Столетницата се крие зад младите – има защо!

На 20.02.2011 г. пред паметника на Съветската армия в София ще се проведе младежки хепънинг с участието на група “Грамофон”.

Хепънингът се организира във връзка с деня на Червената армия-23 февруари – ден на защитниците на Отечеството.”

Отечеството, разбира се, не е България – този празник се зове отечествен в една друга държава!

Публикувам това съобщение на младежката организация на БСП не заради очевидния абсурд да се празнува годишнината на окупационната Червена армия като “ден на защитниците на Отечеството”, а поради една тенденция от саморазобличителен вид в редиците на въпросната партия: няма я!

Поредица от събития, когато на БСП не й изнася, се “изнасят” от подофицерската й организация. При комунизма това беше правило: партията си имаше Димитровски Комсомол, Съюзът на писателите – Млади писатели: Съюзът на журналистите – на младите журналисти; Творческата интелигенция- млада творческа интелигенция и т.н. Нарича се ешелониране. Младото пушечно месо се хвърля в боя там, където “страчоците” са преценили за нужно. След което, в сегашния случай, насъсканите младежи обиждат на “старчоци” посочените като врагове техни опоненти, както стана на 9 януари пред паметника на най-голямата комунистическа лъжа в центъра на София.

И така: Георги Първанов се завърна в лоното на майката Партия на “Позитано”20 именно по покана на младите в БСП. А агресията на БСП по площадите се завърна пак с тяхното поставяне в авангарда – с вносния и крайно нетипичен за българския комунизъм “Че Гевара” и с “хепънинги”, вместо с Г. Димитров, Виденов, Първанов и Станишев на знамената по време на “мероприятията”. Нищо че въпросните млади, уви, нямат представа май за какво става дума, когато повтарят като развален грамофон глупостите и лъжите за освобождаването на България от Червената армия. Старите знаят много добре и тъкмо по тази причина се крият – знаят, че младостта е удобно прикритие, чудесна мимикрия с претенция за “прогресивност” при липсата на аргументи срещу сталинистката същност на тяхната теза.

Хитрата партийна сврака обаче не си дава сметка колко е проскубана тази тактика на криеницата зад младостта в една партия, която не просто е столетна на възраст, но и по манталитет- да не говорим като членска маса и електорално (не)мощно тяло.

Неморално и подло е, “другари стари”! Покажете се в цялото си “великолепие” или в противен случай сами се поставяте в положението на страхливци, които косвено си признават, че няма какво да кажат и покажат в дискусията срещу натрапваните на България лъжи за ползата от съветската окупация!

17 мнения за “Столетницата се крие зад младите – има защо!”

 1. …Хепънингът се организира във връзка с деня на Червената армия-23 февруари – ден на защитниците на Отечеството.”…

  е тук нещо не разбрах, на кое Отечество, някакъв ден на отечествата въобще или на кое Отечество, щото ако е на съветското Отечество е много смущаващо, защото то това Отечество сега е руско, а ние как да го разбираме

 2. Само на престъпници, национални предатели и продажници може да хрумне такава идея за празник. И тези от тях, който не са за лудницата, трябва да бъдат нахакани в затвора.

 3. Два въпроса във връзка със съобщението:
  – Първо: Тн “червена армия” не си ли отиде заедно с КПСС и СССР? Не се ли отрекоха и от делата им и от тях даже “скъпите нам братушки”?
  – И второ: тази думичка “ХЕПЪНИНГ” на какъв език е – сигурно е нещо на съветски /пардон, на руски/, щом ще го организират младите комуняги? Щото ако е някаква империалистическа /разбирай американска/ оргия, за такива
  прояви – в Ловеч и в Белене!

 4. Бащите и дядовците на днешните червени дупедавци ни запираха по милиционерските участъци ако слушахме кротко Битълс и Стонс, а сега, техните внучета ще правят “хепънинг”. Демек, не са простраци като комунистическите им родителите. Каква е тая мода между червените маймуни, да нарекат “хепънинг” тази милиционерска вечеринка? А пък и както да нарекат милицонерско-комунистическото си сборище, участниците в него пак си остават същите червени простаци.

 5. Господа, грешката е правилна. В съвременна Русия този празник се нарича именно “Ден на защитниците на Отечеството”. Няма да се простирам нашироко колко малко Русия се е откъснала от комунистическото си минало. Достатъчно е да погледнете Санкт Петербург на коя област е столица. Познахте, на Ленинградската. А ще се сетите ли Екатеринбург на коя област е столица? Ама как, разбира се, че на Свердловската. Но да оставим руснаците, те са ясни… Да видим защо този празник се отбелязва и в България. Ами просто и ясно – на разните русофили (в това число и комунисти и социалисти) родина не е собствената им страна, а Русия (или СССР, или пък и двете заедно). Много е лесно да ги разпознаете. Задавате им любимия на Георги Марков въпрос – ако Русия нападне България, ти на коя страна ще се биеш?

 6. А КОЙ ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА Е ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТОВА “МЕРОПРИЯТИЕ”?

 7. Бедните чичко-Ленинови (Сталинови) червенотиквиничковчета явно не са добре!

 8. Не мога да открия инфо в сайта на RED.bg за това събитие. Може ли линк?

  Иначе да, безумие е това да празнуваш ден на отечеството на друга държава.

 9. Към Гошо:

  Препратиха ми го от Инициативния комитет за демонтиране на паметника – мъдри се във фейсбук.

 10. Всичко е съвсем нормално,руската пета колона ще празнува деня на отечеството си,което не е България.

 11. Хепънинг?{Wath is this?}Всичко ще бъде и ще звучи като развален грамофон.60 год.фалш,фалшива музика,фалшив живот.

 12. Чакаме “горещи” репортажи по отечествените масмедии.

 13. Ние пак сме добре – знаем си(казано ни е, многократно) кое ни е Отечеството, кога и какво да празнуваме. Ама представяте ли си какво им е на поляците? Хайде, източнате части са “освободени”/окупирани през 1939г от червената армия – там “все ясно”. Обаче в западната част, където са били “освободени”/окупирани от Германия кога и какво да празнуват? Има ли ден на освободителната хитлеристка армия и на немското отечество? Сигурно и паметник на есесовец с шмайзер си нямат! Ако пък са имали такъв паметник и са го съборили, Посланикът на Германия да им се скара веднага и да ги накара да го издигнат отново! Абсурд ли? Та ние живеем в него!

 14. И все пак, има и нещо положително в това, че и “младите социалисти” се асоциират с СССР. Първо, така е по-лесно да бъдат припознати и отхвърлени от нормалните им връстници и второ, става показателно какво “бъдеще” има тази партия.

  Само погледнете въпросната група “Грамофон” и ще разберете какво имам предвид: http://www.grupa-gramofon.com/about.html

 15. Към Виолета
  И аз си задавам същият въпрос – кой от Столична община даде разрешение за това антибългарско комунистическо сборище? Кой разрешава в центъра на столицата на една натовска държава да се чества празникът на една армия, която в течение на 40 години бе враг №1 на НАТО? Една армия, която бе окупирала цяла Източна Европа и прикриваше никъде невиждана зловеща диктатура! И още по–важно – една армия, заради която бе създаден НАТО! Знаят ли за това антинатовско сборище посланиците у нас на другите натовски държави? Знае ли за него министър Ангелов и Генералният щаб? Тази провокация засяга националната ни сигурност! Останало ли е някакво национално достойнство в Кметицата на София Йорданка Фандъкова, за да забрани това аругантно поругаване на националната чест на българите – да се чества празникът на една армия, която без абсолютно никакъв повод на 8 септември 1944 година окупира Родината?!?!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.