 4. За оценката на работата на който и да било политик, министър, премиер, президент и т.н. трябва да се прилага сравнителния метод. Това е особено наложително за новоизлюпените източноевропейски демокрации, каквато се радваме да сме и ние.
  Ако сравним министър Цветанов с неговите предшественици ще видим, че той изобщо не трябва да бъде сменяван. В борбата срещу Организираната Престъпност той и правителството срещат яростен отпор отвсякъде: Съдебна система, президент, политолози, журналисти. Западните демокрации виждат това и дипломатично подкрепят правителството и дори вътрешния министър. Вижте каква е оценката на Запада за предишните правителства в борбата им срещу ОП- корупция във висшите етажи на властта и срастване на ОП с политиците. Попитайте хората жертви на отвличанията и техните майки, бащи и деца? Никой не иска Цветанов да бъде сменен и казват “…ако това е полицейска държава ние сме за такава държава.” За пръв път (сравнявайки) държавата в лицето на това правителство застана на страната на обикновените хора за да ги защити от престъпниците и олигарсите, които с пълни шепи крадяха от държавната хазна. Отначало атаката беше срещу министър Дянков, но като видяха, че той е твърд като златно кюлче, всички сили и компромати се насочиха срещу министър Цветанов. Борбата срещу корупцията и престъпността в България тепърва започва. Резултатите са незабележими на фона на медийната лавина от компромати, РЗСета, СРСета, която засипва главите на правителството с цел предсрочни избори, президентско временно правителство, и в крайна сметка връщане на статуквото от 1997 до 2009.
  Идват избори за президент. Прилагайки Сравнителния метод, се вижда, че сегашния президент (Гоце) е най-лошия и вреден за България (и много полезен за Русия) президент.
  Снощи по bTV в предаването Господари на Ефира показаха в репортаж, как Гоце дарява (с парите на даренията от Българската Коледа) медицинска апаратура последна дума на техниката на болница Св. Наум. В последствие се разбира, че апаратурата не само, че не е последна дума на техниката, а е втора ръка апаратура на доизживяване. Стар номер на Гоце и неговите спонсори (групата Николов-Стайков), когато се опитаха да гепят парички от еврофондовете чрез пробутване на втора ръка техника за нова, но бяха разкрити и естествено, оправдани от съда. Защо тогава хората не поискаха отстраняване на президента? Ами защото президентските политолози и журналисти млъкнаха или се обаждаха само в защита на Гоце.
  Но сега не е така. Това правителство трябва да се свали и всички усилия са насочени в тази цел.

 5. Браво!

  За себе си:
  1. Не мога да приема за “европейско развитие” невиждано по-мащабите си и БЕЗКОНТРОЛНО подслушване наред – от “накакви си” лекари та до премиера.
  2. Не мога да приема за “гражданско” МВР министърът да размахва в НС записи на СРС -та
  3. Цветанов грубо и съзнателно нарушава демократични принципи и не може да се асоциира с “европейските” ценности.

  Споделих горното и ме обявиха за “комунист” – защото не желая в България да има безконтролно подслушване, не желя МВР да подслушва лекари, не желая МВР министърът демонстративно да гази демократичните принципи.

  Иво, не се ли страхуваш, че ще те обяват за враг на ГЕРБ, враг, който ( сигурно в съучастие с Гоце и БСП ) иска да свали “най-успешно” борещият се с “престъпността и корупцията” министър?

  Вероятно ще напомнят за това как си отишъл “зад граница” преди “промените”.

  Ето и Едвин Сугарев смята такива като мен за “предатели” и “помощници” на БСП?!

 6. Г-н Колев, мисля че фразата “незаменими хора няма” не е коректна. Всеки човек е незаменим. Според мен е по-правилно да се каже, че настоящият министър е неподходящ за нея. Защото когато министър на вътр. работи е уличен в публично лъжене (подслушвани са други, а Ваньо Танов случайно е попаднал в записаните разговори), той и премиерът нямат алтернатива, каквито и зависимости да имат помежду си.

 7. Откъдето и да се погледне Цветанов трябва да си ходи. Преди това, обаче, нека бъде така добър да разчисти авгиевия си обор откъм ДС-агенти, за да предаде обекта сравнително почистен…

 8. Не би следвало Алексей Петров да е радостен от смяната на Цветан Цветанов,ако дойде някой силен,безкпмромисен вътрешен министър,да респектира целия комунистическо-мутренски ъндърграунд . Цветан Цветанов си има своите предимства,лично аз му симпатизирам,и вероятно той ще има място в бъдещия екип на МВР,на ГЕРБ,на Република България. Но има смущаващи резултати-освен Вальо Топлото и Мургина, и всички кокошкари,няма големи комунистическо-кутренски “трофеи”,не е победена престъпността,просто се е снишила.Много акции,много екзотични наименования,но коефицента на полезно действие е минимален,може би и защото и Съдебната система е гнила,заради хора като Красьо Черния,който пък лобираше от името на НДСВ,което показва,че народа български индиректно бере плодовете,засяти от царя-ченге Симеон Борисов Кобурготски…..България е блато

 9. Г-н Инджев, присъединявам се към молбата на KOLEV… Днес прочетох статията на Едвин Сугарев озаглавена “Всички заедно срещу… Цветанов” (личният му блог – svobodata.com) и останах озадачен от теориите, които г-н Сугарев е сътворил. Просто невероятно…

 10. Много силна и много нужна и навременна позиция – на фона на ширещото се непонятно за мен обявяване на искането на Синята коалиция за оставка на Цветанов като сигнал, че застават рамо до рамо с руската мафия и БСП.
  Страхотно е да се чуе и види разум и мисъл за бъдещето НИ.

 11. Има едно нещо, което винаги е липсвало до сега. Политическа воля, му викат.А сега има ли политическа воля да се оправят нещата? До вчера теста беше Белене. От няколко дни не се говори за Белене, може би защото руснаците засилиха натиска си, включително и със шантаж. Някой да подкрепя правителството в този момент? Не, виновен е Цветанов, защото като са спрени отвличанията, грабежите и убийствата, не е ликвидирана битовата престъпност. Нямало осъдени. Няма осъдени, но няма отвличания, няма и магистрални грабежи. Херкулес е този, който е изчистил Авгиевите обори, без да се изцапа. Всички смъртни, на които им се налага да чистят оборите, няма как да не се оцапат. А и вентилаторите работят с пълния си капацитет, за разпръскване на нечистотиите.Някой се опитва да чисти оборите, а всички ние сме се наредили на почетно разстояние и коментираме, всеки според пристрастията си: “Ой, как ме изпръска”, или “Уау, как ме изпръска”. А някой да се е замислил, дали Цветанов е назначавал целия апарат с който работи? Дали той е назначавал дознатели, следователи и прокурори? Дали той е назначавал съдии? Един следовател става следовател след като зад гърба си има не по-малко от пет-седем години стаж.Това, че се мъчи да направи нещо на фона на голямото нищонеправене значи нещо. Единствените притеснения, ако трябва да ги има, това е, ако разчиства оборите заради олигарсите, да могат по спокойно да си ни обират.Ако някой вижда как могат да тръгнат всички неща наведнаж, да сподели. За всичко си има време. вж.Еклесиаст.

 12. Не съм гледал Сугарев тази вечер, но предполагам какво може да е казал. “Злия Костов” пак е в основата на заговора нали?
  Пропуснал е разбира се да сложи в списъка и ЕК и правителствата на Германия, Франция и Финландия, които заради проблемите с глава “Вътрешен ред и правосъдие” отказват да ни подкрепят за Шенген. И те ли са от “Октопода”? Сещате ли се кой е ресорния вицепремиер? И защо цялата държава трябва да става жертва в негова някаква лична война с някого си? Истинския проблем за осъждането на Петров се крие в един друг приятел на правителството – Борис Велчев. Ясно е дори и на децата, че именно прокуратурата саботира делото. Кой трябваше да се справи с корупцията, организираната престъпност и проблемите по границата с Турция? И за това ли Костов е виновен? Ама нали е по-лесно да се плюе … А кой беше единствения министър, който категорично заяви, че в неговото министерство няма да се правят реформи? А кой беше единствения министър, който заяви че десарите в неговото министерство (най-много като численост от всички други) са професионалисти и няма да ги маха?
  Знам, че напразно те питам, няма да ми отговори защото ако ми отговори няма да има за какво да плюе по Костов, а на него така не му е интересно.
  Между другото като изказах това си мнение във фейсбук, по повод статия на Сугарев на същата тема и мен ме обявиха за левичар и перестройчик и че Костов ми бил идол, ама какво да ги правиш … такива са.

 13. Приятели, във Фейсбук един провокатор разпространява лъжите, че през 1995 година Иво Инджев бил уволнен от Иван Костов и на негово място била сложена някаква Копанданова. Абсолютна лъжа!!!
  Иван Костов никога не е уволнявал Иво Инджев! Иво отдавна вече не беше главен редактор когато Костов пое СДС през 1995 година. Клеветници!

 14. проблема е че цветанов не се прояви като добър администратор и не повиши капацитета на служителите на мвр за сметка на количеството 60 000 изгубени души които храним и които нищо не дават насреща ниското ниво на служителите води и до такива резултати за съда там е такова блато че и господ трудно би могъл да се управи китайците имат поговорка-пожелание няма нищо по хубаво да живееш в интересно време а 20г.ми е страшно интересно и се чуствам адски щастлив дано интересното продължи

 15. Към КОСТОВИСТ:
  Правилно отбелязвате,че показните акции са послужили само за снижаване,при гнила съдебна система,а твърдото и безкомпромисно респектиране на комунистическо-мутренския ъндъргроунд в нашенското блато тепърва,ще изведе необходимостта от трасирането на национална безкомпромисна линия,защото България иначе ще трябва да бъде забравена от Европа и света.
  В такъв смисъл и от такива съображения Ръководство на едно “цветановско” МВР,или още по-охулвано и идентично на негово
  – ще се наложи извикано и от самия живот!
  Следващите събития с пехливани на
  “президентския” тепих,скоро ще бъдат показателни,а за Иво Инджев,се очертва добра реколта от посятите семена за желаната от всички ПРАВИЛНА БЪЛГАРИЯ!
  Длъжен съм като моя кумир горнооряховски кумир Ь.Буров,
  да не употребявам думата “никога!”
  за плодове и “ченгета”тъй като и на този терен предстоят събития.

 16. Тандемът Борисов Цветанов e обречена на неуспех от самото начало. Приказки като ние сме десни, ние не сме крали, ние сме най големите реформатори, ние сме били БСП на избори и пак ще ги бием хващат декиш /интересна дума/ само предизборно.Когато след това дойдат думи като “Костов продаде БГА Балкан за един апартамент“ и “Петров е октопода“ нещата стават кристално ясни, по ясни и от Кристалина.Герб трябваше да се върнат доста назад във времето да потърсят демократичното начало за да направят добър разчет и засилване преди скока.Не го направиха, а решиха да преодолеят височината от място, нещо което дори и Стефка Костадинова не е правила.То не е като да риташ мачлета и да правиш дъщери.По скоро приличат на надъхани от треньора спортисти от Балканите, на който допинга е спрял да действа по време на скока.При това положение последиците са предимно падане преди летвата на самата писта.Скандирането на публиката не помага.

 17. Немога да не се съглася с Едвин Сугарев. Неговия анализ на ситуацията по телевизията бе много точен и ясен.
  Не мисля че вътрешния министър трябва да изглежда като селски глашатаи с барабанче в ръцете, че трябва да подслушва безконтролно и кьораво и сакато, да би било добре да е по умен и по- резултатен, но всичко това е в контекста на ситуацията. Става въпрос за невиждана атака срещу правителството с цел служебен кабинет. Става въпрос за реализиране на безмислени руски енергиини проекти и както самите руснаци твърдят става въпрос за геостратегическите им интереси на балканите.
  Това е ъгълът от който трябва да се преценява разумна ли е смяната на вътрешния министър.

 18. Към Стоянов:

  Вижте, една от характеристиките на демократичното мислене е да можеш да понасяш различното мнение.
  Имам достатъчно озлобени и фокусирани върху моята персона “опоненти” ( не искам да кажа врагове – аз не ги разпознавам като такива, макар да са някакви специализирали се “антиивоинджевисти”), за да търся конфронтация и с Едвин.
  Както виждате, имам гледна точка и съм я защитил. Смятам това за достатъчно. Всеки е свободен да чете и да избира за себе си изводите.

 19. Към Аldin:

  През 1995 г. напуснах като главен редактор “Демокрация” след разрив с тогавашното (относително) ново ръководство на СДС по конкретен повод (а вероятно не само – в управляващия синдикат на “Демокрация” мнозина не ме харесваха заради отказа ми да публикувам безпрекословно партийни , плакатно написани материали, както и в парламентарната група се чудеха що за човек съм, че не съм отишъл нито веднъж при тях- нито веднъж за 11 месеца!), свързан с една платена публикация на “Мултигруп” , разрешена от мен. Тя беше в рубриката “право на отговор” и се появи едновременно във всички значими централни вестници – платена, при това.

  Напускайки обаче се разбрахме да не правим от това скандал и си запазих авторството на моята рубрика ” Статия на свободата”. Държа да подчертая: не съм “получавал заплата”, за да мълча, а съм правил точно обратното: “говорил съм” чрез рубриката си. Спазих уговорката, но след години Евгений Михайлов, разказа(във в. “24 часа”, ако не греша),тази история и поиска да ми се извинят заради факта, че след моето напускане на първа страница в “Демокрация”, на мястото на същата тази рубрика ” Статия на свобота” ( която беше преместена на вътрешна страница) се появи всекидневна реклама на …”Мултигруп”. Месеци наред до самата глава на същия вестник!

  Така че тази история отдавна не е някаква “тайна”. Както не е тайна, че без да съм апологет ( защото не това е работата на журналиста), не се включих в хора на онези, които виждат в личността на Костов демона и злодея на прехода. Това е прекалено лесно обяснение за твърде сложната плетеница от събития и обстоятелства около онзи бурен период, в който Костов беше начело на държавата. Без изобщо да ги сравнявам, нещо подобно може да се каже и за Жан Виденов, демонизиран от собствените му (някогашни) приближени, за да бъдат прикрити много следи – самият Първанов е начело на тази “партийна линия”, макар , типично в негов стил, да стои в сянка.

  Не знам дали това е бил неговият начин да каже “извинявай”, но Костов ми направи две предложения за работа, когато стана премиер. Предпочетох да не се възползвам. Останах си журналист на свободна практика през целия период на управление на СДС ( какъвто съм през по-голямата част от т.н. преход, включително през последните вече почти 5 години). Нещо повече, Костов ми поиска съвет кой да бъде, ако не аз и се съобрази с моята препоръка ( която нямаше да натрапвам, ако не ме беше питал). Това, че уважи моя отказ ( на два пъти без да драматизира ината ми) също говори, нещо…

  Така, чрез езика на жестовете, през годините ( макар нито веднъж да не съм го “похвалил” като журналист), сме запазили комуникацията помежду си. След като е понесъл да му отказвам назначения, а и да не го превъзнасям ( както правеха не просто отделни журналисти, а цели редакции) , но е запазил желанието си да си казваме “добър ден” в редките случаи , когато се засичаме някъде, значи цени в хората правото им да се държат независимо. Дали пък не си зависи от самите хора – защото на лакеите им се полага командирско отношение, те си го просят?!

  Като съм тръгнал, да кажа и още нещо: Костов беше единственият,( Бойко Борисов пък директно ми предложи да стана част от ГЕРБ), който се поинтересува дали могат с нещо да ми помогнат, когато си загубих работата в Би Ти Ви. Може да е било просто проява на любезност( каза, всъщност, че не може да направи кой знае какво), но така се прави с паднал – подаваш му ръка, нали? Любезно му благодарих. Не правя “класация” на жестовете по тяхната “практическа стойност”, но все пак е за отбелязване, че отнийде другаде не дочух подобно намерение. Иначе тогава ми се обадиха със съчувствие много високопставени хора в държавата , включително министри, които за разлика от изпадналия в глуха опозиция Костов имаха практическата възможност “да помогнат”, ако са искали. Което не е упрек – не чакам някой да ми решава личните проблеми.

  А Невен Копанданова беше назначена близо година по-късно, след като вестникът остана без титуляр на поста главен редактор през това време: не знам дали да не приема този вакуум като личен комплимент… Друг е въпросът, че първото действие на Невен, в първия й работен ден на 16 април 1995 г., беше да свали рубриката ми от страниците на “Демокрация”, която беше оцеляла именно в рамките на джентълменското споразмение при напускането ми на поста в “Демокрация”. Запомнил съм случката релефно, защото отидох да я поздравя и … почерпя. Беше на рождения ми ден. Разцелувах я й тя ми каза, че… няма нужда вече от моето авторство.

  Надявам с това “излияние”, да съм отговорил на доста въпроси, които от години ми задават по темата. Но правя уговорката, че не желая да превръщам темата в “сериал”.

  Благодаря ти за репликата в моя подкрепа!

 20. Към МАКДОЙЧ:
  Подкрепям изцяло коментара Ви, няма да се поколебая да го нарека проницателен. Яростната война срещу ГЕРБ /не съм безкритичен поддръжник на днес управляващите/се води от лобито на руските енергийни интереси и руската глобална политика в България, които правителството на Бойко Борисов отказа сляпо да поддържа.Както се казва, каквото и да ти говорят, знай че става дума за АЕЦ “Белене”, нефтопровода Бургас-Александруполис и т.н.
  Вчера в ЕК станахме свидетели на това, докъде може да стигне озлобената българска партизанщина – депутати от НДСВ да сравняват правителството на ГЕРБ с това на Мусолини и да превръщат сградата на Европейския парламент в предизборен агитпункт на БСП и НДСВ.За тяхно разочарование ЕК не намери разлика в прилагането на закона за СРС в държавите от ЕС и България. По-интересното е, докъде ще се стигне с разследването срещу Сергей Станишев за укритите от него 7 доклади за организираната престъпност в битността му на премиер. Това е много по-страшно в контекста на връзките власт-престъпност.Всеки разсъждаващ човек днес ще види очевидното – води се безогледна война срещу европейската ориентация на България от хората, съставляващи кръга, наречен “Троянски кон на Русия в Европа”.

 21. Една справка от мрежата:

  “…Първият брой на вестника излиза на 12 февруари 1990 г. Първият главен редактор е литературният критик Йордан Василев (до септември 1990 г.). След него са Волен Сидеров (от септември 1990 г. до февруари 1992 г.), Енчо Мутафов (от февруари 1992 г. до май 1993 г.), Панайот Денев (от март 1993 г. до август 1994 г.), Иво Инджев (от септември 1994 г. до юли 1995 г.), Невен Копанданова (от април 1996 г. до 1 юни 2000 г.), Атанас Свиленов (2 юни 2000 г. до 18 април 2002 г.), Недко Петров (18 април 2002 г. до юни 2002 г.)…”

 22. Присъединявам се към мнението на МАЙКДОЙЧ. Далеч съм от мисълта, че правителството и Цветанов не трябва да се критикуват, както и че Цветанов е перфектен и няма трески за дялане. Истина е , че един амортизиран елемент от една машина трябва да се смени за да върви машината добре. Но никоя част или елемент не може да се смени, ако няма резервна част защото тогава пък машината изобщо ще спре. Освн това в една толкова амортизирана машина, каквато е Българското управление едва ли само един елемент е за сменяне. И когато упорито сме се вторачили и набедили точно един конкретен елемент често после се убеждаваме, че всъщност други елементи е трябвало да сменим и смяната на точно този елемент не е дала никакви резултати. Опасното в случая с Цветанов е, че с изтъкването на безспорни негови слабости се забравят други далеч по-важни неща и се “държи исо” в хора на комунягите, на които целта е точно машината да не върви добре и да не се оправя! А и некомпетентността на нашите медии добавена към продажната им зависимост докрай довежда резултатът до лелеяното от комунягите ниво. Ето пресен пример: Открива се в Годеч първият в Европа завод за светодиоди! Това е епохално събитие за България! Малко обаче са технически осведомените, които знаят какво се крие зад това мъничко изречение. Наскоро бях на семинар на “Зимптобел”, една от водещите фирми в света за производство на осветителни тела. Изнесоха се статистически данни, че 40% от произведената в света електроенергия отива за осветление! При това по най-съвременните и енергоспестяваши технологии, сензори за движение, естествена освтеност и т.н! Включени са тук и разходите за охлаждане на ненужната топлина, отделяна от лампите при тяхното светене, както и разходите свързани с производството на елементите за осветление! Показаха тяхното супер ново поколение осветителни тела на базата на светодиоди (down lights) при които цялото дъно на рефлекторът е фотодиоден слой (LED cluster)който свети, без изобщо да се нагрява(спокойно можеш да го пипаш с ръка) и при това няма никакви странични отблясъци (zero glare). Обърнаха лампата към тавана на залата и никой не можеше да познае дали тя свети в момента или не, гледайки лампата. Познаваше се само по осветеността на тавана! Изчисили са, че с такива лампи световните разходи на електроенергия от 40% могат да паднат до 10%, че и по-малко! Това за сведение на привържениците на АЕЦ “Белене”! Ето такива елементи сега ще се произвеждат в Годеч! А какво рабрахме ние обикновените хора? Разбрахме, че пилотната кола на службата за охрана се е сблъскала с друга насрещна кола поради навлизане в насрещното платно! За сведение на тези които не познават пътя за Годеч, пътят между Годеч и печалноизвестното напоследък село Шума!!!, а и до разклона на Ломско шосе е максимум 6 метра широк и изобщо не може да става дума за двеплатна! Ето ви къде е “световната” информация! Та всички срещу Цветанов е нова версия за отвличане на вниманието, за да забравим за ДС агентите във държавните структури. Да забравим, че ако прокуратурата има проблеми отговорен е Главният прокурор Велчев, а не Цветанов. Да забравим, че за изумителните присъди, като оправдаването на Доган е виновна съдебната система, а не Цветанов.Да забравим, че имаме далеч по-важни проблеми с икономиката, селското стопанство, образованието, здравеопазването, културата и т.н. отколкото СРСтата. Да забравим за Гоце, защото видите ли Цветанов е по-виновен! Да забравим за Станишев, Петков и сие, защото главният виновник е Цветанов и като га махнем, (а пък кого ще поставим на негово място никой не казва) всичко ще си дойде на мястото и машината ще се върне към ритмичното монотонно бръмчене (на познатото ни статукво)! Да се правим, че не виждаме дори гнусното гъделичкане на Бойковото его, затова как само Цветанов е причината за провалите на управлението и с неговото махане ще заблести отново позамъгления ореол на Бойковата популярност!!!
  Далеч съм от мисълта, че Цветанов е перфектен, но след толкова годишен опит да съм мишена на комуняжкото будалкане, съм много чувствителен към него. Даже сноши на така нареченото заседание на Евродепутатите, което на практика се превърна във фарс разобличаващ не толкова Българското правителство отколкото себичността и партизанската първенющина на нашите евродепутати, ЕС на практика подкрепи правителството по един деликатен начин!
  Затова не приемам повече само негативни критики без посочване на алтернативата. Ремонт без резервни части не се прави.

 23. Към GB:
  Коментарът Ви е достоен за възхищение с точния си анализ. Както е казано: Който има очи, да гледа, който има уши, да слуша и който има ум, да разумява!
  С тъга си спомням финалното изречение на един Ботев фейлетон: “Разбра ли, о, ти българска БУБЛИКА /съзнателно употребена дума от Ботев, вместо “публика”/, която много мъдруваш и малко разсъждаваш.” И днес геният на Ботев е прав.

 24. там някъде в 90-тте сме си останали, така обсъждаме днешното управление, и това не е случайно, просто загубихме 10-12г., а всичко е много различно, единствено пропуснатото време не се наваксва, ние някак си не сме …във времето…, модерният свят, си задава прости въпроси и очаква кратки отговори, например: има ли безобразия в бг-има, има ли виновни-има, има ли осъдени-няма, тоя казал оня рекъл….и делот преуспяло…, няма такъв филм господа, дойде времето на развръзката, а тя не идва

 25. Mnogo dobra statia i navremenna.
  Ako iskame tazi darjava da zaraboti trjabva da prestanem da dramatizirame i da se oslanjame na porednia kompromis, a da se zalaga na profesionalizma i poemaneto na otgovornost za provalite. Skandalat s izteklite SRSeta s premiera e palen proval, koito dade amunitsii na Traktora i sie, i da se govori kolko uspeshen ministar e Tsvetanov e prosto smeshno.

 26. Че Цветанов не е министърът на вътрешните работи, нужен на България, е повече от ясно. Всичките му изцепки да оставим на страна, само КИ-то му стига.
  Само че, хайде първо “да извадим гредата от окото” и после “да чоплим сламката”.
  Щото да не вземем да го сменим с някой “Бонев”
  Като казах Бонев, та се сетих – срещу него толкова вой не вдигахме, сигурно защото не подслушваше, изхвърли ДС-гадовете и милиционерите от системата на МВР, прекърши от раз гръбнака на организираната престъпност, натика в панделата де що имаше мафиот и …изобщо наше момче! И беше готин, интелигентен, харизматичен, пич от всякъде. Чукаше певачици, ама не правеше дъщери /както писа ДСБАР/. И на Синята идея, и на Правителството беше верен, и към Президента Стоянов беше лоялен.

 27. Обаче на мен ми е интересно, кой е спекулирал с моето име за да попита това. Явно някой се опитва да провокира нещо но какво 🙂 написаното като коментар от Aldin Aldinov, не е мое, дори не е в моя стил. Никога не бих написал “някоя си Невен Копанданова” просто защото много добре знам коя е. Все пак много години бях абониран за този вестник. Както и много добре знам, че дълго време след Иво нямаше главен редактор. Може би точно този, който разпостранява клеветите се е опитал да те накара да започнеш да плюеш в хор с другите против Костов.
  Но благодаря все пак за изясняването, надявам се спекулациите по въпроса да спрат най-после, защото сега когато има синя коалиция, такива хора имат само една цел – да я разбият. Защо … само те си знаете, явно някой има интерес от това да няма силно дясно в БГ, а те са му съучастници, волно или неволно.
  Провокатора, дори не е забелязал, че аз си изписвам името на български и винаги го свързвам със сайта на инициативата ЗА демонтиране паметника на окупаторите в София.

 28. Споделям изразените мнения на ГБ, Борислав, Макдойч – радвам се и подкрепям гледната им точка.
  Много бих искала да не сме “ОРЕЛ, РАК И ЩУКА” – имаме една цел – България да се освободи от желязната руска прегръдка – нека постигнем това, нека погледнем по-далеч от носа си – нека имаме перспектива.

 29. Да, не е лесно да защитаваш политици като Борисов, Цветанов в България. В други държави на запад от Загреб не биха припарили повече, но при нас аз не виждам алтернатива. Засега. Колкото и да е абсурдно!
  СДС и Костов имаха 52% и не проведоха лустрация. Това не се забравя! Конституционният съд не дал? Ще му отговоря на Костов достатъчно цинично, за да ме разбере – ами да е дал! Както е тръгнало същото ще му отговоря и на Борисов след време. Няма прошка! Защото ме боли г*за вече!

 30. И аз като Росица подкрепям Маринов,Георги,Макдойч и GB,всичко е казано,няма какво да добавя.

 31. До БАЛТИМОР:

  С уважение бих Ви помолил да си спомните, че не Иван Костов и правителството на ОДС, а тогавашният президент Петър Стоянов спря закона за лустрацията.

 32. До Борислав:

  Така е, “бат Петьо”… М’че и той ченге излезе.
  А Костов каза за КС на 17 декември 2010 в БТВ, “Тази сутрин”:

  “Водещ: Да, но защо тези досиета не бяха отворени по-рано? Защо не бяха по-рано? Преди десет години, преди петнайсет години.
  Иван Костов: Защото бяха защитавани от Конституционния съд, защото Симеон Сакскобургготски спря работата на комисията, закри я. Първото нещо, което направи, беше да спре. Защото той беше доведен от тези хора. В края на краищата отсреща има съпротива, има някаква линия, която в момента обаче е пробита. Това е хубавата надежда, това е хубавото нещо, което се случва преди Коледа.”

  Не ме разбирайте погрешно. Аз наистина смятам, че ние нямаме по-силен политик от Костов в най-новата ни история. И затова съм максимално критичен към него. Аз претенции към Първанов, Станишев, Доган и тем подобни нямам. За тях не съм гласувал, няма и да се случи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.