Първанов нападна осакатения от побоя журналист Огнян Стефанов

Публикувам (почти) без коментар текста на Огнян Стефанов не само заради правдивия анализ в неговия разказ, на което като жертва и журналист има наистина МОРАЛНОТО право ( за разлика от правещите се на жертви и визирани от него хора, въоръжени до зъби с власт), но и за да обърна внимание на едно обстоятелство. От 8 октомври 2006 година, когато в централните новини на Би Ти Ви четоха покорно от “а” до “я” декларация на президента Първанов срещу моята скромна персона, днес имаме първият случай на повторение на този казус. От опит знам, че тази персонализирана истерия, заредена с президентско ехидство, е издайническа за него.

Ще припомня също, че в книгата си “Президент на РъБъ” също твърдя за близостта ( и дори за състоял се скандал в тяхното “семейство”) между Първанов и Манджуков, който не просто беше награден от президента, но беше и първият, комуто Първанов реши да окаже тази чест в качеството си на държавен глава. Опитът на Първанов и Манджуков да отрекат тази тяхна близост е израз на някакво патетично отчаяние истината да се появи на повърхността- но също е издайнически за тяхната паника.


ФРОГ НЮЗ:

Неубедителни Първанов и Манджуков. Хелий…
Сряда, 16 Февруари 2011

Длъжен съм да направя коментар и малки, но важни, уточнения по повод въпроса, който зададох във вторник в сутрешния блок на ТВ 7. Той беше дали е имало среща в президентството между Георги Първанов, Алексей Петров и бизнесмена Петър Манджуков през 2008 г. преди да бъде извършено покушения срещу мен на 22 септември с.г.
Уточних, че няколко източника са ми казали за такава среща, но че не приемам информацията им на 100 процента.

Последва моментална реакция от президентството и Манджуков.

Не мога да цитирам точно текста от писмото на пресцентъра на държавния глава, подписан от Бойка Башлиева, но докато Николай Бареков го четеше в ефир чух няколко неточности в него. Заявява се, че двамата споменати от мен (Петър Манджуков и Алексей Петров) никога не са прекрачвали прага на „Дондуков” 2. Това, разбира се, е твърдение с равен знак на отричането преди време, че Първанов е бил в Симитли на въоръжена разходка (лов), когато страната бе в траур за изгорелите във влака-факла вагон до Червен бряг. Първо имаше категорично отричане, после мъгляво признание, докато накрая всичко стана ясно. Самият Манджуков, който бе в студиото на Бареков по същия повод призна, че е бил в президентството поне един път, когато са му връчили орден „Стара планина”… Башлиева опитва и ирония в писмото до ТВ 7, а именно, че сигурно съм объркал „Дондуков” 2 с „Дондуков” 1, където си разменяли някакви sms-и. Крайно нескопосано, неоригинално и тъпо. Моето питане визира период, в който начело на правителството е бил Сергей Станишев, но може би в пресцентъра на държавния глава още не са разбрали, че е имало избори и друга политическа сила е спечелила и управлява днес.
Няма да припомням колко пъти от президентството са отричали неща, които после са се оказвали верни. Примерите с пътуването на Алексей Петров с президента Първанов в Швеция (разкритие на журналиста Иво Инджев) и участието на Първанов в друга въоръжена разходка, в Узбекистан през 2008 г., са достатъчни, за да си направи всеки съответните изводи.
И още нещо. Месеци наред президентът Първанов запазваше мълчание по жизненоважни за държавата и обществото въпроси и скандали. Този път реагира като ужилен, което все означава нещо. Ироничните елементи и подмятания по мой адрес в депешата на Башлиева няма да коментирам, те сами по себе си дават ясна информация за нивото на обитаващите в момента тази важна институция.

Още по-забележителна бе изявата на бизнесмена Петър Манджуков по ТВ 7. Водещият Николай Бареков му даде възможност да каже всичко, което той смяташе за аргументи в своя защита. Защита от клеветите, които били публикувани в сайта „Опасните” преди повече от две години и половина. Без съмнение Манджуков има право да се защити, да пази името си от опетняване и бизнеса си чист. Ще припомня само, че в публикацията, обидила Манджуков пише, че търгувал с оръжие по време на югоембаргото, че има съмнения с някои от тези оръжия да е стреляно в атентата срещу сръбския премиер Джинджич, че е подарил два апартамента на Първанов, до които столична топлофикация е направила топлопровод за 2,5 млн лв, че е имало запитване от сръбските власти за него, които нашата прокуратура отклонила. Това е в общи линии. Бизнесменът изброи лъжите по негов адрес и ги коментира емоционално, че са му причинили морални и материални щети. Например: Американското посолство му прекъснало 10-годишната виза и му забранило да пътува до САЩ. Голяма чужда компания, с която той работел, отказала да продължи сътрудничеството им. Известна международна банка помолила синът му, който работел за нея, да напусне. Не бил се срещал специално с Георги Първанов и Алексей Петров. Но се чул по телефона с президента и ме коментирали. Разговарял и с Алексей Петров по време на срещи с него. Излиза, че все пак е разговарял с тях за мен и публикациите, които го клеветили.
Други негови познати пък го посъветвали да се обърне към ГДБОП за съдействие и той го сторил. Година по-късно дал пространно интервю във в. „Галерия”, в което подробно обяснил притеснения си и защо го е яд на мен.

Какво излиза?

1. Президентът Първанов, Алексей Петров и Петър Манджуков не са се събирали на специална среща за да ме обсъждат. Но са го направили в разговори помежду си, заяви Манджуков.

2. Посолството на САЩ спира виза на Манджуков въз основа на някаква публикация в анонимен сайт, въпреки неговата безупречна репутация. Не му помага дори орденът „Стара планина” за големи заслуги към държавата, връчен му от Първанов. Той е приятел на президента, влиятелен човек е, точен в бизнеса и отношенията си с хората, както сам твърди, но дипломатическата мисия спира не само него от пътувания до Америка, но и негови близки. Защо? Американците толкова ли са безпомощни да съберат информация за известни хора, та се доверяват на някакво си тъпо, анонимно и клеветническо изданийце?

3. Международна корпорация не искала да работи повече с г-н Манджуков, също аргументирайки се, според него, с писанието (в обем от 20-30 реда) в този сайт, прочетено от има-няма 300-400 души. Защо тези опитни, притежаващи информация хора, са се доверили на дописката, а не на изграденото си мнение за Манджуков?

4. Голяма международна банка по същите причини се разделила с неговия син. Съжалявам за случилото се, но наистина ли Петър Манджуков смята, че институции от такъв ранг не правят задълбочени проучвания на кадрите си, а разчитат на Google и някаква си злобна, невярна и тенденциозна публикация? Сериозно ли мисли така?

5. Манджуков се обърнал за съдействие към ГДБОП и го получил веднага – оттам почнали разследване (бил съм следен, подслушван, записван и какво ли още не). Питам: всеки български гражданин ли ако се обърне към ГДБОП ще получи такава мащабна услуга и внимание? И как г-н Манджуков реши, че точно аз списвам въпросния сайт та даде името ми на тайните служби? С това той не ме ли превърна в потенциална мишена?

6. Освен това Петър Манджуков „освети” като автор на текста за него в „Опасните” журналистка, работеща по онова време в ДАНС (такава бе само Зоя Димитрова, с която не съм се срещал нито веднъж през последните 6 години и съм разговарял по телефон един път). Заподозря, че атаките идвали от среди в БСП, които не го харесвали още от времето, когато издавал в. „Дума”. Намеси дори Велислава Дърева, на която бил плащал заплата, но когато поискала да публикува неверни обвинения срещу Соломон Паси като външен министър, той я спрял и се разделили. Ядосана и неблагодарна тя наляво и надясно говорела лоши работи за него. Манджуков спомена и Цвятко Цветков, бивш зам. началник на Шесто управление в Държавна сигурност, с когото се съветвал по въпросната публикация в „Опасните”.

За едно съм съгласен с г-н Манджуков, че бедите, които той счита, че е преживял (включително и по повод приватизацията на държавни предприятия и структури и последвали спорове, включително и съдебни около тях), както и много от бедите, които се наложи да преживеем всички ние през последните 20 години идват от БСП.
И с друго съм съгласен с г-н Манджуков. Той каза по повод изявлението на премиера Бойко Борисов, че тези, които стоят зад взрива пред в. „Галерия”, стоят и зад покушението срещу мен, и зад взрива на негов близък човек преди години, че е склонен да му вярва, защото той имал много информация още от времето като главен секретар на МВР. Така мисля и аз. Иначе ми се струва, че някои свои несполуки бизнесменът се опитва да обясни с клеветнически материал, а не с личните си действия. И ако все пак допуснем, че той много вярва в тезата си, не би ли могло това да го мотивира да търси някакво отмъщение? Хипотетично погледнато.

За пореден път споделям, че на 9 септември 2008 г. бях извикан в ДАНС и с мен разговаря Алексей Петров, в присъствието на непознат мъж (впоследствие се оказа, че това бил Велин Хаджолов, командир на секретното звено ОСА). Оттам отидох в кантората на адвоката си, където споделих всичко за срещата. Тя ме успокои, че няма за какво да се притеснявам, тъй като не съм направил нищо незаконно и че като му дойде времето, ще потърсим справедливост по съответния ред, описан в закона. (Днес този адвокат защитава Алексей Петров, което е напълно законно.) На 22 септември въоръжени с чукове и железа мъже ме пребиха до смърт.

През септември 2009 г. бях извикан в Комисията за контрол на ДАНС в Парламента. Питаха ме подробно за всички детайли около случая и разработката „Галерия”, в която са били подслушвани и следени политици и журналисти. Тогава помолих депутатите да извадят записа на срещата ми в ДАНС с Ал. Петров и да сравнят какво сме говорили тогава, за да няма съмнения в това, което казвам пред тях. Обясниха ми, че не само липсва такъв запис, но няма никакъв знак, че въобще съм бил в сградата на ДАНС. Реагирах като опитах да се пошегувам с предположението, не е ли това възможност някой гражданин да влезе там и повече никой да не го види. Отвърнаха, че „да, така изглежда”. По-късно комисията излезе с официално становище, публикувано и в официалния сайт на Народното събрание, че всички действия на службите и по-специално на ДАНС спрямо мен са били незаконни.

Напоследък скандалите в държавата ескалират и в епицентъра им винаги се оказват в. „Галерия” и Алексей Петров. Самият той се превърна в медийна звезда, давайки мнение по всякакви въпроси. Заслугата, разбира се, е изцяло на медиите. Секретни доклади, флашки, СРС-та и компромати от всякакъв род са в основата на този нездрав дебат. При всеки опит да се разбере откъде ги получават, кой ги дава, кои са източниците, центурионите на новия морал отвръщат, че не това е важно, а съдържанието. А то е нелицеприятно за властта. Премиерът Борисов и министър Цветанов са принуждавани да коментират именно съдържанието. Странно защо, вече две и половина години, същите хора питат кой е списвал дописките в сайта „Опасните”, а не коментират съдържанието и героите в тях. Това разминаване случайно ли е? Изсипаха върху мен и близките ми тонове помия. И защо? Защото не се възхищаваме на Алексей Петров. Защото казвам, че не трябва да си доцент в УНСС, за да кажеш, че високите лихви по кредитите дразнят хората. Това „прозрение” може да го направи всеки извън, който още не е прибран в Корлуково. Защото правя връзка между някои странни съвпадения като тези, че ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов е съветник на президента, председател е на УС на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), на който директор е Алексей Петров. Шеф в контролния съвет е заместникът на Яне Янев в РЗС доц. Атанас Семов, чиито учебници в СУ са издадени със спонсорството на застрахователната компания „Лев инс”. Същата, от чиито полици, както съобщи депутатът Тодор Великов, в РЗС вадели лични данни на хора и ги вписвали в подписката за промяна на Конституцията. По „случайност” проф. Борисов има жилище в кооперацията на частната ул. „Арарат”, където живее Алексей Петров и се движи с мерцедес с отличителните знаци на НСО (в. „168 часа”). По „случайност” там живее и бившият главен прокурор Никола Филчев, обвиняван в какво ли не, но и в тесни връзки с Петров. Може ли не близки хора да са вплетени в подобен синджир? Кога медиите ще потърсят отговор на тези въпроси? Също и на питания дали са карани бизнесмени да спонсорират мероприятия, в които е участвал президентът? Защо досега няма закон за НСО и НРС, които са подчинени пряко на президента? Офицери от НСО охранявали ли са частни фирми и бизнесмени? Какви са мотивите за награждаване с най-високия орден хора, чиито биографии и дейност са меко казано спорни? Прес-директорът на „Дондуков” 2 Б. Башлиева има ли готови отговори на тези въпроси? Те достойни ли са за вниманието на държавния глава или е зает с подреждането на втория том с негови речи и статии?

От писмото на Башлиева до Николай Бареков лъха една особена чувствителност към питането ми какво бихме научили от разговорите на Първанов с неговия шеф на кабинет ген. Колев, с Алексей Петров и близки до сърцето му олигарси, ако се появят флашки или СРС-та с тях? Дали са си говорили само за лов, цветя и за времето? Попитах чисто хипотетично, защото президентът няколко пъти споменава думата морал, коментирайки разговорите, които бяха изнесени чрез флашки и мъже с каскети. Башлиева обаче нервничи и контраатакува с питане, откъде съм знаел за такива разговори, за евентуални СРС-та, кой е подслушвал и с чие разрешение държавния глава и откъде имам подобна информация. Обяснявам простичко: нямам ттакава информация, г-жо Башлиева, просто попитах. Реакцията Ви обаче говори за някаква гузност. И имате основание, защото след няколко месаца няма да сте господари на „Дондуков” 2 и същите хора от НСО и други обслужващи служби, които днес ви се кълнат във вярност, ще разказват охотно какво се е случвало по коридорите и зад вратите на кабинетите в президентството, а и не само там. Не се съмнявайте в това.

Извинявам се, уважаеми читатели, че ангажирам вниманието ви с тези, вероятно омръзнали ви неща. Правя го с убеждението и надеждата, че разплитането на опита за убийство срещу мен не е просто разкриване на криминално деяние. Не, то би дало отговор на въпроса действа ли у нас паралелна власт в държавата, която атакува периодично и според интереса си различни институции и самото управление, компрометира политически кръгове, брани престъпни такива, издава и изпълнява безнаказано смъртни присъди, незачитайки съдебната власт, която очевидно контролира по различни начини. Не е важна моята персона, нито това, че останах жив, благодарение на невероятните професионалисти от ВМА и грижите на моите близки. Важно е да се разбере, че тази паралелна власт изсмуква не само държавата, но и обществената воля за съпротива, доколкото е останала такава. Другото име на тази власт е мафия.
Балоните на лъжите и манипулациите, пълни с хелия на омразата, един ден ще се спукат.

Благодаря на всички, които са ме подкрепяли и продължават да ме подкрепят в битката с травмите и паралелната власт.

52 мнения за “Първанов нападна осакатения от побоя журналист Огнян Стефанов”

 1. Г-н Стефанов, подкрепям Ви и се моля за Вашето здраве и Вашия живот. А истината относно това, кой върти България на шиш и я пече на бавен огън рано или късно ще излезе наяве, така както излезе истината за т.нар. развит социализъм и за много други неща. Паралелната власт, за която говорите, съществува и парализари всяко действие в посока европейското бъдеще на българския народ. Докога? Бог да Ви благослови и да Ви пази!

 2. Г-н Стефанов!
  Възхищавам Ви се!
  Поддържам Ви безрезервно със своя глас /доколкото нямам друга възможност/!
  Убеден съм, че България трябва да се гордее с мъже като Вас!
  Прекланям се пред смелостта Ви и гражданската Ви доблест!
  Желая Ви от все сърце здраве, сила и вяра!

 3. Сгромолясващите се плочки на електронното домино в Южното Средиземноморие май започна да помита политиците в България. Гоце, неговите олигарси и БСП отиват при Мубарак!

 4. Точен си. Браво! Имаме голяма нужда от хора като теб!

 5. Браво за смелостта и поздравления за професионализма!
  И чорапчето продължава да се разплита, и разплита… и накрая всичко ще излезне наяве. Процесът е необратим.

 6. Голяма част от хората мислещи самостоятелно виждат кои ограбиха държавата.Виждат и това , че няма да престанат с начина по които забогатяха.Въпроса е … и какво ? Дори и да изберем най-честният бългърин да ни ръководи , цялата административна машина си остава същата.Всички структори получаващи пари от държавния бюджет,полиция,военни,съд,държавни предприятия и други подобни,новата власт семеня само главите(и то не винаги) а всички ръководни длъжности надолу си стоят от преди 89та година.Изключвам пенсионираните през това време,но пък на тяхно място се назначават хора по роднинска линия обикновенно.Пример мога да дам със съдилищата,там са си на кланове.
  Та въпроса ми беше …. и какво ?
  А за това че всеки можел сам да помогне за промяната на място са си пълни глупости.Може да го говори човек,напълно загубил реална представа какво става в деиствителност сред бедните работници и безработни.

 7. Господин Стефанов, безспорно статията ви кореспондира със истинската журналистика. Чест ви прави след всичко преживяно.
  Но за мене тя има и един голям минус, за който “някои” могат да ви се “сърдят”..
  Никъде не споменавате името Иван Костов в негативен контекст.
  Учудващо…….

 8. съжалявам за ужаса, които сте преживели г-н Стефанов, пожелавам Ви да имате всички нужни сили за да го преодолеете докрай, оставам с горчивите съмнения, за това че щом се е случило, демокрацията е далеч от нас и предстоят още много битки

 9. Каквито и мисли да добавяме г-н Стефанов,остава ужасът от преживяното и вярата,че тя е която ни крепи,когато Бог ни изпраща изпитания.
  В този блог участниците се научиха,че най-ценното е честта и достойнството,когато си много горе и когато паднеш,за да цениш евентуално следващия шанс.
  Ако спазите тези закони на Всевишния,той ще Ви намери,тъкмо когато най-малко сте очаквал.
  На останалите съфорумци е ясно,че съм минал и минавам по този път,още повече,тъкмо сега и оставен вече на вероятен покрив от две миниатурни стаи,пак съм МУ благодарен и за това и вярвам,
  независимо от разликите между земни блага,слава и насъщния хляб,по примера на библейския Йов

 10. Позволявам си да отправя и на читателите на блога на г-н Инджев следната покана:

  Елате на демонстрация с искане “Вместо Альоша да имаме един величествен паметник на Васил Левски”

  http://aig-humanus.blogspot.com/2011/02/blog-post_9998.html

  Ония, които не могат да дойдете, бъдете поне с духа си с нас!

 11. УВАЖАЕМИ НИК,МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕШ ЗАШО ТРЯБВА ДА Е СПОМЕНАТ ИВ.КОСТОВ В НЕГАТИВЕН ПЛАН?ЧЕ НАЛИ СЪЩИТЕ ТИЯ ХОРА ЗА КОИТО ПИШЕ ОГ. СТЕФАНОВ ОПЛЮХА И ДИСКРЕДИТИРАХА КОСТОВ.У НАС НЕМОЖЕ ДА ИМА ПРОГРЕСИВНО УПРАВЛЕНИЕ – ТО ВЕДНАГА БИВА СМАЧКВАНО.

 12. само така , тая комбина от дс говна от Дондуков до Арарат требе да се затрие ,ако не е късно ,бляхме досега ………

 13. Благодаря на Бог, че запази живота Ви. С Вас сме.

 14. Евелина,за прогресивния Костов, който заедно с БКП и ДПС иска да свали правителството и неговия представител в европарламента,Надежда Нейнска
  заедно с Илияна Йотова,Станимир Илчев и Антония Първанова сравниха странат ни с италиянската мафия и времето на Мусолини, и мракобеснически режим, за този ли Костов става въпрос.Не ми е ясно, защо и редно ли е ,след като НДСВ няма парламентарно представителство в Б-я,защо има такова в европарламента.Кого представляват там.

 15. Така ,само така , без страх и това ще ги уплаши !

 16. съжалявам и Ви съчувствувам за ужаса,който сте преживяли г-н Стефанов.
  От друга страна много високо се самооценявате при търсенето на подбудителите и извършителите.

 17. Горещи поздравления г-н Стефанов, желая Ви много здраве и успехи. Бъдете все така честен и смел.

 18. До бай Спиро
  Костов сто пъти обясни, че иска това правителство да си изкара мандата, а не да си ходи.Обаче нали знаеш бай Спиро, че кой каквото прави на себе си го прави.Така и управляващите постоянно си търсят виновници.За какво им трябваше този вот на доверие при положение, че групата им е монолитна и няма грам опасност от разпад.За де се изкара пак някой друг виновен за техните неспособности.
  Когато Костов поиска вот на недоверие и падане на правителството ще се чуе много ясно и аргументирано, уважаеми.

 19. Към NIKOLA
  Низък. Така лично аз оценявам коментарът ви.

 20. До бай Спиро
  Тук разбиране няма да намериштук за Костов или добро или нищо.Няма значение че правителството може да падне щом Костов е решил да гласуват с против правителството значе е добро нали е велик.
  Е аз пък мисля,че на следващите избори няма да имат и два процента аз лично няма да гласувам за него както винаги съм го правила защото съм разочарована,чувствам се предадена.

 21. Уважаеми Господин СТЕФАНОВ,Вие платихте на червената мафия (недосегаема паралелна власт в Ръ Бъ) в България кървав данък, за непокорство и за сплашване на другите непокорни Български журналисти, като Иво Инджев и Георги Коритаров.Много се надявам хората в България най после да разберът, че границата на разумното търпение в България е премината а това означава, че Българските Граждани и Българската армия, са длъжни сега да изпълнят дългът си,за освобождението на България от кръвожадната червена мафия на БКП и ДС.

 22. Към БАЙ СПИРО:
  Уважаеми колега,цитираната “четворка”е плод на взаимноизгоден
  брак след странно “кръвосмешение” сред които е най-много на мястото си е!!! Илияна Йотова и ако имаше и др. нейн/а/ колега/жка/от ДПС,хептен,но ако вкупом биха удавили ГЕРБ и в капка вода,с кански крясъци,забелязвате ли
  колко са мълчаливи при скандална забрана от сръбски власти,наши
  босилеградчани,да се поклонят пред паметта на Апостола.
  Султана Рачо Петрова описва в спомените си,как коравите сърби ни заставят,да се извиним с поклон пред тяхното знаме,след “нанесена им обида!”.
  Бихте ли могъл,да ми кажете,
  възможно ли е гангренясало сборище като горното,да има национални идеали?

 23. ДА УВАЖАЕМИ БАЙ СПИРО.СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОЗИ КОСТОВ,КОЙТО И ДОПУСНАТИТЕ ГРЕШКИ УСПЯ ДА СТЪБИЛИЗИРА СТРАНАТА В ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРИЗИ.ЗАСЕГНА МНОГО ИНТЕРЕСИ И БЕШЕ ДИСКРЕДИТИРАН.ТОВА ЗА МЕНЕ Е КОСТОВ.КОЛКОТО ДО ПРИВАТИЗАЦИЯТА КОЙТО И ДА БЕШЕ Я НАПРАВИЛ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОПЛЮТ, ЗАЩОТО ПЪЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ В ТОЗИ ЖИВОТ НЯМА.ВАШЕ ПРАВО Е ДА ИМАТЕ ДРУТО МНЕНИЕ.

 24. Статията на г-н Стефанов би трябвало да действа като амоняк, за запушените мозъци на хората с амнезия. Стига да поискат да го вдишнат! Интересно е още нещо. След като задръсти и разми блога на Едвин Сугарев(за което сам си е виновен), агитката “анти Костов”, полага сериозни усилия да се настани и в този сериозен блог. Не е известно на кого са “бай” и “бате”, но не пропускат всеки път (без значение каква е темата) да захапят кокалите на човека извел страната от най-голямата следвоенна криза, предпочел българските интереси пред руските и поставил основите на про-европейското ни развитие. Разбирам ги. Трудно се преглъща такава голяма хапка, но и трудно ще разколебаят хората с визия за истинско европейско бъдеще. По скоро наблюдавам взаимно да се потупват по рамената в очакване да хванат някоя “заблудена овца”. А тук, такива почти няма!!

 25. Към Милославов

  лично Вие – лично аз имаме право на различен поглед върху събитията

 26. и аз се чудя защо не е спомнат Костов и то в негативен план.. колко мъка по тоя свят ейййй…хаха

 27. Към suzi:Не гласувайте за него, и без това не сте го правила никога!! Този номер го правете в други блогове, там още върви(май)!Сама си противоречите(но явно толкова Ви стигат силиците)! Прочети си пак поста, и не се излагай!!!:(

 28. Нещо повече за етиологията на страха от Костов:www.raylight.blog.bg.tehnology/2009/05/13

 29. Никола…Никола…къде виждате оценки? Аз виждам изнесена някаква хронология от събития!

 30. Бай Спиро,към 17.00 ч. т.е. след два часа,в Белград са сханали,че моя коментар за Апостола,не е останал незабелязан,а въпросът не е до един обикновен съфорумец,а до сръбската сетивност.Вече дори не питам защо сме такива “гниди-татари?”
  С познанията от историята и с преживяното,все се питам кога най-после ще се появи жив комунист,който да разбърка лоясалите мозъци?
  Да не би техните деди и прадеди,
  да не са сред покойниците преминали в други полк и сложили кости по бойните полета?
  Когато руски президент посещава Светия отец във Ватикана,идват други времена!
  В блога се спомена за тях още докато потръгна “бургерската” дипломация на Барак Обама и калифорнийският губернатор!

 31. Към KIROV:
  ———-
  Драги колега/и/,на събитията е присъщо да маркират височината за поставяне на летвата.Това и Царят призна на г-н Костов, при поемане на премиерските пълномощия.
  Британският народ е бил далеч по-малко признателен и благодарен спярмо Чърчил,отколкото нашият.
  Много е важно правилото никога,да не се употребява термина “НИКОГА!”

 32. Да сте жив и здрав, г-н Стефанов, сто години!Е, ние пак да си поспорим “… да, ама защо не спомена и…”. Човекът казва в прав текст нещата! Четете ли, господа управляващи? Надяваме се и вярваме във вас! Как беше… “да се отърси Земята от отровната си плесен…” от нашия велик поет,който (сигурна съм) шест десетилетия се обръща в гроба…

 33. Хапката Костов е доста мижава, а в следващия парламент може и изобщо да я няма,защото с всичката мизерия и лъжи които сътвори като премиер и сред това с действията като политик ,едно говори ,друго върши/и малкото му симпатизанти си отидоха.Бъдещето ще покаже, жалко за излъганите симпатизанти на синята идея.Между другото в сайта “разузнаване.ком” е описана причината за пребиваването на Костов в Украйна и минал ли е школа за агенти на ДС,защото цялостното му поведени водеше до гибелта на СДС, накрая го постигна.Трудно е за преглъщане.

 34. Към някои от тук пишещите:
  Абе, колеги, защо не си спретнете един отделен /специален/ форум. Ще го озаглавите примерно “Анти/про Костов”. Щото иначе, както е тръгнало, ще започне да мяза на Мирча Кришан и краставицата.

 35. Чест и почитания г-н Стефанов, желая Ви много здраве и все така смело да разголвате мафията и параваните й!

  Към Nikola, тя и мафията си има различен поглед на събитията!

 36. Ще си позволя тук една мисъл:

  Courage is rightly esteemed the first of human qualities… because it is the quality which guarantees all others.

  Winston Churchill

  @ до Павел Тинков

  Иван Костов е като опият за интелектуалците, без те да усещат на къде той ги завлича;)))

 37. бай спиро:Като е толкова мижава хапката КОСТОВ, защо истерясвате само при споменаване на името му(въпросът е риторичен , не си пъни мозъка ще се спукаш)?Не ти давам акъл, но се вслушай това което казва,(без да си го напсувал на ум)и тогава се напъни!! От 12г.не е във власта,но ла….мета не спрял! И сега не ми излизай със”Сапио” Балкан и тЯм подобни заучени …! Извинявам се на уважаемия домакин за спама.

 38. Уважаеми г-н ПАВЕЛ ТИНКОВ,не е една или “др.школовка,в т.ч. дори и такава евентуално в Украйна”,а действията и поведението при преломни моменти,които превръщат
  политика в държавник,както е било при Стамболов.
  С този критерий ще мери винаги и
  Историята,защото не е подвластен на време,цвят и място.
  Ако на малките народи,шансът е максикум 1:100 години примерно,
  бих искал да Ви уверя,че с аршина на епохата,това няма как да се скрие без подреждане в редички на
  про-и -анти,а и няма как да е решаващо,въпреки опита на Църквата,за стаж от десетлетия и особено столетия,за канонизиране на блажен или светец.
  Събитията скоро ще си кажат думата около тенденцията и г-н Костов го знае!

 39. Кардинале, много тънко предеш, но пък има опасност да прекъснеш влакното.

 40. Както виждате няма значение дали е Костов, дали е Филип Димитров, дали е Мартин Димитров дали е Иво Инджев, отношението е злобно към автентичната десница и всеки нейн представител.Сега, като кажем десница,трябва да разбираме Борисов и Цветанов, кажем ли Борисов и Цветанов трябва да разбираме десницата.Толкова е просто.

 41. Г-н Срефанов, пожелавам Ви да сте жив и здрав и да продължавате борбата за благото на България!!! ………………………………. Имам едно питане към “костоваците”? В “няколко” репортажа назад, ставаше дума за това, как липсата на “закон за лустрация” е донесъл до голяма степен “бедите” на България, с което, всички бяха съгласни!!!… АКО допуснем ОБАЧЕ, че такъв закон “беше” приет в ранните години на “прехода”, как хора като И.Костов щяха да станат министри и премиери??? Знам че “АКО-то” ……, но просто питам, … без да обиждам никого….

 42. Към Диков;Напротив не си противореча,гласувах за него и след разочарованието си защото смятам че,ако се въздържа както повечето от разочарованите българи които не отидоха да гласуват,давам предимство на столетницата.То така и стана.И тук не става въпрос дали има истерия от името Костов,никаква истерия няма просто гласовете дадени за него ще се изгубят,от това не печели никой.
  И до Павел Тинков;Понеже виждам,че ви е неприятно да пишат в този блог и хора с по друга нагласа различна от вашата е аз поне обещавам,че нито ще чета нито ще пиша повече тук

 43. Бойка Башлиева – номенклатурно отроче от женски пол, пръкнало се в Пиринския край. Родители – активни борци. През 80-те години сключва номенклатурен брак с Тодор Лагадинов-Стайков, дете на “вярната дъщеря на партията и народа” др. Елена Лагадинова – член на ЦК на БКП, дружка на Цола Драгойчева и дългогодишен председател на червения съюз на бълг. жени.
  Същият Тодор Стайков сега е отзован като посланик от Армения, понеже бе осветен като агент на ДС. Въпросното същество е било не само агент на Първо главно, но и на Шесто управление на ДС (от 1975 г.). Комунокопеленцето веднага след завършване на военно училище в СССР е било назначено за стажант-доносник. Понеже е разсеян, силно късоглед и не носи на пиене, Тото Стайков обикаля кафенетата и слухти кой говори срещу партията и др. Т. Ж. Веднъж пийва повече и си забравя картата от ДС в ресторанта. За подобно провинение на друг “сътрудник” биха му отрязали главата. Но на др. Лагадинов му отправят другарска критика. После е прехвърлен в по-престижното Първо главно. Учи дипломация отново в СССР и израства до посланик. Бракът с Бойка е краткотраен, понеже целите му са краткосрочни.

 44. “Манджуков се е съветвал и с Цвятко Цветков по въпросната публикация в „Опасните”.
  Където бръкнеш в българската кочина, навсякъде вони на Цв. Цветков. Отвсякъде изскачат шестаци. Шесташка държава – шесташки съветници. Какава забележителна кариера направи българският Цветков-Калтенбрунер(шефът на Гестапо при Хитлер)! Цветков е член на ЦК на БСП, член-основател на АБВ на Гоце, съветник на /п/резидента Първанов, съветник на Манджуков, приятелче на Р. Петк. и на братята Маргини (“Румене, приеми братята Маргини. Те са наши момчета.”)
  През 2001 г., когато таксиджиите, събрани като ударен отряд пред Народното събрание, крещяха “Убийци!” срещу премиера, видях с очите си Цв. Цветков. Зад скандиращите гневни българи. Помислих, че случайно минава наблизо или че е чул по радиото и е дошъл да се присъедини към “справедливия” гняв на шОферите-биячи. После научих, че таксиджийската фирма била на Алексей, който бил от ДС, пък Цв. Цветков бил политически анал-лизатор на БСП и Гоце.
  Не трябва да си Шерлок Холмс, за да навържеш нещата. Ясно е, че след като една партия или един президент вземат за съветник специалист по активни мероприятия от ДС, значи планират да правят активни мероприятия, компромати, политически инсинуации. Да дестабилизират правителството. Да подкрепят и да подсилят тихия си преврат, започнат още преди 1989 г.
  “Тръгни след бръмбар…”

 45. Преди няколко дни аз казах, че трябва да се следят няколко дати относно това кой какво казва и дали няма / индиректна / заплаха към някого. Казах да се следят датите 16.02, 02.06 и 18.07 .
  Гоце нападна Оги Стефанов на 16.02.2011 г.
  Към тези дати може би трябва да добавим и датата 19.02 ?! Вчера един историк каза, че всъщност истинската дата не била 19.02 , а била 18.02 .
  Вчера / 18.02 / 58 депутати от опозицията поискаха съд за съд АНТИМАФИЯ .
  Не станаха ли твърде много случайности ?

 46. Г-н Стефанов, подкрепям Ви напълно! Аргументите и доводите Ви са неоспорими и най-важното, абсолютно логични. Червените Ви опоненти, независимо от високото си положение, са просто жалки!

  Относно: ВЕЧНО ПЛЮЕЩИТЕ КОСТОВ.Вече 10 години безуспешно го “погребвате”.Няма да стане!Цялата червена артилерия во главе с “независимата” прокуратура беше впрегната в унищожаването му но не би!Борба на лилипути с Галивер.Не се напъвайте – резултата ще бъде о…но бельо!

 47. Какви са възможностите да предложим Иво за президент?

 48. ОГНЯНЕ,ЧРД 12 05 2016 година
  БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ МНОГО ГОДИНИ!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.